Kaja Kallase valitsus - head ja vead - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kaja Kallase valitsus - head ja vead

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tunnistan, et ma eksisin, Kallas oli sümpaatne inimene ja ma eeldasin, et ta ei valeta, viimaste artiklite põhjal enam nii kindel ei ole, iga päev ujub uusi nüansse välja ja vabandused lähevad järjest jaburamaks.
    Eksisin, Kallas ei ole sümpaatne, lihtsalt tüüpiline poliitik, oma egotripil, silmakirjalik b..
  • Lugege läbi Toomas Kümmeli raamat- dokumentaaluurimus "Isamaa rüüstajad", mis räägib kuidas Eesti Pank ja papa Kallas oletatavsti VEB fondi varad ära nihverdasid, külvates segadust. Hästi pikalt külvata segadust ja valetada otse näkku palju kordi, viib lõpuks sihile. Selles raamatus oli ikka päris mitmeid kordi lause "Siim Kallas valetab". Huvitav oli lugeda kuidas Eesti Pank Siim Kallase juhtimisel eiras IMF suuniseid, ei täitnud riigikogu korraldusi ja vist mingist kohtuotsuset mindi isegi mööda. Saab veel lugeda Ain Hansmitist, kuidas raha tema Ühispanka voolas ja Enn Pandist. Põnevat lugemist oli. Kahjuks oli see 2004 aasta raamat ja et lõpuni aru saada, googeldage "Toomas Kümmel". Arvan, et see Kaja Kallase asi lõpeb täpselt samuti, keegi ei saa lihtsalt tegelikkust kunagi teada. Varsti tuleb jõuliselt mängu kapo ja prokuratuur. Veel ei tea kuidas aga selle laenu liikumine jääbki saladuseks, sest sellest saab RIIGISALADUS kümneteks aastateks.
  • Lugu kisub ikka väga segaseks juba. 5.jaanuaril tehakse leping PM eraisiku ja ühe ettevõtte vahel 350k laenuks. 6. jaanuar läheb raha üle. Ja siis kuu aega hiljem ütleb pank, et selle, advokaadibüroo partneri ja investeerimispankuri vaheline 350k leping oli “väikeste näpuvigadega” ja vajab uut allkirjastamist? Kas see ei tundu nagu pisut… pentsik…?
  • Pentsik oleks see olnud aastal 2013. Praegu pole mingi ime, kui panga pädevad osakonnad sekkuvad,uurivad ja dikteerivad ka 35 k ülekandmist.
  • "pitsat"
    Pentsik oleks see olnud aastal 2013. Praegu pole mingi ime, kui panga pädevad osakonnad sekkuvad ja dikteerivad.


    Täpselt, nimelt alles hiljuti tegelesin ühe sarnase tehinguga ning pank ei olnud nõus enne raha üle kandma kui olid saanud lepingu ning seda kaks päeva kuskil peakontoris analüüsinud ja siis ka targutasid, et ma peaksin õnnelik olema, et nemad suvatsevad üle kanda ja parem oleks kui ei kannaks. Ma ei tahaks uskuda, et Kaja internetipanga limiidid võimaldavad sellist summat üle kanda ning nüüd üritatakse väita, et a'la kontorisse minnes pank tegi kohe 350 000 kande ära ja siis kuu aega hiljem kellelgi hakkas süda valutama ja palus natuke mõnda punkti parandada... no fakk, võib lolli juttu ajada, aga päris muinasjutte pole ka mõtet rääkida (kuigi tundub, et lolle, kes seda uskuma jäävad, paistab olevat...) Täpsustus - summa oli Kaja omast paar korda väiksem.
  • Panga osa selle lepingu juures jääb arusaamatuks. Nii tipp kui täpp advokaat peaks teadma, et suuline leping on leping. Ma ei ole kunagi sõlminud kirjalikku lepingut enda ja oma taskufirma vahel selleks, et mõni 100 tuh üle kanda laenuna vms. Panga asi võib olla raha päritolu kohta küsimuste küsimine, kui pank peab seda vajalikuks tulenevalt Rahapesu vältimise seadusest, aga kirjaliku lepingu olemasolu või mitteolemasolu ei ole niisugusel juhul üldse panga asi.
  • Üks teema, millega rahapesu tõkestamine tegeleb, on päritolu, teine - tegelik kasusaaja.
    Iseasi, et kuidagi ei usu, et ülekanne tehti ära ja ALLES SIIS hakati rahapesu-aspekte uurima. Nii saab ju raha enne pestud kui keegi käe vahele.
  • "camouflage"
    Ma ei tahaks uskuda, et Kaja internetipanga limiidid võimaldavad sellist summat üle kanda

    Rahapesureeglite täitmine ei saa kuidagi sõltuda sellest, kas ülekanne tehti netis või kontoris. Muidu võiks kõik vastutajad käsi laiutada ja öelda "jah, näete, elektriline ülekanne, mida meie siin oleks saanud parata..."

  • "siretsch"
    Lugu kisub ikka väga segaseks juba. 5.jaanuaril tehakse leping PM eraisiku ja ühe ettevõtte vahel 350k laenuks. 6. jaanuar läheb raha üle. Ja siis kuu aega hiljem ütleb pank, et selle, advokaadibüroo partneri ja investeerimispankuri vaheline 350k leping oli “väikeste näpuvigadega” ja vajab uut allkirjastamist? Kas see ei tundu nagu pisut… pentsik…?

    Ühel eluetapil pidin taoliste küsimustega üksjagu kokku puutuma (väljaspool Eestit) ja sarnaseid olukordasid eriti politically exposed person-i kontekstis tuli mitmeid kordi ette. Mistõttu ma praeguse teadmise põhjal ei oskaks arvata, kas tegemist on valetamisega.

    Aga kogu see olukord tervikuna on suur pettumus, mistõttu võib-olla see konkreetne küsimus ei olegi nii oluline.
  • Jah, panga sekkumine ei olegi tavatu, tavatu on väide, et leping sõlmiti ära ja raha kanti üle ning alles siis hakkas panga poolt tegevus pihta.
  • "decibel"
    "Draax"
    Allkirjastatud leping kehtib ka siis kui ta on üle andmata. Lihtsalt teisel osapoolel on seda keeruline tõendada.

    Vale. Sul võib olla kasvõi 100 tunnistajat, aga leping loetakse sõlmituks alles siis, kui on vahetanud kummagi lepingupoole poolt allkirjastatud lepingudokumendid või kirjad.


    Ja nagu tellimise peale ka analüüs
  • Igatahes on kaja avanud järjekordse bandoora laeka, sarnaselt idavedude skeemiga. Kui see keiss kuulutatakse vettpidavaks, siis ei ole enam timestampidel mingit mõtet, ütled vaid, et me leidsime lepingus vea, tegime uue lepingu ja vana hävitasime, aga uus leping kehtib vana lepingu sõlmimise kuupäevast.
  • Fiktsioon vestlusest RE kommunikatsioonijuhi kabinetis:
    SA: Tsau Kaja, mis mureks?
    KK: Sander kuule, need šaakalid tahavad mu laenulepingut.
    SA: No aga vaatame üle, on seal midagi. Kus see sul on?
    KK. Näe siin gmailis on kopi.
    SA: Oki ... hmm ... no siit pole küll kuskilt kinni haarata. Kle, aga miks sul neid siin kaks tükki on?
    KK: Äh, vaata ma eriti ei räägi oma mehega ja perekonnanimi oli meelest läinud ja kirjutasin alguses ta perekonnanime H asemel A-ga. Panga KYC hakkas vinguma ja tegin uuesti. Kas saadame selle esimese siis vä?
    SA: Ei-ei, oota nüüd. Saada alguses just see teine. Mõni tola kindlasti hakkab kuupäevade kallal vahtu kloppima. Oota kaks päeva ja siis saada esimene. Las rapsivad tühja kallal. Aeg töötab meie kasuks.
  • ...ja teema üha kaugeneb põhiküsimustest, miks peab Kaja Kallas ООО "МЕТАПРИНТ"; ИНН / КПП: 7721662846 / 772201001; Адрес: Москва, ш. Перовское, д.21; Телефоны: +7 4959801780+7 9265043818, ontlikuks Eesti firmaks; kuhu on jäänud hukkamõist oma mehe sanktsioonidealuste toodete "toorikute" Venemaale nihverdamise suhtes samaväärselt ta varasemate väljaütlemistega ning tema valitsuse sammud sellelaadse tegevuse edaspidiseks tõkestamiseks?
  • aga PeaLiK, mida ta saaks teha selleks, et sa usuks?

    :D
  • ............., mida ta saaks teha selleks, et sa usuks?


    Et usuks keerutajat, valetajat(nihverdajat)? Ehk peaks ikka vabandust paluma ja tagasi astuma?
  • Lihtne - minu poolt oleks teema laualt maas, kui:
    a) Lõpetaks papagoina korrutamise, et "ma ei saa kommenteerida abikaasa ettevõtte äripartnerite äritegevust" ja annaks selge hinnangu Metaprinti sõjasponsorlusele.
    b) Lõpetaks papagoina korrutamise, et "mina usaldan oma abikaasat" ja annaks selge hinnangu tema sidemetele sõjasponsoritega.
    c) Astuks reaalseid samme Eesti poolt Venemaale kaubandusembargo jõustamiseks.

    Ei teeks üldse ka paha, kui survestaks oma abikaasat Metaprinti Venemaa vedudest teenitud tulu Ukrainale annetama.
  • Ja kohe teema jätkuks ... show must go on - vaatus 2:„See ei ole nüüd avalik.“ Kaja Kallas ei soovi öelda, palju ta oma abikaasale antud laenust intresse teenis

    Ärge tulge palun rääkima, et Kallas ei tea, et see intressisumma vaatab Novaria Consulti aastaaruandest otse vastu. Ta on ise varem lausa soovitanud neid laenuandmeid Novaria aastaaruandest vaadata ja nüüd äkki "ei ole avalik". Läheb jälle kaks päeva ja siis visatakse jaurajatele hambusse, et häh, vaadake aruannet tolad. Tüütuks läheb see taktika juba...
  • "PeaLiK"
    Lihtne - minu poolt oleks teema laualt maas, kui:
    a) Lõpetaks papagoina korrutamise, et "ma ei saa kommenteerida abikaasa ettevõtte äripartnerite äritegevust" ja annaks selge hinnangu Metaprinti sõjasponsorlusele.
    b) Lõpetaks papagoina korrutamise, et "mina usaldan oma abikaasat" ja annaks selge hinnangu tema sidemetele sõjasponsoritega.
    c) Astuks reaalseid samme Eesti poolt Venemaale kaubandusembargo jõustamiseks.

    Ei teeks üldse ka paha, kui survestaks oma abikaasat Metaprinti Venemaa vedudest teenitud tulu Ukrainale annetama.


    Kui ta kuulutaks nüüd Venemaale kaubandusembargo, siis jääks sellest jälle väga halb mulje. Et Kaja Kallas ei suutnud oma abikaasat korrale kutsuda, keda ta pimesi usaldab ja armastab. Ja nüüd kuulutab terves riigis kaubandusembargo Venemaa vastu, et meest sundida iseenda loodud moraalinorme järgima.
  • "siretsch"
    Jah, panga sekkumine ei olegi tavatu, tavatu on väide, et leping sõlmiti ära ja raha kanti üle ning alles siis hakkas panga poolt tegevus pihta.


    Täpsuse mõttes tuleb kindlasti lisada, et kui me räägime lihtsalt ülekande tegemisest panga poolt, siis pank kindlasti ei sekku alustehingusse. Eriti veel juhul, kui pank ei osale tehingus finantseerijana, vaid vahendab lihtsalt makset. Enne ülekande sooritamist rakendab pank antud maksele KYC/AML protseduure (et raha päritolu oleks legaalne; et tehingus osalejad - antud juhul makse tegija ja makse saaja - poleks sanktsioneeritud EL, UK; USA jms poolt) ja Kaja puhul rakendusid kindlasti veel ka PEP-staatusest tulevad kõrgendatud nõuded antud makse(te) käsitlemisel. Ma julgen arvata, et mitte ükski Eestis tegutsev pank ei käse muuta maksekorralduse tegijal alustehinguks olevat lepingut. Enne maksekorralduse teostamist saab (mõningatel juhtudel lausa peab) pank ainult küsida tehinguga seotud infot. Ja saadud info põhjal teeb pank otsuse, kas sooritab makse (KYC/AML nõuded täidetud) või keeldub makse sooritamisest.
  • Põhimõtteliselt on võimalik (ja loogilisem), et lepingu osas oli pretensioone mitte rahapesu osakonnal vaid ärilaenude osakonnal. Ehk leping oligi vajalik firma mingi finantsnäitaja "õigele" tasemele viimiseks vmt. aga algne versioon ei rahuldanud panka selles osas.
  • "113366"
    Põhimõtteliselt on võimalik (ja loogilisem), et lepingu osas oli pretensioone mitte rahapesu osakonnal vaid ärilaenude osakonnal. Ehk leping oligi vajalik firma mingi finantsnäitaja "õigele" tasemele viimiseks vmt. aga algne versioon ei rahuldanud panka selles osas.


    Pank ei finantseerinud antud makset, sest Kaja on korduvalt kinnitanud, et see oli tema oma raha. Seetõttu polnud mitte ühelgi ärilaenude osakonnal põhjust seda laenulepingut vaadata või eelnevalt analüüsida, samuti polnud pangal ka mitte ühtegi põhjust makset saava äriühingu finantse või -finantsnäitajaid analüüsida. Mis puudutab antud juhul panka(sid), siis Kaja selgituste kohaselt oli tegemist täiesti tavalise standardsemaksekorraldusega, kus raha liikus eraisiku kontolt jur.isiku kontole. Selline raha ülenakandmine on iseenesest täiesti ok. Lihtsalt kaja selgituste kohasel tehti see laenuleping ümber panga nõudmisel. Ja see tundub antud juhul väga kummaline.

    NB! Väikese norimise mõttes - Eestis tegutsevates pankades ei ole "rahapesu osakondi" :)))
  • Pean silmas, et võibolla see laen oligi üleüldse vajalik selleks, et ettevõte saaks järgmise sammuna panga rahastuse, mitte et KK oleks saanud laenu. Et pank võis näiteks tahta, et mingi projekt oleks osaliselt rahastatud ka kellegi teise poolt ja sealjuures oleks see teine pool esimene, kes probleemide korral oma raha tervikuna kaotab vmt.

    "Murzilka"

    Pank ei finantseerinud antud makset, sest Kaja on korduvalt kinnitanud, et see oli tema oma raha. Seetõttu polnud mitte ühelgi ärilaenude osakonnal põhjust seda laenulepingut vaadata või eelnevalt analüüsida, samuti polnud pangal ka mitte ühtegi põhjust makset saava äriühingu finantse või -finantsnäitajaid analüüsida. Mis puudutab antud juhul panka(sid), siis Kaja selgituste kohaselt oli tegemist täiesti tavalise standardsemaksekorraldusega, kus raha liikus eraisiku kontolt jur.isiku kontole. Selline raha ülenakandmine on iseenesest täiesti ok. Lihtsalt kaja selgituste kohasel tehti see laenuleping ümber panga nõudmisel. Ja see tundub antud juhul väga kummaline.

    NB! Väikese norimise mõttes - Eestis tegutsevates pankades ei ole "rahapesu osakondi" :)))


  • Kaja Kallas räägib küll pangast, et usutavust suurendada aga kas kuskil on mainitud, et laen anti mõnest Eesti pinnal olevast pangast? Näide, kuidas Savisaar toimetas
    https://ekspress.delfi.ee/artikkel/65925234/savisaare-uurimisega-seotud-sveitsi-konto-470-000-eurot-pidi-minema-erakonnale
  • 31.12.2021 Osaühing Novaria Consult-l oli kontodel raha 486 205 ja 5 päeva hiljem laenas Kaja Kallas Osaühing Novaria Consult-le juurde 200 000 EUR
  • Oh perse, mul oli ka konto peal raha ja ükspäev tuli veel juurde. T.p. , peaks vaatama, ega nad kuskil Laenuleping lause alguses väikse tähega pole kirjutand.
    Uurige edasi.
  • Maru palju juhtub neid inimlikke eksitusi üheainsa laenu kontekstis
  • "siretsch"
    Maru palju juhtub neid inimlikke eksitusi üheainsa laenu kontekstis


    Ma ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga minu jaoks oli tähendusrikas see kui tuttav advokaat väitis, et Kajal ei olnud õnnelikke kliente ja pigem sooviti kedagi teist. Ilusa jutuga inimesi leiab ühiskonnas mitmeid ja tihti on nad ka kelmide rollis, aga pane reaalsuses keerulisi asju lahendama - ei vea välja.

    Kogu see tema ümber toimuv minu arust väga hästi väljendab seda kvaliteeti. Tõsi, üks asi on tal selline, mida kellelgi teisel ei ole ja see on jonn, aga ju siis on väiksena issi käest kõike saanud mida hing on vaid ihaldanud.
  • "siretsch"
    Maru palju juhtub neid inimlikke eksitusi üheainsa laenu kontekstis


    No tegemist on ju endasõnul Eesti tippadvokaadiga, kes tegi oma tööd ülihästi. Neil juhtub pidevalt igast eksitusi.
  • "Henri XI"
    "siretsch"
    Maru palju juhtub neid inimlikke eksitusi üheainsa laenu kontekstis


    No tegemist on ju endasõnul Eesti tippadvokaadiga, kes tegi oma tööd ülihästi. Neil juhtub pidevalt igast eksitusi.

    Ja mees on tal tippinvesteerimispankur, aga ei saa kahe peale ühte laenulepingut ka korralikult tehtud:D
  • Ja selline otsustab Eesti riigiasju. Masendav...
  • "Tervist Teile"
    Ja selline otsustab Eesti riigiasju. Masendav...


    On seal väga vahet? Helme, Ratas,Kallas, Reinsalu jne, kõik nad lihtsalt teevad egotrippi.
    Öelge 1 poliitik, kelle puhul võiks öelda,et tema on Eesti eest väljas, mulle meenuks ajaloost võibolla Meri ja Laar kogu oma esimese valitsusega
  • Jah on vahet. Kallas on poliitiline laip.
  • Elame näeme, hetkel ei paista küll kuskilt ,et liikuma hakkaks, veab euro valimisteni ära ja siis läheb kuhugi soodsa koha peale
  • Poliitiline laip?,Enne oled sina laip, toonik. Mis teil naiste vastu on matchod?
  • Nad ei keela teil ju steroide spartas veeni panna, või mitte?
  • "luarvik"
    Poliitiline laip?,Enne oled sina laip, toonik. Mis teil naiste vastu on matchod?

    Tüüp vihjab mitteirooniliselt et Kallase skandaal on vaid kius naiste vastu.
  • Meie peaminister on end koos oma semudega nurka kakanud. Enam puhtalt välja ei pääse- kogu põrand on haisvat ollust täis, siin-seal sigib vaklu jubedaid. Ega see meie peaministrit sega; tuleb kokku uus SALK ja avalikustab tõe, et hais on uus lõhn.
  • "Ausi"
    Meie peaminister on end koos oma semudega nurka kakanud. Enam puhtalt välja ei pääse- kogu põrand on haisvat ollust täis, siin-seal sigib vaklu jubedaid. Ega see meie peaministrit sega; tuleb kokku uus SALK ja avalikustab tõe, et hais on uus lõhn.

    Sinu vene sea peaminister on mihhail mishutin.
  • Kallase skandaalis on kusjuures Kallase sugu oluline - nagu omal ajal president Kaljulaiu puhul, häirib vatnikke skandaali sisulisest poolest tegelikult palju rohkem Kallase soovimatus alluda maskuliinsele diktaadile. Konservatiivne vanamees on harjunud, et õhtusöögilauas kui ta oma naisega vaidlema läheb, siis sõltumata vaidluse sisust ja sellest, kellel faktiliselt õigus on, lõpeb kogu stseen siiski alati sellega, et vanamees ühel hetkel teatab: "kuule vanamoor, ära haugu siin, eks, hoia oma suuorgan koomal nüüd, kui ma ütlen, et sellel jutul on lõpp, siis on lõpp ja nii on," ja peale seda tõmmatakse suu kriipsuks ja mositatakse vaikides tükk aega. Konservatiivsele vanamehele on oluline, et talle jääb viimane sõna, et mingis diskussiooni lõppfaasis on tema see, kes ütleb kuidas asjalood on ja ta nõuab sellele tingimusteta allumist, sest tema arvates on maskuliinne domineerimine midagi, mis tuleneb sellest kuidas jumal mehe ja naise omal ajal lõi. Aga nüüd näeb ta allumatust selle poolt, kes on määratud alluma ja see on ennekuulmatu jumalateotus. Sellest see hüsteeriline kiljuv toon kõikide vatnike hääles Kallase juhtumi kontekstis. Eks Putin ilmselt mõtleb umbes neis samades kategooriates seoses Ukraina ja sõjaga. Aga mina tahan öelda, ime muna konservatiivne vanamees, mida aeg sedasi, seda rohkem hakkad sa seda jumalateotust nägema, ei huvita et see sulle ennekuulmatu tundub, sügavalt savi
  • Mina näen, et sooküsimust üritavad siin päevakorda tõsta ainult thargun ja mykoloog. Ülejäänud käsitlevad teemat täiesti sooneutraalselt, nagu peakski tegema. Ka laiemalt meedias on just Kaja toetajad üritamas soopõhist vastuseisu ehitada, mitte opositsioon. Kas ma eksin?

    Liisa Pakosta: "Kus on naise koht? Miks on naisel nii palju raha?". Marju Lauristin: "see, mis laval meie silmade all toimub, on ju meestekamba halastamatu klaperjaht ühele naisele." Jne.
  • See on omapärane jah, sest kui rollid oleks teistpidi (meessoost peaminister annaks 350k laenu oma naise ettevõttele), ei oleks ilmselt juttugi sellest, et ta ei tea kuhu või mille jaoks see läks.
  • No kui muud enam öelda pole, tuleb karjuma hakata, et aga ta on ju naine!
  • Kuulge, probleemi fookus on ammu paigast. Küsimus ei peaks üldse olema kusagil mujal, kui selles, kas Kaja Kallase perekond on saanud peale sõja algust äri ajamisest Venemaaga tulu või mitte (loomulikult mõistlik aeg lõpetamiseks ja asjade kokku pakkimiseks). Kas see äri oli sanktsioonide valguses seaduslik või mitte, ei oma üldse tähtsust. Kas mees sellest talle rääkis või mitte, samuti. See ongi poliitilise vastutuse küsimus - sinu perekonna liikmed on käitunud ebaeetiliselt kogu selle sõja valguses ja sa võtad vastutuse ning lahkud, sest sa oled riigi juht ja ühtlasi ka moraalne majakas kõigile teistele. See häma, mis on küsimuste vastuste voorus järgnenud, sellest ma üldse ei räägigi.
  • Mulder, kas selle postituse saaks kleepida kuhugi esilehele? :)
  • "thargun"
    Elame näeme, hetkel ei paista küll kuskilt ,et liikuma hakkaks, veab euro valimisteni ära ja siis läheb kuhugi soodsa koha peale


    On olemas ka mingi äärmiselt hägune võimalus, et sotsid otsustavad, et neile aitab küll ja tõstavad refi ja e200 opositsiooni.
  • Tegelikult on täna juba väga hea, et Kallas on otsustanud, et laev peab uppuma koos kapteniga. Kui praegu kapten üle parda visata, siis võiks see reformilaevuke veel pikalt edasi seilata, aga Eesti vajab hetkel erakorralisi valimisi ja muutusi.
  • Hindaks selleks võimaluseks täpselt 0%. Või kuidas täpselt Riigikogs kokku 37+14=51 häält omavad erakonnad opositsiooni tõstetakse, isegi kui jätta arvestamata asjaolu, et sotside liikmed ja valijad ei ole iial nõus EKREga koalitsiooni tegema?

    "iffkillla"
    "thargun"
    Elame näeme, hetkel ei paista küll kuskilt ,et liikuma hakkaks, veab euro valimisteni ära ja siis läheb kuhugi soodsa koha peale


    On olemas ka mingi äärmiselt hägune võimalus, et sotsid otsustavad, et neile aitab küll ja tõstavad refi ja e200 opositsiooni.


  • 2/3 rahvast saab aru, et Kallas ei tohiks jätkata. Mida kauem koalitsioonipoliitikud ja parteid seda ignoreerivad, seda kallimaks see neile maksma läheb.
    Ja Kallasest endast üldse rääkimata... ta võib parteide jaoks tõesti veel elusana tunduda ja ka jätkata oma ametis enamuse häälte toel, aga valijad näevad seda palagani täiesti teisest küljest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon