Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Otsin vast home sulle mingid viited ja lingid ka.
  • telepoiss1


    Vanaema kirjutas:
    "Lugesin Suvorovi M-päeva. Kirjeldab seda kuidas Stalin sõjaks valmistus. Kui Hitler poleks ennetavalt rünnanud ja suure osa Venemaa sõjalisest potentsiaalist purustanud ning Venemaa oleks esimesena rünnata saanud (mida ta lähinädalatel oleks teinud), siis oleks ta kogu Euroopa ära võtnud. "

    Esialgu oli venelase tehnika olematu, mitme mehe peale 1 püss. Sakslane tuli ajaloo metroseksuaalseimas hugo bossi sõjarõivais ning venelase jaoks seninägematu tehnoloogiaga. Venelane hakkas seda tehnikat kopeerima. eriti agaralt lennunduses.


    Loe ka Suvorovit. Tõestab ära, et Venemaa oli sõjaks palju paremini valmis, ka tehnika osas (ründesõjaks). Saksamaa päästis ootamatu rünnakuga saavutatud suure osa Vene sõjalise potentsiaali hävitamine või hõivamine (piirilähedased laskemoonatehased nt).
  • Üks idikas kirjutab mingi hulluse kokku ja nüüd terve maailm, Eesti kaasarvatud, kajastab seda. Samuti on ka Tochk-U lausa algupäraselt mõeldud ka tuumalõhkepeaga kasutamiseks, aga millegi pärast keegi ei karju "raisk, selline tuumarelv kasutuses". Ei ole Tjulpan Ukrainas. On SAU Pion. Ei ole tuumalõhkepeaga miine Venemaal. Kaitseministri nõunik võik väheke mõelda, mida kirjutab. Ta on ka enne igasugu lollusi kokku keetnud :"Ilovaiski katel tekkis seepärast, et liiga paljud postitasid sündmuste kulgu kajastvaid postitusi sotsiaalvõrgustikus. Vaenlane oskab ka neid lugeda."
  • Tuttaval kolis kaevurist vend Donetskist Venemaa sugulaste juurde sõjapakku. Mis ta siis rääkis:
    vene juurtega (=valdav enamus) elanikkond Donetski ja Luganski oblastites on Putini tegevuse poolt, et miks Ukraina ei tagasta Venemaale neid alasid, mis pole kunagi Ukrainale kuulunud. Surmades ja purustustes on süüdi ainult Ukraina. Sõda kutsuvad nad kodusõjaks ja arvavad, et Putin aitab saavutada selles kiire võidu. Nad peavad praegust olukorda pigem ajutiseks ebamugavuseks.
    Palju suurem mure on mitmendat põlve kaevuritel aga kaevanduste seismisest tekkiva keskkonnakatastroofi pärast - kaevandusgaaside väljapumpamiseks pumbatakse sinna enne mingit keemiat, mis mürgitab kaevandused ja vee. Vee ka kaugele ulatuvates veesoontes. Nende jutu järgi on ilmselt juba hilja midagi päästa. Et OK, varsti on sõjategevus läbi, aga kaevandustesse minna enam ei saa. Nad on üsna kindlad, et kodudesse need kaevurid oma eluajal enam ei naase.
  • Wikipedia andmetel oli vähemalt 2001 aastal nii Donetski kui Luhanski oblastites ukrainlasi üle 50% (56,9% ja 58%). Kas see et valdav enamus Putini tegevust pooldab tähendab, et osa ukrainlasi tahaks ka Venemaa osa olla? Või tähendab see "valdav enamus" ikkagi konkreetse isiku elukoha kandi elanikke või tema isklikku tutvusringkonda mitte kogu oblastit kokkuvõttes?
  • Santa, küsimus ei ole selles, kes nad on. Nende probleem on selles, et nad elavad mentaalselt 1980ndates. Nad on mentaalselt täiesti ükskõiksed, sest nad on harjunud riigilt saama ning see kord pole nende jaoks muutunud peale NSVL lagunemist. Lihtsalt riigi nimi muutus ja mingid uued rikkurid tekkisid, kes ütlesid kuidas tuleb elada.

    Ainus positiivne, mis praegu toimub, on Ahmetovi võimu haihtumine regioonis. Pikk protsess, aga siiski. Seni oli ta kõikvõimas, puutuamtu (kui vaja, siis ka armu andev) jumal.
  • Wiki ütleb ka, et enamus nendest Donetski, Luganski ja veel mõne suurema kaevuritelinna ukrainlasi on venestunud. Ja selline see pilt sealt kohapealt ongi. Kui keegi üritakski oma ukrainameelsust seal avaldada, võetaks ta rahva poolt kiirelt maha, kohalikud on ikka väga "verised" Ukraina peale praegu. Võibolla maapiirkondades on pilt teine, ei tea. Tuttava venna pere on ka ukrainlased passi järgi, aga väga venemeelsed. Midagi neile selgitada ei olegi, nad hakkavad naerma selle peale. "Valdav enamus" tähendab ikka palju ilmselt, kui nad on seal mitu põlve elanud ja vanaisade-isade jälgedes kaevandustes tööl käinud.

    PS edastasin lihtsalt algallikast saadud sõltumatu pildikese, mis kindlasti ei tähenda, et ma neid vaateid jagan või kaitsema hakkan.
  • Üks on selge, puutin ei kavatse sealse infra taastamisse kopikatki investeerida, seega kevadeks peaks neil selge olema kummale poole leiba või on määritud. Külmas, ilma elektri, kütte ja gaasita, kaineneb inimene väga kiiresti.
  • kaineneb? vimm kasvab lääne vastu- kelle suunas näpuga näidatakse?
  • Enne lõplikku kainenemist on ikka pohmakas.
  • See ei ole Georgi lint. Tegu on kaardiväe lindiga. Kuna aga venelaste jaoks ajalugu ja ajaloopärad on üks pee puha, siis nad ise ka enam aru ei saa mis on tegelikult mis. Деды воевали mu vanaema.




    Георгиевская лента и гвардейская лента. В чём отличие

    Опубликовано 10.02.2014 10:37
    Автор: коб-институт.com.ua
    Просмотров: 109557

    Те, кто назвал общероссийскую акцию «Георгиевская ленточка», способствуют не памяти, а забвению подвига нашего народа. Георгиевским крестом в годы Великой Отечественной никого не награждали и никакого отношения к разгрому гитлеровской Германии эта награда не имеет. Она имеет отношение только к войнам Российской империи.

    C 1917 года не использовалась ни на одной советской государственной награде, после упразднения наградной системы Российской Республики, Георгиевская лента продолжала использоваться в наградных системах Белых армий. В период Отечественной войны в Русском Корпусе (входившим в РОА и состав вермахта), воевавших на стороне Германии.

    В наградной системе СССР существовала орденская лента, называемая «Гвардейская лента». Гвардейская лента использовалась при оформлении колодки ордена Славы и медали «За победу над Германией». Кроме того, изображение гвардейской ленты размещалось на знамёнах гвардейских объединений, соединений и частей (кораблей). Гвардейская лента имеет отношение к СССР и Великой Отечественной, но не имеет отношения к Российской империи. Советская гвардия родилась во время Великой Отечественной войны в ходе Смоленского сражения под Ельней в сентябре 1941 года. Приказом наркома обороны четыре мотострелковые дивизии «за боевые подвиги, организованность, дисциплину и примерный порядок» были награждены званием гвардейских». В мае 1942 года был учреждён гвардейский нагрудный знак. «Гвардейская лента представляет собой ленту оранжевого цвета с нанесёнными на ней тремя продольными чёрными полосами».

    С началом акции Георгиевская ленточка в российских СМИ советскую «Гвардейскую ленту» стали также называть «Георгиевской», что неверно как с исторической, так и с геральдической точек зрения.
  • Ukrainlaste ajaloolised asualad:

    Täpsemad kaardid on siin: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ethnic-Ukrainians.jpg
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Ethnic-Ukrainians.jpg
    Seega on tegemist Donbassis sovjeti migrantidega, nagu meilgi Ida-Virumaal ja Tallinnas.
  • Winger, tänan, hea teada. Ehk siis mingit järjepidevuse-seost pole Georgi lindiga, v.a. visuaalne sarnasus. Võimalik, et see viimane on taotluslik.
  • Mustade triipudega lindist veel. Ma olen tükk aega imestanud, miks vene imperialistid lehvitavad mitte kuldne-must (kuldkollane-must) triipudega lintidega vaid oranž-must triipudega lintidega. Värvivahe on piisav, et seda mitte juhuslikuks pidada. Ju siis nemad teavad, mis lintidega tegelikult tegu on.
  • Siin on üks VÄGA oluline nüans välja tulnud.

    "Орден Славы — военный орден СССР, учреждён Указом Президиума ВС СССР от 8.11.1943".

    Kuni 1943 aasta novembrini puudusid nõukogude armeel mistahes armee autasud. Stalinil tekkis äkki kiiks, tulenevalt äkilisest edust ja üha kindlamana näivast edastungist Euroopa peale, et tuleb teha. Ta ise silmas juba pikemat aega tsaariaegseid ordeneid. Üks ta nõunikest soovitas Vene tsaaride läbi aegade kõrgeimat aumärgki " Орден Святого Великомученика и Победоносца Георгия" kasutada.

    Muidugi siin tuleb vahet teha Vene tsaariarmeede aumärkide traditsioonidel ning sellel, mida Stalin novembris 1943 ülekopeeris. Midagi välja ei möeldud, võeti kasutusse kogu Nikolai II aegse sümboolika ja lähenemine.

    Nagu traditsiooniks - venelane ise ka ei viitsi mõista oma lähiajaloo pudru ja kapsaid. Nende jaoks on kõik деды воевали.

    ---------------------------------
    Знаменитый орден Георгия — боевая награда русского офицера – был учрежден в 1769 году. По статуту он давался только за конкретные подвиги в военное время: «…тем, кои… отличили еще себя особливым каким мужественным поступков или подали мудрые и для нашей воинской службы полезные советы». Это была исключительно почетная награда.



    Георгиевский орден, установленный «единственно для воинского чина», был разделен на 4 класса и поэтому мог стать отличием любого офицера, хотя и был очень высокой наградой. Третья степень ордена давалась только генералам и штаб-офицерам (старшим офицерам), причем с 1838 года получить ее могли лишь те из них, кто уже имел четвертую степень.

    Орден Георгия 1-й степени был чрезвычайно почетен и редок. Об этом красноречиво говорят такие цифры: высшим орденом Российской империи — орденом Андрея Первозванного — было награждено более 1000 человек, а первой степенью ордена Георгия за всю историю его существования — всего 25 человек. Полных Георгиевских кавалеров, т.е. тех, кто имел все его степени, с четвертой по первую, было всего 4 человека- В статуте ордена было сказано: «Ни высокий род, ни прежние заслуги, ни полученные в сражениях раны не приемлются в уважение при удостоении к ордену св. Георгия за воинский подвиги; удостаивается же оного единственно тот, кто не только обязанность свою исполнил во всем по присяге, чести и долгу, но сверху сего ознаменовал себя на пользу и славу Российского оружия особенным отличием».

    Allikas http://urok-kultury.ru/starinnye-russkie-nagrady/
  • Tegelikult pole erilist mõtet ajaloos tuulata. Oluline on see, mis ideoloogiat kannab see sümbol praegu.

    Paralleelselt füüsilise sõjaga toimub (ja on juba aastaid toimunud) ka psühholoogiline sõda, mida koordineerib Venemaa valitsuse juures "riiklik kaasmaalaste komisjon", mille kuraatoriks on presidendi administratsiooni juhi asetäitja Vladislav Surkov. Psühholoogilise sõja rahastamine toimub fondi "Russkij Mir" vahenditest, millele olen eelnevalt juba mitmel korral tähelepanu juhtinud. Fondi aastaeelarve on suurusjärgus 500 miljonit rubla.

    Kaasmaalaspoliitika juhid nimetavad põhieesmärgiks vene noorteliikumise aktiveerimist "lähivälismaal" elavate kaasmaalaste kogukondades ja noorte konsolideerimist. Viiakse läbi sõjalis-patriootlikke noortelaagreid, kutsutakse välisesinejaid jne. Koostöös vene teadus- ja kultuurikeskuste võrgustikuga Rossotrudnitšestvo, Rosturismi ja VF Spordikomiteega korraldatakse spordiüritusi ja noorte vahetusprogramme.

    Eestis loodi Russkij Mir rahastusel MTÜ Molodoje Slovo, mis on ka põhiliseks lindijagamisaktsioonide läbi viija Eestis. Tegemist on nn. "mälupoliitika" aktiivmeetmega, mis on suunatud "kaasmaalastes" ühtsustunde tekitamisele. Lindike on vaid üks element kogu ideoloogiliste materjalide ja mõjutusvahendite "paketist", mis hõlmab näiteks ka päranditeemalisi algatusi (NSVL sõjahaudade taastamine ja korrastamine), "õigete" ajalootõlgenduste populariseerimist ja levitamist, vabaks kasutamiseks mõeldud venemeelse sisuga veebimaterjale ja graafikaelemente jms.

    Sümboli heraldilselt tähenduselt tähistavad lindi värvid tuld ja püssirohtu. Kokteil tulest, püssirohust ja võõrsil elavatest, ühiste sümbolite alla koondatud impeeriumimeelsetest natsidest viib varem või hiljem teadagi milleni...
  • winger
    Nagu traditsiooniks - venelane ise ka ei viitsi mõista oma lähiajaloo pudru ja kapsaid. Nende jaoks on kõik деды воевали.


    Jah. Eriti kummaline on vähemalt minu meelest Georgi lindiga lehvitada Pronkssõduri juures, sest Punaarmee sõdis Georgi lindi kavaleride vastaspoolel. Mulle on arusaamatu väide, et Pronkssõdur on mälestusmärk vene sõdurile, see on konkreetselt mälestusmärk punaarmeelasele. Veidi pikantne seik "Rossija, Rossija" karjujate jaoks on see, et "Aljosha" modelliks ja skulptoriks olid minu mäletamist mööda hoopis Punaarmees Eesti Laskurkorpuse koosseisu sõdinud eestlased.

    Vabadussõjas osales Eesti Vabariigi poolel vähemalt 27 eestlasest Georgi lindi kavaleri http://www.ra.ee/apps/georgi/html/kavalerid.html.

    Vene kodusõjas ilmselt osales Georgi lindi kavalere ka punaste poolel, aga orden oli tsaariarmee autasu ja tsaariarmee seostub siiski valgekaartlastega.

    Proovige mõnele venelasele seletada, et Georgi lindiga Pronkssõduri juures lehvitada on sama, mis Punase Väljaku igavese tule juures haakristiga ... :)
  • PeaLiK
    Tegelikult pole erilist mõtet ajaloos tuulata. Oluline on see, mis ideoloogiat kannab see sümbol praegu.

    Juhan Liiv:"Kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta." Samahästi võinuks seda öelda ka Sokrates.

    Minu viimase aja üks fundamentaalsemaid lugemisi. See nõuab lausa oma diskursust lahti mõtestamaks kogu seotud osised, sest kahju on tegu järjekordselt Venemaal leiutatud - NB! ja edukal töötava!!! - ajamasinaga, mis raisk on rikki läinud ja kiilund kinni samaaegselt mõlemas ajastus.

    Me näeme selle tõusu Ukrainas. See on nagu õudne liiduaegsete aegade mälestused. Putin on Andropovi kasvandik (ülioluline!!). Andropov soovis oma radikaalset plaani rakendada juba 1965. 12 november 1982 sai pikalt KGB-d juhtinud Andropovist NL valitseja. Andropovi plaan oli Stalinlike repressioonidega võrreldes hullemate puhastustega teha plats puhtaks uue arengu alusele, samas eliit ja valitud oleksid ühiskonda edasi kontrollima jäetud. Aga see kõik oleks toimunud ilma Gulagita. Putin oli hiljutises otseesinemises oli teisitimõtlejate allasurumist kommenteerinud fraasiga "..aga neid keegi Gulagi ei saada. Kõik on ju korras." (ülioluline!) Andropovi, KGB-laste ja nende "radikaalselt turumajandusele üleminek" läheb tagasi pärisorjuse kaotamise mõttepiirideni Venemaal aastatel (NB!!) 1830-1850 - Западники, запад­ничества.
    За́падничество — сложившееся в 1830—1850-х годах направление общественной и философской мысли. Западники, представители одного из направлений русской общественной мысли 40—50-х годов XIX века выступали за отмену крепостного права и признание необходимости развития России по западноевропейскому пути. Большинство западников по происхождению и положению принадлежали к дворянам-помещикам, были среди них разночинцы и выходцы из среды богатого купечества, ставшие впоследствии преимущественно учёными и писателями.

    Как писал -->> Ю. М. Лотман, <<--
    «Европеизм» исходил из представления о том, что «русский путь» — это путь, уже пройденный «более передовой» европейской культурой. Правда, в самом начале он включал в себя характерное дополнение: усвоив европейскую цивилизацию и встав на общий европейский путь, Россия, как неоднократно повторяли представители разных оттенков этого направления, пойдёт по нему быстрее и дальше, чем Запад. От Петра до русских марксистов настойчиво проводилась мысль о необходимости «догнать и перегнать…». Овладев всеми достижениями западной культуры, Россия, как полагали адепты этих концепций, сохранит глубокое отличие от своего «побежденного учителя», преодолеет взрывом тот путь, который Запад совершил постепенно и, с точки зрения русского максимализма, — непоследовательно. [1]


    Poliitajamasin mis on samaaegselt kinni kõikides nendes ajastutes ning kõik need perioodid kehtivad samaaegselt. 1830<->1861<->1877<->1967<->1973<->1982<->1984<->2014

    1861 - Pärisorjuse kaotamine tsaari Venemaal
    1877 - Vene-Türgi sõda.
    1967 - Andropov KGB esimees
    1973 - Augusto Pinoche teeb riigipöörde
    1982 - Andropov NSVL juht
    2014 - Venemaa avalik kepp Ukrainas ja eriti Krimmi ümber

    Praegune Venemaa eriteenistuste käitumist ja malli tuleb vaadelda tugevas korrelatsioonist Andropovi aegsete KGB dogmade muutumistega ning erioperatsioonidega. Kohveri juhtum kaasaarvatud! Andropov ja ta lähikondlaste mõttemaailma piiride mõistmiseks tuleb vaadelda kuni zapadnike liikumiseni.
    -----------------------------------------
    Artikli lugemiseks ja mõistmiseks tuleb aega võtta!
    План Андропова—Путина

    От Путина до Путина. Послесловие
    Хочется закончить эту историю тем самым разговором, с которого начался наш рассказ.

    — Что такое Пиночет как феномен? — объясняет мне один из помощников Крючкова. — Это представитель силовой группы, который, опираясь на эту самую силовую группу, недемократическим путем, то есть без публичного обсуждения, проводит комплекс непопулярных модернизационных преобразований, направленных на вестернизацию страны.

    — Но Путин-то популярный.
    — Это несущественно. Существенно то, что все его ключевые реформы — монетизация льгот, налоговая, образовательная, военная, сейчас медицинская, потом будет, ­вероятно, пенсионная — проходят без реального общественного обсуждения. И, заметьте, все они абсолютно либеральные. А то, что он при этом еще и популярным остается, — пиарщики действительно творят чудеса. ­Путин на полную использует свой диктаторский ресурс, просто он у него очень ограничен. Он не может распустить парламент, не может устроить полноценную ­номенклатурную чистку, много чего он не может, в ­общем. Поэтому и фамилия у него все-таки Путин. Он, я думаю, обеспечил максимальный уровень запад­ничества, на который была согласна силовая элита, которая, в свою очередь, обеспечивает проведение модернизации. Это и есть план Андропова, только без ГУЛАГа и гражданской войны. Но поэтому и эффект не такой впечатляющий.

    Мой собеседник по-прежнему улыбается. Открыто и дружелюбно.
  • Henno. Kogu probleemi keerukus kahes pildis. Ära üritagi dekodeerida. Aju põleb läbi.
  • Henno Viires
    Vene kodusõjas ilmselt osales Georgi lindi kavalere ka punaste poolel, aga orden oli tsaariarmee autasu ja tsaariarmee seostub siiski valgekaartlastega


    et asi oleks selge, siis ka valgekaartlaste ja punaarmee värbamisplakatid

  • "Jah. Eriti kummaline on vähemalt minu meelest Georgi lindiga lehvitada Pronkssõduri juures, sest Punaarmee sõdis Georgi lindi kavaleride vastaspoolel. Mulle on arusaamatu väide, et Pronkssõdur on mälestusmärk vene sõdurile, see on konkreetselt mälestusmärk punaarmeelasele. Veidi pikantne seik "Rossija, Rossija" karjujate jaoks on see, et "Aljosha" modelliks ja skulptoriks olid minu mäletamist mööda hoopis Punaarmees Eesti Laskurkorpuse koosseisu sõdinud eestlased."

    Mulle jääb arusaamatuks, miks sa otsid sellest pööblist tervet mõistust. Enamik neist ei tea midagi georgi lindist, lihtsalt lehvitavad millegagi, et saaks oponeerida. Lihtsalt neile on paarsada aastat mongoli iket enesekindlusele suurema trauma teinud kui meile 700 a pärisorjust. Siit võib ainul järeldada, et nad kas trukiti nii madalaks, et enam ei tõuse või siis ongi olemuselt orjamentaliteediga rahvas, kes ei oska ikkest vaba olles midagi muud peale hakata kui muutuda agressiivseks.
  • Georgi lint on lihtsalt vene natside haakrist. Punased, valged jms ei puutu asjasse, oluline on Vene impeeriumi vägevus, kas see on punane või valge pole oluline.
  • 21. septembril 2014 kell 16:00 tuleb PIKETT vene saatkonna ees: "Peatagem Puutin".
    https://www.facebook.com/events/1547222842162621/
  • Nüüd jääb ukrainlastel üle ka radiatsiooninäidud ja satelliitfotod tuua, siin ei saa kaksipidi hägusat lahendust olla http://inforesist.org/pri-shturme-luganskogo-aeroporta-armiya-rf-ispolzovala-takticheskoe-yadernoe-oruzhie-geletej-dokument/
  • Seekord on ukrainlased küll ilmselt jama ajanud ja kasuks see neile küll ei tule. Ilmselt pole Ukraina pool sellist koordineeritud infojagamist, iga tüüp räägib ajakirjandusele mida ise tahab, ka juhul kui tal tegelikult mingit pädevust ses asjas pole.
  • Kui Ukrainas toimuks maa peal tuumaplahvatus, siis registreeriks selle sündmuse koheselt ümber maakera tiirutavad satelliidid ja kohe kogu maailma meedia teeks kisa.
    Ukrainas on toimunud maa-alune tuumaplahvatus, katseliselt, viidi läbi ühes Donbassi kaevanduses. http://en.wikipedia.org/wiki/Yenakiieve
  • Noh kui nii piir jääbki, siis on tekkimas uusi toredaid põhjakoeralase moodi värdjariike.

    https://twitter.com/euromaidan/status/513997728100388864
  • See värdjariik läheb täies koosseisus Venemaa alla üks oblast juures,sest sellised Venemaaga ühenduses territooriumid ei ole Transnistra või Kaliningrad.
    Kahjuks Lääne käitumine on julgustav juba ootatakse Putinit G20 kohtumisele Austraalias.
    Peale lennuõnnetust austraalased küll ütlesid,et Putinit ei kutsu aga see oli hetkeemotsioon kui Venemaa suudaks nüüd 2-3 aastaks leppida nende uute maadega siis ei imestaks kui tavaelu Euroopa ja Venemaavahel taastuks. Tehakse veel mõned ilusad rahuplaanid nagu Gruusias mida Venemaa ei kavatse täita ning muu maailm teeb näo,et lepinguid täidetakse.
  • See tsenseerimine globaalselt endale kasulikuks pildiks on nüüdsest jõudnud suure laksuna ka Venemaa poliittellimusteni. On ammu räägitud ja palju kurdetud, kuni otse Zuckenbergini välja, et Facebook regiooni administraatorid asuvad Venemaal ning väga palju kaebusi Venemaa agressiooni osas jõuliselt lahendatakse Venemaa nartariivi kasuks kuni selleni välja, et nii ebameeldivad kasutajad blokitakse kui ka nende potsitused ilma eelneva hoiatuseta eemaldatakse. Ukrainlastel ei ole mingit šanssi siin ning FB lihtsalt teeb nii nagu adminid seda heaks arvavad.

    Just äsja tuli uudis Venemaa emade loodud FB grupp "Груз-200 из Украины в Россию" kustutati lihtsalt ära ilma eelneva hoiatuseta grupi administraatorile. Tegu on kõige võimsama infogrupiga kõikide Ukrainas tapetud Venemaa armee ajateenistuse- ja palgasõdurite osas. Selline infokanali nii räige sulgemine ei jäta mingeid kahtlusi suuniste osas ning Facebook peab revideerima oma administraatoreid ning nende vabadust.

    See muidugi ei tee Urmo Soonvaldi avaldusi üldse pisematena vaid pigem näitan seda, et praegu tuleb peksta meedia omanikke ning sundida neid tegutsema infovabaduse tagamise osas mitte riikide turvalisuse hinnaga.

    Loodan, et tegu tuleb kolossaalse skandaaliga. Kreml ei jäta ühtegi võimalust kasutamata. Seega Lääs ei ole millekski valmis ning Venemaale on kama kaheksa kust otsast ta vaiba alt ära tõmbab. Tabusid ei ole. Käes on mängureeglite muutmise ajastu.
  • Traditsiooniline valelik vastupropaganda vene impeeriumi välisminister lavrovi suust, et marsruuttaksode ja elamute pommitamiselt tähelepanu ära saada: Delfi: Lavrov nõuab läänelt massiliste mahalaskmiste tunnistamist Ukraina kontrolli all olnud piirkonnas.
  • Kunagi tegutses selline välisminister nagu Comical Ali, kuigi ta oli isegi päris koomiline, sai ta lõpuks üles poodud oma tegude eest, aga Cynical Sergay annab talle igas elemendis silmad ette. Jääb loota, et Haagi sõjatribunal võtab seda arvesse.
  • Blink, sa oled ainus isik, kes siin on küsinud täpseid miks (asjad on nii ebamõistlikud) küsimusi. Ütle, kui esitataks konkreetne tegevuskava ja edasised sammud lahendustega teatud probleemide lahendamiseks, kas sa oleksid nõus nõustama initsiatiivi algatajaid kuidas edasi minna (kelle poole pöörduda)? Probleem on lihtne - on vaja apoliitiliselt meelestatud erksama vaimuga korporatiivkapitali, kes on huvitatud investeeringutes, mis tagab parema regionaalse stabiilsuse ja probleemi kiirema lahenduse võitlusvõimekuse tõusu kaudu (non-lethal, 1 lethal).

    Ma ei küsi personaalset kaasatust. Ma isegi ei soovi seda. Lihtsalt see 01.08 postitus on üks väikestest killukestest selles. Meiepoolne palve on arutada teedest selliste mõttelaadiga organisatsioonide juurde, kes on nõus Ukraina raames mõtlema laiemalt ja avatumalt. Tegu on oamoodi CDSiga.

    Ma küsin lihtsat EI / JAH vastust. Mõlemad on täielikult aktsepteeritud. Siin rohkem detailidesse minna ei saa.

    Loodan, et ma selle postitusega segadusse ei aja. (Või pigem) positiivse korral läheb suhtlus personaalsema kanali peale.

    Tänud ette!
    Blink
    Kas keegi oskaks kaht asja mulle selgitada:

    1) Miks pole piiriäärsetel teedel massiliselt väikseid kaameraid, mis jäädvustaksid ja/või live streamiksid, mis teedel liigub ja kustpoolt tuleb? Tänaste tehnoloogiliste võimalustega oleks neid väga odavalt võimalik kasvõi puude otsa peita ja samas nende leidmine on vastasel väga tülikas. Vähemalt kõigi leidmine korraga. Oleks ühelt poolt endal intelligence olemas, teiselt poolt ümberlükkamatud tõendid, et tehnika ja relvad tõesti tulevad üle piiri.

    2) Miks neid kolonne tee ääres varitseda ei saa? Saan aru, et kogu piirkond pole vaenlase kontrolli all. Kas tänapäeval on tehnoloogiat, mis võimaldaks nt. raketitõrjerelva panna kusagile võpsikusse alusele üles ja siis kaugjuhitavalt anda tuld suvalisele mardikaid vedavale saanile? Onudel oleks palju stressirohkem kruiisida kui igal hetkel võib kolonnist suvaline auto saada täistabamuse. Võib-olla nad isegi ei oleks enam nõus niiviisi vennasvabariiki reisima? Umbes sama efekti võiks anda kaugjuhitav lõhkekeha, mis on näiteks asfalti alla paigaldatud. Või kasvõi suvaline amatööri kokku klopsitud droon, mis käsigranaadi peale võtab ja mõnele mardikakoormale sisse lendab.

    Kindlasti on seal adekvaatseid põhjuseid, miks seda kõike ei tehta. Aga oleks hea kui keegi selgitaks. Mulle tundub, et kui on mõned üksikud teed, kust kogu vaenlase tehnika ja mardikad sisse tulevad, siis nende ääres varitseda ja igal võimalusel kolonne huiata oleks justkui nobrainer. Mardikatel omakorda on väga keeruline kõiki neid sadu kilomeetreid teid kontrollida ja turvata pidevalt.
  • Käsigranaat drooniga? Lööb järsku vastu masinat põristades klaasigi katki? Asjandus pole nii ebastabiilne ju.
    Kaugjuhitav tehnika võpsikusse? Hea küll, ei leia suvalised tatikad, aga mingi luurerühm ehk ikka. Ja kui ei leia, siis ühe törtsu ohverdamiseks kallis asi ohverdada...
    Kolonnid ei ole just väljasõit rohelisse, mingi julgestus-luure õhust-maalt peaks olema must be.
  • ymeramees - Et hoida asjad selged, siis mina ei tea sõjapidamisest absoluutselt mitte midagi. Aga mul on mingi ettekujutus, et kui maa-ala ei ole ühe poole kontrolli all, siis mõned tehniliselt taiplikud ja hea varustusega tegelased võivad seal parajat peavalu põhjustada. Samamoodi, nagu NSVL-Afganistaani sõjas olid Stingeriga talumehed väga ebamugavad või nagu Afganistaanis võib täna igal sammul mingi jura otsa astuda ja jalast ilma jääda. Selle tulemusena ei taha keegi seal ilma hea põhjuse ja põhjaliku ettevalmistuseta ringi ukerdada. Loomulikult leiavad luureüksused soovi korral enamiku asju üles. Aga sõjaolukorras, kus on kohe tanke vaja saata, pole võib-olla aega enne paarsada km teeäärset võsa läbi uurida? Ja kuivõrd vene väed käivad Ukrainas ainult vabast ajast, ilma vormiriietuseta puhkamas, siis oleks võib-olla ebamugav saata kogu tavapärase kolonni juurde käivat seltskonda korraga teele?

    Selle granaadi ja drooni kohta - Lampi pakkusin ju. Droon viib täna vabalt üles webcami ja seda saab oma soovi järgi keerata ja pöörata. Kui sinna webcami kõrvale üks granaat panna ja õige kaamera pööramisega sellel splint õnnestuks maha tõmmata, siis polekski rohkem vaja kui mõnda tavalisse presendiga ja tagant lahtisesse autosse sisse lennata drooniga. Või minupärast kasvõi auto esiklaasi ees pauku teha. Mõni insener oskab tõenäoliselt umbes 10x efektiivsema lahenduse välja pakkuda.
  • Arvatavasti on käsigranaadist selgemaid asju, aga droon isegi. Kui kiirelt lendab? Kui kaugelt teda näeb? Linnudki kukuvad kuulist lennult, saati siis selline kaera-jaan. Aga ehk korra õnnestub, kui keegi ringi ei oska vaadata (kah kahtlasevõitu)..
    Ja Afganistanis oli kindel negatiivne ala, praegusega hoitakse kohalike poolt vist kahte lippu erinevates sahtlites.
    Muide, ma ka ei tea. Ja ma ei saanud arugi, mida winger üritab. Ma out.
  • Ja veel, pigem ei võrdleks seda Afganistaniga, pigem Jugoslaaviaga.
  • Blink. Ma saatsin läbi Alo Vallikivi kirja. Ta on meie "kosjasobitaja". Sissejuhatuses on esimene vajalik lahtikirjutatud. Seal on ka ettepanekud kuidas edasi.

    Mis puudutab kriitikat siin teiste poolt, siis ignoreeri. Tegu on erakordse mittestandardse asjaga ja lähenemisega, et teised lihtsalt ei mõista mida nad kommenteerivad. Millegi tõestamine kellelegi on nii mõttetu energia raisk, et parem on leida kaasaminejaid, mis on veel omakorda raskem.


  • Tegelikult oli mul peas umbes sama küsimus, miks ei ole väikseid mobiilseid gruppe, kes kolonne ründavad. Nagu Afganistanis seda kogu aeg tehti? Üks probleem on ilmselt see, et Ukraina on üks suur lage väli. Meil on metsad tee ääres, seal on suur avarus.
  • Mul on kogu selle kaugeltjuhtimisega seoses vaid 1 kahtlus - raadioeetrit segatakse. Kui kolonni kolmas sõiduk pritsib eetrisse rämedal hulgal müra, siis kaob side operaatori ja seadme vahel lihtsalt ära.
    "Drooni on lihtne alla lasta/silmata" või "droon on aeglane/väike payload" - need ei ole tegelikult probleemid. Soomuki katusel või Urali kastis sõites ei kuule keegi väikedrooni lähenemas. Näha võib, aga nagu öeldud - meil on päris palju metsa/võsa jms. Kui varjest sihtmärgini on paarkümmend meetrit (operaator võib kaugemal istuda), siis droon läbib selle paari sekundiga - silmata jõuab aga tulemuslikult reageerimine on juba oluliselt keerulisem.
    Üldiselt soovitaksin aga wingeril nende küsimustega pigem militaar.net abil liitlasi leida. Sellised sissitaktikad sobiksid ilmselt hästi KL-le:
    a) suhteliselt odav varustus
    b) eelis kohalike olude tundmine
    c) opereerida võib ka väga väikeste rühmadena
  • Ma ei ole üksi. Tegu on meeskonnatööga. Asi on töös ja arutluses juba kuid. Partner on oma ala täielik professionaal, tipp.
    2korda2
    Üldiselt soovitaksin aga wingeril nende küsimustega pigem militaar.net abil liitlasi leida.


  • Mõned mõtted:

    * Venelased on Ukraina kriisis näidanud päris head side maha surumise võimekust, mistõttu ei saa raadiosidel põhinevat aparatuuri kasutamist pidada usaldusväärseks.

    * Väikesele droonile pole võimalik paigaldada piisava tegevusraadiusega sideaparatuuri. Kui operaator peab püsima droonist kilomeetri kaugusel, võiks ta drooni puldiga jebimise asemel sihtmärgile samahästi siis juba miinipildujast lajatada.

    * Väikese mobiilse kergjalaväe üksusega soomustehnikaga julgestatud kolonni ründamine on üsna suitsidaalne ettevõtmine. Tänapäeval on juba ka BTR-ides NV-seadmed ja infrapunakaamerad. Võsas kükitamisega sa oma soojusjälge ei peida. Et kergete käsirelvadega efektiivset tuld anda, pead tulema 300-400m lähedusse vaenlasest. Samal ajal tõmbab BTR 14,5mm kuulipilduja sind maha kilomeetri kauguselt ja tanki pearelv on suuteline tampima sind maasse ka 3km pealt. Pealegi suudab BTR maastikul arendada vähemalt 50 km/h kiirust. Millega see väike mobiilne üksus ennast lahti rebib, kui olukord kehvaks pöörab?
  • tohlakas
    Tegelikult oli mul peas umbes sama küsimus, miks ei ole väikseid mobiilseid gruppe, kes kolonne ründavad. Nagu Afganistanis seda kogu aeg tehti? Üks probleem on ilmselt see, et Ukraina on üks suur lage väli. Meil on metsad tee ääres, seal on suur avarus.


    Tegelikult peaks sellistel mobiilsetel gruppidel siis olema ka toetus kohalike hulgas. Paraku aga on seal regioonis paljud hoopis venemeelsed..
  • PeaLiK
    Mõned mõtted:
    * Väikese mobiilse kergjalaväe üksusega soomustehnikaga julgestatud kolonni ründamine on üsna suitsidaalne ettevõtmine.

    Millegipärast näitab reaalne elu jälle ja jälle, et vaatamata igasugustele gadgetitele ei saada jagu sissidest või nende mahasurumiseks läheb vaja ebaproportsionaalselt suurt ülekaalu.

  • tohlakas
    PeaLiK
    Mõned mõtted:
    * Väikese mobiilse kergjalaväe üksusega soomustehnikaga julgestatud kolonni ründamine on üsna suitsidaalne ettevõtmine.

    Millegipärast näitab reaalne elu jälle ja jälle, et vaatamata igasugustele gadgetitele ei saada jagu sissidest või nende mahasurumiseks läheb vaja ebaproportsionaalselt suurt ülekaalu.

    Jah, aga tänapäeva sissisõjas ei tekitata põhilist kahju mitte kergrelvadega, vaid IED-de, pommivööde ja lõhkeainet täis autodega.
  • Väikese mobiilse kergjalaväe üksusega soomustehnikaga julgestatud kolonni ründamine on üsna suitsidaalne ettevõtmine


    Aga rünnak öösel kui separastid magavad?

    Võsas kükitamisega sa oma soojusjälge ei peida


    Aga rünnak ainult asustatud punktides, kus sissid saavad infiltereeruda rahumeelse elanikkonna hulka?

    tänapäeva sissisõjas ei tekitata põhilist kahju mitte kergrelvadega, vaid IED-de, pommivööde ja lõhkeainet täis autodega


    Minu meelest võiks enesetapurünnaku taktika piisavalt hästi töötada ka Eestis.
  • mykoloog
    Aga rünnak öösel kui separastid magavad?


    Isegi separastid pole nii eilased, et jätaksid võitlejate majutuskohtadesse või tehnika hoiukohtadesse valve üles panemata, kui esineb mingigi oht vastutegevuseks. Õigupoolest poleks sel juhul sisse vajagi - kohalikud poisikesed krutiksid esimesel võimalusel valveta tehnikalt infrapunaprožektorid, antennid ja muud põnevad vidinad maha ja oleksidki üksuse "silmad ja kõrvad" läinud.

    Isegi kui üks kord õnnestuks midagi sellist korraldada, oleks järgmisel korral ringkirjad laiali saadetud ja analoogse olukorra kordumiseks valmis.

    Selliseid fantaasiapilte, kuidas vaprad sissid ööpimeduse varjus hiirvaikselt tunnimehele selja taha hiilivad ja kõri läbi tõmbavad või mürginoolega "uinutavad", pole mõtet heietada. Need liigituvad filmikunsti, mitte sõjapidamise kategooriasse.

    mykoloog
    Aga rünnak ainult asustatud punktides, kus sissid saavad infiltereeruda rahumeelse elanikkonna hulka?


    Tsiviilelanike kasutamine inimkilbina pole Eestis moraalselt vastuvõetav, või vähemalt ma väga loodan seda. Pealegi on ajalugu näidanud, et tiblad pole tsiviilelanike tulistamise puhul just risti ette löönud. Selline taktika tooks vaid suurel hulgal ohvreid tsiviilelanikkonna hulgas ja kardetavasti ka repressioonid nende tsivilistide vastu, keda kahtlustatakse koostöös sissidega.

    Pigem peaks vastupidiselt just pingutama selle nimel, et enne vastutegevuse alustamist oleks operatsiooni ohutsoonist tsiviilelanikud evakueeritud või vähemalt antud neile võimalus varjuda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon