Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "bash"
    "Ausi"
    «Peamine on inimesed. Kuni on inimesi, niikaua saame sõdida,» ütles Tuman. See on nii geniaalne lause, et Tuman peaks Nobeli rahupreemia saama. Ilmselt pole kaugel aeg, kui eestlasi hakatakse Ukrainasse ajama, tagalasse. Mida teevad sel juhul Ukraina mehed meil, see on suur küsimärk. Vabatahtlikult nad kindlasti tagasi ei lähe, praegune valitsus nende suhtes sundi rakendada ei julge.


    Kui vaja siis lähen.


    Ongi juba vaja.
  • https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120294145/sojapaevik-817-paev-president-zelenskoid-saadab-varjuna-mojuvoimas-tippametnik-andri-jermak

    Kurjategijast on kena portree maalitud.

    Muuseas pange tähele - Venemaalt ei kosta Ukraina esimese mehe kohta ühtegi halba sõna - hoiavad oma poissi.
  • Jajah, ajupesu-vanaema, tibla ei ütle halba sõna, v.a näit siin või siin, või veel 1000 kohas, küll aga üritab tappa, BBC.
  • USA ei saada instruktoreid enne Ukrainasse, kui sõda läbi. USA ei luba relvi kasutada vene territooriumi (kuni 2014a.) vastu. Selge see, et suured poisid on sõjapidamise reeglid omavahel paika pannud. Ikkagi suur äri, kuigi mitte kõigi jaoks. Sama oli tegelikult ju ka NLiidu ja USA pikaajalise vastasseisu ajal; isegi otseliin oli Moskva ja Washingtoni vahel. Kui venelased mingit linnuparve nägid lendu tõusmas, siis nad vahel ikka helistasid ja küsisid USA ausõna, et ikka on linnuparv, ei ole raketiparv. Kuuba kriis sai ka kenasti ära lahendatud. Püha kolmainsuse Taro-Delfi-Kalmuse apokalüptilised üllitised on mõeldud prolede pöördes hoidmiseks, meie sõjaprintsessi imetegude ülistamiseks, siis on lihtne enne otsustavat hetke (valimised) prigoosin või stroomi metsa kivirahe välja käia ja säilitada toiduahela toimimine. Muidu mingid poetagused tulevad ka käppa moosipurki ajama. Õnnetud on need, kes propagandat usuvad, eriti õnnetud need, kes sõjapropagandat tõe pähe võtavad.
  • Ei süüdistatagi veel Kremli jutupunktide levitamises? Siinne Ukraina riigireeturite ja riigivaraste toetusgrupp on kuidagi vaikseks jäänud. Hakkab mõistus pähe tulema?
  • "Vanaema"
    Ei süüdistatagi veel Kremli jutupunktide levitamises? Siinne Ukraina riigireeturite ja riigivaraste toetusgrupp on kuidagi vaikseks jäänud. Hakkab mõistus pähe tulema?

    Keegi lihtsalt ei reageeri trollile enam, sest pole mõtet, ühtegi vastust ei tule, kes ja kuidas peaks vlaitud riigijuhtie asemel valitsema, ilmselt keegi, kes Putinile sobiks, sest muud sa pole välja pakkunud.
  • "pahurik"
    "Vanaema"
    Ei süüdistatagi veel Kremli jutupunktide levitamises? Siinne Ukraina riigireeturite ja riigivaraste toetusgrupp on kuidagi vaikseks jäänud. Hakkab mõistus pähe tulema?

    Keegi lihtsalt ei reageeri trollile enam, sest pole mõtet, ühtegi vastust ei tule, kes ja kuidas peaks vlaitud riigijuhtie asemel valitsema, ilmselt keegi, kes Putinile sobiks, sest muud sa pole välja pakkunud.


    Ai, ai Vanaema, kas siis eespool pole lugenud, sai ju kirja pandud.
    Kui autor Vanaema, põidlad alla ja edasi..... Milleks p..ska lugeda ja aega raisata!
  • Postimehe järel hakkab ka Päevaleht tõtt rääkima. Kah Kremli trollid siin mõne arvates. Küürakaid parandab ainult haud. https://epl.delfi.ee/artikkel/120294798/boroslav-bereza-praegu-otsustavad-koike-zelenskoi-ja-tema-kumme-sopra-aga-ukraina-voiduks-on-vaja-laia-koalitsiooni

    Tahtsingi sujuvalt jõuda küsimuseni, kui palju Ukraina poliitikud sõja ajal oma reitingutest, enda reklaamimisest ja hüpoteetilistest valimistest mõtlevad.
    See on ebameeldiv teema, kuid tuleb tunnistada tõde: jah, sellest mõeldakse kogu aeg. Seda enam et pidevalt ilmuvad sotsioloogilised uuringud, kus pannakse poliitikuid pingeridadesse. Ja pole saladus, et need toetusnumbrid said saatuslikuks endisele Ukraina armee ülemjuhatajale kindral Valeri Zalužnõile, sest teda usaldati ühiskonnas ja armees rohkem kui president Volodõmõr Zelenskõid. Ja Zelenskõi oli selle tõttu Zalužnõi peale kade. Ta kartis, et teda tabab Winston Churchilliga sama saatus: ta võidab sõja, kuid kaotab valimised. Ning selle pärast Zalužnõi vallandati, mis viis suurte probleemideni.
    ........
    Kahjuks pole reitingud ja enesereklaamimine sõja ajal kuhugi kadunud. See ühtsus, mis Ukrainas 2022. aastal Venemaa sissetungi alguses tekkis, hajus väga kiiresti ning see oli suuresti Zelenskõi ja tema meeskonna „teene“. Praegu tehakse Ukrainas nalja, et meil on ainult kaks kangelast: president Zelenskõi ja krants Patron, kes pole veel 35-aastane ja ei saa selle tõttu Ukraina presidendiks kandideerida.
    .....Mis puudutab Zalužnõid, siis kahjuks ei suutnud keegi veenda Zelenskõid selles, et Zalužnõi tagandamisega kaasneb palju negatiivseid tagajärgi. Sellega halvati armee teovõimet, sest sõjaväes suhtuti Zalužnõisse kui tulevase võidu sümbolisse. Teda peeti meheks, kes suutis venelased peatada ja Ukraina territooriumit vabastada ning kes muutis Ukraina armee Nõukogude armeest Euroopa armeeks. Ta muutis põhimõtteid ja standardeid ning muutus ka ise. Zalužnõi andis paljudele kindlust ja eneseusku.

    Kõike ei kopeeri, lugege originaali.
  • Ma tsiteerin Uusi uudiseid :) LPs on sama tekst, aga veebist artiklit ei leia:

    Rahulolematust on tunda ka president Vladimir Zelenskõi tööga, kelle ametiaeg, kui riigis ei oleks kehtinud sõjaseisukord, oleks pidanud lõppema 20. mail ja eelkõige Andri Jermaki juhitud presidendikantselei tõttu.

    Üldiselt käib jutt Timothy Garton Ash´i artiklist. https://uueduudised.ee/arvamus/poliitkolumn-ukrainat-tulised-pead-enam-ei-aita-nuud-on-aeg-reaalsust-naha-ja-tunnetada/
  • Bereza intervjuust siiski paar kohta veel:

    Neid inimesi, keda Zelenskõi päriselt kuulab, on tegelikult vähem. Neid inimesi, kelle kaudu info temani jõuab, on ehk kümme. Neid inimesi, kes tema meeskonda ei kuulu – olgugi nad kogenumad, targemad või kompetentsemad kui need, kes tema meeskonnas on –, Zelenskõi ei kuula. Zelenskõi lähikondlased on inimesed, kes tulid eikusagilt. Enamik neist oli varem tegev meelelahutusäris ning nad ei tea, kuidas töötavad riik ja riigiinstitutsioonid.
    ...
    Meie ettepanekud heideti kõrvale lihtsalt sellepärast, et ei mina ega ka Mahda pole Zelenskõi meeskonna liikmed ja oleme neid kritiseerinud nende vigade, korruptsiooni ja onupojapoliitika eest. Ukrainas ei reageerita kriitikale nii, et sa juhid tähelepanu mingile suurele probleemile, mis vajab lahendamist, vaid sellele reageeritakse kui vaenulikkuse üles näitamisele. Selles mõttes erineb Zelenskõi märkimisväärselt Petro Porošenkost, kes suutis kuulata erinevaid arvamusi.
    ...
    Ajakirjanik: Olen viimased kaks ja pool aastat suhelnud Ukraina sõjaväelaste ja tavainimestega. Paljud neist pole Zelenskõile andestanud seda, et ta teatas vahetult enne venelaste sissetungi rahvale: „Pole põhjust muretseda, võite mais rahulikult šašlõkki teha.“ Mida teie sellest arvate?

    Teda hoiatati juba 2021. aasta oktoobris-novembris, et venelased tungivad sisse. Ta ei keeldunud mitte ainult mobilisatsiooni väljakuulutamisest, mis oli vajalik ja mis oleks aidanud ohvrite arvu vähendada, vaid ta keeldus ka elanike evakuatsiooni väljakuulutamisest. Ta lihtsalt ei tahtnud seda uskuda, sest tema peas ja tema arusaama järgi oli venelaste sissetung võimatu. See on suur probleem.
    .... Zelenskõi pole vabandanud šašlõki eest, oma meeskonnaliikmete tegude pärast ega ka selle eest, mida ta ütles vahetult enne Venemaa sissetungi: „Me võime suurendada armeed, kuid siis pole meil raha, et teid ehitada.“ Nüüd sõidavad mööda neid teid, näiteks mööda Mariupoli-Zaporižžja maanteed, Vene tankid.
    .....
    Ukrainas korruptsiooni pole! Maa on lame! Taevas on kõva! Nii see on. Kui rääkida tõsiselt, siis vale oleks öelda, et Ukraina on täielikult korrumpeerunud riik. Kuid samal ajal jäävad presidendi erakonna Rahva Teener liikmed pidevalt vahele korruptsiooni ja altkäemaksu võtmisega. Mõne päeva eest sai korruptsioonikahtlustuse põllumajandusminister Mõkola Solskõi. Praeguse võimu paika pandud institutsioonide juhtide pidevad vahistamised räägivad sellest, et korruptsioon eksisteerib.

    Kahjuks näeme sageli, et ainuke karistus, mis neid inimesi ähvardab, on vallandamine. Nii kaua kui neid ainult vallandatakse, ei muutu midagi. Muutuma peab korruptantidesse suhtumine. Enamik ukrainlasi ei kutsu mitte kunagi endale külla, sünnipäevale ja peolauda vägistajat, pedofiili ega mõrtsukat. Aga korruptanti kutsuda pole häbi. Ja see on probleem. Inimesi on vaja ümber harjutada, et nad suhtuksid korruptanti nagu inimesse, kes vägistab nende tuleviku, tapab nende võimalused ja hävitab nende laste tuleviku.

    Link oli eespool.

    Hakkavad silmad avanema?
  • "Vanaema"
    Ma tsiteerin Uusi uudiseid

    Good one. Kui siga otsib pori, siis siga leiab pori.
  • Kohati on mul tunne, et ma elan mingis sürreaalses idiootide maailmas. Mingid tähtsad poliitikud räägivad, et Ukraina ei tohi rünnata Vene territooriumil asuvasid sõjalisi sihtmärke. Tule taevas appi! Kuidas on niimoodi võimalik sõda võita? Venemaa võib siis väljatõrjumise korral oma piirist 10m sissepoole rivistada kogu piiri ulatuses suurtükke ja raketiheitjaid ja anda sealt iga päev tuld kuni aegade lõpuni? Ja teha ei saa midagi. Peab ära kannatama? Kui loll peab olema, et sellist juttu ajada?

    Siis mingid vanaemasugused räägivad, et tegelikult kasutavad ukrainlased kaubanduskeskuseid jm tsiviilobjekte relvaladudena ja seega on nende sihtimine legitiimne. Tule taevas appi! Kas ühel agressoril on mingitki õigust rünnata naaberriigi ükskõik milliseid objekte. Olgu nad sõjalised või mitte.
    Vahest on tunne, et juhe jookseb kokku.
  • Venemaa teeb mida ta tahab, sest tal on piisav sõjaline jõud, piisavalt relvi ja piisavalt sõdureid ja mitte mingit vastutust tagajärgede eest tal ei ole.
  • Allavooluusulised arvavad, et me ei peaks Ukrainat toetama ja relvi mitte andma, vaid hoidma neid endale(loe kasvõi Vurru pastitusi, või Mart Helme sõnu, et Ukrainaga on lõpetatud). Kui Lääne relvade abiga ei ole Ukraina siiani veel agressorit lüüa suutnud, siis kus kohast pärineb konservatiivide arvamus, nagu meie siin üksi(sest NATO, USA, EL jne. on ju allavoolumeedias pahad) suudaksime Veremaal paljunevat imperialistliku konservatismi siin võita? Mida rohkem me ukrainlastele relvi anname, seda parem! Ukrainlased kaitsevad vabatahtlikult oma kehadega meie vabadust ja takistavad vere valgumist ka üle meie riigi piiri. Verevalamine meie enda riigis on meile ALATI kallim, kui verevalamine Ukrainas. Kurb, aga nii see on.
  • "Tervist Teile"
    Venemaa teeb mida ta tahab, sest tal on piisav sõjaline jõud, piisavalt relvi ja piisavalt sõdureid ja mitte mingit vastutust tagajärgede eest tal ei ole.


    Braavo! Aplaus. Maskid on langenud! Rossiju boezdat ne vozmozno! Foorumlase Tervist Teile posttused kannavad koguaeg ühte narratiivi: Harjuge juba ette ära, et nagunii Putin tuleb. Ja kui hakkabki tulema, siis läheb nii nagu pidigi minema ja vastuhakk on juba eos mõttetu.
  • Tegelikult on kindralite vahistamised Putini agoonia algus. Ta teeb järjekordse valearvestuse. Kartes mässu, kutsub ta selle tegelikult esile. Milline kindral tahab elada olukorras kus peab kartma iga koputust uksele. Aga diktaatorite lõpp on alati sama stsenaarimi järgi. Tegelikult pole see enam mingi kaine arvestus vaid kasvav paranoia ja sisemine paanika.
  • "mutionu"
    "Tervist Teile"
    Venemaa teeb mida ta tahab, sest tal on piisav sõjaline jõud, piisavalt relvi ja piisavalt sõdureid ja mitte mingit vastutust tagajärgede eest tal ei ole.


    Braavo! Aplaus. Maskid on langenud! Rossiju boezdat ne vozmozno! Foorumlase Tervist Teile posttused kannavad koguaeg ühte narratiivi: Harjuge juba ette ära, et nagunii Putin tuleb. Ja kui hakkabki tulema, siis läheb nii nagu pidigi minema ja vastuhakk on juba eos mõttetu.


    Kui sa ei suuda päris eluga hakkama saada, ning usud tarosi ja saksasi ja tegeled soovmõtlemisega, siis see on ju sinu enda mure.

    Venemaa tegutseb Ukrainas täiesti karistamatult, tal on piisavalt relvi, piisavalt sõdureid. Kui tahab pommitab kaubanduskeskusi, kui tahab pommitab haiglaid, kui tahab pommitab mõne lapsi täis lasteaia sodiks ning talle ei juhtu sellest mitte midagi. See on fakt ja sinu räuskamine seda fakti mitte mingit moodi ei muuda. Kas tead kui suur on Venemaa rahvaarv? Kui ei tea, siis googleda.

    Seda Putini agooniat, Putin sureb kohe ära, raketid saavad otsa, Venemaa laguneb ära, Venemaa kukum majanduslikult kokku jne. Seda räägivad need nn julgeolekupsetsialistid alates 02.2022. Üks mässaja seal juba oli, Prigozin, mis sellest küll sai?
  • "Tervist Teile"
    Venemaa teeb mida ta tahab, sest tal on piisav sõjaline jõud, piisavalt relvi ja piisavalt sõdureid ja mitte mingit vastutust tagajärgede eest tal ei ole.


    Miinuse panijad lükaku ümber kasvõi üks väide minu eelmisest postitusest.
    Kas on relvad otsas, nagu lubasis julgeolekuspetsialistid?
    Kas sõdureid ei ole, nagu pidevalt lubatakse?
    Kas keegi Venemaa juhtidest on kohtualla ja vangi pandud, seoses sõjakuritegudega?

    Narva jõel poidega toimunu järel tõesti maskid langesid ja näitas ju selgelt ära, kuidas asi tegelikult on.
  • "mutionu"
    Tegelikult on kindralite vahistamised Putini agoonia algus. Ta teeb järjekordse valearvestuse. Kartes mässu, kutsub ta selle tegelikult esile. Milline kindral tahab elada olukorras kus peab kartma iga koputust uksele. Aga diktaatorite lõpp on alati sama stsenaarimi järgi. Tegelikult pole see enam mingi kaine arvestus vaid kasvav paranoia ja sisemine paanika.


    Tore soovmõtlemine, aga kahjuks pole sellel reaalsusega küll mitte mingit pistmist. Aga kui see sul enesetunde heaks teeb, siis usu edasi.
  • No tubli Tervist Teile. Vatijopega kapist väljas kogu hiilguses :)
  • "mutionu"
    No tubli Tervist Teile. Kapist väljas kogu hiilguses :)


    Sinu soovmõtlemine ja vastase alahindamine Eestit ei kaitse.
  • Õige! Peamine on sõjatuhin ja sõjaprintsessi varbavahede limpsimine.
  • "Ausi"
    Õige! Peamine on sõjatuhin ja sõjaprintsessi varbavahede limpsimine.


    Tegelikult on praegu igati õige aeg küsida, et miks printsessi juhitav valitsus ei võta kiiresti (miks ei tehtud seda juba 2022) riigikaitselaenu või ei müü rahvale riigikaitsevõlakirju, et saaks kiirelt laskemoona soetamisega edasi minna ja et Eestil oleks vajadusel ning olukorra tekkides mürsud ja pommid olemas? Miljard laenu võtta ja see niisama sotstoetusteks laiali jagada, sellega ei ole ju probleemi.
  • Rohehulluse ja üleüldise venestamise olukorras ilmselt rahvas ei ostaks neid võlakirju.
  • See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D
  • https://www.delfi.ee/artikkel/120295498/reuters-putin-on-valmis-relvarahuks-ukrainas-praegustel-rindejoontel
    Kui Putler peaks Ukrainas oma tahtmise mingilgi moel saama, siis võib kindel olla, järgmiseks pannakse proovile meid ja/või Moldovat. USA allavoolumeedias(meil loomulikult ka) Veremaa trollikontor juba söödab ette selle jaoks sobivat ,,õiget,,infot.
  • "pahurik"
    See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D


    Sildistamise asemel ütle siis ise, miks printsessi juhitav valitsus ei ole Eesti julgeoleku tugevdamiseks vajaliku laskemoona ostmiseks võtnud riigikaitselaenu? 2 aastat on olnud aega tegutseda.

    Kas sa kiidad selle heaks, et meil ei ole varutud piisavalt mürske ja pomme? Kui sa kiidad selle heaks, siis oled ju sina ise Kremli troll või miks mitte, lihtsalt vatnik. Oled sa vatnik, kremli troll või ei ole, mina seda ausaltöeldes ei tea, aga sellise mulje mulle jätad kahjuks.

    Või sa oled üks neist, kellele ei saanud enne valimisi per55e keeratud riigi rahanduse seisust ning maksutõusudest rääkida?
  • "Tervist Teile"
    "pahurik"
    See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D


    Sildistamise asemel ütle siis ise, miks printsessi juhitav valitsus ei ole Eesti julgeoleku tugevdamiseks vajaliku laskemoona ostmiseks võtnud riigikaitselaenu? 2 aastat on olnud aega tegutseda.

    Kas sa kiidad selle heaks, et meil ei ole varutud piisavalt mürske ja pomme?

    Või sa oled üks neist, kellele ei saanud enne valimisi per55e keeratud riigi rahanduse seisust ning maksutõusudest rääkida?

    pane aga edasi troll! Ma olen siin aastaid reformi kritiseerinud ja pean nede poliitikat idiootseks, aga no see pask, mis sa suudad genereerida, ületab igasugu normaalse inimese valuläve. Koguaeg tuleb pähe mõte, et kuhu me jõudnud oleme, üksrattad, TT ja Ausid laotavad oma sitta üle foorumi.
    Eks jah Tervist Teile, sinu ja Varro jutt ühtib, poleks tohtinud oma mürske ja suurtükke jne Ukrainale anda, kohe näha, kelle jutupubkte levitad.
  • "pahurik"
    "Tervist Teile"
    "pahurik"
    See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D


    Sildistamise asemel ütle siis ise, miks printsessi juhitav valitsus ei ole Eesti julgeoleku tugevdamiseks vajaliku laskemoona ostmiseks võtnud riigikaitselaenu? 2 aastat on olnud aega tegutseda.

    Kas sa kiidad selle heaks, et meil ei ole varutud piisavalt mürske ja pomme?

    Või sa oled üks neist, kellele ei saanud enne valimisi per55e keeratud riigi rahanduse seisust ning maksutõusudest rääkida?

    pane aga edasi troll! Ma olen siin aastaid reformi kritiseerinud ja pean nede poliitikat idiootseks, aga no see pask, mis sa suudad genereerida, ületab igasugu normaalse inimese valuläve. Koguaeg tuleb pähe mõte, et kuhu me jõudnud oleme, üksrattad, TT ja Ausid latavad oma sitta üle foorumi.
    Eks jah Tervist Teile, sinu ja Varro jutt ühtib, poleks tohtinud oma mürske ja suurtükke jne Ukrainale anda, kohe näha, kelle jutupubkte levitad.

    Mina olen siin juba aastaid Ekret kritiseerinud, aga ilmselt esimest korda nõustun pahurikuga.
  • "pahurik"
    See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D


    Kremli trollile, loe: TOOMAS LUMAN ⟩ Riigikaitse vajab 1,6-miljardilist laenu. Ja seda nüüd kohe!

    Ma saan aru, miks Kremli trollidele ei meeldi jutt Eesti riigikaitselaenust, aga midagi pole teha, seda riiki ei saa jälle vatnikele anda.

    Kui sa ei ole Kremli troll, siis ütle, mis sa oled vastu Eesti julgeoleku tugevdamisele sh laskemoona juurde hankimisele?
  • "Tervist Teile"
    "pahurik"
    See on ikka puhas kuld: 2 Kremli trolli postitavad üksteise võidu foorumi Putini jutupunkte ja näitlevad nagu nad vaidleks üksteisega :D


    Kremli trollile, loe: TOOMAS LUMAN ⟩ Riigikaitse vajab 1,6-miljardilist laenu. Ja seda nüüd kohe!

    Ma saan aru, miks Kremli trollidele ei meeldi jutt Eesti riigikaitselaenust, aga midagi pole teha, seda riiki ei saa jälle vatnikele anda.

    oot, sina pidi ju kohe välismaale putkama ja Eesti kaitsmata jätma? Mis need relvad aitavad kui sinusugused kohe punuma pistavad, sitt püksis.
    Pole siin mingit laenu vaja, kulud tuleb üle vaadata ja Tervist Teile ja Ausid tootvale tööle saata ja raha on kohe olemas. Kusjuures hetkel ei ole asi rahas, mingit sitast miljoniot mürsku ei suudeta Ukrainale hankida, kus neid töeliselt vaja on, meile samal ajal neid lattu koguda, tundub hea plaan.
    PS see luulu, et mina või keegi teine ei soovi vajalikku tehnikat ja laskemoona osta, on ainult sinu peas. Riik laenab juba võimete piiril, st raha on juba olemas, vaja ainult kulutada sihipäraselt. Hetkel on mõistlikumm kõik mürsud lao asemel Ukraina poole teele saata, jõuavad kohe sinna kuhu vaja.
  • Mürsk Ukrainale on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus!
  • Ausi juba töötab tootvalt, kuigi on kulak, kapitalist ja vereimeja. Lahendus oleks ettevõtlus mürsutootmiseks täitsa ära maksustada. Hiina rõõmustaks selle üle, kuigi mürsusektoris poleks temast mingit tegijat enam. Kõik muud sektorid aga, palun väga.
  • Kui siin foorumil admin oleks, siis oleks Ausi ammu bänni saanud, sest tema postituste mõte ei ole muud kui ilkuda Ukraina kallal ja seeläbi õigustada liliputi agressiooni. Kuna admini pole, siis tulen talle isiklik blokk peale panna. Tehtud.
  • https://tvpworld.com/77750101/sweden-affirms-ukraines-right-to-use-swedish-weapons-against-russian-targets
    Lõpuks ometi! Esimene Lääne riik on andnud Ukrainale loa kasutada oma relvi Veremaa pinnal! Loodetavasti teised riigid järgnevad peagi.
  • "karlsson25"
    Lõpuks ometi! Esimene Lääne riik on andnud Ukrainale loa kasutada oma relvi Veremaa pinnal!

    Ei ole esimene. Kyiv can use British weapons inside Russia - Cameron
  • "angelp"
    Kui siin foorumil admin oleks, siis oleks Ausi ammu bänni saanud, sest tema postituste mõte ei ole muud kui ilkuda Ukraina kallal ja seeläbi õigustada liliputi agressiooni. Kuna admini pole, siis tulen talle isiklik blokk peale panna. Tehtud.


    Mul on see idioot blokeeritud, aga see ei aita. Auuu, LHV!
  • Täitsa uskumatu, mis seltskond siin koos on. Inimesed elavad oma paralleelmaailmas, kus eksisteerib ainuõige tõde.

    Teate, mis? Mul on ka oma tõde. Ukraina on karmis sõjas ja neil on väga raske. Igaüks, kes tahab saab aidata. Kas oma vaba ajaga, rahaga, astudes kaitseliitu, mässides ennast Ukraina lipu sisse ja meelsust avaldades vms

    Aga LHV foorumile tuleks ilmselt kasuks kui neile, kes sajandat korda sama mõtet väljendavad oma lõim loodaks. Tervist Teile, Vanaema ja Ausi saaks seal kasvõi iga päev sama juttu kirjutada. Ja siis üle kinnitada, et neil on õigus!
  • nastik69 on nõus ilmselt ka sellega, et vene keel saab teiseks riigikeeleks Eestis, sest paljud Ukrainast sisserändajad suhtlevadki üllatus-üllatus ainult vene keeles, aga vaja on ju toetada. Sitta sest Eestist ja eesti keelest, peamine on siiski Ukraina. Nii arvab nastik69. Aga võibolla ei arva, lihtsalt voorus-edvistab nagu viimasel ajal kombeks. Ukraina sõda ja Eestis tehtavad sigaduse-lollused, mida põhjendatakse Ukraina sõjaga, on nagu siga ja kägu; pole vaja üht teisega põhjendada.
  • ausi, nastik teeb päevas rohkem Eesti ja Ukraina heaks sõduritele maastureid ehitades, kui sina mitme aasta jooksul ema keldris suudad ekre loosungeid trükkides teha ja olgem ausad, see mis sa teed, on mõttetu. Ma võtaks siia 50 töökat ukrainlast silmagi pilgutamata kui saaks ühe ausi siit minema saata. Lisaks on siiasaabunud ukrainlased paari aastaga rohkem eestikeelsed ja -meelsed kui kremli loosungeid levitavad ekreiidid.

    Ja miks su rumalust blokeerida ei anna LHV foorumis, jääb mulle igaveseks mõistatuseks.
  • "Ausi"
    nastik69 on nõus ilmselt ka sellega, et vene keel saab teiseks riigikeeleks Eestis, sest paljud Ukrainast sisserändajad suhtlevadki üllatus-üllatus ainult vene keeles, aga vaja on ju toetada. Sitta sest Eestist ja eesti keelest, peamine on siiski Ukraina. Nii arvab nastik69. Aga võibolla ei arva, lihtsalt voorus-edvistab nagu viimasel ajal kombeks. Ukraina sõda ja Eestis tehtavad sigaduse-lollused, mida põhjendatakse Ukraina sõjaga, on nagu siga ja kägu; pole vaja üht teisega põhjendada.


    See juba nii haige jutt, et jõudis ka minu jaoks blokkimise piir kätte.
  • "Lenzer"
    ausi, nastik teeb päevas rohkem Eesti ja Ukraina heaks sõduritele maastureid ehitades, kui sina mitme aasta jooksul ema keldris suudad ekre loosungeid trükkides teha ja olgem ausad, see mis sa teed, on mõttetu. Ma võtaks siia 50 töökat ukrainlast silmagi pilgutamata kui saaks ühe ausi siit minema saata. Lisaks on siiasaabunud ukrainlased paari aastaga rohkem eestikeelsed ja -meelsed kui kremli loosungeid levitavad ekreiidid.

    Ja miks su rumalust blokeerida ei anna LHV foorumis, jääb mulle igaveseks mõistatuseks.


    Ossinovski teab ka, et rahvusriik on ohtlik düstoopia.
  • Ei tohi unustada seda, et enne eelmisi valimisi oli Lehtmes kahtlemine koletu hereesia ning putini jutupunk. Kas need Lehtmes kahtlejad on juba de-blokeeritud?
  • Tohib küsida, kas isand Lenzer on juba võtnud 50 töökat ukrainlast või ainult võtaks? ja mis keeles suhtlus käib või käiks? mina ise palju tagasihoidlikum, piirdun kahega. Ma ei tea kas nad on ukrainlased, igaljuhul on nad siis tulnud poolteist aastat tagasi Ukrainast. Töötavad projektipõhiselt, täistööajale ümberarvestatult palk ikka kaks Eesti keskmist vähemalt. Suhtleme vene keeles. Võiks ka inglise, aga nende keeleoskus on passiivne. Nendest, nende mõtetest Ukraina teemal ja sellest, kuidas nemad iseend tulevikus Ukrainas näevad (kui nad sinna tagasi peaksid minema), võiks palju kirjutada, aga obsessiv-kompulsiivsete pursete vältimiseks lõpetan nüüd.
  • "Ausi"
    «Peamine on inimesed. Kuni on inimesi, niikaua saame sõdida,» ütles Tuman. See on nii geniaalne lause, et Tuman peaks Nobeli rahupreemia saama

    Kas see Tuman on kuidagi seotud Joošikuga? Räägib vene stiilis jutumärkides ja puha.
  • Mul puuduvad roosad prillid nii siin kui seal elavate ukrainlaste suhtes aga hetkel on see teisejärguline. Ja asjadega tasub tegeleda tähtsusejärjekorras.

    Kohalike venelastega olen küll suhelnud nüüd eesti keeles. Passiivsetest kuulajatest on saanud aktiivsed purssijad.
  • "nastik69"
    Mul puuduvad roosad prillid nii siin kui seal elavate ukrainlaste suhtes aga see on hetkel teisejärguline. Ja asjadega tasub tegeleda tähtsusejärjekorras.

    Kohalike venelastega olen küll suhelnud nüüd eesti keeles. Passiivsetest kuulajatest on saanud aktiivsed purssijad.

    Sõitsin Boltiga eelmisel nädalal ja juht oli kena noor neiu, kes ette ja taha vabandas, et ei oska piisavalt hästi eesti keelt. Ma küsisin, et kas ta on Ukrainast? Ta ütles, et on jah, et millest ma seda arvan. Ma seletasin talle, et meie kohalikud lasnagorskilased ei vabanda kunagi selle pärast. Aga tunda oli, et ta tõsiselt püüdis.
  • "nastik69"
    Täitsa uskumatu, mis seltskond siin koos on. Inimesed elavad oma paralleelmaailmas, kus eksisteerib ainuõige tõde.

    Teate, mis? Mul on ka oma tõde. Ukraina on karmis sõjas ja neil on väga raske. Igaüks, kes tahab saab aidata. Kas oma vaba ajaga, rahaga, astudes kaitseliitu, mässides ennast Ukraina lipu sisse ja meelsust avaldades vms

    Aga LHV foorumile tuleks ilmselt kasuks kui neile, kes sajandat korda sama mõtet väljendavad oma lõim loodaks. Tervist Teile, Vanaema ja Ausi saaks seal kasvõi iga päev sama juttu kirjutada. Ja siis üle kinnitada, et neil on õigus!


    Kuna mind mainiti, siis vastan repliigi korras:

    " Ukraina on karmis sõjas ja neil on väga raske."

    Väga kahtlane jutt. Muidu on ju kogu aeg retoorika, et Venemaa on vaene ja pankrotis, rumal, majandus käib alla, riik kukub kohe kokku, sõdureid ei ole, tankid ja raketid said juba 2022 otsa, toimub revolutsioon ja lagunemine, kindralid teevad riigipöörde ja võtavad võimu üle. Seega on Ukraina võit tänu Lääne relvaabile ja F16 lennukitele ainult vormistamise küsimus. Või veel parem, Venemaa kapituleerub ise ning Ukraina tingimustel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon