Digipööre kaablis ja alternatiivid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Digipööre kaablis ja alternatiivid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Peale Starmani esimese oktoobri programmimuudatusi jõudis kohale tõdemus, et aeg mõelda alternatiividele, eriti arvestades sügis 2012 lähenevate kaabli digipöörde tähtaega. Olen analoogi peal. Starman pakkus aastase siduva lepinguga oma digiboksi, millega kaasneks tasuta CNBS (analoogi pealt ei näe), aga see ei muuda asja enam, sest Discovery Science kadus ära ja Discovery World pandi lisapaketti, mida tuleb praegusele paketile lisaks omandada. Net ja telefon istuvad Elioni peal. Elion kui kaabel-TV vahendaja ei ole minu jaoks alternatiiv, just nende kesise programmivaliku tõttu, aga ka IP-TV tehnillise lahenduse pärast, tehniliselt on täielik valmidus olemas.
    Kuna Starman koristas ka VH1 ära, siis on seda enam aeg otsida võimalusi.

Kristiine keskuse Sony Center pakub ja vahendab allpool toodud teenusepakkujat. Kellega või millega on tegu, pole õrna aimugi. Samuti ei tea nende kvaliteedist midagi.

Elioni puhul on selge, et nemad pakuvad IP-TV-d. Starmani puhul ma lahenduse arhitektuuri ei tea, aga ma saan aru, et see ei hakka jooksma DVB-C standardi peal? STV minuni ei levi. Viasat taevakanalite puhul teeb mind ettevaatlikuks nende hinnastamise poliitika ja tuttavate mitte meeldiv kogemus, kuigi pakuvad läbi DVB-S.

Ja nüüd suur küsimus ja aruteluteema:
    -- Millised oleksid reaalsed alternatiivid?
    -- Millised on saadavate taevakanalite võimalused?
    -- Millised on võimalused Soome kanalite, eriti just MTV3 ja Nelosen, nägemiseks? (Praegu läks YLE 1 ja 2 tühjade asemele)
    -- Keegi omab ülaltoodud ettevõttega reaalset kogemust?
    -- Praegu on kuumaks teemaks üle interneti pilti edastavad telekanalid / provaiderid. Kas ja mida saab Eestis kasutada (tasuline / tasuta).

Soov on, et lahendus baseeruks standardi raames, mitte et oleks vaja iga teenuspakkuja jaoks oma digimuundur muretseda. Samuti lahendaks nii, et õhu kaudu tuleksid Eesti kanalid (niipalju kui lastakse) ning muud tarbiks läbi ühe digiboksi, juhul kui teleka sees olev ei võimalda.
  • Starmani lahendus (ja ka STV) on DVB-C standardi peal.
    Reaalsete alternatiivide kohta saad parima vastuse ilmselt Digi-TV foorumist: http://www.digi-tv.ee/index.php
  • Soomes sõpru on? Las mõni teeb liitumise. Teenus on aus!
  • On, aga kas ka tema tahaks võtta minu hedge'mise riski. Mõistan, et Eestis alternariive vähe. Nii ei saa, et regan Soomes enda nimele ja nemad mulle igakuiselt PDFiga arve?

Ja laurit'le tänud - ma isegi selle foorumi peale tulnud.
  • Nädal aega tagasi ECJ just otsustas, et piiriülene kaartide ja seadmete business on ok. Premier League games can be shown on foreign decoders Otsi ka mõni (lõuna-euroopa?) odav säästuoperaator netist, telli seade ja kaart ja letsgo. Võib-olla see Läti asi on ka odav aga võib ka kaugemalt otsida.
  • Karum6mm, mingi salakaval P.O. BOX koos forward teenusega toimiks?

Lätlaste http://www.sky3d.lv on kaks asja, mis mõtlema pani - kõik hinnad on £, kuigi LVL ja € tsoonis ning nad vahendavad SKY kanaleid väljapoole Inglismaat, aga seal on ainult 1 meiliaadress ja 1 telefoninumber vahendajate kontaktiks. Rääkimata Joomlas tehtud vigasest kodulehest.

Kui Kristiine Sony Center vahendab, lähen uurin täpsemalt seda.

Sky+HD 500Gb + Sky card (430EUR / 299LVL)
    Sky+HD 1TB + Sky card (550EUR / 399LVL)

Sky Card - 115.00 GBP / 130.00 EUR / 95.00 LS

Sky TV starts at £19.50 / month, inclusive of one entertainment pack. You can then build on your package with the below.
    1)mix - VARIETY -19gbp
    2)mix - MUSIC +1gbp
    3)mix - NEWS +1gbp
    4)mix - CHILDRENS +1gbp
    5)mix - KNOWLEDGE +1gbp
    6)mix - STYLE +1gbp

6MIX = all 24gbp

MOVIES - 16gbp
    SPORTS - 20gbp
    HD PACK - 10gbp

Sky WORLD (3D)package - 61 GBP

ESPN - 12gbp ,

9gbp(if you have sport package)
  • http://www.skycards.eu/packages/
    "sky card" googeldades tuleb igasugu saite, box kusjuures ei ole sky'l mingi spetsiifiline vaid võid selle kusagilt amazonist või mujalt kah osta.
  • SonyCenter ei vahenda enam (peatasid määramata ajaks) Sky+Box teenust. Selgus välja, et nad lausa soovitavad regamisel omada sõpra/tuttavat, kes oleks Inglismaal, et regamine ja muu seotud ladusamalt läheks. Selline tunne, et olemegi ääremaa. See Canaldigital regamine pole enam mitte liigne tülin, vaid ainus alternatiiv. Huvitav, miks teised operaatorid Viasatle ja kohalikele kaablifirmadele konkurentsi ei paku?
  • Kui sa Canaldigitaliga hätta jääd siis need pakuvad kaardi hostimist ehk siis sky-le jääb mulje, oled UKst:
    http://www.skycards.eu/sky-cards/sky-viewing-card

Ahjaa, käisin ühe ManU fanaatikust välismaalasega seda mängu vaatamas Nimeta pubis kus ManU lutti sai Sveitslastelt ja seal tuli igast telekast erinev mäng, mõtlesin, et kust krt nad selle sky sinna saavad ja ilmselt nii see käib kuidagi. Mine vaata kas kvaliteet on üldse talutav.
  • Kvaliteedi all sa pead silmas seda, et kas ka Eestist saab Sky sateliidi kätte?
  • Vabandage lolli küsimust, aga mida te sealt telekast vaatate? Täna olid lapsel koolikaaslased külas, siis vaadati mingit lastesaadet. Muus osas seisneb digipööre valdavalt selles, et telekasse striimitakse digitaalset sisu kettaseadmest/DVD plaadilt vms..
    Praegu on inertsist STV kaabel veel küljes aga ma ei ole kindel, et see peale kohustusliku digivärgi juurutamist sedasi jääb.
    Aga kuulan huviga teiste arvamust, ehk saab mingeid häid ideid.
  • VH1, Discovery Science, Discovery World, National Geographic, Discovery Animal, Discovery Channel, Euronew, CNN, BBC, ETV, Visat Explorer, Viasat History, History Channel. Midagi on kindlasti veel, aga ei koida kohe.

See, et kontenti pole, on ammu selge. Mingid odavad ja sisutud saksa ja vene kanalid - kellele?

Ja siin ongi nüüd küsimus - a millised on üldse alternatiivid? Isegi Elion ei saa kanalivalikuga Starmanile järgi. Võibolla taevakanalid ongi see kauaoodatud alternatiiv.
  • Discoveryt olen aeg-ajalt vaadanud, aga viimasel ajal kipub sealt mitte otseselt reklaami, aga mingit täidist (oma saadete tutvustusi jms) nii palju tulema, et käib närvidele. Ning häirivalt paljud saated on tehtud selles võtmes, et "appi-appi, kohe juhtub midagi koledat -- päike kustub, tsunami ründab, asteroid kukub jms". Nõme.
    History peale olen mõnikord unetutel öödel sattunud, näib päris OK (kui nad just parasjagu jälle natse ei jahi).

Aga torrent paistab olevat universaalne alternatiiv ;) Eeldusel, et tead, mida tahad...
  • Ma olen torrentitagi 25/8 netis, eriti veel mobiilinternetivalmidusega :)
    Ma pigem arvan, et me lihtsalt pole alternatiive energiliselt kombanud, seetõttu peale kaablifirmade poolt pakutava ei oska tahtadgi muud.

BBC 4 oleks kanal, mida ma pole näinud, aga sealt tulevad Horizon, BBC Sience ja sarnased sarjad.
  • Kuni ükski kaabli- või satelliitmeelelahutuse pakkuja ei küüni selleni, et pakuks kanaleid ükshaaval, ei kavatse ma nende teenuse vastu huvi tunda, vaid vaatan ainult vabalevi kanaleid. Ma nimelt tahaks näha veel BBC-d ja Soome kanaleid, aga nende telerisse saamine tähendab ka paarikümne kanali saabumist, mille sisu on kas mõttetu või tüütu või häiriv või, laste korral, koguni arengut pärssiv. Ma saan aru, et Brežnevi pakkidena on kanaleid lihtsam müüa. Aga ma ei taha iga ostetud bestselleri kohta viitteist eksemplari Eesti Kommunisti tellida.
  • Puusalt tulistan - Elion vist pakub sellist võimalust. Samas hind kanali kohta oli veidralt kõrge.
  • Vaatasin Merge kodukale, merge.ee, korralik sat-tv tuuner (konkreetselt Dreambox) algab €500 kuni €1000+. Aga see oleks ka praeguse seisuga tippmudel.
  • Piisas mul vaid LHV foorumis mainida Luxe TV-d kui see haihtus programmidest...
  • Selline asi nagu UK Freeview on ka Eestis täiesti kättesaadav.
  • Oleks võinud huumorinurgast ikka eemale hoida :)
  • Peaks vist tavaantenni ja digiboksiga vastuvõetav olema.
  • Seletage see UK Freeview täislausetega lahti :-)
  • Vat siis ma küll konsumeerin oma peakatte energia saamise ja maitseelamuse eesmärgil ära, kui seda asja tavaantenni ja digiboxiga kätte saab...

Freeview UK
  • See levib õhu kaudu ja tavaantenniga saad vastu võtta. Sama nagu meil etv, etv2, kanal2 ja tv3 + zoomi kanalid (eraldi kaardiga). Meie etv ka ju UK-sse ei levi, kohapealgi mõnes kohas levi nõrk.

Karumõmm: Miks seda UK-s tavaantenni ja boksiga siis kätte ei saa? Ma ei mõelnud hetkel Eestis Freeview kätte saamist.
  • Mina mõtlesin just Eestis, sest ma olen aru saanud, et winger otsib Eestis kaablioperaatorile alternatiivi.
  • Siis peaks talle pigem soovitama http://www.freesat.co.uk/, aga ma muidugi ei tea, kas see siin mõistliku suurusega panniga vastuvõetav on.

Freeview-d ta ju Eestis ei näe mingi nipiga.
  • Mu kodu pole aadress ega tänav, mu kodu on Eesti Vabariik. Eesti piires jah.
  • Seletage see UK Freeview täislausetega lahti :-).

Paned üles nt sellise antenni ja ostad poest DVB-T digiboksi

Võtmesõna siin on asukoht - kuni 70 km kaugusel UK saatemastist.
  • Okei, siis on mingi rebrandimine toimunud. Kui ma õigesti mäletan, siis mul mõned aastad tagasi näitas selle asja nimeks satitüüneri menüüs just Freeview. Kanalivalik tundub sama, mis Freeview'l.
  • TV3 juht: trend on vabalevist lahkumise suunas
    TV3 juht Priit Leito ütles Läti TV3 vabalevist lahkumise plaani kommenteerides, et kogu maailmas on trend vabalevist lahkumise suunas.

«Trend kogu maailmas on, et suured telekanalid ei suuda ära elatuda üksnes reklaamirahast ning on huvitatud tasu saama ka operaatoritelt, kellele kuulub lõpptarbija raha kanalite pakutud sisu eest,» sõnas Leito telekanali pressiteenistuse vahendusel.

Küsimusele, kas Eesti TV3 kavatseb tuleval aastal järgida Läti sõsarfirma eeskuju, vastas Leito, et vabalevist väljumise kohta Eestis pole mingeid otsuseid langetatud.

Päevakorda tekib väga tõsine küsimus, mida peavad tegema need, kes tasulist kaablit ei taha?

Üllatusega on kaabli digipööre muutumas mulle küsimuseks millist taevakanali vahendajat võtta - ETV jääb sellegi poolest õhust kättesaadavaks. Muud midagi vaadata sisuliselt pole.
  • Jajah. Aga pakkuge siis (mõistliku) raha eest kanaleid, kus saated ei oleks üldse katkestatud. Ka mitte omasaadete tutvustuse jms. ballasti ja reklaamiasendajatega, Seniks kasutan globaalse andmeside poolt pakutavaid võimalusi.
  • Üks oluline täiendus. Haakub teemaga. Inglismaal on ametlikult raadio digipööre FM analoogsignaalilt digitaalse DAB (Digital Audio Broadcast) signaali peale tunnistatud läbikukkunuks ja probleemiga tegeleb vastava ala minister isiklikult. Ma ei mäleta, millal Inglismaa DAB peale läks, aga tarbijad ja üleläinud raadiojaamad on sellesse massiliselt investeerinud.

Eestis on olnud jutte, et peale edukad TV signaali digipööramist peab seda tegema raadioga ja just DAB protokolli rakendamisega. Vähemalt üle õhu leviva TV signaali digitaliseerimise puhul, kuigi see oli ilmtingimata vajalik samm, on uuringu kohaselt digilõhe kasvanud.

Ikkagi jääb õhku küsimus - mida annab kaabel TV digipööramine, kuigi seda on vaja, siis selle eeliste võludest ei räägita. Vähemalt Elion on aus ja hinnastab oma eKodu lisateenused (TV, filmirent) selge lisatasude hinnakirja alusel (suurendavad käivet pisiteenuste pealt).

Tunnistan, et ma olen üks vähestest (?), kes Elionile e-posti aadressi eest iga kuu, per postiaadress, raha maksab. Häbi on, aga laiskus on suur.
  • Samal ajal pole (või on?) midagi kuulda euroopa sat-raadiost a la USAs XM ja Sirius. Need usa omad ka muidugi ei suutnud ära majandada ja ühinesid.
    Liikudes 3G+ võrgus on netiraadiod võimelised tava- ja DABi asendama. DAB on äkki üldse surnud formaat ja hüpatakse analoogist otse ainult veebipõhisele.
    Memmedel- taatidel jälle peavalu, nii või naa vaja uued seadmed selgeks õppida, mujal maailmas nendega arvestatakse, eestis lihtsalt tehakse ära ja keegi ei küsi kas seda tegelikult väga vaja on.
    Netiraadiomaastikul tuleks sobrada, ehk leiab midagi kvaliteetset. Shoutcast vast sobib alguseks.
  • Üle õhu leviva analoogsignaali asendamine digitaalseks on vajalik selleks, et vabastada levisagedused. Digitaliseeritud õhukanali kaudu saab edastada efektiivsemalt, sest kanali ribalaius on väiksem ja see tähendab, et tekib ruumi teistele teenustele. Samuti, väidetavalt, pole raadiosidega detailidega ülikooli ajast enam kursis hoidnud, peaksid ülekostuvused ja kanalite vaheline tühiruum olema väiksem.

See, et DAB on surnud protokoll, jõudis nüüd kohale. Ma olen palju HiFi süsteeme DAB peal näinud ning mõelnud, et miks meil seda pole.

Üle õhu levimine on oluline osa inforuumist ja see peab säilima infovahetuse vajaduse - see sama vanainimesele info kättesaadavus ja mitte ümberõppimise vajadus näide. Podcastid ja üle võrgu transleeritavad raadiojaamad on teema, aga see on isikuvaliku vabaduse teema.

Kaablis digisignaalile üleminek peab andma sama kokkuhoiu, sest ka kaablis leviv sageduse vahemik on standardiseeritud ehk samasse kaablisse saab mahutada enam. Nüüd on aga küsimus kontendilooja ja -vahendaja soovides luua/vahendada kontenti ja mis hinnaga (tasuta, tasuline, hüve vastu jne.) see tarbijani jõuab.

Praegu on Eestis tendents kokkutõmbumisele ehk kadumine avalikust levikust ja minek tasulise alla. Ja see seabki nüüd tegelikult küsimuse alla - mida ma ikka saan makstava raha eest ja kas selle kvaliteeti on võimalik parandada.

Kahju, et praegu on jäänud kvaliteet alternatiividena ainult satelliit-lahendused Elion-Starman-STV teljel.
  • See, et DAB on surnud protokoll, jõudis nüüd kohale.

Millest selline tunne? Üldiselt tundub DAB-il hästi minevat, arutatakse UK switch-offi edasilükkamist 2015-lt 2017-le, kuid üldiselt sujub. Kasutusel 38s riigis, sh kogu Lääne-Euroopas.

Küllap varsti ka Eestis.
  • Soome kanalite huvilistele on häid uudiseid, kuu aega tagasi keerati Soome pool signaali juurde ja Tallinnas ning ümbruses jälle näha järgmised tasuta kanalid
    YLE TV1
    YLE TV2
    YLE Teema
    YLE FST5
    MTV3
    Nelonen
    Sub
    Jim
    SuomiTV
    TV5

Olenevalt maja kõrgusest ja asukohast maksab antenn 40-40 eur
    http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=7270&start=1815

Kellel Soomes sõpru võib ka tasulisi kanaleid vaadata
    http://www.tvviihde.fi/kanavat-all-packages
    http://www.mtv3.fi/max/index.shtml
  • [quote=Mustafa]
    kuid üldiselt sujub. Kasutusel 38s riigis, sh kogu Lääne-Euroopas.
    Küllap varsti ka Eestis.

kui seda maade listi lugeda siis näib ikkagi suht nutune, kanalite arv väike, saatjaid välja lülitatud jne.
  • Mustafa
    See, et DAB on surnud protokoll, jõudis nüüd kohale.

Millest selline tunne? Üldiselt tundub DAB-il hästi minevat, arutatakse UK switch-offi edasilükkamist 2015-lt 2017-le, kuid üldiselt sujub. Kasutusel 38s riigis, sh kogu Lääne-Euroopas.

Küllap varsti ka Eestis.

Vaatasin üle oma eilse allika - It's official, digital radio's not that good: Minister overseeing switch from analogue says sound quality often poor. Seal oli vihjamisi jutt DAB halvast kvaliteedist, küll aga teisel lugemisel hakkas silma, et artikkel oli kirjutatud lekkinud UK Kultuuriminstri paberite põhjal, kus analüüsides DAB levikut leidsid, et ümberlülitus digitaalsele-ainult on vaja edasi lükata 2017 peale, ehk kaks aastat juurde anda. Sõna saavad siin FM-lahenduse pooldajad. Küll aga see "DAB halb kvaliteet" läks konteksti, kui ma vaatasin su lingi üle ja spetsiifiliselt UK-d puudutavad levikut - 88%.

Ma ei mäleta, kus ma kuulsin / lugesin Eesti DAB juurutusest, aga see on teretulnud.

Puudub DAB kogemus, aga ma arvan, et heli kvalilteedil DAB vs FM on siiski vahet, lihtsalt odavama otsa seadmetel seda ei märgata .

Experimental transmissions by the BBC started in 1990 with permanent transmissions covering London in September 1995. In September 1997 the BBC announced its national DAB rollout plans and soon reached 65% coverage. In 2006 the majority of national broadcasters all broadcast on DAB (as well as traditional AM/FM).

The public service broadcaster, the BBC, has been promoting its DAB Digital Radio stations since September 1995 and at present (2006) covers about 88% of the population, including the major motorway network. Progress beyond this figure seems to be slow, leaving some several million of the UK population who still do not know when they will be able to receive DAB.

By the end of 2009, 10 million DAB radios had been sold in the UK.[40] and 26.5% of all radio's 1.58 billion listening hours are on a digital platform [41] Access to a DAB receiver was up 11.1% in 2011 to 20.2 million adults versus 2010.[42] However the partial take-up of digital radio and the still almost universal presence of FM receivers in homes and particularly in cars, has led to the planned date for switching off the analogue transmitters by 2015 being questioned.[43]

The BBC national DAB multiplex contains a number of different services, including Radios 1-5, and digital-only services such as Radio Five Live Sports Extra, 6 Music, 1Xtra and BBC Radio 4 Extra, as well as an EPG.

The Digital One national commercial multiplex began broadcasts on 15 November 1999 with 69% coverage and since then its DAB network has always been more extensive than the BBC's. It contains eight audio stations, an EPG and an experimental video service for mobile phones which was launched in October 2006. Digital One also developed along with Frontier Silicon a low cost silicon chip used in the majority of receivers and is directly responsible for DAB receiver prices falling below £100 in 2002, and as little as £30 in 2006. As a result of this, DAB portable radios are now outselling their analogue counterparts at the highstreet chain Currys.digital (formerly Dixons). It's quite common that you can buy a radio that can receive band 2 (analogue) and Band 3 VHF (digital) and switch between the two. In the DAB car radios the main technology is SDR, such as EtherWaves software on ADI's DSPs.

In addition to the national services, by the end of 2004 there were 48 local and regional radio multiplexes, providing over 250 commercial and 34 BBC stations. For example, in London there are already more than 51 different digital stations available. Further regional and local multiplexes are being planned by Ofcom, the UK regulator. The UK has by far the largest number of DAB stations broadcasting in the world, the highest numbers of listeners to these services [2].

• Lihtsalt tera mõttetöö edenemiseks - mitu aastat kulus ETV-l, et oma heli teha stereoks?
  • Oot, oot, mis mõttes keerati signaali juurde Soome poole pealt? Levikaarti on mingit värsket?
  • Otseses mõttes.
    Need kelle aknast Tallinnas meri paistab või õues meremüha kuuleb saavad 99% ajast normaalset pilti vaadata.
    Ülejäänute puhul oleneb konkreetsest kohast.
    Levikaarti on parem mitte küsida, soomlased võivad veel ümber mõelda kui peavad Eesti vaatajate eest autoritasusid maksma.
    Ainuke ametlik info mis on
    http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=7270&start=1785

vastus Espoo:

Kiitos Yhteydenotosta

Espoossa Anvian F- ja G-lähetykset on siirretty uuden huippuantennin ylätasoon ti 19.9. ja koko
    huippuantenni on otettu käyttöön 22.9.
    Espoon Digitan tv-läheysantenniin on lisätty lisäyksikkö, joka lisää etelän suuntaan tehoa 3 dB. Tällä odotetaan parannusta mm. Porkkalan ongelmiin.
    Jos ongelmat jatkuvat antenni tulee tehostaa/säätää uudestaan.

Ystävällisin Terveisin
    Digita info/Pekka
    Digita Oy

Porkkala on Espoo mastist suunaga Paldiski..
  • Nice, ma ise olen veidi kahelnud, kas näiteks Kalamajas tasub antenni püsti panna - ikkagi linn ja igasuguseid häireid ja peegeldusi kõik kohad täis. Kakumäel õnnestus topelt suure Triaxiga saada väga hea ja stabiilne pilt (meri ei paistnud, puud olid ees). Nali oli ainult selles, et iga päev õhtul täpselt samal ajal kadus 20ks minutiks igasugune levi. Keegi viskas nalja, et Tallinn-Stockholm laev... :-D
  • Mingid variandid
    http://cardsharing.us
    http://www.lyngsat-stream.com
    Veel mingid proged
    PPLive
    PPStream
    TVAnts
    Sopcast
    PPMate
    TVU
    VGO
    Afreeca
    PCast
    TVKoo
    Coolstreaming
    Cybersky
    QQlive
    Feidian
    PeerCast
    Octoshape
    Open Media Network
    JLC Interneti TV
    KeyHoleTV
    TVU Player
    Swarmplayer
    Skysat Player
    Olen kuulnud et on mingi torrentitel põhinev tv vahendamise süsteem teab keegi sellest rohkem.
  • Ahjaa - Kalamajas näitab Soomet väikese Triaxi ja Ranteloni võimuga isegi paarist jagurist läbi mineva kaabliga ideaalselt. Signaali tugevus stabiilselt 80%+.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon