Tehniline analüüs - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Tehniline analüüs

Log in or create an account to leave a comment

  • Tere raffas,



    Ons siin ka tehnilise analüüsi spetse. Võiksite endast märku anda. Ise tegelen asjaga juba pikemat aega. Vahetaks kogemusi, softi, raamatuid jne. jne.

    YHOO ID on oliwerpeak

  • Ma huvituks tehnilise analüüsi puudutavast kirjandusest!
    Kas keegi oskab soovitada?
  • Alustada võib kasvõi Michael Kahn'i Technical Analyse'ist.
    Saadaval Amazon'is ja hästivarustatud Helsinki raamatukauplustes.
    Professionaal sealt võibolla väga palju uut ei leia,
    aga algajale tehakse asja olemus efektiivselt selgeks.
    Keerulisi valemeid ei sisalda.
  • Tegemisel tehnilise analüüsi lehekülg.

    Lehekülje loomisel ootan abi kõikidelt TA spetsialistidelt ja mittespetsialiste.

    Lehe põhieesmärgiks propageerida TA-d ja ühendada selle pooldajaid.

    www.zone.ee/aktsiad/
  • mnjahh...natuke lahja see lehekylg.
  • runnu, sinu leheküljel on jumet. Väga huvitav oli vaadata statistikat külastajate kohta. Uskumatu, et arvuti selle kohe välja loeb (brauser, Windows, jne)!
    Ootaks, et sa viitsiksid neid inglise keelsed TA õpetusi ümber tõlkida. See on päris mahukas materjal. Kunagi Westmees vist kah hakkas õpetama, aga väsis vist ära - kui veel keegi ei maksa ka selle eest.
  • telli omale nt. pristine nädalakiri, tölgi sealt, kui on huvi vöin sulle veel paar urli kah anda ja anna minna... vastutasuks free accsess for lifetime 8)
  • to: Rene2
    Teeksin rasvaseks sõna "tegemisel".

    Ootaksin kõigilt soovitusi, milline peaks selle teemaline lehekülg olema.

    aktsia@hot.ee või
    www.zone.ee/aktsia - külalisteraamat.

    Ootaks koostööd ka LHV meeskonnalt!
  • Rene2, see sait on vist täna esimest päeva avatud. Ära ole liiga kriitiline. Ma usun, et sinna hakkab ajapikku midagi tekkima - võibla jututuba, või jääb see kuhugi siia foorumisse abimaterjaliks.
  • Graafikute põhjal investeerimisotsuste tegemise kunst on mind alati paelunud. Allpool analüüsivad kolm tehnilise analüüsi fänni minu poolt valitud "rakettaktsiat" Invision, mis valmistab lõhkeainete detektoreid(hetkel kuum kaup)

    https://www.lhvdirect.com/news/index.cfm?id=917028&show_body=1&show_comments=1

  • Täna oli siis LHV Tehnilise Analüüsi seminar, kuulajaid oli täissaal ja küsimused olid vägagi asjalikud. Aitäh kõigile tulemast!

    Lisan ka presentatsiooni, ilma selle juurde kuuluva jututa jääb see ehk segaseks, kuid kes kohal käisid, neil aitab ehk juttu meenutada, lisaks on seal kõik graafikud.

    TA ABC.ppt

  • muide, väga asjalik seminar oli imho
  • Väga hea seminar oli, kõik Tehnilise Analüüsi ABC peatükid on mul küll korduvalt loetud, aga kuulates kinnistuvad teadmised tunduvalt paremini.

    Ja nüüd kohe hakkan tehniliseks, :)
  • mul tuli paar ideed..
    eriti tasemete ning uudistega + optsioonid och t6enöosus..

    teine m6te mis tuli et "kohtumine säralyytikutega :)" ehk lhv asjapulkadega kes kirjutavad turuylevaateid jne on tegelikult silmast silma kohtumisena väga m6nus. täna kahjuks ise ei saanud attendida aga tavaliselt on icing on the cake pärast kaasv6itlejate och lhv6itlehatega saab kysida ja uurida misvärk on. teadminemis inimene kirjutab v6imaldab ka tekstidesse suhtuda vajaliku angle alt.. sest saab aru inimese m6tteviisist och mallidest, kui riskialdis on, kuipalju toetub teiste arvamustele jne.
  • oli tõesti meeldivalt asjalik seminar ning kuulates on tõesti asjal kuidagi teine tera. peaks vist isegi hakkama asjale suhtega 90% TA-d ja 10% intuitsiooni, hetkel suhe vastupidine:)
  • Seminar oli hea. Selline kerge mugav kuulamine. ja mitte seepärast, et oleksin enne mingi 10 aastat TA-ga süvitsi tegelnud, vaid, et enne oli Kristjan LHV-s materjalid üllitanud (need 5 osa). Kellel kodutöö tehtud, oli seal kindlasti hea. Kellel tegemata, oli ilmselt korraga kogu infi sisseahmimine raske.

    Siit moraal, kui tuleb ülejärgmine seminar, üllita, Kristjan, enne LHV-s materjalid, et saaks enne asjaga tutvuda. Usun, et siis on see kõigile meeldiv ja kasulik kuulamine.
  • Jään eriarvamuse juurde. Natuke liiiiga algajatele mõeldud. Ma arvan, et niisuguseid lihtsad tõed liikuvate keskmiste kohta on iga üks juba ise omale selgeks teinud.
    Tegelikult on internetis sellest inglise keeles ikka päris põhjalikult kirjutatud.
  • Ah jaa, investor.ee andis ju vanasti eesti aktsiate kohta ka liikuvaid keskmisi. Ma ei tea, kuidas nüüd.
  • Oli küll algajatele mõeldud. Ega ma väidagi, et sealt suurt lisaväärtust tuli. Kuid kuulajaid oli seinast seina!

    Pealegi, mina loodan, et järgmised seminarid tulevad ka ja seal on juba tõsisemad asjad. Aga ikka step-by-step...
  • to msm

    Üritus oligi algajatele mõeldud. Reklaamis oli ju öeldud et tehnilise analüüsi ABC.

    Aga rõõmustav oli näha palju inimesi. Seega uus laine uusi ning värskeid investoreid. Ääretult vajalik ja vastutustundlik on inimesi harida enne minekut börsile.
  • libisevad keskmised investor.ee's
    kasutage vanu tickereid (etl, hp...)
    peab ausalt tunnistama, et ma vaatan praegagi veel eest aktsiate graafikuid investor.ee'st (kuni see yxkord l6plikult välja sureb (cannot find page)). siis peab natuke excelit häkkima.
  • nii nyyd on uut raha turule tulemas!
  • Tehniline analyys on 2ge, aga nagu iga asi on ideaalist kaugel, siis v2ike hoiatus augustist:

  • Natuke distsipliini oleks ehk aidanud eelnevalt mainitud kaotuse ära hoida: ülejärgmisel päeval sulgus aktsia tõepoolest rõõmsalt 20 USDi joonest allpool, aga päev enne seda moodustus kahtlaselt "hanging mani" sarnane "candle" - trendijoonelt võetud pikk positsioon oli samal ajal juba ca 9% plussis.

    Muide, selle valusa laksu tulemusena kukkus aktsia RSI korraks alla pullidele signaaliks oleva 30 ja kohe tekkis selle vastu suurem kauplemishuvi, suurenenud käivetega moodustus hinnakoridor 20-24 USD, kus aktsia näib üsna tehniliselt käituvat: seda kindlust suurendaks veelgi asjaolu kui reedene "hanging man" 24 USD peal toimiks.

    Graafik, mis Sa arvad 20 pealt pikaks minemisest?

  • Graafik, boulder & all,

    Rääkides TA-st tuleb mulle kõigepealt meelde see, millega Kristjan eelmisel nädalal oma loengut alustas. Et põhiline on distsipliin oma investeeringute jälgimisel, ülem ahnusest ja hirmust. ja et teatud juhtudel veab ka TA alt, aga plussi jääd summa summarum.

    teadupärast on TA-s väga palju indikaatoreid ja esmane pilk toimunule (üritasin end panna augusti algusse) ei ennustanud küll sellise gapiga allapoole avanemist. Kindlasti oleks olnud võimalik leida indikaatoreid, mis seda ennustasid, kuid veel enam neid, mis seda ei ennusta. Ilmselt oli tegu olulise ettevõtteuudisega. Graafik, mis see oli?
  • Uudis oli lühidalt selline ...

    Shares of Best Buy Co Inc, a US retailer specialising in home appliances and electronics, were 38 pct pct lower in morning trade after the company reduced its second-quarter earnings per share outlook for the second time in recent weeks, dealers said.

    Tõepoolest, päev enne langust olid muud TA indikaatorid justkui OK, v.a. siis see, et moodustus suhteliselt harva esinevat tüüpi "küünal" (jälgitav ainult värvilistel graafikutel), mis üldjuhul midagi head ei tähenda, ka samas BBY graafikus on nad varemalt languse märgiks olnud.

    Sellest küünlasordist pisut pikemalt ...

    Coloring candlesticks is actually more complicated that you might first think and there are several places where people can get confused. One thing that can confuse people is that there is no such thing as a white candlestick - it is hollow, not white.
    If the previous day's closing value is less than or equal to the closing value for the current day, draw the current day's candlestick in black.
    If the previous day's closing value is more than the closing value for the current day, draw the current day's candlestick in red.
    Notice that these rules are subtly different from the rules for determining whether to draw a filled candlestick or a hollow candlestick. Those rules (stated in the first paragraph above) rely on the relationship of the opening price for the current day to the closing price of the current day. These subtle differences can lead to what I call "oxymoronic" candlesticks -- candles that are colored bullishly, but filled bearishly (i.e., a filled, black candle) or vice versa (i.e., a hollow red candle).

    Loodan, et Kristjan järgmisel TA seminaril ka neid küünalatüüpe käsitleb, tihti tekivad nad just murrangulistele kohtadele graafikul

    Lisaks jään oma sõnade juurde, et kuigi tegu polnud "tõupuhta" "hanging man´iga", oli ta positsiooni sulgemiseks PIISAVALT sarnane.


  • kus neid värvilisi küünlaid näeb? PCQuote? SI? mujal? pane URL

    thanks!
  • http://www.stockcharts.com/, eelpool toodud jutt on ka sealt pärit.


  • mnjah,

    jään siiski sutsu skeptiliseks positsiooni sulgemise võimaluse osas. Nimelt ei saa sa sulgeda possu TA põhjal enne, kui päev pole läbi, järgmise päeva gapiga alla avanedes on selle näol tegu juba tagantjärele tarkusega. ainus väljapääs oleks asi OTC-l kahe börsipäeva vahel realiseerida...kuid kuidas seda teha?

    P.S. täna on väga huvitav päev just sellesama aktsia osas, arvan, et põhjastõngitsejatel tekibki võimalus 20-ga pikaks minna...paar järgnevat tundi peaks sellele vastuse andma...
  • tjah, selle põhjastõngitsemisega on vahel nii, et alles hiljem selgub, et polnud kaugeltki veel põhjast õngitsetud...
  • väike tõrvatilk: Kas selle TA-ga ei ole samuti nagu horoskoopidega, et tagantjärele tarkusega tundub kõik nii hästi kokku minevat?
  • Mis ükskord osutus tagantjärele tarkuseks on järgmisel korral juba kasulik enne - sest situatsioonid korduvad.
  • bouolder, olen osaliselt sinuga nõus, aga arvuti/robotid, kes reageeriksid mustritele, indeksitele, signaalidele, suhtarvudele, jne ja teeksid ilma sinu vahelesegamata internetis tehingu, ka veel ei tööta.
    Tegelt ma ise jälgin samuti mustreid jne. Üks signaal on minu jaoks surmkindel - kui aktsia hind on teinud oma rekordhinna, siis tuleb korrektsioon või põrge.
  • http://www.dilbert.com/comics/dilbert/archive/images/dilbert2731510021021.gif

    ;)
  • Just for fun!

    http://stockcharts.com/corp/membership/tour/tour1.html

    NB! Use Play Animation button!
  • Igatahes see Play animation teeb asja selgemaks kyll...
  • Kaito, siin foorumis on tehnilisest analüüsist pikalt-laialt juttu ...
  • Henno!

    Siin pole ju sõnagi juttu sellest, kust leida selliseid web lehekülgi, kus analüüsitaks aktsiaid ning oleks ka graafikud toodud, kus juba aktsiaid tehniliselt analüüsitud?

  • clearstation.com ja stockcharts.com tehakse puust ette ja punaseks, kuidas analüüsida
  • www.pristine.com TA paadunud järgijad.
  • Kaito, päris õpetlik on www.stockconsultant.com - automaatne tehniline analüüs
  • Velikij
    Proovi siit http://clearstation.etrade.com/
  • Tänud, Henno! See stockconsult.com on tõesti asjalik!

    K

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon