Lärmakad külmkapid
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas keegi teab, kust saada viisaka tugevusega häält tekitava külmiku? Ehk tegeleb isegi maaletoomisega? Hiljuti ostetud igati soliidse firma külmik teeb häält, nagu hakkaks helikopter katusele maanduma, kusjuures kohal käinud tehnik (garantiiaeg ikkagi) väidab, et nii peabki olema, kuna seoses loodushoiuga on kappidesse topitud mingi "looduslik" mahegaas, mis häälitsema peabki. Tean, et toodetakse/on toodetud absorbtsiooni põhimõttel (ilma kompressorita) külmikuid, kuid paraku ei tea müüjad neist midagi.
-
See on see "avatud köökide" viga. Normaalne inimene ei maga köögis.
-
UG, raske hommik? Ausi küsis külmkapi, mitte korteriplaneerigu osas nõu.
Hetkeseisuga ei oska eriti midagi soovitada, enda kümmekond aastat tagasi soetatud Sharp toimib igati ontliklt ning suvekodus olev igivana Bosch on samuti suhteliselt vaikne. Absorbtsioonkapid pole tänapäeval vist kuigi popid oma väiksema efektiivsuse tõttu.
Ise tüütasin erinevaid kodutehnika remondiga tegelevaid firmasid, nendelt võiks saada kõige adekvaatsemat infot. -
Ma olen oma LIEBHERRiga täitsa rahul. Neljas aasta läheb.
-
Põhitrikk on vist ikka see, et ostmisel ka müratugevust (Db) vaadata, mis peaks praegu olema kõikidel külmkappidel märgitud ja siis vastavalt sellele valida.
-
Seda ma tean, et 10 ja 4 aasta vanused ( ehk siis need, mis enne freoonipaanika lõplikku vormistamist toodetud) töötavad imevaikselt. Aeg paistab praegu olevat selline, et tootjad pole ametnike loodushoiualase entusiasmiga suutnud kaasa minna.
-
Ma ei tea mis firma külmiku Ausi ostis, aga see jutt, kuidas vanad kapid olid vaiksemad jne, on totaalne jama. Häält teeb kompressor ja need on samad, ainuke mida uued gaasisegud võivad tekitada on mõningane järelkohin ja hääled kui kompressor enam ei tööta. Ja 4 aastat tagasi oli ammu juba freoon keelatud.
-
Äkki pole külmik päris loodis ja miskit lihtsalt vibreerib liigselt? Tehnilisest küljest nõustun pahurikuga.
-
http://www.buzzle.com/articles/noisy-refrigerator.html
-
Mul tegi kapp kõvemat häält peale sulatamist ja rahunes, kui piisav kogus jääd olemas. Äkki uue kapi puhul sama teema, et esimese nädala on valjem ja siis tiksub rahulikult edasi?
-
Mul mõne aasta vanune Whirlpool kirjade järgi kõige vaiksem ilma kompressorita kapp. Kompressori põrinat ei ole aga ta koriseb nagu oleks midagi hingetorusse tõmmanud ja hakkaks kohe lämbuma.
Alguses ehmatas öösel ära aga nüüd ei pane enam tähele. -
Tänud vastuste eest. Üha rohkem hakkab mulle tunduma, et lugupeetud firma esindus tahab mulle tünga teha. Samas ei ole see veel 100% kindel...Aga ca 14 000 krooni eest (ostetud krooniaja lõpus) tahaks ikka vähemalt sama vaikset pilli, kui 10 aasta vanused, mida tuttavate juures siin ja seal kuulnud olen.
Kohal käinud tehniku väitel ei saavat Eestis külmiku mürataset nõuetekohaselt mõõta, sest puudub vastav ruum.nastik69
Mul mõne aasta vanune Whirlpool kirjade järgi kõige vaiksem ilma kompressorita kapp. Kompressori põrinat ei ole aga ta koriseb nagu oleks midagi hingetorusse tõmmanud ja hakkaks kohe lämbuma.
Alguses ehmatas öösel ära aga nüüd ei pane enam tähele.
No vot, järelikult tulebki see osta! -
nastik69
Alguses ehmatas öösel ära aga nüüd ei pane enam tähele.
ja mis selle suurepärase kapi mudel on?http://http://www.whirlpool.ee/app.cnt/whr/ee_EE/pageid/pgproducts001/catid/2/subcatid/7/flst/1
sooviks ka sellist ilma kompressorita kappi:D -
Muideks, minuteada vanasti toodetigi külmkappe, mis olid kompressorita ja seega täiesti hääletud. Külmutamine käib seal mingi elektrolüüdi vms teel.. Küll võtavad sellised tunduvalt rohkem voolu ja nende tootmine ja utiliseerimine ei ole kuigi keskkonnasõbralik. Kaasaskantavad külmikud töötavad vist siiani sellel põhimõttel.
-
Roltsik, tegu on absorbtsioonkapiga. Vana veneaegne Morozko oli selle tüüpiline esindaja (mul on üks sihuke suvilas õlle jahutamiseks kasutusel). Samal põhimõttel töötavad auto järel veetavate camperite külmkapid, kus kasutatakse propaaniballooni ja gaasileeki, et kapi sisu külmas hoida (toimib elektrita). Väikesed kaasaskantavad coolerid pruugivad Peltier effektil baseeruvaid jahutus/soojendus-elemente.
Aga kompressoriga variant on siiski kõige efektiivsem (eeldusel, et elekter tuleb seinast ja mingit tasuta soojusallikat käepärast ei ole) -
Endal on integreeritud külmkapp AEG, mis ei peaks olema väga hull. Aga on. Sügavkülmas on mingisugune vent, mis möirgab nagu muruniiduk. Õnnetuseks kostab resonants läbi seinte ning kandub edasi läbi maja. Millegipärast arvab külmik, et ta peab töötama ainult ajal, mil ma kodus olen. Keegi võiks mõelda välja kapi, millel saaks režiimi määrata. Probleemile olen lähenenud noaga, üritades ventikat vaigistada. Järgmine reaalne lahendus on klienditeenindus > garantii > tarbijakaitse > kohus > reaalsus. Ilmselt peab inimene harjuma.
-
mhmh, snaige. 8-s aasta jookseb. vaikne, odav, töötab.
Tõsi, suur külmakirst on garaažinurgas lisaks. Too tõesti uriseb aga asukoha tõttu ei häiri. -
wise, kõike head ei saa korraga, kui tahad, et oleks no frost ja sulatamisest pääseda, siis pead ventikaga leppima
-
See on muide huvitav probleem iseeneses ja kajastab hästi tänapäeva tarbekaupade turgu. Vanal ajal oli igal brändil oma tehas ja siis võisid otsustada brändi enda järgi - Bosh hea, Snaige halb. Info oli kättesaadav ja tarbija sai teha mõtestatud valikuid. Tänapäev on paraku teine, kõike toodetakse kusagil mujal. Piltlikult öeldes on kullaväärt info millises tehases on see kompressor valmistatud, aga seda paraku me ei tea. Pole oluline kas Bosch või Snaige, oluline on kompressor.
-
Mielel on ikka veel oma tehas. Ja Miele pole ka börsil - R&Dd ei suuna müstiline "aktsionäride tahe" kvartali kaupa. Miele teeb kodutehnikat perspektiiviga 20 aastat. Seega, virisemise asemel võtke rahakott puuga selga ja ostke Mielet.
-
wise
Probleemile olen lähenenud noaga, üritades ventikat vaigistada.
Mis peale seda sügavkülmas juhtus?
Pikaajaliste vaatluste ja uurimistöö tulemusena on selgunud, et ka minu kapis töötab sügavkülmaventilaator, mis aeg-ajalt helikopteri moodi häälitseb. Super No-frost Inspire käib ilmselt vastu moodustunud jäätükki, mille ta siis korraks kaugemale ära lööb ja veidi aega vait on. Kuni algab kõik uuesti...ventikale kaigas kodaratesse! Kui siis ainult listeeria, salmonelloos ja psoriaas sügavkülmas vohama ei hakka..
Huvitav, mitu miljondikku (miljardikku) protsenti käesoleva aasta SKP tõuseks, kui ma lihtsalt selle Super No-frost Trend Inspire prügimäele laseks viia ja uue ostaksin? Aga kui me kõik niimoodi teeksime? Olekski Uus Euroopa Tiiger valmis.