Laenu andmine, tõestuseks SMS ja ülekanne
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tere ja head uut kõigile!
Kui sõber küsib mult laenu SMS-iga (1. sms) ning saadab ka oma panga rekvisiidid (2. sms) ning toimub ülekanne, siis kas sellest piisab nö. võla sissenõudmiseks või olin mina loll, et üldse laenasin ja raha tagasisaamine on utoopia?
Kõike parimat -
Sa teed kindlasti nalja?
-
Ma esitasin küsimuse, mitte ei teinud nalja.
-
Anna mulle oma telefoni number.
-
Tundub, et sain oma vastuse. Aitäh
-
Jõulise Gennaadi jaoks piisab, kuigi siis ka ebaselge, et kui tyyp ikka ei tunnista, et ta sult lanu võttis siis pole midagi teha. A kui tüüp Gennadile tunnistab siis saab ikka tagasi. Eks seaduse silmis samamoodi, ülekanne näitab seda et mingi moment liikus raha sinu kontolt sinu Sõberi kontole mis eesmärgil on aga selge, ehk kui sõber kohtus ütleb, et noh osutas sulle seksuaalteenuseid ehk fucked you up properly, siis pole tegemist laenuga.
-
Kui sul on ülekande selgitseks "laenu andmine" vms, siis piisab ka kohtu jaoks. Kui sõber väidabki, et laenuga pole tegu, siis peaks raha ikka tagastama kui alusetult saadu.
-
Selgituses oli "laen kuni 31.12.2010"
-
Võlaõiguse järgi peaks piisama, sest lepingud võivad olla ka suusõnalised. Sul on lausa dokumenteeritavad ja kronoloogilises järjekorras. Loe VÕSi, saad vastuse kätte.
Jõuline Gennadi on alati see trump, mis lahendab kõik lahkhelid rakendajale sobivas suunas. -
Ehk siis kuupäev oli tähtaeg
-
Olin ise ka kunagi sellises situatsioonis kus autentimine oli kuidagi raske, Istusin keset välismaad, munadepüha paiku, ja oh üllatust avastasin et pangad ei tee omavahel ülekandeid, kaarti polnud ja oli vaja saada mingi paarsada euri mingile kaardile, millega oleks papi kätte saanud. Ja üritad siis tuttavatele läbi skaibi seletada et kuule õu tead saad teha paarsada euri laenu , selle ja selel tüübi nimele, kahe päeva pärast saad tagasi :D sest tead sõita on vaja täna nüüd ja kohe a pangad toimivad alles peale pühi :D
Ausaltütelda ise küll ei oleks endale vist laensi teinud :D -
Kui sõber vabatahtlikult tagasi ei maksa on kohtukõlblik küll.
sms-d hoia kah alles. -
Mitte nimele vaid kontole.
-
Siis on sul kõik olemas ametliku menetluse alustamiseks.
-
Selge, tänud vastajatele.
PS. Alati saab saata talle ka natuke "huumorit"
http://motoclub.pri.ee/pildid/volasissenoue.jpg