Donald Trump 2024 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Donald Trump 2024

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Tervitame Donaldit tagasi aastal 2024, kui ühte parimat ja targemat presidenti USA ajaloos!
    God Bless America!

Soovitan paljudel väljuda Eesti meedia "fake news" uudisvoost ja hakata mitmekesistama oma uudisvoogud twitteriga! Jälgida mida Elon Musk postitab jne :)

Kahjuks järgmise nelja aastaga USA rebib Eestist majanduskasvu näitajate poolest mööda äärmiselt tugeva juhtimise teel!
  • Loodetavasti klaviatuur ja ekraan jäid ikka kuivaks ja salfaka rull oli käepäraselt lähedal :D
    Aga müts maha, fännluse kõrgem pilotaaź :)
  • See on Ameerika ajaloo suurim comeback. Varastatud valimised, absurdsed süüdistused ja kohtuasjad, võukmeedia pidevad rünnakud, kaks atendaadikatset, aga mees ei andnud alla ja on tagasi Valges Majas. Nüüd jääb ainult loota, et ta saab lõpuni viia oma tähtsaima töö - soo kuivendamise.
  • "decibel"
    ... töö - soo kuivendamise.

Eelmisel korral jäid, jah, ju pooled lähisugulased veel täitsa kõrvale riigitüüri juurest. Sel korral saab parandada. Kui oranž endale putleri eeskujul kolmandat ametiaega kuidagi ei sebi, siis 2028 saavad amid endale ilmselt Ivanka näol esimese naispresidendi no ja siis ongi Barron juba 40.
  • Kahtlane. võimalik ,et Musk sokutab kellegi järgmiseks. Meile sobiks Jyrvetson.
  • Hot take : Trump tõstab Hiinale kehtestatud tolli tariife 50%le . Selle kaudse tulemusena, kuna Hiinal puudub parasjagu adekvaatne plaan vastata, tõmbab hiinlaste pandakaru Taiwanile litri sisse. Nö 40ndate Pearl Harbour rerun seoses nafta embargoga. Fun times.
  • Nagu esialgsetest tulemustest näha, shy Trump voter efekt töötas ka neil valimistel ja enamus pollstereid ia nende mudeleid panid rängalt puusse. CNN püüdis intervjueerida valijaid, kes just jaoskonnast välja tulid ja paljud saatsid ta lihtsalt pikalt, keeldusid kaamera ees ühtki sõna ütlemast. Trump on propagandameedia poolt niivõrd demoniseeritud vanakurat , hitler ja garbage, et isegi pärast valimisi ei julge paljud valijad tunnistada, et teda valisid. Loomulikult saatsid need valijad ka igasuguse küsitleja pikalt , kes enne valimisi helistas talle koju ja ütles, et olen NYT / Siena College pollifirmast ja sooviksin esitada küsitlusi teie valimiseelistuste kohta

Niipalju kui praegu teada, siis tasavägistest valimistest oli asi kaugel ja praktiliselt kõikjal ületas Trumpi tulemus RCP average vähemalt 2 punkti võrra, kuid mõnikord ka palju-palju rohkem.

Näiteks Floridas oli RCP average +8 Trump, kuid valimistulemus oli kui 99% sedeleid loetud +13
    Pennsylvanias oli RCP average +0.4 Trump, valimistulemus kui 95 % sedeleid loetud on +2.7
    N. Carolina oli RCP average +1.2, valimistulemus kui 97 % sedeleid loetud +3.3

Igast 538 ja Nate Silveri mudelid lendasid veel kõrgema kaarega näoli otse novembriporisse ja väga vaikseks on nad jäänud .

Omaette võistlus on, et kes pollsteritest ennustas tulemust kõige täpsemini . Ma pakun, et see võistlus käib Atlas Inteli vahel, kes oli ka 2020.a. kõige täpsem ja Rasmusseni vahel, kes oli kõige täpsem 2016.a, kuid nüüd sai palju sõimata, et kuidas nad saavad vabariiklastele ja Trumpile nii hea tulemuse, kui teised saavad aina väga tasavägise , et küllap Mark Mitchell seal firma juhina pani näpu kaalule ja tegi Trumpi kasuks oma pollidega lihtsalt sohki ja propagandat.

Nüüd vaadata, et Rasmussenil on N.Carolina viimane poll Trump + 3, PA viimane poll + 2 ,Wisconsinil + 3 ja üle riigi national aka popular vote + 3 Trump, mida no mitte keegi, mitte üks hing ei uskunud, et see nii võiks minna

Kuid neilgi juhtus äpardusi, pakkusid Michiganis Harris + 1, mille tulemus pole praegu veel selge, kuid sealgi juhib Trump paraja edumaaga, nii et selle võib vist viletsaks polliks lugeda . Mõni vasikas ikka läheb aia taha.

Nii et ikkagi leidub pollifirmasid, kes suudavad ka laias plaanis üsna täppi panna ja ei ole nii debiilselt kogu aeg aina pange kolistamas kui CNN poll Wisconsini kohta Harris + 6, mille üle juba sai irvitatud .

Mingi nipiga nad saavad küsitletavatelt valijatelt kätte selle, kelle kasuks nad valimispäeval otsuse teevad
  • Vägisi tahaks vahuveini avada ja tähistada!
    Jeerum kui kõrini on mul sellest vanamuttide ja lödipükste marksistlikust nn woke liberalismist .
  • Vahuveini asemel oleks vist asjakohasem tequila.
  • Minu meelest on nende valimiste parim ja dünaamiliseim ennustaja Shayne Coplan-i soft https://www.forbes.com/sites/ninabambysheva/2024/07/31/meet-the-26-year-old-building-a-billion-dollar-prediction-marketplace/
    Nüüd jääb üle kogeda kuidas väljamakse toimib.
  • Selle teema esimesel postitusel on potentsiaali olla prohvetlik ennustus aastal 2028 :)

Minu ennustus - Jutumees pistab mõned miljardid enda tasku, natuke ka Muskile ja läheb poole ametiaja pealt pensionile, midagi olulist saavutamata. EU majandus saab üllatuslikult jalad alla ning MAGA ei saa aru, kuidas see kõik küll juhtus.
  • EU majandus ei sa mingeid jalgu alla.
    Samuti ei saa jalgu alla Eesti majandus, mida see kümnend jääb iseloomustama maksumaksjalt kooritud 300+!!!!!! miljoni eest lendav pisike riigifirma Nordika lennuk Vietnamis!!!
  • "DEportivo"
    Hot take : Trump tõstab Hiinale kehtestatud tolli tariife 50%le . Selle kaudse tulemusena, kuna Hiinal puudub parasjagu adekvaatne plaan vastata, tõmbab hiinlaste pandakaru Taiwanile litri sisse. Nö 40ndate Pearl Harbour rerun seoses nafta embargoga. Fun times.

Kas biden juba ei tõstnud elektri sõidukitele 25%lt 100%le ja ülejäänud kraamile 50%ni.
    Trump tõstab veel 50% või langetab elektrisõidukite tariifid 50%le?
  • Lihtsalt vahemärkusena: USA presidendivalimiste tulemused on Eesti ja Euroopa jaoks muidugi väga olulised. Eks lähitulevik näitab, millised saavad olema muutused ja millises suunas mõned meie jaoks olulised protsessid kulgema hakkavad. Samas pakun, et meie jaoks veelgi olulisemad saavad olema järgmise aasta septembris toimuvad Saksamaa Bundestagi valimised - ehk kes saab Olaf Scholtzi asemel Saksamaa järgmiseks kantsleriks. Tõenäoliselt mõjutab see valik nii Eestit kui Euroopat oluliselt rohkem kui eilsed USA presidendi valimised.
  • Ei lähe ta kuhugi. Ta viina ei joo, suitsu ei tee, narkootikume ei tarvita niipalju nagu teada ja mis naistemees sa ikka veel väga oled 80-aastaselt. Võim on see ainus nauding peale maitsva toidu ja midagi peab ju inimesel olema, mis talle rõõmu teeb.

Kuid ma üldse ei üllatuks kui Vance tõepoolest kandideeriks 2028.a. vabariiklaste poolt presidendiks, juhul kui ta Trumpiga vahepeal tülli ei lähe. Asepresident on väga hea hüppelaud presidendiks. Truman, Nixon, Johnson, Ford, Biden on kõik olnud asepresidendid.

Kamala oli muidugi lootusetu juhtum, presidendikandidaadis peab ikka midagi rohkemat olema kui DEI .
  • Ja muide, sel NY kohtunikul, kes Trumpi süüdi mõistis, on nüüd peamurdmist, et mis karistus talle määrata. Targa mehena ta lükkas karistuse määramise edasi peale valimisi, kuid peagi tuleb see otsus teha .

President elect vangi panna ? Mingi tingimisi karistus, trahv ?
    Raske valik .
  • Musk võib meeldida või mitte, aga tuleb tunnistada, et huumorimeelt mehel jagub :)

• Päriselt sellise sissejuhatusega teema?
    Tundub, et nimetada ennast parempoolseks tähendab seda kui iga päev LHV foorumi parempoolses osas täielikku debiilsust esitleda.

LHV, palun pange kogu see vabateema nurk kinni. Pole sellel enam mingit erinevust delfi.ee kommentaariumiga, investeerimisküsimused enamikku siinset seltskonda ei huvita.
  • Trumpil nüüd ametlikult hääled koos.

Murettekitav, et Kamala ei tunnistanud kaotust praktiliselt lõplike tulemuste selgumisel 5-6 tundi tagasi (PA kaotamisel). Trump võidab +5 miljoni häälega ja valimskogus tuleb üle 300 hääle 270 vajalikuga võrreldes. Rahvahääletuse osas tuleks lisada RFK juuniori 500 tuhat häält.
  • Ei, Trumpi võit ei ole üllatav. Üllatav on hoopis see, et Karumõmm vaidleb oma FB seinal Trumpi võidu teemal... Vootele Päiga. DADdammm... Päi ajab muiudgi padusotsimist suust välja, sest ta on Päi. Aga et Karumõmm vaevub talle VASTAMA... vot see on uudis mis ületab isegi Trumpi-künnise :)
  • "isonts"
    kes on karumõmm

Üks ilge kapitalismiboomer, kes siin foorumis käib jutlustamas vabast turust ja muust sellisest tagurlikust
  • "isonts"
    kes on karumõmm

Täiesti jube tüüp. Keskealine. Heteroseksuaalne. Karnivoorne. Kesise jumega globaalset keskmist arvestades.
  • "Draax"
    "isonts"
    kes on karumõmm

Üks ilge kapitalismiboomer, kes siin foorumis käib jutlustamas vabast turust ja muust sellisest tagurlikust

Kas mitte viimases podcastis ei kutsutud teda peamiseks investeerimisohvitseriks punase värava ettevõttest vms :)
  • No ma räägin. Täiesti jube tüüp. Ükskord olevat avalikult mingile sotsile, kes varamaksudest rääkis, lajatanud, et varamaksudest rääkigu äkki ikka need, kellel mingit vara ka on.
  • Salamisi räägitakse isegi antud kodaniku võimest põhikooli tasemel aritmeetikat teha ja ... mis veel hullem, rehkenduse tulemusi praktikas rakendada. Vanal Heal Keskajal oleks sellised, musta maagia harrastamise eest tuleriidale saadetud. Jube, kodanikud, lihsalt jube! Lisaks olla antud kodanik välja tulnud ketserliku väitega, et mingi väite tõesus või väärus ei sõltu sellest, kas seda ütleb välja Parem Inimene või niisama jeekim. Kuhu me sellistega küll jõuame? Trumpismi jõuame, vaat kuhu!
  • "svenkunsing"
    "decibel"
    ... töö - soo kuivendamise.

Eelmisel korral jäid, jah, ju pooled lähisugulased veel täitsa kõrvale riigitüüri juurest. Sel korral saab parandada. Kui oranž endale putleri eeskujul kolmandat ametiaega kuidagi ei sebi, siis 2028 saavad amid endale ilmselt Ivanka näol esimese naispresidendi no ja siis ongi Barron juba 40.

USAs on alampiir 35.
  • "stagna"
    Ei lähe ta kuhugi. Ta viina ei joo, suitsu ei tee, narkootikume ei tarvita niipalju nagu teada ja mis naistemees sa ikka veel väga oled 80-aastaselt. Võim on see ainus nauding peale maitsva toidu ja midagi peab ju inimesel olema, mis talle rõõmu teeb.

Kuid ma üldse ei üllatuks kui Vance tõepoolest kandideeriks 2028.a. vabariiklaste poolt presidendiks, juhul kui ta Trumpiga vahepeal tülli ei lähe. Asepresident on väga hea hüppelaud presidendiks. Truman, Nixon, Johnson, Ford, Biden on kõik olnud asepresidendid.

Fordi puhul tuleb nüüd täpsuse huvides märkida, et teda ei valinud rahvas ei asepresidendiks ega ka presidendiks ja presidendina valimistele minnes kaotas ta Carterile. Asepresident sai ta olla vaid 9 kuud. Mitte et mul ta vastu midagi oleks.
  • "Karum6mm"
    "isonts"
    kes on karumõmm

Täiesti jube tüüp. Keskealine. Heteroseksuaalne. Karnivoorne. Kesise jumega globaalset keskmist arvestades.

Ma lootsin, et keegi viskaks lingi, kus näeks seda kirjeldatud vestlust selle jubeda tüübiga
  • "Karum6mm"
    "isonts"
    kes on karumõmm

Karnivoor? Ma olen küll näinud dokumentaali mehest, kes ainult toorest lambalihast toitus, ags kahtlen, et Eestis mõni selline leidub.
  • "zuckerblaum"

Karnivoor? Ma olen küll näinud dokumentaali mehest, kes ainult toorest lambalihadt toitus, sgs kahtlen, et Eestis mõni selline leidub.

Ma pole küll Karumõmm, aga toorest veist söön hea meelega. Muidgi, ainult toorest veisest toitumisel jääb menüü veidi ühekülgseks.
  • "isonts"

Ma lootsin, et keegi viskaks lingi, kus näeks seda kirjeldatud vestlust selle jubeda tüübiga

Kuula viimast Muski ja Rogani podcasti, veits sarnane :D
  • "isonts"
    "Karum6mm"
    "isonts"kes on karumõmm

Sa ei taha seda lugeda.
  • Vanaema, Ausi ja Tervist Teile kuidagi vaikseks jäänud. Mine võta kinni kas umbjoobes võidu tähistamisel või masenduses oodates edasisi Kremli jutupunkte.
    Aga hui snimi, trollid taastuvad kuni lõpuks hääbuvad.
  • "Murzilka"
    Lihtsalt vahemärkusena: USA presidendivalimiste tulemused on Eesti ja Euroopa jaoks muidugi väga olulised. Eks lähitulevik näitab, millised saavad olema muutused ja millises suunas mõned meie jaoks olulised protsessid kulgema hakkavad. Samas pakun, et meie jaoks veelgi olulisemad saavad olema järgmise aasta septembris toimuvad Saksamaa Bundestagi valimised - ehk kes saab Olaf Scholtzi asemel Saksamaa järgmiseks kantsleriks. Tõenäoliselt mõjutab see valik nii Eestit kui Euroopat oluliselt rohkem kui eilsed USA presidendi valimised.

Offtopic, aga see eskaleerus nüüd küll kiiresti: Scholz andis rahandusministrile kinga, koalitsioon ragiseb.

• Arvan, et see on positiivne Eesti jaoks olenemata mida arvamusliidrid ja delfi vahutavad. Euroopa peab hakkama oma raskust kandma, pole nad eriti kiirustanud midagi kaitsekulutuste tõstmisel. Onul on seekord ka päriselt võimu, sest nii ülemkohus, senat kui esindajatekoda on käes lisaks rahva meeletule toetusele.
  • "matis111"
    Vanaema, Ausi ja Tervist Teile kuidagi vaikseks jäänud. Mine võta kinni kas umbjoobes võidu tähistamisel või masenduses oodates edasisi Kremli jutupunkte.

Minuga on kõik korras ja olen ka postitusi teinud. Erandkorras vastan matslikule idioodile, kes rõõmustab kurjategija valimise üle võimsaima riigi presidendiks. Tõenäosus, et Eesti on viie aasta pärast iseseisev riik kukkus märgatavalt.
  • Trump on Eestile positiivne? Päriselt räägid?

Ainus positiivne aspekt on see, et äkki ka Euroopas hakatakse aru saama, et kogu selle woke jura ja kommunismi jaoks puudub tegelikult demokraatlik mandaat ning tegu on väikese, aga valju vähemusega, kes on kogu seadusloome ja riigijuhtimise keeranud totaalselt üle võlli. Ja inimestel on pehmelt öeldes kopp ees.

Mina prognoosin, et ka Eestis teeb järgmistel valimistel tulemuse partei, kes lubab igasugustele Läänemetsadele, Peredele ja Võrklaevadele kõige tugevamalt jalaga p*rse anda. Sõltumata sellest, mis on selle partei välispoliitilised vaated või majandusprogramm. Keegi arvab, et Trump võitis enda geniaalse majandusplaani või strateegilise arengukava tõttu? Ei - Trump on Ameerika rahva statement. Ja kes kogu sellest ebastabiilsusest võidab? Loomulikult tiblastan, kus ESG aruannete asemel toodetakse praegu laskemoona ja pannakse kokku nimekirja, millises järjekorras meile Siberi tuusikuid jagama hakatakse.

Hetkel on kahjuks tagumine aeg munad pihku võtta ja riigijuhtidele selgeks teha, et praegu liigume sellisel p*rsekursil, et varsti ei ole meil enam enda riiki. Ja see mandaat on saadud ainult läbi selle, et riigijuhtimine on muudetud nii tülgastavaks, et ükski ajudega inimene sinna enam vabatahlikult ei roni. Valimiskasti ees kirjutad väriseva käega nime, kus collateral damage Eesti riigile tundub minimaalne. Ja siis selgub ka suht ruttu, et valimisprogrammil pole mitte midagi ühist poliitikaga, mida tegelikult ajama hakatakse.
  • "matis111"
    Vanaema, Ausi ja Tervist Teile kuidagi vaikseks jäänud. Mine võta kinni kas umbjoobes võidu tähistamisel või masenduses oodates edasisi Kremli jutupunkte.

Need kaks teist kretiini on vist bännitud. Aga Vanaema puhul ei saa üldse ma aru, mis sa vingud siin.
    Ta on väga selgelt väljendanud, et ei usalda Ukraina puhul Zelenski/Jermaki valitsust ja kritiseerib seda tõesti igal võimalusel, mis võib kohati tüütu olla, aga samas pole temas raasugi tiblameelsust mu arust, erinevalt mitmest räuskavast trumpistist siin.
  • "Reinumag"
    "Murzilka"
    Lihtsalt vahemärkusena: USA presidendivalimiste tulemused on Eesti ja Euroopa jaoks muidugi väga olulised. Eks lähitulevik näitab, millised saavad olema muutused ja millises suunas mõned meie jaoks olulised protsessid kulgema hakkavad. Samas pakun, et meie jaoks veelgi olulisemad saavad olema järgmise aasta septembris toimuvad Saksamaa Bundestagi valimised - ehk kes saab Olaf Scholtzi asemel Saksamaa järgmiseks kantsleriks. Tõenäoliselt mõjutab see valik nii Eestit kui Euroopat oluliselt rohkem kui eilsed USA presidendi valimised.

Offtopic, aga see eskaleerus nüüd küll kiiresti: Scholz andis rahandusministrile kinga, koalitsioon ragiseb.

Ma kinnitan, et ei oma absoluutselt mitte mingisuguseid ettenägemisvõimeid :) Aga tõesti, nagu kasutaja Reinumagi poolt viidatud artiklis kirjas, võib juhtuda, et Saksamaa valitsuses toimunud arengute tõttu toimuvad Bundestagi erakorralised valmised nüüd juba tunduvalt varem kui järgmise aasta septembris.
  • USAs võtavad mõistusega olendid tõenäoliselt mõne aja pärast revanši, aga kas sel ajal on Eesti veel iseseisev riik, see on küsimus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon