Noh, pessimistid ? - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Noh, pessimistid ?

Log in or create an account to leave a comment

  • Huvitav, et kõik USA turu analüütikutest "karud" on jube vaikseks jäänud. Küll oli alles suur pasundamine nädal aega tagasi, kuidas "Nasdaq 3200", "turg on omadega läbi" jne. Mina ei hüljanud oma seisukohti ka kõige hullematel hetkedel ja vähemalt seni on action näidanud, et mul oli õigus.
    Jube kerge on viriseda, aga loomulikult abstraktselt...turg on ülehinnatud...Eestis sai Hardo Pajula samamoodi "geeniuse" maine..kui ma ei eksi, siis ta rääkis TALSE 250 pealt et turg on jube ülehinnatud..ja kui poole aasta pärast kukkuski allapoole, siis olid kõik sillas. Mis siis, et vahepealne 100 % upside maha magati. Peaasi, et turg kunagi kukkus!
    Will you ever back your opinions with your money? Kus teie shordid on? Ilmselt need puuduvad. Ja seetõttu ongi teie arvamused täielik ümmargune null. Sest pullid ostavad ja karud ainult virisevad.
  • Tunnistan Kallini suuremat edu NASDAQi ennustamisel nädalalõpuks. Ütlesin ka, et turgu lühiajaliselt väga raske ennustada. Fundamentaalselt on turg ülehinnatud ja seega peaks pikemas perspektiivis kukkuma. Puhtalt isiklik arvamus ja võib väga vale olla.

    Mis puutub võrdlusesse 97. a. Eestiga, siis mäletan neid mõnitavaid toone millega pessimistidest räägiti. Kuid usun, et ei eksi kui ütlen et kindlalt suuremad võitjad olid need kes 250-300 pealt lahkusid, kui need kes läksid tippu püüdma. Ja Pajulal oli 100% õigus kui väitis, et turg oli 250-l ülehinnatud. Imestan praegu, et nii vähe aega pärast börsikrahhi möödumist inimesed Eestis nii vähe konservatiivsed on. Saabub ka ilmselt USA turul put option'ite realiseerimisaeg. Ja kui ei saabu (NASDAQ sellel aastal alla 3000-ndet ei lähe), luban et USA turu teemal enam sõna ei võta.
  • Minu arvates on mõttetu paari päevast tõusu-langust aasta peale kopeerida.
    Kahe kuu eest oli minu arvamus vt. "suur depressioon on tulemas", et 2-6 kuu pärast soovitan müüa ja olen endiselt oma seisukoha juures. Loomulikult on jutt pikkadest positsioonidest ja ma ei nõusta daytrader'eid.
  • "Pasundamist ega virisemist" pole siin lehel varem näinud, vaieldud on küll.
    Marek'i üllitis on omas stiilis esmakordne. Jõudu tööle ja loe seda vahel veel.
  • Mis hinde Sa oma diplomitöö eest said?
  • kas pead õigeks, et iga päev tuleb raiuda, et turg langeb ja tehnoloogia on kallis? see oleks juba goebbelsi ideoloogia järgimine. kui ma ei eksi on nasdaq paari viimase nädala jooksul tunduvalt langenud ning pigem on õigus sinu oponentide. ise ootan maikuud, see on viimastel aastatel olnud kuu, kus kapitalivood vähenevad drastiliselt võrreldes eelnevate kuudega. eks siis selgub, kas õnnestub auru üleval hoida või mitte. ma ei usu apokalüpsise saabumist, kuid põhi ei saa moodustuda sellise liikumisega nagu toimus eelmisel nädalal. uue toetuspiirkonna moodusutumiseks on vajalik pikemat ajaperioodi.
  • mis vahet seal on,minu meelest oli sellest rahmakast alla
    küllalt,et bearid võiksid käsi hõõruda.
    see ei olnud esimene ega jää ka viimaseks korraks kui ülioptimistidel ja muidu debiilselt aktsiaid kokku ostnutel
    selline hetk saabus,kus hakati juba lähimat kõrget pilvelõhkujat välja valima.Mis tolku on pikaajalisest investeeringust kui ühe
    hetkega kõik see põrmu paisatakse.Kaotajateks jäävad need ,kes
    usuvad imedesse.
  • Kui Pajula-suguseid "kraaksujaid" ei oleks, oleks mull veelgi suurem, kukkumine veelgi valusam jne. olnud. Selliseid inimesi peab ka olema. Pealekauba oli tal ju üldkokkuvõttes õigus.
  • Tundub siiski nagu natukene jabur, et kümmekond suurt 100 aastast firmat nagu Ford, DuPont jne maksavad kokku vaata et vähem kui mõni interneti sait. Kui keegi niisama uue majanduse efektiivsusest jne lobisemise asemel ütleks, kus kurat on internetis peidus raha siis küll.
  • tonn taala maksab, et seda natuke selgitaksin
  • Mida siin ikka lühiajaliselt seletada. Ma olen absoluutselt nõus väidetega, et tippe pole mõtet taga ajada ja pikka positsiooni NASDAQ-is on antud hetkel mõttetu võtta. Täpselt samuti nõustun ma, et see nõuanne ei ole daytrader'itele, sest ega kukkumisohtlik turg ei tähenda, et lühiajaliselt jälle turg vahepealsest langusest ei võiks mingil määral taastuda.
    Võtame Eesti turu 1997. aasta lõpus ja edaspidi. Kas oli mõtet pikka positsiooni võtta TALSE = 350 punkti. Ei olnud. Sest varsti oli TALSE=alla 100 punkti. Samas oli ka selle langusperioodi ajal tõusupäevi. Ma ei ole küll konkreetselt vaadanud, kuid mulle tundub, et ega neid tõusupäevi eriti vähem ei olnud kui languspäevi, aga langused oli lihtsalt hoopis teises suurusjärgus.
    Varem või hiljem tulevad NASDAQ-il jälle tõsised päevad. Ise arvan, et pigem varem, kui hiljem.
    Põhimõtteliselt ma isegi ei taha isegi prognoosida NASDAQ-i langust, vaid pigem seda, et teised aktsiad USA turul ja muud turud pakuvad palju paremaid investeerimisvõimalusi. Samas on selge, et NASDAQ-i langust 6-12 kuu perspektiivis saab takistada vaid USA keskpanga peast segi minek (mis on tegelikult täitsa võimalik, arvestades Greenspani vanust). Kui USA keskpank hakkab intresse alandama ja hullumeelselt raha emiteerima, siis kõik varad rahas arvestatuna kallinevad. Samas tuleb muidugi inflatsioon...

    Kristjanile: diplomitöö sain "väga hea", aga see ei loe. Pigem on oluline see, kas järeldused osutuvad õigeteks. Mul on vähemalt hea meel, et ma selle 70 lehekülje kirjutamisega niisama ei piinanud, vaid panin kirja oma arvamuse sellisel teemal, mis mind ennast ka huvitas. Nüüd on vähemalt huvitav vaadata, kas tegelikkus nendele prognoosidele vastab. Siiani on päris hästi läinud.
    Mul on tegelikult mõtted ka järgmiseks tööks olemas. Nimelt erinevate riikide valitsussektorite võlakoormused ja riikide võimalik käitumine, kui see süsteem hakkab kinni jooksma.
  • Greenspani vanusest tulenev nõtrus on kyll vale eeldus.
    USAs küll saladuseks ei jää kui keegi on nupust nikastunud. Kogu süsteemi ühele kaardile välja mängida on pisut pealiskaudne.
  • Miks see USA siis nii eriline on? Seal on minu arust inimestel ka looduslikud eeldused olemas, et kõike uskuda, mida räägitakse. See omakorda tähendab, et "igasugused" võivad seal võimul küll. "Lambakarja" sümptomitega ühiskond, millel on hästi läinud ainult seetõttu, et viimase 50 aasta jooksul on paljud targad inimesed juhuslikult seal otsustanud elada ja kogemata kukkus NSVL enne kokku kui USA ise jõudis seda teha.
    Minu jaoks on ikkagi Hitleri fenomen Saksamaal märksa uskumatum kui see, et näiteks avastatakse, et keegi USA presidentidest oli või saab olema hullupaberitega.
  • Lambaid on seal tõepoolest rohkem kui mujal maailmas, aga proportsionaalselt rohkem on ka arukaid inimesi.
  • Ma ei tea, kas neil õnnestub vaikselt õhupall tühjaks lasta või käib pauk? Igal juhul on nad katset teinud.
  • Vabandused, kui keegi end minu kõnepruugi tõttu solvatuna tundis.
    Püüan edaspidi korrektsem olla.

    Seisukoha täpsustuseks niipalju, et Nasdaq võib küll suvekuudel "trading range'i" sattuda nii 4000-5000 punkti vahele umbes, kuid ma ikkagi leian, et just USA tehnoloogiaaktsiad pakuvad ka pikemas perspektiivis (6 kuud-1 aasta) suurepäraseid kasumivõimalusi. Nagu keegi siin ütles, USA turg on usalduse peale ülesse ehitatud ja kui miski sellele usaldusele suurt pommi alla ei pane, siis tõus jätkub.
  • Olen absoluutselt nõus. Selline vaikne maandumine on parim, mis juhtuda saab. Kui turg on võimeline ise alla tulema ja seda ei ole vaja intressimäärade tõstmisega sundida, siis asi toimib. Siiani on USA keskpank väga õigesti asju seadnud. Võib-olla oleks pidanud ehk juba mõnevõrra varem reageerima, aga ... kes teab.
  • 6-12 kuud - pikaajaline??
    Ma olen ka suhteliselt kindel, et 4000 punkti tasemest liigub NASDAQ kiiresti läbi ja kui 3500-4000 punkti tase jääb mõneks ajaks (2000. aasta lõpuni), siis on see parim, mis pikaajaliste NASDAQ-i investorite jaoks juhtuda saab. 3-5 aasta perspektiivis: tõus absoluutselt võimalik ja ka reaalne.

  • Arvan, et NASDAQ-il selekteerib turg paremad aktsiad välja, millel on ka tõusuruumi. Sellised XXL.EE taolised lähevad kas pankrotti, ühinevad, võetakse üle jne. Arvan, et toimub konsolideerumine ja globaliseerumine.
  • Kui ajalugu vaadata, siis esmasele suuremale langusele on alati järgnenud kerge tõus. Seejärel tuleb juba tegelik kukkumine. Eilne päev kinnitab seda trendi ja ise olen veendunud, et langus sellel nädalal jätkub ja kuu perspektiiv: NASDAQ 3000 kandis
  • US ütles 10.04

    "6-12 kuud - pikaajaline??
    Ma olen ka suhteliselt kindel, et 4000 punkti tasemest liigub NASDAQ kiiresti läbi ja kui 3500-4000 punkti tase jääb mõneks ajaks (2000. aasta lõpuni), siis on see parim, mis pikaajaliste NASDAQ-i investorite jaoks juhtuda saab. 3-5 aasta perspektiivis: tõus absoluutselt võimalik ja ka reaalne." (US)

    Nii ma ütlesin ja indeks oli siis vist 4300-4400. Nüüd ma pean ütlema, et see minu kõige positiivsem stsenaarium Nasdaq'i jaoks(3500-4000) ei jää püsima. Need, kes 11. maiks 3000 punkti ennustasid, peaks päris õigel teel olema. Õnneks on korrektsioon olnud piisavalt järsk ja Eesti turu heade tulemuste ootuses (järgmised 2 kuud) lõpevad ehk ka maailma suuremate turgude värisemised ära.
    Jälgige USA keskpanga järgmiseid samme. Need on minu diplomitöös tehtud järelduste seisukohalt üliolulised. Prognoos: varsti on Greenspan turgude korrektsiooni jätkumise pärast mures ja hakkab rääkima intresside alandamisest. Samas on see inflatsiooni seisukohalt liiga varajane samm, aga mis teha... Tuleb mõnevõrra kõrgem CPI. Samas ei saa ma aru, kuidas USA taolises riigis seda üleriigilist CPI-d ikka arvutatakse. Isegi elementaarsete kaupade hinnad ju erinevad linnades mitukümmend protsenti.
  • too näiteid, milliste elementaarsete kaupade hinnad erinevad osariikide lõikes?
  • ma nagu lisaks seda , et kui kuskil kukub, siis kukub kõik st kõik turud nii et nagin.
  • Võta kasvõi piima hind. Seal on mingid meie jaoks imeliku mahuiga piimapakid, aga hinnad olid erinevates (ja sugugi mitte kaugetes linnades) vastavalt 7.50 ja 10.50 USD või midagi niisugust. Sama asi, elementaarne kaup, aga tarbijale hinnad nii tohutult erinevad.
    Järgmise nädala alguses võin isegi öelda, mis leheküljelt netis need hinnad saadaval olid.
  • Tarbijahinnaindeksi arvutamisel ei mõõdeta erinevate piirkondade kaupade hinnaerinevusi, vaid üritatakse mõõta võimalikult samade kaupade hinnamuutusi. Inflatsioon puudub, kui hinnad jääved erinevates USA piirkondades samaks, sõltumata sellest kas piim maksab ühes kohas 10 ja teises 7 USD.

    Greenspan võiks tihedamini US diplomitööd lugeda ja teha otsuseid, mis on tõesti olulised, ehk siis just US diplomitöö seisukohalt olulised.
  • Üldiselt müüakse USAs nelja-liitristes nõudes piima. Piima hinda võrreldakse bensu hinnaga. Eelmistel aastatel oli selline värk, et piim oli odavam kui bensiin mida pandi väga imeks ja millele juhiti tähelepanu. Nii, et piimahind 7.50 ja 10 usd on natuke mööda pandud. Neljaliitrine piimanõu maksab umbes 1.50 USD

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon