Kaja Kallase valitsus - head ja vead - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kaja Kallase valitsus - head ja vead

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Offf"
    Siinkohas poleks ehk paha meenutada, et Kröösuse (Kroisos) poolvent oli Pantaloone (Pantelon).
    „ööd on siin mustad"

    --- Kroisos (umbes 595–546 eKr) oli viimane Lüüdia kuningas, valitses 560–547 eKr.
    --- Panteleimon (kreeka keeles Παντελεήμων; tuntud ka nimedega Pantaleon ja Pantoleon; umbes 275 – 303 või 305) oli Ees-Aasias tegutsenud kristlasest arst ja tervendaja, kes hukati oma religioossete veendumuste pärast ja tunnistati hiljem pühakuks.
    --- Ehk, siis, poolvent ta võis olla, aga poolvend mitte. :-)
  • Pantalone on jällegi comedia dell'arte tüüptegelane renessansi/uusaja Itaalia teatrikunstist.
    Kröösusega ega Pantaleoni/Panteleimoniga pole tal minu teada midagi pistmist.
  • "ttrust"
    Meenutaks, et tsaariajal oli tavakäibel ka kullast mündid. Levinuimad on 5-rublased ja 10-rublased mündid. Isegi mul on need olemas. Väidetavalt 90% mündi materjalist on puhas kuld. Ma ei tea kas tsaariajal üldse paberraha ja väikesed mündid devalveerusid või hoiti neid käibes samas vahetusvahekorras kuldmüntidega.


    Tsaari-rubla ajalugu on oi kui keeruline. Käibel olid nii kuld-, hõbe- kui paberrublad, ja nende omavaheline vahetuskurss polnud sugugi alati see, mida nominaal ütles. Sealt ka tihtipeale rõhutamine, et hind/väärtus just KULDrublades antud on.

    Aga Kaja Kallasel on rubla inflatsiooniga õitevähe pistmiset.
  • Äkki kommud polegi selles pasas süüdi? Äkki poolpeeretajatest hobinatsikütid, aaviksood, kes üritavad selgusele jõuda mida haridusministrina perse keerasid ja need kes lauristine-nestoreid täitsa muhedateks tüüpideks peavad? Proosit!
  • "opex"
    www.err.ee/1609335255/vorklaev-tegi-ettepaneku-veel-enne-jaanipaeva-175-miljonit-eurot-karpida


    Sellest oleks pidanud alustama. Mitte käia rahvale lubamas "maksud ei tõuse" ja siis keset 2 aastast majanduslangust makse tõsta.

    Kui Elon Musk lasi 1/3 twitterist lahti. Alphabetid ja metad koondavad 10% tööjõust. Ja ei juhtu sellest mitte midagi - vastupidi - nähakse võimalist refreshile.

    Siis kui Eestis iga riiklik allaasutus oma "miniprojektide" eelarved pooleks lõikab ja 10% ametnikke koondab.

    Juhtub ainult see, et äridel käib vähem inimesi pinda igasuguse bürokraatia nõudmisega... ja "soovitustega" võhikutelt.

    Ma ei imestaks kui puhtalt rahva hirmutamisele Venemaaga on kulutatud miljoneid, kes see siis investeerida tahab, kui kohe sõda tuleb? Kommunikatsioon on olnud totaalne BLäKK!

    Kaja oskab valetada, rahvast solvata ja märtrit mängida...
    E200 ja sotsid oskavad süüdistada ja pead liivaalla peita...

    Aga kes siis meid edasi viib nii eduka rahvakultuse, ühtsuse kui ka majanduslikult poolelt?!

    Puhas vaakum!
  • Ärme unusta ka refiitide valimiseelset vastutustundetut rahakülvi ja igasuguste toetuste ja rahade jagamist. Nüüd on lihtsalt meie kord need peretoetuste tõstmised ja tasuta jagatud 50 eurosed kinni maksta
  • Hea inimene. Tuleta ikka edaspidigi meelde neid "tasuta" 50 euroseid. Rsk kipub vägisi ära ununema.
  • Tänased refiitide maksutõusud, meie laste tuleviku arvelt võetud riigilaenud ja automaksud ongi ju osalt selle valimiseelse ülejõu elamise ja maksumaksja raha vastutustundetu kulutamise viljad. Nagu külma ilmaga püksi pissimine.
  • kes neid 50 euroseid tasuta sai ? Mina pole midagi saanud !
    Kuipalju neid 50-euro jagamisi peaks kokku olema, et riigieelarve defitsiit sellest kokku tuleks ?
    Palju meil riigis selle rehkenduse järgi neid tasuta raha saaiad pidanuks olema ? 20 miljonit , 25 miljonit ?

    Kaja on teinud nüüd juba 3 riigieelarvet järjest ja defitsiit aina kasvab

    Andrus Ansip pole nüüd mingi püha tõe prohvet, kuid mõnikord räägib ta ka asjalikku juttu . "Kui sa oled olnud 3 aastat järjest valitsuse kokku pannud, mis tähendab, et sul oli võimalus ka ise ministrid valida ja kõlbmatud välja praakida, siis ei saa riigi viletsat majnduslikku seisu kuidagi enam eelmiste valitsuste kaela riputada."
    Umbes nii oli see tekst .

    Igivana küsimus ? Kuhu kaob raha ja kust tekib tolm ?

    No vähemalt raha kohta on praegune rahandusminister andnud ammendava vastuse : raha kulub igale poole
  • "Kui sa oled olnud 3 aastat järjest valitsuse kokku pannud, mis tähendab, et sul oli võimalus ka ise ministrid valida ja kõlbmatud välja praakida, siis ei saa riigi viletsat majnduslikku seisu kuidagi enam eelmiste valitsuste kaela riputada."


    Kui inimesel on valida Ligi, Sõerd või Võrklaev?
  • "Karum6mm"
    "Kui sa oled olnud 3 aastat järjest valitsuse kokku pannud, mis tähendab, et sul oli võimalus ka ise ministrid valida ja kõlbmatud välja praakida, siis ei saa riigi viletsat majnduslikku seisu kuidagi enam eelmiste valitsuste kaela riputada."


    Kui inimesel on valida Ligi, Sõerd või Võrklaev?


    On olemas juhid kes valivad oma meeskonna teadlikult endast rumalamatest ja on olemas juhid kes soovivad võimalusel endast targemaid töötajaid.
  • "Karum6mm"
    "Kui sa oled olnud 3 aastat järjest valitsuse kokku pannud, mis tähendab, et sul oli võimalus ka ise ministrid valida ja kõlbmatud välja praakida, siis ei saa riigi viletsat majnduslikku seisu kuidagi enam eelmiste valitsuste kaela riputada."


    Kui inimesel on valida Ligi, Sõerd või Võrklaev?

    Kui selline valik, siis ei pea ju ülemuseks hakkama.
  • Kui palju Kallas tegelikult ise valida kedagi saab? Ma sellest Mõmmiku valikust võtaks Ligi iga kell.
  • Kõik kes Jürgenit valivad tuleb päris rahast kaugel hoida. Pärast vaatavad siirate spanjelisilmadega otsa, kuhu raha küll kadus.
  • "ain25"
    No need inimesed valitsuses on päris ära pööranud. Maamaksu järsk tõus tulemas.
    https://majandus.postimees.ee/8018211/valitsus-tahab-jargmisel-aastal-tosta-maamaksu-50-edasi-voib-maamaksu-tosta-100-aastas


    No ma räägin ... 5 tonna aastas maamaksu, siis võib hoo maha võtmisele mõtelda. Teine 5 kilo "eluasememaksu" ja kolmas "automaksu". Mis see tühine 15k aastas rikkale eestlasele "peale visata" ei ole.
  • Refiitla tekitatud inflatsioon hakkaski alla minema. Viimane aeg see viga uute maksude ja maksutõusudega likvideerida.
  • https://arileht.delfi.ee/artikkel/120291955/video-vorklaev-automaksu-registreerimistasu-langeb-kuni-viis-korda
    Valitsus siiski hoolib inimeste heaolust. Võrklaev lubas autode registreerimistasu kuni viis korda langetada! Nii palju pole veel ükski valitsus maksu langetanud!
  • Ahah, langetavad maksu, mis praegu on null.
  • "Offf"
    "ain25"
    No need inimesed valitsuses on päris ära pööranud. Maamaksu järsk tõus tulemas.
    https://majandus.postimees.ee/8018211/valitsus-tahab-jargmisel-aastal-tosta-maamaksu-50-edasi-voib-maamaksu-tosta-100-aastas


    No ma räägin ... 5 tonna aastas maamaksu, siis võib hoo maha võtmisele mõtelda. Teine 5 kilo "eluasememaksu" ja kolmas "automaksu". Mis see tühine 15k aastas rikkale eestlasele "peale visata" ei ole.


    Maamaksuga on muidugi see asi, et selle suuruse üle otsustab iga kohalik omavalitsus eraldi ja see raha kohaliku omavalitsuse eelarvesse.
  • Järgmine aasta on valimiste aasta ja siis ei juhtu midagi. Vb jagatakse jälle isegi tasuta raha, kardolaid ja küttepuid. Aga peale seda "lugege minu huultelt"...
    Kodualuse maamaksuvabastus vist pidi alles jääma.
  • "Tervist Teile"
    Refiitla tekitatud inflatsioon hakkaski alla minema. Viimane aeg see viga uute maksude ja maksutõusudega likvideerida.


    Maamaksuga mängimine oli vist sots Madis Kallase idee.
  • See on tegelikult päris jabur mõte peamiselt seetõttu, et see avab ukse (veel suuremale) populismile, eriti vaesemates piirkondades. Pole ju KOVil mingit himu astronoomilisi summasid küsida, kui summade mitteküsimine pmst tsementeerib võimu igaveseks.
  • "siretsch"
    See on tegelikult päris jabur mõte peamiselt seetõttu, et see avab ukse (veel suuremale) populismile, eriti vaesemates piirkondades. Pole ju KOVil mingit himu astronoomilisi summasid küsida, kui summade mitteküsimine pmst tsementeerib võimu igaveseks.


    ..... paljukest see majaalune maatükk kuskil kükametsas ikka väärt on.... sealt ei peksa niikuinii miskit erilist välja. Aga eelarvet kosutavad rahad peksab kenasti välja ka nii, et kodualuse maa võib päris maksustamata jätta. Põllu ja metsamaad on kolkavallas palju ja see on ka enamjaolt miskit väärt.
  • elu on ju näidanud, et alati läheb käiku see kõige halvem variant lihtinimesele. Ja ära ütle, et eramualusest maa pealt ei saa KOV õieti midagi , miks nad peaks maksimummäära kehtestama ? KOV seatakse fakti ette, et tuleb ka väikeomanikult maksimum välja pressida, sest muid rahastamisallikaid tõmbab riik kokku Mis põllu-ja metsamaad linnas ikka on ? Aga neid 1000-2000 ruutmeetriseid krunte eramajakeste juures on isegi provintsilinnades palju, sealt saab ikka midagi korjata .

    Minu prognoos on küll selline, et KOV ei jäta kodualust maad maksuvabaks ühelegi väikeomanike kategooriale ja enamasti lähevad käiku need maksimummäärad kõigile. Kui maksta ei suuda, müü oma majake maha ja koli kuhugi paneelikasse. Kuskil Ida-Viru viirastuslinnades peaks neid olema palju saadaval soodsa hinnaga, tasuta saad kaasa ka venekeelse ja venemeelse keskkonna koos kõige selle võludega
  • see elamu alune maa on küll kõige väiksem mure.

    see nali läbi läheb siis tuleb leida uut lisaraha, et põllumeeste subsiidiume tõsta. too seltskond ei jõua muul viisil kuidagi oma liipari deere ja kuivateid kinni taguda. ja loomulikult, mis on siis meie põllumajandussaaduse omahind võrreldes maailmaturu hinnaga.
  • Heas uues euroopas tuleb eraomand likvideerida, sestap need maa- ja automaksud
  • Eesti valitsusel on põllumajandusest ja Eesti majanduse konkurentsivõimest palju tähtsaimaid mures. Palju tähtsam Mure nr 1. Homoabielu. Veelgi tähtsam Mure nr 2. Rohepööre.

    Lisaks veel igasugune NIMBY õigustamineja toetamine Tartusse planeeritud tselluloositehase näitel.
    Tselluloositehasele võitles reformierakondlasest linnapea vastu, nüüd aga peetakse aga Tartu maksumaksja rahaga üleval lennulini Helsingi ja Tartu vahel, nagu see oleks omavalitsuse ülesanne.

  • "farmer"
    "Tervist Teile"
    Refiitla tekitatud inflatsioon hakkaski alla minema. Viimane aeg see viga uute maksude ja maksutõusudega likvideerida.


    Maamaksuga mängimine oli vist sots Madis Kallase idee.


    See on kõigi nende idee, tuleb võtta veel, kust saab, pärast on poogen.
  • "stagna"


    Minu prognoos on küll selline, et KOV ei jäta kodualust maad maksuvabaks ühelegi väikeomanike kategooriale ja enamasti lähevad käiku need maksimummäärad kõigile. Kui maksta ei suuda, müü oma majake maha ja koli kuhugi paneelikasse.

    Siin sa vist eksid. Eraisiku tulumaks on KOV-le olulisem kui maamaks. Ükski KOV ei ole huvitatud, et inimesed laiali jookseksid ja vald/linn "pommiauguks" muutuks. Näiteks Harku vald rakendab juba aastaid valda registreeritud kodanikele ühe elamumaa üksuse maksuvabastust sõltumata suurusest.
  • "ain25"
    Ahah, langetavad maksu, mis praegu on null.


    Ei ole see ka praegu null: lihtsalt selle maksu nimi on riigilõiv.
    Riigilõiv peaks olema teoreetiliselt raha, mis katab tehinguga seotud otsesed kulud.
    Omanikuvahetusel (oli vist 50 EUR): uue passi printimine ja postitamine.
    Esmaregistreerimise "riigilõiv" 200 EUR.


  • "Grupp Seltsimehi"
    "ain25"
    Ahah, langetavad maksu, mis praegu on null.


    Ei ole see ka praegu null: lihtsalt selle maksu nimi on riigilõiv.
    Riigilõiv peaks olema teoreetiliselt raha, mis katab tehinguga seotud otsesed kulud.
    Omanikuvahetusel (oli vist 50 EUR): uue passi printimine ja postitamine.
    Esmaregistreerimise "riigilõiv" 200 EUR.



    ega siis riigilöiv ära ei kao?
  • "mutionu"
    "stagna"


    Minu prognoos on küll selline, et KOV ei jäta kodualust maad maksuvabaks ühelegi väikeomanike kategooriale ja enamasti lähevad käiku need maksimummäärad kõigile. Kui maksta ei suuda, müü oma majake maha ja koli kuhugi paneelikasse.

    Siin sa vist eksid. Eraisiku tulumaks on KOV-le olulisem kui maamaks. Ükski KOV ei ole huvitatud, et inimesed laiali jookseksid ja vald/linn "pommiauguks" muutuks. Näiteks Harku vald rakendab juba aastaid valda registreeritud kodanikele ühe elamumaa üksuse maksuvabastust sõltumata suurusest.


    Tegelikult väiksemal KOVil pole erilist vahet kui palju seda tulumaksu laekub. Kui laekub vähem, tuleb tasandusfond appi. See selgitab ka ehk seda, miks omavalitsused on piisavalt leiged endale ettevõtteid või kõrgepalgalisi töökohti meelitama.
  • Sellepärast on ka see robinhuudiplaan täielik rumalus. KOV-del kaob ära igasugune mott soosida ettevõtete ja tööjõulise elanikoonna tulekut. Mida rohkem penskareid, seda rohkem rikastelt valdadelt "tasuta" raha tuleb. Tegema ei pea midagi.

    Samasse auku läheb plaan tagada kõikidele ravikindluatus ja ühtlustada I samba pension.
    Kaob igasugune mott saada amelikku palka ja maksta makse. Ravi- ja pensioniraha tuleb arvatavasti seina seest.
  • See on masendav jah, kuidas KOVid ei tahagi omale uusi töökohti. Või veel hullem, Tartu reformierakondlasest linnapea näitel, konkreetselt sõdivad uutele töökohtadele vastu.
  • Tartu võib veel endale lubada olla valiv, missuguseid ettevõtteid oodatakse ja kellele pannakse uks kinni.
    Mingi ääremaa vald aga võiks märksa vähem nina kirtsutada.

    Samas kui kohalikud elanikud on 50% pensionärid, siis kohalik vallavanem mõtleb nende häältele ja sealt tulevadki seisukohad, et pole meile siia kedagi vaja müra ja autoliiklust tekitama. Las pensionärid elavad rahulikult.
  • P.S. Tselluloositehas on väga halb näide sellel teemal oma pointi selgitamiseks.
    Tundmatute rahastajate ebaselgete mõjudega projekt, kus keskkonna teemadel aetakse avalikkusele udu a la "tehasest välja tulev vesi on puhtam kui see, mis sinna sisse läheb, aga seda puhast väljuvat vett mingil arusaamatul põhjusel taaskasutada ei saa" TULEBKI avalike huvide eest seisva linnapea poolt põhja lasta.

    See ei tähenda, et NIMBYt meil ei esine või et kusagil mujal ei noritaks liigselt iga ettevõtluse arendaja kallal. Lihtsalt see konkreetne projekt ongi just see koht kus tehti õigesti ja suudeti s#£* enne tuvastada kui kopp maasse löödi.
  • "Draax"
    P.S. Tselluloositehas on väga halb näide sellel teemal oma pointi selgitamiseks.
    Tundmatute rahastajate ebaselgete mõjudega projekt, kus keskkonna teemadel aetakse avalikkusele udu a la "tehasest välja tulev vesi on puhtam kui see, mis sinna sisse läheb, aga seda puhast väljuvat vett mingil arusaamatul põhjusel taaskasutada ei saa" TULEBKI avalike huvide eest seisva linnapea poolt põhja lasta.

    See ei tähenda, et NIMBYt meil ei esine või et kusagil mujal ei noritaks liigselt iga ettevõtluse arendaja kallal. Lihtsalt see konkreetne projekt ongi just see koht kus tehti õigesti ja suudeti s#£* enne tuvastada kui kopp maasse löödi.

    Lisaks veel juurde, projekti omanikest bluffijate argumendi, et ainuke koht Eestis, kuhu tselluloosikombinaadi rajada saab, on Tartu lähedal ja ainult Emajõe kaldal, mitte mingi muu koht Eestis ei sobi, kuna siis muutub ettevõtmine logistika tõttu või mingil muul põhjusel majanduslikult kahjumlikuks.
  • Aga samas, on foorumlane Tervist Teile saanud endale paar konti hambusse, mida saab järgmised 15 aastat iga nädal siin närida - propaganda tegemisel näidetena abiks võtta. Abiks seegi.
  • Tartu asukoht valiti selle pärast, et piisavalt magevett ning toorme toimiseks on Läti piisavalt lähedal. Kuidas soomes vastavad tehased tööravad, aga Eestisse ei kõlba? Mis konti puutub, siis viib ju Kirjanen oma puidukeemia ettevõtte Läti Vabariiki. See ei ole propaganda, kui osutame praeguse valitsuserakonna ettevõtjavaenulikkusele. See, et refiitidele see ei meeldi, on arusaadav. Aga ettevõtlus on see mis raha toob ning Eesti ei saa olla esimene riik maailmas, kes maksustab rahva ja riigi rikkaks. Tartu reformierakondlasest linnapea on väga hea nöide, ettevõtlusele ollakse vastu, küll aga ehitatakse kesklinna järjekordne kultuurnike keskus ning Tartu maksumaksja rahaga peetakse üleval lennuliini Tartu ja Soome vahel, mis kindlasti ei ole kov ülesanne.
  • "ttrust"
    "Draax"
    P.S. Tselluloositehas on väga halb näide sellel teemal oma pointi selgitamiseks.
    Tundmatute rahastajate ebaselgete mõjudega projekt, kus keskkonna teemadel aetakse avalikkusele udu a la "tehasest välja tulev vesi on puhtam kui see, mis sinna sisse läheb, aga seda puhast väljuvat vett mingil arusaamatul põhjusel taaskasutada ei saa" TULEBKI avalike huvide eest seisva linnapea poolt põhja lasta.

    See ei tähenda, et NIMBYt meil ei esine või et kusagil mujal ei noritaks liigselt iga ettevõtluse arendaja kallal. Lihtsalt see konkreetne projekt ongi just see koht kus tehti õigesti ja suudeti s#£* enne tuvastada kui kopp maasse löödi.

    Lisaks veel juurde, projekti omanikest bluffijate argumendi, et ainuke koht Eestis, kuhu tselluloosikombinaadi rajada saab, on Tartu lähedal ja ainult Emajõe kaldal, mitte mingi muu koht Eestis ei sobi, kuna siis muutub ettevõtmine logistika tõttu või mingil muul põhjusel majanduslikult kahjumlikuks.


    Aga hoolimata sellest õrnast vahekorrast pisikese kasumi ja kahjumliku alternatiivse asukoha vahel ei takistanud see projekti sildistamast kui "suure lisandväärtusega" tootmine/ettevõtlus.

  • Lp. Tervist Teile, kas Sul endal pole sellist mõtet tekkinud, et kogu see Tartu tselluloositehas oli bluff? Algusest peale. Sellist tehast poleks mitte kunagi rajatud, isegi siis kui Tartu teadlased oleks selle kogemata maha maganud ja see kõik oleks ehitusloa saanud.
    Et kümneid aastaid järjest aeg-ajalt kergitad seda teemat, mida poleks niikuini sündinud, oma poliitilisel eesmärgil näidetena üles?

    Magevett on Eestis mujalgi, ka magevett ja raudteed koos on Eestis mujalgi. Vaata kasvõi Kehra linna suunas, lisaks veelgi parematele asukohtadele Ida-Virumaal.
  • Ärme otsi õigustusi. Kas teie arvates on Kirjaneni Fibenoli tehas ka bluff? Kas Võrumaa kanavabrik oli ka bluff? Ettevõtlus on see mis teenib rikkust, mitte muuseumite ja kultuurikeskuste ehitamine.
  • "Tervist Teile"
    Tartu asukoht valiti selle pärast, et piisavalt magevett ning toorme toimiseks on Läti piisavalt lähedal. Kuidas soomes vastavad tehased tööravad, aga Eestisse ei kõlba? Mis konti puutub, siis viib ju Kirjanen oma puidukeemia ettevõtte Läti Vabariiki. See ei ole propaganda, kui osutame praeguse valitsuserakonna ettevõtjavaenulikkusele. See, et refiitidele see ei meeldi, on arusaadav. Aga ettevõtlus on see mis raha toob ning Eesti ei saa olla esimene riik maailmas, kes maksustab rahva ja riigi rikkaks. Tartu reformierakondlasest linnapea on väga hea nöide, ettevõtlusele ollakse vastu, küll aga ehitatakse kesklinna järjekordne kultuurnike keskus ning Tartu maksumaksja rahaga peetakse üleval lennuliini Tartu ja Soome vahel, mis kindlasti ei ole kov ülesanne.

    "Tervist Teile"
    Ärme otsi õigustusi. Kas teie arvates on Kirjaneni Fibenoli tehas ka bluff? Kas Võrumaa kanavabrik oli ka bluff? Ettevõtlus on see mis teenib rikkust, mitte muuseumite ja kultuurikeskuste ehitamine.

    Ehk selgitaksid lähemalt, mismoodi puutub Raul Kirjanen ja tema olemasolev katsetehas Fibenol sellesse Tartu lähedale planeeritud uude tselluloositehasesse? Ehk mõned viited, ma ei suutnud neid leida.

    Ära hakka ajama mingit mulli mingist kanavabrikust. See pole mõttekas. Elu pole nii üheülbaline, kui sa seda paistad oma ajus ette kujutavat.
  • Eks ikka sama käekiri nagu koguaeg Eestis. Ehitage, aga mitte minu valda. Põlevkiviõli ja sellest toodetud diislit kasutada ei tohi Eestis, aga diktaatorriikide naftast on täiesti kosher. jne. Kui valituses on ka selline suhtumine, siis ehitataksegi naaberriiki, kus valitsus ise otsib investeerijaid ja toetab.
  • "pahurik"
    Eks ikka sama käekiri nagu koguaeg Eestis. Ehitage, aga mitte minu valda. Põlevkiviõli ja sellest toodetud diislit kasutada ei tohi Eestis, aga diktaatorriikide naftast on täiesti kosher. jne. Kui valituses on ka selline suhtumine, siis ehitataksegi naaberriiki, kus valitsus ise otsib investeerijaid ja toetab.

    Meenutaks, et kui see Tartu tselluloositehase skandaal oli, siis Eestis oli õige mitu omavalitsust, kes kutsusid seda Tartu uut tselluloositehast enda juurde. Ei ole NIMBY igal pool kehiv ühtemoodi ühe meetodiga.
  • Ma pidasin silmas seda, et ärge õigustage oma ettevõtjavaenulikkust ettevõtjate ja ettevõtluse sh tselluloositehase naeruvääristamisega. Seesama tselluloositehas oleks toonud piirkonda töökohti ja maksuraha, mille eest saaks neid kultuurikeskusi ehitada, kultuurnike toetada ja KOV poolt telitud lennuliine Tartust Soome kinni maksta.
  • Et 11 protsendiga (või kui palju see KOV osa meil oligi?) 300 töötaja palgarahast peame lennuliini üleval? Hästi panete, seltsimees.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon