Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jõuaks vähemalt uued lennukid ja raketid enne kohale, kui venelane Tu-95tel mootorid soojaks laseb. Ehk oleks natukenegi abi. Mis alustel sellist tapatööd hiljem kahe vennasrahva vahel klaaritakse, ei kujuta küll ettegi.
  • Huvitavad filmid Berdyanskist kus okkupandid on kohal, aga rahvas tänavatel:
    https://twitter.com/search?q=berdyansk&src=typed_query&f=live
  • Pat. Fox: Recently transferred MiG-29/Su-25 aircraft to UA are likely compatible with NATO anti-ship missiles. These munitions should be provided with the airframes. Their presence will dramatically increase the danger to RU naval ops in the region.
  • #Russia-#Ukraine (almost 5 hours) talks in Gomel ended, sides decided to meet again in coming days at a place on Polish-#Belarus border - Medinsky
    https://twitter.com/PChernitsa_RIA/status/1498338664585310209
  • "mx77"
    "Ausi"
    Mis värk Zelensky villaga Miamis ja miljardi dollariga on? https://eprimefeed.com/latest-news/zelensky-found-a-billion-dollars-and-a-villa-in-miami/19891/?fbclid=IwAR0ODshbJla_qUHr3qPk3scSBFAH2Hbtabwo3OGzBRG5jAQ3T1FA0JZOUBY
    Mitte et see võimalik villa ja miljard dollarit agressiooni õigustaks, aga näiteks foxi jälgides saab aimu, et ka ameeriklaste seas on tekkinud kahtlus, et kas ikka on mõistlik omaenda heaolu hinnaga kinni maksta kellegi "võitlust väärtuste eest". Juba manitsetakse lihtsaid ameeriklasi, et nad peavad rahul olema energia- ja toiduhindade märgatava tõusuga. Manitsejateks on muidugi need, kellele ka 10-kordne hinnatõus mingit mõju ei avaldaks. Kui Lääne-Ukraina välja arvata, siis ilmselt on üsna lootusetu mujal Ukrainas nn. liberaalset demokraatiat kehtestada. Ei õnnestu see ka Venemaal, Afganistanis, Pakistanis ja Liibüas. Lisaks, kuna Venemaad swiftist välja ei visatud ja turud ka esimese sõjapäeva lõpuks kokkuvõttes eriti ei muutunud, siis tundubki, et vaatamata kõvale retoorikale peetakse seda sõda tavaliseks idamaiseks nahistamiseks, mida sealkandis ikka ette tuleb. Swiftist mitteväljaviskamine näitas, et dollari mõjuvõimu säilitamist maailmas peetakse olulisemaks kui eelpool mainitud "võitlust väärtuste eest". Hea seegi..


    Kuule Ausi, mine õige sinna, kuhu päike ei paista. Kremli troll, rsk.


    Kuule, mx77, mis värk nende Ussisaare kaitsjatega on (rsk)? Muideks, Putin on ikka veel 30% ulatuses swiftis
  • Kokkuvõte: Putin has managed to get Germany to change it's position on defense spending, Switzerland to drop it's neutral stance, Sweden to supply lethal aid, Kazakhstan to refuse to supply troops and even support from China has cooled. I don't think he was expecting any of that, he has hugely mis-read the room whilst inadvertently galvanising NATO and the West. As his inner circle lose wealth and the Russian citizens feel the pinch of sanctions, they will slowly turn on him (some obviously have already). Let's just hope they oust him before it gets much worse.
    ---------------------------------------------------------------------

    At the request of the Ukrainian government, the French president, Emmanuel Macron, has spoken to his Russian counterpart, Vladimir Putin, the Élysée Palace has said in a statement: "The president reiterated the international community’s demand that [Russia] halt its offensive against Ukraine, and reaffirmed the necessity of immediately establishing a ceasefire."
    With ceasefire talks between Kyiv and Moscow under way on the Belarus border, Macron also asked Putin to ensure that for the duration of the negotiations all strikes and attacks on civilians and their homes would be halted, civilian infrastructure would be preserved, and all main roads, particularly the road south out of Kyiv, would remain safe.. Putin “confirmed his willingness to commit to all three points”, Élysée statement said.
  • Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)
  • Natuke sõjakaotuste numbrimaagiast. Tavaliselt jälgitakse hukkunute arvu, aga rusikareeglina haavatute arv on hukkunute arvust 5-7 korda suurem. Haavatud jagunevad loomulikult kergelt haavatuteks, kes paari päevaga kokku lapitakse ja tagasi üksusesse saadetakse ning raskelt haavatutaks, kellel läheb taastumiseks pikem aeg või kes kunagi enam sõjaväkke ei naase.
    Seega kui praegu räägitakse "vaid" 2% hukkunutest, võib arvestada, et KIA+MIA+WIA on venelastel keskmiselt kuni 10%. Arvestades et tegemist esimese esheloni kaotustega on esimene, väiksem(?) eshelon kaotanud üle 20% koosseisust keskmiselt.
    Kui palju võib üksus kaotada, et ta oleks veel võitlusvõimeline. 20-40% sõltuvalt üksusest ja sellest, mis tegelased nende kaotuste hulka satuvad. 60%-line üksus ei ole kindlasti võimeline täitma selle üksuse tavapäraseid ülesandeid, liikuma sama kiiresti, kaitsma ennast sama hästi, hävitama vastast nagu peab.
    Tavaolukorras toimub kaotuste kompenseerimine, üksuste täiendamine käigult, kaotused planeeritakse ette sõltuvalt operatsiooni iseloomust. Praegusel juhul tundub et venelased on alahinnanud kaotusi ning üksused jooksevad verest tühjaks, jäävad jõuetuks, peavad minema tagalasse ümberformeerimisele. Näis kas teist esheloni suudetakse paremini võitluses hoida. Loodetavasti mitte!
  • Ahvil on nõudmisi: 3 nõudmist, mille täitmisel ta Ukraina ründamise lõpetaks. Nimelt ütles Putin, et konflikti saab lahendada vaid Ukraina demilitariseerimise ja “denatsifitseerimise” kaudu ning Ukraina peab olema neutraalne ja tunnustama Krimmi Venemaa osana.
    www.delfi.ee/artikkel/96041595/putin-esitas-ukraina-rundamise-lopetamiseks-kolm-noudmist
  • "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhtme on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Putinistlik optimist, tra ma ei või.
  • The Verkhovna Rada will prepare a bill on the confiscation of all #Russian property in #Ukraine.
    Ilselt teeb Venemaa ja Valgevene sama Euroopa ettevõtete varadega. Ma arvan.
    Prantsusmaa võtab ka vastu seaduse mis lubaks konfiskeerida venelaste jahte ja maju.
  • Mis juhtuks kui lääs teatab, et ei maksa vene nafta eest rohkem kui nt 25$?
  • Venelaste jahid põgenevad ja ühte tahtis ukrainlane ärauputada:
    A Ukrainian sailor has been arrested in Mallorca and faces charges of attempting to sink a yacht owned by Alexander Mikheev, the CEO of the Russian arms exporter Rosoboronexport and former head of the Russian helicopter federation. The boat is moored in the harbour of Port Adriano.
    The unnamed man, who has been employed for the past 10 years as a mechanic on the Lady Anastasia, Mikheev’s 48-metre, £5m yacht, said he felt he had to do something after seeing footage of a Russian rocket attack on a block of flats in Kyiv, his home town. The defendant told the judge that he believed the rocket had been manufactured by Mikheev’s company. Once on board the vessel he told the crew members, most of whom are also Ukrainians, to abandon ship. He allegedly then went to the engine room and opened a large valve in an attempt to sink the yacht. The crew members, aided by port staff, intervened to prevent the sinking.

    Meanwhile, one of two yachts undergoing a refit in the MB92 superyacht shipyard in Barcelona slipped away at the weekend after 146 days in the yard. The Galactica Super Nova, owned by Vagit Alekperov, who has a 20% stake in Lukoil, a company already subject to US sanctions, set sail for Tivat in Montenegro, which is not in the EU.
    The superyacht Solaris, property of Roman Abramovich, who announced at the weekend that he was handing the “the stewardship and care” of Chelsea to the football club’s charitable foundation, remained moored in the city’s marina, while the Aurora, which belongs to the construction magnate Andrey Molchanov, is still in dry dock.
  • Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units
  • "tulu"
    Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units


    Kui Venemaa ründaks Poola lennuvälja, siis oleks NATO sõjas?
  • "opex"
    Pat. Fox: Recently transferred MiG-29/Su-25 aircraft to UA are likely compatible with NATO anti-ship missiles. These munitions should be provided with the airframes. Their presence will dramatically increase the danger to RU naval ops in the region.


    https://archive.ph/20120728145153/http://www.defensenews.com/story.php?i=7611560&c=EUR&s=AIR

    Poola MIGid on moderniseeritud, neil on mitte ainult NATO/USA laskemoonale vastavad kandurid, vaid ka NATO/USA sidesüsteemid ja muud tehnoloogilised vidinad. Ma eeldan, et seeläbi on nad integreeritud NATO õhukaitsesüsteemi.

    Kas see on liiga julge pakkumine, et ka peale Ukrainale üleandmist on sisuliselt tegu NATO hävitajatega, mille tüüris saavad olema Ukraina piloodid?



  • "martinhold"
    "tulu"
    Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units


    Kui Venemaa ründaks Poola lennuvälja, siis oleks NATO sõjas?


    Kompavad piire millal venelane kõvemini urisema hakkab.
  • "tulu"
    Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units

    Väikese tigeda riigi puhul normaalne praktika. Singapur hoiab näiteks oma sõjalennukeid Austraalias.
  • "tulu"
    Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units

    Kas keegi teab:
    1) kas Soome õhujõududes on veel Vene päritolu sõjalennukeid (mõni aeg tagasi oli neid seal hulgim)?
    2) kui jah, siis kas Soome ka oleks nõus neid annetama? Või on see üksnes NATO liikmete privileeg?
  • #Finland will send #Ukraine 2,500 assault rifles, 150,000 cartridges, 1,500 anti-tank charges and 70,000 packs.
  • Bulgaaria ei anna vene lennukeid. Banal and practical reasons for this decision. Currently Bulgaria relies on 14 old MiG-29, which are repaired and maintained by a Russian company thanks to the previous government. Military experts are sceptical whether these jets are actually fit for the purpose. It has ordered F-16s to replace the MiGs but they will be delivered only in 2023. Bulgaria would be left without an air force if it sent the MiGs to Ukraine.
  • "Velikij"
    "tulu"
    Väga kaval, Ukrainale antud MIG hävitajad hakkavad asuma Poolas, Poolakd tahavad näha, kas keegi hakkab neid ründama.
    https://www.airlive.net/what-fighter-jets-could-be-sent-to-ukraine/

    These countries plan to hand over their warplanes to #Ukraine.
    Bulgaria (MiG-29) 16 units
    Bulgaria (Su-25) 14 units
    Poland (MiG-29) 28 units
    Slovakia (MiG-29) 12 units

    Kas keegi teab:
    1) kas Soome õhujõududes on veel Vene päritolu sõjalennukeid (mõni aeg tagasi oli neid seal hulgim)?
    2) kui jah, siis kas Soome ka oleks nõus neid annetama? Või on see üksnes NATO liikmete privileeg?


    mõni aeg tagasi viib meid päris kaugele..., hetkel pigem vanaraud

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_ilmavoimien_ilma-aluksista
  • "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.
  • "Marvin"
    "Henno Viires"
    Ramsteinist tulnud Boeing KC-135R Stratotanker on Varssavi ja Lublini vahel juba mitu ringi joonistanud.

    Mildenhallist õhku tõusnud McDonnell Douglas KC-10A Extender on Wroclavi kohal suunaga Poola kaguossa.

    Kõik luureressursid on õhis ning tõenäoliselt surutakse ka venelaste sidet maha.


    need ei ole luurajad
  • ehe näide sellest, et praegu valeinfot levib palju
    twitteri säuts sellest, et tohutu Vene armee kolonn, pikkus umbes 17 km on Kiievi Antonovi lennuvälja läheduses
    https://twitter.com/ckoettl/status/1498353408855715840

    Kui vaatame aknast välja siis näeme, et pole veel kevad saabunud ja kas seal Kiievi ümbruses on juba hilis kevad ja loodus lopsakalt roheline?
  • "stagna"

    Just, see "Öiroopa" ongi taolise olukorra loonud. USA muidugi samuti .See on poputanud ja nännutanud marutõbist karu aastakümneid, kinkinud Putjale restardinuppe ja andestanud suuremeelses uue piirideta
    maailma loomise tuhinas nii Gruusia sõja, Krimmi kui Donbassi , ehitanud gaasijuhtmeid, et päkapikul oleks ikka rohkem raha, et relvi aretada ja ajusid pesta nii oma kodumaal kui mujal. Nüüd on muidugi karm ärkamine ja ränk pohmell, aga maksma peavad sadade miljonite läänlaste lolluse eest ukrainlased oma eludega .

    Ja muuseas isegi praegu pole veel paljudele kohale jõudnud, et kiskja pole enam isegi normaalne kiskja ( normaalne karu metsas käitub nii nagu instinktid käsivad ja tal on tugev enesesäilitusinstinkt, kui vähegi võimalik, ta väldib konflikti, mis võiks talle endale ohtlik olla ) vaid nagu marutõbine kiskja. Marutõbisel loomal pole enam enesesäilitusinstinkti. Täpselt samamoodi käitub nüüd ka Venemaa.

    Kuid mõned ikkagi ei saa veel aru, et kiskja on marutõves ja ta tuleb minimaalselt isoleerida kõikjal ja kõiges kui kohene hävitamine pole võimalik. . Näiteks FIFA lubas Venemaa koondisel mängida World Cupi valikmänge kui nad ei kasuta Vene riigilippu ja N. Liidu hümni ning mängivad oma kodumängud neutraalsel väljakul. See on sama pehmo nagu alati on olnud : ärme ärritame neid, äkki saavad veel pahaseks ja ei maksa enam oma liikmemaksu ...
    Poola ja Rootsi lükkasid selle võimaluse kohe tagasi : Meie venelastega mängima ei hakka, olgu neil mistahes lipp ja silt särgi peal


    Näädsa, Bockijooja stagna on oma maski kõrvale heitnud ja tõelise pale paljastanud - fckng Kremli troll hoopis. Kärva varsti ära, värd.
  • "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.


    Saaks selle Kaliningradi ellimineeritud oleks juba hästi küll.
  • "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.
  • "tulu"
    ehe näide sellest, et praegu valeinfot levib palju
    twitteri säuts sellest, et tohutu Vene armee kolonn, pikkus umbes 17 km on Kiievi Antonovi lennuvälja läheduses
    https://twitter.com/ckoettl/status/1498353408855715840

    Kui vaatame aknast välja siis näeme, et pole veel kevad saabunud ja kas seal Kiievi ümbruses on juba hilis kevad ja loodus lopsakalt roheline?


    Et NYTimes lähtudes sateliidifirma Maxari infost ja fotost on valeinfo? Tweedi läbi ikka lugesid?

  • "Velikij"

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.

    Hilja peremees, hilja!
    Neid leppeid oleks pidanud 2014 putinile meeldetuletama!
    Nagu juba õeldud; "maailm on muutunud"
  • Vahepalaks:
    "Ukraina õlletehas hakkas tootma molotovi kokteile"
    Anno 2022.
  • https://www.youtube.com/watch?v=_gDmMVzjIVw&ab_channel=SkyNews
    https://twitter.com/MarQs__/status/1498014942234038288
    Sama kolonn juba eilsest, kui vene soldatitelt on telefonid ära võetud, siis tšetšeenid on end üsna palju filminud juba.
  • "Velikij"
    "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.


    Helsingi rahuprotsess, mis pani kogu maailma piirid paika? Valgusta palun. Ilmselt olin trennis samal ajal.
  • Hoidku jummal muidugi selle Petseri ja Komarovka küla eest, et seda Eestile kaela ei määritaks. Võib-olla japsid tahavad Kuriile ja sommid lagastatud Karjalat, mina küll neid narvataguseid ja petsereid ei taha koos 100 000 tiblaga, nagu neid veel vähe oleks siin. Ma olen elus paar korda Petseris käinud ,väga ammu, kuid sellest jubedast muljest oli küllalt . Paljud teist sinna üldse on jalga tõstnud ?

    Mis hoopis väärtuslikum, on need mere-alad mis ratifitseerimata piirilepinguga lihtsalt heast peast Venemaale kingiti, nende üle võiks ja peaks uuesti kauplema. Aga alles siis kui Venemaale tuleb mingi enam-vähem normaalne valitsus, mida selle sajandi jooksul küll vist pole loota .

    Nii et piirilepingult Eesti allkiri tagasi võtta. Ja enne kui kellelgi tekib hull mõte seda ratifitserima hakata.
  • Näädsa, Bockijooja stagna on oma maski kõrvale heitnud ja tõelise pale paljastanud - fckng Kremli troll hoopis. Kärva varsti ära, värd.


    Lugesin stagna jutu mitu korda üle. Eee… kust krd kohast sealt Kremli troll paistab?

  • ma olen troll, kuid kodumaine.
    Ja praegu on olukord liialt tõsine, et end lõbustada foorumlaste maruvihaseks ajamisega. Nagu näha,. on siin niigi mõned sigalakku täis ja raevunud , "pane kas vitsad peale, et viha pärast lõhki ei läheks"

    Nii et ca 90 % postidest on praegu üsna tõsiselt mõeldud. Mis vanasti võis olla vastupidi, et 90 % oli teiste vihastamiseks ja nende üle irvitamiseks mõeldud...
  • Eestlase parim viis oma närve rahustada on teise eestlase sõimamine. Katsume sellest hoiduda. Stagna on vanem mees oma arvamusega ja kindlasti piisavalt konservatiivne, aga tundub siiski asja mõikavat, mõni libaraal siin, ei saa asjast aru. Mulle siiski puhtsüdamlik ausi tundub palju ajupestum, kui nii mõnigi siin.
  • Siin ilus video Türgi droonidega ära koristatud tiblade tehnikast koos maapealt pühitud vene kütuserongi ja meeleoluka muusikaga.
  • Ma siin kunagi kirjutasin, et on mehi foorumis, kes hiina tööstust promovad, autod näiteks. me ju teame, et kunagi oli mees, kes ütles, mis vahe on kassi värvil, peamine, et hiiri püüab. Sellest kassist on nüüd tiiger saanud ja paljuski toetub putja just sellele tiigrile, loodame, et ka seal mõistus võidab.....
  • "Velikij"
    "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.

    ee. millest sa räägid? Kogu NL, Jugoslaavia jne? Need lepped on õnneks ammu ajaloo prügikastis.
  • Lugesin täna uudiseid lehelt tass.com https://tass.com/
    Need on ilmselt mingilt teiselt planeedilt, aga kuidagi sarnased probleemid
  • Siin kuskil kirjutai Antropovist, mul on see aeg hästi meeles, kõndisin Tallinas tänaval, kui peatus auto minu kõrval, oh privet, sidi mashinu, paidjom armiju......
  • "pahurik"
    "Velikij"
    "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.

    ee. millest sa räägid? Kogu NL, Jugoslaavia jne? Need lepped on õnneks ammu ajaloo prügikastis.

    Räägin konkreetselt märksõnadest: Karjala, Poola 1939 piirid. Jugoslaavia välispiire pole keegi muutnud, NL välispiire samamoodi. Neid asju ei muudeta.
  • [quote="Velikij"]
    "pahurik"
    "Velikij"
    "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.

    ee. millest sa räägid? Kogu NL, Jugoslaavia jne? Need lepped on õnneks ammu ajaloo prügikastis.

    Räägin konkreetselt märksõnadest: Karjala, Poola 1939 piirid. Jugoslaavia välispiire pole keegi muutnud, NL välispiire samamoodi. Neid asju ei muudeta.
    [/quote
    jajah, muudetakse ja kuidas veel, mismõttes pole välispiire keegi muutnud? Kas on NL ja Jugoslaavia endistes piirides olemas? Kui Helsingi lepe oleks jõus ei ole mingit Eestit.
  • Andropov on Eestis kuulsaks saanud kahe asjaga
    1) Tema ajal hakkasid miilitsad käima päeval õllesaalides, kinodes jms kohtades, küsisid, et kus sa töötad, miks sa tööl ei ole, miks sa siin õlut jood või filmi vaatad tööajal ? Kel töökohta polnudki ja kes ei õppinud, sellel tehti hiljem trahvi
    2 ) Üheks tema asetäitjaks NSVL Ülemnõukogu Presiidiumi liinis oli formaalselt Arnold Rüütel. Kui toimusid esimesed taasiseseisvumisjärgsed presidendivalimised, siis nimetas Rein Taagepera teda "Andropovi kandidaadiks" . Tema jutt oli umbes selline : Kui te kahtlete minu ja Lagle Pareki vahel, võite vabalt valida Pareki. Kui te kahtlete minu ja Lennart Meri vahel, võite vabalt valida Meri. Kui te kahtlete aga minu ja Andropovi asetäitja vahel, siis valige mind.
  • aa jee, ma vabandan, mind ei võetud tänavl ju Anropovi ajal, siis 1983 kevad vist oli see shernenko veel vist, aga vahet pole, eks nad tundsid mind....
  • Helsingi leppe tõmbas Putin 2014 Krimmi annekteerimisega ribadeks, nagu ka Budapesti memorandumi. Nüüd tahetakse ka Valgevene tuumavaba staatus tühistada. Nii et Pandora laegas on juba lahti ja pole mõtet loota, et kõik jälle endiseks muutub.
  • "Velikij"
    "Mike 2000"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhe on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)


    Arvan, et Jaapan saab Kuriilid, Soome Karjala, Poola piirid nihutatakse tagasi vanadele kohtadel, Eesti taastab oma Petseri valdused ja veel mõni riik saab oma ajaloolised vanad alad tagasi.
    Ukraina valdusi isegi ei tasu mainida, on elementaarne, et Krimm ja muu lagastatud endine Ukra ala saab tagasi endistele omanikele.
    Ja muidugi suur siber läheb Hiinale.
    Mõni naiivitar arvab siiani, et vana maailm taastub oma endises hiilguses?
    Alates 24.02. 22. on elu muutunud, ellu jäävad need kes oskavad muutustega kohaneda, ülejäänud varugu sihvkasi taskusse.

    Helsingi rahuprotsessist ja lepetest oled midagi kuulnud?
    Lühidalt: Teise maailmasõja järgseid piire ümber vaatama ei hakata, isegi kui need on ebameeldivad ja ebaõiglased. Rahu kontinendil maksab enam.


    Venemaa laguneb vähemalt kolmeks kuni 25-ks tükiks sõltumata Helsinki lepetest ning Karjala palub end tagasi võtta Soome jne.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon