Riigikogu valimised 2019 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Riigikogu valimised 2019

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esimene protestihääl ka Isamaa ridadest - https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/juri-luik-ekreike-ei-ole-toenaoline-aga-kui-see-sunnib-mina-sellesse-valitsusse-ministriks-ei-lahe?id=85581807

    Ehk siis Jüri Luike ei saa ministrikohaga ära osta ja vabalt võib abirattal ka see hääl kaduma minna ...
  • See on kauplemisvõte. "Vaadake, meie erakonnas on peaaegu mäss teiega koalitsiooni tegemise vastu! Te peate nõustuma meie ettepanekutega, muidu ei saa me oma siseopositsiooni maha rahustada ja kogu koalitsiooniplaan nurjub!"
  • sakuska
    Heh. Niipalju lepingute raugemisest. Tea kuidas selle teise lepinguga Rattal on kah?
    https://epl.delfi.ee/news/eesti/keskerakond-ja-rahvaliit-solmisid-koostooleppe?id=51052472

    Kaabud võiksid oma kunagise presidendikandidaadi EKRE IKE püha garandina välja pakkuda.
  • Ma näen kogu selle EKRE kammaijaa taga poliitika kvaliteedi paranemist, sest inimesed on huvitatud sellest ja see tundub neid rohkem puudutavat kui võib olla tavaliselt. Kui kõik on hästi, siis mis mul sellest poliitikast, küll nad midagi otsustavad seal. Niisugust etendust ei ole varem olnud, kus erakonna liikmed teatavad, et nemad loobuvad ministrikohast või erakonna juhatuse kohast,, kui selline koalitsioon tuleb või kui isegi koalitsiooniläbirääkimisi hakatakse pidama. . Rahumeelne oleks olnud, kui Keskerakond ja Reform oleksid kokku leppinud. EKRE kui nähtus on pretsedendi loonud ja tundub, et ei saa enam öelda: ärme neile tähelepanu pööra, saavad liiga populaarseks.

    Kaljulaid kujutab EKRE toetajaid ohvritena, kes on frustreerunud, mitte natsidena või ebasoovitavatena kuidagi nagu Raud. Aga siis kelle ohvritena? Keskerakonna võimuperioodil EKRE populaarsus kasvas. Mis siis valesti on? Ja kui isegi natsid, siis kus nad varasematel aastatel olid?
  • Sedasi irooniaga FBst:
    Lühike poliitiline analüüs: kui Krister Paris pöördub jumala (Allahi?) poole ja Keskerakonna LGBT fraktsiooni esimees astub juhatusest tagasi, liiguvad asjad õiges suunas: "PÄEVAKOMMENTAAR | Krister Paris: EKRE IKE? Palvetaks, kui oskaks"
  • Aadu Musta sõnul ei andnud eilne Keskerakonna juhatuse koosolek Jüri Ratasele volitusi koalitsiooniläbirääkimisteks, vaid teda volitati konsultatsioone pidama

    see on ilmselt tehniline detail, sest formaalselt saab koalitsiooniläbirääkimisi saab pidada see erakond, kellele president on valitsuse moodustamise ülesandeks teinud? või siiski juhatus ei soovi delegatsioonile Ratas, Reps, Kõlvart ... liiga suuri volitusi anda?

    Muidu, EKRE loosung "kui on Must, näita ust" ei pidanud Aadule eriti meeldima :)
  • Kui EKRE IKE koalisatsioon tekib, kas Eestist ikka läheb delegatsioon Eurovisioonile esinema?
  • ttrust
    abesiki
    Sest neid on 25% rahvastikust.

    Lollus. Mõned eestlastest koosnevad valijagrupid on palju suuremad.


    Paluks nimetada neid suuri, esindamata valijagruppe.
  • ttrust
    Kui EKRE IKE koalisatsioon tekib, kas Eestist ikka läheb delegatsioon Eurovisioonile esinema?


    Loodetavasti lõpetab siis ERR võõrkeelsete laulude konkursside korraldamise, mõned pead lendavad senise jama eest ja Eurovisioonil kõlab jälle ilus eesti keel. Vähemalt midagi head oleks siis selles kolmikliidus.
  • Vanaema
    ttrust
    abesiki
    Sest neid on 25% rahvastikust.

    Lollus. Mõned eestlastest koosnevad valijagrupid on palju suuremad.

    Paluks nimetada neid suuri, esindamata valijagruppe.

    Näiteks: Reformi poolt hääletanud grupp. Keegi siin muretseb: venkudega "ei arvestatud", aga Reformi välja jäädes see Reformi toetav grupp talle muret ei paista tekitavat.
  • Reformil on Riigikogus 34 kohta - väga tugev esindatus. Valitsusse kõik korraga tõesti ei mahu. Aga eespool olnud soovitus vene parteist ei käinudki vist selle kohta, et see partei peaks tingimata valitsuses olema.
  • Vanaema
    Paluks nimetada neid suuri, esindamata valijagruppe.

    Autojuhid- enamus neis rikub kehtivat piirkiiruse piirangut, Oleks neil oma esindatus parlamendis, oleks piirkiiruseid ilmselt suurendatud,
    Õllesõbrad - esindatuse olemasolui korral oleks alkoaktsiise ehk juba langetatud,
    Nende häält ei kuulda...
  • Vanaema
    Reformil on Riigikogus 34 kohta - väga tugev esindatus. Valitsusse kõik korraga tõesti ei mahu. Aga eespool olnud soovitus vene parteist ei käinudki vist selle kohta, et see partei peaks tingimata valitsuses olema.

    Vanaema, püüa kontekstist aru saada. Ka venelastel on väga tugev esindatus - Riigikogus hakkab nüüd olema suuruselt teine fraktsioon, terve kari kremlimeelseid on uues parlamendi koosseisus. Küsimus oli, et "venelastega ei arvestatud", kui EKRE IKE valitsuskoalisatsiooni looma hakati. Miks nendega arvestama peaks, ideekohaselt, kui samas ei pea arvestama palju suurema valijagrupi soovidega?

    Pigem tahtsin välja tuua, et "kellegi grupi soovidega ei arvestatud" - selline ülestõstetud loosung on poliitilises maadejagamises sisuliselt bullshit. Alati on keegi, kellega ei arvestata.
  • mpaberit
    ttrump, see asi on koalitsioon, mitte koalisatsioon.


    ttrust, kordame veelkord üle - k o a l i t s i o o n - on see sõna. Kirjutad miskipärast juba eitea mitmekümnendat korda seda valesti viimastel päevadel. Vene keeles коалиция, ingl k coalition, soome k koalitio.
    Õigekiri on intelligentse inimese tunnus ja seda sa ju oled, eksole.
  • lobjakal kah oma sõna öelda .

    https://arvamus.postimees.ee/6543234/ahto-lobjakas-juri-ratas-tunnistagu-oma-luuasaamist?_ga=2.10097202.601173364.1549568277-86260163.1549568276

    See on nii naljakas kuidas öiroliberastid leidsid kremliitidega järsku suure üksmeele ja vastastikuse armastuse . Ikka nii suur on hirm selle ees,et rahvuslik-konservatiivsed jõud võivadki pidurit tõmmata kasvõi mõneks aastaks kultuurmarksistlikele ümberkorraldustele Eestis, et ollakse valmis kasvõi hinge vanakuradile müüma, et seda ei juhtuks .Teisalt on venelastel paaniline hirm, et äkki hakataksegi Eestis ellu viima põlisrahva ja selle kultuuri kestmise huvides tehtavat poliitikat, mis on põhiseaduse nõue. Ja nad äkki peavadki oma privileegidest järk-järgult loobuma .

    Seni on näiteks ainult mängitud seda, et eesti keel on riigikeel. Öelge üks riigiasutus, mis töötaks ainult eesti keeles ! Käisin hiljuti politseis uut ID kaarti taotlemas, isegi kõik järjekorraautomaadi menüüd on samuti vene keeles, eestlasest ametnikud pursivad püüdlikult vene keelt venelastest klientidega ,sama ka töötukassas ja mujal . Ja see on Tartus, kus venelasi on vähe järele jäänud peale punase lennuväe lahkumist. Ma ei tahagi teada kuidas see on Talllinnas, Narvas ja Kohtla-Järvel ja kas seal eestlane üldse saab riigiasutustes eesti keelega asjad aetud .Igatahes venelasel pole praegu mingit vajadust eesti keelt õppida, sest nende keeleprivileeg on täpselt samasugune kui ENSV-s.

    Märg unistus nüüd on teha valitsust kremliitide häältega. Ainult matemaatika ei mängi välja. 7 ülehüppajat nad ei leia ,sest need teavad väga hästi, et kesikute toiduahelast välja langedes on nad ei keegi ja kaotavad kõik . Pealegi ei saa olla mingitki enam-vähem stabiilselt koalitsiooni kui seis on 51-50, kellest 7 on aknaalused .
  • See on ilmselt nutikas sõnamäng. Ttrustil saab iga nähtus uue lustaka nime, Eesti 200-st saab Gruz 200 ja Keskerakonnast kremlikesikud ja Sotsiaaldemokraatidest sotsialistid. Siis hea lajatada, ei pea argumentidega vaeva nägema.
  • Kristjan1
    Ma näen kogu selle EKRE kammaijaa taga poliitika kvaliteedi paranemist, sest inimesed on huvitatud sellest ja see tundub neid rohkem puudutavat kui võib olla tavaliselt. Kui kõik on hästi, siis mis mul sellest poliitikast, küll nad midagi otsustavad seal. Niisugust etendust ei ole varem olnud, kus erakonna liikmed teatavad, et nemad loobuvad ministrikohast või erakonna juhatuse kohast,, kui selline koalitsioon tuleb või kui isegi koalitsiooniläbirääkimisi hakatakse pidama. . Rahumeelne oleks olnud, kui Keskerakond ja Reform oleksid kokku leppinud. EKRE kui nähtus on pretsedendi loonud ja tundub, et ei saa enam öelda: ärme neile tähelepanu pööra, saavad liiga populaarseks.

    Kaljulaid kujutab EKRE toetajaid ohvritena, kes on frustreerunud, mitte natsidena või ebasoovitavatena kuidagi nagu Raud. Aga siis kelle ohvritena? Keskerakonna võimuperioodil EKRE populaarsus kasvas. Mis siis valesti on? Ja kui isegi natsid, siis kus nad varasematel aastatel olid?


    Ma kardan, et EKRE kui populismi kõrgklass veab Eesti poliitilist kultuuri veel rohkem sohu ning riigimehelikkus jääb aina enam tagaplaanile. Minule samastub EKRE toetaja väga Trumpi base'ga, mida tegelikult kinnitab ka välismaal hääletajate valimistulemus (arvestades stereotüüpset Soome tööle minejat).

    "Lihtsad inimesed", kel Eestis elu keeruline olnud. Näevad, et Eesti ühiskond on nende suhtes ülekohtune, kuid ei suuda päris selgelt artikuleerida, kes nende hädades konkreetselt süüdi on (sest ise nad seda loomulikult pole, v.a. "ise olen loll, et Eestis elan"). Nüüd tulevad Helmed (ja USA-s Trump), kes võtavad mitmetahulised ja keerulised teemad "lihtsa inimese" jaoks lühidalt, konkreetselt ja koloriitselt kokku, mis aitab selgelt nende hädade põhjused kuhugi ära projitseerida.

    USA-s on need moslemid (=terroristid), mehhiklased ja kesk-ameeriklased. Vahepeal ka iraanlased ning valimiskampaania ajal Hillary.

    Helmede jaoks on need peamiselt mitte valgenahalised, aga ka põgenikud terviklikult, keda tuleb siia väidetavalt meeletutes kogustes. Aga ka teistsugused inimesed laiemalt. Ja ongi nii, et Helme teeb sellele "lihtsale inimesele" selgeks, kes on tema hädades süüdi ning tema tuleb neid probleeme lahendama. Inimene ise on muidugi alati tubli.

    Kuidas EKRE-valijat mõistusele tuua? Ei tea, aga väga võimalik, et seda ei saagi teha, sest see poliitiline nišš panustab inimeste piiratud maailmapildile, mis lihtsalt kellegi teise tahtmise tõttu ei muutu. Kahjuks reageerivad aga teised erakonnad pigem konkureeriva populismiga, mis poliitilise kultuuri arenemisele küll kasuks ei tule.

    Kogu selle teema kontekstis on ka IRL 0.0 küsimus. Eelmise võimuliidu ja puna-rohelise koalitsiooni tekitamisel IRL kindlasti valijaid kaotas. Mis aga siis NÜÜD? Ma ei saa täpselt aru, kes nüüdseks Isamaa allesjäänud toetaja on, aga mis sellest toetusest praeguse koaltsiooni kontekstis 2023 saab? Või seal on ka base-valijad, kes valivad alati kindlaid indiviide, mitte erakonda?

    Eriti naljakas on see veel Keskerakonna kontekstis. Kõlas, et KE venelasest valija jäi koju tihti seetõttu, et seekord puudus aktiivne kihutustöö, mille sisu olla varem olnud stiilis "muidu tulevad fašistid võimule". Teadagi, mis mõtteid see sõnum vene kollektiivses mälus tekitab. Ja mis siis nüüd juhtumas on?

    KE valija otsuste dünaamikast suurt ei jaga, aga siin võib vabalt olla kaotajad lisaks Isamaale ka KE ise. Ja kui võimul olles selgub, et päris kogu varem aetud vihakõnet koalitsioonis ära realiseerida ei saa, võib ka EKRE tulevik olla tee marginaliseerumise suunas nagu Perussuomalaiste puhul Soomes.
  • Ja-jahh,
    Minu jaoks seostub alateadvuses Reformikate valimisvõit alati mingi rämeda maksutõusuga.
    Nii et ma tegelikult ka ei mõista, mis neisse kui messiasse suhtutakse.
    Tulevad perekond Kallased ja laksavad sellise Kinnisvaramaksu, et sure maha või koli ära.
    Need napakad aktsiisid alkole ning kütustele ja nende ebarealistlik tõus on ikka reformikate (Taavike) kätetöö.
    Iseenesest võib tänulik olla, et nad eemale hoitakse.
  • Kõik kribavad ja räägivad populism, ise ka aru saavad mida tähendab populism

    Wikipeedia andmetel:
    Poliitiline populism on poliitikastiil, mis rajab jäiga jaotuse "rikkumatud inimesed" ja "korrumpeerunud eliit". Kategooriad on pigem moraalsed. Poliitilistel populistidel on poliitikasse mitmekülgne suhe: ühelt poolt peavad nad seda räpaseks, amoraalsele eliidile iseloomulikuks, teiselt poolt vajavad nad poliitikat selleks, et anda võim tagasi tavainimestele.
  • Kuidas seda nimetatakse, kui eliit on rikkumata, aga kogu rahvas on korrumpeerunud?
  • chipchip
    Kuidas seda nimetatakse, kui eliit on rikkumata, aga kogu rahvas on korrumpeerunud?


    Elitarism
    Elitaristlik valitsuskultuur (inglise keeles: elitism) tähendab ühiskonda, mis keskendub kapitali ja sellest tuleneva võimu koondamisele enda kätte. Kapitali saab intensiivselt kontsentreerida vaid ebaõigluse ja vägivallaga, mistõttu vajab eliit oma eesmärgi saavutamiseks organisatsiooni ehk riigi abi.
  • Igor Gräzin facebookis: Lugupeetud prof Raud! Jàtame maailmavaated kôrvale - Teie olete vasakul, mina vastupidi ja olgu öeldud, et môned mu parimad sôbrad on sotsid (tôsi, vàltides SDEd) ja suurepàrased inimesed. Nii et asi
    pole selles. Kúll aga selles, te olete úle astunud vàga olulisest piirist: kasutades silti - neonatsid. Te úlbitsete miljonite ohvrite puhul, kes langesid tôeliste natsistide kàe làbi. Te loete natsismiks tavalist rahvuslikku konservativismi. Te ei ole suuteline môistma, et Teie vihakône on suunatud terve suure rahvaosa vastu, keda Te oma akadeemilises snobismis peate teise- ja kolmandajàrguliseks. Samas kui poliitilist vaadet, mida te sildistate toetab rôhuvalt noor- ja keskealine ning kôrgesti haritud elektoraat. Loodan, et mingil hetkel lahtub Teie pime viha ja ōud (sotside kadumine on paratamatu, aga Pàike jààb tôusma ka pãrast seda) ja tànu oma làhedalolule tãpsetele ûhiskonnateadustele hakkate Te endalt küsima: aga mis siis ühiskonnas, Eestisja Euroopas, tegelikult toimub? Ja Te kkindlasti leiate mingi vastuse, mis on aus Teie enese suhtes. Ma usun, et Te ei ole lootusetu juhtum, kuna propaganda on - ravitav.
  • Kas sotsil ja sotsialistil on vahe? Kui on, siis milline?
  • KIRJAD JÜRI RATASELE | Kümned Eesti noored ja tegusad kodanikud saatsid peaministrile võimaliku koalitsiooni osas murekirjad

    Kui nüüd Ratas peaks surve all murduma ja asjast jääb selline mulje, et EKRE ei olnud salongikõlbulik, siis pakun, et EKRE populaarsus kasvab veelgi ning EKRE radikaliseerub veelgi. Opositsioonist on hea rääkida, kuidas kõik on halvasti ja süüdi on need globalistid, kes meid valitsusest välja puksisid. Oleks see kohe alguses juhtunud, et RE ja KE oleks kokku läinud, siis sellist momenti minu meelest poleks. Samas kaotaks ka Ratas näo Üleüldiselt ma ootaksin KE kosmopoliitsema osa eraldumist ja seda ka siis, kui EKRE-ga koalitsiooni ei sünni, sest kahju on juba sündinud.
  • Sotsiaaldemokraat arvab, et lapsed ei tohi kasvada vaesuses. Sotsialist arvab, et tootmisvahendid peaks riigi käes olema. Liialdasin. Umbes nagu rahvuslase ja natsi vahe, sõimamiseks kõlbab.
  • Lenin, Stalin ja Trotski olid sotsiaaldemokraadid.
    Samuti Jaan Anvelt ja Viktor Kingissepp, vihaseimad iseseisva Eesti riigi ja demokraatia vaenlased üleüldse .

    See peaks justkui kõik ütlema selle partei kohta .
  • hex
    Sotsiaaldemokraat arvab, et lapsed ei tohi kasvada vaesuses. Sotsialist arvab, et tootmisvahendid peaks riigi käes olema. Liialdasin. Umbes nagu rahvuslase ja natsi vahe, sõimamiseks kõlbab.

    Laste kasvamise rikkuses tagab tootmisvahendite riigistamine.
  • TaivoS[quoteKuidas EKRE-valijat mõistusele tuua? Ei tea, aga väga võimalik, et seda ei saagi teha, sest see poliitiline nišš panustab inimeste piiratud maailmapildile, mis lihtsalt kellegi teise tahtmise tõttu ei muutu. Kahjuks reageerivad aga teised erakonnad pigem konkureeriva populismiga, mis poliitilise kultuuri arenemisele küll kasuks ei tule.][/quote]


    Mõistusele saab tuua nii, et vihakõne tuleb kiiremas korras seadustada, et natsism ei leviks. Ajalugu on näidanud, et ainult see aitab. Vaadake või NL, kõik said lõpuks aru, mida tohib rääkida ja mõelda, mida mitte.
  • luarvikluarvik

    Mõistusele saab tuua nii, et vihakõne tuleb kiiremas korras seadustada, et natsism ei leviks. Ajalugu on näidanud, et ainult see aitab. Vaadake või NL, kõik said lõpuks aru, mida tohib rääkida ja mõelda, mida mitte.


    Palun täpsusta oma mõtet.

  • kangelaspioneer
    luarvikluarvik

    Mõistusele saab tuua nii, et vihakõne tuleb kiiremas korras seadustada, et natsism ei leviks. Ajalugu on näidanud, et ainult see aitab. Vaadake või NL, kõik said lõpuks aru, mida tohib rääkida ja mõelda, mida mitte.


    Palun täpsusta oma mõtet.



    aroonia
  • No kuulge! Antud kontekstis tuleb Anzzip ikka õigesti kirjutada.
  • Nende TaivoS mõtteavaldustega ei saa kuidagi nõus olla ja seda ei Trumpi ega EKRE suhtes. Ta räägib lihtsatest inimestest, aga nii lihtsad need fenomenid küll ei ole, et lihtsalt lollid on, keda petetakse. Populismi on kõikides erakondades ja valimisplatvormides alati. Samuti ei ole ma nõus selle välismaal hääletanute jutuga. Minu õde töötab hambaarstina Prantsusmaal ja helistas mulle ning ütles, et valis EKRE-t. Teine õde on Soomes psühhiaatrina ning vihkab EKRE-t ja Trumpi, seisab karulooma farmide sulgemise eest, kooseluseaduse eest jne. Et need lõhed ei paista ainult mööda erakondi jooksvat, vaid on lausa peresisesed. :)

    Ma üldse ei salga, et on mingisugune osa niisugseid suht kitsarinnalisi inimesi EKRE pooldajate hulgas, keda ma ei identifitseeriks isegi ei rassistide ega natsidena, vaid nad on lkihtsalt vähese silmaringi ja haridusega. Aga, kui sa paned kõik Soomes töötavad inimesed sellesse kasti, siis sa teed samasuguse vea nagu Raud ja siis ma pigem hoian nende Soomes töötavate inimeste poole(kuitahes rumalad nad poleks) , kelledest suur osa on sunnitud sinna minema eksisteeriva majanduspoliitika tõttu. Vasakpoolse elitisti Raua jutt oli sarnane, kui EKRE saab valitsusse, siis innovaatlistel inimestel pole põhjust oma kodumaa üle uhkust tunda ja siis on majanduslangus tõenäoline. Pane tähele, et majanduslangus pole tõenäoline, kui kõnts Soomes ehitab (Raud ei kasutanud sõna kõnts, aga just nii ta mõtleb). Et no mida siis tahta? Ei nori tüli ja jäägu sulle su arvamus, aga kitsarinnalisust antud küsimuses näitas TaivoS: need on lollid. Jaak Valge jne.
  • Nomenklatuuril veel mitu kuud lendab tint ventikasse, siin pole midagi imestada, kõik tahavad oma vingumise ära vinguda ja kui samas toonis jätkatakse on EKRE valijaid järgmine kord pea sama palju kui Reformi täna
  • See mürgel, mis ERR-is toimumas on ei ole isegi naljakas enam. Alustuseks suhkruvesi ja siis koolitus demokraatia a-b-c-st, aga vaevalt, et seegi päästab.
  • vaadates-kuulates täna ERRi erinevaid uudiseid, seda totaalset hädakisa ning viha- ja hirmuõhutamist (saatejuhid ja muud arvajad:"nende võimulepääs on ohtlik Eesti riigile", mures on noored, vanad, ettevõtjad, pensionärid ja kõik vähemused jne - kõik on justkui surmaeelses agoonias) EKRE võimaliku valitsussepääsemise osas -
    küsiks, mis see nüüd siis on?
    Pea 100 000 inimest on legaalselt neile oma poolthääle andnud, see on iga 5. Eesti valija ja meil on nüüd justkui veri tänavatel, emigreerujate massid juba laevadele kiirustamas?
    Ja seda olukorras, kus EKRE pole saanud veel päevagi valitseda.
    RE, KE, RESP, SDE jt liikmed on aastaid ja vahel lausa suurelt igasugu jama korraldanud ning seda talutakse rõõmsalt, keegi ei mässa ega protesteeri.
  • Iduettevõtja uuest koalitsioonist: oleme šokis

    Pipedrive asutaja väidab, et kui neil ei lubata väljastpoolt EL-i tulijatele alla Eesti keskmise palga maksta (või mis see limiteerimata tööviisa piir oligi?), siis kogu Eesti iduettevõtlus hävineb.

    Lisaks teab ta inimesi, kes on lubanud Eestist minema kolida (Kanadasse?).

    Eestis tundub järsku nagu mingi kollektiivne hullus olevat. Kuskil müüdi värinatõvega nakatunud burgereid?
  • olevik
    vaadates-kuulates täna ERRi erinevaid uudiseid, seda totaalset hädakisa ning viha- ja hirmuõhutamist (saatejuhid ja muud arvajad:"nende võimulepääs on ohtlik Eesti riigile", mures on noored, vanad, ettevõtjad, pensionärid ja kõik vähemused jne - kõik on justkui surmaeelses agoonias) EKRE võimaliku valitsussepääsemise osas -
    küsiks, mis see nüüd siis on?
    Pea 100 000 inimest on legaalselt neile oma poolthääle andnud, see on iga 5. Eesti valija ja meil on nüüd justkui veri tänavatel, emigreerujate massid juba laevadele kiirustamas?
    Ja seda olukorras, kus EKRE pole saanud veel päevagi valitseda.


    Eks supp ole seda lahjem, mida rohkem sööjaid. Ja EKRE sai nende valimistega hulga lusikaomanikke juurde....
  • hex
    Sotsiaaldemokraat arvab, et lapsed ei tohi kasvada vaesuses. Sotsialist arvab, et tootmisvahendid peaks riigi käes olema. Liialdasin. Umbes nagu rahvuslase ja natsi vahe, sõimamiseks kõlbab.


    Kõik arvavad, et lapsed ei tohi kasvada vaesuses, vahe on selles, et seepeale sotsiaaldemokraat arvab, et kellegi rikka kulaku taskust tuleb raha ära varastada ning vaatab kilavate silmadega ringi, et "vara õiglaselt ümber jagada".
    Ehk siis kus täpsemalt see vahe tuleb - üks sooviks natuke vähem ära võtta, kui teine?

    Parempoolsed jälle leiavad, et üksikisik võiks enda laste toitmisega ise hakkama saada ning riiki pole igale poole tarvis kätt hoidma. Kusagil on arvatavasti valesid valikuid tehtud. Tuleb pakkuda õnge, mitte kala.
  • IRL esimees telekas andis just lubaduse et koalisatsiooniläbirääkimistel nad tõstavad üles teema kesikute ja jediinaja rossija lepingute lõpetamise kohta.
  • Kristjan1
    KIRJAD JÜRI RATASELE | Kümned Eesti noored ja tegusad kodanikud saatsid peaministrile võimaliku koalitsiooni osas murekirjad

    Kui nüüd Ratas peaks surve all murduma ja asjast jääb selline mulje, et EKRE ei olnud salongikõlbulik, siis pakun, et EKRE populaarsus kasvab veelgi ning EKRE radikaliseerub veelgi. Opositsioonist on hea rääkida, kuidas kõik on halvasti ja süüdi on need globalistid, kes meid valitsusest välja puksisid. Oleks see kohe alguses juhtunud, et RE ja KE oleks kokku läinud, siis sellist momenti minu meelest poleks. Samas kaotaks ka Ratas näo Üleüldiselt ma ootaksin KE kosmopoliitsema osa eraldumist ja seda ka siis, kui EKRE-ga koalitsiooni ei sünni, sest kahju on juba sündinud.


    Ratas ei saa mingit nägu kaotada. Tal polegi seda. Savisaare tallalakkuja, Ossinovski hampelmann, EKRE kloun. Ükski neist pole väärt taganutmist.
  • See Ratase tiibmanööver on kaasa toonud enneolematu näitemängu arvamuskülgedel. Barrikaadidele on tõusnud haritud noorsugu, kelle pisaratest läbiimbunud kirjad on leidnud tee Jüri lauale. Asi on tõsine, sest EKRE.

    https://epl.delfi.ee/news/arvamus/kirjad-juri-ratasele-kumned-eesti-noored-ja-tegusad-kodanikud-saatsid-peaministrile-voimaliku-koalitsiooni-osas-murekirjad?id=85583763

    Mõned silmapaistvamad lõigud protestikirjadest:

    /.../Soovin, et meil oleks võimalus tagasi pöörduda Eestisse mis on lahke ja sõbralik. Et, võiksime kaasa tuua oma elukaaslased, vaatamata soost, rahvusest või nahavärvist. Et me ei peaks kartma olukorda kus vihakõne on normaliseeritud, vägivald on vastuvõetav ja diskrimineerimine igapäevane./.../

    Kui sa, peremees, tahad elada vabas ühiskonnas, siis sul tuleb leppida sellega, et inimesed ei ole alati lahked ja sõbralikud. Ei saa korraga sõnavabadust ja õigust mitte saada solvatud. Ma pigem võtan need 3 kibedat solvangut per kvartal kui ühiskonna, kus inimesed lahkeks ja sõbralikuks tsenseeritakse.

    /.../Läbilõige ühiskonnast näitab, et kõrgelt haritud naisi on rohkem kui mehi ning seda peegeldavad ka erakondade koosseisud, kus järjest rohkem näeme naisi. Kahjuks räägivad 2019. aasta valimised aga teist juttu. Koalitsiooni moodustamisel võtavad sõna keskealised valged mehed nagu tegemist oleks 1938. aasta valimistega./.../

    Siin ei ole mul midagi lisada.

    /.../Kui aga teie oma erakonnaga otsustate toetada kliimamuutuste eitajate erakonda ainult selleks, et näidata koht kätte Reformierakonnale, siis tõepoolest, võime oletada, et sama asja teevad ka kõik suuremad riigid ning selle tõttu muutub idiootseks laste saamine, nagu EKRE soovib välja tuua meie päästva lahendusena, sest neil pole kuskil elada peale sõjast laastatud maapinna või surnud liighappelise mere./.../

    Xi Jinping vaatab Reutersi feedi ja pilku ekraanilt keeramata tõstab punase telefonitoru kõrva äärde: "Käivitada varuturbiinid - Tallinn andis rohelise tule".

    /.../Ei ole liialdus öelda, et viimase 16 tunni jooksul olen mõelnud, kas peaksin kohe Eestist lahkumise peale mõtlema. Et kui tõenäoline on see, et Eesti arengusammud muutuvad tagurpidikäiguks ja Eesti muutub üheks riikidest, kus isiklik vabadus ja teotahe on represseeritud ja intelligent peab kartma sõnavabaduse ja ka oma füüsilise turvalisuse pärast../.../

    Intelligendid peavad alati oma füüsilise turvalisuse pärast muretsema. Tegelikult peaksid seda tegema kõik. Aga eeskätt just need, kes ennast valju häälega intelligendiks nimetavad.

    /.../Ma olen mures, sest ma kardan, et te olete praegu Eestit viimas tagasi väärtusruumi, mis on minu-sarnastele inimestele ohuks, ning peamine, mis on ohuks minu 8-aastasele tütrele ja tema tulevikule./.../

    Kui inimene usub, et keegi ohustab tema 8-aastat tütart, siis tuleb pöörduda a) Jõulise meestuttava või b) Politsei poole. Kui inimene usub, et EKRE on ohuks tema 8-aastasele tütrele, siis on tegemist a) tahtmatu ja rumala liialdusega või b) tahtliku ja rumala liialdusega, kus last kasutatakse võimendava faktorina.
  • Kristjan1, ma kommenteerisin stereotüüpset Soome minejat (enamikku), mitte kõiki. Teiseks, palun täpsusta oma mõtet teemal:

    kelledest suur osa on sunnitud sinna minema eksisteeriva majanduspoliitika tõttu.

    Keegi teine on ikkagi minu käekäigus süüdi? Milline majanduspoliitika oleks pidanud hoidma Soome minejad Eestis? Miinimumpalk 1000 EUR peale ja ignoreerida täies mahus erasektori suutlikkust sellist tööd (ja töötaja võimet tööandjale väärtust) pakkuda - aga näed, majanduspoliitika arvestab lihtsa talupojaga ja sellist poliitikut tuleb valida? Või meeletu välislaen ja tõstame Haanja kõrgustiku teise kohta (et inimestele tööd pakkuda)?

    Eks need peresisesed diskussioonid on klassika. USA-s vaieldakse perekeskis tänupühade lauas Trumpi üle, Eestis jõulude ajal EKRE osas.

    PS,
    olgu öeldud, et valikulise tulumaksumiinimumi vastu ma ise tegelikult polegi, kuigi valimistulemusi ning nende alusel loogilist uut riigijuhti tervitasin.
  • vabastiil
    Parempoolsed jälle leiavad, et üksikisik võiks enda laste toitmisega ise hakkama saada ning riiki pole igale poole tarvis kätt hoidma. Kusagil on arvatavasti valesid valikuid tehtud. Tuleb pakkuda õnge, mitte kala.

    Ma olen jätkuvalt seisukohal, et toetusi tuleb mitte laiali määrida ühtlaselt vaid toetada tuleb ainult neid kes toetust ka reaalselt vajavad. Tihtipeale peaks toetus hoopis olema mitte rahaline vaid materiaalne.
    Toetusrahade ühtlane laialimäärimine tähendab seda, et igaüks saab pisku, mis neid, kes seda toetust vajavad, eriti ei aita, samas aga rohkem riigieelarvest välja ei pigista.
  • ttrust
    IRL esimees telekas andis just lubaduse et koalisatsiooniläbirääkimistel nad tõstavad üles teema Jediinaja Rossija lepingute lõpetamise kohta.


    Ära võta seda tõsiselt. Midagi ta ju peab plärama, et Tsahkna saabastesse astumist õigustada.
  • Maailm on ikka üks kummaline koht.

    a) Mõnikümmend aastat tagasi olid kõige vihasemateks globaliseerumisvastasteks vasakpoolsed. Igale WTO, OECD, IMF kongressile roniti kohale ja põletati prügikaste ning autosid.

    Tänapäeva vasakpoolsed peavad mistahes piiriülest liikumist pühaks ja võõrandamatuks inimõiguseks. Piirideta globaliseerumist vastustavad aga hoopis paremkonservatiivid.

    b) Mõnikümmend aastat tagasi olid sotsid tööliste ja lihtrahva eeskõnelejateks. Kapitaliste ja konservatiive peeti üsna üksmeelselt suurkapitali huvide eest seisvaks elitaarseks kastiks.

    Tänapäeva sotsid ei jäta kasutamata ühtegi võimalust "lihtsaid inimesi" tõrvata, kes sotside asemel nüüd aga hoopistükkis Trumpi ja EKRE ning ?exiti poolt hääletavad. Sotsidest endist on vahepealsete aastatega aga saanud vaid iseend esindav elitaarne klikk.

    c) Mõnikümmend aastat tagasi olid Trubetsky ja Kojamees vihased anarhistid ja punkarid.

    Praeguseks on neist saanud maksumaksjad, väikekodanlased ja harrastuspoliitikud.
  • TaivoS,

    Minu isiklike tähelepanekute kohaselt jäävad välismaale kolijatest välismaale kohale need, kes on piisavalt ettevõtlikud ja töökad, et suuta vähemalt need ~1000 eurot kuus lisandväärtust luua ja eluga uues kohas hakkama saada. Kes ei suuda, need kaovad mõne kuu kuni paari aasta jooksul tagasi sinna, kust nad tulid.

    See tähendab, et need välismaal püsivad inimesed on just need, kes pigem teavad paremini, kuidas asjad reaalses elus käivad.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon