Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kesikud on olnud alates pronksiööst võimul marginaalselt ja sedagi alates 2016. lõpust, ehk 9 aastat peale pronksiööd seega, et me oleme ka 33 peale oma iseseisvat riiki jätkamas vene kooliga, selles ei ole kesikud süüdi.
  • "Tervist Teile"
    Kesikud on olnud alates pronksiööst võimul marginaalselt ja sedagi alates 2016. lõpust, ehk 9 aastat peale pronksiööd seega, et me oleme ka 33 peale oma iseseisvat riiki jätkamas vene kooliga, selles ei ole kesikud süüdi.

    Kool on kohaliku omavalitsuse asi. Omavalitsus on hariduse andmises päris autonoomne, otsustamisõigus on neil suur.

    Nüüd, on jah, riik rohkem koolidele tsentraalselt tähelepanu pöörama asunud ja üks väljund on riigigümnaasiumid. Tartus ja mujal on vene kooli probleem tasapisi kas ära lahendatud või lahendamise lõppjärgus, Tallinnas ja Ida-Virumaa linnades on kesikud võimul, kelle poliitiline eesmärk ongi vene kool säilitada. Riik saab asjasse panustada ainult seadusandlikult, mis kehtib kõigile. Saaks ka ükshaaval koole üle viia ja vastavaid seadusi vastu võtta, aga ju siis kardeti kesikukisa mis omavalitsustest tulema hakkab...

    Ei teagi, miks eesti parteid pole seda üleminekut endale varem tegelikult ka prioriteediks võtnud. IRL on olnud mitmeid kordi haridusministeeriumis asjaajaja jne. Ei miskit! Vähemalt poliitiliselt oleks saanud kõik eesti parteid lüüa häirekella, et venelased ei taha eesti kultuuriruumi üle tulla. Seda samuti ei tehtud!
  • Pole seal Tartus olukord parem midagi, kuigi seal on "eestimeelne" erakond aastaid võimul olnud. Sellest lihtsalt avalikult igal pool ei räägita, kuna omasi ei kritiseerita:

    "Tartu Aleksander Puškini Kool (vene keeles Тартуская школа имени Александра Пушкина) on peamiselt venekeelset põhiharidust andev õppeasutus Tartus. Tartu Aleksander Puškini Kooli nime all alustas kool oma tööd 1. septembril 2014"

    Lisaks oli Reformierakonna juhitavas Tartus veel üks vene kool, mille nime ma hetkel ei mäleta ja ei viitsi otsida ka.
  • PS: Ja tuletame meelde, et Tartu on üldjoontes eestikeelne Eesti linn. N**ui sinna vaja vene kooliga Vene kultuuri importida?
  • Viimases viiekümne viies postituses Ukraina teemas on üheksas midagi Ukrainasse puutuvat mainitud. Hea töö, trollid.
  • Tartu oli peale Vene sõjaväe ja nende pereliikmete lahkumist kuni viimaste aastateni põhiliselt eestikeelne linn. Nüüd enam mitte .

    Väga palju on linna peal vene keelt kuulda ja need tunneb juba ka käitumismaneeride järgi ära.

    Kuipalju neid Ukraina passiga venelasi siia tulnud on viimase paari aastaga, keegi ei tea. Kuid palju on tulnud ja kõik nad ei mahu Tallinna ära .
  • Sama võin Võru kohta öelda. Paarkümmend aastat oli päris mõnus, ainult ostuturistid Pihkvast käisid, aga neid oli meeldivalt vähe, aga nüüd on vene keelt ikka kõrvakriipivalt palju kuulda.
  • "ttrust"
    Aga nii ju ongi, kui tahad, et vene (loe: sovjeti) õpilased koliks äkitselt korraga eesti keele peale üle, peab neile kõigepealt õpetama 1 või 2 aastat intensiivselt eesti keelt (sõltuvalt õpilase võimetest), mis tähendab kooliõppes vastavat pausi, et pärast kooliteed jätkata ja seega kogu koolikohustuse pikemaks venimist 1 või 2 aasta võrra.
    See tähendab äkitselt paljudes koolides peaaegu kogu õpetajaskonna välja vahetamist. Keeleõpetajate palkamist jne.
    Tallinna linnaviletsusele, Kohtla-Järvele, Narvale, Sillamäele jne on see tohutu peavalu, sest raha pole ka ju selleks olemas, et saaks kvaliteetset kaadrit erasektorist üle osta.
    Loomulikult oleks aastakümnete jooksul järk-järguline plaaniline üleminek kulgenud palju valutumalt, aga mida sa teed, kui kesikud ei taha ja teised kardavad või ei viitsi survestada.


    2 kuuga saab selgeks kui on tahe! (mormoonide peal hästi näthtud/proovitud)
    Teiseks - vabalt saab rööbiti koos teiste õppeainetega (eriti lõdvalt noores eas)!
  • "filipendula"
    2 kuuga saab selgeks kui on tahe! (mormoonide peal hästi näthtud/proovitud)
    Teiseks - vabalt saab rööbiti koos teiste õppeainetega (eriti lõdvalt noores eas)!

    Selleks peavad olema spetsiaalsed intensiivse õpetamise oskused ja õpilase ning ka õpetaja andekus. Aga 2 kuuga saab ehk parimal juhul selgeks elementaarse keele, kuid koolis vaja mineva kogu sõnavara tähendused, koos oma kõigi nüanssidega, omandamine 2 kuuga on minu arust täiesti võimatu.
    Rööbiti saab muidugi õppida, sest kui laps satub juba eestikeelsesse lasteaeda, on tal esimesse eestikeelsesse kooliklassi minnes keel piisavalt selge.
  • Kuulge kolige nende vene koolidega "aitab juba ENSVst" teemasse. Jätaks siia siiski arutelu Ukraina teemadel?
  • Ära sega ttrusti. Tal käed jalad tööd täis. Praegu spämmib juba samaaegselt kliimateemas ja Tallin põleb teemas.
  • Ahh, ttrust, kogu austusega jäta see teema pedagoogidele. 1000 sõnaga räägib vabalt ja areneb edasi...
    Tagasi teemasse: Ukraina poisid, meil Viljandimaa koolis ja laseaias, räägivad vabalt! Ja laulavad meie hümni ka!!!
  • "Meie seisukoht on sõja algusest peale alati olnud, et me ei julgusta ega toeta Ukraina rünnakuid väljaspoole oma territooriumi," lausus Miller.

    USA ise küll nii ei käitu - kui kaksiktorne rünnati siis nad küll kodus käed rüpes uut rünnakut ootama ei jäänud ning kutsusid endale Afganistanis appi ka liitlasi.
  • Mulle küll ei mahu pähe kuidas saab agressorit alistada ilma tema territooriumile tungimata. Kas need inimesed kes niimoodi arvavad, üldse suudavad ette kujutada seda Ukraina võitu ilma, et Venemaal väga valus hakkaks?
  • Ootame USA avaldust, et nad ei julgusta ega toeta Venemaa rünnakuid väljaspoole oma territooriumi :D

  • "janek"
    "Meie seisukoht on sõja algusest peale alati olnud, et me ei julgusta ega toeta Ukraina rünnakuid väljaspoole oma territooriumi," lausus Miller.

    USA ise küll nii ei käitu - kui kaksiktorne rünnati siis nad küll kodus käed rüpes uut rünnakut ootama ei jäänud ning kutsusid endale Afganistanis appi ka liitlasi.


    Afganistanil ei olnud tuumapommi. Isegi kui Zaporižžja õhku lendab, ei tehta vastuseks midagi.ehmatavat
  • USA poolt on kuidagi vastuoluline avaldus. OPEC-i riigid piiravad ise igati naftatootmist, et hinda kõrgemaks saada ja kui vene toodang maailmaturult ära kaob, see võimaldab ju OPEC-l rohkem toota ja rohkem tulu saada. USA enda naftatöötlemistehased saavad rohkem tellimusi jne.
    Lisaks avab see uksi USA enda gaasitööstusele, mis saaks naftapuudust asendada.

    Maailmas pole kordagi seda juhtunud, et kui nafta hind tõuseb ülemõistuse kõrgele, siis see jääb sinna aastateks. Alati on see üsna pea alla tulnud. Erand on 1970-date naftakriis, aga seegi lõpuks lahendati ära.

    Siiamaani ei saada Lääne maailmas aru, et on ammu aeg venemaale mingit ka reaalselt mõjuvat survet avaldada, siiamaani on tulnud infot, et venemaa teenib aina suuremat ja suuremat rahahunnikut, vaatamata sanktsioonidele. Mismoodi siis sõja lõppu loodetakse, kui verine vallutaja muutub aina võimsamaks ja võimsamaks?
  • see kõik on seotud valimistega .
    Ameeriklased on harjunud madalate kütusehindadega ja neid ajab närvi kui posti otsa on galloni hinnaks ilmunud juba 3 ja 4 ja isegi 5 dollarit. Meie mõistes ikkagi sigaodav, kuid neile kallis. Kui Trump lahkus ametist oli riigi keskmine hind 2 dollarit gallonist, paljudes osariikides alla 2.

    Paarkend aastat tagasi rääkisin ühe ameeriklasega, kellel oli peres 3 autot, ise sõitis mingi üsna januse maasturiga . Küsisin, et palju su auto bensiini võtab ning palju sellele raha kulub ja tema vastas, et kus krt mina tean, mind ei huvita . Kui paak tühjaks hakkab saama, lasen tanklas täis, maksan kaardiga ära ja kombes.

    See, et nüüd tuleb juba ka posti otsas olevat hinda vaadata ja toidupoes toidukaupade hinda, on neile väga harjumatu ja ajab vihaseks. Ning Trump kasutab seda oma valimiseelses retoorikas ära .

    Loomulikult süüdistatakse ikka valitsust.
  • USA pumpab nagu jaksab (rekordid), kuid OPEC mängib mahtudega ja hind püsib üleval, tibla müüb alega hiinlastele ja hindudele, seal Lääne mõju nõrk a proovib, sankts. tibla treideritele ja pankadele dubais jne. Kui ukrainlastel õnnestuks venest väljuvat naftavoogu otsustavalt vähendada siis lendaks hind kuhu, $150-200/bbl?

  • Ukrainlased ei vähenda venest väljuvat naftavoogu vaid suurendavad seda. Kui rafineerimise võimekus väheneb siis tuleb torust välja tulev nafta kuhugi müüa või põlema panna.
  • Kui kirurgiliselt ukrainlased pommitaksid, risk vb USA silmis, et muu infra -kui ainult rafineerimine- saab pihta.
  • Fooliummütsike peas: usakate mõned ettevõtted tegelikult ei puurigi naftat, vaid ostavad seda venkude käest ja müüvad seda made in usa naftana kohalikele pähe :D usa valitsus üritab seda varjata, sest oma joped nõnda ütlesivad :D
  • Paistab, et peale Bideni käsku Ukrainale lõpetada Putinile olulise naftataristu ründamine, ongi vastavad rünnakud lõppenud. Aga eks selline see geopoliitika olegi. Suurriikidel on huvid, mitte sõbrad. Meie liberaalid istuvad ka nüüd vait ja ei tee piuksugi.
  • Vene naftat oleks raske USAst puuritud nafta pähe maha müüa, sealmaal on naftakeemikud täiesti olemas.

    Aga kogu see jant Vene fossiilide ümber ( gaas ikka kah, mida saab veeldada ja raudteetsisterni ning tankerisse panna ) näitab kui mõttetu on igasugune jauramine rohepöörase fossiilivaba maailma ümber .
    Ei tule seda enne kui viimne tilk on ära põletatud .

    Muuseas huvitav jõnks rohepöörase EU poliitikas :
    Kuna mitmed Narva elektrijaamade plokid on idiootlike EU CO2 trahvide tõttu tootmisest väljas ja pole suurt lootust neid jälle tööle panna, siis viiakse seisvad tohutu suured seadmed Ukrainasse, kus mitmed soojuselektrijaamad on sõjas purustatud ja vajavad põhjalikku remonti

    Me oleme juba selle talve jooksul väga olulised komponendid Eesti elektrijaama esimesest plokist transportinud Ukrainasse," sõnas Vainola. "Ja lähinädalatel algab esimese energiaploki 200 MW turbiini ja generaatori demontaaž, et see samuti suve alguseks Ukrainasse transportida."

    Esimese ploki seadmed lähevad Ukraina ühele suurimale energiatootjale DTEK-le, et asendada hävinud energiaplokki. Demonteerimis- ja transpordikulud katab Vainola sõnul Euroopa Liit.
    .....................
    Lisaks Eesti elektrijaama esimesele energiaplokile on meil veel mitu seisma jäetud tootmisseadet. Vainola sõnul huvitab ukrainlasi nii Eesti elektrijaama teine ja seitsmes plokk kui ka Balti elektrijaama 12. plokk, mida me samuti enam ei kasuta.


    Mul pole midagi selle vastu, et kasutult seisvad hiiglaseadmed Narvast viiakse elektritootmisega hädas olevasse Ukrainasse, kuid kohe tekib küsimus : miks neid meil siis ei kasutata ?

    Et kui soojuselektreijaama plokk toodab Eestis põlevkivist elektrit 200MW või mistahes muu võimsusega, on see paha- paha, hävitab planeeti ja tuleb kinni panna, kui sama plokk töötab aga Ukrainas söe peal, siis ta planeeti ei hävita ja EU lausa maksab oma taskust peale, et see demonteerida ja sinna transportida ?! Ilmselt EU juhtoinaste arvates asub Ukraina teisel planeedil
  • "stagna"

    Et kui soojuselektreijaama plokk toodab Eestis põlevkivist elektrit 200MW või mistahes muu võimsusega, on see paha- paha, hävitab planeeti ja tuleb kinni panna, kui sama plokk töötab aga Ukrainas söe peal, siis ta planeeti ei hävita ja EU lausa maksab oma taskust peale, et see demonteerida ja sinna transportida ?! Ilmselt EU juhtoinaste arvates asub Ukraina teisel planeedil


    Selle viimase küsimuse vastust tahaks küll foorumi rohepöörastelt kuulda...On siis nähtamatu piir riikide vahel või ei?
  • "anoogen"
    "stagna"

    Et kui soojuselektreijaama plokk toodab Eestis põlevkivist elektrit 200MW või mistahes muu võimsusega, on see paha- paha, hävitab planeeti ja tuleb kinni panna, kui sama plokk töötab aga Ukrainas söe peal, siis ta planeeti ei hävita ja EU lausa maksab oma taskust peale, et see demonteerida ja sinna transportida ?! Ilmselt EU juhtoinaste arvates asub Ukraina teisel planeedil


    Selle viimase küsimuse vastust tahaks küll foorumi rohepöörastelt kuulda...On siis nähtamatu piir riikide vahel või ei?


    See olukord on tõesti beyond absurd. Põlevkivijaam on konkurentsist väljas, mitte saastamise (kohalik mõju) pärast, vaid CO2 emissiooni (globaalne mõju) pärast. Aga globaalne mõju ju ei sõltu sellest, kus see aset leiab...
    Ärge saage valesti aru, Ukrainat peab toetama ja see on väga hea moodus selleks. Aga välja näeb kangesti nagu "kliimavõitluse" järjekordne kohtumine päris eluga ja peale jääb see, kes alati. Vt ka saksa söeelekter, ESG Investing jne.
  • "Seadmed lähevad Ukraina ühele suurimale energiatootjale DTEK-le, et asendada hävinud energiaplokki."
    ERR uudises vähemalt pole sõnagi rohe-millegist, vaid kirjutatud selgelt, et tibla poolt puruks pommitatud EJ tuleb enne talve taastada ja selleks sobib ida-virumaal kasutuna vedelev kola hästi. Kust te selle EL-i ja rohe tampimise vaatenurga kohe leidsite, mingist CO2 või saastest pole juttugi kui vaja inimesi hädas aidata. Pigem vastupidi, kui poleks kola ära antud viidates mingile lambi roheteemale oleks põhjust vinguda.
  • Aga miks mitte kohe hakata seal rohepöördega pihta, selleasemel et jätkata hästi paha söe põletamist? Päiksepaneelid, tuulepargid .....hajatootmine pidi energiajulgeolekuargument olema......
  • Kusjuures nii päikesepaneelid kui ka tuulepargid olla odavamad isegi põlevkivijaamade jooksevkuludest, k525 jt siin oskavad täpsemalt rääkida.

    Samuti pidada need tagama 100% varustuskindluse!

    Ukrainlased on vist veidike rumalad? Ma pooldan Kaja Kallase neile appi saatmist, neid on vaja samuti elektrimolekulinduses harida.

    (Hajali päikesepaneelid on tegelikult vist tõesti päris hea energiajulgeoleku tagamisel, kui üks rakett ei suudaks enda hinnast suuremat hulka paneele katki teha.)
  • Ma loodan, et ukrainlased pole nii lollid kui meie, et kui meie jätame päikesepatareide pargi loodusjõudude hallata, vaid nemad matavad selle korralikult maa alla, et mürsud neid ei kahjustaks, tormituul ja rahe viga ei teeks.
  • See vastuolu peaks nagu illustreerima seda väidet, et rohepööre ja ukraina sõda on tegelikult osade inimeste jaoks sama taseme küsimused. Ei ole, üks tuleneb pika-ajalistest, teine lühi-ajalistest eemärkidest, nende vahel pole vastuolu, kui nagu ütles kunagi üks ennest suure pildi meheks pidav jorss, ise just lahutusvara lepingule allikirja andnud olles
  • "ttrust"
    Ma loodan, et ukrainlased pole nii lollid kui meie, et kui meie jätame päikesepatareide pargi loodusjõudude hallata, vaid nemad matavad selle korralikult maa alla, et mürsud neid ei kahjustaks, tormituul ja rahe viga ei teeks.


    olgem ausad , sa oled lihtsalt rumal trolli, igale teemale idiootseid kommentaare jagada....
  • ERR: Ukraina poolt tagasivõetud positsioonide arv ületab kaotatud postsioonide hulga, ütles Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi, kuigi Vene vägede relvastus on rindejoontel Ukraina vägede omast 6x suurem.

    Times: ukrainlastel võimas data-mining ja AI süst. Palantirilt (NYSE: PLTR) kasutada, hi-tech värk.

    Gunners on the front line are getting orders from Palantir software. This is what it means for the war.
    Zelensky invited executives from a CIA-linked data-mining co. to his bunker in 2022 summer. “He made a very compelling pitch,” said Louis Mosley, the executive VP of Palantir, speaking on what was his 16th visit to Kyiv.
    “People in Kyiv had the look as if they’d had a close shave, a near-death experience. When you talked to gov officials, they looked traumatised. They’d been hours away from losing everything: their lives, their families.”

    Palantir caught the world’s attention when its tech was rumoured to have been used to locate Osama bin Laden. But it is in Ukraine, where it has been used in conjunction with Starlink, that it has arguably had the most impact, helping a much smaller army hold its own against a world power, prompting wider questions about the use of AI in war.
    By crunching huge amounts of data, the firm provides Ukrainian commanders with a complete view of the battlefield, from warships sailing in the Black Sea, to tanks rolling across the Donbas to fighter jets launching cruise missiles from the air. The aim is for Kyiv to make quick decisions, allowing it to outperform the top-down Soviet-era bureaucracy of the Russian army. 1000+ members of armed forces, stationed in brigade headquarters across the Ukraine, are using Palantir’s software and co. has half a dozen staff permanently in country. “There’s a Bletchley Park element to it. You get your best and brightest and put them in uniform in headquarters,” said Mosley. “You don’t want your nerds in the trenches.” AI is used to speed up decision-making. At the heart of this is MetaConstellation, a program which allows Ukraine to build a detailed picture of what the Russians are up to, by picking out the most useful, detailed sat images, often using synthetic aperture radar (SAR) to see through clouds to capture troop build-ups or ship movements. Originally developed for the war on terror, the software has learnt the geography of the Ukraine and the Black Sea as intimately as it knows the landscapes of Afghanistan and Iraq. The insights are then layered with additional information, such as informants’ tips on the movements of enemy troops or clues provided by intercepted intelligence. The resultant map of Ukraine is displayed in Gaia, a software roughly equivalent to the table-top miniature battlefields used by First World War generals, so Ukrainian commanders can identify which part of the front line may need more shells, where air defences could be most effective, and receive alerts on enemy forces, be they planes, tanks or ships. Their orders may have been informed by AI. “The Ukrainians have more targets than they have ammunition, so prioritising the targets is very important,” Mosley said. Finally, the success or failure of the mission is analysed by the software.
    Palantir has expanded to all corners of the government, from agricultural mine clearance to building bomb shelters for schools. One of most interesting projects has been helping to unearth war crimes. Due to the spread of satellites and smartphones, the war in Ukraine is believed to be the most documented conflict in history. By using Palantir’s AI to sift through reams of photos, videos and witness testimonies, the Ukrainian chief prosecutor has recorded details of an astonishing 124,000 potential crimes. “When we work with such a great number of cases, we can’t investigate and prosecute them manually,” said Andriy Kostin, speaking in his office in Kyiv. Kostin explained how the technology can match investigations in Bucha with a similar incident that occurred near Kharkiv, allowing to find perpetrators and build a case faster than any human could. “The system can find links between the same types of crimes committed on different territories. Could it be by the same or different military units? It helps us to establish patterns.” Palantir knows that its other contributions - de-mining, reopening schools, prosecuting rapists - could come to naught if Ukraine does not prevail. “The core of it is still the military work,” said Mosley. “Victory is a precondition for justice, reconstruction and everything else.”
  • "pahurik"
    "Milk"
    "Tervist Teile"
    Biden on ju liberaalide suur eeskuju, juht ja südametunnistus. Seega jääb minule mulje, et liberaalid ei tahagi tegelikult Ukraina võitu. Samas me teame kõik, et kui Ukraina seda sõda ei võida on Baltikum järgmine. Siit võib igaüks ise edasi mõelda. Eesti maksumaksja raha eest peetav venekeelne kool on meil ju siin Eestis isegi peale 33 aastat iseseisvat riiki. Enamuse sellest ajast on peaministri ametikoht olnud ühe ja sama erakonna käes.


    Sa oled valetaja.


    mulle Tervist Teile agenda ei sümpatiseeri, aga mis selles jutus valet on?


    16 aastat ei ole 33/st enamus.
  • Laiaulatuslik sõda käib üle kahe aasta ja valitsev klounide kompanii ei suuda jätkuvalt mobilisatsiooni reguleerivaid seadusi vastu võtta. Argpüksi huvitab vaid reiting, kardab populaarsust kaotada.

    Ukrainlased saavad hästi aru, et lõhenemine praegu on halb, kuid kui õnnestub sõda võita, siis ootab kurjategijaid kohus. Üldjoontes on teada, kuhu varastatud rahad liikusid jms. Ootame seda kohtupäeva.

    Vene ja Ukraina juhid väärivad üksteist, mõlemad kurjategijad, mõlemad Vladimirid, mõlemad lühikesed kui julgad, mõlemad argpüksid. Mõlemad väärivad kohut.

    Au Ukraina rahvale ja sõjaväele!
  • Teistele teadmiseks, et vene propa lükkab tugevalt Zelensky saamatuse ja korruptsiooni teemat.
  • Teet Kalmuse FB postitusest:
    Ukraina armee sõjaväelaste sõnul on nende suurimaks probleemiks kujunemas sõjaväelaste nappus, sest suurema mobilisatsioonilaine korraldamisega pole siiani hakkama saadud poliitilistel põhjustel, aga käimasoleva mobilisatsiooni puhul on seda tihtipeale tehtud meetoditega (näiteks haarangud tänavatel ja spordiklubides), mis mängivad trumbid kätte Venemaa propagandale, kes sellistest haarangutest tehtud videosid suurima mõnuga demonstreerivad sotsiaalvõrgustikes, mida jälgitakse ka Ukrainas, süvendades nii usaldamatust Ukraina armees sõdimise vastu.
    Ukraina armee sõjaväelaste sõnul võivad asjad nende jaoks areneda väga kurvas suunas juhul, kui kiirelt selles osas midagi ette ei võeta, sest praegu pidavat olema paljud eesliinil olevad üksused alamehitatud ning järjest rohkem olevat juhtumeid, kus pikalt lahingutes osalenud kogenud sõduritel süvenevat vaimsed probleemid, sest inimene ei ole masin ja ilma puhkuseta ei saa, aga suures sõdurite puuduses pikemaajalist puhkust ei olevat võimalik neile anda.
  • "SideKick"
    Teistele teadmiseks, et vene propa lükkab tugevalt Zelensky saamatuse ja korruptsiooni teemat.


    Kas sa näed, Teet Kalmus on Vene agent.

    Peab ikka erakordselt loll olema, kui seni ei mõista, millist kahju korruptsioon on Ukrainale teinud.
  • "Vanaema"
    "SideKick"
    Teistele teadmiseks, et vene propa lükkab tugevalt Zelensky saamatuse ja korruptsiooni teemat.


    Kas sa näed, Teet Kalmus on Vene agent.

    Peab ikka erakordselt loll olema, kui seni ei mõista, millist kahju korruptsioon on Ukrainale teinud.

    peab ikka erakordselt loll olema, kui arvata, et keegi ei saa aru, mis kahju korruptsioon Ukrainas, meil, Itaalias ja mujal on teinud ja teeb.
  • Ega meie ka ei tea kuidas käituvad sõja- või kriisiolukorras need "eestimeelsed" tegelased, kellel on täna mingid ärid Venemaal või sõidavad rekkad Venemaa vahet. Või need tegelased kellel meeldib vahetevahel Moskvas venkudega kätlemas käia.
  • "Tervist Teile"
    Ega meie ka ei tea kuidas käituvad sõja- või kriisiolukorras need "eestimeelsed" tegelased, kellel on täna mingid ärid Venemaal või sõidavad rekkad Venemaa vahet.


    Nõus, nende osas ei tea tõesti.
    Seda, kuidas Vooglaid ja teised temasugused vene p.rselakkujad käituma hakkavad, teame palju paremini.
  • Küll on mugav iniseda Vooglai kallal, samas on meil Riigikogus inimene, kes käis veel veebruaris 2022. tänaseks terroristlikuks kuulutatud Venemaal Moskvas vantidel kätt surumas. Aga Ukraina sõja ajal Moskvas Venemaal käimine on ju sakuskade ja tema mõttekaaslaste arvates õige ja tore asi?
  • "Tervist Teile"
    Küll on mugav iniseda Vooglai kallal, samas on meil Riigikogus inimene, kes käis veel veebruaris 2022. tänaseks terroristlikuks kuulutatud Venemaal Moskvas vantidel kätt surumas. Aga Ukraina sõja ajal Mosvas Venemaal käimine on ju sakuskade ja tema mõttekaaslaste arvates õige ja tore asi?

    See sama inimene käis kätt surumas, aga oskad sa määratleda kasvõi ühtegi hetke, kus teda võiks pidada ära ostetud reeturiks? Vurru on aga selliseid hetki pakkunud hulgim.

    Sul on 2 sisse tsementeerunud teemat - venemaal käe surumine ja 50 euro raiskamine enne valimisi. Sa aina kordad neid teemasid aastaid järjest. Loomulikult olid need mõlemad väärad ja vigased otsused, aga need ei olnud midagi katastroofilist. Vurru on aga oma tegevuses tõenäoline katastroof, kui selline võimule saaks.
  • Mina ei tea küll ühtegi põhjust, mis peaks kedagi Moskvasse vantide juurde kiskuma
  • "Tervist Teile"
    Mina ei tea küll ühtegi põhjust, mis peaks kedagi Moskvasse vantide juurde kiskuma

    Tol ajal oli mingisugune vasakpoolne poliitiline kontseptsioon, et verivaenlasega tuleb pidevalt suhelda, et see hoidvat ära halvimat. See osutus igati valeks. See käesurumine oli sellise tobeda kontseptsiooni osa.

    Aga ikkagi - ei midagi katastroofilist. See isik kes käis kätt surumas, ei ole oma retoorikas kordagi venemaad toetanud, erinevalt sinu enda kallist Vurrust, keda sa just ise paistad kaitsma viskuvat.
  • "Tervist Teile"
    Küll on mugav iniseda Vooglai kallal, samas on meil Riigikogus inimene, kes käis veel veebruaris 2022. tänaseks terroristlikuks kuulutatud Venemaal Moskvas vantidel kätt surumas. Aga Ukraina sõja ajal Moskvas Venemaal käimine on ju sakuskade ja tema mõttekaaslaste arvates õige ja tore asi?


    Faking tola. Mitte et ma Mihkelsonist midagi väga peaks, aga RK väliskomisjoni liikmena ongi tema töö mööda meie jaoks olulisi kohti jõlkuda, kätt suruda ja infot koguda.

    Veebruaris 2022, enne suurt sõda, oli Moskva veel iseäranis oluline koht, kus käia, kätt suruda, rääkida. Kõik käisid seal ja püüdsid oma osa anda, et tiblade ajudes toimuvast aru saada ja neid vähegi mõistuse juurde tuua. Ei õnnestunud, aga vähemalt prooviti.

    Sa parem seleta, mille kuradi päralt peab sinu kallis Vurru kaks aastat pärast Mariupolit ja Buchat levitama otse Kremlist tulnud paska? Vot ma ei saa aru. Ja millegipärast peavad tema jüngrid end rahvuskonservatiivideks? Julgen arvata, et Vurru saaks Põlissoomlaste või PiS liikmete (päris rahvuskonservatiivid) käest pikema jututa kere peale, kui ta nende juures sellise mölaga suu lahti teeks. Ega ta vana argpüks muidugi sellistesse kohtadesse ei roni ka.
  • Mõelge kui palju moskvas resideeruv Eesti suursaadik või teda asendav praegune ajutine asjur igasugustel kohalikel väga veristel tegelastel kätt surub....
  • "Tervist Teile"
    Mina ei tea küll ühtegi põhjust, mis peaks kedagi Moskvasse vantide juurde kiskuma


    "Praeguses ülimalt ohtlikus julgeolekupoliitilises olukorras on oluline, et meie seisukohad saaksid kõlada ka otsesuhtlemises Moskvas," ütles Mihkelson." (ERR uudisest, 6. veebruar 2022)

    Piisav põhjus? Või on ikka õige mees see, kel pole vahet mis värvi lipp Toompeal lehvib ja kes tööstuslikes kogustes vatnike jutupunkte levitab?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon