Firmad-kleptomaanid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Firmad-kleptomaanid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vahelduseks gaasist ka. Kõik hinnad KM-ta.
    Detsembri arvel teatas müüja, et võrguteenus muutub alates märtsist kallimaks (0,049 -> 0,0582€/m3). Mis seals ikka, monopoli raske põli. Jaanuari arvel on juba kaks rida peatselt kehtima hakkavatest hinnatõusudest. Lisaks eelpooltoodule antakse teada, et alates maist on uus võrguteenuse hind 0,073€/m3. Teenuse hinnale +49% poole aastaga - pole paha! Aga see on siiski poisikeste äri...
    Konkurentsiameti kodulehel otsused puuduvad aga see-eest on olemas viisakas teabenõude vorm. Nõudsin siis teavet. Esiteks selgus, et otsuseid pole väljas seetõttu, et sisaldavad ärisaladust. Nuditi siis otsus ära avaldamiseks kõlbulikule kujule - sisse jäi sisuliselt vaid lause "Kooskõlastada". Õnneks oli ametnik nii lahke ja kirjutas vastuses tegeliku hinnatõusu põhjuse:
    EG Võrguteenuse AS võrguteenuse hind kasvas 17,66 €/tuh m3 –st alates 01.05.2013.a rakenduva hinnani 32,70 €/tuh m3 ehk (32,70/17,66-1)*100 = 85,2%.
    EG Võrguteenuse AS hinnatõus on ka Konkurentsiameti poolt kooskõlastatud ja on kulupõhine.

    Pean tunnistama, et ma pole väga hästi kursis viimatimainitud ettevõtte tegemistega aga kui monopoolses seisundis ettevõtte hinnakirjas toimub 85%-line kooskõlastatud hinnamuudatus, siis tekitab see kõhklusi. Tuhlasin veel konkurentsiameti leheküljel lootuses leida hinnatõusu põhjustanud muudatusi. Leidsin selle dokumendi, kannab aastanumbrit 2006. Ainus hiljuti muutunud dokument on see. Tuleb tunnistada, ma ei viitsinud dokumenti läbi töötada aga kui paljalt WACC arvutamise metoodika muutus toob sellise hinnatõusu, siis see tekitab hirmu.
    Metoodika uuendust aga kavandatakse. Teagi nüüd, oli see teenusepakkujate poolne kasumi lukustamine või võib oodata veel hullemaid üllatusi.
  • Finants hiina keel on kõrgemas pilotaažis. Ma tõesti loen, aga ei saa aru. Sest nad ei seleta, vaid ütlevad, et kõik ongi korras. Asja traagika teine pool on selles, et monopol ei suvatsegi turu avanemisega teha ettevalmistusi vaid teeb korrektuure jooksvalt või tõlgendab kõik enda kasuks. Igatahes on midagi klient-müüja suhtes sügavalt nihkesse läinud. Klient ei ole keegi.

    Eesti Energia: üldteenuse kõrgem hind on matemaatiline paratamatus

    Elektrilepingutest ootuspäraselt kallima üldteenuse kõrgema hinna põhjuseks on erinevad tarbimismahud, millele klienditeeninduskulud jagunevad, selgitas Eesti Energia.

    Eesti Energia elektrimüügi juhi Karla Agana sõnul ei ole mõtet üldteenuse pakkujaid kahtlustada liigses ahnuses, sest üldteenuse kõrgem hind tuleneb tegelikult lihtsast arvutusest.

    "Asi on selles, et näiteks Elektrilevi võrgus olevad üldteenuse kliendid tarbivad üle kahe korra vähem elektrit kui elektrilepinguid sõlminud kliendid. Kuna müügimarginaal koosneb peamiselt teeninduskulust, mis on kliendipõhine, siis suurema tarbimiskogusega kliendisegmendile jaotatud teeninduskulu tähendab väiksemat müügimarginaali," selgitas Agan.

    Agana sõnul tähendab üldteenuse klientide jaoks see aga vastupidist – kuna üldteenuse kliendid tarbivad üle kahe korra vähem elektrit, siis teeninduskulu selle koguse peale jagades on müügimarginaal vastavalt kõrgem.
  • Kui EE tuleb väitma, et 35% turgu on olematu mahuga tarbijad, siis siin on rakse midagi mõistlikku vastu kommenteerida.
  • Paradoks on siin, et energiahindade tõus on marginaalne võrgutasude kõrval. Kõrvetatakse ju võrgutasudega.
    Tänaseks oleme jõudnud sinnamaale, kuys võrgutasud on kõrgemad OLULISELT kui Soomes.
    Keegi tore ajakirjanik võiks selle teema ülesse võtta. See lihtsalt lämmatab.
  • Konkurentsiametisse võiks ikka leida mingid terasmunadega, arvutada oskavad mehed. Aga ei, leitud on pehmod kes suva hinnatõusu läbi lasevad. Monopolid lüpsavad kuidas jaksavad.
  • Pigem küll edsi teemasse, aga siiski:
    http://ap3.ee/article/2013/2/11/jaatmekaitlejate-liit-tallinnas-hinnatous-57
  • Opex, päris nii ei ole, et kõik hinnatõusud läbi lastakse. On üks firmat, kelle erastamisleping on üle lastud ja 3.ndat aastat ei lubata monopolil kokkulepitud paari%-st tõusu läbi viia. TVE.
    Eks selline oligi Valitsuse ühe osapoole Leping valijaga - reklaamis vilksatab süüdlasliku nöoga isamaalaste maskott Laar, ja pärast selgitab partei ülevõtja Reinsalu, et kodukulud on kontrolli alla, leping on täidetud, kõrgharidus on tasuta.
    Kahtled?
    A vaata TVE-t.
  • Ma ei ole päris kindel kas kusagil mujal mitte-banaaniriigis lubatakse loomulikul monopolil teenida puhaskasumimarginali 42,7%, nagu eelmisel aastal TVE-l oli. Kahju tõesti, et teisi monopole ei pigistata.
  • TNT
    Paradoks on siin, et energiahindade tõus on marginaalne võrgutasude kõrval. Kõrvetatakse ju võrgutasudega.
    Tänaseks oleme jõudnud sinnamaale, kuys võrgutasud on kõrgemad OLULISELT kui Soomes.
    Keegi tore ajakirjanik võiks selle teema ülesse võtta. See lihtsalt lämmatab.

    Võrgutasude vastane hääl ka minu poolt. Ma ei suuda aru saada, mida selle elektri hinnaga jahutakse kui kogu arvest üle poole on võrgutasu. Elektri hinna langemisel võib arve olla väiksem ka kasvava tarbimise juures. Samal ajal võrgutasu saab AINULT KASVADA.

    Nüüd on Elektrilevil tekkinud mingi hullus paigaldada maakaablit ka sinna, kus küla keskuses täiesti korralikud postid püsti on ning tänavavalgustuse traadid niikuinii postidele jooksma jäävad. Et maakaabel tuleb postini ja postist majja tuleb õhuliin. Täitsa haige. Ja mul ei ole valikut, ma pean selle kinni plekkima.
  • Huvitav, et kära käib vabaturu olijate ja EE marginaali ümber aga mitte keegi ei iitsata, kaasa arvatud EE PR-masin, pakettide marginaalide osas. Eeldame, et Konkurentsiamet omab siiski jõudu suurettevõtet selgelt põhjendama oma argumente.

    Muidugi selles võrrandis on ka Elering ja Elektrilevi, kes üritavad maksimeerida oma kasumit. Nad isegi on suuremad muutujad kui see elekter või marginaal selle pealt.

    Eesti Energia tulu üldteenuselt – 700 000 eurot
  • Reform läheb põhja oma ülbuse ja idiootliku ettekujutusega, et inimesed lõputult taluvad 50%+ hinnatõuse nende vastu hääletamata keda süüdlasena nähakse. Midagi samas ette väga ei võeta.....

    How the f. saab Soome valitsus kehtestada windfall maksu energiafirmadele ja UK valitsus erastatud vee- jt. utility firmadele nii, et kisa jääb lühikeseks ja ettvõtluskeskonna halvendamise süüdistused ei jõua kuhugi?
    Arvan, et kui sotsid võimule saavad, teevad selle ära ja raske on sellele ka vastu vaielda.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Windfall_Tax_(United_Kingdom)
  • Vat kui ministriteks ja muudeks asjapulkadeks tõusevad suvalised tegelased kes pole IIALGI ÜHTEGI SENTI ISE teeninud siis nii juhtubki. Tüüpidel puudub igasugune ettekujutus kuidas reaalne elu käib.
    Eriti pudutab see IRL tegelinskeid , kelle haldusalasse käib monopolide ohjamine.
    Tr.. küll , mehed lihtsalt oma tööd ei tee. Lillutavad niisama ja veeretavad tatikuule. 3000 või millegi euri eest.
    Oi sorry, unustasin,
    Est Airi tüürisid pankrotti.
  • opex, ole nüüd. Briti meedia ainult karjub KUI PALJU tavatarbija jaoks energiahinnad ja kommunaalkulud on tõusnud ning kuidas nad ülejäänud EUga võrreldes karjuvalt üle maksavad. See, et valitsus võtab tootjatelt on hea näide, et võetakse kust võtta annab, sest võtta tasub sealt kus on. Seega on ka seal kisa ja häda taevas.

    Meie endi probleemi olemus ei ole mitte niivõrd praeguses hinnatõusus vaid küsimuses kas tuleb nüüd periood mil on võimalik ennustatav hinnamuutus, mitte hüpertõus. Ma pole kindel, et EE ja muud (Elering, Elektrilevi) tahaksid stabiilset perioodi.
  • Miks ta peaministriks ei taha? Puhas kuld ja terve mõistus. Võib-olla on see ka perekondlik omadus, lihtsalt partei on arenenud teises suunas. Kõik väljatoodud asjaolud on õiged. See 21. kuupäevaga teenusepakkuja fiksimine enne kuu lõppu on kuidagi kentsakas. Lisaks muud sellised toredad praegu kehtivad konstruktsioonid

    Kaja Kallas: suurem konkurents elektriturul tooks hinnad alla
  • Üldteenust tarbida pole ju kohustuslik. Vahetagu börsipaketile ümber ja kohe 0.72-lt 0.29-le. Eramajal veel madalamalegi, 0.24. Minu meelest marginaal polegi kõige olulisem, tundub, et kära selle ümber varjutab (on mõeldud varjutamaks) ebaloomulikult suurt võrgutasu Eesti tarbijale ja börsi hinna vahet meil ja mujal.
  • Kui EG Võrguteenuse jaotusteenusel kehtib praegu kaks tariifi, siis alates maist hakkab kehtima ainult üks, mis on 0,0327 eurot kuupmeetri kohta. Sellega odavneb jaotusteenus väiketarbijatele 38 protsenti võrreldes varasema 0,05301 euroga kuupmeetri kohta ja kallineb suurtarbijatele 85 protsenti võrreldes varasema 0,01765 euroga kuupmeetri kohta.
    http://www.e24.ee/1139576/gaasi-pohivorguteenus-kallineb-alates-maist-66-protsenti/

    Nad võivad äsja soojenema pandud Nitroferdi jälle rahulikult välja lülitada ja seekord vanarauaks juba vast kah müüa.
    Mujal tehakse kildagaasi abil asju kordi odavamalt.

    Konkurentsiametil polnud jälle ilmselt midagi vastu väita, eks EG proovib varsti 250% hinnatõusuga ja ka ilmselt õnnestub.
  • Ma ei saanudki veel vastust EG Võrguteenuste 85%-lise hinnatõusu otsuse kohta aga paistab, et ajakirjandus nuhkis selle juba välja. JOKK jälle...
  • EE käes on 73% turust, mille hulka kuulub ka 35% vabaturul olevaid kliente. Seega lepingulisi kliente on neil 38%. 11% koguturust on Elektrumi käes. Ülejäänud 16% on teiste müüjate osa.

    Jätkuvalt tekib küsimus EE poolt juurde keevitatavate marginaalide osas. Elektritarbimisest on äkki saanud raketiteadus.

    Eesti Energia turuosa oli jaanuaris müügimahult 73 protsenti
  • Juhhan rääkis järjekordselt kõik südamelt ära. Puhta südametunnistusega on õhtul hea voodisse minna ja ka uni tuleb arvatavasti magus. Ja miks ta ei peaks olema, kui sa ikka kõike oskad. Nii hästi.

    Huvitav kas kalluritäis raha on härra Üldkoosolekule juba ära toodud? Või kantakse otse shvetzi banca, nagu riigimeeste puhul heaks kombeks peetakse?
  • EE-st ei saa enam aru. Võrgutasudest siis jutt
    Vastuväide Vovo-Kallele http://www.ap3.ee/Default.aspx?PublicationId=7f83f0b6-521d-460f-aa71-8dccfd1f9687.
    Ma ei tea, kas nad peavad tarbijaid lolliks või? Hakkad vaatama siis Elektrilevi hinnakirja. 5,56 on hind ilma käibemaksuta (tõstku käsi üles eratarbija, kes saab sisendkäibmaksu tagasi). Ehk siis tegelik hind on 6,67. Vaatan hinda siis Soome Fortumi lehelt sama 3000kWh aastamahu kohta ja saan hinnaks 6,09 senti/kWh koos 24% käibemaksuga, ehk siis 4,91 ilma käibmaksuta, aga tarbimise kasvades hakkab soome terbija hind drastiliselt langema - aastatarbimise 7200 juures on hind juba 4,26 senti/kWh ja seda koos km-ga.
    Kurat, kui juba valetada, siis vähemalt usutavalt.
  • mx77,
    see Eesti Energia vastus on tõeline BS, Mängitud on numbrite, KMiga ja aastaarvudega. Ja esitatud fakte endale meelepärases järjekorras.
  • Pole ka eriline Kallo fänn aga tahtsin just sama siia postitada. EE on läinud kõige labasemat teed - lihtsalt valetades ja fakte vassides. Olgu parem kasvõi vait.
  • Nii tihkelt kvaliteetset nalja pole ma ammu saanud. Võtsin pool tundi ja naersin südamest!

    Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive räägib majandustoimetusele antud intervjuus, et nende üldteenuse kõrge marginaal tuleneb kvaliteetse ja üle-eestilise ööpäevase teenuse pakkumise vajadusest. Samuti on vaja töötajatele korralikku palka maksta.
    Liive hinnangul ei ole mitte Eesti Energia marginaal liiga kõrge, vaid konkurendid on klientide nimel peetavas võitluses marginaali liiga madalaks pressinud. Seetõttu ongi jäänud avalikkusele mulje, et Eesti Energia tegelevat justkui klientide pügamisega.


    DELFI VIDEO: Liive pöörasest üldteenuse hinnast: konkurentide marginaal on liiga madal
  • Mees peab ju kuidagi oma palga välja teenima. Juu siis on töölepingus PR-bullshit sees..
  • kuhugi poliitikute teemasse pigem? http://arvamus.postimees.ee/1159542/rene-ilves-karpigem-tallinlaste-kuttearveid
  • Pole üldse paha äri. Riskivabalt tulev papp. 32 milli puhtalt nagu maast leitud.

    Elering teenis läinud aastal ligi 35 miljonit eurot puhaskasumit

    Eelmisel aastal lõi Elering riigile täiendavat majanduslikku lisandväärtust (EVA) võrreldes Konkurentsiameti poolt ette antud omakapitali tootlusega 15,8 miljonit eurot.

    Kogu puhaskasumi kasutab Elering ära mahuka investeerimisprogrammi rahastamiseks. Eelmisel aastal tegi ettevõte põhivarasse investeeringuid 74 miljoni ulatuses. Sellel aastal kujuneb kava järgi investeeringute mahuks enam kui 200 miljonit eurot.
  • Kullakallis pank suutis mult teist korda viimase aasta jooksul raha nöörida sularaha väljavõtmisega. Kõigepealt mul süda aimas halba, kui internetipanga postkasti saabus järjekordne kiri pangapaketi "struktuursetest muudatustest", millega paljud asjad muutuvad odavamaks, säästmine lihtsamaks ning kogu kompott kokkuvõttes ägedamaks. Mainimata jäi sealjuures asjaolu, et paketi kuutasu kõige selle taustal veidi tõuseb. Ehk siis ise olen süüdi, kui kogu säästust ennast ilma jätan (ei võta 16%ga tarbimislaenu, ei tee SEPA makseid, ei liitu mingi sendisäästu programmiga). Paketi kuutasu jälgi ajades leidsin konto väljavõttelt mingisugused seosetud teenustasud, mis korrelatsioonanalüüsi tehes viitasid siiski üsna tugevalt hinnakirja muudatusele 1. märtsist, mille kohaselt deebetiga sularaha väljavõttes üle 2000 euri kalendrikuus lisandub teenustasu 0,3% summalt.
    Eelmisel aastal sain suurusjärgus 50-60 euriga ühe tehingu pealt pangandussektorit toita sularaha väljavõtmisega võõrast automaadist. Ei pannud mina seda hinnakirja muudatust (mis leidis aset vist juba aastapäevad varem) enne tähele, kui vastav teenustasu rida konto väljavõttel punetas. Tookord ajas täiendavalt harja punaseks hiljutine kiri internetipanga postkastis muudatustest mingites nostro-vostro tehingutes. Ehk siis pank teab üsna täpselt minu vajadusi, kuid jätab teavitused muudatustest mulle olulistes teenustes ja hinnakirjades personaalse tähelepanujuhtimisega tegemata. Päris osav väljapetmine kokkuvõttes.
  • õnneks on peale SEB veel pangakontoreid Tallinnas.
    Kuutasuga arvelduskonto? WTF is that?
    Aga neid tundub olevat tuhandeid kes metallse näoga seda maksavad.
  • Ega otseselt ei olegi arvelduskontol teenustasu. On lihtsalt pangakaardid, konto, teatud arv makseid jm vajalikku ning ebaolulist mingiks paketiks kokku pandud. Sellele siis on kehtestatud kerge kuutasu, millest nt gold tasemel on kliendid vabastatud, kuid kuutasu vabastus ei kehti gold deebetile ja kreeditile, ent seevastu saad soodusintressiga tarbimislaenu võtta ja sääste koguda. Kogu paketti tehakse perioodiliselt struktuursete muudatustega soodsamaks, ägedamaks jne. Ausalt öeldes oleks vaja taksondusele sarnast regulatsiooni vaja, et hinnakirja ridade arv ning nende juurde tulevad lisaklauslid limiteerida.
  • Qido, ega siis muud, kui tuleb pangavahetuskuu. Ei saa ju ometigi asja sinnapaika jätta!
    Partei nimega EKRE loob vist varsti rahvuslik-sotsialistliku riigipanga, seal pidi küll kõik täiesti tasuta olema.
  • Ega ma otseselt kurdagi hinnataseme üle, samuti suudan ratsionaalse valiku etteantud paleti pealt teha. Küsimus rohkem tingimuste dünaamikas - mulle jäetakse teatamata muudatustest, mille orki ma järgmisel kuul võin ilusti lennata. Samas antakse personaalse pöördumisega postkastis teada nostro-vostro tingimuste muudatustest. Ma olen ise aastaid tagasi pangas töötanud, kuid pole siiamaani oma elus ühtegi nostro-vostrot kohanud.
  • Kas €2000 piir sularaha võtmise kehtib ka kaarditehingute puhul? Tehingud üle €2000 kuus on mingi "mõistlik" % teenustasu?
  • Eks mitmed ole selle "ärimehe" bisnesijuttu juba ÄP-st ka lugenud.
    Nüüd on siis igasuguste nende Spykerite, Lambode ja eralennukite rahaline päritolu teada.
  • Stealth
    Eks mitmed ole selle "ärimehe" bisnesijuttu juba ÄP-st ka lugenud.
    Nüüd on siis igasuguste nende Spykerite, Lambode ja eralennukite rahaline päritolu teada.


    Olles selle artikli ka nüüd täies mahus läbi lugenud, tuli meelde see sari, mida Investigation Discovery vahepeal näitas.
    Lood inimestest, kes suure raha saamise nimel on kõigeks võimelised.

    Liig palju on viimasel ajal tekkinud neid ülbeid ja end maailma nabaks pidavaid ärimehi, riigiametnikke, poliitikuid.......
    Lehtedest muud ei saagi lugeda, kui et käib mingi lõpmatu valetamine, varastamine ja huiamine.
    Nii et m.o.t.t.- ikkagi mingit suurpuhastuse rohtu oleks sihukeste jaoks tarvis..... Si vis pacem, para bellum.

  • Päris nii see muidugi ei ole. Sa oled stealth liiga noor ja ei tea asju. Ma tean Reinsalul vähemalt 2 tehingut, kust ta kummastki pea 20 tasku pistis.
  • Oot, ma ei saa nüüd aru. Kas siinses padukapitalistlikus foorumis, kus üldiselt ollakse seisukohal, et pankrot on hea asi ja tõeline tegija peabki vahel hävima, võetakse nüüd järsku seisukoht, et "feilamine on lubamatu".
    Alles see Reinsalu feilas selle FatBurneriga. Nüüd siis kinnisvara.
  • TNT
    Päris nii see muidugi ei ole. Sa oled stealth liiga noor ja ei tea asju. Ma tean Reinsalul vähemalt 2 tehingut, kust ta kummastki pea 20 tasku pistis.


    No ma ei tea, kui su arvates 35-aastane mees liiga noor on, siis...... ?

    Oma eelmises postituses jäi mul lisamata, et mul pole kahju, kui keegi tuleb niisugusele äriideele, mis tõotab head profitit. Aga seda ikka nii, et kasu oleks mõlemapoolne. Antud olukorra puhul on tegu konkreetselt huiamisega ning klientide näkku n..simisega. Nii see on ja selleks see jääb.

    Ma ei tea, võibolla on mu vaated liig vanamoodsad, kuid ma jään selle seisukoha juurde, et kui mees on midagi lubanud, siis ta ka täidab oma lubaduse. Reinsalu-ealised peaksid sellist kirjutamata eetikareeglit teadma.
    Mitte et võetakse aga libeda mula ja laia naeratuse saatel rahapakke vastu ning hakatakse nende najal endale head äraolemist lubama, arvates et nii peabki olema ja nii jääbki. Süüdimatu pohhuism või karistamatuse sündroom on vist selle asja nimi.
    Reinsalu võib ainult õnne tänada, et mõni Vene või Itaalia mafioosnik pole (vist) temaga maja(de) ostu-müügi lepingut sõlminud.
    Siis oleks see kõnealune tegelane esimesel võimalusel betoonkingadega kusagil veekogus loksumas- teistele samasuguste huiamise mõtetega "ärimeestele" edaspidiseks hoiatuseks :)
  • http://http://majandus.delfi.ee/news/elektriturg/augustist-langeb-elektrilevi-vorgutasu.d?id=66052570 vana uudis - aga..üllatus üllatus. monopoli hind langeb. vähe küll aga siiski. KA on langetanud monopolidele lubatud tootlikkust. Huvitav miks just sellest aastast. Läbi hämaruse meenub minevikust veel üks juhtum kus Elektrilevi loobus planeeritud hinnatõusust. Juhtus see just veidi enne Riigikogu valimisi. Mis meil nüüd siis sel sügisel oodata on?
  • Aga siis, kui munad kruustangide vahel
    tuleb vingumist nagu siga tapalaval


    Mida iganes ....

    Eesti Energia arvates ei saa võrrelda elektrimüügi kulusid suletud turul, kus sisuliselt oli üks elektrimüüja, üks elektripakett, üks hind mis kehtis aastaid, olukorraga avatud avatud elektriturul, kus on konkurents, erinevad tooted, elektrihinnad, mis muutuvad iga tund. Näiteks ainuüksi andmemahud, millega meie infosüsteemid peavad toime tulema, on kasvanud elektrituru avanemisega 700-kordselt. Sellest lähtuvalt on kordades kasvanud infotehnoloogia roll elektrimüügi äris ning ka infotehnoloogia kulud.

    Samuti ei ole sisuliselt õige võrrelda üldteenuse müügimarginaali elektrilepingute müügimarginaaliga. Esiteks kujuneb elektripakettide hind konkurentsis ja on ajas muutuv, mitte aga kindla matemaatilise valemi põhjal nagu üldteenus. Teiseks on oluline arvestada ka seda, et lepinguliste klientide tarbimismahud on märksa suuremad kui üldteenusel. See tähendab, et elektrilepingute puhul saavad elektrimüüjad oma kulud kaetud ka väiksema müügimarginaali puhul.


    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eesti-energia-konkurentsiamet-vordleb-vorreldamatut.d?id=66450390
  • winger
    Aga siis, kui munad kruustangide vahel
    tuleb vingumist nagu siga tapalaval


    Tõmbas hinge kinni? Sügisel kasuta elektrit edasi, siis peaks hind langema. Seni kepsuta vaikselt aasal.

  • Kurat, no on ikka ülbus tontidel. Mitte mingit selgitust, mitte mingit vabanduselaadset sõnagi. Täiesti pohhui.

    Hämmastav....

    P.S. Ja kes see garanteerib, et sellist asja ei või kas: a) veel korduda; b) veel "sihilikult" korduda.... ?
    "Hoovad" on ju tegelaste endi käes ja alati saab iga järgneva analoogse jama programmirikke süüks ajada.
  • Täitsa naljakas lugu. Olin täna juuksuris (Sergio Beauty) ja salongi omanik kurtis täpselt sama lugu ja Nordea poolset jämedat käitumist.
  • Taavi Veskimägi: avatud turg on taganud 2014 4k keskmise 35€, reguleeritud hind oleks tasemel 40€.
    Kus on rõõmuhõisked, suured pealkirjad, pahurikud&pealikud?
  • SideKick
    Taavi Veskimägi: avatud turg on taganud 2014 4k keskmise 35€, reguleeritud hind oleks tasemel 40€.
    Kus on rõõmuhõisked, suured pealkirjad, pahurikud&pealikud?

    oot, mis sa oled täitsa lolliks keeranud parteibossidele pugemise tuhinas?
  • Ma kasutan börsipaketti ja ma ei saa aru, miks valdav enamus on valmis kuude kaupa maksma premiumi tootjale 15-20%, et äkki midagi juhtub. EE ja teised tõmbasid ikka suuremale osale oma KINDEL tüüpi pakettidega korralikult mütsi pähe.
  • puhkjapojad1
    Ma kasutan börsipaketti ja ma ei saa aru, miks valdav enamus on valmis kuude kaupa maksma premiumi tootjale 15-20%, et äkki midagi juhtub. EE ja teised tõmbasid ikka suuremale osale oma KINDEL tüüpi pakettidega korralikult mütsi pähe.

    puhk, eks oleneb, mis tingimustel lepingu sõlmisid, aga eratarbijad maksavad kindlasti peale enamuses.
  • EEga tegin, börsipakett plus see mingi sent, mis nad marginali küsivad ja asi tahe. Seni on vist kogu aegade algusest see variant kogu aeg odavam olnud kui kindlalt odav pakett.
  • puhkjapojad1
    EEga tegin, börsipakett plus see mingi sent, mis nad marginali küsivad ja asi tahe. Seni on vist kogu aegade algusest see variant kogu aeg odavam olnud kui kindlalt odav pakett.

    aa, ei ma mõtlesin, et mis tingimustel hinna lukku lõi tarbija. Siin ikka väga suured käärid ja eratarbija on kindlasti rohkem maksnud. Sel aastal pole tsekanud, aga eelmine aasta tuttavaga võrdlesime, minu kindel ja tema börsipaketi vahe oli suht olematu. Sel aastal kindlasti sooja talve töttu on börsipakett plussis, aga kuna elektri hind moodustab niikuinii väiksema osa arvest, siis eratarbijal, kes just ei küta, suurt vahet ei tule. Siiski võiks inimestele soovitada lepingute lõppemisel paketti vahetada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon