Help! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Help!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Kas keegi on olnud sunnitud Saku aktsiate soetamisväärtust välja arvutama? Ostsin IPO-lt ja täidan praegu tuludeklaratsiooni. Inimesed, aidake!
  • väikse cashi eest ikka ütleks vist
  • Mu mälu võib mind petta, aga minu arvates oli Saku IPO hind arvestades tolleaegset EVP kurssi 18 krooni. Aga kahjuks ei pretendeeri küll 100%'le täpsusele.
  • Ma kirjutasin mingi numbri sinna deklaratsiooni, eks vaatab, mis ametnikud sellest lähendist arvavad. Ja MEGA "15 minutit" täitmiseks ei olnud mulle sugugi jõukohane. Margus, kas te seal megas vahite ka neid deklaratsioone?
  • Ma olen selline, inimene, kes jätab asjad viimase peale.
    nii,et ma asun deklaratsiooni täitma ja neid elektroonilisi imesid vaatama alles järgmine esmaspäev.
  • Kuidas sa siis ei mäleta

Kuupäev: 1995-05-16
    Saku ?lletehase aktsiate järelturg on juba käivitunud

TALLINN, 16. mai, BNS - Mitmed investeerimisfondid,väärtpaberivahendajad ja kommertspangad on juba alustanud Saku ?lletehase aktsiate noteerimist.
    Sellest nädalast alustas ?lletehase aktsiate ostmist Suurerastamise Investeerimisfond. Teisipäeva ?htuks ei olnud fondil hinnaga 16 krooni aktsia eest ?nnestunud veel ühtegi tehingut teha.
    Fondi tegevdirektor Kristjan Hänni kinnitas BNS-ile, et mitu eellepingut on küll s?lmitud aktsiate ostu kohta, mille eest fond maksab k?rgemat hinda.Hänni s?nul on huvi Saku ?lletehase aktsiate ostu vastu lisaks kohalikele ettev?tetele tundnud ka mitu lääne investeerijat.

Kuuupäev: 1995-05-24
    N?udlus Saku ?lletehase aktsiate järele ületas pakkumise neljakordselt

TALLINN, 24. mai, BNS - AS Saku ?lletehase vähemusaktsiate ostuks erastamisväärtpaberite eest laekus taotlusi neli korda enam, kui oli aktsiaid.
    Erastamisagentuuri avalike suhete osakonna juhataja Marko Kadaniku s?nul märgiti aktsiaid ligi neli korda rohkem, mist?ttu näiteks 200 aktsia märkija saab osta vaid 46 aktsiat. Erastamisagentuuri n?ukogu kinnitas ?lletehase vähemusaktsiate müügi tulemused kolmapäeval. Avalikkusele tehakse tulemused teatavaks järgmisel nädalal, märkis Kadanik.
    Aktsiate avaliku müügi teel vahetab omanikku 20 % Saku ?lletehasele kuuluvatest aktsiatest. Kokku müüb Erastamisagentuur 1,6 miljonit aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ning pakkumishinnaga 25 krooni. Kokku pakkus Erastamisagentuur aktsiaid müügiks 40 miljoni krooni väärtuses. Aktsiate ostutaotlusi said esitada nii füüsilised kui Eestis registreeritud juriidiilised isikud, mille riigiosalus ei ületa kolmandikku p?hikapitalist.
    Iga aktsia annab Saku ?lletehase aktsionäride üldkoosolekul omanikule ühe hääle ning v?rdse ?iguse dividendidele. Saku ?lletehase aktsiate müügi l?ppedes kuulub tuumikinvesteerijale "Baltic Beverages Holding" 70 %, Eesti riigile 10 % ning väikeaktsionäridele 20 % ettev?tte aktsiatest.

Kuupäev 1995-05-25
    "Pindi Väärtpaberid" alustas "Saku" aktsiate ostmist

TALLINN, 25. mai, BNS - AS Pindi Väärtpaberid alustab neljapäeval "Saku ?lletehase" aktsiate ostmist hinnaga 18 krooni aktsia.
    "Pindi Väärtpaberite" Tallinna esinduse juhataja Mart Sillaots ütles BNS-ile, et aktsiate müki esialgu ei toimu, kuid müüginoteeringu andmine on kavas lähinädalatel.
    Mitmed väärtpaberivahendajad alustasid "Saku ?lletehase" aktsiate ostmist juba enne emissiooni tulemuste selgumist.
    Sillaots ennustas, et Saku aktsiatele kujuneb ka järelturul lai huvigrupp nii firmade kui eraisikute näol, kuna on tegemist ühega vähestest likviidsetest väärtpaberitest Eesti turul.
    "Otsuse teeb vastne aktsionär kahtlemata ise, kuid isiklikult soovitan aktsiate mahamüümisega veel oodata," ütles Sillaots.
    "Fondijuhtide AS-i" tegevdirektor Kristjan Hänni kirjutab neljapäevases "Postimehes", et "Saku ?lletehase" aktsiate ostjate hulgas olid l?ppenud emissiooni käigus enamuses eraisikud. Hänni viitab Tallinna Kaubamaja aktsiate avalikule müügile, kus enamuses olid eraisikute volitustega tehinguid sooritavad firmad."Kui kiiresti ja millise hinnaga suudavad väärtpaberivahnedajad koondada eraisikute käes olevaid "Saku ?lletehase" aktsiaid, määrabki p?hiliselt järelturul kujuneva suuremate aktsiapakkide hinna," märgib Hänni.
    AS Saku ?lletehase vähemusaktsiate ostuks erastamisväärtpaberite eest laekus taotlusi neli korda enam, kui oli aktsiaid. Erastamisagentuuri n?ukogu kinnitas ?lletehase vähemusaktsiate müügi tulemused kolmapäeval.
    Aktsiate avaliku müügi läks erakätesse 20 protsenti "Saku ?lletehasele" kuuluvatest aktsiatest. Kokku müüs Erastamisagentuur 1,6 miljonit aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ning pakkumishinnaga 25 krooni.

Kuupäev 1995-06-01
    Keskdepositoorium registreeris esimesed tehingud Saku aktsiatega

TALLINN, 01. juuni, BNS - Kolmapäeval registreeris Väärtpaberite Keskdepositoorium esmakordselt tehingud "Saku ?lletehase" aktsiatega.
    Kokku vahetas omanikku 92 aktsiat keskmise hinnaga 12 krooni. Saku aktsiate käive oli 1104 krooni. Saku aktsiate turuletulek oli kolmapäevase väärtpaberituru k?ige eredam sündmus.
  • minu mälu võib ka petta, aga minu arust müüdi neid 46 per kodanik @ 25 EVP. Kristjanile oleks soovitanud deklareerida nende soetushinnaks null, sest see poleks väga vale olnud... või mis? rahaliselt oleks vahe ju ka suisa olematu.

18 krooni ei saanud see soetamishind kohe kindlasti olla. Kui, siis ehk neil soomlastel (?), keda olla kõikjal üle maa nähtud RKOsid (olid ikka paberid meil 5 aastat tagasi :-)) kokku ostmas 500-1500 krooni per tööaasta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon