Ukraina - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Ukraina

Log in or create an account to leave a comment

  • Military bloggers identified the damaged vessels as the Rostov-on-Don submarine and the large landing ship Minsk. Both are thought to have been in dry dock for repairs. Ukraine said it launched 10 cruise missiles at the Sevmorzavod shipyard and 3 maritime drones at Russian ships in the Black Sea.
  • "Henno Viires"
    see on muidugi võimalus, aga minu arusaamist mööda Ukraina lennukid ei tule rindejoonele liiga lähedale, et mitte sattuda vantide õhutõrje sihtmärgiks ... samas kui Sevastopol on lähimast Ukraina kontrollitavast punktist ca 240km kaugusel ja Storm Shadow laskeulatus on ca 250km ... mis ei välista muidugi, et selle operatsiooni jaoks võeti riske ...

    Jah, spekuleeritakse, et Ukraina hiljutine operatsioon, mille käigus hõivati Boiko platvormil asuv Neva-B radarisüsteem, tegi pimedaks Petšora SAM õhutõrje ja see lõi Odessa suunalt ohutu lähenemiskoridori: Ukrainian special forces seized Russia’s modern radar system

    Kaarti vaadates tundub usutav:

  • "Shoigu was asked whether Russia will win.
    Watch for his answer."

    https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1701944950198333750

    :-) (natuke lühendatud, aga naljakas ikka)

    =>

    "According to The Moscow Times, the interview with Shoigu has already been removed from the website of the Rossiya-1 TV channel."
    https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1701979567756329262
  • Siin pildi peal on "Snake Island" ehk Maosaar joonisatud liiga kaugele itta, reaalsuses on see kolmandiku võrra lähemal Ukraina ja Rumeenia rannikule.



    Samuti jääb ka Sevastopol reaalsuses veidi rohkem põhja poole kui ta sellel pildil joonistatud on musta mummuna.
  • "Telekanal Sky News teatab Ukraina ja lääne allikatele viidates, et Ukraina relvajõudude rünnaku ajal laevatehasele kasutati Briti tiibrakette Storm Shadow. Ukraina seda ametlikult ei kinnitanud, aga Ukraina õhujõudude ülem kindralleitnant Mõkola Oleštšuk kirjutas sotsiaalmeediasse salapärase postituse, milles kasutas sõna „torm“. Varem on usutud, et Suurbritannia keelas Storm Shadow rakette Krimmi vastu kasutada ja seni pole ukrainlased seda ka teinud."
    https://forte.delfi.ee/artikkel/120231785/suurbritannia-vottis-lopuks-ometi-keelu-maha-ekspert-selgitab-mis-on-tegelikult-krimmi-pihta-antud-edukate-lookide-taga
  • "juured"
    "Telekanal Sky News teatab Ukraina ja lääne allikatele viidates, et Ukraina relvajõudude rünnaku ajal laevatehasele kasutati Briti tiibrakette Storm Shadow. Ukraina seda ametlikult ei kinnitanud, aga Ukraina õhujõudude ülem kindralleitnant Mõkola Oleštšuk kirjutas sotsiaalmeediasse salapärase postituse, milles kasutas sõna „torm“.


    Kusjuures BBC väidab oma allikatele tuginedes, et kasutati Ukraina oma Neptun tiibraketti. Eks mõlemal variandil oleks omad "hurraa" aspektid, aga peamine, et see on juba teine kord loetud nädalate jooksul kui "analooge mitteomav" S-400 kompleks ei suuda isegi ennast hävingu eest kaitsta.

    According to the BBC's intelligence source, the Ukrainian operation used drones to take out radar equipment, then cruise missiles to hit air defence missile launchers.
    "After disabling the radar stations, the navy units hit the S300 and S400 'Triumph' systems, worth $1.2bn, by two Neptune cruise missiles," the source said.
    Neptune missiles were designed by Ukraine's military for naval use but have been modified for ground targets as well.
    No details were provided on the number of the batteries that had been hit.
  • 2 eraldi rünnakut ju. Neptuni jutt käib raketisüsteemide tabamise, mitte varasema laeva + allveelaeva tabamuse kohta
  • Sellised sõnavõtud Twitter/X:is:

    "BREAKING🔥
    ⚡️Officially: The 3rd Assault Brigade liberated Andriivka, Russian 72nd Motorized Brigade - completely DESTROYED!
    🔥As a result of a lightning operation, the Russian garrison of Andriivka was surrounded, cut off from the main forces and destroyed.
    In two days, the Third Separate Assault Brigade eliminated:
    - the chief of the brigade intelligence of the enemy;
    - three commanders of battalion;
    - and almost all the infantry of the 72nd brigade, together with officers and a significant amount of equipment.
    As of now, the fighting continues, our units continue to consolidate in new positions. Therefore, about the specific numbers of 200x, 300x enemy and other most interesting details of the operation - later."

    https://twitter.com/GloOouD/status/1702561821645819917

    =>
    Selge igal juhul see, et Ukraina rünnakute rõhk liigub sõltuvalt sellest, kus kohas rindejoonel peetakse võimalused suurimaks edeneda.
  • Ja Krimmi mõlemad rünnakud oli vähemalt 3 astmelised.
    Ilmselt eelnes neile edukatele rünnakutele mitmed eriüksuste operatsioonid , mille käigus saadi venelastelt tagasi puurtornid merel ja ussisaar. Ja ilmselt oli kogu selle tegevusega seotud ka eriüksuse Krimmi maandamine kuu aega tagasi.
    Venelased kelkisid ka , et lasid ukrainlaste 4 kiirpaati lennukitelt pilbasteks (see uudis pole kuidagi kajastamist leidnud)
    Jutu mõte siis, et edukatele oppidele eelnes ukrainlastel poole aastane ettevalmistus periood. Aga kõva sõna , kui F16 ned tulevad saab nendega suhteliselt ohutult ringi lennata Krimmi kohal. Ja seal on kõrge tasuvusega sihtmärke oi kui palju.
  • Veel Bakhmuti lõunapool:

    "The Belarusian Legion announced the liberation of Klishchiivka near Bakhmut!"
    https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1702657639027490974

    (ukrainameelsed valgevenelased siis)
  • "Mobilized Russians will not return home until the end of the war.”
    - 🇷🇺 Chairman of the State Duma Committee on Defense Andrei Kartapolov.
    Earlier he had promised regular rotation of 🇷🇺 troops."

    https://twitter.com/officejjsmart/status/1702676961401688142

    =>
    Kui nii, siis sõja lõpp peaks olema lähedal...


    (Klischiivka kohta Twitter/X:is nüüd ka jutt sellest, et pole veel vabastatud. Selline edasi-tagasi info on paraku muutunud tavaks.)
  • Eks see, et Prigozhin & Utkin mõrvati, Girkin vangistati, Surovikinit piinati ja saadeti maalt välja ja Kadyrov on koomas, näitab mingit trendi, äkki seda, et võimuvõitlus Putini võimuvertikaalis eskaleerub. Putin on paanikas, tunnetab oma nõrkust, näeb ohtu juba kõiges ja likvideerib potentsiaalseid konkurente või nende käsilasi. Aga nikumehed tulevad ju teadupärast nurgast alati. Kulminatsioon läheneb
  • "stefan"
    "Mobilized Russians will not return home until the end of the war.”
    - 🇷🇺 Chairman of the State Duma Committee on Defense Andrei Kartapolov.
    Earlier he had promised regular rotation of 🇷🇺 troops."

    https://twitter.com/officejjsmart/status/1702676961401688142

    =>
    Kui nii, siis sõja lõpp peaks olema lähedal...


    Oi oi, kas see Chairman of the State Duma Committee on Defence pannakse nüüd sõjaõhutamise vms põhjusel kinni. Sõda ei pidavat ju olema :D
  • Teeks ennustuse 1. oktoobri 2024 kohta. Sõja algul tehtud ennustus täitus 80% ulatuses. Vaatab, mis nüüd saab.
    1. Venemaa käes on Krimm ja need ida-Ukraina alad, mis olid vallutatud enne veebruari 2022, võimalik, et ukrainlased on tagasi saanud suurema või väiksema osa pärast veebruari 2022 kaotatud aladest.
    2. Ametlikult pole kumbki pool sõda kuulutanud
    3. Ukrainas pole läbi viidud üldmobilisatsiooni
    4. Fikseeritud on mingi kontrolljoon, aktiivset sõjategevust enam ei toimu, olukord kontrolljoonel sama, mis 2014-2022, see tähendb, et mingi tulistamine aeg-ajalt käib.
    5. 50% tõenäosus, et on suudetud kokku leppida selles, et kumbki pool kaugele vastase tagalasse rakette ega droone ei lase. Üksikuid rikkumisi muidugi on nagu ikka sellistel puhkudel.
  • Ausi, palun seleta lahti see: "Ametlikult pole kumbki pool sõda kuulutanud". Mida see tähendab? Ja miks see ka oluline on?
  • "ttrust"
    Ausi, palun seleta lahti see: "Ametlikult pole kumbki pool sõda kuulutanud". Mida see tähendab? Ja miks see ka oluline on?


    Oluline sellepärast, et kui ametlikult on sõda kuulutatud ehk riik on sõjas, siis ei pruugi enam kõik rahuaja seadused kehtida. Näiteks on võimalik ajutiselt riigi/armee kasutusse võtta sõidukeid, hooneid, maid jne. Eks seda tehakse ka praegu, aga sõjaseisukorra ajal saab asja palju efektiivsemalt korraldada ja vastuvaidlemine on karistatav.
  • "Ausi"
    "ttrust"
    Ausi, palun seleta lahti see: "Ametlikult pole kumbki pool sõda kuulutanud". Mida see tähendab? Ja miks see ka oluline on?

    Oluline sellepärast, et kui ametlikult on sõda kuulutatud ehk riik on sõjas, siis ei pruugi enam kõik rahuaja seadused kehtida. Näiteks on võimalik ajutiselt riigi/armee kasutusse võtta sõidukeid, hooneid, maid jne. Eks seda tehakse ka praegu, aga sõjaseisukorra ajal saab asja palju efektiivsemalt korraldada ja vastuvaidlemine on karistatav.

    Ukrainas on sõjaseisukord välja kuulutatud. Vaatamata sellele, et venemaa arvates pole mitte mingit sõda käimas ja Ukraina pole venelaste arvates isegi (mingilgi määral) riik. Seega, mis probleemi ametlik sõja välja kuulutamine lahendab? Ja veel eriti sõja kuulutamine venemaale Ukraina poolt, mismoodi see käiks?
  • "Sõja kuulutamine" peaks vist tähendama seda, et suursaadik vm. diplomaatilisi volitusi omav ametnik annab üle ilusa allkirjastatud dokumendi, mis vastuvõtja poolt arhiveeritakse.

    Mulle tuleb nende protokollidega seoses meelde USA iseseisvussõda brittide vastu, mis oli vähemalt esialgu selline "džentelmenide sõda" kus vaenuväed kohtusid kokkulepitud ajal ja kohas (mõne asula lähedasel lagedal väljal) rivistasid ilusti ennast formatsiooni üles, vahetasid viisakusi ja kukkusid seejärel suurtükkidest ja musketitest vaheldumisi kõmmutama. Julgem publik kogunes isegi lahinguvälja serva seda vaatemängu piiluma.
    Kes on näinud filmi "Patrioot" ehk mäletab, kuidas seal inglased kurtsid kui "autu" on Mel Gibsoni kehastatud peategelase taktika kusagilt varitsusest ohvitsere maha nottida.

    Hiljem lahingutaktika muutus - osalt sellepärast, et paremate relvade kasutusele võtu puhul muutus selline "karbi" formatsioonis üksteise suunas jalutamine lihtsalt enesetapuks, aga teisalt ka sellepärast, et sõjas oli vaja saavutada edu ja viisakustele jäi märksa vähem ruumi.

    Tänapäeval on juriidilised formaalsused vajalikud siseriiklikult. Rahvusvahelistes suhetes on sellel märksa väiksem roll - Jaapan ja Venemaa vist on siiani ametlikult sõjas, aga sellest ei juhtu de facto midagi. Ukrainas käivad viimase 80 aasta veriseimad lahingud Euroopas, aga see on "erioperatsioon, mitte sõda" ja kusagil Liibüas või mujal sildistatakse kodusõda "rahutusteks". Poteito-potaato.
  • Ei, mulle need Ausi ennustused meeldivad. Nädal enne täiemahulise sõja algust näiteks:

    "Ausi"
    Kuulge lõpetage see jama ära. Mul on kuld šortidud 15x võimendusega ja tahaks oma papi kätte saada. Sõda ei tule, lõpetage see verbaal-onamine Ukraina-Vene sõja teemal ära! Mingi mähkmetes Paiden leiab oma mähkmetest sõja-sõnumeid nagu kuuse-taat käbidest ja kährikusitast ilma-sõnumeid, aga mina pean oma pappi ootama!? Tahan oma raha tagasi, ja mitmekordselt, kuradi uroodid!
  • Sõja väljakuulutamine toimub pigem ühepoolselt, millele teine pool vastata võib. Ei Ukraina ega Venemaa pole vastastikku sõda välja kuulutanud kusjuures
  • "Sõja Kuulutamine" on rohkem sinna Napoleoni-aegadesse ulatuv asi. Isegi kui II maailmasõja ajal poleks riigid üksteisele ametlikult sõda välja kuulutanud, vaid oleks alustanud lihtsalt vallutuslahinguid, poleks sellest sõja iseloom karvavõrdki muutunud.
    Kas hilisemad Korea sõda, Vietnami sõda ja muud säärased manöövrid ja jagelemised käisid läbi ameliku diplomaatilise sõja väljakuulutamise?
  • Gruusia kuulutas Venemaale sõja 2008ndal aastal. Ei ole sõja kuulutamine midagi iganenut, lihtsalt reeglina on juristid taga, kes tegevust nõustavad
  • Soome Talvesõda algas nii, et venemaa tungis 1939a novembri lõpus Soomele kallale ilma sõda väljakuulutamata.
    Eesti Wabariik (ja ka teised Balti riigid) okupeeriti ja annekteeriti 1939-1940 ilma igasuguse diplomaatiliste ametlike riikidevaheliste "austusavaldusteta".
    Ukrainas käib sõda alates 2014 aastast, vahepeal mängis venemaa seal mingisugust ДНР -i ja ЛНР -i, mis amelikku diplomaatiat sellisel puhul ajada saab läbi suursaadikute poolt esitatud paberite? Ja mis mõte sellel oleks olnud? Ja huvitav, miks Krimm "ennast" "sõltumatuks riigiks" ei kuulutanud, nagu seda Donbassi territooriumil venemaa poolt tehti?
  • "jpedro"
    Gruusia kuulutas Venemaale sõja 2008ndal aastal. Ei ole sõja kuulutamine midagi iganenut, lihtsalt reeglina on juristid taga, kes tegevust nõustavad

    Ja kui poleks kuulutanud, poleks mitte midagi sõjaliselt või diplomaatiliselt teisiti toimunud.
  • "ttrust"

    Eesti Wabariik (ja ka teised Balti riigid) okupeeriti ja annekteeriti 1939-1940 ilma igasuguse diplomaatiliste ametlike riikidevaheliste "austusavaldusteta".


    Formaalselt sõlmiti 1939. ikkagi Eesti ja NL vahel nn. baaside leping. Selles mõttes mängiti diplomaatiline mäng ikkagi "reeglite järgi" läbi.

  • "Draax"
    "ttrust"
    Eesti Wabariik (ja ka teised Balti riigid) okupeeriti ja annekteeriti 1939-1940 ilma igasuguse diplomaatiliste ametlike riikidevaheliste "austusavaldusteta".

    Formaalselt sõlmiti 1939. ikkagi Eesti ja NL vahel nn. baaside leping. Selles mõttes mängiti diplomaatiline mäng ikkagi "reeglite järgi" läbi.

    Jah, tõepoolest, sellised lepingud ju nägid ette, et okupeeritavad riigid sälitavad iseseisvuse, demokraatliku riigikorra jne. Ehk siis ei mingit sõjakuulutamist.
  • "stefan"
    Venelaste allveelaev suhteliselt demilitariseeritud:
    https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1703729924979196163


    Ühe eduka sukeldumise saaks sellega ilusti teha veel...
  • "It is reported that there was a direct hit on the administration of the head of the so-called Donetsk People's Republic, Denis Pushilin. Donetsk."
    https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1703742503822778806

    =>
    Tähelepanuväärne, et Ukrainal nüüd ilmselt on väga suur võimsus saata kõikvõimalike "lendavaid objekte" venelaste suunas, ning, et need on väga täpsed.

    Samas võib muidugi arvata, et neis majades töötatakse keldrites.
  • See eelpool olev JOKK või mitte diskussioon siin on täiesti aktuaalne, sest Haagis ICJ (rah.vah kohus) just arutab tibla Ukraina ründamise küsimust, suht kosmeetiline värk, reparatsioonide juures äkki kunagi siiski kasulik.

    Why did Russia attack Ukraine? To stop genocide, Moscow tells Hague. Putin alleges Kyiv’s ‘neo-Nazi’ regime targeted Russian-speaking Donbas. The allegation that Ukraine was guilty of the systematic destruction of ethnic Russians in the Donbas is central to how Moscow has sought to convince its citizens that the war was unavoidable. Critics have accused Putin of lying about the nature and the scale of the casualties to justify an attempt to destroy Ukraine as an independent country.
    More than 14,000 people died in the Donbas in the eight years preceding Russia’s full-scale invasion. The fighting began in 2014 after the Kremlin provided military support to a tiny separatist movement in the coal-mining region, sending in troops, security service agents and military equipment. About 3,400 of the fatalities were among civilians, according to UN data. The remaining deaths were among Ukrainian and Russian forces and the vast majority came between 2014 and 2015. A series of shaky ceasefires meant fatalities declined sharply in the following years.

    Ukraine accused Moscow of distorting the concept of genocide to justify its invasion and filed a case with the top court of the UN 2 days after Russian tanks crossed its borders in the early hours of February 24 last year. “Russia has turned the Genocide Convention on its head, making a false claim of genocide as a basis for actions on its part that constitute grave violations of the human rights of millions of people across Ukraine,” Kyiv said.

    Moscow is seeking to have Ukraine’s case thrown out and objects to the ICJ’s jurisdiction. The hearings will last until next Wednesday, September 27. The ICJ ruled in Kyiv’s favour in a preliminary decision on the case shortly after Russia’s invasion and ordered Moscow to cease military actions in Ukraine immediately. Russia has ignored the order and the court has no way to enforce its decisions. However, legal experts say a final ruling in favour of Kyiv could be important for any eventual reparations claims. Kyiv has also accused Moscow of genocide in eastern Ukraine, as well as the forced deportations of Ukrainian children to Russia.
    ---------------
    Ukraine is dismissing all 6 of its deputy defence ministers. It comes after Rustem Umerov became new defence minister. Umerov replaced Oleksii Reznikov, who has been tipped to become Ukraine’s next ambassador to Britain.
  • Onu Donald räägib kuidas tema "24h ja sõda on läbi" plaan töötab - Ukraina loovutab oma alad Venemaale ja kõik on rahul. Täpselt sama liini ajavad ka teised Karum6mmi suured lemmikud, Onu Vivek ja Onu Elon

    https://twitter.com/NOELreports/status/1703791785099591819?t=TCkRp6M6vaeVXTKDVFS-wg&s=19
  • "mykoloog"
    Onu Donald räägib kuidas tema "24h ja sõda on läbi" plaan töötab - Ukraina loovutab oma alad Venemaale ja kõik on rahul. Täpselt sama liini ajavad ka teised Karum6mmi suured lemmikud, Onu Vivek ja Onu Elon

    https://twitter.com/NOELreports/status/1703791785099591819?t=TCkRp6M6vaeVXTKDVFS-wg&s=19


    Unustasid Robert F Kennedy Jr.-i välja.
  • Kuigi tegemist on sinu katsega whataboutismi abil oma lemmikvatnikud puhtaks pesta, siis jah absoluutselt, ka Onu Bob on samas seltskonnas
  • Kas on universumis inimest, kes täidaks korraga kaht tingimust:
    1. ei ole mykoloog
    2. ei ole vatnik
  • https://www.delfi.ee/artikkel/120233570/poola-teatas-et-lopetab-relvade-saatmise-ukrainale

    Ühelt poolt püüavad Poola juhid valimiste eel näidata, et kaitsevad eelkõige oma rahva huve, teiselt poolt Zelenski tänamatus ja ülbus aitab tagasilöökidele kaasa. Poola on poolteist sõja-aastat Ukraina kõrval seisnud, pole mõtet selles suunas sülitada.
  • wtf, panie i panowie?
    Poola ei saada Ukrainale nüüd enam relvaabi, sest viimane vaidlustab WTOs idaeurooplaste Ukraina vilja transiidi keelu ja Zelenski noomis neid kõnes ÜROs. Massiivne solvumine Varssavis, samas valimised kohe ja vaja põllumeestele meeldida. Samas tibla nii tagasi pekstud mustal merel, et viljaekspordi sadamatesse nüüd vist kaubalaevaliin up & running, ei peagi varsti enam läbi naaberriikide vedudega jändama.

    In May, the EU agreed to restrict imports to Bulgaria, Hungary, Poland, Romania and Slovakia, seeking to protect farmers there who blamed the imports for a slump in prices on local markets. The measures allowed the products to keep transiting through the five countries, but stopped them being sold on the local market.
    But on Friday, the European Commission said it was ending the import ban, arguing that “the market distortions in the five member states bordering Ukraine have disappeared”. Poland, Hungary and Slovakia immediately announced they would defy the move.
    In his UN address, Zelenskiy suggested their decision was hypocritical and detrimental to his country.
    “It’s alarming to see how some in Europe play out solidarity in a political theatre – making a thriller from the grain,” he said. “They may seem to play their own role but in fact they are helping set the stage to a Moscow actor.” His words prompted a furious response from Poland, which summoned ambassador and warned of further retaliatory moves.
  • Hauguvad liiga palju need ukrainlased kõigi suunas, ei tunneta oma kohta.
  • Ei tunne oma kohta jah need madalama klassi riigid ja pruugivad liiga palju suud kui härrasrahvad räägivad.

    Zelenskil on loomulikult 100% õigus. Alustades sellest, et mingit teravilja turuprobleemi tegelikult polegi. EL kaitsemehhanismid impordi vastu on disainitud selliselt, et need rakenduvad turumoonutuse puhul. Hetkel Ukraina vili mingeid turumoonutusi ELs ei põhjusta, Nii et Poola & Co sammud on puhtalt populistlikud, ainult ja otse seotud nende valimistega, kus neil on vaja põllumeestele meeldida lihtsalt. Teiseks, kaubandus on ELs 100% EL pädevus, mitte liikmesriigi. Mingied "Poola kaitsemeetmeid" pole olemas, see on lihtsalt jõhker ühiselt kokkulepitud ühistest reeglitest ülesõitmine siseriikliku punktivõidu nimel. Ja toob see kaasa tagasilööke kahtlematult, ei imesta kui näiteks Saksamaa või Prantsusmaa sama teevad varsti viisil, mis on Poolale äärmisel kahjulik ja siis ei jõua Poola seakisa ära kuulata, kui ebaõiglaselt ikka käitutatkse ja reeglitest kinni ei peeta. See on selline putinlik mõtteviis, et ühised reeglid on ainult teistele kogu aeg järgimiseks, meie järgime neid ainult niikaua kuni need meile kasulikud on, aga kui ei ole, siis ka ei järgi. Selline tüüpiline egoistlik ja reeglina endale pikas perspektiivis kahjulik revanshistlik ida-euroopalik orbanism, kõvatamine lihtsalt oma ego tõstmiseks, oma suuruse ja tähtsuse demonstreerimiseks. Tahan järgin reegleid, tahan ei järgi. Kogu probleem on selles, et Poola on oma ajaloolise taaga pärast solvunud ja olles nüüd jõudu kogunud, on asunud lapsikult kätte maksma, tekitades nii uusi solvunuid. Umbes, et nagu lapsena kiusatu läheb nüüd suureks saades oma kiusajaid omakorda paika panema. Mis viib meid kolmanda probleemini, milleks on Ukraina kottimine ja kiusamine. Kunagi kui Ukraina on ELs ja NATOs, hakkavad ka nemad oma minevikuhäbi ja solvumist maha pesema kätte makstes ja kõvatades ja neil on selleks oi kui palju põhjust. Ja siis mõtleb Poola, et oli meil tookord oma rahvusliku eneseuhkuse tõstmiseks vaja ülbitseda ja paika panema hakata, aga siis on juba hilja
  • "mykoloog"
    Kunagi kui Ukraina on ELs ja NATOs, hakkavad ka nemad oma minevikuhäbi ja solvumist maha pesema kätte makstes ja kõvatades ja neil on selleks oi kui palju põhjust.


    Loodame, et seda ei juhtu.
  • :) Kunagi , kui nad EL võetakse, siis varastavad nad selle EL lihtsalt ära. Polegi enam EL i.
  • Nagu ebameeldivaid slaavlasi Euroopas täna vähe oleks.. siis saab see ikka täielik katastroof olema. Niigi on probleeme bulgaaria ja rumeenia pättidega - oh õudust!


  • Saksamaa sõjaline abi kordades suurem kui Inglismaal, Prantsusmaad pole üldse pildis. Norra ja Taani kahepeale ületavad Inglismaa.
  • Prantslased pool jardi mil. abi andnud ja 15+ jardi muud abi, suur osa läbi EL.
    www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/

  • Sakslased ainult lubavad - kohale ei tule midagi või kui tuleb, siis ainult kasutamatu vanaraud.

    Kes mäletab? Saksamaa lubas üle 100 leopard tanki. Saab kenasti sellisel graafikul numbri suureks. Aga mis on reaalsus? Suvel jõudis vist mingi 18tk kohale, paar kuud tagasi veel 10tk ja alles hiljuti oli uudis, et viimane "pakk" tanke ei võetud Ukraina poolt vastugi, kuna need olid nii korrast ära.

    Sakslased on nõmedad!
  • Saksamaalt on tulnud tohutus koguses tipptasemel õhutõrjerelvastust ja lisaks väga väga palju muud. Need Leopard 1 tankid on selles 17B summas ülipisike osa.
  • Video kah tänasest tibla mustamere laevastiku peakorteri tabamisest: Nexta

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon