Eesti tippsport - kas uued staarid on tulemas?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Parim eestlane sai Tartu Maratonis 18 koha - wtf.
Tundub et Eesti spordis on laius aina parem, inimesed liiguvad aina rohkem*, aga tipus on nüüd vähe. Need kes kasvasid üles Nükogude Liidu ajal kaovad tippspordist, aga mis tuleb seejärel...
K-inimesed: Kanter, Kanepi ja Kontaveit on äkki suurimad lootused täna (ehk siis suuremates sportides) - aga kas ei peaks olema midagi ka suusatamises...???
(*Jah, eesti naiste kehakaal on tõenäoliselt tõusnud keskmiselt 5kg võrra viimasel aastakümnel, aga see on positiivne normaliseerimine) -
Huvitav, kas mina olen ainuke, kelle riiklik tippsport täiesti külmaks jätab.
-
Ei, priitp, ei ole. Meid on vähemalt kaks :)
-
EI, meid on vähemalt kolm!
-
Ei ole vaadanud ühtegi suusavõistluse ülekannet sel aastal ja ka mind jätab tippsport vanast pärast täiesti külmaks. Ainus erand on malevõistlused, mida jälgin otseülekannetes pidevalt.
-
Ma ei suuda oma ükskõiksust talitseda spordi suhtes, vabandan. Ise sõidan mõnu pärast ratast ja tõstan ka kangi, kuid seda ei viitsi vaadada, kuidas teised midagi teevad. Viimati vaatasin ölümpia mägirattavõistlusi, sest rajad tundusid põnevad.
-
Olen Stefaniga sama meelt, et mis praegu toimub ei ole normaalne, seega ei ole sa ainuke, kes muretseb.
-
Rootsi suusatamises oli peale Gunde Svani, Wassbergi ja Co taandumist aastaid hiiglaslik auk, ei pääse sellest Eestigi. Ka norra meestest tuleb peale Northugi järgmist tiitlivõistluse protokollis tihti pikalt otsida. Talendid lihtsalt kerkivad esile tsükliliselt, nagu paljud asjad siin maailmas, väiksematel riikidel kus sõel on hõredam, on need tsüklid veel pikemad. Arvan, et kokkuvõttes pole sellest hullu midagi, küll tulevad kunagi järgmised kangelased ka kunagi.
-
lisaks talentide tsüklilisusele on ka selles teemas olulist mängimas raha ja võimaluste tsüklilisus.
Eriti meie puhul, kuna nii riiklikul kui ka erasektori tasemel tõmmati kriisi ajal toetus/sponsorrahasid kõvasti koomale. Inertsemates majandustes see nii tugevalt tunda ei anna.
Lisaks talentidele on vaja ka teenendava personali ehk team manageride ja treenerite talenti ja motivatsiooni. Siinkohal rõhutan just seda viimast.
See, et suusas on mõõna oodata, ei tähenda, et teiste aladega sarnaselt peaks minema. Samas on suusatamine ca 10 riigi ala ja kandepind suht väike. Aga meile on ja jääb armsaks sellegipoolest.
Suurtest ja populaarsetest aladest on Eesti tennis viimaste aegade parimas seisus. Rattasport areneb ka tõusvas joones, Kirsipuu sugust staari meil küll hetkel pole veel aga maastikuratta edetabelis pole kunagi nii ees oldud, kui praegu. Jalgpalliga on nii ja naa :) -
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" E.Hemingway
Ehk siis mina panustaks Ott Tänaku ja Kevin Korjuse peale! -
Ei vaata ka enam. Veerpalut oleks vaadanud, aga kahjuks jäi see ära.
Pealekasvavate noorte hulk langeb lähiajal oluliselt (pean silmas neid, kes 20-seks saavad), linnastumine on vast jätkunud (Veerpalu, Mae, Kanter, Värnik jt tulid ikka metsast), maailmas on palju huvitavaid asju teha (võrreldes selle ajaga, kus paljudel oli läbilöök spordis ainsaks võimaluseks maailma näha), noorte tervised üha kehvemad jne.
Raske on Eesti spordi suhtes optimist olla. Aga eks aeg-ajalt keegi ikka sähvatab. -
http://www.rattaprofid.ee/?id=1635&news_id=238
see mees on 1 suuremaid lootusi hetkel ja see nädal tegi senise karjääri parimad sõidud