Tambiks veidi Keskerakonda - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi Keskerakonda

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täielik anomaalia - kõiki tambitakse, aga KE tampimise teemat polegi. Parandan vea.
  • Sm. Mikseri käsi haaras automaatselt hiire järele, ent tal tuli kohe meelde, et aasta on 2020, mitte 2001.
  • Kudos LHV-le, et nad seda foorumit siin hoiavad ja lubavad enamvähem vabalt kõike ja kõiki tampida.
  • Keskerakonna tampimise teema on kõige ajaloolisem, miks traditsiooni rikkuda? Pealegi veel legendaarse inimese loodud.
    Tallinn põleb - PEATAGE EDGAR!
  • Veel näiteid: -- Naftakarud tuleb alla andmise asemel rünnakule suunata.
    -- Jaburad, tobedad, asjakohased ja\või naljakad pealkirjad (the best of) -- kuna seal kommentaarides enamasti pole pealkirjadest juttugi, tuleb ära muuta.
    -- JAHE! Coca-cola diil paavstiga -- rõhuv enamus kommentaare ei sisalda Cocat ega paavsti.

  • ^need
    Ise sooviks kõigi kaherealiste teemapealkirjade lühendamist ühele reale mahtuvaks. Kriibib silma. Ja Tallina teema pealkirjast võib vist savisaare ära kustutada. Nagu ka tampimise teemadest sõna 'tambiks'.
  • Tegelikult võiks kõik ühest lausest pikemad postitused ka ära lühendada :P.
  • Ja uus haridus- ja teadusminister on...
  • Sellega on tõesti kiire. Ei oleks elu ilma haridusministrita ettegi kujutanud, aga praegu olen kuidagi hakkama saanud läbi häda.
  • "ttrust"
    Keskerakonna tampimise teema on kõige ajaloolisem, miks traditsiooni rikkuda? Pealegi veel legendaarse inimese loodud.
    Tallinn põleb - PEATAGE EDGAR!


    Vabandust, selle teema tõesti unustasin. Otsisin teemat, mille pealkirjas on Keskerakond ja ei leidnud ühtegi.

    Aga kuna Edgar on läinud ja Riik põleb, siis vast on laiema pealkirjaga teemal eluõigus.
  • Juur ja Kivirähk meenutasid uue ministri onu kunagisi tempe Tallinnas ja hilisemaid hirmutamisi pagulastega: https://www.eesti.ca/juri-ott-eestisse-on-planeeritud-seitse-miljonit-pagulast-laane-elu/article52818
  • „Eestisse on planeeritud seitse miljonit pagulast, sest meil on nende jaoks ruumi. Need plaanid on olemas, need ringlevad kuskil.”
    Nagu ikka - hüsteerikute peades
  • Riigivargus jätkub. Me ju teame, et Horvaatias käis ta perepuhkusel puhkust vormistamata. Eks selliseid puhkusi oli veel. Et inimesel ka häbematust jätkub. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/reps-saab-kasutamata-jaanud-puhkuse-eest-pea-13-000-eurot-huvitist?id=91793319
  • "Vanaema"
    Riigivargus jätkub. Me ju teame, et Horvaatias käis ta perepuhkusel puhkust vormistamata. Eks selliseid puhkusi oli veel. Et inimesel ka häbematust jätkub. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/reps-saab-kasutamata-jaanud-puhkuse-eest-pea-13-000-eurot-huvitist?id=91793319


    Sa imestad, nagu see ei oleks laialt levinud praktika kõikidel praegustel ja endistel ministridel ning presidentidedel.
  • "Vanaema"
    Riigivargus jätkub. Me ju teame, et Horvaatias käis ta perepuhkusel puhkust vormistamata. Eks selliseid puhkusi oli veel. Et inimesel ka häbematust jätkub. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/reps-saab-kasutamata-jaanud-puhkuse-eest-pea-13-000-eurot-huvitist?id=91793319

    Ja siis tädi räägib suure suuga kuidas ta 12- või 14-tunniseid tööpäevi teeb, ka nädalavahtustel.... Paljudel teistel inimestel on seetõttu puhkus jäänud mitmeid aastaid välja võtmata, kuna töökoormus on väga suur. Aga neil paljudel pole võimalik siiski just selle sama töö tõttu "salaja puhkamas" käia tööajast....
    Nüüd aga saab seltsimees Reps puhata ja logistikat teha - riigikogu liige otsustab täiesti ise mida ta teeb.

    Kogu see seltskond on seal eriliselt küüniline, mida ma olen varemgi maininud, nüüd tuleb see kõik otse nähtavale järk-järgult. Edgar oli oma kaadrivalikus ületamatu!
  • Mida, te, mehed, seletate? Neoaadlit pole olemas!
  • Tulevase korruptsioonivalitsuse või KERA-valitsuse tõenäoline valitsusekloun on selgunud -- keskerakondlane Tõnis Mölder.
  • Really, gümnaasiumiharidusega minister ning keskhaiglate nõukoguliige?

    Ilma arsti diplomita ei tohi inimesi ravida, kuid gümnaasiumiharidus on igagi tip-top, et keskhaiglala juhtimises osaleda.

    Wikipeedia
    Tõnis Mölder (sündinud 9. oktoobril 1989[1] Lihulas) on Eesti poliitik, XIV Riigikogu liige.
    Ta lõpetas aastal 2009 Lihula Gümnaasiumi. Tallinna Ülikooli riigiteaduste ala jäi tal pooleli


    Ta on 18. detsembrist 2017 Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige. Ta oli 18. detsembrist 2017 kuni 13. oktoobrini 2019 Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige.
  • "Onu Ott"
    Really, gümnaasiumiharidusega minister ning keskhaiglate nõukoguliige?

    Ilma arsti diplomita ei tohi inimesi ravida, kuid gümnaasiumiharidus on igagi tip-top, et keskhaiglala juhtimises osaleda.

    Wikipeedia
    Tõnis Mölder (sündinud 9. oktoobril 1989[1] Lihulas) on Eesti poliitik, XIV Riigikogu liige.
    Ta lõpetas aastal 2009 Lihula Gümnaasiumi. Tallinna Ülikooli riigiteaduste ala jäi tal pooleli


    Ta on 18. detsembrist 2017 Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige. Ta oli 18. detsembrist 2017 kuni 13. oktoobrini 2019 Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige.


    Kas ei olnud nii, et hr. Liivel Eesti Energia finantsdirektorina töötades oli ka kõrgharidus alles omandamisel?
  • Meenutaks, et väga paljudel poliitikutel, kes tegutsevad kas ministriametites, nõunikena, nõukoguliikmetena, saadikutena, komisjoniliikmetena jne. on omandatud formaalne kassikooli-kõrgharidus (sageli kaugõppe teel) või siis paremal juhul kõrgharidus mingis muus valdkonnas, mis alal ta poliitikuna absoluutselt ei tegele. Ja see kehtib nii noorema põlvkonna kui ka vanema põlvkonna kohta.
    Toome näitena vanemast põlvkonnast kasvõi seltsimees Käärkäe, keda üritati esitleda kui majandusteadlast.
  • Ma saan aru, et kesikutest ei ole vaja liiga palju eeldada, aga üldiselt võiks olla selline stiil ühes mõistlikus riigis küll, et jõuametkondi juhtivad ministeeriumid mehitatakse ministritega väljastpoolt neid samu jõuametkondi. No et nagu tsiviilkontroll või nii. Umbes samamoodi võiks reegliks (olgu siis kirjutatud või mitte) olla see, et prokurörist ei saa kohtunikku ja uurijast prokuröri. On mingid asjad, mis peavad olema lahus.

  • "Marvin"
    Ma saan aru, et kesikutest ei ole vaja liiga palju eeldada, aga üldiselt võiks olla selline stiil ühes mõistlikus riigis küll, et jõuametkondi juhtivad ministeeriumid mehitatakse ministritega väljastpoolt neid samu jõuametkondi. No et nagu tsiviilkontroll või nii. Umbes samamoodi võiks reegliks (olgu siis kirjutatud või mitte) olla see, et prokurörist ei saa kohtunikku ja uurijast prokuröri. On mingid asjad, mis peavad olema lahus.

    Ma tahaks nüüd teada, kes sellele mõttekäigule miinuse pani ja miks.
    Kui mees oled, siis käsi püsti ja põhjenda!
  • Ma ei pannud sellele miinust, ent nõus ka ei ole. Miks ei võiks saada prokurörist kohtunikku? Kas advokaadist võib? Või saab kohtunikuks ainult kohtunikuabina töötades? Peale nende jäävad muidugi variandid, et kohtunikuks saab otse koolipingist või lausa väljastpoolt? Näiteks agronoomi haridusega või nii.

    Seni pole Eestis tunda olnud, et jõuametkondadel on liiga suur voli ühiskonna üle. Jään lootma, et värske minister siin mingit uut reaalsust looma ei hakka.
  • "Marvin"
    jõuametkondi juhtivad ministeeriumid mehitatakse ministritega väljastpoolt neid samu jõuametkondi. No et nagu tsiviilkontroll või nii. Umbes samamoodi võiks reegliks (olgu siis kirjutatud või mitte) olla see, et prokurörist ei saa kohtunikku ja uurijast prokuröri. On mingid asjad, mis peavad olema lahus.

    "ziff"

    Ma tahaks nüüd teada, kes sellele mõttekäigule miinuse pani ja miks.
    Kui mees oled, siis käsi püsti ja põhjenda!

    Mina panin, sest on kogemusi.
    See tsiviilkontroll reeglina tähendab ebapädevate inimeste sekkumist protsessidesse mille sisust nad aru ei saa. Eriti on see tundlik tehnika ja teadusvaldkondades. Kui vaadata USAd, kus see praktika levinud, siis nimetatakse kaitseministri ametisse endised küll, aga ikkagi sõjaväelased. Alternatiivmudel kehtib riikides, kus ei plaanita sõdida (hollandid ja saksamaad).


  • Ma panen kõigile miinuseseletusenõudjatele automaatselt miinuse. Sest see on lapsik. Said miinuse, ela üle. Keegi ei pea tõestama oma meesolemist kellelegi, anonüümses foorumis. Naerukoht.
  • "toonik"
    Ma panen kõigile miinuseseletusenõudjatele automaatselt miinuse. Sest see on lapsik. Said miinuse, ela üle. Keegi ei pea tõestama oma meesolemist kellelegi, anonüümses foorumis. Naerukoht.


    Täpselt.

    Raske on ette kujutada lödimat nähtust, kui mingi miinuse teemal tundlemine.

    Reeglid on sellised, et kes tahab, see paneb miinuse ja kes ei taha, ei pane ja põhjendama keegi oma otsust kellegile ei pea, nii on lood, seltsimehed õrnhinged.
  • Nende miinuste protestijate suhtes olen ma mõelnud, kuidas on võimalik, et investorina pead suutma teinekord rahus vaadata, kuidas prorftell on tuhandetes, kümnetes tuhandetas ja mõne puhul isegi sadades tuhandetes või miljonites miinustes ning siis lööb kellegi suvaline miinus kommentaarile nagu rivist välja :)

    Usu mind, see et näiteks TESLA kaupleb P/E=1600 juures ning market cap on 800 BUSD ning shortijad on korralikult selle aktsiaga hävinud, on palju kordi ebaloogilisem, kui see et see kommentaar miinuse sai, paraku näed elu on vahest selline ;)
  • "havoc"
    Eriti on see tundlik tehnika ja teadusvaldkondades. Kui vaadata USAd, kus see praktika levinud, siis nimetatakse kaitseministri ametisse endised küll, aga ikkagi sõjaväelased. Alternatiivmudel kehtib riikides, kus ei plaanita sõdida (hollandid ja saksamaad).

    Mitte et mind need plussid või miinused ennast väga kuidagi kotiksid, aga ikkagi tahaks teada, kas siseministeerium käib tehnika või teaduse valdkonda? :P
    Minule tundub politseiprefekt, kelle vahetud alluvad peavad lisaks muule otsustama ka näiteks endise haridusministri tegevuse kohta süüdistuse esitamise üle, kõige pehmemalt väljenduses ebasobiv valik. Teised seisukohad on muidugi võimalikud, ent minu oma sellest ei muutu :)
  • "havoc"

    Mina panin, sest on kogemusi.
    See tsiviilkontroll reeglina tähendab ebapädevate inimeste sekkumist protsessidesse mille sisust nad aru ei saa. Eriti on see tundlik tehnika ja teadusvaldkondades. Kui vaadata USAd, kus see praktika levinud, siis nimetatakse kaitseministri ametisse endised küll, aga ikkagi sõjaväelased. Alternatiivmudel kehtib riikides, kus ei plaanita sõdida (hollandid ja saksamaad).

    See nüüd küll õige pole. Oli enne Trumpi analooge mitteomavat aega ükski karjäärisõjaväelasest kaitseminister? Formaalne nõue on, et kaitseminister peab olema sõjaväeteenistusest lahkunud vähemalt seitse aastat tagasi. Aga üldiselt on kõik tsivilistid. Trump ja nüüd Biden tegid teisiti.

  • "toonik"
    Ma panen kõigile miinuseseletusenõudjatele automaatselt miinuse. Sest see on lapsik. Said miinuse, ela üle. Keegi ei pea tõestama oma meesolemist kellelegi, anonüümses foorumis. Naerukoht.


    Asi ei ole lapsikutes emotsioonides, asi on selles, et saada aru vastaspoole argumentidest - miks arvab teisiti. Pole mõtet õppida nende seisukohti, kes on nõus. Huvitav on just teada saada midagi uut (võibolla on miskit jäänud tähelepanuta või aru saadud valesti).

    Samas, kui inimene ei suuda põhjendada, miks miinuse pani, siis on tegemist pelgalt emotsioonidega. :P
  • Miinused on postituse kvaliteedimärk. Kui ma ei suuda meie foorumi punarakukeselt vähemalt viit miinust välja teenida, tuleb postitus lugeda ebaõnnestuks - järelikult ei õnnestunud neile piisava kaarega pähe soristada.
  • Miinuseladujad on siin väga kiired. Mis sest, et lõppkokkuvõttes nii mõnigi asjalik kommentaar lõpetab "tugevasti plussis", on esimesed kes jaole jõuavad, just miinustajad. Samuti on siin lootusetu arvata, et kommentaare hinnatakse sisu järgi. Ei, ikka kommenteerija näo järgi ja oma emotsioonide välja elamine pole siin foorumis keelatud ja seda ei saa ka kuidagi takistada.
    Sekundeerin PeaLiK -le: miinuste ladumine on postituse kvaliteedimärk.
    Miinuste ja plusside küsimise abil siin foorumis "pollide" (turu-uuringute) tegemine on hea intellektuaalne mõte, aga reaalsuses see ei tööta.
  • "toonik"
    Ma panen kõigile miinuseseletusenõudjatele automaatselt miinuse. Sest see on lapsik. Said miinuse, ela üle. Keegi ei pea tõestama oma meesolemist kellelegi, anonüümses foorumis. Naerukoht.

    Sa oled sellise suhtumisega täpselt sama lapsik kui mitte rohkem.
    Minu küsimus miinuse kohta oli ajendatud soovist saada teada, mis nimelt Marvini (minu arvates igati mõistlikus) seisukohas vale oli.
    Plusside-miinuste ladumisega tegelevad valdavalt parteirakukeste aktivistid, normaalne inimene võiks olla võimeline vastu vaidlema ja omi seisukohti põhjendama.
  • "ttrust"
    Meenutaks, et väga paljudel poliitikutel, kes tegutsevad kas ministriametites, nõunikena, nõukoguliikmetena, saadikutena, komisjoniliikmetena jne. on omandatud formaalne kassikooli-kõrgharidus (sageli kaugõppe teel) või siis paremal juhul kõrgharidus mingis muus valdkonnas, mis alal ta poliitikuna absoluutselt ei tegele. Ja see kehtib nii noorema põlvkonna kui ka vanema põlvkonna kohta.
    Toome näitena vanemast põlvkonnast kasvõi seltsimees Käärkäe, keda üritati esitleda kui majandusteadlast.


    Tavalisele riigiametnikule, kes töötab "spetsialisti" või "vanemspetsialisti" ametikohal kehtis vanasti nõue "kõrgharidus v. selle omandamine". Kuna "kõrghariduse omandamine" != "üliõpilase staatus" siis sai "kõrgharidust "omandada"" ka eksterina. Mõned tegidki nii, deklareerisid ühe(!) ühe AP-se aine, maksid oma 50 krooni obrokit ära, võtsid ülikoolist "paberi" ja jälle aasta otsa mureta. Ja nii 10 aastat järjest. Tänapäeval enam päris nii ei saa, aga 2005 aastast ma mäletan päris palju selliseid prjketijuhte, vanemspetsialiste jms. kes muudkui "omandasid"
  • Kas jäätegi miinustest rääkima? Ma saan aru jah, et tegu on äärmiselt olulise ning põletava probleemiga - aga äkki teete eraldi teema siis selleks?
  • Keskerakond, ma arvan, läheb varsti reformimisele. Eile oli uudistest näha, kuidas nii Ratas kui Reps tegid kaamera ees suuri sõnu ja avaldusi, Ratas tüüpiliselt rind kummis ja laia häälega, mida kõik uus valitsus tegema hakkab ja mida Keskerakond tegema hakkab... ainult et, ei Ratast ega Repsi pole enam valitsuses. See pole nende valitsus, kuigi nad seda nii väga veel sellisena näidata püüavad ... vanad harjumused. Kui uus valitsus tööle hakkab, et küsi enam keegi Rataselt arvamust, ammugi Repsilt.
    Arvestades Keskerakonna nö "vene tiiva" häälte saaki, siis ma ennustan, et järgmistel valimistel võib see seltskond eraldi olla ja Ratase pundile jääb Isamaa saatus vaikselt hääbuda.
    https://www.err.ee/1608084583/ak-nadal-kas-uus-valitsus-normaliseerib-korruptsiooni
    "Kui sa nii kiiresti ühest ideoloogilisest valemist lähed teisele, sa võid kaotada ideoloogilise selgroo. Ja seega ma arvasin, et võib-olla see ei oleks õige praeguses olukorras seda nii kiiresti teha," märkis Kõlvart.
  • Kõlvart pole pole kindlasti nii rumal, et ei mõistaks lihtsat tõsiasja, et Eestis ei saa riigi tasemel võimule kui pole eestlastest toetajaskonda. Sellepärast ei löö KE vene tiib kunagi KE-st lahku ega marginaliseeri tugevaid eestlastest tegijaid KEs. Ka mitte siis kui Kõlvart partei juhiks peaks saama.

    Ja see, et Ratast ning Repsi pole valitsuses, ei tähenda kaugeltki, et nende mõju parteis oleks oluliselt vähenenud. Lihtsalt antud ajahetkel olid need sammud võimul püsimiseks vajalikud.
  • "fjot"
    Keskerakond, ma arvan, läheb varsti reformimisele. Eile oli uudistest näha, kuidas nii Ratas kui Reps tegid kaamera ees suuri sõnu ja avaldusi, Ratas tüüpiliselt rind kummis ja laia häälega, mida kõik uus valitsus tegema hakkab ja mida Keskerakond tegema hakkab... ainult et, ei Ratast ega Repsi pole enam valitsuses. See pole nende valitsus, kuigi nad seda nii väga veel sellisena näidata püüavad ... vanad harjumused. Kui uus valitsus tööle hakkab, et küsi enam keegi Rataselt arvamust, ammugi Repsilt.
    Arvestades Keskerakonna nö "vene tiiva" häälte saaki, siis ma ennustan, et järgmistel valimistel võib see seltskond eraldi olla ja Ratase pundile jääb Isamaa saatus vaikselt hääbuda.
    https://www.err.ee/1608084583/ak-nadal-kas-uus-valitsus-normaliseerib-korruptsiooni
    "Kui sa nii kiiresti ühest ideoloogilisest valemist lähed teisele, sa võid kaotada ideoloogilise selgroo. Ja seega ma arvasin, et võib-olla see ei oleks õige praeguses olukorras seda nii kiiresti teha," märkis Kõlvart.


    leidub ka vastupidiseid arvamusi - Reps ja Ratas omavad endiselt kontrolli

    Ent valitsusest jäävad välja ka Keskerakonna juhttandem Mailis Reps ja ametist lahkuv peaminister Jüri Ratas, kellest esimene juhtis parteid läbirääkimistel RE-ga, teine pani uue valitsuse koosseisu kokku tagatubades. Keskerakonna konkurendid sõnavad, et ministrid Tanel Kiik, Jaak Aab, Taavi Aas ja ka Anneli Ott ja Tõnis Mölder hakkavad oma otsustes väga otseselt järgima Repsi ja Ratase juhiseid. Keskerakondlaste otsused tulevad valitsusse riigikogust.
  • "kaidoke"
    Kõlvart pole pole kindlasti nii rumal, et ei mõistaks lihtsat tõsiasja, et Eestis ei saa riigi tasemel võimule kui pole eestlastest toetajaskonda. Sellepärast ei löö KE vene tiib kunagi KE-st lahku ega marginaliseeri tugevaid eestlastest tegijaid KEs. Ka mitte siis kui Kõlvart partei juhiks peaks saama.
    Ja see, et Ratast ning Repsi pole valitsuses, ei tähenda kaugeltki, et nende mõju parteis oleks oluliselt vähenenud. Lihtsalt antud ajahetkel olid need sammud võimul püsimiseks vajalikud.

    Käärkäsi oli geniaalne oma kaadrivalikul.... peab ikka ja jälle tõdema.

    Reps oleks tahtnud valitsuses olla, aga näed, "kogemata" korrumpeerus, ei saa. Ratas tahaks olla peaminister, mitte midagi muud. Samas on neil mõlemal nüüd aega lõpuks ometi tegeleda ka parteiasjadega, välja töötada uued meetodid kuidas parteile raha saada nii, et KAPO-le nii rumalalt vahele ei jääks.
    Kõige rohkem imestamapanev ongi see, et aasta on 2021, kogemusi varastamises ja vahele jäämises on sellel parteil peaaegu 30 aastat, ja ikka jäädakse jätkuvalt lollilt KAPO-le vahele. Ostku reformiparteilt tehnoloogia sisse, lõpuks ometi!
  • ei saa taaas imestamata jätta kui naiivsed on mõned postitajad . Miks peaks Ratas oma suure vaevaga saavutatud võimust Keskis loobuma ? Ta ei loobu ju . Ta loobus vaid peaministritoolist, sest seda nõuti talt Öiroopast, et abielureferendumit ei tohi tulla ! ja vihakõneseadus peab tulema ! , samuti peab Eesti olema nõus uute pabulasmasside majutamisega-poputamisega . Koos Ekrega neid asju teha ei oleks saanud, nüüd saab .

    Olge päris rahulikud, Ratas saab kuuleka käsutäitmise eest oma preemia . Muidugi pole selleks Riigikogu esimehe koht, kus on vähe võimu ning glamuuri ja rohkelt rutiinset koosoleku juhataja tööd- see on vaid ajutine . Tõenäoselt ikkagi presidendi tool on plaanis või vangerdatakse Simpson öiro-külvivoliniku kohalt tagasi kodukamarale ja Ratas asemele .

    Mingit paleepööret Keskis ei tule ja tulla ei saa just seetõttu, et Ratas nii kuulekalt täitis ülemuste käsu ja on alati olnud alandlik käsutäitja juba sellest ajast saadik kui ta vahetu ülemus Eestis oli Savikas . Teil pole ju seda debiilset illusiooni nagu oleks Eesti isesesev riik ja saaks ise midagi olulist otsustada - näiteks millist poliitikat Eesti valitsus ajab ? Eesti ei ole enam ammu iseseisev ja ühtki olulist küsimust Eesti ise otsustada ei saa, seda ei lubata , niipalju võiks ikkagi oidu olla juba täiskasvanud inimestel.
  • "Henno Viires"
    "fjot"
    Keskerakond, ma arvan, läheb varsti reformimisele. Eile oli uudistest näha, kuidas nii Ratas kui Reps tegid kaamera ees suuri sõnu ja avaldusi, Ratas tüüpiliselt rind kummis ja laia häälega, mida kõik uus valitsus tegema hakkab ja mida Keskerakond tegema hakkab... ainult et, ei Ratast ega Repsi pole enam valitsuses. See pole nende valitsus, kuigi nad seda nii väga veel sellisena näidata püüavad ... vanad harjumused. Kui uus valitsus tööle hakkab, et küsi enam keegi Rataselt arvamust, ammugi Repsilt.
    Arvestades Keskerakonna nö "vene tiiva" häälte saaki, siis ma ennustan, et järgmistel valimistel võib see seltskond eraldi olla ja Ratase pundile jääb Isamaa saatus vaikselt hääbuda.
    https://www.err.ee/1608084583/ak-nadal-kas-uus-valitsus-normaliseerib-korruptsiooni
    "Kui sa nii kiiresti ühest ideoloogilisest valemist lähed teisele, sa võid kaotada ideoloogilise selgroo. Ja seega ma arvasin, et võib-olla see ei oleks õige praeguses olukorras seda nii kiiresti teha," märkis Kõlvart.


    leidub ka vastupidiseid arvamusi - Reps ja Ratas omavad endiselt kontrolli

    Ma ei ütle, et nad _enam_ ei oma kontrolli oma marionettide üle .. mingil määral omavad, aga valija silmis saab olema tegemist kaduva nähtusega. Ja küllap ka see kontroll hakkab tasapisi kaduma. Kuna Reps ja Ratas pole enam eesliinil, siis ei kutsuta neid enam ka debattidesse. Ratasest on kõik väsinud, ka ajakirjanikud. Seega, kui seda meest pole vaja teleuudistesse kutsuda, siis seda ka ei tehta. Kõik sõltub sellest, kuidas uued ministrid ennast tõestama hakkavad. Näiteks, mingi täiesti tundmatu tüüp (Tanel Kiik) on saanud kõvasti eetri aega ja praeguseks pea populaarseim poliitik.
    Ei Ratasel ega Repsil pole karismat, mis valijaid kaasaks. Seega pakun ikkagi, et nende, ja paljude teiste vanade poliitikute, aeg on ümber.
  • stagna
    " Ta loobus vaid peaministritoolist, sest seda nõuti talt Öiroopast, et abielureferendumit ei tohi tulla ! ja vihakõneseadus peab tulema ! "
    Ära vast enam pääle võta.
  • ALDE aseesimees käis sõna otseses mõttes Keskerakonnale käske jagamas, et nad abielureferendumi vastu oleks. Veits piinlikkusttekitav selles mõttes, et hiljutise küsitluse järgi tervelt 90% Keskerakonna valijatest hääletaks referendumil "jah".
    Van Egmond rõhutas, et kuna Keskerakond kuulub liberaalsete parteide ühendusse ehk ALDE-sse oodatakse, et erakond hoiaks liberaalseid väärtusi.

    „Tänasel ALDE kohtumisel öeldi neile ühemõtteliselt, et nad peavad liberaalse perekonna osana tagama, et esiteks see rahvahääletus ei toimuks ja kui toimub, siis võitlema selgelt positiivse tulemuse nimel koos teiste liberaalsete jõududega,“ manitseb van Egmond.

    Ega KK samuti oma peaga selle peale ei tulnud, et Eestis tuleks sõnavabadus ära kaotada, see on samuti aastaid ALDE südameasjaks.
  • Käärke mingi isiklku jonni tõttu nimetatakse Keskerakonda liberaalseks parteiks, nagu ka venemaal nimetatakse Žirinovski parteid Liberaaldemokraatlikuks Parteiks. Aga kumbki neist ei ole tegelikult seda.
    Ka nende parteide elektoraadid ei ole seda. Tegu on poliitilise pettusega.

    Seega, kui Eesti liitus Euroliiduga, ühines Keskerakond Euroopa liberaalsete parteide ühendusega (ALDE), kuhu see partei tegelikult üldse kuuluma ei peaks.
  • Nii ta on jah. Aga, see "liberaalne" olemine on põhjustanud selle, et märkimisväärne osa Keski tähtsamatest liikmetest ka ise mingeid selliseid vaateid järgivad. Ilmselt valijatele määratud sõnavõttudes väga ei rõhuta seda aga mingeid valikuid ikkagi teevad selle järgi. No näiteks Kadri Simson, Raimond Kaljulaid. Kusjuures mõned Keski liikmetest läksid ju EKREsse üle, nihutades kokkuvõttes Keski isegi rohkem liberaalsuse poole. Nende valija on aga endiselt pigem konservatiivne.
  • Tehkem populismil ja liberalismil vahet.
  • "ttrust"
    Käärke mingi isiklku jonni tõttu nimetatakse Keskerakonda liberaalseks parteiks, nagu ka venemaal nimetatakse Žirinovski parteid Liberaaldemokraatlikuks Parteiks. Aga kumbki neist ei ole tegelikult seda.
    Ka nende parteide elektoraadid ei ole seda. Tegu on poliitilise pettusega.

    Seega, kui Eesti liitus Euroliiduga, ühines Keskerakond Euroopa liberaalsete parteide ühendusega (ALDE), kuhu see partei tegelikult üldse kuuluma ei peaks.

    Vasakpoolsetele venelastel läheb liberalism vägagi peale, samas kui sotsid jäävad nende jaoks liiga lahjaks kraamiks.
  • "decibel"
    "ttrust"
    Käärke mingi isiklku jonni tõttu nimetatakse Keskerakonda liberaalseks parteiks, nagu ka venemaal nimetatakse Žirinovski parteid Liberaaldemokraatlikuks Parteiks. Aga kumbki neist ei ole tegelikult seda.
    Ka nende parteide elektoraadid ei ole seda. Tegu on poliitilise pettusega.

    Seega, kui Eesti liitus Euroliiduga, ühines Keskerakond Euroopa liberaalsete parteide ühendusega (ALDE), kuhu see partei tegelikult üldse kuuluma ei peaks.

    Vasakpoolsetele venelastel läheb liberalism vägagi peale, samas kui sotsid jäävad nende jaoks liiga lahjaks kraamiks.

    Kas tegu on ikka liberalismiga, ma pakun et pigem populismi ja sotsialismi seguga.
  • "ttrust"
    Kas tegu on ikka liberalismiga, ma pakun et pigem populismi ja sotsialismi seguga.

    Kas populismi ja sotsialismi segu mitte ei olegi see asi, mida tänapäeval liberalismiks nimetatakse? Vahel segatakse maitsestamiseks sisse ka rohelisust või kangema meki saamiseks antifat, aga laias laastus on ju tänapäeva liberalism populistlik sotsialism. Praegune valitsuskoalitsioon tõendab seda veenvalt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon