S&P 500
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mis võiks olla mõistlik instrument S&P 500 kauplemiseks kui tahaks kasutada maksimaalset võimendust? Varem olen kaubelnud Admiralmarketis SP500 CFDga aga nüüd muudeti seal tingimusi ja nõutav minimaalne kogus on 25 korda suurem kui enne, mis muudab asja minu jaoks liialt riskantseks ja ei sobi seetõttu. Nagu aru sain, siis ka LHV Brokeris ei ole varsti enam võimalik SP500 CFD kaubelda. Kas on mingeid alternatiive?
-
Esimeses lauses mainid max võimendust ning teises lauses kurdad, et min kogus liiga suur ?
Kui soovid indeksit kaubelda, siis sp500 futuur on ESZ4 hetkel.
Selle instrumendi kauplemisel on eesti poistega vahendamine palju kulukam. Soovitan ajada asju ikka usa maakleritega.
Näiteks: http://futuresonline.com/ ,siit leiad esialgu simulaatori, millega peaks olema kohustuslik simuleerida enne live minekut.
Kuna ma olen heatahtlik inimene, siis leidsin vajalikuks hoiatada, et instrument on päevakauplemise absoluutne professionaalne tase. See tähendab, et inimesed, kes kasutavad otsuse langetamisel indikaatoreid, sisetunnet või ennustust, kaotavad enda kogu vara. Et olla antud turul edukas, tuleb omada 40% analüüsivõimet, 40% motivatsiooni ning 20% õnne.
Edukuse võti on kasutada neid omadusi, saamaks aru, kuidas töötavad robotid, kes tavakauplejatelt raha võidavad. Kui suudad nende institutsioonidega samasse paati saada, siis teenid mingi hetk liiga palju.
See on nagu sport. Sul peavad olema geneetilised eeldused, millele liidad siis motivatsiooni ning õnne. Esimesed kaks omadust ilma teineteiseta ei tööta. Trenn on vahend, millega end konkurentsivõimeliseks töötada. Minu puhul võttis aega umbes 6 kuud, enne kui ma hakkasin nägema loogilisi seoseid. Samas mulle meeldis näiteks malet arvutiga mängida lapsena, niiet on kogemusi arvutiga võistlemises. Samas olen olnud edukas spordis noorena. Eesti tasemel. Seega tean, et ilma tööta ei tule kogemusi.
Olen eufoorias kaotanud kõik oma stardikapitali, peale mida tuli norras tööd teha, et uut võimalust tekitada. Sportlasena tean, et ilma kaotusteta ei võida. Täna olen tagasi teeninud kaotuse ning püsivalt edukas. Väga kaua võtab aega psühholoogilise enesekindluse tagasitöötamine peale kaotust. Teisisõnu simulaatorilt live kolimine.
Unustasin veel mainida, et kui soovid olla kasumlik, siis unusta see sektor, kui sa soovid töö kõrvalt seda õppida. Et end sisse töötada, peab inimesel olema võimalus vähemalt aasta pühenduda ainult selle instrumendi kauplemisele. See samas ei anna garantiid, et saad edukaks.
Sajast osalejast saab poodiumile ainult 3. Võitja on ainult 1 neist sajast. -
Tänud põhjaliku vastuse eest. Väljendasin vist jah veidi segaselt, tegelikult pidasin max võimenduse all silmas seda, et saaksin kaubelda ainult hinnamuutuse piires omamata alusvara. Optsioonid ei sobi minu strateegiaga kuna neil on ajaväärtus ja see ei oleks kasumlik. Swap niiväga ei mõjuta ja on tühine summa, teenustasud puudusid. Varem kauplesin 1-2 lot korraga kus 1 Lot= 1 CFD, uue korra järgi aga saab kaubelda 1Lot = 25CFD mis ca 2000$ hinna juures on minu jaoks liig mis liig ja ei tunneks ennast enam mugavalt ning samamoodi jätkamine eeldaks ka vähemalt 15-20x suurema portfelli olemasolu mille tekitamiseks veel valmis ei ole. Korraga on siiani max miinus olnud ca 30% portfellist halvematel päevadel ja 150st sissekantud €-st saanud rohkem kui 700 kahe aasta jooksul, samas pole kõike löögi alla pannud aga nüüd on muutunud tingimustes sellega kööga. 25x suurema koguse juures oleksin hoobilt busto. Olen suht passiivne hobikaupleja ja selle aja jooksul suutnud SP500ga korralikult teenida suhtarvuliselt ja sooviksin jätkata kuid sama tagasihoidlikult, et ei peaks nö oma raha juurde tampima vaid saaks tasuta majandada teenituga ja seda kasvatada.
Uurin seda ESZ4 ehk sobib. Traderkingis konto olemas aga seal ei saa indeksite CFD kaubelda. ESZ4 samuti otsinguga sesialgu Tradekingis tulemust ei andnud aga ehk otsisin valest kohast. Püüan endale selgeks teha mis need futuurid täpsemalt on ja kuidas asi käib demoga.
Olen kauplemise kohapealt veel üsna võhik ja indeksid tunduvad seetõttu turvalisemad kui üksikaktsiad ja kui just turg tervikuna kokku ei kuku, ei saa ka nendega midagi hullemat juhtuda kui mõningane tavapärane langus.
Ilmselt tulen nüüd välja üsna lolli avaldusega aga vaatasin, et väikeste kogustega sp500 CFD võimaldab kaubelda Plus500. Seda maaklerit on palju materdatud aga siiski on nad küllalt kaua turul olnud ja päris petised vist ikka ei ole, muidu vist oleks juba kinni pandud? Olen kuulnud, et järskude muutuste korral kipuvad nad "kokku jooksma" aga kui just päevakaupleja ei ole ja sekundite küsimus ei ole, siis vist ei tohiks probleemi olla? Hoiaksin hea meelega eemale aga pole ka paremat alternatiivi esialgu leidnud. -
Täiesti kohatu kommentaar, aga õpi parem pokkerit mängima, sarnaneb veidi börsile, otsuste ja ja tulemuste aeg on oluliselt kiirem, stop/lossid on distsipliini puhul palju väiksemad ja stabiilselt kasumi teenimine on lihtsam ja selgem.
-
nubert
Olen kauplemise kohapealt veel üsna võhik
Ole hea, loe seda nüüd mitu korda ning leia üks adekvaatne põhjendus, miks sa tahad päris rahaga riskida alal, kus "võistlevad omavahel" maailma kõige targemad pead? -
A mis see siis ära ei ole, natuke vaatad turul ringi ja siis kohe VIX futuure kauplema...
-
Rage
Täiesti kohatu kommentaar, aga õpi parem pokkerit mängima, sarnaneb veidi börsile, otsuste ja ja tulemuste aeg on oluliselt kiirem, stop/lossid on distsipliini puhul palju väiksemad ja stabiilselt kasumi teenimine on lihtsam ja selgem.
No see on sama kohatu, pokkeris ei ole ka enam samad ajad, lolle jääb koguaeg vähemaks. -
MrDAX
nubert
Olen kauplemise kohapealt veel üsna võhik
Ole hea, loe seda nüüd mitu korda ning leia üks adekvaatne põhjendus, miks sa tahad päris rahaga riskida alal, kus "võistlevad omavahel" maailma kõige targemad pead?
Ma kirjutasin, olen 2 aastat SP500 kaubelnud ja praegu niipalju kasumis, et möllan tasuta ja tahan jätkata sama asjaga kuna siiani on kõik hästi läinud. Kui kaua peaksin siis demoga tühja lahmima? Minu soov ei ole kogu teenitut kaotada kuid kui see juhtub ei ole ka hullu midagi kuna summa pole suur, küsisingi soovitusi teiste instrumentide kohta või maaklerite kohta kes võimaldaks väikeste kogustega kauplemist, et mitte liialt riskida, samas jätta ukse lahti võimalikule suuremale teenistusele kui paar % aastas, mitte targutamist teemal kas ja kui palju peaksin riskima. MInu jaoks ei ole suur õnnetus kui kaotan algse 150€ investeeringu kuid tahan tegeleda asjaga mis on siiani õnnestunud ja edu korrata, mitte niisama edasi tagasi tõmmelda ühelt asjalt teisele.
Pokkerit mängin ka ja see ei ole siiski sama ega puutu üldse asjasse. -
Viimase 2 aastaga on S&P500 nii metsikult tõusnud, et sellega raha kaotamiseks oleks ikka pidanud kõvasti pingutama. Sellistes tingimustes omandatud oskused ja kogemused on üsna väikese väärtusega...
-
Mis siis oleks soovitus? Visata kõik metsa? Aga kui mulle see meeldis ja sobis ja minu jaoks ei olegi kauplemine töö vaid tulus mäng mida edasi tahan mängida?
Pokkerist rääkides, ka pokkeris ei õpi sa mitte midagi kui demorahaga mängid, samas ei saa sa liikuda enne suuremasse limiiti kui selleks nii bankrolli kui oskuste poolest valmis oled. Mina ei ole veel valmis üles liikuma ja sellepärast alternatiivide kohta nõu küsingi mis oleks võimalikult sarnane. Senised kogused olid sobivad aga kui üks tuba kinni pannakse tuleb leida võimalikult sarnane teine asemele, mitte loobuda või kuulata nende nõuandeid, kes ise ei mängi hakata kabet mängima või niisama lakke vahtima. Niipalju on tõesti ühist. -
Kui mäng siis on teine asi. Meelelahutuse eest kannatabki vahel peale maksta.
-
kui huvi on anna minna ja päris rahaga saad õige tunde......mitte keegi täpselt ei kas nüüd hakkab instrument tõusma või langema....samas mida rohkem oled teinud eeltööd, seda tõenäolisemalt arvad õieti, ehk eksimuse % jääb väiksemaks, selliseid kauplejaid ei ole, kes ei eksi, nii et pole häbeneda midagi.....edu
-
IT mehed teavad, sest numbrid tulevad ühest mustast kastist.
-
150€ alginvesteeringu abil loodad raha teenida? Selle raha eest saab osta koti, kuhu mahub palju taarat. Kaotus on praktiliselt 0, sest kott jääb sulle alati alles.
nubert
Ma kirjutasin, olen 2 aastat SP500 kaubelnud ja praegu niipalju kasumis, et möllan tasuta ja tahan jätkata sama asjaga kuna siiani on kõik hästi läinud. Kui kaua peaksin siis demoga tühja lahmima? Minu soov ei ole kogu teenitut kaotada kuid kui see juhtub ei ole ka hullu midagi kuna summa pole suur, küsisingi soovitusi teiste instrumentide kohta või maaklerite kohta kes võimaldaks väikeste kogustega kauplemist, et mitte liialt riskida, samas jätta ukse lahti võimalikule suuremale teenistusele kui paar % aastas, mitte targutamist teemal kas ja kui palju peaksin riskima. MInu jaoks ei ole suur õnnetus kui kaotan algse 150€ investeeringu kuid tahan tegeleda asjaga mis on siiani õnnestunud ja edu korrata, mitte niisama edasi tagasi tõmmelda ühelt asjalt teisele.
Pokkerit mängin ka ja see ei ole siiski sama ega puutu üldse asjasse. -
Selle võiks tõsta siin teemasse "elukunstnike sektor Eestis"