Varsti tuleb suur depressioon
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
ABC
Suuremad turud on jäänud paigale, võetakse pappi välja. Väikeinvesorid ja hilised tulijad hoiavad taset. Proovitakse leida veel peidetud aardeid (Ida-Euroopa jne.). Kõik kordub nagu Eestis enne börsikrahhi, kui külmhoone, estiko, klementi, baltika jne. hakkasid kerkima. Ka siis tundus kõik roosiline... -
stetson
Ega ikka ei tule küll.Mina ostan pidevalt Normat juurde.
Äärmiselt turvaline aktsia. -
Romet
Paistab küll sedamoodi... Küsimus on ainult millal. Esialgu turg veel vindub. -
kristjan
Oleks hea, kui turg alla tuleks, saaks seda regiooni suuremale hulgale investoritele taas huvipakkuvana tutvustada ja nendega hoopis toredamatele tasemetele purjetada.
-
RT
Ei saa tänast päeva kyll vindumiseks nimetada - vinduvad need ajakirjanikud, kel midagi teha pole. Toru tóstavad teisest mastist mehed.
-
RT
Mis puudutab depressiooni, siis mida "varsti" all mótled - homme, nädala, kuu vói 3 aasta pärast?
-
Romet
Pidasin silmas USA turgu. -
ABC
Kuupäeva ei oska ma öelda. Hea ülevaate saate: http://www.cross-currents.net/charts.htm, kus on toodud hulk häid mõtteteri. Ma arvan, et oleks normaalne 2-6 kuu jooksul omale müügioptsioone muretseda. Juhiksin eriti tähelepanu USA turu finantsvõimendusele, ilma selleta tuleks võibolla lihtsalt väike korrektsioon. -
ABC
Nüüdseks on võla osakaal börsi turuväärtusest jõudnud umbes samale tasemele kui enne 1987. a börsikrahhi.
Kauppalehti ja Äripäeva andmetel.
Mida arvate?
-
Sir
USAs võib varsti küll mull lõhki minna. Samas on Euroopa ja Aasia turud näidanud end suhteliselt tugevatena. Tundub et raha liigub euroopasse. -
Marek Kallin
USA mull?
Eee...mitu aastat seda lollust juba räägitakse? Igal juhul pidevalt alates 1998. aasta lõpust, mil ma USA turgu põhjalikumalt jälgima hakkasin.
Iga 10 % kukkumist on peetud maailmalõpu alguseks ja ikka on turg tõusu jätkanud. Kui veel sealse maksuylejääki hakatakse mingil määral väärtpaberiturule investeerima, on praegune tõus alles eelmäng.
Aga jah, targutada on hea. Shortige siis ometi Ciscot ja Microsofti ja Amazoni ja JDS Uniphase'i! Või ostke müügioptsioone! Mis väärtus on arvamustel, kui seal raha taga pole?
-
Luarvik
Nagu aru saan on viimase 4-5 kuu tõus Nasdaqil seotud põhiliselt laenuraha liikumisega turule. Kui ohtlik see on? Kas seda saab võrrelda suvega 97 Eestis?? -
kristjan
Võlasumma = 0.265 triljonit.
Market Cap (ainuüksi NASDAQ) = 5.0 triljonit.
Suhe 5.3%
Eestis oli see suhe midagi hoopis hullemat.
-
Beast
Äkki kellelgi andmeid, kui suur see sept-okt 97 oli?
>Suhe 5.3%
>Eestis oli see suhe midagi hoopis hullemat.
-
ABC
Nasdaq langes 3,91% 4644,67 punktile
Turul hakkavad tunda andma üha enam pessimistlikud toonid.
Reutersi põhjal
ABC: Soovitan müügile üle minna.
-
Need kommntaarid on veel sellest ajast kui usa börsile rikastuma mindi. Aga huvitav kas keegi seal tünga ka sai, sest nendel saitidel kirjutavad vaid võitjad, nagu ma aru olen saanud...
-
Mis ikka täpselt SPETS'iga juhtus? Täna räägib uutest võitudest. Äkki SPETS kommenteerid ise?
-
Depressioon tuleb vääramatu jõuga - USA-s. Oleneb, mida depressiooni all keegi mõistab.
Selle sündmuse puhul Eestis tõusu ei tule ja kuna "sündmuse" tõenäosus kasvab, siis kahaneb lähiaja tõusu tõenäosus Eestis.
Mina eelistan low P/E aktsiaid. Sellist tavapärase mulli efekti on neis vähem. Maailma sündmused mõjutavad neid ka vähem. Favor Norma + Farma, kuniks idasuund OK. -
Nagu kombeks kaevasin jälle sõjakirve üles. Paistab, et ~3000 on osutunud nasdaq'i tugevaks toetustasemeks, kuid allapoole liikumine on vaid aja küsimus. Või ongi see põhi?
-
Õhulisemates tehnoaktsiates on depressioon juba süngelt sees. Vaata või ülelahe Jot-Automationi hinda või Framfab. Suured ja tugevad hoiavad Nasdaqit.
-
to: ABC
Kas NASDAQ liikumine alla 3000p on suur depressioon? Kahtlen sügavalt. Pigem ikka mullist õhu välja laskmine ja soft-landing. -
Üldiselt pidi loetama recession'iks seda, kui 3 kvatalit järjest on GDP kasv negatiivne.
-
USA, Soome ja Rootsi turult oleks tulnud pärast aprilli eemale hoida. Võib hinnata, et nad kõik on pikaajalises languses (200 päeva libisev keskmine langeb). Kahjuks on see tagantjärele tarkus. Muidugi oli ka võiduvõimalusi, kuid langeval turul on ikka väga riskantne olla. Kui pikaks langus kujuneb on muidugi raske öelda, esialgu on targem kõrvalt vaadata.
-
Mis deperessiooni puutub, siis selle all mõtlesin esialgu aktsiaindeksite depressiooni so. alla poole suundumist ja seda nad tegid.
Usun, et kui imet ei juhtu, vajub NASDAQ aasta jooksul veel alla 2000.
Aga kuna aktsiaturg ja majandus on otseselt seotud, siis sellise globaalse riigi (USA) börsikrahhil võib olla uskumatid tagajärgi... -
Greenspan on piisavalt vana ning tal on kindlasti meeles lapsena kuuldud hirmujutud 1930. aastate kriisist ja tolleaegsest keskpanga rahapoliitika juhtimisest. Seetõttu...
...ei usu ma ealeski, et USA keskpank laseb aktsiaturul tõsisel paanikal tekkida ning pigem devalveerib USD-d, paisates "uut" raha ringlusse
madalamate intressimäärade abil.
Prognoosin intressimäärade alandamist hiljemalt 2001. aasta I kvartalis. Kui S&P peaks hakkama lähiajal 1100 punkti taset murdma, siis sekkub keskpank veel varem. -
See on veidi kahtlane jutt, et Greenspan devalveerib dollari ja kõik on jälle OK. Dollari devalveerimisega alles jamad hakkaksid. Lisaks usaldamatusega maj. poliitikale ja USA juhtpositsiooni kaalule panemisega, lükkaks see käima globaalse pankrotiahela, sest dollariga on seotud üle maailma laenud, valuutad jne.
-
Pealegi pole Greenspan seda tüüpi mees, kes harrastaks järske ja äärmuslikke võtteid rahapoliitika juhtimisel. Aga muidugi, ei või iial teada...
-
Aga kas keegi teab mis plaanid võiksid Bush'il Greenspan'iga olla?
-
Tuleta meelde, mis oli Carteri administratsiooni suurim nõrkus ja Clintoni suurim trump! Valijatele mett moka peale oskasid mõlemad piisavalt hästi määrida ja ka Venemaaga käisid tihedalt läbi (Clinton kohtub täna Putiniga juba 3. korda sel aastal). Erinevus oli hoopis selles, et Clinton sai Fed'ga väga hästi läbi ja läheb ajalukku kui edukaimat majanduspoliitikat ajanud president (koos rahva rahuloluga). Carter ei osanud seda teha teps mitte...
Järeldused tehke ise (juhul muidugi, kui Bush Gore'i kohtus võidab)! -
2000-dest läbi, ja kuhu edasi???
-
järgmine tugevam toetustase on 1998 aasta madalad ehk 1500...
ca.1800 peaks ka kergelt pidama. -
Täiesti nõus, teremere. Aga mis sellel depressiooniga ühist on .-)
-
Velikij,
otseselt ju...
2000.a. märtsist septembrini turule sisenenud investorid peaksid Nasdaq 1800-1500 puhul küll juba depressiooni langema vast?Kui nad juba praegu ei ole...depressioonis. -
Hästi tegelikult ei usu nende depressiooni langemist. Sõltub pigem sellest, mida nad ostsid, kui näiteks tõelist junki nagu Globalstar, siis kindlasti! Ja kui nad veel loodavad sellele, et tänu uutele tehnilistele satelliitlahendustele nende investeeringud kunagi plussi jõuavad - no siis on nad nii vaimuvaesed, et nende päralt on taevariik, mitte depressioon!
Depressiooni karvad investorid on ilmselt ammu kadunud ja istuvad kodus sularaha otsas! -
Velikij,
seda mida investorid ostsid, on kerge kindlaks teha -> nad ostsid seda mis nende ostude mõjul tõusis, seega tõelist junki ;) -
Jah, eile tõusis tõesti. Aga kui ta on viimase aastaga 3000% langenud, siis see 11% tõusu neid depressioonist välja ei too...
-
ma olen tuleviku suhtes juba tugevalt optimistlikum kui...... kui 1.5 a tagasi
-
mhmm, pisike märkus. 3000% langust aktsiaturul ei ole küll elu ilmaski võimalik:)
-
mhmm, kas tõesti ei ole? Võib-olla, aga see on ju ainult 30x langust...ma pean üle tsekkama, aga parimad ettevõtted on seda kindlasti teinud.
Kuidas on lugu GX-ga näiteks? -
ma mõtlesin, et kui aktsia kukub juba 100%, siis on aktsia hind 0:)
-
Müstiline vaidlus. Väga müstiline...
-
äärmiselt müstiline. Nagu ameerika majanduse saatuski :-)