Peatage Ossinovski - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Peatage Ossinovski

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Dr Riigil on pidur ja gaas tõepoolest segi veidi.....

    Juhan Karp 9 minutit tagasi
    "Riik tõmbas alkoholi hinnatõusule viimaks pidurit"
    Pealkiri on absoluutselt vale. Mingist pidurist pole juttugi. Kui auto sõidab 100ga ja juht mõtleb, et paneks õige 150ga ja siis viimasel hetkel otsustab, et sõidan ikka 120ga, siis ta annab ikka gaasi, mitte ei vajuta pidurile. Seega õigem pealkiri olnuks: "Riik andis alkoholi hinnatõusule gaasi juurde."
  • Moronid otsustasid ikkagi veelgi tõsta aktsiisi, lihtsalt natuke vähem kui enne plaaniti.
    "Valitsus otsustas neljapäeva õhtul kabinetiistungil, et alkoholiaktsiisi tõus veebruaris tuleb poole väiksem plaanitust, eeldatav mõju eelarvele on 10 miljonit eurot. "Otsustasime valitsuses, et veebruaris realiseerub aktsiisitõus pooles mahus, välja arvatud veiniaktsiis, mis tõuseb kavandatult 20 protsenti," ütles rahandusminister Toomas Tõniste, kelle kinnitusel oli otsus valitsuses konsensuslik. "Olid eri arusaamad, aga lõpuks ma usun, et see on samm õiges suunas," ütles Tõniste. "Eesmärgiks oli vältida riske maksulaekumise vähenemisel, soovime anda majandusele signaali, et me järgime olukorda ja vajadusel korrigeerime tehtud plaane. Ühtepidi tahame vähendada maksuraha väljavoolamist lõunapiiril ning teisalt ei taha ka, et põhjapiiril Soome turistide osakaal väheneks," rääkis Tõniste."

    ROFLMAO kui tainad nad on.
  • mx77
    Türi, see mutt on ju ikka tõesti loll, sõna otseses mõttes.


    Vähemalt "kannapöörde-palol" küll ridikülipärija pärast muret ei tohiks olla.
  • Stealth

    Sm. pilvre ! Kas te teate, miks nii paljud, maakohtades elavad eestlased joovad ? Ei tea ?
    Aga sellepärast, et teie nüridat ila ei olegi kaine peaga võimalik kuulata.


    Mulle eriti see lõik meeldis:

    Mida teie pakuksite? Mida teha inimestega, kes elavad maal ja tarbivad alkoholi?
    -Tõsta alkoholiaktsiisi.
    Kuidas see nende elu paremaks teeb?
    -Nad ei joo pärast seda enam nii palju, kui alkohol on kallim.

    Nagu esimese või teise klassi õpilane oleks vastanud.
    No johhaidii.....

    Milline lollus sotsialistil .... mitte alkoholitarbijad ei joo siis vähem vaid neil jääb veelgi vähem raha muude asjade, kaasa arvatud toidu, jaoks.
  • ttrust
    mitte alkoholitarbijad ei joo siis vähem vaid neil jääb veelgi vähem raha muude asjade, kaasa arvatud toidu, jaoks.


    Minul näiteks on kahju sellest, et alkoholipoliitikas on sisu analüüsimise asemel keskendutud lahmimisele. Kuna tegemist on klassikalise huvigrupipoliitikaga, siis pole selles tegelikult ka midagi üllatavat, aga see Barbi Pilvre artikkel ja järgnenud reaktsioonid näitavad veelkord, et praegu on lihtsalt vaht ja sildistamine mõlemalt poolt, sisukat analüüsi ei ole.

    Võtan kinni sellest ttrusti tsiteeritud lausest, mida ka mujal kommentaariumites ja foorumites palju olen näinud ja küsiks mõned küsimused:
    1) kas see tsiteeritud olukord ongi normaalne olukord ja terve ühiskonna tunnus?
    2) kas alkoholitarbimine on probleem, millega riik peaks tegelema või ei?
    3) kas riigi ülesannetest tähtsam on suunata inimeste käitumist tervema rahvastiku (ja madalamate tervishoiukulude) poole või on sellest ülimuslikum tagada alkoholi vaba kättesaadavus võimalikult kodulähedases poes?

    Kõik vastused neile küsimustele on okei. Kui arvamegi, et iga inimese põhiõigus on ennast surnuks juua, sh. kõigi selle tegevusega kaasnevate riskide ja mõjudega ümbritsevale ühiskonnale, võime öelda, et tõesti, see ei ole probleem mida sotsiaalministeerium peaks tegelema.
    Teisalt, kui me leiame, et see on probleem ja sellega peaks tegelema, siis võiks natuke kaasa mõelda ja pakkuda välja neid meetmeid, mis päriselt töötavad.

    Praeguseks on olukord natuke skisofreeniline. Minule tundub, et kõik saavad aru, et probleem on, aga arvavad, et riik (või Ossinovski) ei peaks midagi tegema.
    Kes siiani on lugenud ja kaasa mõelnud, panevad võib-olla tähele, et ma ei ole rääkinud meetmetest. Isegi kui oleme defineerinud probleemi ja ülesande, siis minu meelest peavadki kõik meetmed olema kriitikale avatud. Ja kriitika peab põhinema sellel, kas see täidab eesmärki või mitte.
    Aktsiisitõus sellisel kujul ei täida eesmärki, see on selge ja aus kriitika. Paraku - halb on see, et aktsiisitõusu kritiseerimisega kaasnev lahmimine juhib tähelepanu eemale sellelt, et alkoholitarbimise probleem endiselt eksisteerib ja sellega tuleb edasi töötada. Ehk siis koos pesuveega visatakse ka laps välja.

    Seda kõike naudivad muidugi asjasse puutuvad huvigrupid - alkoholitootjad ja jaemüüjad - sest neile on see kasulik, kui jäädakse kinni ühte detaili (meetmesse), selmet keskenduda tegelikult probleemile.

    Ossinovski või valitsuse põhiline süü selles asjade käigus on see, et juba pikemat aega on aktsiisid täitnud mitte alkoholipoliitika, vaid fiskaalpoliitika eesmärke. Aktsiisid on olnud tööriist pigem mitte tarbimise vähendamiseks, vaid riigikassa täitmiseks.
    Kui aktsiisid oleks täielikult alkoholipoliitika tööriist ja suunatud tarbimise vähenemisele, peaksime vähem keskenduma aktsiisilaekumisele ja rohkem sellele, kas see tarbimist mõjutas või mitte. Aga ka neid otsuseid, mis aktsiise puudutavad, on tehtud kahjuks pigem riigieelarve täitmise vajadustest lähtuvalt, seadmata eesmärgiks tarbimise langust. Need eesmärgid on ju ka täiesti vastassuunalised - kui piirikaubandus kõrvale jätta, siis alkoholipoliitika seisukohalt peaks madalamast tarbimisest tulenev alalaekumine olema hea uudis!

    Kokkuvõtlikult - kuna poliitikud on alkoholipoliitika keeranud eelarvepoliitikaks, siis loemegi praegu raha ja vaatame maksulaekumist, selmet tegeleda alkoholipoliitikaga. Kuhugi on kadunud debatt kõigi muude meetmete üle (reklaamipiirangud vms.) ja keegi ei küsi, mida tegelikud alkoholi tarbimise uuringud (neid teeb EKI) näitavad, kõik jõllitavad vaid maksulaekumise numbreid.
    Ossinovskist - ma olen nõus tänase Postimehe hinnanguga, et teda tuleb tunnustada selle eest, et ta on julgenud selle suure ja ebapopulaarse teema (alkoholipoliitika) lauale tõsta, aga praeguses olukorras kaob ka tema sõnum selle raha lugemise kärasse ära ja kindlasti on selles oma süü ka sotsidel laiemalt.

    Tuli vist pikk postitus, aga oluline sai öeldud. Lõppeks on see esimene küsimus (kas riik peab üldse alkoholipoliitikaga tegelema) maailmavaate küsimus, LHV foorumis on ilmselt rohkem neid liberaale, kes arvavad, et riik ei peaks sekkuma, aga vaadates üldiselt seda mis ühiskonnas toimub (kas või sedasama ttrusti tsitaati, millest alustasin, või Läti alkorallit, või kuritegevuse ja roolijoodikute statistikat) siis mulle endale tundub, et üks osa ühiskonnast siiski arvab, et midagi muutuma peab.
  • Ossi tõstis alkoholipoliitika seepärast lauale, et sotsialistlikus parteis oli veel paar-kolm aastat tagasi visooon, et sealt saab kõige lihtsamalt ja kõige "eetilisemalt" lisaraha maksudena koguda. Ja paistab et see visioon kestab praegugi. Muud põhjust seal polnudki.

    Sotsidel on vaja maksudena välja tõsta lisaraha oma valitsemiseks. Iga hinna eest. Ja nüüd on sotsid valitsuses kus ka kesikutel on sama vajadus lisaraha valitsemiseks välja tõsta.

    Maksukomplekti kuuluvad veel tubakamaks, suhkrumaks, lisaks tahetakse tõsta kindlasti varsti fossiilsete kütuste makse, igatahes maagaasimaks on tulemas.
  • ttrust
    Ossi tõstis alkoholipoliitika seepärast lauale, et sotsialistlikus parteis oli veel paar-kolm aastat tagasi visooon, et sealt saab kõige lihtsamalt ja kõige "eetilisemalt" lisaraha maksudena koguda. Ja paistab et see visioon kestab praegugi. Muud põhjust seal polnudki.

    Sotsidel on vaja maksudena välja tõsta lisaraha oma valitsemiseks. Iga hinna eest. Ja nüüd on sotsid valitsuses kus ka kesikutel on sama vajadus lisaraha valitsemiseks välja tõsta.


    Siin ma arvan, et sa teed Ossinovskile liiga. Minu meelest alustati esialgu täispaketiga - räägiti reklaamipiirangutest, müügipiirangutest ja aktiisitõusust, ehk siis meetmete paketist mis täidaks üht eesmärki. Praegu räägitakse ajakirjanduses juba üle poole aasta ainult aktsiisist.
    See on ilmselt õige, et "pahede maksustamine" maailmavaatena on SDE-le omane, aga tegelikult mitte ainult sotsidele, vaid ka kõige üldisemalt on pahede maksustamine elektoraadile lihtsalt kommunikeeritav ja suhteliselt vastuvõetav maksupoliitika osa. Automaksu idee võeti näiteks palju valulikumalt vastu ja see tõsteti ühel hetkel ka laualt maha.
    Ülejäänud osas olen nõus - see, et aktsiiside tõstmises keskendume rahale, mitte alkoholipoliitikale, ongi eesmärgistamise mõttes vale suund.
  • Draax
    Minu meelest alustati esialgu täispaketiga - räägiti reklaamipiirangutest, müügipiirangutest ja aktiisitõusust, ehk siis meetmete paketist mis täidaks üht eesmärki. Praegu räägitakse ajakirjanduses juba üle poole aasta ainult aktsiisist.

    Olen täitsa kindel, et mitte keegi ei vaidle - alkoholi liigtarbimine on probleem. Mille üle tahaks vaielda aga küll, on seisukoht, et keelamine, takistamine, peitmine ja kallimaks tegemine on lahendus sellele probleemile. Me näeme väga hästi, et rahvas tahab juua, olles selle saamiseks valmis igatsugu ebamugavusteks. Miks? See on tegelikult põhiküsimus, millest peaks probleemi lahkamist alustama.
    Ma ei ole sotsioloog ega tegele külameeste peakolu sisse piilumisega. Küll aga olen ma väikelinnast pärit ning aastakümneid näinud, kuidas seal ja linna taga maal elu käib. Väikelinnad on tõesti depressiivsed, seal pole mitte midagi enese vaba ajaga peale hakata. Tõenäoliselt leiab maakonnalinnast ühe või kaks trenni, kus spordihuviline saab end välja elada. Aga muu elu - kultuur, äri, vaba aeg, minugipoolest näiteks kulinaaria? Seda ei ole ja ei ole ka näha, et väga tuleks. Sestap liiguvad kirkamad kriidid ära mõnda suuremasse linna ning kohalejäänud leiavad meelelahutuse selles, mis kohapeal saadaval. No ja kohapeal on kõige lihtsamini saadav alkohol. See ei ole mitte kellegi eesmärk, mitte keegi ei mõtle, et mul on suur elueesmärk kogu aeg tina panna, aastakümneid järjest. Ja linnast väljas on veel hullem - kui ei ole just ise ilutegija, siis ei maksa sealt tegevust otsida. Ja kõik ei ole, enamus ei ole.
    Alkoholil on meie ühiskonnas aseaine roll - see asendab muid tegevusi, vähemalt alkoholisõltuvuse alguses. Tädi Jesse võib rääkida mida iganes ja kuipalju iganes, aga rahvas, kellel ei ole mitte midagi teha, jääb jooma. Olen ikka veel arvamusel, et sõltuvuses põlvkond on juba kaotatud ning selle tagasivõitmisele pole mõtet panustada. Küll aga võiks ja peaks tegelema noortega - noortekeskused, sport, muusika, tehnika, kirjandus, kreatiivsuse arendamine, võimaluste loomine. Siis on mõne aastakümne pärast lootust, et võiks paremaks minna. Aktsiisi otsakütmisega saab ajusurnud külast ajusurnud ja vaesunud küla - see on kogu praeguse alkoholipoliitika tulemus. Või siis ajusurnud ja alkoholi importiv või ise keetev küla - aga see pole vist parem. Alternatiivi pole, sest kogukond ei paku võimalusi muuks arenguks.
    Ühesõnaga - keeldude ja maksustamise asemel peaks tegelema keskkonnaga. Aga see võtab aega ja raha ning valimistel kiirelt hääli ei too - seega jääb tegemata. Parem vääname aktsiise ning loome sellega illusiooni tegevusest ning ühtlasi krahmame enesele võimuillusiooni realiseerimiseks rahahunniku. Et selle tulemuseks on ühiskonna jätkuv võõrandumine enese juhtidest ning eimiskit oskavate broilerjuhtide aina süvenev vohamine ning ümberjagamisest ning riigikapitalismist moonutatud keskkonnas loomuliku ettevõtluse hääbumine - see ei huvita kedagi. Võim on väärtus, riik selle laiemas tähenduses ei ole. See on päris kole tõdemus.
    Kõlab õõnsalt, aga Eesti vajab ellujäämiseks elus küla. See elus küla tuleb taasluua, ja keelupoliitika seda ei tee.
  • Marvin
    Draax
    Minu meelest alustati esialgu täispaketiga - räägiti reklaamipiirangutest, müügipiirangutest ja aktiisitõusust, ehk siis meetmete paketist mis täidaks üht eesmärki. Praegu räägitakse ajakirjanduses juba üle poole aasta ainult aktsiisist.

    Olen täitsa kindel, et mitte keegi ei vaidle - alkoholi liigtarbimine on probleem. Mille üle tahaks vaielda aga küll, on seisukoht, et keelamine, takistamine, peitmine ja kallimaks tegemine on lahendus sellele probleemile. Me näeme väga hästi, et rahvas tahab juua, olles selle saamiseks valmis igatsugu ebamugavusteks. Miks? See on tegelikult põhiküsimus, millest peaks probleemi lahkamist alustama.


    Meetmete paketi üle võib debateerida, ja seda on ka tehtud. Vist viimase aasta jooksul mingis Foorumi (?) saates toimus debatt, kus räägiti alkoholipoliitikast ja erinevatest meetmetest. Sellel teemal ei pea me õnneks päris ise jalgratast leiutama, vaid saab õppida erinevate teiste riikide kogemusest.
    Sellest debatist jäi mulle meelde, et kõige tõhusamaks on hinnatud reklaamikeeldu. Kõlab ka loogiliselt, sest reklaam kujundab (alateadlikult või mitte) hoiakuid, reklaamitarbijad on ka noored ja sealt ka see pikaajaline hoiakute muutus, millest Marvin kirjutab.

    Aga kuna see teema on nii mitmetahuline ja huvigruppe palju (nt. kaupmehed on huvitatud kitsalt müügipiirangutest, reklaamiagenturid ja meediakanalid sõdivad reklaamikeelu vastu jne.) siis vaidlust jätkub ka siin kauemaks.

  • Draax
    Meetmete paketi üle võib debateerida, ja seda on ka tehtud. Vist viimase aasta jooksul mingis Foorumi (?) saates toimus debatt, kus räägiti alkoholipoliitikast ja erinevatest meetmetest. Sellel teemal ei pea me õnneks päris ise jalgratast leiutama, vaid saab õppida erinevate teiste riikide kogemusest.
    Sellest debatist jäi mulle meelde, et kõige tõhusamaks on hinnatud reklaamikeeldu. Kõlab ka loogiliselt, sest reklaam kujundab (alateadlikult või mitte) hoiakuid, reklaamitarbijad on ka noored ja sealt ka see pikaajaline hoiakute muutus, millest Marvin kirjutab.

    Reklaamikeeld ei paku alternatiive. See ei tekita olukorda, kus Kükametsa Kollal on äkitsi oma eluga muud peale hakata kui naabrimehega selle küüni taga Lätist toodud viina libistada. Varemalt libistasid poe nuka taga Walterit, aga no poodi ju enam pole ja Walter on praeguseks kallis.
  • Marvin, see mida Kükametsa Kolla teeb või ei tee, on isiklike valikute küsimus ka. Riik saab seda keskkonda ainult teatud maani kujundada.
    Hoiakute kujundaminegi on aeganõudev protsess, tulemused ei tule 4 aastaga, mis valimiste vahele jäävad. Need 55-aastased Kükametsa Kollad libistavad tõenäoliselt surmani naabrimehega küüni taga viina, aga praegu tehtud muudatustega saame mõjutada praeguste ja tulevaste noorte teismeliste tulevikku.
  • Selle kõigega ma nõustun ning seda, et praeguste viinaninade põlvkond on kaotatud, mainisin ka. Ka seda, et valimistsükliga ei ole tulemusi näha, võtsin jutuks. Kogukonda peab ravima hakkama, keskkonda, milles Kolla laps toimetab. Kollaga pole tõesti enam miskit peale hakata.
    Jah, muidugi tehaksegi isiklikke valikuid - kes jääb jooma, kes läheb Soome kipsi panema, kes teeb mõlemat. Aga kui kohapeal pole mitte midagi teha, siis asi ei saagi paranema. Valikuid juurde ei tule. Valikuid tuleks juurde läbi töökohtade, aga need tekivad ainult linnadesse. Põllumajandus efektiivistub (tore!) ja uut tselluloositööstust ei tohi teha, sest kala võib jões ära surra. Umbne ring.
  • Marviniga igatpidi nõus.
    Draax, siin on juba juttu olnud, a la Portugalis ja Saksas jne maksab 5l veini 4 eurot ja ei jooda nii palju, ei tea miks?
    Küsid kus on ettepanekud jne, aga palun, firma ei tohi isegi inimeste sportimist toetada, maksas makse selle pealt täie rauaga, ehk muudaks seda. Kuidas on noorte trennidega, paljudele vanematele käivad need üle jõu.
    Tahan minna õhtusel ajal 1,5 tundi tennist sõbraga 2 kesi mängida, maksan parimal juhul 2 pooliku viina hinna näkku.
    Alko ei ole odav, alternatiivtegevused on aga veel kallimad, krt käin 2-3 korda trennis või võin sama raha eest end iga päev mälukasse juua :D
    Nende aktsiiside ja igasugu keelamistega on lihtne, need ei anna tulemust kui miskit muud asemel ei tule. Vaata või Soomet ja Rootsit, kõrged aktsiisid, a la Gptlandi saare peal on 100k inimese kohta 2 alko kauplust jne, aga ikka joovad ja igalt reisilt topitakse auto luugini alkot täis seepärast.
  • Draax, ma ei usu et ma teen minister Ossile liiga.
    Minister Ossi partei on olnud kaua valitsuses, aga kuna varasemad valitsused pole olnud niivõrd agressiivsed maksukoormuse tõstmisel, siis polnud ka nii teravat teemat alkoholiaktsiisidega. Samuti pole nad pannud teravalt lauale teemat, et mida üldse teha vohava alkotarbimisega. Käis ainult hägune jutt mingite reklaamipiirangute üle.
    Nüüd kui kesikuvalitsus avas ahvatleva võimaluse maksukoormust oluliselt tõsta, tõusis teemaks ka aktsiiside ennaktempos tõstmine.
    Kõik muu on lihtsalt retoorika, mida nad ajavad. Sotsialistid saa ju rahvale otse öelda, et "meil on raha vaja, me tõstame selle raha teist välja läbi väga kalli alkoholi ja läbi muu aktsiisitõusu".
  • Rahva tervis on miski, mille taha lihtsalt peidetakse poliitikute sõltuvust ümberjagamisest. Riik ei ole rõõmus, kui näiteks kütuseaktsiisi laekumine autode ökostumise tagajärjel väheneb, riik ei ole rõõmus, kui rahvas tõesti peakski vähem jooma hakkama - sest klann sõltub rahast, mida neile meeldib siia ja sinna külvata. Meeldib kõikidele poliitilistele jõududele, ka kõige parempoolsematele - tarvitseb vaid meenutada, kes selle aktsiisiralli lahti lasi. Mõte, et midagi võiks teha riigi efektiivsema toimimise läbi, ei tule mitte kellelegi pähegi. Muidugi, politseid ja maksuametit tõhustame, aga kulutamise osas ei plaani mitte keegi pidurit tõmmata. Eelarvele katte otsimise protseduur on juba pikemat aega kujunenud majanduse ja individuaalse riigilojaalsuse vastupidavuse testiks, mitte kokkuhoiukohtade otsimiseks ja prioriteetide määramiseks.
    Ma olen täitsa kindel, et kui korraliku rehaga eelarve üle käia, nokib sealt pool miljardit kokkuhoidu nagu niuhti. Seda pole seni vaja läinud, sest rahvas pole veel jalgadega hääletanud. Mulle tundub, et praegu hääletab, ja seda mitmel viisil - esiteks Läti suunal edasi-tagasi ning teiseks Skandinaavia ja Lõuna-Euroopa suunal ühesuunaliselt. Aga riigil, millest tegusad inimesed minema lähevad ning asenduvad Ukrainast ja mujalt tulevate migrantidega, ei ole helget tulevikku.
  • pahurik
    firma ei tohi isegi inimeste sportimist toetada, maksas makse selle pealt täie rauaga, ehk muudaks seda.

    See võimalus väikesel määral uuest aastast tuleb, 100 eur/kvartalis per inimene, incl juhatuse liikmed, incl kõik need väiked taskufirmad.

  • Tõdemus, et korraga koju tassitud suurem alkoholikogus paneb rohkem jooma, ei ole ainult siin foorumis teemaks:
    Delfi: "Marje Josing: aktsiisitõus ajab napsusõbrad Lätti, sealt koju kantud suur alkoholikogus aga omakorda rohkem jooma."
    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/marje-josing-aktsiisitous-ajab-napsusobrad-latti-sealt-koju-kantud-suur-alkoholikogus-aga-omakorda-rohkem-jooma?id=80294642
  • Siin on Mupo üritanud lambist väita, et inimesed öösiti seksivad Lasnamäel, kuigi tõendiks on ainult karjed ja müra. Need karjed ei pruugi tulla naudingust ja see müra (koppadi-koppadi-koppadi) ei pruugi tulla voodist, vaid arvelauast.

    Täiesti vabalt võib olla, et inimesed hoopis uurivad 2018 tulumaksumuudatusi ja on meelehärmis:
    "Ooh, ma loodan, et hiljem juurde ei pea maksma."
    "Aah, ma ei tahaks eriti juurde maksta."
    "Arvutame uuesti - koppadi-koppadi-koppadi."

    https://tallinn.postimees.ee/4324281/munitsipaalpolitsei-toomailt-lasnamae-elanike-seksimaraton-ei-lase-naabritel-magada
  • troim
    Siin on Mupo üritanud lambist väita, et inimesed öösiti seksivad Lasnamäel, kuigi tõendiks on ainult karjed ja müra. Need karjed ei pruugi tulla naudingust ja see müra (koppadi-koppadi-koppadi) ei pruugi tulla voodist, vaid arvelauast.

    Täiesti vabalt võib olla, et inimesed hoopis uurivad 2018 tulumaksumuudatusi ja on meelehärmis:
    "Ooh, ma loodan, et hiljem juurde ei pea maksma."
    "Aah, ma ei tahaks eriti juurde maksta."
    "Arvutame uuesti - koppadi-koppadi-koppadi."

    https://tallinn.postimees.ee/4324281/munitsipaalpolitsei-toomailt-lasnamae-elanike-seksimaraton-ei-lase-naabritel-magada


    Artiklist: Lälli sõnul on lasnamäelane omaette rahvus, mida kuskil mujal Eestis ei kohta: äärmiselt tähelepanelik naabrite eksimuste suhtes, vilgas vigadest teavitaja, nõudlik. troim, sul on õigus, Lasnamäelane ideaalne maksumaksja, häbi meile, muudele Eestimaalastele.
  • Siin õpetlik multifilm, mis juhtub ahne hambaarstiga, kes ei taha töötada Ossinovski hinnakirja järgi.

    Filmis on näha, et hambaarst oli saanud nii palju kasumit, et tal oli päris oma auto. Lubamatu!

    Õppefilm: https://youtu.be/EFHfIfKUNXQ
  • Oleks super kui keegi näeks ja kaebaks, et nägi vanemat Ossit Läti piiril alkot firma autosse laadimas õhtul kell 8.
  • Elasid kord isa ja poeg.
    Isa oli tuntud ärimees, poeg suur poliitik.
    Isa juhtus kogemata naaberriigis pistist andma ja pandi pokri.
    Pojal isast kahju ja palub naaberriigi kuningat, et see isale armu annaks.
    Naaberriigi kuningas ütles:
    “Teie seal oluliselt targemad kui meie. Aita meil riigi majandus kasvama panna ja lasen su isal minna!”
    Poeg tuli koju ja kehtestas uue alkoholiaktsiisi.

    Näöraamatust laenatud.
  • Ma ei imesta kui noore Ossi kuuehõlma ilustab varsti mingi Läti Vabariigi ametlik orden. Olgu ametlik põhjendus selle ordeni saamiseks milline tahes.
  • ttrust
    Ma ei imesta kui noore Ossi kuuehõlma ilustab varsti mingi Läti Vabariigi ametlik orden. Olgu ametlik põhjendus selle ordeni saamiseks milline tahes.


    Kingitakse kuuenda varba implantaat?
  • Cynic
    ttrust
    Ma ei imesta kui noore Ossi kuuehõlma ilustab varsti mingi Läti Vabariigi ametlik orden. Olgu ametlik põhjendus selle ordeni saamiseks milline tahes.

    Kingitakse kuuenda varba implantaat?

    Kullast ja plaattinast. Pärast suvel liivarannas varbaid liigutades saavad kõik teised sotsialistid seda imetleda.
  • Just, ja kindlasti õllepudeli avamise funktsionaalsusega.
  • Varastan ka veidi facebuugist:
    Loen Ossinovski avaldusi ja meelde tuleb vana tõde:
    Ausa inimese ja sotsialisti erinevused:
    Kui aus inimene on taimetoitlane, siis ta lihtsalt ei söö liha.
    Kui sotsialist on taimetoitlane, pasundab ta sellest igal võimalusel ning leiab, et liha tuleks ära keelata.
    Kui aus inimene on pankrotis, siis ta mõtleb, kuidas ja mis edasi saab?
    Kui sotsialist on pankrotis, siis ta mõtleb, kes PEAB ta välja aitama?
    Kui ausale inimesele ei meeldi telesaade, vahetab ta kanalit.
    Kui sotsialistile ei meeldi telesaade, hakkab ta artikleid kirjutama ja kirju saatma, kus sildistab saadete tegijaid seksistideks, rassistideks, homofoobideks ja lihtsalt halbadeks inimesteks.
    Kui ausale inimesele ei meeldi relvad, siis ta ei tee endale relvaluba.
    Kui sotsialistile ei meeldi relvad, siis ta tahab need kõigilt ära korjata.
    Kui aus inimene on ateist, siis ta ei käi kirikus.
    Kui sotsialist on ateist, siis ta nõuab religiooni täielikku summutamist (v.a. New-Age jms. huu-haa).
    Kui aus inimene näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, mida ta oma eluga teisiti võiks teha?
    Kui sotsialist näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, et äkki on naabri maksud liiga väikesed?
    Kui aus inimene näeb ettevõtjat, mõtleb ta, et: "Näe, ilmselt tubli inimene!"
    Kui sotsialist näeb ettevõtjat, mõtleb ta: "Näe, kapitalist! Vereimeja! Lüpsilehm! Saakloom!"
    Kui aus inimene seda loeb, siis ta muigab.
    Kui sotsialist seda loeb, siis on ta solvunud.
  • Nääh, ikka on miinuseandjaid Mardikese postitusele...ju siis sotsid käivad siin luuramas.
  • ironman
    Nääh, ikka on miinuseandjaid Mardikese postitusele...ju siis sotsid käivad siin luuramas.


    LHV foorumis ringi luusimine võib sotsile päris stressirohke elamus olla. Ma tean mida nad tunnevad, umbes nii nagu mina mõnda valimisdebatti vaadates. Ju siis miinuse vajutamine aitab stressi maandada.
  • Cynic
    ironman
    Nääh, ikka on miinuseandjaid Mardikese postitusele...ju siis sotsid käivad siin luuramas.


    LHV foorumis ringi luusimine võib sotsile päris stressirohke elamus olla. Ma tean mida nad tunnevad, umbes nii nagu mina mõnda valimisdebatti vaadates. Ju siis miinuse vajutamine aitab stressi maandada.


    LHV foorumi lugemine on neile motivatsioonikoolituse eest.
  • Igati väärt algatus: järgmise aasta 24. veebruaril sõidavad vähemalt 1000 autotäit eestlasi ja eestimaalasi Lätti viina ostma ja autot tankima!
    Eesmärk Vabariigi Valitsusele poliitilist põlgust näidata.
    --- http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/tuhatkond-aktsiisitousus-pettunud-eestlast-soidab-iseseisvuspaeval-hiigelkolonnis-latti?id=80456912
    --- https://www.facebook.com/events/131111550906625/
  • Maksusüsteem aetakse ikka nii keeruliseks, et varsti peab iga liigutuse maksuhalduriga läbi rääkima ja kooskõlastama.
  • tsitaat delfi kommentaariumist :

    Väike Eesti - Läti vestlussõnastik.

    Tere hommikust! – Labrit!

    Ma olen eestlane. – Esmu igauņu valoda.

    Ma tahan osta viina. – Es gribu nopirkt degvīnu.

    Ma tahan osta õlut. – Es gribu nopirkt alu.

    Ma tahan osta palju õlut ja palju viina. – Es gribu nopirkt daudz alus un daudz degvīnu.

    Eestis on viin väga kallis. – Igaunijā degvīns ir ļoti dārgs.

    Eestis on õlu väga kallis. – Alus Igaunijā ir ļoti dārga.

    Te ei kujuta ettegi, kui palju viin ja õlu Eestis maksavad. – Jūs nevarat iedomāties, cik daudz degvīna un alus maksā Igaunijā.

    Läti keeles nii suuri numbreid ei olegi. – Latviešu valodā nav tik daudz.

    Kus asub lähim viinapood? – Kur ir tuvākā vīna darītava?

    Kui palju maad on viinapoeni? – Cik daudz zemes ir vīnogulāji?

    Eestis on väga loll valitsus. – Igaunija ir ļoti stulba valdība.

    Minister Jevgeni Ossinovski on hulluks läinud. – Ministrs Jevgeņijs Ossinovskis ir izgājis neprātīgi.

    Ma käin Lätis iga päev õlut ja viina ostmas. – Es katru dienu eju uz Latviju, pērkot degvīnu un alu.

    Lätis on väga odavad alkoholihinnad. – Latvijā ir ļoti lētas alkohola cenas.

    Lätis on normaalne valitsus. – Latvijā ir normāla valdība.

    Lätlastel on kohutavalt vedanud, et Läti valitsuses pole hullumeelseid. – Latvieši briesmīgi ir laimīgi, ka Latvijas valdība nav traka.

    Ma ostan kõik viina ära, mis poes on. – Es pērku visu degvīnu, kas jums ir veikalā.

    Kas rohkem viina ei ole? – Vai jums ir vairāk degvīna?

    Ma ostan kõik teie õlled ka ära. – Es arī pērku visus jūsu alus.

    Kas tõesti rohkem õlut ja viina ei ole? – Vai jums patiešām ir vairāk alus un bez degvīna?

    Millal Riiast kaubarongiga viina ja õlut juurde tuuakse? – Kad vīnogulāju un alus no Rīgas tiek nogādāts ar kravas vilcienu?

    Alles pärast lõunat? Kahjuks nii kaua mul aega oodata ei ole, kaasmaalased Eestis on janusse suremas. – Tikai pēc pusdienām? Diemžēl man nav jāgaida pārāk ilgi, mani tautieši mirst Igaunijā.

    Palun aidake sisseostud kaubikusse tassida. – Lūdzu, palīdziet iepirkties automašīnā.

    Eestis on tõesti väga loll valitsus. – Igaunija ir patiešām stulba valdība.

    Palun üks jäätis kah. – Lūdzu, ir viens saldējums.

    Kahjuks Eestis idioodid pääsevad ministriametisse. – Diemžēl Igaunijas idiots nokļūst ministrijas birojā.

    Tänan teid abi eest. – Paldies par palīdzību.

    Jumal õnnistagu Lätimaad! – Dievs svētī latviešu!

    lagu Läti Vabariik! – Dzīvo Latvijas Republikā!

    Elagu Läti valitsus! – Live Latvijas valdība!

    Ma tulen homme jälle. – Es atgriezīšos rīt.

    Mis kell viinapood lahti tehakse? – Kāds ir vīna darītavas atvēršanas laiks?

  • Tsitaadi juured pärinevad Mart Juure Juurika - rubriigi juurest:

    Juurikas. Eesti – Läti alkovestmik

    Vestmik on üle suhtlusveebide juba palju furgooni tekitanud, tänane "Olukorrast Ajakirjanduses" juhatati Väino Koorbergi ja Rein "Molekul" Langi poolt sisse just fraasidega sealt.

    Lang märkis muuseas, et tegemist on seni ilmselt parima eesti - läti vestmikuga, sest muid tal leida lihtsalt ei õnnestunud...
  • Kui meil siin poetakse rahvatervise taha, et igasugu maksutõuse ja riigi sekkumist õigustada siis Austrias lihtsalt valitsusparteid otsustavad, et suitsetamise keeld on iga resto ja baari enda otsustada ja samuti see kas nad ehitavad eraldi ruumid selle jaoks või mitte. https://uk.reuters.com/article/us-austria-politics-smoking/austria-to-drop-impending-smoking-ban-bucking-western-trend-idUKKBN1E52A7
  • opex
    Kui meil siin poetakse rahvatervise taha, et igasugu maksutõuse ja riigi sekkumist õigustada siis Austrias lihtsalt valitsusparteid otsustavad, et suitsetamise keeld on iga resto ja baari enda otsustada ja samuti see kas nad ehitavad eraldi ruumid selle jaoks või mitte. https://uk.reuters.com/article/us-austria-politics-smoking/austria-to-drop-impending-smoking-ban-bucking-western-trend-idUKKBN1E52A7


    Midagi positiivset selles otsuses ma küll ei näe.
  • Ma küll näen. Libertarism, iga koht valib ise millist publikut tahab ja publik valib ise kuhu läheb.
  • endise suitsetajana ma tean, et just suitsunurgas kohtuvad huvitavamad inimesed ja aetakse mõnusamad jutud, samuti näkkab kõige paremini väljapaistvate vastassoo esindajate lantimine. .Seda ka tööajal, rääkimata siis vaba aja veetmisest.Nüüd küll polegi töökohtades enam suitsunurki.

    Kui baari teha kaks identset piljardiruumi,kuhu võib ka dringid kaasa võtta, üks suitsetajatele ja teine mittesuitsetajatele, siis esimene on rahvast tulvil, teise ei taha aga isegi mittesuitsetajad igavlema minna, sest elu keeb esimeses.

    Riik ei pea täiskasvanud inimesele mängima lapsehoidjat. Kui grupp inimesi tahavad omavahel olles tervist rikkuda, siis lasku käia.Senikaua kui mittesuitsetajale on antud võimalus olla mittesuitsetavas keskkonnas, peaks ka suitsetajal olema võimalus oma sõltuvust orjata tubases keskkonnas.Ühte ei tohiks vägisi sundida teise keskkonda vähemalt vaba aega veetes.

    Võimsad ventilatsiooniseadmed ja isoleeritud ruumid tagavad, et reostus ei levi .Ja teenindajate probleemi saab samuti lahendada. Mittesuitsetavat baarmani ei tohi sundida suitsetajate saali teenindama, kuid kui suitsetav baarman seda soovib, siis pole alust keelata.
  • Paistab et minister Ossi mõjub turismisektorile väga halvasti.
    Postimees: "Hotellid pühade eel: venelasi tuleb vähe ja soomlasedki vaatavad mujale."
    https://majandus24.postimees.ee/4348205/hotellid-puhade-eel-venelasi-tuleb-vahe-ja-soomlasedki-vaatavad-mujale
  • Stagna, suitsetaja hingab ka parajasti suitsu mitte tehes välja tahmaosakesi jm suitsust pärit kahjulikke aineid. See on tegelikult tõsine probleem - suitsetaja arvab, et õues suitsu tehes ta perekonda ei mürgita, kuid tuppa tulles ja seal hingates teeb ta seda siiski. Kontorites mürgitavad suitsetajad sama moodi mittesuitsetajaid.
  • Diiselautod väljastavad samuti väga kantserogeenseid vähkitekekitavaid aineid. Filtrid neid kõike kinni ei pea.

    Homemaker, ei oskagi öelda, kumb hävitab perekonna kopse rohkem, kas parasjagu väljas suitsu teinud isik kes suitsetamise järelkajana hingab välja mõningaid tahmaosakesi või tänavalt tulev diislitoss, mis on õhuga ära segunenud.
  • Mõnevõrra utreerides, võiks öelda, et sellisel juhul mürgitab kala praadiv ema ka oma perekonda.
  • ivoalaska
    Mõnevõrra utreerides, võiks öelda, et sellisel juhul mürgitab kala praadiv ema ka oma perekonda.

    Võimalik. Diislitoss pidavat sisaldama just väga kantserogeenseid aineid, seevastu selliseid automootoris tekkiv bensiinitoss ei sisaldavat.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon