PKR - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

PKR

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Kuna sotisialistide tampimise teemas läks jubedaks pokerdamiseks siis teeks uue teema lausa.

Kristjan1, kui börs oleks samasugune closed pot game, siis ma ei tradeks ega investeeriks sellel, aga kuna algväärtust kasvatatakse antud investeeringutega ning kauplemine tagav likviidsuse investeeringutele siis täiesti kametav asi. Kasum garanteeritakse dividendidega.

Seevastu PKR on selline veider asi kus tõepoolest peab olema piisavalt lollide juurdevoolu et tagada pidev raha sissevool. Lollide juurdekasvu puhul raha sissevool katkeb ning mäng saab kiirelt läbi.
  • Teemapealkiri "Pokkerieetika" sobiks paremini.
  • Well... kuidagi ära vajus see pokkeri teema. Kus need vihased pokkerihaid nüüd siis kõik on, kes elu eest tõestasid, et joobes ameeriklaste koorimine on "sport".
  • Kas midagi läks hinge, et oli vaja uus teema teha? See teema minu arust suhteliselt ammendas ennast.

"kui börs oleks samasugune closed pot game, siis ma ei tradeks ega investeeriks sellel, " - Miks sa seda ei teeks? Mingisugune "eetika"? (irooniline naer) Äri ongi ju lollidelt nende raha ära võtmine.
    "Kasum garanteeritakse dividendidega. " - Tõsi või?
  • Eelviimase lause täienduseks: - suures osas.
  • peeter82 nõus - äri ongi lollidelt nende raha ära võtmine. Rohkem nahaalsemal või vähem nahaalsemal moel.

Ja kui aus olla, siis ma ei mõista, miks on nii oluline võrrelda hasartmänge (ntx pokkerit) ja börsi, et esimene on null-summa mäng ja teine on "lisaväärtust loov". Et siis esimene on kuidagi ebaeetiline ja teine eetiline ?
  • Ma päris täpselt ei saa aru, millist lisandväärtust see börs ikkagi loob. Ma saan aru, millist linsadväärtust loob ettevõte oma toodanguga, aga ettevõtte enda osakute hinna lakke ajamine v. pärandasse kukkumine ei muuda ju ettevõtte toodangut ja selle lisandväärtust.
    Sa ju ei otsusta, et vot täna elctroluxi aktsia tõusis, ostal E.-luxi külmiku. Vot homme on vaja nõudepesumasinat, aga E.lux langes ja Miele tõsis, vot nüüd ostan Miele NPMi.
  • Offf, ettevõtte aktsia peaks olema ettevõtte hinnastamisskeem, et omanikud selgelt ja ügheselt saaksid aru palju nende investeeritud raha siis ka väärt on.
  • Mulle lihtsalt ei meeldi et sõnale sport poogitakse külge sellist jama, kuidagi devalveerib spordi väärtust.
  • Äri ongi ju lollidelt nende raha ära võtmine.

Njah, ma juba lootsin salamisi, et selline arusaam ärist hakkab vaikselt välja surema, aga võta näpust... Postsovjetlikud stereotüübid on visad kaduma. :(
  • Uhh.Kust need lollid jälle raha on saanud ,et saab ära võtta.
    Eelmine kord juba sai võetud kõik........
    Krt jälle otsast peale.
  • Börsi mõttest ja selle väärtusest erinevate turuosaliste jaoks annab võrdlemisi ammendava vastuse järgmine tabel.

• Tin, saa üle. Sul on ilmselgelt isiklik probleem sellega.
    Male - on sport või mitte?
    Bridz. Kunagi väga populaarne. Sport?
    Muide, Leedu tunnistas pokkeri juba selle aasta märtsis spordiks.
    http://sport.postimees.ee/?id=240187
  • Potkitnoi?
    Küüned persse?
    Viis lehte?
    Linnade põletamine?
    Must notsu?
    Reis kuule?
    Nips?
  • peeter82, Ja kuidas sa saad nimetada lollidelt nende raha ära võtmist spordiks? minuarust nagu samastada võiks seda ah tugevamad peavadki nõrgematelt raha ära võtma peale seda kui pätt vanalinnas sulle rusikaga makku annab ja rahakoti ja kella ära võtab.

• Kas osapooled selles on ühel nõul, et pokker on (variatsiooniga) oskusmäng, mitte õnnemäng?

Ma arvan, et kui selles kokkuleppele saadakse, siis edasine vaidlus ongi teemal, kas male, kabe, bridz jms on sport. Minu meelest pole sel suurt vahet, kuhu seda liigitada. Kasparov kunagi tõestas Karpovi vastu, et hea füüsiline vorm on tugev eelis, aga see ei tee veel malest ega teistest oskusmängudest tingimata sporti.

Muidu kui keegi arvab, et pokker on õnnemäng, siis võiksin pakkuda talle heads-up mängu paremate kui 50-50 oddsidega. Summad peaksid muidugi motiveerivad olema.
  • See on kaval liigutus, siis nad saavad hakata hasartmängumaksust toetusi lunima.
  • Ühest küljest on ju suhteliselt selge, et pokker on oskus-, mitte õnnemäng. Õnnemäng on ta fishidele nagu mina. Oskusmäng neile, kes sellega stabiilselt teenivad ehk tasemel amatööridele/poolproffidele ning sealt üles. Teisalt ei mõista ma, miks ta "sport" peaks olema? Mis "sport" see male on? Kas go-moku ja mahjong on ka sport? Aga 10000-tükise puzzle kokkupanek on ka sport? Monopol?

Minu meelest võiks spordina mõista ikkagi mingit tegevust, mille puhul füüsiline vorm/treenitus omab määravat rolli lõpptulemuse kvaliteedis. Ja piir peaks jooksma enam-vähem kusagil seal auto- ja motospordi kandis, kus see siiski (vist) on oluline.

Ise olen muidu mölasportlane ja kavatsen saada harrastuspeastarvutamissportlaseks, tarbekeemiasissehingamissportlaseks ning maailma suitsetamis- ning habemekasvatamistshempioniks.

See, et milleski korraldatakse võistlusi ei tähenda, et tegu on spordiga.
  • "Sasku", "tonn" või "valetaja" omavad nii õnne osatähtsuselt, ülesehituselt, kui kombinatsioonide arvult märksa rohkem oskusmängu tunnuseid, kui pokker. (Viimases neist on muuseas ka bluff mänguelemendina olemas.) A no mis seal's ikka, kui mõne turakataguja jaoks on ütlemata tähtis, et teda sportlaseks tituleeritaks, siis jumal temaga, ei saa inimeselt ju seda väikest rõõmu võtta.
  • Ärge tulge rääkima, et arvutimäng "Death Rally" on õnnemäng! Saate kõik nagu tuppa kusnud kassid! Tahab keegi raha vahele panna? Annan vastassportlasele eelise ka - jätan autole "hambad" ostmata!
  • Pealik , okei, sõnastame siis "Äri ongi ju lollidelt nende raha ära võtmine." teistmoodi : "Äri ongi ju tarkade peale jäämine lollidele, konkurentsivõitluses". Sisuliselt on ju mõlemad sõnastused samad.
  • Pealik: "Sasku", "tonn" või "valetaja" omavad nii õnne osatähtsuselt, ülesehituselt, kui kombinatsioonide arvult märksa rohkem oskusmängu tunnuseid, kui pokker
    Kuidas see teemasse puutub?
    See, kas tegu on spordiga või mitte, pole mulle eriti tähtis.
    Piisab, kui sai mõne võhiku domineerimajäänud statemendid ümber lükatud. Olgu pokker samaväärne kui bridz või male.
  • ttrust, jah aga kumbki ei defineeri äri. Kui see oleks äri oleksid sa ammu rahast lage. Äri on kahepoolsete tehingute teostamine mis on mõlemale poolele kasulikud. Ühepoolselt kasulikud tehingud on Eesti vabariigi seaduste järgi õigustühised.
  • Tin, sa räägid äritehingust, ma räägin laiemast (nii ajalises kui ruumilises mõistes) nähtusest nagu äri. Äri nagu protsess, areng.
  • ttrust, eks see sama mõtteviis peaks nagu toimima ka laiemalt. Kui sinu mõtteviis on lollidelt raha ära võtmine siis on sinu ärid short term. Kui sa üritad leida mõlemale poolele positiivseid tehinguid siis on sinu ärid long term.
  • Nii võiks Liis Haavelile ka aasta ärimehe tiitli kaela riputada - lollide vanurite vara üle löömine "konkurentsivõitluses" pole mingi küsimus. Aasta diili preemia võiks minna nendele sellidele, kes alltöövõtjate raha eest lasteaia ehitasid ning spidokate kruttimisega elatist teenivad huiarid vääriks ka mingit medalit?
  • Pealik,
    Sul on mingi isiklik probleem selle pokkeriga või? Ma võin sulle omalt poolt kinnitada, et enamus kasiinos mängijaid saab täpselt aru, kas nad pigem kaotavad või pigem võidavad. Täiesti mõistlikud inimesed võivad iga käega pimedalt all-in minna. Selle nimi on entertainment, mitte kuritegevus. Seltskonnas juua, möla ajada ja kaarte mängida on mõne jaoks piisav, et selle eest ka raha maksta. Nendele pakuvad siis seltsi natuke süsteemsemad ja kainemad mängijad, kes soovivad protsessi käigus ka teenida. Kellelegi liiga ei tehta, ainult mõnel kõrvaltvaatajal tuleb klomp kurku ja tahaks hirmsasti midagi teha, et pood kinni panna.
  • Pokkeri, kui mänguga, pole mingit probleemi. Probleem tekib hetkest, kui huvigrupid mingi mängu (olgu see kasvõi must notsu) oma vankri ette rakendavad. Kas keegi tõsimeeli usub, et see viimastel aastatel Eestit tabanud pokkerihullustus, mis uksest ja aknast (ning nagu näha - foorumistki) sisse pressib on pokkerientusiastide või "spordialaliitude" tubli tegevuse vili?! Ei tohiks ju olla raske mõista, kes tellib muusika ja millised huvid tal sellega seotud on?! Ja nagu näha, leidub ikkagi ullikesi, kes peale seda, kui neid pisut pärikarva silitatakse, hakkavad tõsimeeli ette kujutama, et on nüüd sportlased või midagi ja üritavad teistelegi kärbest pähe ajada. Vot SEE on probleem!
  • Ei noh, pokker oleks tore mäng, kui seda ei mängitaks raha peale. Enam-vähem kõike saab soovi korral mängida raha peale, kuid pokker on selline loom, et seda saab mängida ainult raha peale ja mina ei pea üle 100 iQ'ga homo sapiensitele paslikuks võistelda selle peale, kes oma rahaga rohkem riskida julgeb. Kui ma õigesti olen tähele pannud, siis ka aktsiakauplemise võistlused tehakse virtuaalrahaga...
  • PeaLik , kui eestis tekib male või kabehullustus, kas sa produtseerid siis samasuguse teksti ?
  • Jah! Kui male või kabe renomeed ära kasutades hakatakse kasiinos käimist populariseerima ning male/kabe võistluste asemel hakkavad kasiinodes toimuma mingid ChessStars World Cup-id, kus igasugused teletolad ja "arvamusliidrid" kiibitsemas käivad, produtseerin täpselt samasuguse teksti.
  • ...ilmselt isegi vihasema teksti, sest erinevalt pokkerist on male/kabe ka tegelikult mõttesport ning nende ära kasutamine lollikeste püüdmiseks oleks veelgi küünilisem.
  • see pokkeri hullus pole mitte niisama tekkinudd vaid kõva reklaami (mida varjatakse ka uudiste pähe) tulemus - ma pole hasartmängude vastu, kuid näen probleemi sellest, et hasartmängu üritatakse näidata spordina - mõni lähebki õnge nagu näha ka siit foorumist.
  • Kas mõisted "sport" ja "hasartmäng" võivad olla kattuvad, ehk siis võib olla tegevusi mis võivad olla ühtlasi sport ja ühtlasi hasartmäng? Või on täielikult selgepiiriline vahe olemas: see mis on sport, ei saa olla hasartmäng ja vastupidi? Mis asi on hasartmäng, kuidas seda defineerida?
    Äkki on siinsel rahval väga erinev arusaam mõistete sport ja hasartmäng sisust?
  • Hasartmäng on võimaliku ülisuure rahalise kaotusega lõppev tegevus.
  • ttrust -- hobuste traavivõistlused. Mängus on päris suured rahad, hasardist rääkimata.
  • Hasartmänguseadus: https://www.riigiteataja.ee/akt/108112010012

§ 2. Hasartmäng
    (1) Hasartmäng on mäng, mis vastab kõigile järgmistele tunnustele:
    1) mängus osalemise tingimuseks on mängija poolt panuse tegemine;
    2) mängu tulemusel võib mängija saada võidu;
    3) mängu tulemus määratakse osaliselt või täielikult juhuslikkusel põhineva tegevusega või see sõltub eelnevalt mitteteadaoleva sündmuse toimumisest.
  • Jalgpalli meistriliiga:
    - Osalustasu olemas
    - Võitja saab Jalgpalliliidult auhinnaraha
    - Tulemus on eelnevalt mitte teada, osaliselt juhuslik. Ka see on juhuslik, kas Flora võidab külasatsi 22-0 või 21-0. Võrdsete võistkondade puhul võidab vahel üks, vahel teine.

Ehk siis sellise definitsiooni alla mahuvad nii sportmängud, aktsiatega kauplemine kui kaardimängud.
  • ziff, oled sa loll või lihtsameelne ? hobuste traavivõistlus on hobuste võiduajamine, kus sa ei pea rahalist panust tegema ning võit sõltub sinu ja hobuse füüsilisest vormist. See hasartmängu osa seal kõrval on aga hoopis midagi muud, samamoodi nagu poksi kõrval panustatakse rahadega, aga raha ei oma direct inputit.

Kui nüüd aus olla siis sai ka börsihaid tuttavatega kihlveo peale mängitud, ehk siis et kes madalamal positsioonil lõpetab see maksab ühe grilliõhtu arve :)

Aga need on kaks eri asja, ja jumalaeest ma loodan et keegi kunagi ei lähe nii debiilikuks kätte et hakkab treidimist spordiks pidama.

Üldse võiks natukenegi austust spordi vastu olla.
  • Tin, mine p&$se, eks. Kui Sul on mingi probleem, siis püüa seda mujal välja elada või otsi proffessionaalset abi.
  • ziff, ei lähe, kuidas sinuarust hobuste traavivõistlus on hasartmäng, seleta lahti see mõttemaailm ?
  • Traavivõistlus ei ole, totalisaator on!
  • Selles vaidluses ei ole võimalik jõuda ühisele arvamusele juba kasvõi sellepärast, et mõisted ei ole ühemõtteliselt defineeritavad. Võtame näiteks mõiste "sport". Mis asi see on? Defineerige!
  • Wikipedia:
    A sport is an organized, competitive, entertaining, and skillful physical activity requiring commitment, strategy, and fair play, in which a winner can be defined by objective means. It is governed by a set of rules or customs. In sports the key factors are the physical capabilities and skills of the competitor when determining the outcome (winning or losing). The physical activity involves the movement of people, animals and/or a variety of objects such as balls and machines or equipment. In contrast, games such as card games and board games, though these could be called mind sports and some are recognized as Olympic sports, require primarily mental skills and only mental physical involvement. Non-competitive activities, for example as jogging, playing catch, or bowling, are usually classified as forms of recreation.
  • It is interesting that bowling is in fact recognized as a sport by the IOC yet it has never been granted entry into the Olympics. This is curious because by all accounts bowling is practiced in nearly 100 countries by over 100 million participants. In most people's minds this alone would qualify bowling to be included in either the Summer or the Winter games.

Orbik: "ega täringuid pole lihtne visata"
  • Pokker on mingisugune tagurpidi sport? Eestlane süüdistab vastast kehvas mängus, mis viis eestlase kaotuseni.

http://sport.delfi.ee/news/pokker/uudised/article.php?id=35646797

Euroopa pokkeriturnee Barcelona etapil 160 000-kroonist high roller turniiri alustanud Janar Kiivramees elimineeriti valusa käega juba pärast lühikest mängu.

“Sellise kaliibriga turniiri kohta oli vastase nii halb mäng täiesti uskumatu,” oli Kiivramees nördinud.
  • Pole mõtet üle utreerida. Bad beat ning aur on vaja välja lasta.

No pokker ei ole sport, pokker on mäng, variatsiooniga oskusmäng nagu kusagil ennist tabavalt mainiti.
  • Kas see Kiivramees on seesama tegelane, kes end mingis telemängus kogu Eesti rahvale kehva kaotajana esitles, või on see meie pokkeriässade juures tavaline, et nad kohe kuidagi alla jääda ei oska?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon