Investorit. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Investorit.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!

    Oleks soov leida investor, kes oleks huvitatud toetama projekti, mille kohta võiks öelda, vana asja uus tulemine. Toote turule toomise idee on olnud peas juba aastaid, kusjuures pole kordagi tekkinud mõtet, et see ei müü. Tootest on olemas ka prototüüp ja tootmisega sooviks alustada juba oktoobris. Kusjuures tugeva turupositsiooni annab asjaolu, et seda ei tooda hetkel ükski ettevõte. Investeeringu soovi idee tuleneb aga asjaolust, et toodet oleks vaja võimalikult palju enne turule sisenemist toota. Antud toodet on võimalik eksportida kõikjale maailmas- huvi toote soetamiseks oleks kindlasti suur.


  • Kas toodet suudetakse piisavalt suures koguses toota Eestis või peab selleks pöörduma kuhugi mujale? Mitu tk on plaanis valmis teha enne turule minemist ja palju see umbes maksma läheks?
  • Jah suudaks. Usun, et 10 töötajaga suudaks toota ca 100 tk päevas. Toote omahind jääb tõenäoliselt 25eur ringi, kuid müüa oleks tõenäoliselt võimalik hinnaga 50-100eur/tk. Mida rohkem suudaks alguses valmis toota, seda suurem oleks turu eelis- lihtsustatult öeldes, tootel on vähe detaile/nüansse, mida oleks võimalik patenteerida. Aga kindel on see, et tootele turgu oleks meeletult(tootmisega plaanin alustada igaljuhul käesoleva aasta jooksul, investori abil oleks võimalik lihtsalt rohkem ette toota).
  • Palju sul omal raha koos on juba ja palju juurde vaja?
  • Detaile ei soovi foorumis arutada, kuid hetkel on valmimas avaldus ka EAS-ile starditoetuse saamiseks.
  • Hoian kuulutust foorumis üleval täna õhtul kella 22ni. Kellel on tõeline huvi, siis saab täpsemalt rääkida ka tootest, foorumis ei soovi infot jagada. Tegemist on kindlasti tasuva projektiga ning miinusesse jäämine on pmst välistatud.
  • Lisainfoks veel niipalju, et prototüüp on hetkel igapäevaselt kasutuses ning muudab elu lihtsamaks ja mugavamaks.
  • Ma sooviks seda tehnoloogiat osta (kontakt inf küll puudub) mis siin foorumis võimaldab täpselt määratleda kaua miski siin on. Tundub ok ajamasin, vbl saaks vanu komme muuta uuema info ja suurema tarkuse valguses.
    A vbl ta lihtsalt teab, et 22.00 admin logib sisse ja kustutab kogu pahna nkn. Hmmm
  • TTinv
    Jah suudaks. Usun, et 10 töötajaga suudaks toota ca 100 tk päevas. Toote omahind jääb tõenäoliselt 25eur ringi, kuid müüa oleks tõenäoliselt võimalik hinnaga 50-100eur/tk. Mida rohkem suudaks alguses valmis toota, seda suurem oleks turu eelis- lihtsustatult öeldes, tootel on vähe detaile/nüansse, mida oleks võimalik patenteerida. Aga kindel on see, et tootele turgu oleks meeletult(tootmisega plaanin alustada igaljuhul käesoleva aasta jooksul, investori abil oleks võimalik lihtsalt rohkem ette toota).

    detaile polegi vaja, aga natuke lisainfot võiks ju sellisele kutsele kohe juurde panna.
    Kas lisainvesteering läheb tootmisseadmetesse või palgarahaks või kuhu?
    ja toodaks 100tk päevas, aga turgu oleks maailmalaiuselt ja meeletult? Ja kuidas suur laoseis turueelis oleks, kas siis mingid müügilepingud-turunduskanalid on juba olemas, kokkulepitud?
  • Tänud poolteist, mõtlen sellele võimalusele.
  • Olevik, jah võib öelda küll, et turg oleks ülemaailmne ja müüks meeletult. Usa turule sisenemiseks olen hetkel möelnud Amazoni variandile.
  • No et mingigi huvi saaks tekkida, oleks vaja ära nimetada:
    * Mille jaoks raha kasutatakse? Seadmed, tööjõud, tooraine vms?
    * Kui suur on vajalik investeering?
    * Mis sektoris see toode paikneb ja milleks umbes kasutatakse? Vabalt võib ju keegi mõelda, et kootud müts on vana asja uus tulemine ja kui on ilus disain, siis ongi müügihind 50-100 eurot. Turg mütsidele on globaalselt päris meeletu. Mingit infot oleks vaja, et iga potentsiaalne investor saaks ettekujutuse, kui suur on tema usk sellesse tootesse..
    * Mis kujul toimub nö osaluse jagamine antud ettevõttes?
    * Mis on investori hilisem roll ettevõttes?

    Eks neid küsimusi tekib veel aga enne oleks hea nendele vastused saada.
  • Nagu mainisin, siis minule teadaolevalt ei tooda antud toodet hetkel ükski ettevõte maailmas, kuigi on äärmiselt praktiline ning elu mugavamaks muutev. Tõenäoliseim variant oleks onvestoriga yeha leping laenu põhimõttel.
  • Tänud vastuse eest!

    See vastas kõikidele püstitatud küsimustele.
  • Aeg oleks pealkiri ära muuta - "Laenu vaja mittetoodetava toote tootmiseks."
    Investeerimine on natuke teistsugune tegevus kui laenamine.
  • Henri XI
    No et mingigi huvi saaks tekkida, oleks vaja ära nimetada:
    * Mille jaoks raha kasutatakse? Seadmed, tööjõud, tooraine vms?
    * Kui suur on vajalik investeering?
    * Mis sektoris see toode paikneb ja milleks umbes kasutatakse? Vabalt võib ju keegi mõelda, et kootud müts on vana asja uus tulemine ja kui on ilus disain, siis ongi müügihind 50-100 eurot. Turg mütsidele on globaalselt päris meeletu. Mingit infot oleks vaja, et iga potentsiaalne investor saaks ettekujutuse, kui suur on tema usk sellesse tootesse..
    * Mis kujul toimub nö osaluse jagamine antud ettevõttes?
    * Mis on investori hilisem roll ettevõttes?

    Eks neid küsimusi tekib veel aga enne oleks hea nendele vastused saada.


    Vot vastused nendele küsimustele on täpselt see, mis on vaja, et minul tekiks huvi süveneda, et kas kuhugi investeerida. Kõik sellised salajased investeerimispakkumised mõjuvad mulle täpselt vastupidi.

    Investor riskib oma päris rahaga. Selleks, et tal tekiks päris huvi päris investeerimisvõimaluse kohta peab tal olema mingi päris info mille alusel see huvi tekkida saaks. Lisaks ei ole investeerimisvõimalused piisavalt haruldased, et igale "mul on üks jube hea biznizplaan, aga ma ei saa siin rääkida" asjale jõuaks peale vaadata. Veel lisaks - elu õpetab, et selliste salajaste investeerimisideede sisse vaatamised lõppevad liiga tihti sellega, et minnakse laiali ja investeerimisotsust ei sünni. Siinkohal tuleb see harulduse faktor mängu, et võibolla ongi superhea idee, aga aega me juurde ei saa.

    Hetkel on see esialgne postitus ja hilisemad vastused sama huvitekitavad, nagu anda oma raha mõnele postimehe artikli kommentari autorile, kes võib küll olla igati tore ja asjalik tüüp ja kommentar ka väga asjakohane, aga paraku see ei tähenda midagi.
  • See on vist mingi uus tänapäevane moderne investeerimisvorm - kõigepealt annad raha ja siis saad teada, mis teema üldse on?
    Peaasi, et uudishimulikke palju oleks, vastasel juhul on "infopileti" hind väga kõrge
  • Onu ytles ju, et ei otsi investorit, vaid kedagi kes laenu annaks :) Teema nime v6iks ka vastavaks muuta...
  • Mõistan, et tihtipeale jääb mulje, et varjamiseks ei ole põhjust ning asi ei ole tootmist väärt.
    Varjamise põhjus on see, et sain koostööpartnerit otsides juba vastu näppe ja idee lihtsustatult öeldes varastati ning tõenäoliselt suudab seesama "koostööpartner" juba mõne kuu pärast hakata samu tooteid tootma hakata. Minu eelis praeguses olukorras on lihtsalt see, et mul on olemas joonised ja prototüüp, mis toimib ja tehnilised küsimused on lahendatud. Kuid selline edumaa kestab vaid paar kuud...kahjuks.
  • Lisaks on võimalik ka pakkuda investorile osalust ettevõttele, kuid see ei tohiks ületada siiski 25%.
  • Nädala lõpus lähen tutvuma ka tootmishoonega, milles on võimalik lihtsa vaevaga ka laieneda ning tööjõu leidmine pole probleemiks.
  • Kas sul on ka 2riplaan olemas, mille j2rgi tegutsema hakatakse? Mis summadest jutt k2ib?
  • Äriplaan on olemas. Tootmine ise ei nõua palju ressursse. Summade suhtes pole kindlat summat, mida rohkem on, seda kiiremini on võimalus liikuda välisturgudele.
  • Tõstsin vaba teema alla.
    Kaasa ka soovitus, et suure tõenäosusega jääb see teema siin jututoaks ja sulle raha ei anta. Kuidas raha saada? Vasta Henri XI küsimustele. Raha on küll investoritel palju, kuid päris huupi seda siiski ära ei anta.
  • Teema võib kustutada sel samal põhjusel kustutada. Kasutan käimalükkamisel omavahendeid ning kui tootmine käib, siis juba tõenäoliselt laenudega laienemine.
  • Sellist teemat, mis on selliselt esitatud, lugema asudes, tekib mul alati pähe mõte, et kas seal taga on reaalne projekt koos reaalse rahastussooviga või on tegemist kellegi ajakirjandusliku eksperimendiga või mõne üliõpilase kursatöö-katsetusega.
  • ttrust, nõustun antud väitega. Kindlasti ei kvalifitseeru see ei eksperimendiks ega ka kursusetööks. Kuna rajada on vaja toimiv tööstus, siis äriplaanis on toodud ka paar teist toodet, mille turg oleks suunatud ainult baltimaade ja skandinaavia turule.
  • Ma näen siin üht suurt riski. Kuna on hädavajalik toota suur kogus ette, kuna patenteerida pole võimalik ja toodet on kerge konkurentidel kopeerida, siis tekib vajadus suhteliselt lühikese aja jooksul kogu kaup realiseerida. Ehk siis - kiiresti tuleb jõuda rahvusvahelistele turgudele, mis võib osutuda väga raskeks/kulukaks.

    Ja kuna toode on väga hea ja tarbija võtab selle kiiresti omaks, võetakse see äriplaan varem või hiljem hiinlaste poolt üle ja sealse tootmisvõimsuse ja turunduse vastu sa enam ei saa, ehk siis su äriplaan kestab loetud aastad, misjärel käive kukub sisuliselt nulli, sest hiinlased toodavad palju odavamalt sama asja. Seega tekib suur risk, et jõuda kogu kaup maha müüa enne kui hiinlased turule jõuavad selle tootega. Kui liiga vähe toota, ei pruugi käibed turunduskulusid jällegi ära katta.

    Minumeelest sa kõnnid noatera peal selle tootega. Kauba lattu kuhjamine ja siis ajaga võidu jooksmine, et kulud tasa teenida. Riskantne, aga muidugi mitte võimatu.
  • Kuldar1
    See on vist mingi uus tänapäevane moderne investeerimisvorm - kõigepealt annad raha ja siis saad teada, mis teema üldse on?
    Peaasi, et uudishimulikke palju oleks, vastasel juhul on "infopileti" hind väga kõrge


    See on eilane päev. Siin tõstab kodanik raha niimoodi, et ta ise ka veel ei tea, mis teema on.
  • Kuna tegemist on puiduga, siis on tõenäolisem, et kopeerima hakkab pigem idablokk.
  • Selle kohta on ju hea ütlus olemas: "toota oskab iga loll, aga katsu ära müüa!"
  • Mis on puidust ja teeb minu elu lihtsamaks? Lusikas? Lase teenustööna need imepärased asjad lattu toota ja hakka müüma.
  • Tee asi mänguluseks, et investorite huvi tõsta. Näiteks, kes arvab ära puidust toote omahinnaga 25€ ja müügihinnaga 100€, see saab õiguse investeerida.
  • riisikas1
    Mis on puidust ja teeb minu elu lihtsamaks? Lusikas? Lase teenustööna need imepärased asjad lattu toota ja hakka müüma.


    Kellad ma pakun.
  • Üks mees püüdis aastaid tagasi puupakku disainilahendusena ära patenteerida. Neid vist veel tööstuslikult ei toodeta, aga samas istuda annaks nende peal iga päev.
  • Selleks, et teema ei muutuks mokalaadaks ja arvamuste puusalt loopimiseks, annan mõned punktid:
    *Keegi ei pea oma raha sisse panema teadmata, milleks see läheb ning arusaamata selle tasuvusest. Kuid tõeliste huvilistega suhtleksin siiski edasi personaalselt.
    * Miks ei telli teenustööna? Kalkuleerimise käigus ilmnes tõsiasi, et see tekitab mõtetuid lisakulusid ning tunduvalt soodsam on ise tootmisega tegeleda.
    * Turundus on läbimõeldud, kuid ei kuulu foorumis avaldamisele.
    * Toodet ei ole vaja kõikidel inimestel, toode on mõeldud kindlale sihtrühmale.
    Tänan tähelepanu eest.
    PS. Ei tulnud siia otsima uusi ütlusi, kuid vastapandamatu soovi korral soovitan neid riputada delfi vms väljaande kommentaariumis.
  • Kuidas teemaalgataja plaanib seda kergesti kopeeritavat, samas väga hea toodet, mille tarbijad kiiresti omaks võtavad, kaitsta oma tulevaste töötajate eest?

    Neile pead ju avaldama enda joonised ja koolitama nad välja, et nad seda toodet toota saaks. Kas sa ei karda, et nad töötavad sinu juures kuni on omandanud vastava oskusteabe ja siis jooksevad seda ise tootma ja turustama?
  • Töölepingus punktid ärisaladuse/konfidentsiaalsusega.
  • Pole paha mõte, aga need töötajad saavad oskusteavet anda edasi sõpradele/tuttavatele. Põhimõtteliselt on võimatu hiljem tõestada, et see nendelt lekkis. Sedasi on nii mõnigi äriidee maha kopeeritud ajaloos.
  • Tegelikkuses on plaanis tootmine luua piirkonnas, kus ma tean ise peaaegu kõiki inimesi. Sellest tulenevalt suudaksin ka selekteerida usaldusväärsed ebausaldusväärsetest. Aga tänud, muul juhul oleks vaja antud asjaolule suuremat rõhku panna.
  • TTinv, ma luban selle toote soetada, anna lihtsalt siin teada, kui kaubandusse jõuab. Ettetootmisel tasub excelisse ikka reaalsed numbrid lüüa, siin mõned mehed müüvad seniajani oma kaks aastat tagasi hulgim soetatud fidget spinnereid. Kaitsta on lihtsalt kopeeritavat puidust toodet väga raske, lihtsam on väärindada ja leida oma unikaalsed müügiargumendid.
  • Lenzer, müügiargumendid on tugevad. Paarile tuttavale, kellelega olen antud tootest vestelnud on kinnitanud, kui selline toode oleks poes olemas, ei kahtleks hetkeksi, kas osta või mitte.
  • Hakkasin just mõtlema, kas minu elu teeks mingi puust toode mugavamaks, mida ma veel ostnud pole. Ei tundnud nagu millestki puudust. Sokid saan ise jalga pandud veel. Või kui sinu sihtgrupp ongi vanurid, kes ise riidesse ei saa, siis seal võib mingeid võimalusi ehk olla.
  • Kidsingo, mina ka ei teadnud selle hetkeni, kui selle algse versiooni oma pööningult kunagi leidsin.
  • Foorumis on raske sõnadele rõhku panna aga antud lauses oli rõhk unikaalsel müügiargumendil ehk USP, millega saab ennast kõigist konkurentidest ja kopeerijatest esile tõsta. Click and Growd, Victorinoxi nuga, Beatsi klappe, Amberi rattaid- kõiki on lihtne kopeerida aga ometi on USP ja mitte patendid, mis kaitsevad neil rahus oma tooteid paljude kopeerijate ja konkurentide kiuste kenasti müüa.
  • Tuul
    Üks mees püüdis aastaid tagasi puupakku disainilahendusena ära patenteerida. Neid vist veel tööstuslikult ei toodeta, aga samas istuda annaks nende peal iga päev.


    Istumiseks saab ka parema asja muretseda, kuid vaat et puid lõhkuda vana moodi kirvega on küll pakku vaja . Parajalt jäme, mõlemad lõikepinnad ilusti horisontaalsed ning tasased ja et oleks ka jändrik, mis juhul kui halust hooga läbi lööd, ise lõhki ei läheks .

    On vaja isegi siis kui lõhutud kuivad halud ostad ja koju tood, sest tule alustamiseks peab ju pilpaid tegema .

    Ja eks selle otsas saab siis ka istuda ja elu üle mõtiskleda kui halud ahjus juba põlevad .

    Topeltfunktsioon .

  • TTinv
    Tegelikkuses on plaanis tootmine luua piirkonnas, kus ma tean ise peaaegu kõiki inimesi. Sellest tulenevalt suudaksin ka selekteerida usaldusväärsed ebausaldusväärsetest. Aga tänud, muul juhul oleks vaja antud asjaolule suuremat rõhku panna.


    Siis küll :)
  • Igaltahes kui kellelgi peaks olena huvi, siis 58724433

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon