Rohelised - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Rohelised

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• "marker"
    "mykoloog"
    Ei ole tegelikult nii raske ka ise leida, ei ole vaja teha nägu, et ei leia seda iva suurest paberitehulgast üles. Leiad küll kui tahad, tegelikult.

Ise väidad, et lihtne leida. Toos siis see konkreetne nuber välja, kui juba üles leidsid. (koos viitega allikale) -> Kui EU oma majanduse rohepöördega totaalselt vussi keerab, ning kogu tootmine Hiinasse ja USAsse kolib.
    Palju sellest maakera temperatuuri tõus aeglustub?

Vaata, asjad ei käi niimoodi, et mingi kallutatud ja juba iseenesest vigastel eeldustel põhinev küsimus "tõestab," et rohepööre on meile kahjulik. Sest lahenduste leidmiseks tuleb välja zoomida ja vaadata suuremat pilti. Asjad käivad nii, et kliimateadlased mudeldavad kliimamuutused ja leiavad makrotrendid ja teevad sellest järeldused. Järeldus on paraku ühene - maakera kliima on soojenenud, see on juhtunud inimtekkelise GHG õhkupaiskamise tagajärjel ja kui sedasi jätkatakse, siis looduskatastroofid sagenevad, pikenevad ja muutuvad sügavamaks, tuues kaasa rängad majanduslikud ja poliitilised tagajärjed. Nüüd on küsimus, mida selle ärahoidmiseks teha. Ainuvõimalik vastus on, et vähendada GHG emissioone. Sellest on kõik riigid aru saanud ja töötanud välja de-karboniseerimise plaanid, s.h. USA ja Hiina. De-karboniseerimine toob kaasa innovatsiooni, on seda juba tugevalt teinud, s.h. erasektori initsiatiivil (https://www.washingtonpost.com/climate-environment/2022/12/12/billionaires-climate/). Pikemas vaates on keskkonnavaenulik tööstus konkurentsivõimetu ja seda mõistavad ka USA ja Hiina. Milline tööstus sinna on põgenenud Euroopast muuseas? Eks jah vaestesse Aafrika ja Aasia riikidesse on läbi aegade mingi tühine osa odavast reostavast tööstusest põgenenud, nii on see alati olnud, iseküsimus on kui suur see kahju meile sellest on, või õigemini, kas me üldse kaotame või pigem võidame sellest. Nagu ütlesin, reostuse impordi vastu rakendatakse ka süsiniku tollimakse.
  • "marker"
    "mykoloog"
    Tootmine ei koli Hiinasse ja USAsse, esiteks on oma rohepoliitikad ka neil riikidel, lihtsalt natuke aeglasemad ja teiseks kehtestatakse ELs süsiniku impordimaksud, mis muudab mujal toomise ja ELi eksportimise mitte-tasuvaks. Kolmandaks, dekarboniseerimine on käivitanud tugeva innovatsiooni ja need riigid, kes loodavad süsinikumahuka tootmise enda juurde meelitada ja ei investeeri innovatsiooni, jäävad lihtsalt kaotajaks pikas perspektiivis ja sellest on kõik aru saanud, oled äkki tähele pannud seda kui jälgid investeeringuid erinevatesse sektoritesse.

Igasugu asju on lihtne leida :)
    Pane otsingusse "restoring eu competitiveness". Tuleb hulgaliselt EU enda poolt genereeritud dokumente. Näiteks: EU competitiveness and global growth
    At the same time, policy-makers in Europe should seek to address medium- to long-term challenges to minimise long-term scarring and restore eroding competitiveness.

Ma ei väida,et kogu selle põhjuseks ainu EU rohepööre on, aga arvamus dekarboniseerimine poolt EU mingi totaalse innovatsiooni ja arengu käivitamisest on alusetu.

Teemast mööda, siin ei käi jutt rohestamisest ja kliimapoliitikast
  • "mykoloog"

Vaata, asjad ei käi niimoodi, et mingi kallutatud ja juba iseenesest vigastel eeldustel põhinev küsimus "tõestab,"

Ma esitasin minu jaoks olulisel teemal küsimuse, sa väitsid, et vastust on lihtne leida.
    Tuleb vastus?
    "mykoloog"

Sest lahenduste leidmiseks tuleb välja zoomida ja vaadata suuremat pilti.

Õige suunis. zoomime välja ja vaatame suurt pilti. Euroopa paneb kogu oma töötsuse kinni ja saab CO2 neutraalseks. Mitu protsenti väheneb maailmas CO2 eraldumine? Palju pidurdub kliimasoojenemine?
    Kui maailma on nõudlus X tonnile terasele ja EUs pannakse kõik terasetootmine kinni. Kas kogu maailma terasetootmine sellest väheneb?

• "mykoloog"
    tuues kaasa rängad majanduslikud ja poliitilised tagajärjed.

Euroopas on arulage rohepööre juba toonud kaasa rängad majanduslikud ja poliitilised tagajärjed. Kogu senine Euroopa Venemaa poliitika mõjutatud "iga hinna eest" rohepöördest.
  • "marker"
    "mykoloog"

Vaata, asjad ei käi niimoodi, et mingi kallutatud ja juba iseenesest vigastel eeldustel põhinev küsimus "tõestab,"

Ma esitasin minu jaoks olulisel teemal küsimuse, sa väitsid, et vastust on lihtne leida.
    Tuleb vastus?
    "mykoloog"

Õige suunis. zoomime välja ja vaatame suurt pilti. Euroopa paneb kogu oma töötsuse kinni ja saab CO2 neutraalseks. Mitu protsenti väheneb maailmas CO2 eraldumine? Palju pidurdub kliimasoojenemine?
    Kui maailma on nõudlus X tonnile terasele ja EUs pannakse kõik terasetootmine kinni. Kas kogu maailma terasetootmine sellest väheneb?

Ma arvan, et väheneb kui üks (veel) suurimaid turge piirab importi riikidest või piirkondadest kes sama ei tee, või maksustavad nad kallimaks, kui CO2 vaba tootmine EU-s
  • "marker"
    "mykoloog"

Tuleb vastus?
    "mykoloog"

Ei, ära häma seal. Mina ütlesin, et ma lähtun kliimateadlaste seisukohtadest, sina palusid, et ma konkreetselt välja tooksin kliimateadlaste seisukoha, mida ka tegin. Ma ei ole väitnud, et kõikidele su küsimustele on lihtne vastust leida. Alati leiab küsimuse stiilis, aga kui palju suureneb X kui juhtub Y, kliima ei ole täppisteadus, muutujaid on palju ja ette näha suudetakse pikki trende ja sedagi tõenäosustena, mitte kindlate muutujate täpseid protsente.
    Nagu ütlesin, sinu seisukoht ja küsimus põhineb valel eeldusel - Euroopa ei pane oma tööstust kinni.
  • Karumõmm, miks te kasutate veidrat väljendit "proto-kommunism".
    Kogu vasakliberaalia retoorika ja tegevus ja eesmärgid on TÄIES KOOSKÕLAS "Kommunistliku Partei Manifesti" tuldlõõskavate ridadega.
    Mida ütles Lenin: "Sotsialism, see on K.O.N.T.R.O.L.L!"
    Kuhu me liigume? Tädivalitsus ja lapsehoidjavõim. Sekkumine pisimatessegi eluaspektidesse, Reguleerimine ja Mikromanageerimine! EI ole või?
    Mida meile veel lubati -- (hetero)perekonna, kui kodaniliku igandi kaotamine. Ei pushita sinna suunas või?
    Majanduse täielik ja totaalne juhtimine kapitalivoogude suunamise läbi. Mis meil selle rahatürkiga ongi?
    Nõnda et... ma võiks seda nimekirja jätkata, aga siin pole mingit proto- või kvaasi- kõige ehtsam internatsionaalne sotsialismus, täpselt sedasi nagu Habemikud Prohvetid ja Vovka-Morkovka jutlustasid.
  • "mykoloog"
    "marker"
    "mykoloog"

Tuleb vastus?
    "mykoloog"

Ei, ära häma seal. Mina ütlesin, et ma lähtun kliimateadlaste seisukohtadest, sina palusid, et ma konkreetselt välja tooksin kliimateadlaste seisukoha, mida ka tegin. Ma ei ole väitnud, et kõikidele su küsimustele on lihtne vastust leida. Alati leiab küsimuse stiilis, aga kui palju suureneb X kui juhtub Y, kliima ei ole täppisteadus, muutujaid on palju ja ette näha suudetakse pikki trende ja sedagi tõenäosustena, mitte kindlate muutujate täpseid protsente.
    Nagu ütlesin, sinu seisukoht ja küsimus põhineb valel eeldusel - Euroopa ei pane oma tööstust kinni.

Võiks ka öelda, lähtun Tedadusliku Kommunismi teadlaste seisukohtadest.
  • Eks sinu jaoks on jah kõik teadlased, kes just religiooniuuringutega ei tegele, kommunistid. Faktid on nõrkadele, võuk-teadlastele, aga vat pühakiri ja selle tõlgendused, see on päristeadus.
  • "mykoloog"
    Eks sinu jaoks on jah kõik teadlased, kes just religiooniuuringutega ei tegele, kommunistid. Faktid on nõrkadele, võuk-teadlastele, aga vat pühakiri ja selle tõlgendused, see on päristeadus.

Myko joob natuke, õhtu veel noor, ja sõimab hiljem edasi. Praegu kuidagi lahjalt kukkus välja.
  • "Karum6mm"
    Kui sa suudad mulle ära seletada, kuidas kliimaga vägisi seotud (proto)kommunism ja sotsiaal-liberaalsed fringe-teooriad aitavad kaasa minu ainsa lemmik-alkohoolse joogi helgele tulevikule, siis olen ma üksainus suur kõrv.

Minu jaoks ei ole protokommunism, või misiganes twitteri nädala moesõna, kliimaga seotud. Aktivistid haagivad end aktuaalsete teemade külge, see ei tee neid teemasid mitteaktuaalseteks.
    Mina jätkuvalt leian, et Rohepöörde bränd on tänaseks nö. ebaõnnestunud. Tavalise inimese jaoks tähendab see bränd täna kõrgeid energiahindu, eralennukiga piltlikult öeldes kempsu lendavadi poliitikuid/seleebriteid ning planeedi päästmise jõulist sidumist samade sotsiaalliberaalsete fringe-teooriatega. See ei tule ka kuidagi kasuks, et kuskil tähtis onu ütleb, et mingi söögi või sõiduvahendi keelustamine on juba otsustatud. Või mis te arvate. et kellelegi saavad süsinikutollid meeldima? Või personaalne süsinikulimiit?

See tavaline inimene läheb valib edaspidi mingi järjekordse Lendava Tsirkuse. Ja siis ei ebaõnnestu juba mitte ainult bränd.

Erinevad lendavad tsirkused töötavad aktiivselt oma huvide nimel. Ma kahtlustan, et rohepööre brändina on ebaõnnestunud ainult väikeses mullis. Eks näis. Offi viimast kommentaari lugedes tundub, et sellest mullist on terve mõistus ammu tasapisi välja visisenud. Rusikavibutamine ning maailmalõpu kuulutamine läheb siin edasi sõltumata sellest, mis päris maailmas juhtub.
  • tsitaat:
    "Kapital - ei ole subjekt, tehisintellekt või mida iganes. Primitiivne käitumise modifikaator. Rohkem kapitali - kõrgem staatus ühiskonnas, suurema domineerimise (=julgeoleku) tajumine

Omalaadne paradoks on siin see, et ei loe mitte kogus vaid kasvamine. Võib olla triljon kokku kraabitud, kuid kuna seda pole kuhugi paigutada, on tunne sellest katastroofiline. Selle paradoksaalsuse üks lisaomadus on mälu puudumine.

Kapitalil, kuna see pole subjekt või intellekt, pole mälu. Ning see ei arvesta möödaniku "teeneid".

Kapitali ja raha vahekord on nagu ajal ja kellal või ruumil ja mõõdulindil. Me väljendame kapitali "väärtust" rahas. Aga raha ei ole kapital.

Üks suur paradoks on siin järgmine: Marx ja Engels, oma "Manifesti" tuldlõõskavates ridades, maalisid pilti ühiskonnast kus kapitali teelt on kõrvaldatud kõik tõkked. Riik, perekond, raha ja eraomand!

Sest oma poliitilise ökonoomia kriitikas (hiljem) sõnastasid nad ikka ja jälle seaduspärasused: Kasuminorm langeb. Ning mitte midagi sellega ei tee. Ühiskondlikud piirangud, eraomand ja raha välja uhtumine majandusest aarete näol segavad kapitali kasvamist.

Kommunism, nagu nad seda "Manifestis" nägid, on ultrakapitalistlik ühiskond. Seal on igasugune kasumi väljavõtmine ja äratarbimine viidud peaaegu nulli. Igapäevase põhitöö - kasumi teenimise - kõrval on meil põllumajanduslikud tööarmeed - ehk siis kommunaarid, et mitte nälga surra, rügavad õhtul ja uneaja arvel põldudel. Kooliharidusele ei kuluta - haridus on ühendatud tööprotsessiga, lapsed aetakse kohe tööle. Kuna juba XIX sajand kulutasid inimesed palju oma sissetlekust laste harimisele. Mis on kapitalistliku abstraktsiooni jaoks muidugi otse kuritegelik.

Probleem oli riigiga, kuna riik, olles inimühendus - vägivaldne või mitte, kurat sellega. Ja see inimühendus muudkui seadis kapitali kasvule -st ahnitsemisele - tõkkeid.Kehtestas piiranguid, kogus makse, mõnikord lihtsalt konfiskeeris.

Marx, arvates, et töö muutub omastatud lisaväärtuseks ja sealtkaudu kapitaliks, näigi peamist vastuolu töö ja kapitali vahel.
    Tegelikult on aga vastuolu inimühiskonna ja kapitali vahel. Sest kui lubada tehnikad, mis tagavad kapitali eriti kiire kasvu, läheb meil kõigil väga sitasti.

Siit ka esimese laine kommunsitide terav riigivastasus. Edasi aga juhtus - ilma kommunistide suurema abita - midagi eriti huvitavat.

Riigid, püüdes lahendada teatud oma probleeme, lõid rahvusvahelised organisatsioonid - algasid need poliitilistest liitudest, jõudsid sõjaliste blokkideni ja jõudsid välja ülemaailmsusele pretendeerivateni. Need rahvusvahelised organisatsioonid, eksisteerides teatud mõttes juriidilises vaakumis, sattusid aga mitmesuguste transnatsonaalsete fondide ja nendega seotud struktuuride - ülikoolid, korporatsioonid mõju alla. Riigisisene kodanikualgatuse õigus kanti ilma pikemalt mõtlemata üle rahvusvaheliste suhete kõrgvaakumisse.Ja kuna õigus ei erista füüsilisi ja juriidilisi isikuid, tekkis varsti järgmine kontuur: sihtfinantseerimist teostavad fondid rahastavad rahvusvaheliste organisatsioonide projekte, millele ülikoolid annavad oma osalusega õigustatud aluse. Kuna enne XX sajandit polnud meil teadusreligiooni.

XX sajandil see tekkis, kuna kujunes arvamus, et teadus tegeleb ainult objektiivsete seaduspärasustega. Veel enam, verifitseerib ja valideerib ettekujutuste tõesust vastu objekiivseid seaduspärasusi. Juhtus seesama, mis varakapitalismis rooma kirikuga: loodusseadused on objektiivsed aga akademiline ladvik - mitte. Grandirahade eest võib osta kinnitusi mis iganes teooriatele - nagu indulgentse. Ning siit selgub, et riiki ei olegi vaja laiali saata. Riik, oma sunnivahenditega, on hea abiline et koguda adminsitratiivrenti.

Sest kui raha pole mitte kuhugi paigutada, on ainuke kasvav valdkond selle väljapumpamine riigist.
    Koroonamäng sellele tunnistajaks

Rahvusvahelised ja teadusorganisatsoonid panevad riigid sundvaktsineerima. Loe: tegema regulaarseid, iga inimese põhiseid väljamakseid. Edasi on tehnikaküsimus: saavutada vaktsiinide hinna tõus omahnna languse juures ja tellitavate koguste kasv. Ning selle pole midagi pistmist sellega, kas viirused on objektiivne reaalsus ja kas nad kujutavad ohtu.

Nuh, siit ka teema maailmavalitsusega - valitsus = maksud ja regulatsioonid, nende toore jõuga tagamine.

Esimene asi, mida teeb maailmavalitsus pärast selle tekkimist, on rahvusvaheliste investeerimisfondide hävitamine. Raha emissiooni vtmine oma otsese kontrolli alla. Kuna see on selge, siis võitlevad rahvusvahelised fondid koos rahvusvahelise akadeemilise sfääriga meeleheitlikult maailmavalituse vastu. Adminrendi kogumisel on vaja leida "kõige valusam koht" - mida riik ei saa ignoreerida.

Selleks on inimesed kui riigi elemendid.

Seetõttu on ka absoluutselt arusaadav miks seksuaalrevolutsioon tuli koos Jamaica finantssüsteemiga. Riik peab tagama rahvastiku taastootmise, muidu ta hakkab surema. Riigi suremine on kohutavalt valuline protsess. Mis tekitab suuri isiklikke piinu riigiaparaadi "mutrikestele" - koondamised, karjääri hääbumine, palgatõusu pidurdumine, projektide sulgemine... ja mida riik kui sotsiaalne organism tunnetav väga valulikult.

Tähendab, kui välistada rahvastiku taastootmine loomulikul moel, siis on riik sunnitud alustama rahvastiku riighangetega. Ja see tähendab, et riiklikul tasemel ta peab adminrenti välja köhima. 🙂 Ning, nagu me näeme, just sinna on suunatud fondide löögiteravik.

Ja miks ka mitte?

Psühholoogid väidavad, et nende tehnoloogial pole piire. Sotsiaalid väidavad, et suudavad teha igasuguse tellitud sotsiaalse konstruktsiooni BigFarma ütleb: siin on teile kunstemakate prototüübid - paari aasta pärast paneme voolluliinile. Kui palju vaja on, niipalju teeme.

Nüüd tuleb hõigata välja rahvaloendused ja teha need koroona-resoluutsusega: kõik peavad avama. Kes ei saa sertifikaati, et on üle loetud, kaotab pangakontode juurdepääsud, kodanikupalga ja kõik muu. Selgub, et registripõhised loendused olid kasvava liiaga. Tegelikult on meid euroliidus paarsada miljonit (pool aporteeritust) ja mujal - veel vähem. On üha laienevad kogumid statistilistest ringkondadest, kus pole aastaid sündinud ühtegi last.
    Lõpetuseks küsitakse: "Pensioni tahate saada?" ja läheb käima.

Muidugi, mitte mingit asja sellest ei saa.

/../

Demograafia, samuti nagu majandus, ei allu juhtimisele. Edukaks juhtimiseks on vajalik tingimus, et juhtiv süsteem on vähemalt sama keeruline kui juhitav süsteem. Mitte mingi kunstsünnitamine siin ei aita.

/../
    Mati Tee"

tsitaadi lõpp. Üks võimalik viis asja vaadata.
  • "mykoloog"

Siis oled sa millesti täiesti valesti aru saanud. See ei ole eeldus, vaid järeldus.
    Eeldus või küsimus on, et kui kõik maailma riigid lähtuvad kliimasoojenemise vastu võitlemisel teaduslikest seisukohtadest, siis miks on EU-l selle käigus vaja "kõige rohelisem olla" ja oma tööstusel ja inimestel kõri kinni tõmmata? Kõige kõrgemate süsinikumaksude ja piirangutega.
    Selle tulemusena kolitakse vastav tööstus siit lihtsalt minema ja CO2 tekitatakse mujal.

• Edukaks juhtimiseks on vajalik tingimus, et juhtiv süsteem on vähemalt sama keeruline kui juhitav süsteem.

Ei vasta tõele.
  • Ma enamasti küll ei ütle inimestele halvasti, aga kogu austuse juures, mis seeni see Mati Tee on söönud, või miks sa sellist asja siia postitad, off?
    Keegi on saanud oma hariduse ajal, kui kohustuslikus programmis oli
    1. NLKP ajalugu.
    2. Poliitökonoomia.
    3. Marksismi-leninismi filosoofia.
    4. Teaduslik kommunism.
    5. Teadusliku ateismi alused.
    6. Nõukogude õigus.
    Eks see avaldas loomulikult oma mõju.
  • Mõju oli selline, et mõistusega osale ehk valdavale enamusele neist mingit punast sitta enam näidata ei tasu; keedetult, praetult, marineeritult, prepareeri või presenteeri, kuidas tahad.
  • "pitsat2"
    Mõju oli selline, et mõistusega osale ehk valdavale enamusele neist mingit punast sitta enam näidata ei tasu; keedetult, praetult, marineeritult, prepareeri või presenteeri, kuidas tahad.

Täpselt.
    Suur hulk praegusel ajal levitatavat moodsat udu tuleb kahtlaselt tuttav ette :)
  • "ziff"
    "pitsat2"
    Mõju oli selline, et mõistusega osale ehk valdavale enamusele neist mingit punast sitta enam näidata ei tasu; keedetult, praetult, marineeritult, prepareeri või presenteeri, kuidas tahad.

Täpselt.
    Suur hulk praegusel ajal levitatavat moodsat udu tuleb kahtlaselt tuttav ette :)

Mingis düstoopilises jutustuses kõlas umbes selline lause ”nina muutub kärsahaisu suhtes eriliselt tundlikuks, kui su suguvõsas on olnud sarisüütaja”.
  • "krista"

Eks see avaldas loomulikult oma mõju.

Vabandust, mis kaka see nüüd oli?
    Kui keegi tänapäeval arvab, et seal tsiteeritud allikad tõepoolest enamiku inimeste maailmavaadet soovitud suunas kujundasid, siis on tal probleem kas hariduse, mõistuse või mõlemaga.

Osa (mitte eriti suur) kasutas seda narratiivi küüniliselt karjääritegemiseks.
    Osa (kah mitte eriti suur) kuuletus sel määral, et teda rahule jäetaks ja saaks oma igapäevatööd edasi teha.
    Enamik üritas teha nägu, et see neid ei puuduta.
    Kõik eelloetletud põlgasid seda ja irvitasid selle üle, kui arvasid end piisavalt turvalises seltskonnas olevat.

Ja siis olid muidugi üksikud tõsiusklikud, keda kõik ülejäänud arvasid pisut ohoh olevat.
    Või nagu tolleaegne anekdoot ütleb: Inimene võib olla tark, aus ja kommunist - aga mitte kunagi kõik kolm korraga.
  • zuckerblaum,

Kui lugeda neid eelpoolmainitud tekste, siis kahjuks muud muljet ei jää. Seda on näha ühiskonnas laiemaltki, kuidas hulk mingis vanuses pensionäre igatseb möödunud aegu. Kirutakse kommunismi ja sotsialismi sõnades, aga kui nende inimeste vaateid analüüsida, siis ilmneb, et kõik see oli parem, mis nende noorusaega jäi ja hinges on ikkagi igatsus, ning kui vana ideoloogia silma alla satub, siis tekib südames kohe hell ja soe tunne ja suur viha tänapäeva elu ja kõige uuega seonduva vastu.
  • krista, seda Su kirjeldatut nimetatakse valikuliseks mäluks. Halvad mälestused eluoluga seoses,(kui just kedagi suguvõsast Patareisse või Siberisse ei saadetud) kipuvad ajapikku unustusehõlma vajuma ja jäävadki alles need hetked kui "rohi oli rohelisem, taevas sinisem, piim oli ikka see õige piim ja jäätis oli ikka see õige jäätis".

Neile kel mälu kipub alt vedama, soovitaks lugeda E.Tammeri koostatud raamatut "Nõukogude aeg ja Eesti inimene". Seda kõlbab lugeda olenemata soost ja vanusest. Eriti just nooremaealistele oleks see soovitatav.
  • ühelgi eestlasel, kel mõistus ja mälu korras, pole mingit nõukanostalgiat

Ei maksa segi ajada leivakalja ja eskimojäätise maitset lapsepõlvest ENSV süsteemiga.

Piisab kui vaadata mõnda vana oktoobriparaadi pilti koos Vaino, Käbini,. Lentsmani jt tribüünil või lõiku mõnest kommunistlikust koosolekust või kongressist kui tõeline tunne läbi lööb - tülgastuse, vastikuse ja vanglaelaniku tunne.

Bruno Saul püüab ikka õigustada fosforiidikaevandamise plaane
    https://youtu.be/lSB9fZpWAMU?t=174

Ja see oli juba ärkamisaja algus, 1987. Kuid ikkagi need parteimolud seal tribüünil , taustaks punased loosungid ja punane möla - lihtsalt jäle !
  • "krista"
    zuckerblaum,

Kui lugeda neid eelpoolmainitud tekste, siis kahjuks muud muljet ei jää. Seda on näha ühiskonnas laiemaltki, kuidas hulk mingis vanuses pensionäre igatseb möödunud aegu. Kirutakse kommunismi ja sotsialismi sõnades, aga kui nende inimeste vaateid analüüsida, siis ilmneb, et kõik see oli parem, mis nende noorusaega jäi ja hinges on ikkagi igatsus, ning kui vana ideoloogia silma alla satub, siis tekib südames kohe hell ja soe tunne ja suur viha tänapäeva elu ja kõige uuega seonduva vastu.

Vaata siin ongi see vahe, et sina loed propagandaartiklit ja arvad, et tead, kuidas oli. Mina selle-eest mäletan, kuidas oli.
    Tegelikult ei peakski selle peale üllatuma. Ka nsvl ”eksperdil” läänest oli nõugude tegelikkusest väga veider ettekujutus, kuna puudus kokkupuude reaalse eluga ja oma arvamuse kujundasid nad valdavalt trükimaterjale analüüsides.
  • Moraal - ärge lugege parteide valimisplatvorme, vaid lähtuge sellest, mida nad tegelikult teinud on.
  • zuckerblaum,
    Mina ka ühtteist mäletan, kuigi ma sel ajal olin rohkem laps ja ülikoolis käisin hiljem.
    Minu vanemate vanuses inimeste puhul siiski kipub nii olema, et nõukaaeg jõudis nende hingeelu ära rikkuda ja suur osa neist on nüüd EKRE toetajad. Silmakirjalikkus tundub neile nii normaalne, et ilma selleta tunduks elu väga karm. Igatsetakse jõulist, karmi kätt, eelistatavalt, (ei, kohe päris kindlasti) meessoost juhti, kedagi kelle järgi joonduda ja kes kaitseb traditsioonilisi väärtusi. Võimu imetlemine, austamine ja kartmine, kõik see mis on nende lapsepõlvetaak. Pole siis ime, et ka Venemaa tegevust õigustatakse.
  • "krista"
    ...siiski kipub nii olema, et nõukaaeg jõudis nende hingeelu ära rikkuda ja suur osa neist on nüüd EKRE toetajad. Silmakirjalikkus tundub neile nii normaalne, et ilma selleta tunduks elu väga karm.

Loll jutt suhu tagasi, palun.
  • Krista jutt on täpne, lisaks, et tendents on eriti selge vähese hariduse, väiksema sissetuleku ja väljaspool linnu elavate inimeste puhul ja see on samamoodi igal pool maailmas.
  • "mykoloog"
    Krista jutt on täpne, lisaks, et tendents on eriti selge vähese hariduse, väiksema sissetuleku ja väljaspool linnu elavate inimeste puhul ja see on samamoodi igal pool maailmas.

Sellised ongi nõmedad rahvuspopulistid.
    Paremad Inimesed on: soovitavalt sotsiaalteaduse kraadiga; sissetulek seda suurem, mida kõrgemad on maksud; elavad linnas(parimad Brüsselis).
  • "luarvikluarvik"
    "mykoloog"
    Krista jutt on täpne, lisaks, et tendents on eriti selge vähese hariduse, väiksema sissetuleku ja väljaspool linnu elavate inimeste puhul ja see on samamoodi igal pool maailmas.

Paremad Inimesed on: soovitavalt sotsiaalteaduse kraadiga; sissetulek seda suurem, mida kõrgemad on maksud; elavad linnas(parimad Brüsselis).

Mis kodanlikud natsionalistid, krista rääkis ju kommunistidest:D
  • On südantsoojendav teada, et märkimisväärne osa eestlastest on maal elavad vaesed redneckid. Kui sellised inimesed meid Brüsselis esindavad, siis mis saaks minna valesti.
  • Tänapäeval elavad maal rikkad maa- ja metsaomanikud, kolhoosiaegsed proled on ammu linna ära kolinud.
  • Kui nüüd kõrvutada olukorraga Venemaal, siis on mõistetav miks inimesed seal ei ole nagu meie. Kui siin oli nõukaaeg üle nelja aastakümne ja see jättis oma jälje inimestesse siiani, siis seal on see süsteem olnud katkematult 100 aastat.
    Mitu inimpõlve peab mööduma, et välja kulutada seda kasvatust, et juhte ja õpetajaid peab uskuma, mitte fakte kontrollima? Ja kõik muu sinna juurde kuuluv pimedus.
  • "mykoloog"

Jajah, aga kas määrdumise või nakatumise, kahtlemise, sümmeetriavajaduse või siis jälitamisega seotud mõtteid tuleb ka sageli?
  • "krista"
    Kui nüüd kõrvutada olukorraga Venemaal, siis on mõistetav miks inimesed seal ei ole nagu meie. Kui siin oli nõukaaeg üle nelja aastakümne ja see jättis oma jälje inimestesse siiani, siis seal on see süsteem olnud katkematult 100 aastat.
    Mitu inimpõlve peab mööduma, et välja kulutada seda kasvatust, et juhte ja õpetajaid peab uskuma, mitte fakte kontrollima? Ja kõik muu sinna juurde kuuluv pimedus.

Sa pole tõuaretusega ilmselt kunagi kokku puutunud. Vatnik on tekkinud sihikindla tõuaretuse tulemusena ja mingi kasvatus ei aita kui geneetiline kood on s.tt.
  • krista

Ma pakun välja, et veidi must-valgeks kipub teil see asi. Kui keegi suhtub kriitiliselt piiranguteta ultra-turfundamentalismi ja hoiatab selle eest, et piiranguteta ja regulatsioonita lauskapitalism õgib ennast ise ära suures ahnuses, siis pole see veel "kommunismi pooldamine". Ultra-turufundamentalism viib meid varsti sotsiaaldarwinismi ja on sama halb kui skaala teises otsas olev lilla-roosa. Muide, selle skaala puhul on mõistlik silmas pidada, et tänapäeval meenutab see veidi Karnaugh kaarti. See pole proitseeritud mitte tasandile vaid toorile.
  • "krista"
    Kui nüüd kõrvutada olukorraga Venemaal, siis on mõistetav miks inimesed seal ei ole nagu meie. Kui siin oli nõukaaeg üle nelja aastakümne ja see jättis oma jälje inimestesse siiani, siis seal on see süsteem olnud katkematult 100 aastat.

Mitte vähem kui kolm. Sedagi eeldusel, et šovinismi pisimadki varjundid on kogu ühiskonnast, algharidusest alates ja avaliku ruumiga lõpetades, täiesti välja roogitud, venemaal on tagatud täielik arvamus-, sõna- ja ajakirjandusvabadus, ühiskond on õigusriigi korraldusega (vabad valimised, võimude lahusus) ning impeeriumimeelsed luulud oleks kolmanda põlvkonna jaoks vaid vanavanemate veider kiiks, mida nood aegajalt heietada võtavad.
    Krista, seda ei juhtu.
  • Sekeldaja,
    pessimistliku hoiakuga ei liigu edasi. Sõnastasid selle, mida vaja oleks, asume teele.
  • "krista"
    Sekeldaja,
    pessimistliku hoiakuga ei liigu edasi. Sõnastasid selle, mida vaja oleks, asume teele.

Okupatsioonivägede koosseis on juba formeeritud, asevalitsejad määratud, uus põhiseadus kirjutatud?
    Ilma nende eeltingimusteta ei juhtu seal midagi.
  • "krista"
    Sekeldaja,

Head teed.
  • "krista"
    Sekeldaja,

Meil on oma tee käia, neil enese oma. Oleks hea, kui need teed liialt ei lõikuks.
  • Jah, igaüks peab ise oma õnne sepistama, teised nende eest seda teha ei saa.
  • Ja nende arusaam õnnest on meie omast kardinaalselt erinev.
  • "luarvikluarvik"
    "mykoloog"

Eks jah, kõik su mõtted on läbi imbunud "eliidi" ehk siis inimeste, kes erinevalt sinust, ei ole mõtteviisilt luuserid, vihkamisest, ja soovist neile kätte maksta, kuna hinges ussitab ju tavaline kadedusest kantud soov ära panna, ja lisaks leiad sa ka ju, et "eliit" on kõigis sinu hädades süüdi. Lihtsalt kuna kibestujatel puudub võime vastutus võtta. Mina vastupidi, tunnen kibestujate vastu mitte viha, vaid pigem kaastunnet, kuna ma olen ise olnud seal ja tean mis tunne, see on.
  • See ei ole kibestumine, mida inimesed tunnevad tõusikmatsi suhtes, kes igal võimalusel väljendab oma üleolekut nende suhtes, kes temast vähem teenivad, madalamat haridust omavad või väiksemas asulas elavad. Põlgus oleks vist see õige sõna.
  • Mykodele:
    Ma elan ilma märkimisväärsete hädadeta, kuigi mykode kaader tahaks kõike sohu vedada. Sinusugused ka mõni eliit.
  • Vihmavarjuhoidja piinad.
    (Paywalli taga:) https://epl.delfi.ee/artikkel/120218432/evelyn-sepp-oleme-allakaiguspiraalis-mis-algas-koroonapassidest
    Ehk siis pikk-pikk intervjuu Evelyn Sepaga, kes parasjagu ühte pisiparteid asus juhtima. Tõenäoliselt teda ei ostetud sinna sisse vaid ta asus ise, kuna midagi tuleb ju oma elus ka edaspidi teha?
    Nad kõik seal arbuusivärvilises parteis võivad ühiskonda analüüsida nii- või teistpidi, kasvõi kolmandatpidi, aga sellest artiklist selgub, et poliitilist konkurenti sellest parteist teistele parteidele ei saa lähiaasta(kümne)tel. Isegi siis kui kõvasti panustada rahulolematutele valijatele, ei suuda nad neid üles korjata.
  • Veidi lahatakse seal Evelyn Sepa -artiklis ka Keskerakonna ja selle viimaste juhtide olemust.
  • … mis mitte kuidagi ei takistanud teda sellesama partei koosseisus endale sulli ja feimi korjata.
  • "zuckerblaum"
    … mis mitte kuidagi ei takistanud teda sellesama partei koosseisus endale sulli ja feimi korjata.

Partei pühaisakese jaoks muutus Evelyn liiga vanaks ja seega parteile muutus ülearuseks. Sealt ka see tema solvumine, et kõrvale tõrjuti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon