Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "kodanik"
    "Cynic"
    Siin midagi ei klapi. Sillad on katki ja paatidega 20k vatnikut üle jõe kiiresti ei vea. Pole ka näha kaadreid suures koguses mahajäetud tehnikast. Pole ka näha, et tiblad kõikidest torudest Hersonit teiselt poolt jõge tümitaksid või lihtsalt oleksid terve linna õhku lasknud nagu neil tavaks on. Äkki mingi diil tehtud.


    Täpselt sama mõte, eriti rasketehnika osas. Kuidas nad on suutnud selle välja vedada kui on vedanud. See oleks ülioluline, et sellest suurem osa sinna jääks.

    nagu eespool kirjutasin, siis kõik viitab salakokkuleppele ja Kahhovka tamm on terve, sealt sai kenasti tehnika üle vedada, eks mingit remonti vajavat kola muidugi jäeti maha, Ukraina saab pilte näidata jne.
  • Ukraina sõjavägi on Khersoni kesklinnas. Kui nüüd mingit pauku ei käi siis igaveseks Ukraina käes tagasi.
    https://www.youtube.com/watch?v=hB7UB_FsLy8
  • Eks siin 2 varianti on:
    a) Venemaa suutis ikkagi enamuse isikkooseisust ja tehnikast ära viia kuidagi nii, et ukrainlased ei saanud aru.
    b) Tehti diil mille üheks Venemaa poolseks tingimuseks oli, et Ukraina ei avalikusta diili. Sest kui me sellest ei kuule, siis ilmselt üks pool seda nõudis ja ei näe nagu varianti, et Ukrainal oleks vajadus seda salajas hoida. Millest omakorda järeldub, et diili oli päris häbiväärne Venemaa vaatenurgast.

    Hersoni vabastamine on muidugi positiivne aga väike negatiivne asjaolu siin juures on, et näitab, et vene armee juhtkond suudab nüüd siiski mingeid adekvaatseid otsuseid vastu võtta lähtuvalt realsest olukorrast. Mingis mõttes ilusam oleks, kui nad oleks poliitilise käsu tõttu viimase hetkeni proovinud Hersonit hoida ja siis oleks mingi paaniline põgenemine järgnenud.
  • "santa"
    Eks siin 2 varianti on:
    a) Venemaa suutis ikkagi enamuse isikkooseisust ja tehnikast ära viia kuidagi nii, et ukrainlased ei saanud aru.
    b) Tehti diil mille üheks Venemaa poolseks tingimuseks oli, et Ukraina ei avalikusta diili. Sest kui me sellest ei kuule, siis ilmselt üks pool seda nõudis ja ei näe nagu varianti, et Ukrainal oleks vajadus seda salajas hoida. Millest omakorda järeldub, et diili oli päris häbiväärne Venemaa vaatenurgast.

    Hersoni vabastamine on muidugi positiivne aga väike negatiivne asjaolu siin juures on, et näitab, et vene armee juhtkond suudab nüüd siiski mingeid adekvaatseid otsuseid vastu võtta lähtuvalt realsest olukorrast. Mingis mõttes ilusam oleks, kui nad oleks poliitilise käsu tõttu viimase hetkeni proovinud Hersonit hoida ja siis oleks mingi paaniline põgenemine järgnenud.


    Võtame natuke aega enne kui hinnata mis toimub. Suhteliselt vähe informatsiooni on läbi tilkunud aga samas on mul mingid Twitteri omad keda olen jälginud, kes vahendavad infot Vene kanalitelt, ning seal on ikka vihjeid, et taganemine läks väga perse. Eks lähinädalate jooksul selgub aga ma viskaks õhku ka teooria, et taganemise asemel toimus miskine desintegratsioon.
  • Avengerid, HIMARSi moona, 400 milli abi USAlt.
    Pentagon will send four Avenger air-defence systems, launched from Humvee vehicles, which can fire Stinger surface-to-air missiles. These could protect Kyiv from Iranian drone attacks and other forms of airstrikes, depriving Putin of the ability to wage war on civilian infrastructure and spread fear among the Ukrainian people.
    According to officials, the aid package will contain large amounts of ammunition and, for the first time, highly mobile Avengers. Officials said there will be ammunition for HIMARS, which Ukraine has been successfully using in its counteroffensive. There also will be mortars and missiles for the Hawk surface-to-air anti-aircraft system. Also
    Italy plans to send air defense weapons to Ukraine, possibly including the SAMP/T system.
  • Ja kõik vandid ikka ei saanud üle jõe vist põgenema.
    Some Russian soldiers were said to have been left stranded in the scramble to escape. “The last order in one unit was ‘change into civilian clothes and get the f*** out of here however you want’,” Russian solider said on Telegram.
    The Ukrainian army warned Russian soldiers who had been left in Kherson to lay down their arms or be killed. “Any Russian servicemen who offers resistance will be destroyed. Your only chance to avoid death is to immediately surrender,” it said in a Russian-language message.
    A source in the Ukrainian military told The Times that 24,000 Russian soldiers out of an occupying force of 63,000 had been killed, captured or deserted in the weeks leading up to Moscow’s decision to abandon the city. He said some of them had attacked their commanding officers when they tried to prevent them driving towards Ukrainian lines bearing a white flag.
  • "opex"
    Tibla pommitab tammi? Tea millal see. www.bbc.com/news/av/world-europe-63607625

    See on sellesama plahvatuse pärast-pilt. Reede hommikul.


  • 1 'trash panda' e. pesukaru = 10 vanti?

  • "Russian source reports that Ukrainian forces have liberated the town of Herois’ke on the left bank of the Dniprovska Gulf."
    https://twitter.com/WarMonitor3/status/1591855236356112384

    "Russian media RosZMI reports that on November 12, the Armed Forces of Ukraine liberated the territory of the Kinburn Spit to the village of Herois'ke
    Waiting for visual and official confirmation from the General Staff"

    https://twitter.com/TpyxaNews/status/1591853780806799360
  • Herois’ke...see mis nö vasakul pool jõge, kuigi seal meri rohkem? Wat. Palju UA armeed seal olla saab?
  • Herois’ke asub siin: https://www.google.com/maps/@46.5117479,31.8969045,2495m/data=!3m1!1e3

    Kas tegu on mingi Ukraina-poolse kavalusega, mis ka mingi järgmise murranguni välja viib, kahtlen. Küll aga pakub sillapea võimalusi sinna kanti juurde viia luurajaid ja partisane.
  • Ukraina edeneb.Väga tore.
    Zelensky küll patriootlikult väidab, et nad lähevad lõpuks Krimmini välja.

    Aga paraku see mõte nüüd ei ole meeltmööda paljudele, siis pakuks, et Ukrainal ei lasta võtta ka Donetski ega Luhanski. Üks tõsisem põhjus on selles, et neist piirkondadest on selle pika sõja ja anneketeerimise käigus lahkunud enamus ukrainameelseid. Alles on jäänud vaid vastased. Nende tagasi võtmine vaid eskaleeriks sõda ning Ukraina "võit" oleks sisutühi. Sealsed piirkonnad vbl. enam ei soovigi Ukraina osa olla. Meelsus on teine ja see oleks juba tegelik sõda. Rääkimata Krimmi tagasi saamisest.
    Siit ka vbl. aina suurenev lääne surve hakata vaikselt rahulepingu kõneluste laua taha sammuma. Ja, et poliitika sekkub ning tuleb asuda kompromisside kunsti realiseerima.

    Ps - see mõte pole vaid isiklik väljamõeldis vaid lääne spetsid osa samuti sama meelt
    Kuda tundub?
  • see rinxi mõlgvutus kuukub samasse kategooriasse, et kui Venemaa Tallinna ja Ida-Virumaa okupeerib, sealt eestimeelsed pögenevad või minema aetakse, siis polegi vaja neid maid Eestile tagasi võita, sest piirkonnad ei soovi enam Eesti koosseisu?
    Ega jah kogu see Ukrainale kallaletungimine, 100k inimese tapmine ja muu oli puht selline Lääne provotseeritud tegevus ja ainult ukrainlaste kaitseks ette võetud. Sama ka 2014 Krimmis ja Donbassis. Korra juba tehti kompromiss ja sõlmiti vaherahu, mis tulemus oli?

  • Kõik õige, aga lõppeks otsustab ikkagi lääs ära, mis Ukrainast ka. Donetskist ja Luhanskist saab.
    Vormiliselt justkui oleks õigus neile territooriumitele. Sisuliselt on see aga aina väiksem. Kumb on nüüd olulisem? Mina ei tea. Väga suur tõen. et poliitika sekkub.

    PS - mul käisid hiljuti esivanemad linnas. Ja kesklinna kohta kuuldus sellist kommentaari, et varsti enam eesti keelt ei kuulegi. Tõsi, märkasin ka ise, et vene keelt on kuidagi väga laialdaselt kuulda. On tekkinud teatud statsionaarsed sõlmpunktid. Kaubamaja - venelased, Viru tn algus - venelased. Reidi tee - venelased....või siis ukrainlased.

    Kas nii me tahamegi?!
  • Küll need venelased ise ka varsti mõistma hakkavad, et mujal kui venemaal on elu parem. Iga päev sureb mitu putinisti vanusesse ja iga päev sünnib noori juurde.
  • Kui asju väga lühikeses perspektiivis vaadata, siis on jah nii nagu rinx krjutas, need ära lagastatud Donbassi piirkonnad on vaid üks suur kulu.
    Aga kui vähe pikemas perspektiivis mõelda, siis igal juhul peab Ukraina ka need alad tagasi vallutama.
    Niikaua kui mingi tükike Ukrainast on Venemaa käes, ei ole konflikt lõppenud. See võib olla külmutatud aga ikkagi säliib päris suur tõenäosus et aktiivne sõjategevust läheb jälle lahti. Selle ainsaks lahenduseks on nende alade ametlikult Venemaale loovutamine. Seda aga esiteks on ilmselt suht võimatu parlamendis läbi suruda ja teiseks see võib soodustada tulevikus uue sarnase sõja tekkimist.
    Siin on siiski väike vahepealne variant mille ma millalgi siin juba välja pakkusin: võidakse teha diil et Venemaa loobub territooriumist aga mingiteks aastateks jääb ala Venemaa kontrolli alla. Selline diil võimaldaks Ukrainal sõja varem lõpetada aga muidugi oleks selle diiliga oht, et Venemaa ei loovuta nende aastate pärast enam midagi ja Ukraina peaks ise uut sõda alustama nende tagasi saamiseks.
  • "rinx"
    Sealsed piirkonnad vbl. enam ei soovigi Ukraina osa olla.


    Ega nad 2014. a ilmselt ka ei soovinud. Kui oleks tehtud ausad referendumid enne Ukraina-meelsete elanike lahkumist oleks tõenäoliselt Venemaaga liitumise eelistajad ikkagi enamuses olnud.

    Aga see pole alus sõjalise jõuga piiride muutmiseks. Venemaal on ilmselt mitmeid piirkondi, kus elanike enamus tahaks Venemaa koosseisust lahkuda - nõuame siis referendumeid juba igal pool.

    Luganski-Donetski mehed on paljud rindel, paljud hukkunud. Vene armee on neid vaadelnud teise sordi sõduritena.

    Korra tõstatasin ise analoogse arutelu, põhivastuväide oli, et maavaradelt rikkad piirkonnad, ei tohi ära anda.

    Elanikke/tööjõudu võib mujalt juurde tuua. Aktiivsemad kollaborandid vast lahkuvad koos Vene vägedega. Ukraina-meelset rahvast pöördub tagasi.

    Halb pretsedent oleks, kui 21. sajandi Euroopas aktsepteeritaks relvajõul oma territooriumi laiendamist naabri arvel.

    Aga eks paistab, kuidas sündmused arenevad. Tähtis oleks Ukraina ELi ja NATOsse saada - siis vast Venemaa enam ei proovi.

  • "mkubi"
    Küll need venelased ise ka varsti mõistma hakkavad, et mujal kui venemaal on elu parem. Iga päev sureb mitu putinisti vanusesse ja iga päev sünnib noori juurde.

    Vaevaline see protsess, kui vant läheb netti inffi otsima siis yandex (60% otsinguturust venes) serveerib kõntsa:
    www.bbc.com/news/world-europe-63246153
  • "rinx"
    Ukraina edeneb.Väga tore.
    Zelensky küll patriootlikult väidab, et nad lähevad lõpuks Krimmini välja.

    Aga paraku see mõte nüüd ei ole meeltmööda paljudele, siis pakuks, et Ukrainal ei lasta võtta ka Donetski ega Luhanski. Üks tõsisem põhjus on selles, et neist piirkondadest on selle pika sõja ja anneketeerimise käigus lahkunud enamus ukrainameelseid. Alles on jäänud vaid vastased. Nende tagasi võtmine vaid eskaleeriks sõda ning Ukraina "võit" oleks sisutühi. Sealsed piirkonnad vbl. enam ei soovigi Ukraina osa olla. Meelsus on teine ja see oleks juba tegelik sõda. Rääkimata Krimmi tagasi saamisest.
    Siit ka vbl. aina suurenev lääne surve hakata vaikselt rahulepingu kõneluste laua taha sammuma. Ja, et poliitika sekkub ning tuleb asuda kompromisside kunsti realiseerima.

    Ps - see mõte pole vaid isiklik väljamõeldis vaid lääne spetsid osa samuti sama meelt
    Kuda tundub?


    Võid ju lihtsalt küsida, mis arvate, kas Suured Bossid lasevad Ukrainal lõpuni sõdida? Mitte ajada jama. ning Ukraina "võit" oleks sisutühi, Sealsed piirkonnad vbl. enam ei soovigi Ukraina osa olla, Meelsus on teine ja see oleks juba tegelik sõda???
  • Delfi otseblogi:
    13:22
    Venemaa ja USA esindajad peavad Türgi pealinnas Ankaras läbirääkimisi, teatas Venemaa ajaleht Kommersant oma allikale viidates. Varem pole sellest kohtumisest avalikult räägitud.

    Kommersandi teatel esindab kohtumisel Venemaad Välisluureteenistuse (SVR) direktor Sergei Narõškin. Kes esindab USA-d, Kommersant ei täpsustanud. Ajakirjanik Aleksei Venediktov väitis, et USA-d esindab Luure Keskagentuuri direktor Bill Burns.

    Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et ei saa seda informatsiooni ei kinnitada ega ümber lükata.
  • Luurajad omavahel. Ei usu, et CIA boss mitme riigi alliansi üldise Ukraina-suuna osas midagi eriti määravat välja käia saab. Vb süüria, iraani kohta midagi proovivad, või a la vangide vahetuse osas.
  • Mida see Narõškingi lubada saaks? Ühe korra Putja juba tegi ta avalikkuse ees lolliks, asi see uuesti teha poleks.
  • "mkubi"
    Küll need venelased ise ka varsti mõistma hakkavad, et mujal kui venemaal on elu parem. Iga päev sureb mitu putinisti vanusesse ja iga päev sünnib noori juurde.

    Ei hakka. Mõtlemisvõimeline venemaalane on juba jalga lasknud ja alles jäänud genoom ei ole mõistmisvõimeline.

    Praeguse sõjaga mõistis vene end täielikku kloaaki vaadeldava tuleviku jooksul. Selle riigiga on pees.
  • "rinx"

    Kõik õige, aga lõppeks otsustab ikkagi lääs ära, mis Ukrainast ka. Donetskist ja Luhanskist saab.

    Seda väidet paluks natuke lahti kirjutada - Lääs otsustab Ukraina eest ära? Või saab Ukraina ka juba Lääneks lugeda? Või Lääne-Ukraina otsustab ära?

  • "rinx"
    Ukraina edeneb.Väga tore.
    Zelensky küll patriootlikult väidab, et nad lähevad lõpuks Krimmini välja.

    Aga paraku see mõte nüüd ei ole meeltmööda paljudele, siis pakuks, et Ukrainal ei lasta võtta ka Donetski ega Luhanski. Üks tõsisem põhjus on selles, et neist piirkondadest on selle pika sõja ja anneketeerimise käigus lahkunud enamus ukrainameelseid. Alles on jäänud vaid vastased. Nende tagasi võtmine vaid eskaleeriks sõda ning Ukraina "võit" oleks sisutühi. Sealsed piirkonnad vbl. enam ei soovigi Ukraina osa olla. Meelsus on teine ja see oleks juba tegelik sõda. Rääkimata Krimmi tagasi saamisest.
    Siit ka vbl. aina suurenev lääne surve hakata vaikselt rahulepingu kõneluste laua taha sammuma. Ja, et poliitika sekkub ning tuleb asuda kompromisside kunsti realiseerima.


    Kui Ukraina need alad tagasi võtab, siis:
    1. need ukrainlased, kes nendelt aladelt 2014. ja hiljem põgenesid (olid sunnitud põgenema), saavad naasta oma kodudesse ja saavad tagasi oma maad ja varad. Või noh selle, mis vatnikutest nende maadele veel alles on jäänud. (NB! Ka mitmel eestlasel oli ostetud Ukraina mõistes täiesti legaalselt näiteks Krimmi maatükke, millest nad Putistani saabudes kahjuks ilma jäid);
    2. need venemeelsed, kes soovivad elada ameltikult Putinstanis, saavad minna sinna, kus on nende "unistuste maa". Olen üsna kindel, et Ukraina võimud nende lahkumisele kätt ette ei pane, neid küüditama/hävitama ei hakka (erinevalt sellest, mis toimus okupeeritud aladel ukrainameelsetega peale 2014. aastat).

    Seega on Ukrainal kõik põhjused, et jätkuvalt soovida ja üritada oma territooriumide vabastamist 1991. piirides.

    Samas võib sellisel juhul kaasneda oht, kus peale Ukraina territooriumi vabastamist 1991. aasta piirides otustab mõni praegune Putinstani piirkond (Belgorod, Kursk vms), et neile piisab sealsest "Rissiy Mirist" ning korraldab vastava "referendumi", mille tulemusena 99,9% sealsest rahvast toetab Ukraina koosseisu astumist. :) :) :)
  • Aastatel 2017-2018 kuuluski Belgorod Ukraina Rahvavabariigi koosseisu.
    Aga teades venemaal valitsevat korda siis isegi mõte sellisest asjast - Belgorod liituks Ukrainaga - võib viia imperiaalse riigireetmise kriminaalsüüdistuseni. Seega, keegi seal Belgorodis ei julgeks isegi iitsatada, et nad võiks ka nagu vabas maailmas elada.
  • "ttrust"
    Aastatel 2017-2018 kuuluski Belgorod Ukraina Rahvavabariigi koosseisu.

    Sajand siia-sinna... :)
  • Isegi kui venemaal mõnes piirkonnas sellist referendumit korraldada lubataks, oleks Kiievi reaktsioon sellele oletatavasti umbes järgmine:
    "Äsjalõppenud agressioonisõjas, mis tõi meie riigile kolossaalse hävingu ja meie kodanikele kirjeldamatuid kannatusi, käis agressori relvajõudude komplekteerimine, liikumine meie territooriumile ja varustamine läbi teie piirkonna/oblasti, raketid ja lennukid lendasid meid tapma ja hävitama üle teie õhuruumi. See kõik toimus teie elanikkonna nõusolekul, heakskiidul ja vähimagi protestita. Seda tehes valisite poole, arvestamata, et ei võida mitte jõud ja kurjus, vaid õiglus. On teie endi asi teie enda riik korda teha. Me võime antud teema arutamise juurde tagasi pöörduda võibolla saja aasta pärast, aga kindlasti mitte enne, kui sõjahaavad on paranenud ja meie vestluspartneriks on meiega samu väärtusi jagav, mitte "vene maailma" šovinistlikku ja kuritegelikku ideed kandev rahvas".
  • "santa"

    Siin on siiski väike vahepealne variant mille ma millalgi siin juba välja pakkusin: võidakse teha diil et Venemaa loobub territooriumist aga mingiteks aastateks jääb ala Venemaa kontrolli alla. Selline diil võimaldaks Ukrainal sõja varem lõpetada aga muidugi oleks selle diiliga oht, et Venemaa ei loovuta nende aastate pärast enam midagi ja Ukraina peaks ise uut sõda alustama nende tagasi saamiseks.


    Krimmi möllu üheks põhjuseks oligi see, et Venemaa jaoks ülitähtsa Musta mere sadama Sevastoopoli 100 aastane rent hakkas läbi saama ning Ukraina polnud huvitatud selle pikendamisest. Tee jah sellist diili ja siis hiljem näed kas seda kunagi üldse enam tagasi saab. Köenigsbergi okupeerimine pidi ka pigem ajutine lahendus olema aga hiljem vahetati Saksamaa liitmisel Venemaale meeleheaks.

    Samal teemal võib viidata ka Hiina tegemistele, kus need sadamaid, põlluterritooriume jms "rendivad" x aastaks. hiljem saab samamoodi "põnev" olema, et kas, mis tingimustel ja olukorras tagasi annavad.
  • "feloni"
    "santa"

    Siin on siiski väike vahepealne variant mille ma millalgi siin juba välja pakkusin: võidakse teha diil et Venemaa loobub territooriumist aga mingiteks aastateks jääb ala Venemaa kontrolli alla. Selline diil võimaldaks Ukrainal sõja varem lõpetada aga muidugi oleks selle diiliga oht, et Venemaa ei loovuta nende aastate pärast enam midagi ja Ukraina peaks ise uut sõda alustama nende tagasi saamiseks.


    Krimmi möllu üheks põhjuseks oligi see, et Venemaa jaoks ülitähtsa Musta mere sadama Sevastoopoli 100 aastane rent hakkas läbi saama ning Ukraina polnud huvitatud selle pikendamisest. Tee jah sellist diili ja siis hiljem näed kas seda kunagi üldse enam tagasi saab. Köenigsbergi okupeerimine pidi ka pigem ajutine lahendus olema aga hiljem vahetati Saksamaa liitmisel Venemaale meeleheaks.

    Samal teemal võib viidata ka Hiina tegemistele, kus need sadamaid, põlluterritooriume jms "rendivad" x aastaks. hiljem saab samamoodi "põnev" olema, et kas, mis tingimustel ja olukorras tagasi annavad.


    Oot, kelle vahel see 100 aastane leping sõlmitud oli?
  • Sevastopoli sadama viimane rendileping sõlmiti 2010.a. ja pidanuks lõppema 2042. aastal.
  • palju sõjaudu, aga mingite allikate põhajl on ukrainlastel õnnestunud Dnipro teisel kaldal sillapea luua ja Nova Kakhovka ning paar ümberkaudset asulat vabastada ...

    kui see nii on, siis on vantidel küll vesi ahjus, aga mitte Krimmis, sest Ukraina saab kraani kinni keerata ... ja lisaks ulatub sealt piirkonnast juba kaudtulega katma kogu ühendusteed Krimmiga ...

    arvesse võttes ukrainlaste näidatud sõjapidamise viisi, mille käigus vante hanitatakse ei tundugi see liiga ebareaalne .... kui üldine ootus oli, et Dnipro forsseerimist ei toimu, siis võib-olla üllatusmomenti kasutades õnnestus seal mingi operatsioon läbi viia ....

  • https://www.youtube.com/watch?v=UoAkzE6ReGY&t=77s&ab_channel=Suchomimus

    Oleshky (East of the Dnipro) Possibly Abandoned By Russia

    Ennustan, et lõpuks kükitab kogu see "võimas" sibula vägi seal Krimmis ja Ukraina peksab kaugelt.

  • Seal võib ka olla, et lihtsalt mingi petekas ja üritatakse siduda paremalt kaldalt põgenenud vene vägesid, et neid kuhugi ida poole ei saaks appi saata.
  • "Cynic"
    Seal võib ka olla, et lihtsalt mingi petekas ja üritatakse siduda paremalt kaldalt põgenenud vene vägesid, et neid kuhugi ida poole ei saaks appi saata.


    see tundubki pigem tõenäoline, et tegu on mingi luure- või erioperatsiooniga, sest sarnaselt vantide probleemiga Hersoni grupeeringu varustamisel oleks Ukrainal probleem oma vägede varustamise ja rasketehnika üleviimisega sillapealt jätkuva edasitungi toetuseks ... muidugi kuna Ukraina suutis saavutada Hersoni rindel ülekaalu suurtükiväe tulejõus, siis võimalik, et erinevalt neist ei suuda vandid Dnipro ületamist niipalju segada, sest nende kaudtuli surutakse maha ....
  • Siduda vägesid, mis liduvad elu eest?
    Arestovitš ütles paar päeva tagasi igasugu oletatavate pettekate ja "diilide" kohta tabavalt, umbes nii:
    "Herson? Muidugi oli "diil". Samuti nagu Harkov. Ja Kiiev. Üldse kogu see sõda on ju üks suur "diil", eksole?"
  • https://t.me/hersonhueviy/2098
    Siiski vist midagi tõsisemat. Vatnikud jätavad maha kindlustatud positsioonid jõe vasakul kaldal. Ju siis kardavad Ukraina suurtükiväe lööke teiselt poolt jõge.
  • Cynic,
    kas ei tundu küüniline, et seesama säuts lõpeb sedasi: "Сохраняем сейчас тишину, скоро все узнаете."
    Esiti on uudised taandumisest 15-20 kaugusele jõest ennatlikud. On tõenäoline, et kohati mõningane taandumine toimus aga loota, et venelased lasevad ukrainlastel jõe vasakul kaldal ennast rahulikult sisse seada, on kindlasti liialdus.
    Mina salamisi lootsin, et kohe paremkalda vabastamise järel (ühe soojaga) lüüakse üks paraja suurusega kiil ka Tokmaki juures. See lööks vene väed kahte lehte laiali ja "liigutame mehed ja tehnika Hersoni juurest Donbassi" tähendanuks venelastele Krimmi kaudu pikka ringi.
  • ÜRO üldassamblee hääletas tiblalt kahjude väljanõudmise poolt. Sümboolne aga tugev signaal.
    UN General Assembly passed a resolution saying Russia should face the consequences of its actions, including paying reparations. General Assembly resolutions carry symbolic weight, but do not have the power to enforce compliance. Kremlin said it would work to stop the West seizing its international reserves to pay for reparations. BBC
  • Veel mitteametliku info kohaselt olevat 2 eksinud raketti Poolas Ukraina piiri ligidal alla sadanud. Räägitakse kahest ohvrist.
    https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/rakiety-spadly-na-polske-sa-ofiary-smiertelne
  • Sõjas kaotav pool ei sea territoriaalseid tingimusi vaid pakub võidukale poolele puhvrit oma valduses olevate territooriumide arvel. Nii on see ajaloos korduvalt toimunud. Kui venelane soovib rahu, peab ta praegu pakkuma Krimmile autonoomiat, LNR ja DNRi tagastamist Ukrainale ja veel Venemaa Ukraina piiriäärsete alade vähemalt demilitariseerimist kui mitte rohkemgi ja vene vägede välja viimist Valgevenest, kui mitte rohkem, nt. Lukasenka pagendamist vms.
    Veel ei ole venelased valmis oma kaotuse selliste tingimustega leppima ja poevad lääneriikidele püksi, et need Ukrainat survestaks "võrdsemateks" järeleandmisteks aga kui kevadel lume alt veel sadatuhat surnuks nälginud ja -külmunud venelast välja sulavad, kaob seegi "valehäbi".
    Selle valehäbi taga on tegelikult siiski meeleheitlik püüd Venemaad koos hoida. Taganemine Harkovi alt tõi kaasa alla surutud mässumeelsuse taastõusu, Hersoni maha jätmine Vene võimuladviku lõhestumise avalikustamise jne. Kui sõjalist ebaedu õnnestuks venelasel vaherahuga pidurdada, suudaks reziim ka siseriiklikud pained kontrolli all hoida. Seda ei tohikski lubada! Kiireim viis Venemaad lagundada on rahu Ukraina tingimustel (seda need lääne isandad käivad ka Hiinale kõrva sosistamas ja reklaamimas), aeglasem ja kallim on ukrainlaste sõjaedu jätkumine. Muud lahendused eesmärki, Venemaa patsifitseerimist, ei saavutagi.
  • Loodame nüüd, et Okupeeritud Köningsberg muutub nüüd täielikult isoleeritud piirkonnaks. Kui varem õnnestus moskva kremlil Brüsselist saavutada Köningsbergile erand, siis nüüd oleks aeg isolatsioon uuesti ette võtta.
  • "ttrust"
    Loodame nüüd, et Okupeeritud Köningsberg muutub nüüd täielikult isoleeritud piirkonnaks. Kui varem õnnestus moskva kremlil Brüsselist saavutada Köningsbergile erand, siis nüüd oleks aeg isolatsioon uuesti ette võtta.


    Kõigepealt isolatsiooni ja siis saab ,,vabad" valimised läbi viia.
  • "karlsson25"
    https://www.delfi.ee/artikkel/120099298/vaidetavalt-tabasid-vene-raketid-poola-territooriumi-raagitakse-ka-ohvritest
    Nii on! Kas käivitub artikkel 4?

    Näe - ma nõustun milleski seltsimees üksrattaga :).
    Artikkel 4 ehk konsultatsioonide käivitamine on kõige tõenäolisem edasine tegevus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon