Riigikogu valimised 2015 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Riigikogu valimised 2015

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Parim viis makse miite maksta on hakata jalgratturiks, siin Facebookist Veiko Viira seinalt:

    Jalgrattur- see on tõeline häda riigi majandusele.
    Ta ei osta liisinguga autot ja raha jääb maksudest saamata riigil, ka ei rikastu tema arvelt pankur.
    Ta ei osta kütust autole, mille hinnast suure osa moodustavad maksud.
    Ta ei kasuta remonditöökodade ja autopesulate teenuseid, ei osta kaskokindlustust ja kohustuslikku liikluskindlustust.
    Ei kasuta tasulisi parklaid.
    Ta ei kannata rasvumise all ja seetõttu ei külasta ta spordiklubisid. Ta on kurat TERVE!
    Seetõttu ei osta ta ka ravimeid ja ei käi mööda eraarste. Elab kaua ka ja on koormaks pensionisüsteemile!
    Tõeline nuhtlus, sest ilma autota ta ei kasvata riigi SKP-d!
  • Noh, ratturile väänatakse kiiver kohustuslikuks, siis helkurvest kohustuslikuks, siis tulede ja pidurite ametlik ülevaatus kord aastas, siis kohustuslik liikluskindlustus, siis piiratakse nende sõidu õigust üldkasutatavatel teedel + hakatakse trahvima neid, kes siiski teedele sõitma jäävad.
  • MAMILitest ralgratturud maksavad riigile käibekat, nii et tolmab!
  • http://majandus24.postimees.ee/3148035/madalapalgalised-hakkavad-riigilt-iga-aasta-maksutagastust-saama#comments
    sama tulemuse annaks lihtsalt tulumaksuvaba miinimumi töstimine ja samaagne üldise tulumaksumäära kergitamine nagu vist VE mingi plaan oli.
    Aga seda ei saa teha, sest reform on koguaeg tulumaksu langetamis trummi tagunud ja seepärast et maksubaas liiga palju ei langeks ei saa maksuvaba miinimumi rohkem kergitada ning peab mingi maksutagastuse gemüüsega tegelema hakkama ja soodustama, et inimene saaks miinimumpalka, siis saab hiljem tagastuse.
  • Ma ei saa asjast üldse aru kui miinimumpalga(390) pealt on tagasimakse 822 eurot aastas, aga miinimumpalga pealt ei tulegi ju aastas kokku tulumaksu 822 eurot,kustkohast see vaheraha veel tuleb?
  • aivo1
    Ma ei saa asjast üldse aru kui miinimumpalga(390) pealt on tagasimakse 822 eurot, aga miinimumpalga pealt ei tulegi ju aastas kokku tulumaksu 822 eurot,kustkohast see vaheraha veel tuleb?

    no seda ma räägingi. Tösta tulumaksuvaba miinimum 400-500 ja kergita üldist maksumäära ja ongi köik lihtne ja selge, aga ei, tuleb mingit keemiat teha. Enne korjame ära ja siis vaatame, kas ja kui palju tagasi anname ja kellele.
  • pahurik
    aivo1
    Ma ei saa asjast üldse aru kui miinimumpalga(390) pealt on tagasimakse 822 eurot, aga miinimumpalga pealt ei tulegi ju aastas kokku tulumaksu 822 eurot,kustkohast see vaheraha veel tuleb?

    no seda ma räägingi. Tösta tulumaksuvaba miinimum 400-500 ja kergita üldist maksumäära ja ongi köik lihtne ja selge, aga ei, tuleb mingit keemiat teha. Enne korjame ära ja siis vaatame, kas ja kui palju tagasi anname ja kellele.


    Siin ju juba selgitati, et need kes tahtsid suurema ümberjaotamise jaoks lihtsalt tulumaksuvaba miinimumi ja tulumaksu tõsta ei olnud majanduses pädevad ja eemaldati õnneks koalitsioonikõnelustelt. Majanduses pädev erakond teab, et tulumaksuga ei mängita ja riigieelarvesse lisaraha tuleb korjata üleöö jõustuvate lisaregulatsioonide, keskonnatasude ning aktsiisidega.
  • Aga sedasi on ju kõik rõõmsad,mulle sobib, 600 euro asemel maksan edaspidi miinimumpalka ja viskan 2 sajalist veel pihku.Minu maksukoormus väheneb, töömehel kah nägu naerul, saab 822 eurot aasta lõpus kingitusena.
    Kuradi hää säädus, keegi ei kaota, kõik võidavad!
  • mitte kuradi tuhkagi ei saa aru...
    milleks sellist keemiat vaja on?
    et riigiaparaati kasvatada või? näpuotsaga kõrvaldatakse erandeid, et siis neid teisest otsast kühvliga juurde äsada. Potjomkinid kurat.
    Tõepoolest, miks ei võinud lihtsalt TM miinimumi tõsta?
    IRL on täiesti sooda peast.
  • Eriti huvitavaks teeb selle "maksutagastuse" just see, kui vaadata kes sellele kvalifitseeruvad: töökoormus peab olema täpselt 1,0 ja brutopalk vahemikus 600 - 390 EUR kalendrikuus!

    Kui koormus on näiteks 0.9 või 1.1, siis oled sa automaatselt juba kõrgepalgaline :D

    Samuti sellisel juhul, kui sa ei saagi regulaarset palka, oled vabakutseline vms... siis pole sa samuti "madalapalgaline", aga tulumaksu maksad teistega võrdselt samamoodi :P
  • Karum6mm
    MAMILitest ralgratturud maksavad riigile käibekat, nii et tolmab!


    EI tea miks ja milleks peaks käibekat maksma ja veel nii, et tolmab? Oo-üütamise raames saab ju rattad ja lycrad töövahenditeks ja tööriieteks kvalifitseerida. Ja tulge mulle tõestama, et ma rattaga kliendivisiiti ei tohi teha! Telliskivi linnakus lausa "a must", aint lycrale tuleb tolmumantel ja roosa dress peale vedada.
  • Üks asi on muidugi see, mis koalitsioonileppesse kirja sai ja hoopis teine asi, mis seadusesse kirjutatakse. Huvitav, kes seda imet kokku üritab kirjutada? Rahandusministeeriumi ametnikud äkki suudavad Sesteri nurka rääkida? Või lastakse lollus läbi, lihtsalt et kutsikas ninapidi oma loiku torgata?
  • Kas ma olen ainus, kes seda pilti vaadates tuleb väike irve ja selline alaarenenud isiku naer peale? Suudab keegi diagnoosi panna?

    Pakun, et tegemist on 2015 aasta pressifotoga.
  • winger
    Kas ma olen ainus, kes seda pilti vaadates tuleb väike irve ja selline alaarenenud isiku naer peale? Suudab keegi diagnoosi panna?

    Pakun, et tegemist on 2015 aasta pressifotoga.


    Sama siin, aga minul vähemasti läks mõne minuti pärast naer üle ja praegu on masendus. Vaatan nüüd kinnisvaraportaali ja teen kiiranalüüsi varade vedelaks laskmisest... no nii perspektiive silmas pidades.
  • Täheldan kõiki ülalmainitud sümptomeid. Näsin komme. Homme lähen sportima. Elame näeme.
    Eestil on kombeks üks päev korraga.
  • winger
    Kas ma olen ainus, kes seda pilti vaadates tuleb väike irve ja selline alaarenenud isiku naer peale? Suudab keegi diagnoosi panna?

    Pakun, et tegemist on 2015 aasta pressifotoga.


    Paistab, nagu erakonna esimees tegi tema kõrval istuvale tulevasele rahandusministrile Kert Ämmapets'ile eesnäärmekontrolli ja nüüd mediteerib "smell my finger" võtmes. Ämmapets ise teeskleb, et loeb mingeid pabereid. Tema kõrval olev ekspeaminister teeskleb, et ta on sellest üle. Ekspeaministri kõrval istuv eksrektor lihtsalt ignoreerib toimuvat. Natuke piinlik oleks sekkuda olulisse meditsiinilisse, aga ka vähemolulisse meditatiivsesse protsessi.

  • winger
    Kas ma olen ainus, kes seda pilti vaadates tuleb väike irve ja selline alaarenenud isiku naer peale?

    Huvitav oleks näha koalitsiooniläbirääkimiste transkripti ja kuidas täpselt koalitsioonilepingu sõnastuse üle nõu peeti. Igaljuhul tulemus on see, et üks seltskond ei suuda (pool)hüsteerilist naeru pidada ja teine seltskond on nähtavalt ära masendunud. Kui see jääb vaid episoodiks, oleks veel vastuvõetav, aga tundub, et siit tuleb seriaal.
  • Te ka ei mõika. Sester on peenike vend, lihtsalt teeb utreeritult Partsi.
  • No Sesteri pukkisaamine IRLis tähendaks Juhani alustatud poliitilise suitsiidi kiiret lõpuleviimist.

    IRL juhtfiguurid ei saa ikka veel aru, et IRLi poliitilise relevantsuse säilitamise ainus võimalik viis on kardinaalne sisemine muutus.
  • Lugesin ka koalitsioonilepingut. Seal kirjas "Seame sisse ettevõtjate päeva tähistamise." Jumal tänatud. Kogu aeg pabistasin, et äkki see punkt jäetakse välja.

    Siin siis minu poolt ka väike juhis, kuidas seda päeva tähistada tuleks:

    1. hommikul kell 9 esitab ettevõtja kohe e-taotluse Äriregistrisse, et soovib seda päeva tähistada ja tasub osavõtumaksuna riigilõivu 400 eurot
    2. kell 10 on rivistus Maksu- ja Tolliameti peakontori ees, kus Helm teeb igale ettevõtjale pai
    3. kell 11 kogunetakse MTA parklasse ja vaadatakse üle, kes mis autoga tuli ja miks, vormistatakse trahvid
    4. kell 12 kuni 13 vaba aeg, kus ettevõtja saab deklareerida üle 1000-euroseid arveid ja süüa kiire võileiva
    5. kell 13 kuni 20 ettevõtjate üldine ülevaatus ja lauskontroll, mille käigus kustutatakse Äriregistrist kõik ettevõtjad, kes hommikuselt rivistuselt puudusid või mõne muu eksimusega vahele jäid
    6. kell 20 esitab ettevõtja Statistikaametisse (e-Stat kaudu) aruande kuidas ta päeva tähistas

    Hetkel on lahtine, et mis kalendripäeval seda kõike teha tuleks. Loogiline oleks, et 2. mail, sest 1. mai on töörahva päralt. Las siis 2. mai olla kulakute päralt.
  • Hea mõte, nagu 1.mai aftekas või nii.
  • Cynic
    Hea mõte, nagu 1.mai aftekas või nii.


    Selleks ajaks on kõik ennast ettevõtjataks joonud.
  • Lõustaraamat: Indrek Tarand 3 hrs ·
    Kuuldes uudist, et täna pärastlõunal tutvustab Rõivas uut valitsust president Ilvesele, tekkib muidugi mõte,et president võib jääda sõnatuks:)
  • Füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) ettevõtluspäeval maksuametilt saadud tunnustusega.



    http://www.ra.ee/fotis/index.php?type=2&id=87123
  • Das ist so sweet! True story! :) :D

    Rõivas: keskkonnale kahjuliku kütuse maksustamine on selge valik.



    * Milline kütus ei ole keskkonnale kahjulik?
  • Oli ju uudis, et Itaalias on majandus jälle kasvama hakanud, üks eeldus oli madalad kütusehinnad. Keegi võiks rõivasele seda seletada.
  • http://m.arileht.delfi.ee/majandus/article.php?id=71201623
    See nüüd on ikka väga scary stuff. Urve hakkab asju teisiti tegema. Ettevõtja on riigi parem käsi... See lause meenutab mulle ühte lugu, kus üks sõber soovitas teisele, et kõige parem on onada kui enne istud tükk aega oma käe peal. Kui tuimaks jääb ja siis paned on tunne nagu keegi teine teeks.
  • Kesikud võiksid urve käest kaubamärgi varastamise eest kopsaka summa küsida.
  • puhkjapojad1
    Urve hakkab asju teisiti tegema. Ettevõtja on riigi parem käsi...


    Urve võiks ikka koalitsioonikaaslase Jürgeni käest üle küsida, mis tõugu loom see ettevõtja täpselt on: pätt, suli ja kaabakas.
    Ja nüüd järsku parem käsi???
    Tõesti, kui Edgar jälle rääkima hakkab, siis esimene kõne läheb TLV ihu-juristide kompaniile koos mõne biljoni nõudega. Ämmapetsil pole ju vahet, mõni mustmiljon siia-sinna....

  • Puhkjapojad1, ma naersin südamest.
    Just nii ongi riigi uusnomenklatuur toimetanud - istunud oma parema käe(ettevõtja) peal nii, et see on tuimaks muutunud ja nüüd, kui pano käib, tundub kõigile raskekaalulistele taguotsadele , et keegi teine istus käe tuimaks, aga see pole oluline - endal on ju hetkel mõnus.
    Selle allegooria valguses on vahva, et Palo on naisinimene, kui ettevõtja on tema parem käsi.
  • Vello Nelikendkaks
    1 hr ·

    Eriti lühikesed naljad:
    "Juut kolhoosis"
    "Neeger päevitab"
    "Majandusminister Michal"
  • ttrust
    Vello Nelikendkaks
    1 hr ·

    Eriti lühikesed naljad:
    "Juut kolhoosis"
    "Neeger päevitab"
    "Majandusminister Michal"


    Lisaks lühike õudusjutt: rahandusminister Sester

  • Ma loodan väga, et ajakirjanikud teevad "meie" suurele rahandusministrile korraliku numbrikoolituse. See muidugi eeldaks, et ajakirjanikud numbreid jagavad.
  • Vaatan "Foorumit". Seeder on enam-vähem tasemel, muu masendab (Rosimannus, Simson , Vassiljev).
  • Mart Juur tuletas meelde, et sõna Valitsus on soome keeles Hallitus.
  • Et siis tegelikult läksid need valmised puhta pekki.
    Ja see millega välja tuldi ajas suu ammuli peaaegu kõigil, kes miskitki justkui jagavad. Äkki ongi see just see, mida kõik on oodanud?
    Muidugi peale Põhjamaade kõige kallimate bensiinihindade?
  • Jürgen Ligi: Eestis eraldatakse raha haridusele, võrreldes SKP-sse, nii palju, et ollakse Euroopa tipus. Samas õpetajate palk on võrreldes keskmise palgaga alla Euroopa keskmist. Samas Norra on veelgi allpool oma õpetajate palkadega.
  • Täna AK-le intervjuud andes jälle arvas Ligi, et "(Õpetajate palkade tõstmiseks haridus)süsteemi siseste ümberjagamiste piir on kätte jõudnud ja vaja on lisarahastust suurendada väljastpoolt"

    Mis lisarahastust? ttrusti viidatud andmete järgi peaksime just finantseerimise külmutama ja efektiivsust tõstma.
  • Võibolla on meil oma haridussüsteemi eripära nagu venemaal on kalapüügi eripära? Et lihtsalt ongi nii, et on kulukas.
    Samas, mul koolis oli klassis 42 õpilast, praeguses koolis õpib selline hulk õpilasi 2 -s klassikomplektis.
  • Küll varsti kultuuriinimesed koonduvad kokku kui üks rusikas ning hakkavad valitsust peksma väites surmtõsiselt, et Jürgen Ligi määramine THM-ks on Reformierakonna kättemaks Sirbi peatoimetaja skandaalile, mille tõttu Langi pidi pea pakule panema.

    True story! :) :D
  • Ligi kaitseministriksoleku tulemuseks oli kaevikusõda Kaitsejõudude Peastaabiga ja seisak Eesti kaitsevõime arendamises; Ligi rahandusministriksoleku saavutusteks oli avalik vastasseis ettevõtjate esindusorganisatsioonidega ning ettevõtluskeskkonna bürokratiseerumine ja halvenemine. Kaastunne kultuuriinimestele!
  • Ligi on olemuselt võimuahne bürokraatlik raamatupidaja-ametnik. Loovus ja kastist välja mõlemisviis - suur null.
    Ja juba eile-esimeste sõnavõttudega-kui polnud (pole) veel ametlikult ministergi, suutis hakata süsi pea kohale koguma... Ei saa see leib tal pikk olema....
  • Parandus: Kaastunne haridusinimestele!*

    * vähene hommikukohvi
  • Asi paistab aina suurepärasem, nüüd saab 390 euro pealt aastas tagasimakset juba 942 eurot! Kel vähegi võimalik, jätab järgmisest aastast oma töötajad miinimumpalga peale ja loodab riigi toele. Riigil on siin oma vasturelv olemas, et miinimumpalgaliste massilist kasvu piirata, tõstetakse mõne aastaga miinimumpalk 615 euro peale ja keegi ei hakka enam mittemingisugust tagasimakset saama,kõigil mütsid silmini.
  • Lugesin ka koalitsioonilepingu enam-vähem läbi. Minu lemmikpunkt, mis suuresti iseloomustab ka kogu lepingut:
    8.31 Analüüsime reeglit, mis välistab ettevõtte juhatuse liikme töötu staatuse, kui ta palgatöö kaotab.

    Kuulge mehed, see on suht värske muutus ja Teie enda praak, mida teil siin veel analüüsida on?

    Katteallikad on ka nunnud. Majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamine - andke minna. Meie hotellid on niigi hinna-kvaliteedi suhtelt paigast ära kui võrrelda Läti, Leedu või Poolaga. Leedu just alandas majtusteenuse käibemaksu. Tulemus? Suured tõstavad hinda, väiksed teevad rohkem mustalt, turistide arv sellest kindlasti ei suurene ning loodetud tulu eelarvesse jääb oodatust oluliselt väiksemaks.

    Aktsiisidega sama jama - kui Rõivas just Lätit ei juhi, siis Ainažist võib saada 'da next boom town'.

    Kas seal koolides, kust kõik need tänased haldusriiklased välja on tulnud, konkurentsist (mh rahvusvahelisest konkurentsist) ei räägita?

    Nii retoorilis-filosoofiliselt küsiks lõpetuseks, et mitu Eesti pikaajalist probleemi käesolev koalitsioonileping lahendab?
  • Minu mõttekäigule veel lisaks, see meede pidi riigieelarvest võtma ainult 35 miljonit, kuidas saab see võimalik olla,meil on ju alla 600 euro saajaid 200k kanti? Siin on varakult juba sisse arvutatud miinimumpalga hüppeline tõus ja sellega saajate ringi oluliselt kärbitud.Miinimumpalk 500 euro peale ja tulebki 35 miljoniga välja, kõik klapib.

    Ettevõtja on riigi parem käsi,ettevõtjad peavad riigile hakkama rahuldust pakkuma?

  • Pole mõtet jonnida, ise see seltskond pukki valiti, kellel olid head lubadused ja katteallikad riigieelarves olemas. Jee-jee olid, õnneks nad teavad, et mälu on lühike ja nelja paigal seistud aasta pärast, kui Savisaar veel elab, on valik ikkagi sama.
    Kusjuures ma adun, et väike maksutõus iga teatud aja tagant on täiesti loomulik tegevus ja tihtipeale riigi toimimiseks vajalik aga praegused numbrid ei ole enam väiksed summa summarium. Kõige kurvem ongi see, et järsk aktsiiside tõus võib anda vastupidise effekti. Viimati kui kütus tegi rekordeid, siis tuttavatel talunikel diisli läbimüük suurenes märgatavalt. Pakun, et seekord sama lugu.
  • Huvitav kuipalju on riigipalgalisi, kes miinimumi saavad e. palju riik jalga tulistab, kui miinimumi tõsta?
  • R.Ott
    Huvitav kuipalju on riigipalgalisi, kes miinimumi saavad e. palju riik jalga tulistab, kui miinimumi tõsta?

    Puusalt pakuks et vähe - suurem osa koristusteenust tuleb teenusena sisse. Seega pauk tuleb kaudsemalt ja teise eelarverea pealt, kui uusi lepinguid tegema hakatakse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon