NORMA
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
EE
mis on NORMA target Teie arvates??
aasta lopus? 60? -
Andres
Vähemalt 75.Jälgi Norma arengut ja tulumaksuseaduse mõju ja muretse aegsasti Norma aktsiaid, kuni veel normaalse hinnaga saad. -
Huviline
Äkki seletad lahti, mida tulumaksuseaduse mõju all mõtlesid? -
nier
Kui tagasilööke ei tule (Venemaa, Autoliv jne...),
siis Norma hind kahekordistub. See tähendab kuskil 95 EEK-i.
Kui mitte aastalõpuks, siis peale aastatulemuste avaldamist järgmisel aastal. -
UM
Mul oleks ka kysimus tulumaksu kohta.
Ei ole mina siiani saanud täpset sotti, kuidas maksustatakse dividendidelt masktav tulu.
Ytleme Norma maksab 3kr. dividendideks, ytleme veel, et välisresidendile. Ok, 26% kraabitakse sellest 3 kroonist kohe maha. See tähendab, et dividendi saaja maksab maksu. Kuid, kas Norma peab midagi veel maksma? See kõlaks juba nagu maks maksult.
Mind tegi murelikuks järgmine lõik Norma teates (2. Kasumi jaotamine):
"Kasumi jaotamisel tasumisele kuuluv tulumaks
makstakse omakapitali arvelt."
Või olen, ma midagi valesti aru saanud.
Hansapank rääkis kah midagi, et neil 90% aktsionäridest välisresidendid ja, et see ei ole soodne uue tulumaksu seaduse seisukohalt.
Vahest keegi oskab ja võtab vaevaks asja lahti seletada.
-
Tarmo
Residendid ei maksa dividendidelt mingit maksu, mitteresidendid peavad hetkel maksma 26%.(see on praegu rahandusministeeriumis ümbervaatamisele ja tõenäoliselt läheb ka 0% peale) Norma ise peab dividendide maksmisel füüsilistele isikutele maksma 26/74 makstavalt dividendisummalt, kui makstakse dividende aga juriidilisele isikule, nagu seda on näiteks Autoliv, siis ei tule midagi maksta.Aktsiale mõjub aga soodsalt see, et ettevõtluselt tulumaks kaob, nii et kasum aktsia kohta suureneb ning tõesti on hetkel väga ahvatlev Norma aktsiat osta. Kui eelmisel aastal oli esimese kvartali kasum 33 miljonit, siis tänu tulumaksuseaduse muutusele ja paranenud majanduskeskkonnale ei imestaks ma sugugi, kui selle aasta vastav number tuleb 50 miljoni ümber. aga noh varsti näeme!Soovitan aga positsioonid aegsasti sisse võtta. -
Tõnu
Või nii on siis lood. Peab vist tõesti Normat juurde krabama, kuni mõistliku hinnaga saab? See target 75 aasta lõpuks paistab üsna mõistlik olevat.