Börsihai 2022
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Börsihai 2022 alustab 3. oktoobril ning tänasest on mängule registreerimine avatud lehel www.lhv.ee/hai
Mäng kestab kolm nädalat.
Börsihai on investeerimismäng, millest osavõtt on tasuta ning kus kolme nädala jooksul on võimalik kaubelda USA suuremate ettevõtete aktsiatega. Mängija saab alguses 10 000 dollarilise virtuaalportfelli. Iga tööpäev lisab kontole veel 1000 dollarit ja võitja on see, kes 21. oktoobri õhtuks suudab kasvatada oma portfelli väärtust kõige rohkem. Seekord on lubatud 1 portfell mängija kohta.
Kaubelda saab Standard & Poors 500 indeksisse kuuluva USA 500 suurema ettevõtte aktsiaga.
Esimese koha auhinnaks on 5 000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 1 aasta digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat.
Parimale koolinoorele on auhinnaks 1000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat.
Lisaks on nädalaauhinnad nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejale 1000 eurot ja koolinoorele 100 eurot. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. -
Sander paneb oma taskust teise poole :) ?
Esimese koha auhinnaks on 10 000 eurot
vs Hai leheltEsikoht
Peaauhind 5000 eurot -
Tänud viitamast. Õige ikka 5000 eurot..
-
Peaaegu BIIB kolmas aasta järjest.
-
Algaja hai küsimus:
5.8. USA turule suunatud limiithinnaga orderi limiithind ja viimane tehinguhind peavad kokku langema.
Mida see täpsemalt tähendab? Kas ma ei saa müües panna sellist limiithinda nagu tahan, lootuses et millalgi (päeva jooksul) hind sinnamaani tõuseb, nagu tavaliselt aktsiaid müües? -
Taaskasutan üle-eelmise aasta näidet orderi täitmise kohta. Kogu süsteem on automaatne ja maaklerid selles ei osale.
1. Mängija sisestab orderi kell 16:43:04
2. Ordereid töödeltakse kolme minutilise tsüklina, seega võib hind orderi sisestamisest olla kuni 3 minutit vana või tulla alles 3 minuti pärast. Oleneb, kuidas õnnestub tsüklit tabada.
3. Kuna hinnainfo on viitega, siis tehakse eelnev protsess 15-21min pärast orderi sisestamist. Antud juhul 17:00:00 ehk 16 minutit ja 56 sekundit pärast orderi edastamist.
4. Tühistamine ja muutmine ootab samamoodi edastamisest 15-21min ja seejärel kontrollib süsteem ega pole orderit täidetud. Hea õnne korral saab orderit veel kuni 3min jooksul pärast esitamist koheselt muuta ja tühistada. -
Limiithinnaga müügi puhul saab orderi täitumises kindel olla kui turuhind on vähemalt 3min olnud limiidist kõrgemal.
-
Ühesõnaga ma ei saa panna hetke turuhinnast kõrgema hinnaga limiithinnaga orderit?
-
"Algaja hai"
Ühesõnaga ma ei saa panna hetke turuhinnast kõrgema hinnaga limiithinnaga orderit?
miks ei saa, ikka saad. Käiku läheb kui 3 min. sellest läbi. -
Et kui hetke turuhind on orderi sisestamise ajal on nt 100, mina aga saan ikkagi panna päeva lõpuni limiithinnaga müügiorderi 110 ning kui aktsia hind hiljem tõuseb ja püsib 3 minutit 110 siis order täidetakse?
-
"Algaja hai"
Et kui hetke turuhind on orderi sisestamise ajal on nt 100, mina aga saan ikkagi panna päeva lõpuni limiithinnaga müügiorderi 110 ning kui aktsia hind hiljem tõuseb ja püsib 3 minutit 110 siis order täidetakse?
just -
Ja võimalik ikka ainult long?
-
"ZWEN"
Ja võimalik ikka ainult long?
Jah. -
Kas sel aastal (mängu ajaks) Äripäeva lugemisõigus ka antakse?
-
"Master"
Kas sel aastal (mängu ajaks) Äripäeva lugemisõigus ka antakse?
Jah. Tasuta saad lehte lugeda kuni 21. oktoobrini 2022. -
Täna koos USA turgude avamisega algab Börsihai mäng. Edu kõikidele osalejatele!
Rahakanded kontodele tehakse alates kella 15.00-st, ning sellest hetkest saab hakata ka ordereid edastama.
Esimest korda mängijatele on abiks videoõpetused kuidas avada mängukonto ja kuidas teha tehinguid. -
Kuidas Äripäevale ligi pääseb?
-
Äripäeva tellimise link saadetakse registreerimise järgselt e-kirjaga.
-
7.2. Aktsiate nimekiri avaldatakse enne mängu algust mängu foorumis.
Ei leia seda foorumist. Kas kehtib lihtsalt kogu S&P nimekiri? -
"krahv"
Esimesed ostud sooritatud ning tulemusi jälgides järsku ees teade:
Mis nali see veel on???
Vale aasta ehk? -
Mul kadus ka ära Börsihai alt ja ilmus virtuaalkonto alla. Ju sinna koondatakse, kuna see ka virtuaalkonto?
-
-
Uutele mängijatele edetabeli osas info, et see on koostatud portfellinimedega ja hommikuti lisanduvat 1000 dollarit seal ei kajastata.
-
Tervist,
mul selline mure tekkinud, et ei suuda seal kuidagi leida võimalust täitmata orderi tühistamiseks- eilsest jäi üks õhku, kus algajana võimalusi kombates sai valitud "tühistamiseni"... ja nüüd ka "koondvaates" näitab küll orderi summat broneerituna, kuhu saab ka peale klikkida, aga sellele järgneb teade, et "puudub õigus toiminguks" vms!
Täpsustuseks nii palju, et ei ole (veel) LHV klient igapäevapanganduses, võibolla sestap mul seal kuidagi kitsendatud vaade ja valikud...? -
"plekimees"
mul selline mure tekkinud, et ei suuda seal kuidagi leida võimalust täitmata orderi tühistamiseks-
"Koondvaade" valikust paar rida allpool on "Ootel tehingud"....seal saad ära kustutada. -
Ma'i tea, proovinud nii telehvoni, kui raaliga...kuid tulemus kahjuks üks:
...? -
See viga võiks homme õhtuks korda saada.
-
Hi, the same problem.
-
How I can cancel orders or only tomorrow will be fix this problem?
-
nii ei saa ju rallit sõita :)
-
"Sandro"
How I can cancel orders or only tomorrow will be fix this problem?
The quick fix is to open an account in LHV. Otherwise you would need to wait until tomorrow. -
Kas kõik Twitteri tehingud tühistatakse ikka mis tehti aktsiaga kauplemise peatamise ajal?
-
Eile Eesti aja järgi vahemikes 19.05 - 19.10 ja 19.13 - 22.39 oli New Yorgi börsi poolt kauplemine Twitteri aktsiaga (TWTR) peatatud. Kuna mäng seda eile ei arvestanud, siis kustutame selles vahemikus tehtud tehingud.
Väljavõte mängu reeglitest:
7.4. Tehingud, mida reaalses elus ei oleks võimalik teha (näiteks kauplemiseks peatatud aktsia ost või müük), on keelatud ja mängu korraldajal on õigus need tühistada. Samuti tühistatakse tehingud, mis on seotud ebanormaalsete hindadega börsil. -
Huvitav, miks eelmisel päeval ostetud aktsiate hinnad liiguvad seal juba praegu, enne börsipäeva algust päris palju - kas see näitab premarketi liikumisi või midagi muud? Samuti oli ühe aktsia hind järsku tõusnud 18% ja minut hiljem tagasi miinusesse kukkunud...
-
Päeval kuvatakse tõepoolest eelturu hindasid. Kuna seal võtame arvesse bid/ask hinna keskmise, siis võib ühel pool noteeringu puudumine tähendada suurt volatiilsust ja hind üsna palju hüpata. Tehingud Börsihai mängus ja päriskontol tehakse ikkagi börsil päriselt oleva hinnaga.
-
Tarvo Peterson (LHV) hai mängu tehinguid sooviks küll näha! :)
-
"sabar"
7.2. Aktsiate nimekiri avaldatakse enne mängu algust mängu foorumis.
Ei leia seda foorumist. Kas kehtib lihtsalt kogu S&P nimekiri?
Mina ootan ka sellele küsimusele vastust. -
Mängu aktsiate nimekiri. Mängus saab kaubelda ainult Standard & Poors 500 indeksis olevate ettevõtete aktsiatega.
-
kui nii edasi läheb, siis esikoht läheb vist jagamisele nende 3000de vahel, kes ühtegi tehingut ei tee
-
Minul on selline küsimus,et hommikul uuendati seda võistlejate nimekirja..ma just vaatasin,et need numbrid ei klapi üldse.
See mis on hommikul turuväärtuseks ja mis on mängjate nimekirjas.
Kas ma olen millestki valesti aru saanud? -
sa vaatad portfellis ikka aksiate turuväärtust usd-is?
+ raha usdis
- 1000, mis hommikul peale kanti -
See aasta eraldatakse küll terad sõkaldest.
-
Lühikeseks müümine tuleks päriselt ka ära keelata, mitte ainult mängus :)
Oleks kohe palju vähem draamat. -
väike vahekokkuvõte täna hommikuse seisu järgi enne kui raju reede tulemused veel kajastuvad tabelis
kokku portfelle - 5289
+s 1555 portfelli
0s 1558 portfelli
-s 2176 portfelli
sp on kirjutamise hetkel sisuliselt mängu alguse tasemel -
jätkame blogi
nüüd kokku portfelle 5134
+s 727
0s 1551
-s 2856
päris hea reha käis reedel läbi -
"Kippari"
pensionifondide fondihaldur vist seal -
"yanek"
"Kippari"
pensionifondide fondihaldur vist seal
AMD. Ei ole fondihaldur. -
Tere
Tegin ostu orderi limiithinnaga (LOW ost kell 17:50:59 turuhinnaga 183.15 ) ja hind käis minu hinna juures ära ning ka madalamal peale seda aga tehing endiselt ootel ja nüüd juba 50min. Kas on keegi, kes selle tehingu üle vaataks või kas jääbki nii, et jäin ostust ilma ja kogu lugu? Teab keegi? -
"Indrek"
Tere
Tegin ostu orderi limiithinnaga (LOW ost kell 17:50:59 turuhinnaga 183.15 ) ja hind käis minu hinna juures ära ning ka madalamal peale seda aga tehing endiselt ootel ja nüüd juba 50min. Kas on keegi, kes selle tehingu üle vaataks või kas jääbki nii, et jäin ostust ilma ja kogu lugu? Teab keegi?
3 minutit peab reeglite järgi püsima, sest proge tsekib 3 min. vahega -
NFLX keeras täna kõik kaardid segi?
Oli panustajaid palju?