Viljaringid ja maiade ettekuulutused - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Viljaringid ja maiade ettekuulutused

Log in or create an account to leave a comment

• Vaatasin televiisorist filmi: "Maiade ettekuulutused ja viljaringid"

Läbi aegade hämaruse on meieni jõudnud iidse maiade tsivilisatsiooni tarkus ja ettekuulutused. Nad olid kindlad, et aeg on tsükliline ja iga 5125 aasta järel algab uus ajastu, mis toob inimkonnale ning planeedile kaasa suuri muutusi. See aeg on nüüd kätte jõudmas: 21. detsember 2012.

Samal ajal on tekitanud Inglismaal uudishimu ja ärevust üleöö tekkinud suured joonised põldudel, kus on viimasel ajal täheldatud üha enam maiade kujundeid. Kas nende ettekuulutustel ja viljaringidel võib olla side? Kes teeb neid piktogramme, mis ühendavad mineviku, oleviku ja tuleviku ning mis võib olla nende sõnum? Viljaringe peeti vempudeks, kuni ühe suvise ööni 2007...
    ----
    Ja nüüd ei oskagi midagi arvata. Kas on keegi teemaga kokku puutunud? Kes teeb neid ringe?
  • Üldiselt ma tean TÕDE.
    See, miks ma TÕDE teile, te roomaja intelligentsiga lojused, ei ütle, on lihtne. Te ei suudaks TÕDE taluda.
    Sest tõde on nii suur ja võimas. Siiski, te räpased molluskid, ütlen teile, et TÕDE seisneb selles, et vaadake ida poole. Vaadake, kuidas tõuseb idatäht, seal näete LUNASTAJAT. Tema nimi on Savisaar.
    Siis võib-olla jõuab teie jobustunud ajudesse arusaam, et kapitalism on surnud.
    Ainus tee õitsengule ning murda kapitalismi ahelad, on hääletada Savisaar Tallina, Eesti, Euroopa ja kogu Universumi valitsejaks. Ura!
  • UG

Kui Savisaar maailma valitsejaks teha, siis maiade jumalad juuriks vist eestlased maamunalt minema kah :D
  • UG

Kui Savisaar maailma valitsejaks teha, siis maiade jumalad juuriks vist eestlased maamunalt minema kah :D
  • rollpoiss, nende maiade tsüklid on ca 400 aastased aastased. Hmm loe wikipediat ma arvan.
  • Paar aastat tagasi tehti viljaringide tegemisest dokumentaal, mille nime ei suuda hetkel meenutada. Korralik geomeetria ülesanne, mille köögipoolt väga ei levitata. Trükkides google'sse "corn circles" leiab väga palju huvitavaid pilte, aga mitte ühtegi pilti sellest, kuidas toika ja nööriga neid ringe veetakse.
  • See toika ja nööriga tegemine on tavaline hämamine, neid viljaringe teevad robotid, mis on GPSiga varustatud, ehk siis automaatmuruniidukite vähe ädvaansim variant.
  • See eilne dokumentaal väitis, et tegemist on maavälise värgiga, aga nii palju, kui ma kuulnud olen, siis pole me ühegi teise tsivilisatsiooniga kontakti saanud. Film väitis, et nad olid öö otsa mingit põldu filminud ja siis äkki hommikul oli pilt olemas. Argument oli, et inimene ei suudaks nii kiiresti sellist pilti teha. Tahaks kohe küsida, et kui inimene igasuguseid muid ulmelisi asju suudab (Pohlak ehitas staadioni kiiremini, kui betoon kivistub), siis miks ta ei suuda ühe ööga vilja sisse pilti joonistada? Selle öise ülesvõtte kvaliteet oli muidugi alla igasugust arvestust.

Arutelu üleval hoidmise mõttes võiks väita, et mõned pildid on inimese tehtud ja teised UFO-de.
  • Maksumaksjana olen ma hämmingus, et minu raha eest ülal peetav telekanal sellist kräppi näitab.
  • Ei ei, tegelt progetakse vili geneetiliselt niimodi, et teatud momendil kukuvad nad ise loogu õiges kohas. No selline Corc Circle printer.
  • Karel_, kunstnik Jaan Toomik on ligikaudu samal teemal teinud videotaiese (võib-olla suudab mõni meelde tuletada selle nime ja leida ka lingi – see on olnud Internetis üleval): maasse on löödud toigas, selle külge on seotud nöör, üks mees on riistapidi seotud nööri otsa ja tammub ringiratast. Väga igav töö.
  • Siin üks viljaringide tegemise õppefilm :
    http://www.youtube.com/watch?v=puDF0hJpzWo&feature=related
  • Automaatmuruniiduki ädvaansim variant? Kas põrisevad ka samamoodi? Arvestades mõnede ringide ulatust, siis on ka selge, et selle ei saanud teha üks ädvaansed muruniiduk. Järelikult pidi neid olema mitu. Järelikult pidi mürafoon ja sebimine olema suurem. Aga keegi pole kunagi päriselt saanud teolt kätte viljaringide tegijaid.
  • Need automaatmuruniidukid töötavad akude pealt, ja on seega päris vaiksed, ning pealegi on nad madalamad kui vili, seega kõrvaltvaataja ei kuule ega näe midagi. Iga robotroonika tudeng on võimeline sellest paari päevaga viljaringe tegeva roboti meisterdama. Kusjuures vajaminevad jubinad saab esimesest noore tehniku poest.
  • Kas te tõesti arvasite, et me teeme kalendri, mis kestab lõpmatuseni?

Parimate soovidega,
    Maiad
  • maias <33:.maia, maiast> ▪. Tihased on rasva peale maiad. Naiste peale v järele maias = naiste+maias. Viina+maias, lõbu+maias, raha+maias. Maialt

maias+mokk nalj maiustaja

viina+maias viina peale maias
  • See viljaringide teema ajab nutma: inimesed usuvad, et on olemas veel tsivilisatsioone, inimesed usuvad, et need on meist ziljon korda targemad, siis nad usuvad, et nood lendavad siia meid uurima (samal ajal kui meie ise, lollid, saadame Afganistani juba mehitamata lennnukeid), siis nad usuvad, et esimese asjana nood tulnukad võtavad seljakotist muruniiduki ja hakkavad maisi niitma. Tõsi, mina olen kogu aeg arvanud, et nad lähevad minu aida nurga taha kusele, aga noh, maisi niita pole kah üldse paha mõte.
  • Nägin ka nimetatud saadet millalgi eelmisel aastal ja tegelt oli tegemist päris hea saatega. Seal ei öeldud, et nii ongi ja asi vast. Jäeti vaatajale võimalus oma arvamuseks, lihtsalt räägiti oma vaatenurgast ja faktidele tugeinedes.

Usu või ära usu, aga olen väikseid ja lihtsalid viljaringe näinud ka Eestis. Löö või maha aga seal nad olid ja sellel ajal, ca 20 aastat tagasi ei osanud kedagi ega midagi nende tegemises kahtlustada.
  • hea küll, on igasuguseid teooriaid, kuid kas kogu selle müra keskel arvab kollokvium, et tõde kuskilt vahelt ei jookse? Minul tekivad näiteks sellised küsimused, et kuidas neid tehti mitusada aastat tagasi- nendest ringidest on andmeid alates ca 17 sajandist. Samuti tekib küsimus, et kahel erineval kontinendil olevad tsivilasitioonid suudavad ehitada samasuguse suhtega püramiididid- täna teame seda kui fibonacci. Samuti kui me teame, et Maiad jm samaaegne tsivilatsioon olid tegelikult metslased siis järsku tekib anomaalia ja suudavad kokku panna numbrilisi, geomeetrilisi ja astronoomilisi seoseid, mida 21 sajandil vaadatakse suu ammuli? Skeptikud, tulge välja argumendiga, mitte f*cking muruniiduki vms jamaga.
  • Aga ega uskujad ei saa ka faktidega välja tulla. Praegu saab ainult öelda,et viljaringid on. Kas nad on inimeste või ufode tehtud või mis eesmärgil need on tehtud on lahtine. Saab ainult kinnitada, et nähtus mida meie tähistame "viljaringidena" on olemas.
  • case ongi selles, et üht ega teist väidet ei ole vähemalt avalikult veenvalt tõestatud.
  • Kuigi mulle on jäänud mulje, et on tõestatud, et viljaringe saab teha inimene. Kui see nii on, siis vähemalt seni, kuni keegi tõestab, et ka ufod või delfiinid nende tegemisega hakkama saavad, pole vist mõtet hakata oletama, et on selliseid viljaringe, mis poleks inimese tehtud.
  • tquism, pikka aega arvati olevat Darwini evolutsiooniteooria ainuõige.
  • Kui keegi väidab, et neid ringe ei suuda teha inimene, siis võtab ta eelduseks, et neid ringe teeb keegi või miski, kellel on inimesest palju suuremad võimalused öö pimeduse varjus ja kaamerate vaateväljas teha seda, mida inimene ei suuda. Milleks peaksid need suurte võimetega olendid siis nii tobeda tegevusega oma aega raiskama? Ja nii aastakümneid kui mitte sadu.
  • Darwini teooria on siiamaani õige. Geneetika teeb pidevalt tõestusi ja täpsustusi.
  • No metssead või hirvekarjad neid ringe seal kindlasti tegemas ei käi.
    Mulle turgatas saadet vaadates pähe, et ehk on venelased lolli nalja inglaste kulul tegemas - neil ju kogu aeg keegi kosmoses jaamas igavlemas ja ehk on mingi muhe seadeldis neil, millega arvutis kujundatud pildid mingi seadeldise abil viljapõllule "trükkida".
  • http://teadus.usk.ee/ufod-ja-okultism
  • See viljaringide värk sai alguse 1970-ndate lõpupoolel. (Varasemad teated "viljaringidest" ei päde, sest tegemist polnud geomeetriliste kujunditega, vaid lihtsalt teadetega, et "vanakurat" on siin-seal vaese talumehe viljapõllust lapi maha lõiganud. :P) Peale esimesi teateid hakkas viljaringide tegemise populaarsus kiiresti kasvama. 1991 tulid sellised sellid, nagu Doug Bower ja Dave Chorley välja avaldusega, et just nemad on alates 1978 viljaringe teinud ja neil oli oma väidete tõestuseks ka tõestusmaterjali. Viljaringide tegemist on harrastanud ka mitmed firmad reklaamikaalutlustest lähtuvalt. (Üsna sarnane värk, nagu "Läti meteoriidiga".) Inglismaal on veel näiteks selline kunstivool Circlemakers, mis korraldab viljaringide tegemise võistlusi egiidi all: "Making the world a more interesting place."
  • Seitsmekümnendate lõpuks oli teise maailmasõja aegsest toidunappusest küllalt palju aega mööda läinud, et inimestel sai üldse pähe tulla selline nurjatus, nagu leivavilja otsas trampimine.
  • Ma olen omal ajal ise ka viljaringe teinud. :P ...no hää küll tegemist polnud päris viljaga ja päris ringidega ka mitte, aga ikkagi... Nimelt käisin vene ajal tatikana sovhoosis peete kõplamas. Brigadir va lohe ei viitsinud tööd kirja pannes kunagi ennast vao algusest kaugemale vedada ja nii turgataski pähe idee, et kui ennast kaugemal mööda peedipõldu veeretada, jätab mahatallatud rohi rohitud vao mulje. Proovisime sõbraga järgi ja kõik toimis kenasti - papp jooksis ja peale hommikust umbrohus püherdamist sai ülejäänud päeva lulli lüüa. Peale vihma tõusid meie "viljaringid" muidugi jälle üles, aga see ei kottinud kedagi...
  • #tquism, pikka aega arvati olevat Darwini evolutsiooniteooria ainuõige. #
    Millal see aeg lõppes?
  • Olevipoeg Re: Viljaringid ja maiade ettekuulutused 06/01/11 16:51
    #tquism, pikka aega arvati olevat Darwini evolutsiooniteooria ainuõige. #
    Millal see aeg lõppes?

Korea kultuuripäevadel?
  • Ok. :)
    Kui juba Antti Looduse webilehte reklaamitakse, siis ilmselt varsti läheb kõvemaks andmiseks. Aeg oma tulekindel aluspesu valmis otsida, sest flamewar on tulekul...
  • Olevipoeg Re: Viljaringid ja maiade ettekuulutused 06/01/11 16:51
    #tquism, pikka aega arvati olevat Darwini evolutsiooniteooria ainuõige. #
    Millal see aeg lõppes?

Korea kultuuripäevadel?
    Epistemoloogilisest seisukohast on Darwinism metafüüsiline uurimus-üks võimalik loogikaraamistik teaduslike teooriate testimiseks.
    Darwini paralleliga tahtsin öelda seda, et kui ei ole veenvat tõestust, siis ei ole vaja dogmaatiliselt suhtuda alternatiividesse ja üksnes uskuda, et viljaringid tegi muruniiduk.
  • >Epistemoloogilisest seisukohast on Darwinism metafüüsiline uurimus-üks võimalik loogikaraamistik teaduslike teooriate testimiseks.

parafraseerides.. "Epistemoloogilisest seisukohast on matemaatika metafüüsiline uurimus - üks võimalik loogikaraamistik teaduslike teooriate testimiseks."

Et siis kuna epistemoloogilisest seisukohast on matemaatika metafüüsiline uurimus, siis ei tasu selle uurimuse loogiliste järelduste rakendusi meie ellu ja ümber võtta kui ainuvõimalikku tõde? Ei noh, kindlasti. Ma siiski soovitaks lähemalt uurida mõistet "kasulikkuse printsiip" ja püüda seda oma mõtetesse ja tegemistesse rohkem juurutada, võib kasulikuks osutuda ;)
  • Mina keeldun antud teemal edasi diskuteerimisest, niigi läksin juba darwini peale trolli liimile...
  • ozbot, suhtuda kriitiliselt. Kas sa püüad väita, et Darwini teooria on lõplik- selgitab kõik?
  • Itaallaste amatöördokumentalistika asemel võiks vaadata mõnda dokumentaalfilmi kanalilt Viasat History. Seal jookseb sari "The Truth Behind" kus igas saates teadlased analüüsivad mingit palju kära tekitanud "müstilisi" nähtusi. Üks saade selles sarjas ka viljaringidest - vaatasin kunagi eelmise aasta okt-novembris täpselt ei mäleta. Soovitan soojalt ulmefännidele närvide rahustamiseks.
  • Hmm... ma mäletan, et kunagi ksuagil 90ndatel sai ka üks uhke viljaring tehtud. Sellest tõusnud kole kisa ja skandaal.
    Lugu ise aga olnud järgmine. Istusin kord mina ühel öösel ränga pohmelliga kodus, higistasin ja vahtisin Ristiisa III. Just selle toreda koha peal, kus helikopteri pealt kuulipildujast hotellitoale tuli peale tõmmati hakkas ukse taga hirmus kolkimine pihta. Värisevate kätega avasin ukse ja selle taga seisis Sarka (seesama, kes M. Raua raamatus, mitte mõni tavaline).
    Sarka teatas pikema jututa, et ta on oma Suure Kollase Mertseedese keeranud puu otsa Suureks Kollaseks Banaaniks ja olgu ma hea mees ja aidaku see kuidagi jälle kätte saada. Noh, ma helistasin siis JWle ja kuna tel. aku oli viimase piiri peal jõudisin vaid karjuda: "pane traktor käima ja võta fotokas".
    (jätkub...)
  • Darwini teooria koos geenimaterjali rekombineerumisega tehnilise poole pealt seletab kogu evolutsiooni ja liigilise mitmekesisuse väga lihtsalt ja loogiliselt ära.

Paluks siin mõni alternatiivne teooria välja tuua, mis asja sama hästi ära seletaks?
  • vana testament ja inimkonna ning maailma loomine. Aastatuhandeid oli see ainuke loogiline seletus teatud maailmas ja seletas väga hästi kõik ära.
    Täna edasi arenenutena saame aru, et see oli vaid ilus muinasjutt.
    Alles hiljem saadi aru, et see pole ikka päris see ja peaks midagi uut välja mõtlema.

Viljaringid, maiad ja muu säärane ulme ei püüagi väita, et darwini teooria paika ei peaks.
  • Niisiis... JW oli arukas mees, tõsis üles ja pani traktori käima vaatamata sellele, et kell oli pool üks v. sinna kanti.
    Sündmuskohal selgus imeline lugu: vaatamata sellele, et tegu oli ülikitsa külateega, kus mõlemal pool kiviaiad, oli Sarka osanud mersu risti keset teed keerata, kviseaia otsa ajada ja nina vastu puud lössi sõita.
    Küsimusele "Kuidasssasedategid???" ta ainult naeratas vastuseks ja kehitas õlgu.
    Egas midagi, tõmmasime Mersu (millest vahepeal oli saanud banaan) alla ja veendusime, et omal jõul see saan siit küll kusagile ei lähe.
    Hetkel oli situatsioon olude sunnil paraku selline, et meie olime 2 kiviaia vahel (nagu me juba mainisime) aga valepidi. Sellesmõttes valepidi, et Sarka banaani koju saamiseks oleks tulnud lükata, mis polnud hoopiski hea mõte.
    Igatahes lõpuks lohistasime Banaani hoopis TV viljapõllu sissesõidutee peale ja jäime mõtlema, kuidas me ise nüüd koos traktoriga põllult ära saame. Mulk kiviaia sees on pisike ja pealegi on seal Banaan ees. Egas, midagi - JW teatas enesekindlalt, et tema teab siin ühte teist mulku, ronisime kolmekesi kabiini ja hakkasime mööda põldu edasi loksuma. Loksume, loksume, aga mida pole see on mulk.
    "kohe-kohe! kohe-tuleb!" rahustab meid JW.
    Lõpuks peale tohutupikka loksumist hakkab ees midagi nagu paistma. Midagi nagu helendaks v. nii. Ja lõpuks ilmub traktori esidtulede valgusesse... Banaan.
    Ega siis ei jäänudki muud üle kui tuli ikka natuke lükata ja tampida, nõnda et lisaks viljaringile ümber põllu oli sissesõdu ees veel üks pisem, kas just päris ring aga viljatamp kindlasiti.
    Igatahes traktor saadi kätte ja kõik lõppes õnnelikult kui mitte arvestada, et järgmisel päeval helistas mulle ravunud T.V. ja sõimas tublisti, sest talle üldsegi ei meeldinud traktoriga joonistatud viljaringid ja muud kujundid tema põllu peal. Ja pange tähele, et sõmata sain mina, kuigi Sarka tekitas Banaani ja JW oli traktori roolis.

Siia alla ka väike tõend selle kohta, et viljaring oli päriselt olemas
    tehtud igiammusel ajal kui digiseepi veel yldsegi olemas ei olnud
  • mavep, a mida siis piibel nagu valesti räägib ?

1Alguses lõi Jumal taeva ja maa. Maa oli tühi ja paljas ja pimedus oli sügavuse peal ja Jumala Vaim hõljus vete kohal.

Kõigepealt oli tühjus

3Ja Jumal ütles: "Saagu valgus!" Ja valgus sai.

Siis käis biig bäng ja tekkisid tähed.

4Ja Jumal nägi, et valgus oli hea, ja Jumal lahutas valguse pimedusest.

Tekkisid pöörlevad planeedid.

6Ja Jumal ütles: "Saagu laotus vete vahele ja see lahutagu veed vetest!" Ja Jumal nimetas laotuse taevaks.

Tekkis atmosfär

9Ja Jumal ütles: "Veed kogunegu taeva all ühte paika, et kuiva näha oleks!" Ja nõnda sündis.

Tekkis maapind ja mandrid.

11Ja Jumal ütles: "Maast tärgaku haljas rohi, seemet kandvad taimed, viljapuud, mille viljas on
    nende seeme, nende liikide järgi maa peale!" Ja nõnda sündis:

No taimed ronisid maale.

16Jumal tegi kaks suurt valgust: suurema valguse valitsema päeval ja väiksema valguse valitsema öösel,

Mingi moment vist käis mingi pauk ja kuu lendas maast minema ?

20Ja Jumal ütles: "Vesi kihagu elavaist olendeist, ja maa peal lennaku linnud taevalaotuse poole!"

Siin vist järjestus natuke sassi läinud. A kumb nagu ennem oli taimne või loomne eluvorm ?

24Ja Jumal ütles: "Maa toogu esile elavad olendid nende liikide järgi, kariloomad ja roomajad ja metsloomad

No näedsa maale ronisid loomad.

27Ja Jumal lõi inimese oma näo järgi, Jumala näo järgi lõi ta tema, ta lõi tema meheks ja naiseks.

Suht sama juttu ju koguaeg aetud, nii teadlaste poolt kui ka piiblis kirjas, aint et mingid debiilikud on koguaeg arvutanud seda et 1 päev ong nagu meiemõistes kohe päev, et maakera teeb tiiru peale ja siis ongi voila järsku maapeale makaagid tekkinud.
  • Selle kohta kui pikk on üks "päev" Taevas, on Piiblis isegi kusagil mingid viited. Igatahes polnud see mingine tavaline päev.
  • Peetruse kirjast: "... Aga selle juures, mu armsad, ärgu jäägu teie eest varjule, et Issanda juures on üks päev nagu tuhat aastat ja tuhat aastat nagu üks päev ..."
  • Genesise heebreakeelne algmõiste on Yom, mis võib tähendada nii päeva kui ajastut (ingl.k.: age). Ka näiteks eesti keeles ei pea me väljendit "neil päevil" kasutades ilmselt silmas konkreetseid mineviku (öö)päevi vaid mingit vähe üldisemat ajamääratlust.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon