Otsin investorit arhitektuuri- ja inseneribüroo jõulisemaks käivitamiseks !!!
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Detsembris 2011 tegevust alustanud ettevõte otsib investorit, kes paneks õla alla ja aitaks tegevuse jõulisemalt käivitada. Olemas korralike kogemusetega arhitektid ja insenerid, kes on projekteerinud erinevaid hooneid (eramud, korterelamud, laohooned, tootmishooned, büroohooned, kaubanduskeskused jne.). Firmal on olemas kõik vajaminevad litsentsid. Tehtud ka üks reklaamkampaania 2012 aasta algul, mis on toonud endaga kaasa ka potentsiaalsed kliendid Eestis ja Soomes käesoleva aasta jooksul. Raha on vajalik on tööruumide rentimiseks, sisustamiseks ja vajalike tööprogrammide soetamiseks.
Vajalik summa: 20 000- 30 000 eurot. -
Teil on tarvis ettevõtluse stardiabi, mitte investorit. Investor soovib osalust ettevõttes. Olete te valmis mingi osa ettevõttest loovutama, et keegi ostakse teile A3 printeri ja AutoCad'i?
-
Lolluse ja mugavuse ressursid on ikka tõesti piiramatud...
-
Kas need arhitektid ja insenerid on valmis taluma investorit (kes pole arhitekt või insener) osalust ettevõttes? Kardan, et kui esialgu taluvadki, siis varsti enam mitte, kuna peavad ebaõiglaseks, et keegi nende "töö vilja" omastab.
Kui tegu on tõepoolest "korralike kogemustega arhittektide ja inseneridega", kelle on ka ettevõttessse usku, siis summa on tühine, et see neil kamba peale kokku ajada. -
Jah,
unusta ära vaikiva investori/osaniku kaasamine ettevõttesse mille ainuke väärtus on inimesed. Inseneribüroo ehk oleks mõeldav, aga seda ainult juhul, kui inseneride arv on ca paarkümmend... -
hack, Su väide "summa on tühine" ei pea paika. Kui alustada kenasti litsenseeritud softiga, siis alla EUR 10,000 ei ole ühegi arhitekti/inseneri töökoht. Aga investorit, kes raha sisse paneks, leida lihtne küll pole, sest kogu firma väärtus, ehkki alustamine läheb kalliks, on ikkagi inimesed ja nende kogemused/ teadmised. Kui peaks hakkama lenasti minema tekib kohe ka tavainimese peas mõte, et ma võiksin seda kõike ka ilma tolle rahajõmmita ja vaid enda jaoks teha. Olen ise selles osas kahel korral olnud, et mehed lähevad ja asutavad oma "pehme, sooja ja karvase" ning mul on taas tuba tühi ja kohustused kaelas. Kindlasti oma süü, aga sel alal puutuvad tegijad, projektijuhid ja tellijad väga tihedalt kokku ja see viibki mõttele, miks kedagi teist teenida. Saab ju otse ja omadega. Reaalsuses jäävad enamasti kõik kaotajaks. Selline kurb tõdemus siia lõpetuseks.
-
Kuulutuses ju kirjas, et 20-30 tuh eurot tarvis ja olemas "korralike kogemustega arhitektid ja insenerid" - eeldan, et siis vähemalt 4 inimest (kuna mõlemad mitmuses). Jagada 20-30 tuh eurot neljale, ei tule ju suur summa - seda muidugi juhul, kui need tegelasid ise üritusse usuvad (kui ei usu, siis iga euro liig). Mul tunne, et nad eriti ei usu - ootavad, et keegi (investor) palka maksaks algul, kui tellimusi pole piisavalt. Kui aga tulevikus saab olema tellimusi ülearu, siis Corneti kirjeldatud skeem ... investor paljas.
-
Cornet, ettevõtlus ongi risk. Kui arhitekt loob ettevõtte, mille tulevikku ta usub, siis ta ka leiab selle 10000€. Ma arvan, et sa peaks kas oma äriplaani üle vaatama või siis peeglisse. Kui sa pakuks neile arhitektidele lisaväärtust, siis nad sinu juurest ära ei läheks. Sellistes "pehmetes" ärides ei toimi tänapäeval mudel, et investor ostab masina ja palkab liinitöölised. Miks nad peaksid su juurde jääma, kui nad selle 10000€ kokku saavad, et ise omale litsentsid osta? Või siis tee neid inimesi palgates vähe karmimad lepingud.
-
Ma seda ka mainisin, et oma süü- juhtmisvead öeldakse selle kohta. Aga ma loobusin peale teist korda ja siiani ei kahetse. Müün oma oskusi ja elan lõpeks rahulikumalt ja kindlamalt. Mdgi, tööga rikkaks ei saa, aga on's seda just väga vaja. Parim mudel sellisele büroole on tõesti, et kõik algusest peale kaasalööjad on ka omanikeringis. Mis küll veel ei välista probleeme tulevikus- issanda loomaaed on kirju. Eurone palgavahe võib olla probleemiks isegi.
-
puhkjapojad1
Teil on tarvis ettevõtluse stardiabi, mitte investorit. Investor soovib osalust ettevõttes. Olete te valmis mingi osa ettevõttest loovutama, et keegi ostakse teile A3 printeri ja AutoCad'i?
1. Ettevõte on enam kui 2 aastat vanem ja ei saa enam taotleda stardiabi.
2. Osanikud on nõus loovutama osaalusest osa investor/partnerile, et ettevõttesse vajalik raha saada.
3. Arhitektuuri- ja inseneribüroo ei koosne ainult a3 printerist ning autocad-ist. -
Cornet
hack, Su väide "summa on tühine" ei pea paika. Kui alustada kenasti litsenseeritud softiga, siis alla EUR 10,000 ei ole ühegi arhitekti/inseneri töökoht. Aga investorit, kes raha sisse paneks, leida lihtne küll pole, sest kogu firma väärtus, ehkki alustamine läheb kalliks, on ikkagi inimesed ja nende kogemused/ teadmised. Kui peaks hakkama lenasti minema tekib kohe ka tavainimese peas mõte, et ma võiksin seda kõike ka ilma tolle rahajõmmita ja vaid enda jaoks teha. Olen ise selles osas kahel korral olnud, et mehed lähevad ja asutavad oma "pehme, sooja ja karvase" ning mul on taas tuba tühi ja kohustused kaelas. Kindlasti oma süü, aga sel alal puutuvad tegijad, projektijuhid ja tellijad väga tihedalt kokku ja see viibki mõttele, miks kedagi teist teenida. Saab ju otse ja omadega. Reaalsuses jäävad enamasti kõik kaotajaks. Selline kurb tõdemus siia lõpetuseks.
Selleks, et ei juhtuks sinu kogemustes esinenud juhtumeid, on vaja kõiki osapooli õiglaselt kohelda. Arhitektid on üldiselt kunstiinimesed ja kui nad on oma töökohaga rahul siis nad naljalt kuskile minema ei hakka ning enamusel neil pole ka tahtmist muuga tegeleda peale enda põhitöö. -
Cornet
Ma seda ka mainisin, et oma süü- juhtmisvead öeldakse selle kohta. Aga ma loobusin peale teist korda ja siiani ei kahetse. Müün oma oskusi ja elan lõpeks rahulikumalt ja kindlamalt. Mdgi, tööga rikkaks ei saa, aga on's seda just väga vaja. Parim mudel sellisele büroole on tõesti, et kõik algusest peale kaasalööjad on ka omanikeringis. Mis küll veel ei välista probleeme tulevikus- issanda loomaaed on kirju. Eurone palgavahe võib olla probleemiks isegi.
Kui ettevõttel on liialt palju osanike siis võib juhtuda, et ettevõte võib mingi hetkel raskustes olla, sest omanikud kõik ei arva asju ühtemoodi. Tüli ei pruugi tekkidagi rahast vaid võib juhtuda, et omanikel on erinevad arvamused ettevõtte tegevuse kohta. -
Tegemist on sirkel ja malli taolise ettevõttega, kus enamus arhitektid ja insenerid ei kuulu algul osanike ringi. Enamusosaniku(osalus 90%) esindajana võin öelda, et see osanik on oma osalusest nõus loovutama 1/3 oma osalusest investorile.
-
west90
kas sa Ayn Randi raamatut "Allikas" oled lugenud?
Selleks,et arhitektuuribüroo elaks,on vaja vähemalt ühte geeniust,kelle projektid ja lahendusel laineid lööks.
Ma arvan,et investeerida tasub ainult sellise inimese leidmisse. -
Selline inimene on olemas. See inimene on teinud tööd ka välismaal. Ilma sellise inimese olemasoluta poleks ma siia seda teemat pannud.
-
Kui kellelgi on küsimusi arhitektide eelnevate tööde osas siis parema info annab selle kohta meie Inglise keelne koduleht, mis asub aadressil http://www.erknord.com.
-
sellise portfoolio peale peaks teil olema pappi nagu putru!
-
TNT
Inimene sai äkki valesti aru, kui talle soovitati, et mine küsi LHV-st? LHV-l peaks olema ka kontakttelefon, kus kohtumise kokku leppida saab. :P -
Erko Arukasel on vähemalt kahes inkassos nimi üleval
Ei teki küll tahtmist raha investeerida -
TNT
Need referentsid on ei ole Erknord Ehitus OÜ tehtud vaid on seal üleval, et näidata arhitektide eelnevat kogemust. -
nemo666
Antud isikul on vähemalt kahes inkassos nimi üleval
Ei teki küll tahtmist raha investeerida
1. Need on vanast ajast. Hetkel on need võlgnevused makstud.
2. õlgnevused ei puutu asjasse kuna kõik lepingud teeb juhatuse liige, kellel on taust puhas. -
west90
nemo666
2. võlgnevused ei puutu asjasse kuna kõik lepingud teeb juhatuse liige, kellel on taust puhas.
mõned eriti pahatahtlikud inimesed võiksid sellest vastusest välja lugeda, et kasutatakse tankisti :) -
Ma kaldun arvama, et kui inimene tituleerib ennast tegevjuht/CEO, siis tema võlgnevused puutuvad vägagi asjasse
-
Vähemusosaluse risk on - Kui näiteks enamusosanik hiljem mingil põhjusel suurendab kapitali märkimisväärselt, näiteks paari miljoni võrra, siis on võimalik seda vähemus osanikku sundida oma osalusest loobuma alla ostuhinna või samas hinnas müüa või suurendama oma osalust samal määral nagu enamusosanik, mida aga vähemusosanikul pole kuskilt võtta. Sel juhul tuleks kindlustada lepinguga ennast selle vastu. Investor tahab ju selle tehinguga vähelt plussi jääda.
-
Mehed, purus on tagasi!!!
-
Henno Viires
west90
nemo666
2. võlgnevused ei puutu asjasse kuna kõik lepingud teeb juhatuse liige, kellel on taust puhas.
mõned eriti pahatahtlikud inimesed võiksid sellest vastusest välja lugeda, et kasutatakse tankisti :)
Oleneb, keda nimetada tankistiks. Erknord Ehitus OÜ juhatuse liige on ettevõttes aktiivselt tegutsev liige ning ta pole suvaliselt sinna juhatusse läinud ega pandud. Ta omab ettevõttes ka osalust. -
west,
Referentsid või siis portfoolio või siis track record on see mida sa selle jur isiku nime alt teinud oled.
Kõik muu nagu mida sa oled kuulnud või näinud ei tule arvesse.
Seega korrigeeri oma lehte, liiga võimsa mulje jätate. -
west90- oh jeerum, meie ettevõte on üle 2 aasta vana ja ei saa toetust. Kaua lahendust otsisite ja kas tõesti mitte ühtegi head mõtet pähe ei tulnud :)? Ma betin, et 99% siinsetest inimestest lahendaks selle probleemi umbes 30 sekundiga. (Tegelikult 15ga)
-
puhkjapojad1
west90- oh jeerum, meie ettevõte on üle 2 aasta vana ja ei saa toetust. Kaua lahendust otsisite ja kas tõesti mitte ühtegi head mõtet pähe ei tulnud :)? Ma betin, et 99% siinsetest inimestest lahendaks selle probleemi umbes 30 sekundiga. (Tegelikult 15ga)
See ettevõte on praeguste omanike käes ca pool aastat. -
A kas ei ole mõelnud, et teha uus juriidiline keha ning sinna üle kolida ja toetust küsida ?
-
Miks skeemitada? Me pole sellise mõtlemisega ja ei mõtlegi sellisele asjale.
-
west
Kisub algtõdede poole, kuid mina investorina võin ju teha üldisi plaane ja kord/paar aastas asjad üle vaadata, et kõik korras oleks, kuid igapäevased firma asjad peaks olemas usaldatud juhatusele, muudel juhtudel...ah, loe ise õpikutest.
Tee mulle nüüd selgeks, kuidas ma saan usaldada juhatust, kui selle eesotsa on valitud inimene, kes ei suuda toime tulla iseenda rahaasjadega. Kellega leping sõlmida ei mängi rolli.
Märkuseks:
-Kui võlad on korda aetud, siis võiks ka lasta inkassode lehtedelt nime ära kustutada - ei hirmuta esimese googeldamisega investorid minema
-Kasutage niikaua kui jalad alla saate vabavara, on täitsa olemas korralike/töötavaid programme - läheks nii 70% vähem investeeringut vaja. -
west90
Miks skeemitada? Me pole sellise mõtlemisega ja ei mõtlegi sellisele asjale.
Nunu, ärge siis "skeemitage". Veidi uus on info, et ettevõtte rajamine ja sellele stardiabi küsimine on skeemitamine, aga äkki ongi. Maailm muutub nii ruttu, ei jõua kah kõigega kursis olla. -
Kuidas sa nimetad siis seda? Frima on ju olemas.
-
Ma nimetan seda "mikro managemendiks", laseksin selle ära teha assistendil ja ise hakkaksin täitma stardiabi taotluse ankeeti ja sisestama numbreid, nii et taotlus kvalifitseeruks.
Teisiti saaks seda lahendada selliselt, et paneks assistendi regama firmat ja samal ajal helistaks näiteks sellisesse firmasse nagu Vertex Consulting, mis pakub teenust igasuguste abitaotluste väljaajamiseks. Nende hitrate on äärmiselt kõrge ehk et suure tõenäosusega nende koostatud taotlused saavad ka positiivse vastuse vähemalt mingis osas. Neil on ka kogu inf, millised meetmed on üldse olemas ja kes neid pakub.
See teine variant meeldiks mulle endale isegi rohkem, hoiab aega kokku ja saaksid samal ajal ise tegeleda sellega, mis raha sisse toob, ehk et mõne uue maja valmis teha.
Selliste probleemide lahendamist nimetatakse administreerimiseks ja neid lahendatakse on "the run".
Väike tasuta konsult sulle koos reaalse lahendusega. Järgmise eest saadan juba arve. Kui te Vertexi kontakte ise leida ei oska, võin ka selle omaniku kontaktid sulle anda. -
Finantsjuht peaks olema. Siis saab mitte millestki midagi teha ja pole vaja uusi osanikke . Näiteks mina hakkasin juba koostama 2013 FDA approvali nimekirja enda jaoks mida kasutada kavatsen selle aasta suvel ja müüa kavatsen järgmise aasta sees. Praktika näitab, et tuleb positsioonid võtta umbes aasta enne siis, kui teema aktuaalseks muutub.
-
mitu arhitekti ja inseneri ettevõttest palka saab?
-
See teema on aegunud. Investor on leitud.
-
Lahe!
Lae investori pilt ülesse! -
Palju õnne! Palju kasumit said?
-
Mis te ilgute ?