Börsihai 2019
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Börsihai 2019 alustab 7. oktoobril ning tänasest on mängule registreerimine avatud lehel www.lhv.ee/hai
Mäng kestab neli nädalat.
Börsihai on investeerimismäng, millest osavõtt on tasuta ning kus nelja nädala jooksul on võimalik kaubelda USA suuremate ettevõtete aktsiatega. Mängija saab alguses valida juba varem koostatud portfelli või 10 000 dollarilise virtuaalportfelli vahel. Iga tööpäev lisab kontole veel 1000 dollarit ja võitja on see, kes 1. novembri õhtuks suudab kasvatada oma portfelli väärtust kõige rohkem. Seekord on lubatud 1 portfell mängija kohta.
Kaubelda saab Standard & Poors 500 indeksisse kuuluva USA 500 suurema ettevõtte aktsiaga. Lisaks on mängu kaasatud Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba (BABA), Uberi (UBER) ja Slacki (WORK) aktsiad.
Stardiportfell koosneb võimalikult võrdselt viiest suurimast S&P 500 indeksis olevast aktsiast (Microsoft, Apple, Amazon, Faceboook ja Berkshire Hathaway). Portfell koostatakse 4.10.2019 börsipäeva lõpu hindadega. Seega riskib osaleja, et stardiportfelli väärtus võib mängu alguses olla madalam või suurem kui 10 000 dollarit virtuaalraha.
Esimese koha auhinnaks on 2000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat.
Parimale koolinoorele on auhinnaks 200 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat.
Lisaks on nädalaauhinnad nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejale 1000 eurot ja koolinoorele 100 eurot. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad mängu ajal tasuta lugeda Äripäeva online lehte.
Alustajatele tutvustuseks kuidas teha aktsiatehinguid:
Kuidas teha aktsiatehinguid?
Börsihai aktsiate nimekiri -
Soovitame jälgida ka Börsihai Facebooki lehte.
-
Täna kell 16.30 USA turgude avenemisega algab seekordne Börsihai. Võime juba öelda, et kõigi aegade osalejate rekord on löödud ja mängus osaleb hetkeseisuga üle 2800 mängija. Soovime kõigile mängus edu!
-
Täpsustan nädalaauhinna väljaandmise reegleid. Nädalaauhinna võidab nädala jooksul oma portfelli rahalises vääringus kõige enam kasvatanud oselaja.
4.4. Nädala auhinnad
4.4.1 nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud võistlejale 1000 eurot;
4.4.2 nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud noorele (kuni 19-aastasele k.a.) 100 eurot.
4.4.3 Nädala auhinnad antakse välja ainult mängu kolme esimese nädala lõpus.
4.5 Korraldaja võtab auhinnasaajatega ühendust mängu lõppedes.
4.6 Nädala auhinnad antakse välja jooksvalt mängu ajal. -
Tehingute tegemine ei tööta veel?
-
hanno
Mulle ytles, et tehing v6etakse t88tlemisse 15 minuti p2rast. -
ReneK.
hanno
Mulle ytles, et tehing v6etakse t88tlemisse 15 minuti p2rast.
Ok, 15 min ilmselt seletab. "Tehing võetakse töötlemisse börsipäeva alguses" nähtavasti ei pidanud paika. -
Ainult osta saab? Shortida ei saa?
-
Kas siin mängus on nii nagu päris elus, et eelisjärjekorras on LHV aktsionärid ja võlakirja omanikud?
16.04 esitan Uberi ostu 29,87 orderi 15 min pärast peaks see olema maakleri deskis. 16,30 peab minu order olema nähtav kell 16,45 sõidab turu hind minu hinnast läbi 29,84.
Aga ei mingit tehingu täitmist. Mäng võiks olla ikka reaalsusega kooskõlas. -
harley
Kas siin mängus on nii nagu päris elus, et eelisjärjekorras on LHV aktsionärid ja võlakirja omanikud?
16.04 esitan Uberi ostu 29,87 orderi 15 min pärast peaks see olema maakleri deskis. 16,30 peab minu order olema nähtav kell 16,45 sõidab turu hind minu hinnast läbi 29,84.
Aga ei mingit tehingu täitmist. Mäng võiks olla ikka reaalsusega kooskõlas.
Aga kui võtaks kätte ja loeks reegleid?
Hind käis seal vaid korraks, järelikult ei täidetud ära. Mingi .95-ga oleks ilmselt ära täitnud. -
5.7. USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minuti möödudes pärast orderi andmist turu viimase hinnaga.
5.8. USA turule suunatud limiithinnaga orderi limiithind ja viimane tehinguhind peavad kokku langema.
5.9. Ootele jäänud tehinguid täidetakse 3-minutiliste intervallidega ja seetõttu võib tekkida lisaviivitus kuni 3 minutit. Ootele võib tehing jääda juhul, kui limiithinnaga seatud orderit ei ole turutingimuste tõttu võimalik täita.
Kõige kindlam saab olla orderi täitumises siis, kui aktsia hind on limiidist parem olnud vähemalt 3 minutit. -
Võibolla tõesti ei püsinud hind seal 3 min vaid kaks. Stopper jäi koju. Igatahes ulme mäng.
Nagu pimesikku mängiks :)
Reaalses elus on 3 min juba suur raha. -
harley
Võibolla tõesti ei püsinud hind seal 3 min vaid kaks. Stopper jäi koju. Igatahes ulme mäng.
Reaalses elus on 3 min juba suur raha. -
harley
Reaalses elus on 3 min juba suur raha.
Reaalses elus jääks sul suur raha kaotamata seetõttu -
Hetkel esineb probleeme edetabeli kuvamisel. Teeme päeva jooksul korda.
EDIT: Edetabel on nähtav siit: https://www.lhv.ee/et/hai/edetabel -
Kas ei peaks kõrvaldama võimaluse teha tehinguid SP500 nimekirja mittekuuluvate aktsiatega? Ja tehtud tehingud tühistama? Konkreetselt - Nektar Therapeutics (NKTR) peaks olema SP500 indeksist kõrvaldatud!?!?
-
Kruvikeeraja
Nektar Therapeutics
Shortida ei saa ju : ) -
Teoorias võib siit ka ostes positiivne tootlus tekkida täna.
Aktsia on kukkunud aastaga 70% ja siis tuleb Goldman ning teeb downgrade from buy to sell.
Natuke moron on reageerida paaniliselt selloffiga, aga dk. -
Imelikud kommentaarid siin - juhend ja reeglistik on korraldaja poolt ette antud - kui ei meeldi, ära osale. Kas ostad teatrisse pileti ja lähed vaatama Savoy balli ja vahepeal ka käratad, et laske nüüd natuke Luikede Järve ja nüüd ka paar rida Viimsest reliikviast???
-
Kas minu sisestatud orderi limiit on arvestatud eurodes või dollarites?
-
Hea küll, esitan küsimuse lihtsamalt
1. Alates 3 oktoobrist ei ole Nektar Therapeutics (NKTR) SP500 nimekirjas, teda asendab Las Vegas Sands (LVS)
2. Kas NKTR on samas staatuses kui Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba (BABA), Uberi (UBER) ja Slacki (WORK) aktsiad? -
Ei saanud ikka aru.
-
Kruvikeeraja
Hea küll, esitan küsimuse lihtsamalt
1. Alates 3 oktoobrist ei ole Nektar Therapeutics (NKTR) SP500 nimekirjas, teda asendab Las Vegas Sands (LVS)
2. Kas NKTR on samas staatuses kui Beyond Meat (BYND), Tesla (TSLA), Alibaba (BABA), Uberi (UBER) ja Slacki (WORK) aktsiad?
NKTR jääb nimekirja alles. LVS lisandub mängu homsest. -
Lrr
Kas minu sisestatud orderi limiit on arvestatud eurodes või dollarites?
Kuna aktsiad kauplevad dollarites, siis on limiit ka dollarites. -
Proovin orderit sisestada, tuleb mulle vastuseks, et "Tehingu sooritamiseks ei ole kontol piisavalt vajalikku valuutat."
Mis ma tegema pean? -
Näiteks kontrollima, et aktsia hind*soovitud aktsiate kogus=<kontol olevate mittebroneeritud dollarite arv.
-
Kas stop orderit pole lubatud?
-
Noblessner, vaata, et kogemata päriskontoga tehingut ei tee :)
-
TaaviE
Kas stop orderit pole lubatud?
Ei ole -
Tundub, et siin üles pandud aktsiate nimekiri on puudulik, sest lõpeb P-tähega ära. Siis veel, et kas tohib teha tehinguid aktsiatega, mida nimekirjas ei ole, aga mille ost on sellegi poolest võimalik (nt. Altria tähisega MO).
Veel selline palve, et äkki tehtaks selline nimekiri, mida võiks täie tõsidusega võtta?
Toredaid elamusi kõigile! -
Aktsiate nimekiri läheb ikka edasi ka. Nimekirja ülemises osas on numbrid, millega saab lehekülgi vahetada.
-
Vabandust, minu viga. Olen harjunud, et järgmise lehekülje valimine on lehekülje lõpus :)
-
Tere.
Ütlen kohe ära, et olen esimest aastat Börsihai mängus ja oskan aint minna Finantsportaal-Turud ja hinnad-USA väärtpaberid ja olen sealt aint valinud aktsiaid.
Pole leid üles, kus on need 5 lisa valikut nagu Tesla jne. -
Telefonis/äpis pole leidnud tehibgute tegemiseks valikuid...?
-
"Kõik osalejad saavad mängu ajal tasuta lugeda Äripäeva online lehte." - kuidas ligi pääsen ?
-
Pika otsimisega leidsin ikka nimekirja üles.
-
siiani arvasin, et Eestis ikka elavad otsi- ja leidlikkusevõimelised inimesed aga nagu jah, statistika näitab - 80/20 - see kehtib igal maal - ka Eestis - 80% on lambaid - ka. lhv foorumis ja arvan, et ka lhv-s pangasiseselt - no krt..kas on raske leida ettevõtetes osaluse ostmiseks veebilehekülge investig.com ja sealt sortida ja teha analüüse ja järeldus, et mida jälgida ja mida osta - kas tõesti eesti keelt valdavate inimeste finantskirjaoskus on nii sitt nagu paljukirutud rootslased väidavad?
-
miks seekord tabel USD-s on?
-
yanek
miks seekord tabel USD-s on?
Kuna kauplemine käib ainult USA turul, siis proovime sel aastal kuidas ilma valuutavahetuseta mäng toimib. -
powerman
siiani arvasin, et Eestis ikka elavad otsi- ja leidlikkusevõimelised inimesed aga nagu jah, statistika näitab - 80/20 - see kehtib igal maal - ka Eestis - 80% on lambaid - ka. lhv foorumis ja arvan, et ka lhv-s pangasiseselt - no krt..kas on raske leida ettevõtetes osaluse ostmiseks veebilehekülge investig.com ja sealt sortida ja teha analüüse ja järeldus, et mida jälgida ja mida osta - kas tõesti eesti keelt valdavate inimeste finantskirjaoskus on nii sitt nagu paljukirutud rootslased väidavad?
Mäng on suunatud pigem alustavale investorile, kes ei pruugi olla kõikide veebilehekülgedega kursis. Olgem mõistvad ja aitame neid finantskirjaosakuse parandamisel. Ühe alternatiivina võib vaadata ka järgmist lehte: https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=idx_sp500 -
Tervist,
Tekkis küsimus et kui algus oli 10k ja iga päev lisandub 1k ning hetketulu+suletud positsioonid koos teenustasudega 100 kandis et kuidas varad kokku näitab 13,7k? -
USD/EUR.
-
Kas edetabelit uuendatakse igal hommikul koos kontole jõudva +1000USD-ga või eelmise päeva lõppsummaga? Enda saldot vaadates ei näi see ei üht ega teistpidi õige (loomulikult arvestan, et portfellis näen EUR summat, aga edetabelis USD numbreid).
Hetkel näiteks 4. ja 5. positsioon (Ardo Hanschmidt ning Ingrid Hunt) pole kontol klikates väidetavalt ühtegi tehingut teinud, aga on mõlemad 700+ USD-d kasvus.
Seega tundub miskit siin mammona arvestuses tõsiselt viltu olevat? -
Jimmy Butler
Kas edetabelit uuendatakse igal hommikul koos kontole jõudva +1000USD-ga või eelmise päeva lõppsummaga? Enda saldot vaadates ei näi see ei üht ega teistpidi õige (loomulikult arvestan, et portfellis näen EUR summat, aga edetabelis USD numbreid).
Hetkel näiteks 4. ja 5. positsioon (Ardo Hanschmidt ning Ingrid Hunt) pole kontol klikates väidetavalt ühtegi tehingut teinud, aga on mõlemad 700+ USD-d kasvus.
Midagi valesti jah, mul konto 1.6% tõusnud aga ometi olen maas nendest kes pole midagi ostnud, st 0% tõusnud
-
Tabel arvutatakse USD-is igal hommikul kell 7.00 enne uue raha lisamist.
Liida kokku oma rahajääk USD-is ja positsioonide väärtus USD-is. See ongi sinu portfelli koguväärtus. Vajadusel aitab koondväljavõtte alt paremalt ülevalt valik "näita originaalvaluutas". -
Mingi jama on.
Ei saa osta ja müüa midagi.
Hinnad ei tõuse ega vähene kuskil. -
Kahtlustan, et põhjus võib olla selles, et nädalavahetusel pannakse börsid kinni. :)
-
Sorry :) algaja värk 😁😁