HANSA Ida-Euroopa kõrgeima reitinguga - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

HANSA Ida-Euroopa kõrgeima reitinguga

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's määras Hansapangale pikaajalise võlakohustuste reitingu BBB ja lühiajaliste võlakohustuste reitingu A-2. Nimetatud reitingutasemed on kõrgeimad, mis S&P ühelegi Kesk- ja Ida-Euroopa kommertspangale on määranud.

    EPL online uudistest

    Annab ka see aktsiale midagi juurde või on see turu poolt juba ammu hinda sisse arvestatud?
  • HP on täna ilmselt tugevalt allahinnatud aktsia. Emotsionaalselt mõjub iga Nasdaqi kukkumine ka meile. Kahju ainult et kui kukkub mingi internetikompanii aktsia, kellel ei ole mingit tulemust ajaloost näidata ja tulevik on ka suhteliselt arusaadav ainult kitsale sektile (mingil hetkel tahavad omanikud näha ka reaalseid rahavoogusid ja kasumeid, mitte elada ebarealistlike ootuste ootuses) mõjutab ka näiteks HP aktsia liikumist. Kas keegi teab näiteks (meelevaldne näide), mil moel mõjutab Microsofti killustamine HP tulemusi?
  • Microsofti killustumisega tuhmub helk silmis eesti sajal aktiivsel investoril. Eesti turg elab ja tuksleb omasoodu, siinset mõjutavad hetkel siiski nii halvad, kui ka head uudised ühtmoodi - suunaga alla. Kui aus olla, siis kolme-nelja aktsia listimist päris nagu turuks ei saa nimetada.
  • buy HP. teisisõnu HP ja Nasdaqi vahel seost otsida on sama jabur kui lehmale lennuõnnetuse detaile selgitada. Ootaks ikka 19.04 avaldatavad tulemused ära ja kui vastavad ootustele (arvan et ületavad ka kõige optimistlikumaid ootusi) siis osta. Teisiti käitudes täna ja otsida mingit müstilist seost mitteseonduvate muutujate vahel on vist üleemotsionaalsusest tingitud lollus. Mida arvavad Kristjan ja Sven, kas buy, hold or sell?
  • HAP = BUY. Praegu on selgelt tarkade ostjate ja mitte eriti tarkade müüjatega turg HAP-is. HAP-i targetid erinevatel "majadel" 150-170. Neid ülespoole tõsta pole ka eriti keeruline.
  • üks Prantsuse päritolu "maja" tõstis nädala algul aastalõpu targeti suisa 177 peale
  • Kuigi meie HP target on üks tagasihoidlikumaid, me põhimõtteliselt nõustume mõttega, et ega peale hansa eesti turul mingeid valikuid pole.
  • Soovitaksin Hansat osta. Kõrge reiting peaks ka aktsia hinda veidi ülespoole liigutama ja pikemas perspektiivis peaks välisraha odavamaks muutuma.
  • Kõik on nõus. Kas keegi vastu ei olegi?
  • Kuidas turg regeeriks Indrek Neiveldi väljavahetamisele rootslase vastu? Kas mingi uimane(?) roootslane oleks huvitatud varade tootluse säilitamisest?
  • Kas Hansapanga tootlus ei jäänud ju swedi tootlusele alla, lisades ka maariski peakski Hansapank swedist rohkem teenima ehk kokkuvõttes tootlus võiks isegi kasvada. Kui Neiveltil on võibolla kohati piinlik (naljakalt kõlab) teenustasusid tõsta, siis swed kalkuleerib, kui saab, siis miks mitte.
  • Ma ei nõustuks väitega Nasdaqi ja HP ehk Eesti turu seostamatusest. Ulatuslikuma ja kiire languse mõjul võib kaasa minna ka Dow. Raske uskuda, et kui intressimäärasid veel tõstetakse, jääb Dow ikka liikuma 11 tuh. kanti või tõusu jätkama. Suurtel turgudel toimuv aga Eestit mõjutamata ei jäta. Seos ei pea aga olema võrdeline ega ilmnema tingimata järgmisel päeval. ootan huviga tesiste arvamusi.
  • Praegune seis Ameerika turgudel = kaadriga põnevusfilmist, kus auto pärast vihast rallit kahe rattaga üle kuristiku serva on sõitnud ja on jäänud selle äärele kõikuma. Nüüd on tarvis sõiduseltskonnal eluga autost lahkuda. Seda on tarvis teha nii, et auto säilitaks tasakaalu ja sügavikku ei kukuks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon