Isamaa 0.0 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Isamaa 0.0

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mulle tundub, et vasakpoolsete, parempoolsete, liberaalide ja poliitikute tampimise ning Edgari ja Repinski peatamise teemade kõrval on päevakorras uus oluline teema, mis väärib eraldi käsitlemist.

    Alustuseks sobib hästi see uudis: IRLi eestseisus arutab aukohtu ettepanekul Peeter Laursoni väljaheitmist

    Peeter Laurson (koos Mihkel Lotmaniga) on see IRL liige, kes kritiseerib avalikult IRL koalitsiooni Keskerakonnaga, samuti selle tagajärjel ees ootavat astmelist tulumaksu ja muid "keniaalseid" maksumuudatusi.

    Loost saame teada, et lisaks moraalsele pankrotile on IRL ka rahaliselt pankrotis. Samal ajal on üks erakonna juhtfiguure juhtumisi Eesti Vabariigi rahandusminister.
  • ttrust, las olla teema, eraldab sikkudest..
  • Henno, tänud sulle,et Isamaale teema tegid. Nii harva kui reformierakondlane õla alla paneb. Nüüd saab kuhugi viiteid IRLile panna:
    Kaia Iva: kohalikud omavalitsused peavad hakkama sotsiaalteenuseid korralikult andma
    http://epl.delfi.ee/news/eesti/kaia-iva-kohalikud-omavalitsused-peavad-hakkama-sotsiaalteenuseid-korralikult-andma?id=76445759
  • Teemasid on palju jah, pooled ja ka see siin sobiks ühte "tambiks populiste ja selgrootuid poliitikuid" teemasse.
    Aga jah, teemale siin vast sobiks ka "Isamaa/IRLi deathwatch" nimeks, punt moroneid kes praegu ilmselt viimasedki hääled maha mängivad roosade ja puutinlastest broileritega paaritudes.
  • opex, küstlused näitasid, et järgmistel valimistel on künnise ületamine kahtlane, vaevalt, et populaarsus oleks reformga koos ka tõusnud, seega võeti ette samm kühveldada raha tasku kuni võimalik on. Lisaks siis võimalus, et piisavalt raha loopides osadele valijatele, õnnestub see enda teeneks promoda.
  • Võimalik, ja näitab ka mis tegelastega tegu. Selle asemel, et proovida populistliku vasaknihkega maha mängitud parempoolsete (paljude inimeste) toetus taastada ja siduda rahvuslusega (mille EKRE neilt lihtsalt üle lõi) tehakse mingit eriti selgrootut ja läbinähtavalt odavat asja. Edu neile suitsiidis.
  • opex, ma saan aru, et sa ennustad EKRE-le suurvõitu? IRL kaob, Rehv kukub 10 peale, sotsid jäävad sinna kus nad on, vabakad teevad oma margi lõpuni täis, kesk läheb keskelt lõhki.
  • Kas just suurvõit, aga nagu EKRE ise on öelnud, järgmise valitsuse moodustamisel aastal 2019 muutuvad nad hädavajalikuks. Ju siis ennustavad endale saadikukohtade mitmekordistumist. Aga siis võib vabalt juhtuda, et just EKRE-le endale tehakse kambakas, valitsuse moodustavad KE, RE, SDE. IRL parlamenti enam ei pääse.
  • ERSP sõnastas kõik olulisemad põhimõtted ja loosungid, mille järgi Eesti riik vabanes ja uuesti üles ehitati, kuid... inimestele ei meeldinud eriti need karused dissidendid, eilsed poliitvangid ja katlakütjad. Tulid noored karjeristid (osaliselt komsomolist), moodustasid Isamaa, võtsid üle ERSP kõik olulisemad loosungid, kuid esitasid neid löövalt ja seksikalt. Ning said võimule.
    Praegu on sama lugu. Kõik saavad aru, et EKREl on põhiasjades õigus, aga keegi ei taha end samastada äärmuslaste ja foobidega. Lisaks on EKRE pink väga lühike, Helmete järel veel paar meest ja kohe algab nö külafilosoofide sektsioon. Kui nüüd tuleks keegi, kes EKRE loosungid üle võtab, kuid esitab neid lugupeetud inimeste särava naeratuse ja edulõhnase õhinaga, siis on võim tema.
  • Homemaker
    ERSP sõnastas kõik olulisemad põhimõtted ja loosungid, mille järgi Eesti riik vabanes ja uuesti üles ehitati, kuid... inimestele ei meeldinud eriti need karused dissidendid, eilsed poliitvangid ja katlakütjad. Tulid noored karjeristid (osaliselt komsomolist), moodustasid Isamaa, võtsid üle ERSP kõik olulisemad loosungid, kuid esitasid neid löövalt ja seksikalt. Ning said võimule.


    Need noored karjeristid tulid pigem Res Publica´ga. Kallas sai RP toel eurovoliniku koha, ühtlasi pidi järgnema RP ja RE ühinemine. Kallasel koht käes, RE saatis RP pikalt, Isamaa korjas nad üles. Saatuslik viga ja Isamaa hukk.

  • ttrust
    Miks uus teema?

    noblesse
    Henno, tänud sulle,et Isamaale teema tegid. Nii harva kui reformierakondlane õla alla paneb.


    Ma arvan, et see teema on oluline investeerimise seisukohast (me oleme ikkagi investeerimisfoorumis, olgugi alajaotuses "Vaba teema"). Pööre vasakule ei tähenda ettevõtjatele, investoritele ega ettevõtluskeskkonnale ja investeerimiskliimale midagi head. Eestis on investorite ja ettevõtjate huvide kaitseks vaja tugevat parempoolset erakonda - IRL ja Reformierakond kandsid kunagi seda rolli.

    Kahjuks on oravatel viimasel ajal fookus hajunud ... kui pehmelt öelda :)
    IRL on aga valijatele lubatud kursist kitsa ringi broilerite "tsahkerdamise" tagajärjel järsult eemaldunud.

    IRL defineerib end rahvuslik-konservatiivse erakonnana

    Samalt lehelt leiame vähemalt kolm põhimõtet, mille vastu praegune IRL toel loodud koalitsioon on juba panustamas.

    IRL on vastu poliitikatele, mille tulemusena Eesti keel ja kultuur ohtu satuvad.
    IRL on seisukohal, et hea elu aluseks peab olema üksnes töö ja ettevõtlikkus. Riigi abirahad peavad tagama hädasolijatele toimetuleku, kuid mitte hea elu.
    IRL on seisukohal, et riik, kes on võlgu, ei ole vaba. Seetõttu peame oluliseks hoida riigieelarve tasakaalus.

    Mina Reformierakonna liikmena ei ole mitte alati RE poolt hääletanud, olen seoses elukoha vahetustega aastate jooksul hääletanud erinevates valimisringkondades, RE on olnud esimene valik ja IRL teine, kuid juhul kui minu ringkonnas on IRL nimekirjast olnud võtta tegijam poliitik kui RE nimekirja parim tegija, siis olen hääletanud IRL kandidaadi poolt.
  • Tegemist on pigem dilemmaga,et valija ootab partei programmide täideviiist ja valija ei saa aru,et oma nõudmist saab ta loota ainult saadiku pädevuse piires kui saadik on Riigikogus. Riigikogus peaks saadik kaitsma niipalu kui saab valija huve, kuigi ta on oma otsustes vaba ja tagasi teda kutsuda ei saa.

    Mis puudutab Valitsust, siis siin enam valija ei saa nõuda programmi täitmist,kui siis ainult juhul kui partei saab 51 häält.
    Kõigil teistel juhtudel sünnib Valitsus kompromissina ja partei saab ainult oma seisukohti kaitsta. Küll aga Valitsus kujundab oma prioriteedid ise ja ajalugu näitab ,et prioriteedid on tavaliselt valitsusjuhtide nägu.

    Valijad,kes arvavad ,et Valitsusse saades saab oma ideid ja programme ellu viia valitsusliitude puhul eksivad.
    _____

    Ei ole ka loogiline,et üks partei,kes Eestis tegutseb peaks kogu aeg koalitsioonis olema ja ootama oma 51 häält. Kompromiss on poliitika oluline osa.

    Ma ei ole reformi vastane,olen ka ise olnud reformi liige kuni reform tegi keskiga diili kuskil 2000 alguses. Läksin tänasesse IRLi. Ja mu esimene reaktsioon infole oli üsna valuline. Teisalt keegi ei taha poliittikaga tegeleda ja need kes seal on, peaksid täna saama meie tuge.

    Ma soovitasin Tsahknat esimeheks juba aastaid tagasi ja leian,et noorte aktiivsus kaalub vahest üles selle ,et vanad oma joru ainult kommentaariumides ajavad.

    Minu meelest tänase valitsuse ja koalitsiooni suurib probleem on see,et Keskerakond on liialt kriminaalne. Küll on nende liikmed kriminaalid ja küll on ise kriminaalsüüdistuse saanud jne.

    PS: IRL ei ole täna enam kellelegi võlgu.


  • Minu meelest on Tsahkna täiesti kõlbmatu parteijuht just IRL -tüüpi parteile, kus partei ise üritab oma sõnades olla ausam, puhtam, valgem, otsekohesem, põhimõttekindlam, vähem korruptsioonialdis.
  • Henno Viires

    Peeter Laurson (koos Mihkel Lotmaniga) on see IRL liige, kes kritiseerib avalikult IRL koalitsiooni Keskerakonnaga, samuti selle tagajärjel ees ootavat astmelist tulumaksu ja muid "keniaalseid" maksumuudatusi.


    Puhas, klassikaline Peteri Printsiip. Meil on üks tervet mõistust omav tegelane. Sellele tuleb kinga anda :)
  • Panen siia klassikat Sven Sesterilt: http://ekspress.delfi.ee/a/64989870
    Tegelikult on see päris naljakas, kui see poleks tõsi olnud ...
  • Meenutab lugu kuidas saavad kokku kaks vana tuttavat ärikat.
    Üks küsib, kiidas teisel läheb. "Ah mis ta siin läheb, 1€-ga ostan, 3€-ga müün ja sellest kahest protsendist elangi."
  • Teie siin naerate, HAHAHAHAHAHAHAHA, aga Kert Ämmapets on IRL'i majandusteemade point man. Tema on see, kes selles valitsuserakonnas majandusblokki juhib. Mucho funny?
  • Aastaid tagasi, nii umbes 15 või midagi, õnnestus Tsahknaga ühes seltskonnas olla. Muuhulgas mängiti ka seltskonnamängu Maffia. Tolle õhtu põhjal - ei ole mina varem ega hiljem teist nii libedat venda näinud, kes sirge näoga sulle suu sisse valetab. Uskumatult ebasiiras inimene.
  • http://uudised.err.ee/v/majandus/493cf8cc-ea4d-451b-bd0f-11731e750337/automaks-rakendub-ka-omanikuvahetuse-korral
    Kui algselt plaanis uus võimuliit kehtestada autodele esmaregistreerimisel riigilõivu, siis nüüdseks on jõutud kavani maksustada 2017. aasta juulist ka omanikuvahetust.

    IRL võiks põrgus heleda leegiga põleda!

  • See tähendab, et duudid plaanivad lampi 100 euri igale keskmisele euroopa autole otsa keerata, ja 300 euri igale keskmisele eesti autole :) Edu sellega. Eks vist kirstunaelan nad ka oma erakonnale sisse löövad niimodi.
  • Eluvõõramat ettepanekut on raske ette kujutada. Juba selle 60€ ümberregistreerimistasu tingimustes liigub päris palju autosid "lepingupakiga", minu isiklik rekord näiteks on ARKis vormistamine 3 lepinguga :)
  • Asja teeb mõnusaks veel see, et igal viimasel kui ühel poliitikul on mingist CO asjast ikka täiesti üks pu*s puha. Raha on ikka vaja oma iba rahastamiseks. Kui see co asi nii südames oleks, sõidaksid tüübid bussi ja trammiga 2 peatust, mitte ei soetataks endale 8l perversusi.
  • Kõige jaburam on selle juures asjaolu, et suhteliselt maksustatakse jälle rohkem neid inimesi, kellele ei ole kallite autode ostmine kas jõukohane või kes lihtsalt ei soovi auto peale palju kulutada, aga päris ilma ka hakkama ei saa. Mingi suht tavalise 15a vanuse pereauto hinnale 10% otsa vs samalaadsete parameetritega salongiauto hinnale 0,x%.

    Põhimõtteliselt oleks selline lähenemine arusaadav, kui Eestil oleks oma autotööstus, aga pole ju. Kogu see raha läheb pikas perspektiivis piiri taha, mis siis et korraks on võibolla jah hea ja soe.
  • Bensukatel on CO2 oluliselt kõrgem kui sama võimsusega diislitel, kuigi diislite üldine saaste on tunduvalt suurem. Sisuliselt hakkab uus riigilõiv soosima diiselautosid, millest muu maailm omakorda üritab vastupidiselt lahti saada.

    Four major cities move to ban diesel vehicles by 2025
  • Sotsialistlik "hoolimine" ehk ahnusel pole piire. Vihma käest räästa alla, praegune valitsus võiks aus olla ja end in corpore Ühinenud Sotsialistlikuks Parteiks nimetada.
  • siimos
    Bensukatel on CO2 oluliselt kõrgem kui sama võimsusega diislitel, kuigi diislite üldine saaste on tunduvalt suurem. Sisuliselt hakkab uus riigilõiv soosima diiselautosid, millest muu maailm omakorda üritab vastupidiselt lahti saada.

    Four major cities move to ban diesel vehicles by 2025


    no just, eesmärk on ruttu oma lollidele lubadustele rahaline kate leida, ei midagi muud ja kuna parlament on kummitempel siis nii lähebki......"demokraatia"...kõik lollused mida välja mõtlen kõik lähevad ka seadusse, kas on masinavärk valesti tööle pandud?
  • Siimos, valitsusel on saastest poogen, nad oma väikeste ajudega võiks maksustada kasvõi sumpsi läbimõõtu.
  • oo-ohh.
    Viide Lp TNT kommentaarile aastast 2009.
    Loe ja imesta, same-same. Kõik on täpselt sama, seekord lihtsalt autod.
    LIHTSALT 8 AASTAT HILJEM.
    Kuradi töllakad. Ja raiskade ahnusel ei ole piire.
  • Maksumaksjale on Eestis jäänud vaid üks tõeline sõber- Kapo.
  • IRL programm 2015 - NB! selle programmi alusel on praegused tsahkerdajad saanud valijalt mandaadi

    7) IRL on vastu automaksule. Leiame, et auto pole enamasti mitte luksusese, vaid tarvilik transpordivahend. Seetõttu ei toeta me mootori võimsuse, CO2 heitmete ega muude näitajate alusel kogutava automaksu kehtestamist.

    Lahe. Kuna programmis oleme vastu automaksule, siis nimetame kehtestamisele tuleva maksu lõivuks.

    Ja kuna me oleme ka astmelise tulumaksu vastu, siis eitame fakti, et planeeritavate maksumuudatustega kehtestatakse astmeline tulumaks.

    Peeter Oja stand-up etenduse "Kui loll võib inimene olla" pealkiri on nüüd Tsahkna ja Sesteri poolt kaaperdatud nende igapäevase reality show nimeks ....
  • Vähemalt oli neil juba valimisprogrammist aru saada et tulumaksuga on neil mingi idiootsus plaanis. Kuigi seal on selle kohta ka lause:
    "Maksuvabastus madalapalgalistele töötajatele vähendab madala sissetulekuga töötajate maksukoormust, ent ei suurenda kellegi teise maksukoormust."
    Praeguste plaanide järgi isiklikult minu perel kokkuvõttes tulumaks küll tõuseb.
  • Henno, palun jää faktitäpseks. Astmeline tulumaks on sisuliselt tänu maksuvabale miinimumile olnud kogu aeg. Seadusemuudatusega, mis üheaegselt suurendab ja vähendab maksuvaba tulu määra sõltuvalt tulu suurusest, muutub se astmelisus vaid väheke suuremaks.
    P.S. kui keegi viitsib, siis võiks vastavad võrdlevad diagrammid graafikule panna
  • Kuldar1
    Henno, palun jää faktitäpseks. Astmeline tulumaks on sisuliselt tänu maksuvabale miinimumile olnud kogu aeg. Seadusemuudatusega, mis üheaegselt suurendab ja vähendab maksuvaba tulu määra sõltuvalt tulu suurusest, muutub se astmelisus vaid väheke suuremaks.
    P.S. kui keegi viitsib, siis võiks vastavad võrdlevad diagrammid graafikule panna


    Siin on mõned graafikud
  • Kas võime rääkida ikka ainult töisest tulust? Või rakendub see variant, et palk on näiteks bruto 1000 ja saad iga kuu tulumaksuvabastuse, aga deklaratsiooni paned veel ka näiteks tulu väärtpaberite võõrandamisest keskeltläbi 1000 eur kuu, siis hiljem pead maksma lisaks 2400 eurole (12000 tuh väärtpaberite tulumaks 20%) veel ka tagasi varem mahaarvestatud tulumaksuvabastuse?
    Ehk siis maksad 2400 eurile veel lisaks juurde 1200 (500x12=6000, 20% - 1200 eur)?
  • velvo, muidugi käib jutt kõikidest tuludest. S.t. et kui algselt on maksuvaba miinimumi arvestatud aga aastatulu kujuneb suuremaks, siis hiljem tuleb see maksuvaba pealt arvestatud tulumaks1200€ ka ikka ära maksta.
  • Kui uus kord hakkab kehtima 1.jaanuar 2018, siis kas see tähendab, et esimest korda tuleb selline arvestus (deklaratsiooni esitamine) 2019. aastal?
    Millegipärast ütleb sisetunne, et inimeste ettevõtlikkus (OÜ-de asutamine) kasvab märgatavalt.
  • Praeguse kava kohaselt on muudatused kavas rakendada alates 01.01.2017 ehk siis deklatsiooni täitmine 2018.
    Samas püüab uus opositsioon igal moel takistada selle eelnõu 302SE menetlust, mis pidi jõudma riigikokku juba sel nädalal.
  • Ma ei saa aru, miks seda lihtsat asja nii keeruliselt seletatakse?

    Aastatulud:
    0-6000 TM määr on 0
    6001-14400 TM määr on 20
    14401 - 25200 TM määr on 31.1
    25201 + TM määr on 20%

    Võrdluseks Soome skaala

    Soome skaala:
    16 700—25 000 6,5%
    25 000—40 800 17,5%
    40 800—72 300 21,5%
    72 300— 31,75%

    NB otse võrdlemine pole soovitav, Soomes on ka KOV tulumaks (ilma astmeteta kuid vallati erinev).
  • Juba teine lugemine ja nad pole siiani hästi aru saanud, kuidas seadust muuta, et kehtivusaeg üheselt määratletud oleks. Dokumente saab lugeda siit.
    Sealt 302 SE II_1 ME.doc:

    lk2:
    ...
    „(2) Lõikes 1 sätestatud summat vähendatakse ühe euro võrra (kuid mitte enam kui nullini) 14 400 eurot ületava tulu iga lisanduva 1,80 euro kohta.
    ...
    Selgitus:
    TuMS §-s 23 sätestatakse uus residendist füüsilise isiku maksuvaba tulu piirmäär 6000 eurot aastas ehk 500 eurot kalendrikuu kohta (alates 2018. aastast).

    Selgituses on 2018, seaduse tekstis endas seda ei leidnud :P On ju selge ja ilusa tekstiga seadus :D


  • Muide, ka CO2-maksu osas on selgituses kasutatav viide Euroopa kohtu lahendile pisut kaheldav (minu rõhutus):
    Näiteks leidis kohus 14. aprilli 2015. aasta asjas C-76/14, et Euroopa Liidu toimimise lepingu artikliga 110 on kooskõlas selline mootorsõidukite tasu, mida võetakse imporditud kasutatud sõidukitelt nende esmasel registreerimisel selles liikmesriigis ning seal juba registreeritud võrreldavatelt sõidukitelt nende omandiõiguse kohta esimese kande tegemisel.

    Meil teatavasti plaanitakse raha küsida igal omanikuvahetusel. Selle kohta võiks mõni jurist viidatud otsust lugeda - kas seal on ehk öeldud miskit ka korduva rahaküsimise kohta masina omanikuvahetusel.
  • Peaks hakkama kehtima ikka 2018. Nad kiirustavad sellepärast, et osa asju hakkab kehtima järgmisel aastal.
    Seega - peaks olema aega järgmisel aastal realiseerida kasumid või/ja viia tegevus ettevõtte alla.
  • Leidsin sellise vahva koha:

    Kui inimene on saanud maksustamisperioodil näiteks 9600 eurot palgatulu, 12 000 eurot dividende Eesti äriühingult ja 3600 eurot dividende välisriigi äriühingult, siis loetakse tema tuluks TuMS § 26 lõike 2 tähenduses 25 200 eurot, mis tähendab, et tal ei teki õigust maksuvaba tulu kasutada. Seejuures võetakse tulumaksuga maksustamisel arvesse aga üksnes palgatulu 9600 eurot.

    Nii et näites toodud lammas maksab oma 9600 euroselt palgalt tulumaksu 1920 eurot, mitte 720 eurot nagu lollike võibolla algul reklaami põhjal arvas. Kulak peab tänama parteid ja valitsust, et ta raisa dividende veelkord 20% või 31.1% maksuga ei maksustata.
  • 113366
    Leidsin sellise vahva koha:

    Kui inimene on saanud maksustamisperioodil näiteks 9600 eurot palgatulu, 12 000 eurot dividende Eesti äriühingult ja 3600 eurot dividende välisriigi äriühingult, siis loetakse tema tuluks TuMS § 26 lõike 2 tähenduses 25 200 eurot, mis tähendab, et tal ei teki õigust maksuvaba tulu kasutada. Seejuures võetakse tulumaksuga maksustamisel arvesse aga üksnes palgatulu 9600 eurot.

    Nii et näites toodud lammas maksab oma 9600 euroselt palgalt tulumaksu 1920 eurot, mitte 720 eurot nagu lollike võibolla algul reklaami põhjal arvas. Kulak peab tänama parteid ja valitsust, et ta raisa dividende veelkord 20% või 31.1% maksuga ei maksustata.


    Seda asjaolu ilmselt veel paljud ei adu.
    Ja aktsia jms tulu puhul on see eripära, et ühel aastal on tulu, aga teisel võib-olla ei ole.
  • Stop the madness, kas President ei saaks sellele pidurit tõmmata? Ah jah, Presidend distanseeris ennast sellest juba varakult, kogu see Toompeal toimuv pidi "rahva tahe" olema.
  • Kui senine tulumaksundus on teatava vaimse pingutusega peast või näppudel arvutatav, siis seda uut süsteemi (ja olemasolevat IRLi nimelist maksutagastuse porri) võib vist arvutamatuks nimetada. Seda praxise kokkuvõtet lugedes vaheldus okserefleks raevuhoogudega... Soome süsteem tundub võrdlusena oma lihtsuses lausa jumalik. Ja soodne.

    Kas oli tõesti nii kuradi raske tõsta maksuvaba miinimum kuhugi talutavasse kohta, et niigi olematult palgalt makse ei nööritaks ja nihutada milligrammikese võrra maksumäära kõrgemale nii, et kogutav maksusumma miinusesse ei läheks ja soovitud sotsiaalne efekt sünniks. Oli või? Ilmselt oli. Lollus ei lubanud.

    Nüüd on meil saabumas mitmetasandiline maksunduslik põrgu mida siga ka ei söö ja mille olemusest ega mõjudest selle kehtestajatel vähimatki aimu pole.
  • siimos
    Stop the madness, kas President ei saaks sellele pidurit tõmmata? Ah jah, Presidend distanseeris ennast sellest juba varakult, kogu see Toompeal toimuv pidi "rahva tahe" olema.


    Opositsioon üritab vähemalt - EKRE, Reformierakond ja Vabaerakond saatsid riigikogu juhatusele kaebekirja
  • margin
    Kas oli tõesti nii kuradi raske tõsta maksuvaba miinimum kuhugi talutavasse kohta, et niigi olematult palgalt makse ei nööritaks ja nihutada milligrammikese võrra maksumäära kõrgemale nii, et kogutav maksusumma miinusesse ei läheks ja soovitud sotsiaalne efekt sünniks. Oli või? Ilmselt oli. Lollus ei lubanud.

    Nüüd on meil saabumas mitmetasandiline maksunduslik põrgu

    Milles see põrgu seisneb? Kogu arvutuse teeb maksuamet sinu eest ära, Inimese ülesandeks on ainult raha saamiseks avaldus ja kontonumber esitada.
    Tahad seda vältida? -> Jätad avalduse esitamata ja maksad praeguse tariifiga (põrguväliselt).

    Ja maksuvaba miinimumi tõstmine kõigile on "kuradima raske". Kunagi oli mingi "eelarve kalkulaator" veebis saadaval, kahju et enam pole. Maksuvaba miinimumi tõstmine kõigile vähendab laekumist korralikult.
    Punaseks ka
  • Milles see põrgu seisneb? Kogu arvutuse teeb maksuamet sinu eest ära, Inimese ülesandeks on ainult raha saamiseks avaldus ja kontonumber esitada.

    Kui madalapalgaliste töötajate toetuse infosüsteemi arendus läks maksma miljoni, siis ma ei taha mõeldagi, palju see põrgumasin maksma läheb (20 milj on läbi käinud mingist tabelist).
    Kui üks süsteem on nii keeruline, et arvutuste tegemine käib keskmisele eestlasel üle jõu, siis on see üks krd kehv süsteem.
    Kogu see põrgulik "ilu" makstakse kinni aktsiiside tõusu, automaksu, ühisdeklaratsioonide kadumisega juba 2017 a tulude deklareerimisel ja muuga. Praegu jääb küll mulje, et need kuni 1200 teenivad inimesed on just need, kes põhiosas tegelikult selle kinni maksvad. Tore oleks, kui nad ise sellest aru saaksid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon