Danske rahapesuskandaal ja selle laiem mõju - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Danske rahapesuskandaal ja selle laiem mõju

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mitte intressimäärade näol, vaid tingimuste näol, mis laenuvõtjale seatakse. Kui tahad laenu, siis ka arveldad pangas. Üleööhoiust kui sellist enam ei eksisteerigi ning current account on pangale pmst tasuta raha.
  • wise
    Mitte intressimäärade näol, vaid tingimuste näol, mis laenuvõtjale seatakse. Kui tahad laenu, siis ka arveldad pangas. Üleööhoiust kui sellist enam ei eksisteerigi ning current account on pangale pmst tasuta raha.


    Arveldamine on ikka tiba erinev hoiustamisest.
  • Ahaa, et kellegile on suur uudis et Keskerakond on seotud Danske rahapesijatega. Minu loogika ütleb, et meeleheitlik rünnak Jürgen Ligi vastu kes ainukesena Danske rahapesule jälile sai ja sellega tegelema hakkas, on tingitud just sellest. Putini meelne Keskerakond peidab jälgi. Me ju teame, et just varas on see, kes pistab karjuma "võtke varas kinni!". Aeg on Keskerakonna vargad Danskest päevavalgele tuua! https://lounaeestlane.ee/k-jama-keskerakond-on-massitud-soome-kaudu-rahapesuskandaali/?fbclid=IwAR2ajPYo8LL_MjSKbojz2nVie-hgTb_E7VUMjZBsoxfFKzBYoPSovsA9CHo
  • Marbella112
    Ahaa, et kellegile on suur uudis et Keskerakond on seotud Danske rahapesijatega. Minu loogika ütleb, et meeleheitlik rünnak Jürgen Ligi vastu kes ainukesena Danske rahapesule jälile sai ja sellega tegelema hakkas, on tingitud just sellest. Putini meelne Keskerakond peidab jälgi. Me ju teame, et just varas on see, kes pistab karjuma "võtke varas kinni!". Aeg on Keskerakonna vargad Danskest päevavalgele tuua! https://lounaeestlane.ee/k-jama-keskerakond-on-massitud-soome-kaudu-rahapesuskandaali/?fbclid=IwAR2ajPYo8LL_MjSKbojz2nVie-hgTb_E7VUMjZBsoxfFKzBYoPSovsA9CHo


    Lisaks veel, et Ligi oli ainus, kes Danske rahapesu takistada püüdis, kuna sa vist unustasid mainida ja eelnevalt pole ka olnud, et Jürgen Ligi jõudis sellele jälile.

    P.S. ärgem unustagem, kes Danske rahapesu avastas ja takistas - J. Ligi
  • Kas lisaks Marbella112-le on veel foorumlasi, kes arvavad, et Finantsinspektsiooni ja Eesti Panka juhivad nõukogu esimehed? Pean teid kurvastama - te arvate valesti. Nimetatud asutusi juhivad vastavalt juhatuse esimees ja president koos teiste juhatuse liikmetega. Nõukogude pädevus on väga piiratud ja paralleelid äriühingute nõukogudega leebelt öeldes eksitavad. Näiteks 1 kunagine aktiivne Eesti Panga nõukogu esimees oli äärmiselt üllatunud, et ta ei saagi kohe juhatuse liikmeid lahti lasta, kui selline mõte tuli.
  • https://www.err.ee/880849/saksa-prokuratuur-otsis-labi-deutsche-banki-peakontori-frankfurdis

    Mul on tegelikult natuke häbi nii tühisest asjast siinses jutulõimes teatada. Päh, kõigest 311 miljonit ...
    Hetkel Danske kindlalt Euroopa parim endiselt, ka peale tänast.
  • Ma olen vist midagi maha maganud

    Deutsche Bank vahendas varasemalt arvatust veel 31 miljardit eurot rohkem Danske Banki Eesti filiaalist läbi liikunud raha, kasvades ligi 160 miljardi euroni, kirjutasid Financial Times ja Reuters.

    https://www.err.ee/882920/deutsche-banki-seos-danske-rahapesu-juhtumiga-on-varasemast-veelgi-suurem

    Ma siin vaikselt mõtlen, et kuna asi hakkab kerima juba päris tõsiste tasemeteni summade mõeistes, geopoliitiline olukord ei ole üldse soodne venelaste suhtes, siis kas mitte ei ole see kõik üks tõsine katse panna kinni need tõelised augud, mis rahapesu võimaldavad - vastavad Suurbritannia seadused City of Londoniga eesotsas ? Või on seda liiga palju tahetud, sest Brexit vajab varasemast veelgi enam täiendavat tulubaasi?
  • Riigiprokuratuur pidas seoses Danske rahapesu kriminaalasjaga kinni kaheksa inimest
    Postimehe andmetel pidas riigiprokuratuur täna kinni kaheksa inimest ning esitas neile ametliku kahtlustuse niinimetatud Danske rahapesu kriminaalasjas.

    Postimehele teadaolevalt panga endised tippjuhid Aivar Rehe ja Tõnu Vanajuur kahtlustuse saanute hulgas ei ole.

    Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas keeldus kõikidest kommentaaridest. «Anname avalikkusele [Danske kriminaalasja seisust] teada homme,» lausus ta vaid ning keeldus ka vastamast küsimustele, kas kahtlustuse saanute hulgas on panga Eesti haru endised tippjuhid või mitte.
  • Valitsuskomisjon teadis ammu Vene musta raha sissevoolust
    Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjoni protokollid näitavad, kuidas riigiametnikud teadsid ammu, et Venemaalt voolavad Eestisse ja Eestist sinna tagasi hiiglaslikud jõed kahtlast raha.

    Novembris 2011 teatas Rahapesu Andmebürood juhtinud Raul Vahtra, et Euroopa Keskpank tegi ühel konverentsil ettekande, kuidas viimasel ajal on suurenenud viiesajaeuroste kupüüride trükkimine ja jääb arusaamatuks, kuhu raha kaob. Viidati Eestile, kus 99 protsenti makseid toimub elektrooniliselt, kuid vaatamata sellele on Eesti üheks suuremaks viiesajaliste nõudjaks. „Meie tegevus on silma jäämas Euroopa Keskpangale,“ tõdes Vahtra.
  • Muidugi on viiesajaseid palju tarvis - lubati ju, et saame viie rikkaima hulka :)
  • Kes seda 500-list ise on näpu vahel hoidnud ?

    Mina küll mitte. Kunagi kui oli kahtlus Eesti krooni suhtes ja käisid kõvad jutud devalveerimise suhtes, siis sai osa säästusid vahetatud Tavidis eurodeks, kuid sealt anti mulle sajalisi . Ja ega ka sajalist tänapäeval liiga sageli näe .
  • stagna
    Kes seda 500-list ise on näpu vahel hoidnud ?

    Mina küll mitte. Kunagi kui oli kahtlus Eesti krooni suhtes ja käisid kõvad jutud devalveerimise suhtes, siis sai osa säästusid vahetatud Tavidis eurodeks, kuid sealt anti mulle sajalisi . Ja ega ka sajalist tänapäeval liiga sageli näe .


    Niiet ikkagi kuulad vahel elukunstnikke…
    Mäletan, et Tavidis said isegi eurod otsa ühel hetkel ja siis dressipükstes Dimad ja Gennadid müüsid ise mammidele eurosid. Enamik ei küsinud, miks D&G on nõus selliseid riske kroonides võtma.
  • Mitte, et oleks väga uskunud devalveerimise jutte, kuid ega valitsust või keskpanka kunagi 100 % usaldada ei saa . See oli ka iseend distsiplineeriv vahend .Kroonides säästud kippusid ikka siia ja sinna impulssostudeks kuluma, kuid sulaeuro eest sellal Eestis midagi osta ei saanud, need seisid kenasti alles. Ja pealegi oli teada, et Eesti eurole üle läheb niikuinii, polnud seda muret, et peaks varsti muuks valuutaks ümber vahetama .

  • Atonen on väga närviline ja ründav kui tahetakse küsida Tavidi väidetava osa üle rahapesuskeemis



    https://majandus24.postimees.ee/6481474/meelis-atonen-see-on-habematus?_ga=2.54230509.491918161.1539585182-1973538364.1526697784

    Ei jäta head muljet. Olgu peale, ta on investeerimiskulla suuna juht seal, ja (praegu) ei ole infot, et neid summasid oleks kullaks pestud .Kuid nõukogu liige peaks ka firma muudest asjadest teadma,ka tehingutest sularahaga .

    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/alar-tamming-tavidi-vaidetavast-arakasutamisest-danske-rahapesu-heaks-jargime-koiki-seadusi?id=83291829

    See pahandus laieneb nagu vähkkasvaja .
    Ja kui ka üks suurpank sinna veel kistakse ...
    Vägisi tekib mulje, et Eestis oli palju mõjukaid inimesi sellega seotud või tegid vähemasti näo, et ei saa millestki aru, olid vait nagu kuldid rukkis .

    Sellest on kirjutanud juba Tammsaare oma Tões ja õiguses

    Kui pole omal kindlat paika ja kui inemine ise pole rahaga kindel, siis toogu ta see härra Mauruse kätte; minu kätte toogu oma raha kõik need, kes ei oska temaga õieti ümber käia. Tulge või südaöösi, tulge ja koputage uksele, näete nõnda — kõpp, kõpp, kõpp! aga mitte rusikaga, nii et terve maja üles ärkab, mõistate? Kui inemine tuleb rahaga, siis ei pea kunagi tervet maja üles ajama, sest mis on meil teistega tegemist, kui üks toob raha ja teine saab raha! Pidage meeles: südaöösi võib tulla, sest härra Maurus ei maga kunagi, kui temale tuuakse raha.

  • teinegi intervjuu, ühe kinnivõetu viimatise tööandjaga
    https://majandus24.postimees.ee/6481098/danske-afaaris-peeti-kinni-endine-privaatpangaduse-divisjoni-juht
    siit võib mõnele juhile või koostööpartnerile veel sarnaseid olukordi hargneda, tsitaat:
    - Kas privaatpangaduse osakonnas on teisigi töötajaid, keda täna juhuslikult tööl ei viibi?
    Ma ei saa seda ka kommenteerida. Töö käib igapäevaselt edasi.
    - Teie siis murelik pole, et teil täna töötajaid tööl pole?
    Ma arvan, et töö on korraldatud täpselt nii, et kõik, kes tööl olema peavad, on tööl.

  • Mina olen Atoneni poolt. Kui tegelikult väidet ei ole, siis võib ja tulebki kukele saata.
  • Ta ei lasknud ju üldse küsidagi.

    Minu arust selline raha siirdamine riigist riiki ja võimalus see kohe sulas välja võtta lausa meelitab igast hämarat publikut ligi. Kannan kuskilt Kaimanisaartelt miljon eurot Eestisse ja saan siin selle sulas järgmisel päeval välja võtta .Ei mingit jantimist sularahaaautomaatidega vms . Hiilgav, mulle kah meeldiks kui oleks see miljon või kümme või sada mis oleks vaja sulaks teha .

    Paraku mul ei ole.
  • https://majandus24.postimees.ee/6481484/riigiprokuratuur-avaldas-danske-rahapesus-kahtlustatavate-nimed
    Tere!
    Kas Olga Kurilenko kuuleb?
    Helistame ajalehest ja tunneme huvi teie väidetava seose vastu Danske panga rahapesu skandaaliga .....?
  • Põhimõtteliselt võib muidugi iga ajakirjaniku pikalt saata. Ühelgi inimesel pole kohustust nende küsimustele vastata .

    Kuid ärritunud karjumise ja ohvri mängimise asemel võiks teha seda rahulikult ja viisakalt : ma ei soovi teile intervjuud anda, ma ei soovi seda teemat kommenteerida . Ja ongi jutul lõpp.
  • stagna
    Kuid ärritunud karjumise ja ohvri mängimise asemel võiks teha seda rahulikult ja viisakalt : ma ei soovi teile intervjuud anda, ma ei soovi seda teemat kommenteerida . Ja ongi jutul lõpp.

    Tuleb käituda nagu iga telefonispämmeri, investeeriguvõimaluse pakkuja jms. tegelastega -- ei ütle üldse mitte midagi ja katkestad kõne. Järgmise liigutusena paned numbri blacklisti.
    Meil ei ole ajakirjanikke, on meedialaadsete toodete töötajad.



  • Mõni ennast "ajakirjanikuks" pidav indiviid on ennast puudutatuna tundnud :)
    Ma muidu neid plusse-miinuseid ei jälgi, aga kuna nüüd sai pisut provotseeritud, siis on omajagu meeldiv tõdeda oma teooria vähemalt osalist paikapidavust :)
  • Ja veel kord tuleb tõdeda teooria paikapidavust.
    Ausalt öeldes ei oleks ma uskunud, et selleks ainult paar minutit kulub :D
    ---
    Aga nüüd aitab, sotsiaalne eksperiment sai otsa, leidke endale muu väljund :)
  • https://arvamus.postimees.ee/6481547/ahto-lobjakas-vaikesed-vollas
    Tähelepanu äratav lõik sealt:
    Umbes samal ajal dekriminaliseerisid tollased valitsused justiitsminister Hanno Pevkuri algatusel ja justiitsminister Andres Anvelti esitusel rahapesust teatamata jätmise ja veel kaks seotud sisuga rikkumist.
  • stagna
    Ta ei lasknud ju üldse küsidagi.

    Minu arust selline raha siirdamine riigist riiki ja võimalus see kohe sulas välja võtta lausa meelitab igast hämarat publikut ligi. Kannan kuskilt Kaimanisaartelt miljon eurot Eestisse ja saan siin selle sulas järgmisel päeval välja võtta .Ei mingit jantimist sularahaaautomaatidega vms . Hiilgav, mulle kah meeldiks kui oleks see miljon või kümme või sada mis oleks vaja sulaks teha .

    Paraku mul ei ole.


    Kui suudad ära tõestada raha päriltolu+ milleks vajad sularaha, siis ei ole probleemi. Vastasel juhul tutvud RABi tubli ja toimeka kollektiiviga.
  • See ei käinud niiviisi vastavalt eelpool lingitud artiklile

    Ärilehe allika kirjelduse kohaselt kasutati Danskes nn. musta kassa jaoks maksuvabasid firmasid, kuhu rahapesukunded kandsid „hooldustasusid“. Selliseid musta kassa firmasid oli üks 3-5 privaatpankuri kohta, tavaliselt vahetati aastas 10-15 firmat.

    Kui kliendid olid hooletud ja ei maksnud 0,2-0,5% summast musta kassa firmasse, siis privaatpankurid muutusid hoolsaks ja andsid teada oma kliendi kahtlust tekitavatest rahaliigutustest rahapesu andmebüroole. Konto külmutati ja kui klient jälle maksis, siis selgus pangas, et midagi kahtlast polnud ja rahapesu andmebüroo loal avati konto taas tegevuseks.


    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/alar-tamming-tavidi-vaidetavast-arakasutamisest-danske-rahapesu-heaks-jargime-koiki-seadusi?id=83291829

    Seega sisuliselt lohises rahapesubüroo Danske lõa otsas. Kui pankurid ei saanud oma noosi musta kassasse, tekkis kliendil probleem RAB-iga . Kui aga klient maksis oma osa musta kassasse ära, kadus kohe ka probleem. Miks RAB oli nii vastutulelik, tuleks nende käest küsida. Elementaarne loogika ütleb, et päris lolle inimesi seal ei tööta, järelikult oli taoline käitumine mingil viisil kasulik .

    Vaevalt keegi neis skeemides üldse küsis midagi raha päritolu kohta või nõudis tõendeid milleks niipalju sula on vaja kohvris Tavidist ( ja teistest sulaga tegelevatest firmadest ) välja tassida . Ja kui küsiski, siis ainult loll ei oska ettekäänet leida .Seni kuni toiduahelas olid kõik lülid söönud ja happy, oli kõik okidoki .

  • See 0,2-0,5% 200 jardist teeb 0,4-1 jardi. Selle rahaga andis poliitikuid määrida küll ja veel.
  • Hea meel tutvustada 20. veebruaril toimuva Majandusjulgeolek 2019 konverentsi "Eesti 100Pluss Visoon" välismaist peaesinejat: Vadim KLEINER - Director of Research at Hermitage Capital Management (Bill Browder´i parem käsi), kes esineb intrigeeriva ettekandega teemal: „Red“ MONEY-laundering AFFAIRS related to Estonia. Rohkem infot ja soodusregistreerumine kuni 11.02: www.majandusjulgeolek.ee #AML #Danske #sanctions #antimoneylaundering #cybersecurity #cybercrime #hybridthreats #propaganda #disinformation #cyberattacks #EcoSec #majandusjulgeolek
  • https://majandus24.postimees.ee/6527165/uus-andmeleke-swedbanki-labis-miljardite-jagu-kahtlast-raha

    Läbi Swedbanki kontode voolas vähemalt 5,8 miljardi USA dollari jagu kahtlast raha

    .... ka see puudutab otseselt Eesti pangandust, sest kõik Swedbanki osalusega tehingud toimusid panga Balti harudes ...
  • Lennart Meri otsis omal ajal Eesti Nokiat nagu Pipi Pikksukk otsis Spunki . Seega otsis nippi, millega Eesti jõukaks saaks .

    Vaene Lennu-taadu ei teadnudki, et Eesti Nokia on ammu leiutatud,millega rikkaks saada ja muuseas juba 1920.a. - see on rahapesu .

    Nüüd lihtsalt tuletati neid vanu häid aegu meelde. Tollal voolas läbi Eesti üle 700 tonni bolshevike verist kulda,mis oli vaja puhtaks pesta ja priske vaheltkasu eest pestigi . Lisaks veel arutul hulgal kalliskive ja kunstiväärtusi, mis oli röövitud vastikutelt kodanlastelt .Nüüd pesti jällegi idanaabri räpast raha. Ja jällegi gigantsetes kogustes .

    Kõik uus on tegelikult äraunustatud vana,mis jälle meelde tuletati.

    Pole midagi uut siin päikese all.
  • mahe
    https://majandus24.postimees.ee/6527165/uus-andmeleke-swedbanki-labis-miljardite-jagu-kahtlast-raha

    Läbi Swedbanki kontode voolas vähemalt 5,8 miljardi USA dollari jagu kahtlast raha

    .... ka see puudutab otseselt Eesti pangandust, sest kõik Swedbanki osalusega tehingud toimusid panga Balti harudes ...


    Kui keegi nüüd SEB kohta ka mingi kompra sokutaks, oleks soodus moment uut kohalikku panka tegema hakata.
  • kangelaspioneer
    Kui keegi nüüd SEB kohta ka mingi kompra sokutaks, oleks soodus moment uut kohalikku panka tegema hakata.

    Arvad, et FI kupatab nüüd Swedi ka siit minema? :)
    Võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes...


  • Ma mäletan, et kui kunagi Siim Kallas sai Eesti Panga presidendiks, siis küsiti temalt , et kas pankur on ka hea olla ja kasulik vms ?

    Vunts muigas ja ma usun,et täpne tsitaat oli temalt : " Eks pankurile ikka üht-teist pudeneb ..."

    No ja nüüd on näha, et pudeneb isegi rohkem kui üht-teist
  • See selgitaks nii mõndagi, miks Swedbanki juht soovis Eesti Panka juhtima minna.
  • marker
    kangelaspioneer
    Kui keegi nüüd SEB kohta ka mingi kompra sokutaks, oleks soodus moment uut kohalikku panka tegema hakata.

    Arvad, et FI kupatab nüüd Swedi ka siit minema? :)
    Võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes...




    See, et FI midagi minema kupatas ja avalikkusele edastatakse lubadusi taas "käised üles käärida "on hilinenud eneseupitamine, kuna Danske on oma asju juba ammu pakkinud ja see oleks juhtunud ka ilma FI-ta.
  • Küll selle SEB i kohta ka varsti midagi ilmub.
    Aga hetkel tundub, et sisuliselt kõik pankurid on kurjategijad.
    Nii on.
  • Siiani välispankurid ainult mölisesid ja viibutasid rusikat oma klientide suunas. Ise on kurjategijad.
    Tundub, et võib LHV aktsiaid osta.
  • See on ikka jama tõesti. Notaris korteri ostutehingul, sissemaks €15k. Tuleb mingi ankeet täita, kust said raha? No tahaks kirjutada sinna, et mis see sinu asi on, kust ma sain €15k.

    Lükkad pangaautomaati €5k, kust said raha?

    Tahad firmast dividende välja maksta, pangas küsivad, kust said selle €25k, ega ometi kellegi raha ei pese?
    Miljardid liiguvad, sina täida mingit mõttetut ankeeti €15k pärast. Debiilsus.

    Saavadki ühe mehe kätte, kes pesi €15k, mul oleks häbi sellest isegi teatada. Miljardeid pestakse aga vaadake, saime €15k pesnud kätte.
  • gynter
    See on ikka jama tõesti. Miljardid liiguvad, sina täida mingit mõttetut ankeeti €15k pärast. Debiilsus.

    Nordea on oma investorsuhetes avameelselt tunnistanud, et müüb Balti panganduse riskide vähendamiseks. Eks tõenäoliselt Sinu €15k pärast.
    Swedbank on Eestis "too big to fail"
  • Jah möödas on need vanad head ajad,kus miljoneid dollareid kohvris tassiti kuskilt Helsingist üle lahe ja pandi arvele ning keegi ei küsinud,et kust sa said ?

    Huvitav kui läheks notari juurde maja ostma, nii 300 k maksvat ja oleks sula kohvris kaasas, kas notar teeks suured silmad ?

    Omal ajal sai ka üks tagastatud mets maha müüdud ja ostja tasus notari silme all sulas, siis olid veel Eesti kroonid .Hulk aega läks,et see rahapatakas üle lugeda, kuid keegi ei küsinud, et kust sa said .
  • Nendel rahapesu lugudel on teine pool ka.
    Nõus, et on juhtumeid, kus kellelgi peaks kelluke helisema hakkama. Ajakirjanduse jaoks on pangas liikuv raha värviline, muist dollareid on süsimustad, aga see ei ole ju nii. Ega iga Venemaalt tulnu dollar pea ka must olema, nii lihtne see maailm ei ole. Näiteks, töötan mina Swedis, kliendile tuli Danskest ülekanne, kuskohast mina tean, kuskohast Danske mees oma raha sai., kas Saksast tulnud raha on parem ja puhtam, kui Venemaalt või Leedust tulnu, SEB oma helerohelisem , kui Sberpanga oma. Mitu käiku tagasi on võimalik iga ülekande asjaolusid uurida tegelikult. Veel eelmisel kümnendikul saadetigi küsimuse peale "kust said" pikalt. See teema aetakse üle mõistuse lolliks ja oluline hooandja seejuures mõistagi ajakirjanik.
    Iseloomustava näitajana tuuakse sisse ülekannete kogumaht.

  • TNT
    Küll selle SEB i kohta ka varsti midagi ilmub.
    Aga hetkel tundub, et sisuliselt kõik pankurid on kurjategijad.
    Nii on.


    Mõmm rattale.
  • Tänane hommik on ühe Rootsi panga väärtusest pühkinud umbes 1,4 miljardit eurot. Kas EP, FI ja Mart Laar teadsid seda varem? Hetkel investeerida rohkem kui kolm aastat tegutsenud pankade aktsiatesse on loterii.
  • Teadsid mida, mingi aktsia hinda 20.02.2019 kell 10.30?
  • pitsat2
    Nendel rahapesu lugudel on teine pool ka.
    Nõus, et on juhtumeid, kus kellelgi peaks kelluke helisema hakkama. Ajakirjanduse jaoks on pangas liikuv raha värviline, muist dollareid on süsimustad, aga see ei ole ju nii. Ega iga Venemaalt tulnu dollar pea ka must olema, nii lihtne see maailm ei ole. Näiteks, töötan mina Swedis, kliendile tuli Danskest ülekanne, kuskohast mina tean, kuskohast Danske mees oma raha sai., kas Saksast tulnud raha on parem ja puhtam, kui Venemaalt või Leedust tulnu, SEB oma helerohelisem , kui Sberpanga oma. Mitu käiku tagasi on võimalik iga ülekande asjaolusid uurida tegelikult. Veel eelmisel kümnendikul saadetigi küsimuse peale "kust said" pikalt. See teema aetakse üle mõistuse lolliks ja oluline hooandja seejuures mõistagi ajakirjanik.
    Iseloomustava näitajana tuuakse sisse ülekannete kogumaht.



    Bingo! Vt. ka Mikk Salu: Danske „rahapesu“ juhtum on poliitiline palagan, mis ei jõua kuhugi
  • tartz
    TNT
    Küll selle SEB i kohta ka varsti midagi ilmub.
    Aga hetkel tundub, et sisuliselt kõik pankurid on kurjategijad.
    Nii on.


    Mõmm rattale.

    Ma mäletan, et Mõmm rääkis siin paar aastat tagasi, et käib vene keele kursustel:)
  • Aga kes teadis ette ,et aktsia kukub ( Swedil ilmselt siis 6.5 % ühe päevaga ) oleks saanud ju selle pealt kenasti teenida ?
  • Näiteks ajakirjanikud, kes avaldavad lehes mingi skandaalse uudise.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon