Sarjast: küsimused, mis kripeldavad?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kus on lähim koht, kus tšekki saab sularahaks vahetada?
Kõikvõimas Internets väidab, et Läti SEB. Aga enne ei tahaks Riiga sõita, kui selgus käes. -
Offf
Kus on lähim koht, kus tšekki saab sularahaks vahetada?
Kõikvõimas Internets väidab, et Läti SEB. Aga enne ei tahaks Riiga sõita, kui selgus käes.
ei tea mis tšekist on jutt aga eraisikute poolt väljastataud tšekke sai vanasti igas pangakontoris, kus kontot omasid, rahaks vahetada ainult umbes 2 nädalat läks aega, sest see tšekk saadeti sinna panka, kust see väljastati, too pank kontrollis, et kas tšekk on õige ja kontol on raha ning siis tegi ülekande. -
Tallinna Äripangas saad, kui on eurodes ja EU panga oma. Maksab 2,0% (min. 7 EUR, maks. 120 EUR ) +
välispanga teenustasu. -
Ei ole EURides, on CADides. Väljastatud Kanada juriidilise isiku poolt.
-
Seal tšeki peal on panga nimi, proovi välja selgitada selle panga esindus või partner euroopas. Äkki on midagi Stokis, Helsingis, Frankfurdis või Riias.
-
no näed siis, tšekid kui sellised on välja tõrjutud mingi 2000. alguses küll veel uljalt kasutasin neid :)
"Kuna Eestis ei ole tšekke kunagi laialdaselt kasutatud ja seda makseviisi kasutatakse muude maksevõimalustega võrreldes üliharva, pole Eestis ka nende lunastamiseks väga head ja lihtsat lahendust. Eestis lõpetasid suuremad pangad tšekkide lunastamise 2016. aasta alguses. Oktoobris 2016 oli võimalik piiratud koguses tšekke lunastada veel Nordeas (2017. aasta sügisest Luminor pank) ja Äripangas, kuid tingimusi ja muid üksikasju oskavad täpsustada juba need pangad ise."
https://www.eestipank.ee/blogi/mis-tsekk-ja-kuidas-seda-eestis-lunastada -
Bank of Nova Scotia Montreal Quebec
-
opex
Seal tšeki peal on panga nimi, proovi välja selgitada selle panga esindus või partner euroopas. Äkki on midagi Stokis, Helsingis, Frankfurdis või Riias.
Kuidas see töö täpselt käib? -
Nende enda lähim office on Londonis:
https://www.gbm.scotiabank.com/en/about-overview/our-global-presence/united-kingdom.html Helista neile ja küsi kes siinkandis tšekke lunastavad, võid küll sattuda telefoni-suunamise põrgusse a proovida ju võib. -
2000. aasta ringis oii veel tehtav.
Eesti tingimustes kaasajal suht lootusetu.
Kui ise aasta tagasi ootamatult tšekiomanikuks sain, siis lahendasin olukorra nii, et palusin saatjal mõne muu lahenduse leida.
Tuli tšekk postiga tagasi saata, seejärel tehti ülekanne. Läks ports teenustasu maha, aga suurema osa sai kätte. NB! Oluline on, et raha lasta saata panka, millel maksevaluuta vastuvõtuvõimekus esineb - mitte igal pangal ei pruugi kaasajal olla USDi korrespodenti näituseks. -
Ma olen lasknud maksta läbi Transferwise. Samuti on TW-l rahvusvahelise konto variant, kuhu saab paljudest riikidest "siseriiklikult" ülekandeid teha.
-
6-7 aastat tagasi sai Swedpangas tsekki vahetada. Teenustasu oli väga suur. SEB pangas juba siis ei saanud.
-
Mul on alles Hoiupanga tšekiraamat ja sinna jäi 1992. aasta rahareformi eel rublasid ära kulutades paar rubla seemneks. Kuhu ma peaksin summa ja intresside kätte saamiseks pöörduma?
-
Kus on Ttrust?