Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Tervist Teile"
    Arvatavasti valitakse Trump juba sügisel presidendiks tagasi. Seega vaadates seda kuidas Vabariiklased Ukraina suhtes hääletasid, pole vast kellegil enam kahtlustki, et Putiniga tehakse diil ära ja Baltikum antakse "rahu nimel" Trumpi poolt Putini mõjusfääri. Või isegi kui diili ei tehta, annavad sellised hääletused Putinile päris selge sõnumi, et USA tõenäoliselt ei kavatse sekkuda.

    Sulle tuli see info otse Kremlist? Ma küll Trrumpi fänn ilmselgelt ei ole, aga varasemalt on ta venkude lootusi küll alt vedanud. Andis ju Trump Ukrainale relvaabi juba enne Veremaa täiemahulise sissetungi algust.
  • "karlsson25"
    "Tervist Teile"
    Arvatavasti valitakse Trump juba sügisel presidendiks tagasi. Seega vaadates seda kuidas Vabariiklased Ukraina suhtes hääletasid, pole vast kellegil enam kahtlustki, et Putiniga tehakse diil ära ja Baltikum antakse "rahu nimel" Trumpi poolt Putini mõjusfääri. Või isegi kui diili ei tehta, annavad sellised hääletused Putinile päris selge sõnumi, et USA tõenäoliselt ei kavatse sekkuda.

    Sulle tuli see info otse Kremlist? Ma küll Trrumpi fänn ilmselgelt ei ole, aga varasemalt on ta venkude lootusi küll alt vedanud. Andis ju Trump Ukrainale relvaabi juba enne Veremaa täiemahulise sissetungi algust.


    Vastavaid artikleid on ka Eesti meedias pidevalt ilmunud, ega mina neid oma peas välja ei mõtle. Ja vaata kasvõi seda kuidas Vabariiklased täna hääletasid.

    "Trump kohtus Putiniga: me saame omavahel äärmiselt hästi läbi "

    "Venemaa valmistub uueks pealetungiks, Trump on valmis Ukraina ära andma"

    "Millised on Trumpi ja Venemaa vahelised sidemed? "

    "Trumpi sidemed Venemaaga ning võtmeisikud "
  • "Tervist Teile"
    Venkud jah loodaksid ühist maailma jagamist. Tegelikus on see, et Putler ei saa usaldada isegi enda kõige lähedasemaid õukonna liikmeid, rääkimata siis täiesti ettearvamatust Trumpist.

  • Meil tasub ainult loota, et Biden mingi ime läbi tagasi valitakse või, et Demograadid leiavad Bideni asemele kellegi otsustavama.
  • Läks! USA relvabaasid Euroopas on täis neid relvi, mis lähinädalatel Ukrainlasse jõuavad. Eeltöö on tehtud, teisipäeval peaks Senat hääletama ja siis lähevad asjad liikuma.
  • ega relvad ei sõdi , mehed sõdivad. Nii nagu see bill sai varem lahti kirjutatud, sellest rahast suurem osa läheb varem äraantud relvade asendamiseks USA ladudes , USA enda operatsioonideks Euroopas ja Ukraina valitsussektori palgakuludeks

    Isegi kui Ukraina saaks kõik relvad, niipalju kui nad üldse oskavad küsida ( mida nad kaugeltki ei saa ), siis mehi neile ühegi billiga juurde tekitada ei saa. Aga Lääne militaarekspertide arvates oleks Ukrainal juurde vaja 500 k väljaõpetatud meest , et käima panna normaalne rotatsioon rindel ja sama hinnang on ka Ukraina enda kindralstaabil .

    https://apnews.com/article/ukraine-parliament-recruit-army-russia-war-5b7d9f58bb398b4ad1296311b8130b92
  • "Tervist Teile"
    Vastavaid artikleid on ka Eesti meedias pidevalt ilmunud, ega mina neid oma peas välja ei mõtle.

    Kohalikus meedias avaldatu põhjal ei ole mõtet teha suuremaid üldistusi rahvusvahelise poliitika teemal. Täpselt samuti ei saa seda teha ainult Guardiani ja NYT artiklitest lähtuvalt. Tegelik pilt on ikka palju mitmekesisem.
  • Foorumlase Tervist Teile poolt järjekordsed musternäidisised Kremli pehmest mõjutustegevusest. Lahtiseletatuna: Leppige juba ette.
  • Me siin kõik oskame Delfit lugeda. Ja mida sa selle allteksti ja pildiga öelda tahdki?
  • Stagna ajab täpselt samasugust lolli delfit kopeerivat iba, nagu “h2dateile’. Miks sa ttrust temaga ei mölise? ;)

    Me koik teame, et Ukrainal on mehi juurde ka vaja, aga paremad relvad võimaldavad ka väiksemal arvul meestel edukalt sõdida, sellest muidugi stagna vaikib, et saaks edasi iniseda kui pekkis koik on.
  • Eks tõe me saame alles kunagi kaugses tulevikus teada: Mike Johnsonit mõjutas hirm, et Putin võtab ette Balti riigid.

    Arvatavasti võis see ohuhinnang tulla USA luureasutustelt. Johnson on aga kahjuks oma parteis vähemus, nagu hääletustulemus näitas.

    Kriitikutele, pole mingit alust arvata, et kui ohust ei räägi, siis läheb oht ise mööda. Samas mõni ärimees ei suuda seniajani selgelt välja öelda, et Putin on sõjakurjategija.
  • Ainult, et Zeleznõi tänas USA-t abi eest kohe, mõned minutid peale hääletust (mida EPL ei maini). Ju nad on õppinud.
  • Küllaltki veider arvamusartikkel. Ukrainlased on iga abi eest lõpmata südamlikult tänulikud. Ja ka väljendavad seda. Pigem hakkab endal imelik, sest me võiks hoopis neile tänulikud olla selle eest, mida nad teevad.
  • Kes siin keda tänama peaks. See on puhtalt USA ja UK tegemata töö, et maailmas juba üle sajandi selline kurjuse impeerium eksisteerib.
  • "decibel"
    Kes siin keda tänama peaks. See on puhtalt USA ja UK tegemata töö, et maailmas juba üle sajandi selline kurjuse impeerium eksisteerib.


    Kui mitte ütelda et kogu olukord, et Venemaa julges selliselt rünnata on USA ja teiste lääneriikide pikaajalise teadliku järeleandmise poliitika vili. Tänulik sellises olukorras peaks UKR ikka olema, aga USA ja muu lääs on täna olukorras, kus maksab intresse ja nad teavad ise väga hästi, et senise poliitika jätkamisel need intressid vaid kasvavad ja mitte ilmtingimata ei pruugi see abi piirduda tulevikus vaid Ukraina abistamisega.
  • Kõik ülejäänud plaanitavad nõuded kastirattale on lihtsalt "keelamine ja reguleerimine mitte mingil põhjusel" kuid kõnniteedelt peaks nad minema jah saama. Kõnnitee peaks olema puhtalt jalakäijate pärusmaa. Ei jalgrattaid, tõukse või kastirattaid.

    Kesklinnast väljas, kus vähem jalakäijaid, võiks olla kombineeritud teed. Selles osas on Tallinnas muutunud kõnniteed sellisteks, et seal varsti peab jalakäijana hakkama kiivrit ja kaitsmeid kandma.

    Autode kiirust alandame, selleks et jalakäijate elu säästa, samal ajal paneme nende samade jalakäijate vahele liikuma sõidukid. Ma pole küll eestis, kuid välismaal näinud, kuidas kastiratas jalakäijale otsa sõitis, verd ja hambaid oli terve tee täis.

    Lisaks veel kõik abimootoriga asjad peaks minema AM kategooria alla, ka tõuksid, üksrattad ning abimootoriga jalgrattad.
  • Vabandust. Valesse teemase, mode võib ümber tõsta või kustutada.
  • "nastik69"

    Kui keegi tahab toetada siis meie konto: EE387700771008885941
    MTÜ Toeta Ukrainat
    Selgitus: 4x4 maastur Ukraina sõjaväele

    Raha eest ostame autosid, varustust ja varuosi. Korda teeme oma vabast ajast ja kohale viivad juhid oma raha eest. Piiril vormistatakse autod militaarotstarbelisteks, mis tähendab, et tsiviilis neid kasutada ei saa.
    Töötasusid ega mingeid muid tasusid kellelegi ei maksta.
    Annetus on tulumaksuvaba.


    Nastik pole siin foorumis vist maininudki, et LHV foorumlaste abiga soetati rindele kaks KIA Soretnot, selle peale panin ise kaa toetuse teele. Lugege veidi automoto foorumit ja see kannustab teisi kaa toetama. Mehed panevad kogu oma vaba- ja uneaja pere kõrvalt hakkama, et rindekõlbulike maastureid ehitada, täiesti ulme millest mida valmistatakse. Au ja kiitus teile!
  • Lenzer veidi liialdab. Magada ikka saab aga tänu sõjale Ukrainas lapsed hakkasid oskama ise trennis käia küll :)

    Autod tulid sellised:

    Kui keegi arvab, et Sorento on jama siis võin öelda, et käisin rasketehnikat välja tõmbamas ja igati tegija täisraamiga pill.
    Tuleb tõdeda, et turult 1700.- € eest päris kahte sellist masinat ei saa. Müüjad tegid toetuseks ikka soodushinna ka.

    Suured tänud kõigile toetajatele! Tegin AM foorumisse nende kohta postituse aga ei saa jah eeldada, et kõik seda remondiplogi seal lugemas käiks https://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=65681&pid=566153#pid566153

  • Ajupestud silmaklappidega oinad, kes klappide vahelt muud ei näe võivad kohe miinuseid taguda. Mõtlevad inimesed võiksid lingil ka klikkida: https://maailm.postimees.ee/8006280/postimees-ukrainas-voita-soda-voi-korruptsioon-ukrainlased-tahavad-molemat
  • Asjad, mida Vene-emalt iialgi ei kuule on:

    1. Kes oleks parem juhtima Ukrainat läbi sõja
    2. Mida veremaa valesti teeb
    3. Kuidas vanaema ise panustab Ukraina aitamisse
    4. Mis kell kremlist igahommikused jutupunktid saadetakse ja palju iga kommentari eest rublasid saab.
  • Huvitav jah, mis kell Postimehele kremli jutupunktid saadeti? Siin on ikka seltsimehi, kes ajupesu peale mistahes asju uskuma hakkavad. Kuu aega kõigilt kanalitelt, et varblased on süüdi selles, et ülim õnn meie õuel pole ja juba tüübid haaravadki kaikad ja ragulkad ja sööstavad varblasi tapma. Ajaloos olnud.
  • Ainuke asi, mida selle artikli pinnalt järeldada võib on see, et Ukrainas on suur probleem korruptsiooniga. Lisaks hästi järele mõeldes ka seda, et kui võimu juures oleks mingi teine seltskond, siis suure tõenäosusega oleks probleem täpselt sama. Korruptsiooniga tulebki tegeleda ja selle olemasolu sidumine ühe-kahe isikuga on jabur.
  • "Lenzer"
    Asjad, mida Vene-emalt iialgi ei kuule on:

    1. Kes oleks parem juhtima Ukrainat läbi sõja
    2. Mida veremaa valesti teeb
    3. Kuidas vanaema ise panustab Ukraina aitamisse
    4. Mis kell kremlist igahommikused jutupunktid saadetakse ja palju iga kommentari eest rublasid saab.


    Selles viimases puntis oled sa veidi mööda pannud. Ei saa ega taha keegi neid rublasid. Isegi iga väike bardakistani jõnglane teab, et alati on vaja küsida baksov, ikka ja ainult baksov :)
  • Eilsete uudiste taustal tahaks avaldada Kivisildniku teksti, nüüd juba järelehüüdena kallile Timur Ivanovile:

    Ent Vene kaotusel on ka nimi ja nägu, olge lahked ja saage tuttavaks, meie suurim liitlane ja Eesti Vabariigi iseseisvuse ja vabaduse emeriitgarantii on Timur Ivanov, Venemaa asekaitseminister ja meistervaras, kes usaldusväärsetel andmetel on pannud tuuri 83 miljardit, hinnanguliselt siis 20-30% kogu punaarmee rahalistest vahenditest.

    Kindrali poeg, 1975. aastal Moskvas sündinud Timur on osutunud inimkonna suurimaks heategijaks ja Euroopa päästjaks. Ilma tema ennastsalgava tegevuseta laiutaksid kadõrovlased juba Berliinis ja heiskaksid riigipäevahoonele ei teagi täpselt mis lipu, kas linnupildiga pepsitrikolori või kui see on juhtumisi tuuri pandud, siis midagi islamifundamentalismi klassikast.
  • Kohe tuleb Vene-ema kiitlema, et näete veremaal vähemalt tegeletakse koruptsiooni väljajuurimisega aga kokaiini-homo Zelenski ja tema pätibande saavad karistamatult edasi varastada.
  • Nüüd vist on iga seinaääri-mööda-võdiseva ja muidu komnoore kohus kirjutada, et vene-ema sai jälle rubla kremli jutupunkti edastamise eest. Ma veel ei kirjuta, andke bakse, siis ikka saab see lause kirjutatud..
  • "Vanaema"
    Ajupestud silmaklappidega oinad, kes klappide vahelt muud ei näe võivad kohe miinuseid taguda. Mõtlevad inimesed võiksid lingil ka klikkida: https://maailm.postimees.ee/8006280/postimees-ukrainas-voita-soda-voi-korruptsioon-ukrainlased-tahavad-molemat

    Mõtlev inimene teab, et korruptsioon väheneb jõuliselt alles siis, kui ühiskonna suhtumine korruptsiooni muutub järsult taunivaks (ja teod jõuavad karistuseni). Seega on Ukrainal lootust.

    Venemaal peetakse korruptsiooni aktsepteeritavaks, vältimatuks. Venemaa seis on lootusetu.
  • Korruptsioon muutub taunitavaks alles siis, kui seda tajutakse ründena ühiskonnakorralduse vastu, mille osaks ennast peetakse. Igal pool kus riik on päriselt oma, on korruptsioon rohujuuretasandil iseenesest taunitav. Venemaal, kus riigi avalikult paljaks riisumine ja üksteise tagant varastamine on üldtunnustatud rahvussport, ollakse korruptsiooni taunimisest mõeldamatult kaugel. Venemaa elenike üldine mentaliteet lihtsalt ei võimalda korruptsiooni keelatuse kontseptsioonist aru saada ja seda sõltumata formaalselt olemas-olevast keelust.
  • UK rõhutas, et nende antud relvi võib Ukraina kasutada ka tiblastanis paikneva ründamiseks ja lubas 3 jardi aastas anda kuni vaja. -BBC. Ehk on mingi mõju ka jalaväristajatele, kes ei luba lääne relvadega venes rünnata.
    Macron tõstis jälle lauale lääne vägede Ukrainasse saatmise kui ukrainlased abi paluvad. LeMonde
  • "Kõige olulisem on viimase saja päeva jooksul ehk see, et peale kindral (Valeri) Zalužnõi vallandamist (Ukraina kaitseväe juhataja kohalt) on (Ukraina presidendi Volodõmõr) Zelenskõi toetusreiting kukkunud veelgi rohkem ja Zalužnõi oma oma tõusnud. Kui praegu tuleksid valimised, siis selle võidaks Zalužnõi partei, mida muidugi ei eksisteeri. Presidendivalimised võidaks praegu ka Zalužnõi, kusjuures suure ülekaaluga. Me muidugi saame aru, et (sõja ajal) valimisi ei tule. (Ta viitab uuringufirma SOCIS viimasele küsitlusele, mille järgi toetaks hüpoteetilistel presidendivalimistel praegu Zalužnõid 67 protsenti ja Zelenskõid 32 protsenti ukrainlasi. Lisaks vastas 48 protsenti ukrainlasi selles küsitluses, et peavad Zelenskõi tegevust ebaefektiivseks, efektiivseks pidas 41 protsenti-JP.)"
    https://www.postimees.ee/8014260/postimees-ukrainas-uha-rohkem-inimesi-arvab-et-praegune-voim-viib-ukrainat-vales-suunas
  • "Tankist_007"
    Korruptsioon muutub taunitavaks alles siis, kui seda tajutakse ründena ühiskonnakorralduse vastu, mille osaks ennast peetakse. Igal pool kus riik on päriselt oma, on korruptsioon rohujuuretasandil iseenesest taunitav. Venemaal, kus riigi avalikult paljaks riisumine ja üksteise tagant varastamine on üldtunnustatud rahvussport, ollakse korruptsiooni taunimisest mõeldamatult kaugel. Venemaa elenike üldine mentaliteet lihtsalt ei võimalda korruptsiooni keelatuse kontseptsioonist aru saada ja seda sõltumata formaalselt olemas-olevast keelust.


    Minuarust tehti Eestis kunagi väga elegantselt liikluspolitseiga 1:0 ära
    Kui rääkida Ukrainast, siis meenub kunagine jutt ettevõtjalt, kellel oli vaja saada ametnikult viimane allkiri paberile. Palju kohvris pidi olema, oli ka kokkulepitud. Ainus nisu oli see, et järjekord ametnikuni oli üle kahe kuu. Selle tarbeks pakkus üks teine ametnik, et vot sellise klotsi eest saaksid järgmine nädal. Ehk siis altkäemaksu maksmiseks tuli maksta altkäemaksu :)
  • Täna jood ungari veini, homme reedad püha sõja ja hakkad rahust rääkima #Orban&XiJinping
  • Tundub, et tiblastanis, belgorodis kõvasti äkšnit: https://twitter.com/OSINTNic
    UK luurajad kribavad, et tibla ise ennast seal pommitanud hiljuti:



  • https://maailm.postimees.ee/8019971/postimees-ukrainas-kui-elame-selle-aasta-ule-siis-peab-ukraina-vastu

    Zalužnõi rõhus korraliku mobilisatsiooni korraldamisele, Zelenski muretses oma reitingu pärast ja Rahva Teenrid torpedeerisid kuidas said. Nüüd on tulemus käes. Mitmelt poolt on tulnud infot, et sageli on laskemoona küll ja küll, mehi pole.

    "Postimehele olukorrast rindel rääkinud kõik kolm komandöri kinnitasid, et nende üksustesse on jõudnud värskelt mobiliseerituid mehi. Probleem on aga nende meeste kvaliteet.
    «Kaotusi suudame veel kompenseerida, aga täienduse kvaliteet on kõvasti kehvem,» ütles kapten kutsungiga Normann. «Vanasti tulid täiendusega sellised mehed, kes kohe kippusid lahingusse. Nüüd tulevad vanad ja haiged, kes ei taha kuhugi minna.»
    «Peamine on inimesed. Kuni on inimesi, niikaua saame sõdida,» ütles Tuman. «Pole enam [uusi] inimesi, siis on kõik. Uute sõdurite kvaliteet on muidugi selline, et… Ma ei hakka halvasti ütlema.»
    Normanni sõnul oli viimases satsis tema pataljoni saadetud täienduse hulgas mees, kes nägi välja nagu üle 60-aastane, suus ainult mõned hambad. Pärast tuli välja, et mees oli 46-aastane.
    «Meile saadetakse viimasel ajal palju selliseid elu näinud mehi, hambaid pole enam suus,» rääkis Normann. «Sõja algul ei võetud selliseid üldse sõjaväkke vastu, aga nüüd saadetakse isegi meile ründeüksustesse. Meile öeldakse, et te olete nüüd ju nagunii kogu aeg kaitses, teile pole vahet, kes teile saadetakse…»

    Kõikvõimalikud lollpead võivad mind nüüd taas süüdistada Kremli jutupunktide kordamises. Piirsalut ka. Kuulake muinasjutuvestjaid edasi.
  • Ma arvan, et me ei peaks seda seltskonda hukka mõistma, kes usuvad tarode ja saksade muinasjutte, kui hästi Ukrainal kõik on ja kui halb on Venemaa olukord. Ma ei mõista hukka isegi neid, kes juhannat valisid või tema MTÜle raha annetasid. Mäletame neid jutte ju kõik, kuidas Venemaal pidid esialgu raketid otsa saama ja seejärel 2022 aasta jõuludeks tankid. Samas ei ole vastase alahindamine ja naeruvääristamine kunagi head tulemust toonud. Aga inimesed usuvad seda, mida nad alateadlikult uskuda tahavad ja kui neile pakutakse sellist udujuttu, siis usutaksegi ja sõimatakse neid, kes selle udujutu ümber lükkavad.
    Jamaks läheb asi siis, kui need muinasjutuvestjad peaks olema need kes otsustavad Riigikogu tasandil meie riigi julgeoleku ja tuleviku üle.
  • "Vanaema"
    https://maailm.postimees.ee/8019971/postimees-ukrainas-kui-elame-selle-aasta-ule-siis-peab-ukraina-vastu

    Zalužnõi rõhus korraliku mobilisatsiooni korraldamisele, Zelenski muretses oma reitingu pärast ja Rahva Teenrid torpedeerisid kuidas said. Nüüd on tulemus käes. Mitmelt poolt on tulnud infot, et sageli on laskemoona küll ja küll, mehi pole.

    "Postimehele olukorrast rindel rääkinud kõik kolm komandöri kinnitasid, et nende üksustesse on jõudnud värskelt mobiliseerituid mehi. Probleem on aga nende meeste kvaliteet.
    «Kaotusi suudame veel kompenseerida, aga täienduse kvaliteet on kõvasti kehvem,» ütles kapten kutsungiga Normann. «Vanasti tulid täiendusega sellised mehed, kes kohe kippusid lahingusse. Nüüd tulevad vanad ja haiged, kes ei taha kuhugi minna.»
    «Peamine on inimesed. Kuni on inimesi, niikaua saame sõdida,» ütles Tuman. «Pole enam [uusi] inimesi, siis on kõik. Uute sõdurite kvaliteet on muidugi selline, et… Ma ei hakka halvasti ütlema.»
    Normanni sõnul oli viimases satsis tema pataljoni saadetud täienduse hulgas mees, kes nägi välja nagu üle 60-aastane, suus ainult mõned hambad. Pärast tuli välja, et mees oli 46-aastane.
    «Meile saadetakse viimasel ajal palju selliseid elu näinud mehi, hambaid pole enam suus,» rääkis Normann. «Sõja algul ei võetud selliseid üldse sõjaväkke vastu, aga nüüd saadetakse isegi meile ründeüksustesse. Meile öeldakse, et te olete nüüd ju nagunii kogu aeg kaitses, teile pole vahet, kes teile saadetakse…»

    Kõikvõimalikud lollpead võivad mind nüüd taas süüdistada Kremli jutupunktide kordamises. Piirsalut ka. Kuulake muinasjutuvestjaid edasi.

    mul on jälle küsimus, et miks vägede ülemjuhataja jättis kindlustamata piiri Harkovi juures, et tiblad said rahulikult üle tulla? Kus on miiniväljad ja kindlustused? Jälle presidendi süü?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon