Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Murzilka"
    Stefan, Henno, Lord Bogdanoff, te olete nende Belgorodi uudistega vales teemas! See teema siin on "Ukraina", aga need uudised peaks minema rubriiki "Venemaal läheb olukord aina halvemaks" :) :) :)


    Siin kusagil paksu tolmukihi all on teema "Venemaal läheb olukord paremaks", pigem läheks sinna.
  • Õllepoe selfidest läks see reid tõepoolest kaugemale

    Tundub küll sedamoodi, möllu on rohkem, kui algul võis eeldada. Naudime siis sõjalist teatritegemist. Mida ukrainlased operatsiooni kattevarjus tegelikult toimetavad, on kahjuks veel teadmata.
  • "gaal"
    pilt

    See siis Photoshop sellest kui Mariupoli silti venelased vahetasid.
  • This morning, the modern #Russian reconnaissance ship "Ivan Khurs" was attacked in the Black Sea. Three naval drones took part in the attack.

    What damage the ship received is still unknown.

    ____

    Sergyi #Aksyonov said that the #Crimean bridge was temporarily closed due to exercises. There was smoke over the crossing.

    suits on väidetavalt suitsugeneraatorite tekitatud, millised peaksid takistama rakettidel silla tabamist ... ei ole teada kas oli tegu õppusega või eksisteeris reaalne oht ... näiteks vandid fikseerisid silla suunas lendavad Ukraina raketid.

    Storm Shadow ja teiste kaasaegsete rakettide vastu ei peaks suitsuekraan aitama ... vanema põlvkonna rakettidel tõepoolest rakendati lennu lõppfaasis trajektoori korrigeerimiseks visuaalset kontrolli sihitava objekti suhtes .... näiteks need 60ndate laevakaitse rakettid, millega vandid nüüd Ukrainat pommitavad tunnevad mere taustal laeva ära ja suits võtab selle võimaluse ...

    aga Storm Shadow`l on 4 juhtimissüsteemi, mille seas ka GPS ... suits GPS koordinaate ei muuda :)
  • Vastupealetungi anatoomia - tulevikus ilmselt kirjutatakse ajalooraamatutes nii:

    1. Ukraina ründas Bahmutit tiibadelt, vandid tõid Zaporizja rindelt ressursse juurde
    2. Ukraina ründas Belgorodi oblastis, vandid tõid teistelet rinnetelt ressursse juurde
    3. Ukraina ründas .... (Luhansk?) suunal, vandid tõid reserve juurde teistelt rinnetelt

    .... sama veel X korda, aga vahepeal on reservid edasi-tagasi loksutamise käigus kõvasti hööveldada saanud, HIMARS käis külas kui kusagil suuremas mahus tehnikat ja elavjõudu kogunes teisele rindele saatmiseks ....

    X. Ukraina ründas seal, kus kaitseliini tagant olid kõik reservid teistele rinnetele viidud, peale esimesest kaitseliinist läbi murdmist vastupanu puudus ja Ukraina liikus takistamatult edasi ning jõudis ....

    P.S. Ukrainal endal on reservis ca 60 000 meest, valdavalt lääne tehnika varustatud ja hea väljaõppe saanud ... neid ei ole veel lahingutes kasutatud. Näiteks Bahmuti all oleksid need ilmselt linna vallutamise ära hoidnud, aga Ukraina ei põleta strateegilise edu saavutamiseks vajalike reserve taktikalisteks võitudeks ...
  • BBC: jätiskokk väidab, et wagner lahkub nüüd Bahmutist. Tunnistas ka, et 20k läks kasti. USA ütles, et 20k kasti + 80k haavatut tiblal seal. Afganistaanis suri vist kunagi üldse kokku 15k. Plõksib ka jälle:

    In his latest outburst, Prigozhin said that the Kremlin’s goal of “demilitarising” Ukraine had failed. “If, at the beginning of the special operation, they had around 500 tanks, now they have 5,000 of them. If back then, 20,000 [Ukrainian] soldiers fought skilfully, now there are 400,000. How did we demilitarise it?” he said. “We have militarised it.” He also urged the Kremlin to introduce martial law. “We are in such a condition that we could f**king lose Russia,” he said.

    3 Wagner fighters threatened Lt. Gen. Viktor Sobolev, a high-ranking MP who had warned Russians against joining Wagner. The masked mercenaries told Sobolev in an online video that if Russia lost the war they would “come to Red Square and f*** you and people like you in the arse”. Analysts say it is unlikely that the video could have been released without Prigozhin’s approval.
  • Nihutavad väiksed tuumarelvad valgevenesse:
    Russia is to deploy tactical nuclear weapons in Belarus in response to what it described as a “sharp escalation” on its western border. Defence minister Shoigu, and his Belarusian counterpart, Viktor Khrenin signed a deal for the move as an aide to Zelensky claimed that a counter-offensive against Russian forces had already begun.
  • See teooria, et plõksimise eesmärk on, et ta Ukrainast minema saadetaks ja ta suuremat rikkust ja edu tõotavatele projektidele keskenduda saaks....

    The Kremlin is notoriously sensitive to criticism but so far no action has been taken against Prigozhin, leading to speculation that Putin views his unbridled verbal assaults against military chiefs as useful. However, with presidential elections due next year, it is unclear how long Moscow can allow Prigozhin to continue his attacks on the elite. “Unless Putin does something it will show his weakness,” a western diplomat told Reuters.
    Ilya Ponomarev, a former Russian opposition MP who is now a Ukrainian citizen, suggested that Prigozhin’s comments could be aimed at forcing the Kremlin to remove Wagner from the battlefield so he can concentrate on lucrative interests in Africa. “He wants to walk away with his head held high, like a winner who wasn’t allowed to finish the job,” he told The Times. “He doesn’t want to risk being close to a regime that is about to fall.”
  • Lihtsam oleks omale pehmesse kohta paar kuuli- või killuhaava tekitada? Plõksimisstrateegia võib ju viia nii Wagnerist kui ka elunatukesest ilmajäämiseni mingil oluliselt piinarikkamal moel? Tegu on ikkagi kas näitemänguga või pika plaaniga ise kremlisse kolida (võttes ekstreemseid riske).

    "opex"
    See teooria, et plõksimise eesmärk on, et ta Ukrainast minema saadetaks ja ta suuremat rikkust ja edu tõotavatele projektidele keskenduda saaks....


  • "opex"
    See teooria, et plõksimise eesmärk on, et ta Ukrainast minema saadetaks ja ta suuremat rikkust ja edu tõotavatele projektidele keskenduda saaks....

    Oli juba umbes 4 kuud tagasi uudis, et Wagner ei saa enam värvata uut kahuriliha vene vangide seast. Seega Prigožinil ongi valida, kas lasta Wagneril lahingutes täiesti lõpuni "ennast ära kulutada" või siis nende võitlejatega, kes tal veel alles on, rindelt tagasi tõmbuda ja hakata haavu lakkuma. Asi pole üldse seotud sellega, kas Bahmut on vallutatud või mitte, see dilemma oleks niikuinii kätte jõudnud.
  • Wagneri ümbre toimuv meenutab mulle varakeskaegseid viikingeid.
    Viikingid tulid merelt, teinekord arvestatavalt suurte vägedega kus mõnituhat meest, rüüstasid rannikuäärseid linni ja külasid (eriti kloostreid ja kirikuid, sest seal oli rikkuseid) ja seadsid end kusagil mere ääres laagrisse. Selle maa kuningas või muu valitseja oli siis valiku ees - kas lüüa viikingid minema või maksta neile soovitud lunaraha, et nad ise oma laevadega minema purjetaks. Kuigi kuningal oli võimalik koguda suurem sõjavägi, siis ei tahtnud valitsejad reeglina lahingusse astuda, sest kaotada oli rohkem kui võita. Paradoksaalsel kombel olid viikingid samuti huvitatud ainult lunarahast ja tahtsid iga hinna eest lahingut vältida, sest nende jaoks oleks see olnud Pyrrhose võit - lahingus langenud mehi asendada olnuks raske ja isegi võidetud lahingu järel ei oleks saanud järgmisel rannikul järgmise valitseja käest enam raha nõuda, sest poleks olnud piisavalt ähvardavat väge.
    See lugu illustreerib olukorda, kus sõjas on kõige olulisem valuuta armee (=mehed) ja kui sa oma armee kaotad, siis pole sa enam mitte keegi.

    Wagner on kaotanud päris suure osa oma armeest. Prigožin ütleks ilmselt, et piisavalt suure. Ma pole allikatega täpselt nii kursis ja ei oska hinnata kui keeruline on tal neid asendada, aga sellist pidevat pealevoolu nagu aasta tagasi vanglatest vange värvates on ilmselt keeruline saavutada. Mida rohkem mehi ta kaotab, seda vähem ähvardav on tema jõud siseriiklikult.
    Bahmuti võtmine lubab Prigožinil avalikult vene armee juhtkonda häbistada, aga objektiivselt võttes on armeele kasulikum nõrk Wagner ja "teist Bahmuti" Prigožin tõenäoliselt tegema ei ole nõus, sest see ei jätaks talle tulevikuks enam piisavalt palju kaarte kätte.
  • Vana sõber Girkin arvab samuti, et kokk ei jää loorberitele puhkama vaid planeerib riigipööret...

    "113366"
    Lihtsam oleks omale pehmesse kohta paar kuuli- või killuhaava tekitada? Plõksimisstrateegia võib ju viia nii Wagnerist kui ka elunatukesest ilmajäämiseni mingil oluliselt piinarikkamal moel? Tegu on ikkagi kas näitemänguga või pika plaaniga ise kremlisse kolida (võttes ekstreemseid riske).

    "opex"
    See teooria, et plõksimise eesmärk on, et ta Ukrainast minema saadetaks ja ta suuremat rikkust ja edu tõotavatele projektidele keskenduda saaks....




  • Võiks arvata, et isegi venes pole võimalik retsidivistist jätisel võimule pääseda, aga kst. Kuidagi raske näha, et silovikud keda palju rohkem ja tugevamad enne midagi ette ei võta kui võimu kaotavad.
  • 3 varianti vandil: surm, allaandmine, väejooks. Aprillis helistati 3174 korda numbrile kus vant saab teatada ukrainlastele, et soovib kapituleeruda, +10% m-o-m. Ja tibla tulistab oma taganema kippujaid, ukrainlased käsivad neil kasutada vanu nuputelefone sideks ja juhatavad droonide jm. abil nad õigesse suunda.
    Desertööride osas sel aastal venes alustatud 1053 kohtukeissi siiani, tervel 2022 a.-l 1001.
    Miski poteru.net projekt olemas kus vabatahtlikud käivad venes haudu loendamas, hetkel 23500 leitud. Veel mingi grupp katalogiseerib vantide laipu sõjas ja nr. on viimasel ajal olnud 2000/ndl. The Times.
  • Pangaröövel Koba, aka Stalin?

    Silovikide probleem on, et neil on ainult pastakad, paberid ja "nagaanid", kokk aga on võibolla säilitanud wagneri tuumiku ja kavatseb ka lüüasaanud armee jäänused oma selja taha koondada. Ljubljanka ülevõtmine võib paari tanki ja haubitsa olemasolul olla palju lihtsam kui 5-korruselise paneelmaja vallutamine Bahmutis.

    "opex"
    Võiks arvata, et isegi venes pole võimalik retsidivistist jätisel võimule pääseda, aga kst. Kuidagi raske näha, et silovikud keda palju rohkem ja tugevamad enne midagi ette ei võta kui võimu kaotavad.


  • Herkel toob välja Belgorodi operatsiooniga seotud kahtlustused, tuginedes osalt Švetsile: https://arvamus.postimees.ee/7783995/andres-herkel-kas-ikka-oli-hea-mote-usa-sojamasinatega-belgorodi-jalutama-minna

    Švetsi otse samal teemal võib kuulata siit: https://www.youtube.com/watch?v=H6Ka0TZNZDQ

    Lõpus jõuab käsitleda ka muid asju, huvitav on mõte, et Putini ja Lukašenka üle peaks kohtut mõistma Valgevenes, sest seal kehtib surmanuhtus. Tore oleks küll neid kõrvuti rippumas näha, aga vist liiga ilus ettekujutlus, et olla tõsi.
  • Mina ei poolda neile surmanuhtlust. Eluaegne vanglakaristus on neile rohkem piinavam.
  • Андрей Ермак — регент и/или крот? // №491 - Юрий Швец
    https://www.youtube.com/watch?v=4Zqd1KURRxA

    Kes viitsib (ja vene keelt oskab) see kuulab.
    Ukraina de facto presidendi/diktaatori kohta täiendavat infot.

    Ukrainal pole asja ei NATOsse ega ELi, kuni sellised juhivad riiki, kuigi kodumaad kaitsev rahvas seda vääriks.
  • Kes pikemalt ei viitsi kuulata, kuulake alates 39.30.

    Neli oinast, kes millestki aru ei saa või on putinistid või ekreiidid või trumpistid on mulle juba miinuseid ladunud. On ikka lolle maailmas.
  • "Vanaema"
    Kes pikemalt ei viitsi kuulata, kuulake alates 39.30.

    Neli oinast, kes millestki aru ei saa või on putinistid või ekreiidid või trumpistid on mulle juba miinuseid ladunud. On ikka lolle maailmas.

    endast räägid või?
  • "Vanaema"
    Neli oinast, kes millestki aru ei saa või on putinistid või ekreiidid või trumpistid on mulle juba miinuseid ladunud. On ikka lolle maailmas.

    Kui kõik ümberringi tunduvad üksmeelselt lolliks läinud olevat, on tavaliselt viimane aeg psühhiaatri poole pöörduda.

  • Paris tragikoomiline, loll kes usub verise tibla propamasina paska, siin teisi putinistideks sõimamas.
    Ja seejuures veel jõuetust vihast keemas, et teised seda paska ei usu. :D
  • Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.
  • Vanaema ei peaks Ukraina "Diktaator" Zelenskõi pärast eriti muretsema, sest nagu sõdadega on ikka juhtunud, on pärast sõda riigis võim vahetunud ja pukki tulnud uued jõud.
    Vaadakem kasvõi Suurbritannia ülistatud sõjapealiku Winston Churchilli poliitilist saatust pärast sõda.
  • Ootan päeva, mil Švets lõpuks kuulutab, et kõik teised, peale teatud rahvusest oligarhide, on Ukraina kogu täiega reetnud ja maha müünud. Aga see on juba kõik olnud - naaberriigis Venemaal 1937-38. Seekord kordub ajalugu siis farsina.
  • "Sekeldaja"
    Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.

    No aga valges kitlis näitsikud on ju vägagi valged jõud?

    M.
  • "Marvin"
    "Sekeldaja"
    Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.

    No aga valges kitlis näitsikud on ju vägagi valged jõud?

    M.


    (Tõuseb mõttes tugitoolist ja surub Marvini kätt)
    Mul tekkis koheselt kujutluspilt valges kitlis Kaja Kallasest, kes lähenedes osutus õde Ratchediks.
  • Täna uudised, et 2 naftatehast venes tabatud (Afipski ja Ilfski) droonidega ja et tibla otsustas oma Šebekino ja Graivoroni külad ja ümbruse tsiviilidest tühjendada, nii palju pommitatakse.

    Ukraina viimane sõjalaev, dessandiks mõeldud 'Yuri Olefirenko' olla uputatud, väidab tibla.
  • "Sekeldaja"
    "Marvin"
    "Sekeldaja"
    Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.

    No aga valges kitlis näitsikud on ju vägagi valged jõud?

    M.


    (Tõuseb mõttes tugitoolist ja surub Marvini kätt)
    Mul tekkis koheselt kujutluspilt valges kitlis Kaja Kallasest, kes lähenedes osutus õde Ratchediks.


    Mis mul viga on, et mulle hoopis Margot Robbie kangastus valgete jõudude esindajana?

    Terminal - Ending scene

  • "Marvin"
    "Sekeldaja"
    Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.

    No aga valges kitlis näitsikud on ju vägagi valged jõud? M.

    Isegi Seewaldis on nad valgetes kitlites.
  • "Russian military blogger Romanov reports that due to a 'regrouping', Ukrainian forces managed to reach the borders of Volodymyrivka, north of Volnovakha. Possibly cutting the supply road to Pavlivka in the future.
    There are several reports of increase AFU activity in the area."

    https://twitter.com/NOELreports/status/1664194730232619009
  • USA-lt $300 milli eest asju:
    Munitions for Patriot air defense systems, Aim-7 air defense missiles, Avenger air defense systems, Stingers, Himars systems, 155mm & 105mm artillery rounds, 105mm tank ammunition and Zuni aircraft rockets and 30m+ rounds of small arms ammunition. Latest shipments will bring the total value of US sec. assistance to $37.6bn since invasion.
    US said that its weaponry should not be used to attack within Russia. “We have been very clear privately – we’ve certainly been clear publicly – that we do not support attacks inside Russia. We do not enable and we do not encourage attacks inside Russia,” said National Security Council spokesman John Kirby.
  • vihjed Ukrainast, et vastupealetung võib olla juba alanud, aga "eetrivaikuse" tõttu kuuleme sellest uudistest mõnevõrra hiljem ...

    https://twitter.com/KennethRundt/status/1664180802152693762

    "In the reporting from the General Staff we see minimal activity and many bloggers and others are getting frustrated that 'nothing is happening' on the front lines. I can guarantee you that we have an enormous amount of activity. But everything is kept very secret for the time being. It was the same before our Kharkiv offensive, Then suddenly it happened and most of the Kharkiv oblast was liberated. Then, as now, our military commanders probably knew what they were doing.

  • "Henno Viires"
    vihjed Ukrainast, et vastupealetung võib olla juba alanud, aga "eetrivaikuse" tõttu kuuleme sellest uudistest mõnevõrra hiljem ...

    https://twitter.com/KennethRundt/status/1664180802152693762

    "In the reporting from the General Staff we see minimal activity and many bloggers and others are getting frustrated that 'nothing is happening' on the front lines. I can guarantee you that we have an enormous amount of activity. But everything is kept very secret for the time being. It was the same before our Kharkiv offensive, Then suddenly it happened and most of the Kharkiv oblast was liberated. Then, as now, our military commanders probably knew what they were doing.



    vihjeid veel - analüütikute väitel on HIMARS löökide muster muutunud sarnaselt Hersoni vabastamise operatsiooni eel toimunule .... kui pikemal ajaperioodil enne pealetungi anti lööke peamiselt kaugel vaenlase tagalas asuvate laskemoonaladude, juhtimispunktide ja koondumisalade pihta, siis vähe aega enne pealetungi hakati andma lööke transpordi infrastuktuurile jms. kontaktjoone läheduses ... ja Zaporizja rindel on nüüd nii juhtunud ...

    lisaks on Ukraina viimastel päevadel sooritanud hulgaliselt Storm Shadow rünnakuid Mariupoli, Melitopoli ja Berdjanski piirkonnas asuvate objektide pihta, millest aga teavitab pika viiteajaga ehk siis kommenteerib ca 48-72 tundi hiljem sellest kui kohalike Telegram kanalite kaudu on elanikud teada andnud plahvatustest ...

    loo moraal ... tõenäoliselt on hetkel avalikest allikatest leitav info olukorrast rindel Ukraina poole teadliku vaikimise tõttu juba pikalt reaalajast maas ...
  • "ttrust"
    "Marvin"
    "Sekeldaja"
    Psühhiaater viskas vanaema välja, kui too tere ütlemata juba uksel oma "valgetest jõududest" jahuma kukkus.

    No aga valges kitlis näitsikud on ju vägagi valged jõud? M.

    Isegi Seewaldis on nad valgetes kitlites.


    Kes tahab teada, mis Ukrainas tegelikult toimub, võib selle ära vaadata: https://www.youtube.com/watch?v=q-FYITtAapA

    Ja kes ei taha, võib edasi oma mullis elada. Igaühel on õigus olla loll.

    Ja mis valgeid jõude puudutab, siis on need õnneks Eestis võimul. Jah, valgete jõudude meepütis võib olla tilk tõrva, aga mustade jõudude pütt on algusest peale üleni s*tta täis.
  • Meenutagem: USA hoiatas pool aastat ette, et sõda tuleb. Zelenski ei võtnud midagi ette - ei tootnud laskemoona, ei rajanud piirikindlustusi, demineeris lõunas alasid, Venemaa kolonn sõitis 60 kilomeetri sügavusele sisse mingit vastupanu kohtamata, paraadmundrid kaasas, Hreštšatikul ju paraad ees (lõunas liikusid palju kiiremini, vastupanu polnud). Ei, nad ei olnud lollid, lihtsalt eeldasid, et kokkulepped peavad.

    Miks Lääs oli ettevaatlik abi andmisel - kui Jermaki valitsus ei kavatsenud Ukrainat kaitsta, miks oleks pidanud sinna siis abi saatma? Rahvas ja sõjavägi hakkasid vastu.

    Raske on Žalužnõil sõda pidada, kui viies kolonn on nii tugev.

    Eks ajalugu kunagi selgineb, ja kunagi ma tuletan meelde millest siin juttu oli. Seniks on igaühel õigus olla loll, uskuda Rahva Teenrite kuritegelikku, korrumpeerunud ja riigireeturite bandet. Ukraina viimased 30 a on paraku läinud korruptsiooni nahka.
  • Sul on õigus olla loll muidugi, seda sult keegi ära võtta ei saa. Nüüd leidsid mingi tüübi uskumiseks, kes pole vähemalt kagebiit, aga siiski paistab olevat konfliktne ja pisut veider tegelane. Näib mingi poolsoe tüüp tänavalt, vandenõusid on pea täis vist. Miks sa nüüd seda järgmist suva tegelast oled otsustanud uskuma hakata, kas on jube kihk leida kinnitust kagebiidi lükatavale kremli propale?

    Kogu asi taandub paarile lihtsale küsimusele. Need su propagandistid näivad väitvat, et Zelenski jm. UA juhtkond töötavad vastu Ukraina huvidele. Ometigi on nad sebinud $200 jardi eest relvi ja abi välismaalt selle riigi toetuseks. Nende armeel ei lähe halvasti. Milles seisneb nende ukrainavastasus ja need tegevused? Kas diversandid käiks ja tooks suurtes koguses relvi ja abi oma riigile? Kas lääs annaks sadu jarde reeturitele?
    Sul on õigus edasi uskuda igasugu kõntsa suva tontidelt muidugi....
    --------------
    "..after the receipt of any statement about the commission of a crime, the State Bureau of Investigation has no right not to initiate a pre-trial investigation.
    Zelensky's political opponent filed an application for committing treason, and the court found no reason to ignore this application and demanded that it be considered in a general manner.

    Geo Leros was elected to the Verkhovna Rada as a member of the Servant of the People party, but soon began to oppose his colleagues in the faction and even got into a fight in the meeting room with one of them. In September 2020, he accused Zelensky of violating election promises, and the head of the presidential office, Andriy Yermak, of working for the Russian special services. After that, he was expelled from the faction, and in February 2023, Leros was suspended from participation in meetings for offensive remarks about Yermak. - allikas
  • On mõningane vahe ka sellel, et kas ei tehtud õigeid valikuid või tehti meelega valesid.
  • "Vanaema"
    Meenutagem: USA hoiatas pool aastat ette, et sõda tuleb. Zelenski ei võtnud midagi ette - ei tootnud laskemoona, ei rajanud piirikindlustusi, demineeris lõunas alasid, Venemaa kolonn sõitis 60 kilomeetri sügavusele sisse mingit vastupanu kohtamata, paraadmundrid kaasas, Hreštšatikul ju paraad ees (lõunas liikusid palju kiiremini, vastupanu polnud). Ei, nad ei olnud lollid, lihtsalt eeldasid, et kokkulepped peavad.

    Miks Lääs oli ettevaatlik abi andmisel - kui Jermaki valitsus ei kavatsenud Ukrainat kaitsta, miks oleks pidanud sinna siis abi saatma? Rahvas ja sõjavägi hakkasid vastu.

    Raske on Žalužnõil sõda pidada, kui viies kolonn on nii tugev.

    Eks ajalugu kunagi selgineb, ja kunagi ma tuletan meelde millest siin juttu oli. Seniks on igaühel õigus olla loll, uskuda Rahva Teenrite kuritegelikku, korrumpeerunud ja riigireeturite bandet. Ukraina viimased 30 a on paraku läinud korruptsiooni nahka.

    Sellest on mitmeid artikleid kirjutatud miks läks see nii nagu läks.
    Kokkuvõtvalt võib kirjutada, et Lõunas läks asi nii, sest olid äraandjad. Need on pihtide vahele võetud ja lähevad pikaks ajaks trellide taha kui just mitte mulla toidule.
    See, et midagi ei tehtud on tegelikult vale. Muidugi usuti sinisilmselt, et äkki Venemaa ei ründa aga ei tahetud ka paanikat külvata. Kui oleks paanika tekkinud siis Ukraina riik oleks väga kiirelt kokku varisenud, riigi majandus ei olnud neil juba siis just kiita.
  • "Venemaa kolonn sõitis 60 kilomeetri sügavusele sisse mingit vastupanu kohtamata, paraadmundrid kaasas"

    Seda kas see 60km sügavusele tungimine oli kokkuvõttes hea või halb me ei tea. Kaitseval osapoolel on see eelis, et ta saab lahingukohta valida. Me ei tea ja ei saagi teada mida toonuks kaasa aktiivkaitse riigipiiril ebavõrdselt tugevama vastase ja üksuste vastu, kelle varustuskanalid töötavad laitmatult. Selle kolonni sisselaskmisega tekitati olukord kus ründaja moraal kukkus ja varustuslogistika nulliti täielikult ja sõduritele näidati selgelt et lilled ja kallistused teid ei oota ka lihtrahva hulgas, see on phm ainus suund, kus sissetung tagasi löödi ja ründaja häbisse jäeti, kus Venemaa ilmselt oli sunnitud lääne diplomaatiliste kanalite abi kasutama, et see kolonn täiesti hävitatuks ei saaks.
    Starteegiliselt võttis ta sellest kolonnist ja selle kaugele sisemaale lubamisest üsna maksmimumi mis võtta sai, kuni selleni välja, et seal kolonnis olevate kuriteod avasid lääne abi kraanid, avas kahtlejate silmad ja tänaseks on Ukr saanud rahalises vääringus erinevat abi märkimisväärselt rohkem, näiteks kui oli Venemaa senine sõjaline aastaeelarve olnud.
  • 3 kuud enne sõda näis Reznikov suht realistlik, ütles, et sõdimisega saame ise hakkama, andke relvi ja know-howd ainult. Lootis vist küll veel, et äkki kogu lääne kindel ühisrinne paneb putleri ümbermõtlema... Intekas: CNN
  • Lõpuks ometi jõuab midagi ka meie meediasse:
    Kas tõesti Zelenskõi kättemaks?
    Veidi enne Venemaa 2022. aasta sissetungi, 2021. aasta 26. novembril nimetas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Tšervinskõi wagnerlaste tabamiseks korraldatud operatsiooni „kõige räpasemaks peatükiks Ukraina luure ajaloos“. Nüüd on nii Tšervinskõi ise kui ka Butussov veendunud, et Kanatove lennuvälja tulistamise tõttu tekkis kellelgi presidendi administratsioonist soov Tšervinskõile n-ö Wagnergate’i üksikasjade avaldamise eest kätte maksta.

    „Sellel, et Roman Tšervinskõi praegu kohtu all on, pole seotud nüüdse sõjaga, vaid Ukraina poliitikaga. Ukrainas jätkub ka sõja ajal sisepoliitiline võitlus. Tšervinskõi on olnud seotud väga erisuguste operatsioonidega, sh. 2020. aasta Wagnergate’iga. Operatsiooni eesmärk oli kinni püüda Ukrainas sõdivad Wagneri võitlevad, kuid selle kukutas viimasel hetkel läbi Ukraina kõrgem poliitiline juhtkond,“ räägib Butussov.

    Butussovi sõnul ei meeldi praegustele Ukraina poliitikutele eriti, et keegi nende sõja-eelseid tegusid ja seisukohti meenutab. „Enne sõda püüdsid president Zelenskõi ja tema lähikond hoiduda igasugustest konfliktidest Venemaaga ning lootsid, et see rahustab Putinit ja hoiab ära Venemaa kallaletungi. Sellepärast kukutati sel ajal läbi terve seeria Ukraina luure Venemaa-vastaseid operatsioone. Tšervinskõi tõi selle avalikkuse ette ja praegu on Ukraina juhtkonnas palju inimesi, kes pole talle andestanud. Peale selle on praegu paljudel Ukraina poliitikutel ebameeldiv, kui neile tuletatakse meelde sõjale eelnenud kolme aastat, kui Venemaale üritati kõiges järele anda ja sõjaväelastel segati sissetungiks valmistuda, ehkki märgid selle tulekust olid juba ilmsed. See on Ukrainas praegu väga valus teema,“ lausub ta.

    Pikemalt siis siin: https://epl.delfi.ee/artikkel/120195914/fsb-oli-sidekanali-ule-votnud-miks-loppes-ukrainlaste-ajalooline-luureoperatsioon-fiaskoga
  • Kaks idiooti on juba jõudnud miinuseid laduda. Jätkake samas vaimus. Ma muuseas ei loe kommentaare ja ei jälgi ka üldreeglina miinuseid/plusse. Missiooniks on mõtlevatele inimestele informatsiooni jagada.
  • "Vanaema"
    Kaks idiooti on juba jõudnud miinuseid laduda. Jätkake samas vaimus. Ma muuseas ei loe kommentaare ja ei jälgi ka üldreeglina miinuseid/plusse. Missiooniks on mõtlevatele inimestele informatsiooni jagada.


    Kaks idiooti on juba jõudnud miinuseid laduda...MA...ja ei jälgi ka üldreeglina miinuseid/plusse.

    Why you always Lying?
  • Hallutsinatsioonid nn. "valgetest jõududest", märtrikompleks (mul on missioon), "sõnumid mõtlevatele inimestele"...

    Allakäik jätkub.
    Vt. ka:

    Idioodid maailma võimu tõega on võimatu võidelda
    Riigid on värvatud riikide luuretesse


    ja last but not least:

    Haiguste ravi. Kontrollitud. 1. Üksindus – magamistuba vaikuse, pimeduse, raadioga 2. Selts – elukoht kellegi juures 3. Priisöökla. Nendes tingimustes teatud biol. ajal avastab inimene “tee” tervisele. Au ja rikkus sellele kes avaldab selle tõe ajalehtedes

    By Ülo Kiple
  • "Vanaema"
    Kaks idiooti on juba jõudnud miinuseid laduda. Jätkake samas vaimus. Ma muuseas ei loe kommentaare ja ei jälgi ka üldreeglina miinuseid/plusse. Missiooniks on mõtlevatele inimestele informatsiooni jagada.


    Mis sa nutad
  • Wagnergate oli enne sõda üks Ukraina eriteenistuste kõige silmapaistvamatest operatsioonidest, kus enne sõda Ukrainas sõdinud W omasid nagu hiirekesi tõmmati kassi käppade vahele. Selle konteksti peale miinuseid laduda on kindlasti ebaõiglane. See miks UA presidendi administratsioon viimasel hetkel pidurit tõmbas, jäägu nende südametunnistusele, suure tõenäosusega oli hiirelõksu mitte kinnilööjaks Ze meeskond.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Wagnergate
  • Vanaema, soovitan sul teha fake kasutajaid ja nendega endale laike ja positiivset tagasisidet toota.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon