Kinnisvara Kanaaridel - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kinnisvara Kanaaridel

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere. Olen ise Tenerife (Hispaania, Kanaari saared) resident ja toimetan seal aastaid ja ehitan vaikselt oma ökokeskust. Turismi puudumine on seda piirkonda parasjagu rappinud ja nüüd on see turg paraja riskitaluvusega isikutele eeldatavasti huvitav. Kui keegi peab seda valdkonda huvitavaks, siis võiks veidi suhelda.
  • "rrr007"
    Tere. Olen ise Tenerife (Hispaania, Kanaari saared) resident ja toimetan seal aastaid ja ehitan vaikselt oma ökokeskust. Turismi puudumine on seda piirkonda parasjagu rappinud ja nüüd on see turg paraja riskitaluvusega isikutele eeldatavasti huvitav. Kui keegi peab seda valdkonda huvitavaks, siis võiks veidi suhelda.


    Palun saada kontaktinfo kaevur@eha16.ee
  • Äkki selgitaksid veidi ka teistele, et mida kujutab endast üks ökokeskus? Ja mida on teinud kinnisvara hinnad sealkandis?

    Hispaania kinnisvaraga tulid silme ette mingid imelikud lood Squattijatega, mida kusagilt olen kuulnud. Lisan mõned lõigud internetist. Võid neid kommenteerida kui mingit huvi ja teadmisi on.
    Aga huvilistel ma arvan ei tasu pea ees tormata kohe ostma kinnisvara sealt, kuigi pangakontol ongi lhv/coop panga aktsiate magusad kasumid kulutamist ootamas.

    "Squatters or 'Okupas', are a serious threat to property owners in Spain and unfairly, the forces of law and order seem to be more on the side of squatters than of the property owners, particularly in areas where squatters enjoy high-level political support."

    "Spain has become a squatter's paradise for five main reasons: 1. Its huge stock of vacant properties. ... In recent years, more and more young locals — including many with jobs — who have been priced out of the rental market or who simply don't want to pay the inflated rents have also turned to squatting."
    https://wolfstreet.com/2020/09/12/how-spain-became-a-squatters-paradise/



  • Skvatterite väljaviskamine on kah biz seal, hind mitu tuhhi/kodu: BBC
  • "opex"
    Skvatterite väljaviskamine on kah biz seal, hind mitu tuhhi/kodu: BBC


    Olgu alustame negatiivsematest asjades. Ma olen sellega ka ise kokku puutunud ja probleem on, kuid vähenev. Uued seadused koos täitmiste instruktsioonidega tulid paar kolm aastat tagasi ja nüüd kui keegi ronib lihtsalt kohale ja teatab et nüüd on ta "ocupas" siis läheb ta sealt ka kohe politsei abil välja. Politsei töötab tasuta. Juhul kui olete andnud välja oma ruumi ilma VV litsentsita (vivienda vacacional, tõlkes "kodumajutus", hind ca 400 eur aasta), siis on teil võib olla veidi rohkem probleeme. Kui olete kirjutanud nendega mingi ebamäärase lepingu nende kasuks, siis samuti. Professionaalse juristi või advokaadi lepinguga ja VV litsentsi olemasolu puhul seda muret pole.
    Juhul kui teil on turvafirma leping, siis muret pole, sisse murdmine on kriminaalkuritegu ja läheb kohe arreteerimiseks.
    Kui aga kõik on tehtud nurga taga üle jala, olete ise vabatahtlikult võtmed üle andnud jne. siis võib saada kaela kohutsuse mingi tüüp kohtu kaudu välja visata ja see on vähemalt pool aastat piina, kohtud on aeglased. Nii et soovitan turvafirmat (ca 45-50 eur kuus) ja mul on endal juba 3 advokaati, üks neist ocupas-te vastane spetsialist, nii et oskan asjale piisavalt profesionaalselt läheneda.
  • ei saa aru ... turvafirma, mitte riigi õigussüsteemi kaudu käib sissemurdmise kvalifitseerimine kriminaalkuriteoks ja süüdlasi ei arreteeri mitte politsei, vaid mingi kohaliku sõõrumaa kompanii? aga muidu tundub üsna karm, kui pead kinnisvara omades ja ise mitte pidevalt kasutades, seda regulaarselt turvafirmade ja advokaatide abil puukide eest kaitsma. ainuüksi juba see riiklik vv-litsents ja turvafirma arve on kokku sott kuus, võimalik juristi arve, muud tavalised kinnisvara- ja kommunaalkulud, investeering ise, amort jne. otsa ja kui seal on poolpunased võimul ja teevad seadusi, siis välismaalasena mõnest aknast sisse roninud lõunamaiste lõnkarite väljatõstmisega küll kohtus jaurata ei viitsiks ))
  • "teretore"
    Äkki selgitaksid veidi ka teistele, et mida kujutab endast üks ökokeskus? Ja mida on teinud kinnisvara hinnad sealkandis?



    Mul on Los Cristianosest (üks peamine turmismimeka, koos Las Americase ja Costa Adejega, 3-4 mio turisti aastas enne viirust) 1 km kaugusel tupiktänav 5 majaga millest 3 on minu omad ja teised naabri omad ja suht suur restoran (200 - 300 kohta) mida kujundan kanaari stiilis. Majade ümbrus on ca hektar kopikatega ja seda siis muudan vaiksel kõrbeaiaks. Siiani olen suutnud taimed panna kasvama nii, et linnavalitsusest sõbrad käivad ja kiidavad, loodan saada mingi tõelise kanaari guru tiitli selle eest. Aga mulle on see lihtsalt hingelähedane ja huvitav.

    Kinnisvara hinnad saarel on praktiliselt paigal seisnud, nõudlus villadele ja eliitsele kv-le kasvanud, kuid keskmine on kogu pandeemia ajal enam vähem samal tasemel. Küll on aga ära kukkujaid, sest Euroopas pole teist kohta kus turism oleks toonud varem ca 50% ja nüüd seda on 3-4 korda vähem. Eeldan, et peale turismi tõusu toimub suht hüppeline kasv ka hindades, sest uusi ehitusi on vähe, praegu vaid renoveeritakse hotelle jne. Aga saarel peab osta oskama, see on juba pikem jutt.. Mind ennast huvitavad rohkem farmid (kaasajal biodünaamilise põllumajanduse keskused koos mediteerimisvõimalusega) ja olen mõned head pakkumised lasknud mööda minna, sest enda asjdega on niigi jändamist. Odavaid kortereid odavas piirkonnas ma eriti ei armasta, kuigi see aasta on näha, et ka rendihinnad on jälle üles ronima hakanud.
  • "muurek"
    ei saa aru ... turvafirma, mitte riigi õigussüsteemi kaudu käib sissemurdmise kvalifitseerimine kriminaalkuriteoks ja süüdlasi ei arreteeri mitte politsei, vaid mingi kohaliku sõõrumaa kompanii? aga muidu tundub üsna karm, kui pead kinnisvara omades ja ise mitte pidevalt kasutades, seda regulaarselt turvafirmade ja advokaatide abil puukide eest kaitsma. ainuüksi juba see riiklik vv-litsents ja turvafirma arve on kokku sott kuus, võimalik juristi arve, muud tavalised kinnisvara- ja kommunaalkulud, investeering ise, amort jne. otsa ja kui seal on poolpunased võimul ja teevad seadusi, siis välismaalasena mõnest aknast sisse roninud lõunamaiste lõnkarite väljatõstmisega küll kohtus jaurata ei viitsiks ))


    Seaduslik õigus on politseil ja ka väljaviskamisõigus. Kuid turvafirma on see, kes tuleb kiiresti esimesena kohale ja kutsub siis vajadusel politsei.
    See puukide probleem pole seal nii tihe kui räägitakse. See et üürnikud maksavad nii nagu nad maksavad on tavalisem, aga see on kõikjal nii. VV litsents annab õiguse lühiajaliseks rendiks turistidele kes maksavad ca 1.5-2 korda rohkem. Sellega tuleb vaid tööd teha, aga tulu katab kulu.
    Kommunaal ja amortisatsioon on siin tunduvalt väiksem kui Eestis.
    Kindlasti ei annab õige idufirma ostmine rohkem tulu, kuid aktsiaturul saab ka näppu lõigata, saarel on see suht ohutu, sest kui turism taastub, siis taastub siin ka 50% majandustest
  • Seda lõime lugedes tuleb kohe meelde tähendamissõna "kullapalavikust" ja "mehest kes müüb labidaid".
    Võtke Ida-Virumaalt 5 jämeda kaelaga Kurja Genaadit palgale ja hakake Hispaania kinnisvaras korda majja lööma. Tasuta äriidee :)
  • Tasuta kriminaalasi.:) HIspaanias tuleb teada seaduseid, nad on keerulisemad kui Eestis ja tegemist on tugevalt sotsialistliku ühiskonnaga kus iga indiviid on seaduse kaitse all ja kui ta ka seaduseid jagab, siis lähevad need Genaadid väga lühikese aja pärast istuma.
    Aga see on paras kollase ajakirjanduse stiil, leiame väheolulise kuid välimuselt vinge teema ja siis ketrame ja saame laike... Lahendatavad probleemid pole nagu eriti probleemid... Aga tunnistan, kui Hispaanias loll läheb tuimalt oma õigus ajama, siis saab tal parajalt jube olema. Projektide kooskõlastus on kordades suurem mure kui mingi nässakas näiteks.
  • "Offf"
    Seda lõime lugedes tuleb kohe meelde tähendamissõna "kullapalavikust" ja "mehest kes müüb labidaid".
    Võtke Ida-Virumaalt 5 jämeda kaelaga Kurja Genaadit palgale ja hakake Hispaania kinnisvaras korda majja lööma. Tasuta äriidee :)


    Seal pole ühtegi enam järgi, on ainult peenikeste kaeltega sõltlased.
  • Nojah.. Maailma parima kliimaga koht pole just see paik kus peaks sõltlastest rääkima. Muresid on maailma kõikides osades, turud liiguvad omade reeglite järgi, udumõtteid lahmitakse seal kus saab ja kasulik jne.
    Kanaarid on praegu nn. alahinnatud minu loogikas, kuid siiski tuleb arvestada seda, et see ei ole koht kus tuimalt äri ajada. Tegemist on maailma täieliku tipptasemel loodusparkidega, puhkekeskustega ja ülimalt vaheldusrikka keskkonnaga.
    Eks inimesed otsivad neid väärtusi mis neil see on, minu jaoks väärtuslike inimesi olen nõus aitama ja koondama...
  • Mis üüritootlus on ja kuidas maksustamine?
  • Siin on kaks erinevat rentimisvõimalust, pikaajaline, üle 6 kuu ja üldiselt loetakse, et pikaajaline rent annab üüritootluseks ca 5-7% aastas kinnisvara soetushinnale ja kinnisvara kallineb siin ilma pandeemiata stabiilselt 15% aastas ja rent umbes samas rütmis.
    Lühiajaline, soovitavalt siis koos VV kodumajutuslitsentsiga (kuigi ca pool omanikest teeb nagu pähe tuleb), see annab reaalselt 8-12%, kuid oskusliku tööpanusega ja hea müügikorraldusega vanad suudavad ka 20% aastas välja pigistada. Tuleb vaid hästi tabada kuidas lahendada meie madal sesoon - pool aprilli, mai ja juuni ning kuuma eest meile pagevate hispaanlaste ja itaalaste juuli ja august.
    Maksustatava poole pealt lisan hetkel VV litsentsi maksustamise, see on 7% IGIC (meie kohalik käibemaks) ja 19% tulumaksu. Aga ka siin on erisusi mitmeid, ettevõttele, individuaalsele ettevõtjale.
  • rrr007, kas on välja pakkuda mõni sealne kv leht, kus pakutavat oma silmaga vaadata saaks?

    Kuskilt mälusopist meenub vähemalt Tenerife kohta, et suhteliselt lihtne on ostmisel orki lennata - tuttava pealiskaudne kokkuvõte kuuldust ja nähtust, kes seal aastaid talviti pikemalt olnud. Vbl kommenteerid?
  • HIspaania keeles on muidugi enamus infost, maakleritel on hinnad 5% vähemalt kõrgemalt üleval, mõned lisavad rohkem, et viisakas oleks ja isegi panga sundmüügid tuleb isiklikult üle rääkida. Venelaste seas on häid tugevaid maaklerid, mina isiklikult inglaseid ja itaalaseid müügis kindlasti ei soovitaks. Pisiasjade kontroll on tugevalt soovitav, eestlaste kontorites on ka piisavalt hea keele ja kogemustega inimesi. Ma ise lähen iga tõsisema asjaga kohaliku linnavalitsusse tuttavatega kohvi jooma pea alati. Tavaliste korterite-majade ost-müük on suht lihtne muidugi, aga iga juurdeehitus peab olema ette läbi mõeldud. Ja naabritega eelnev rääkimine on alati kasuks ja 3 korda olulisem kui Eestis.
    portaale - www.tucasa.com , www.idealista.com , puht hispaanikeelne www.milanuncios.com , neid on veel palju

    http://www.thepropertygallery.com/ - seal saab ka soome keeles rääkida ja neil on ka panga pakkumiste nimekiri
    https://dam-tenerife.es/ - vene keeles, piisavalt professionaalsed

    Kui midagi head odavalt osta, siis tuleb arvestada et on puudujääke ja neid tuleb kohalikega kindlasti analüüsida. Praegu on samas kerget ehitust vajavat hoonet arukas osta, sest tööjõudu on üle ja see on hea hinnaga.
  • Aitäh.
    Vaatasin väheke pakkumisi ja sain kiiresti aru, et see kõik ei ole kindlasti minule.
  • kle rrr007, kuidas sul täituvus, saada oma kontakt, sai täna just lennuki piletid ostetud ja mõte 3 nädalat kohapeal elada/töötada/surfata. Majutus veel kinni panemata : visahing@hotmail.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon