Optical networking - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Optical networking

Log in or create an account to leave a comment

• Üks hariv lugu mõistmaks, kui kaugel on veel täielikult optilised võrgud.

http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=40
  • Amdahli seadus ütleb, et liini kiirus on määratud selle aeglaseima komponendi kiirusega.

Duckeri seadus ütleb, et raha liigub süsteemi äielikuks toimimiseks vajaliku puuduva komponendi tootja taskusse.

Gilderi järeldus neist kahest seadusest:
    Puuduv komponent on täna valguskiirusel toimetav odav kiip. Raha liigub seega optikakiipide tootjate suunas.
  • Mis optikakiip on? Pole juhtunud kunagi midagi säärast lugema. Kas idee tasemelgi üldse midagi olemas on( nagu räägitakse aatomi olekul toimivast arvutist).
  • Ega ei ole. Esialgu üritatakse kõvasti optilist transistori tekitada aga ega seegi lihtne pole.
  • Olen vaadanud pisut Avanexi (AVNX) ja ostnud kahel korral viimaste päevade jooksul(k.a. täna)
    Seni küll miinuses, aga ega kolme päevaga rikkaks saagi.
    Avanex toodab radikaalselt uusi footonprotsessoreid(pea piiramatute laiendamisvõimalustega)
    Teise lähenemisega on Inglise Bookham Technology(BKHM), kuid mulle tundub, et neil pole veel õieti tooteid.
    Avanexi kliendid on näiteks Cisco jt.
  • Hilisõhtuseid optilisi mõtteid veiniklaasi juures.
    Esiteks, mõtted pole originaalsed(kahjuks veel), vaid kuuluvad Simon Cao-le(Avanexi CTO) läbi Gilderi sule.

IP protokoll oli suurepärane leiutis. Me oleme just vabanemas telefoniajastule tüüpilisest jadaühenduste maailmast kui ......
    oleme tagasi pöördumas jadaühenduste maailma.
    Mis on juhtumas?
    IP protokoll põhineb info pakendamisel pakettideks mida suunavad võrku juhtivad marsruuterid (Cisco leivanumber). Asja nimi on Time Division Multiplexing(TDM), see tähendab, et koormust reguleeritakse pakettide ajalise järjekorda seadmisega.
    Kuni...
    Mängu astub optika. Täna jagatakse juuksekarvast õhem fiiberkiud 160 värvikanakiks. Ühte fiiberkaablisse on kommertsiaalselt ratsionaalne panna kuni 864 fiibrikiudu.
    Avanex on murdmas paradigmat. Simon Cao väitel on Avanex edukalt eksperimenteerinud tuhande värvikanaliga. Sealt edasi on avanemas tee sadade tuhandete värvikanaliteni.

Punkti A ja B vahelist optilist otseühendust värvikanali baasil kutsutakse lambdaks.
    Ahjaa, see tähendaks kümneid miljoneid lambdasid ühes fiiberkaablis.
    Mis tähendab....
    Mis võib tähendada, et kõikide asjasthuvitatute vahel on justkui otsetraatühendus.
    Mille läbilaskevõime algab sõnaga giga...

Mis tähendab, et võime pakkuda andmevahetust muutub pea sama haruldaseks kui õhk.
    Muide, Craig McCaw praegune firma XO Communications(XOXO) pakub juba täna firmadele integreeritud andmeteenust. Kohalikud, kaugekõned, broadband internet - kasuta palju tahad -püsikuumakse eest.

Optiline võrk on kommunikatsioonisektoris lubamas revolutsiooni mida me veel õieti ette kujutada ei oska.
  • Mitel Semiconductoril (MLT) on optilise kiibi töötav prototüüp juba mitu kuud valmis ja järgmise aasta algusest ka ilmselt tootmises. Aktsia hind aga on viimasel ajal üsna ühemõtteliselt alla poole liikunud.
    Optilise kiibi suur eelis seisneb selles, et ta suudab töödelda valgussignaale ilma neid vahepeal elektrilisteks muutmata.
  • Decibel:
    Optilise kiibi all mõistetakse aravtavasti valgusssignaalide töötlemist valgussignaalidena. See pole mitte tema eelis, vaid olemus.
    Kui säärane asi olemas, siis on see väga huvitav. Tahaks ise ka midagi lugeda. Gorilla G kirjutab ülal, et optilist transistorit üritatakse alles luua. Minu maailmapilti (täna) aga kiip transistorita ei mahu. Kui saad aidata, ole hea.
  • Samas möönan, et optiline kiip või protsessor või tema toimimise printsiip ei pruugi absoluutselt kokku langeda meie poolt eeldatavaga.
    Näiteks: koolis tehti kord mingi laboratoorne töö asjaga, mida nimetati pneumaatiliseks arvutiks. Häguselt mäletan, et toimis see kuidagi nii: mingi anuma täituvus või rõhk selles oli integraal läbi toru juhitava gaasi mingist parameetrist.

• Ohh-jah! Siin on siis kenasti kaks asja pudruna läbisegi koos:

Esiteks see, et optiline kaabel on viimase 10konna aasta jooksul igasuguse kommunikatsooniinfra ehitajate lemmik, sest lõppseadmete vahetamisega on saada praktiliselt lõpmata suure läbilaskevõimega ühendusi. Lähiaastil ilmselt sajad ja tuhanded Tbps kiu kohta suhteliselt tavaline.

Teine asi ehk siis all-optical networking on siis mure sellest, et suurtes võrgusõlmedes kujunevad mingit ühte konkreetset jaotusseadet (switch, router vmt) läbivad mahud nii suureks, et seda on tänaste meetoditega töötlevaid seadmeid on ehitada kole kallis. Sellel kohal tulebki sisse mitmel pool maailmas aktiivselt tehtav töö liiklust optika (ja mitte IP pakettide) tasemel jagavate seadmete tootmiseks.

Kel paarikümne aasta turu kasvuprognoose meeldib imetleda vaatab näiteks siia.

• to Pitsat
    Pean tõesti osaliselt oma sõnad tagasi võtma, Mitel ei saanud valmis mitte optilist kiipi vaid seadme mis suudab mixida valguslaineid. Tihti juhtub nii, et loed ainult pealkirju ja ei jõua uudistesse põhjalikumalt süveneda. See 11. augusti uudis ise oli selline: Mitel unveils breakthrough optical chip
  • Kas optiline sektor käitub kui Nasdaq steroididel?
    Silma järgi tähelepanek.
    Optikasektor tundub indeksi suhtes tänasel volatiilsel turul liikuvat tuntava võimendusega.
    Ka üles, mitte ainult alla. Ei uskunud koju tulles hästi numbreid: Avanex +35%, JDS Uniphase +16%.
    Viimase aja leidudest indeksiga negatiivses korrelatsioonis on XO Communications, mis täna langes, indeksi vabalanguses olles aga püsis või isegi tõusis.
  • Huvilistele kimbuke fiiberoptikaga seotud ettevõtteid koos eilse megatõusuga

SymbolLast TradeChange
    SCMRDec 559.74+13.30+28.65%
    CIENDec 599.50+19.31+24.08%
    FNSRDec 529.00+4.50+18.37%
    AVCIDec 532.50+14.50+80.56%
    GLWDec 569.50+8.00+13.01%
    CORVDec 541.12+8.81+27.27%
    ONISDec 564.00+9.94+18.38%
    JDSUDec 568.69+10.12+17.29%
    NEWPDec 596.00+21.06+28.11%
    DIGLDec 549.50+13.69+38.22%
    SDLIDec 5246.00+33.94+16.00%
    NUFODec 534.20+11.15+48.39%

• To scrooge
    Sul on vist pikemaajaline kogemus optikasektoriga.Esitaks mõningad küsimused:
    XOXO-kas teda ei peaks liigitama CLEK`ide alla ja sellest johtuvalt eemale hoidma (FCC ?).Ostsin ise üleeile. Paari tunni pärast tegi kohe -13%.
    Eilse suure tõusuga sai väikeses plussis välja. Pärast kadus põhi jälle.
    Kas WCII pole tugevam (CSCO funding)?
    Mida võiks Avanexiga sarnastest komponentidetootjatest jälgida? Võivad olla ka väiksemad tegijad.
  • to Kevin:
    Jesus, sa ostad aktsiat ja ei oska seda isegi liigitada ning lähed -13 % vabatahtlikult? Masendav.
    You lucky sonofabitch, et tõusuga pluss välja said.
    XOXO on üks kõvemaid CLECide hulgast, aga see ei tähenda veel et nad pankrotist pääsevad.
    Kui tahad vähegi pimeduses kobamist vältida, subscribe www.briefing.com ja loe kõike mis seal optical sectori kohta on kirjutatud. Maksab ainult 9.95 kuus, säästad tõenäoliselt rohkem kui õppust võtad.
  • to kevin:

Õige, XOXO on nn.CLEC ja optilise tehnoloogiaga pole otseselt pistmist.
    XOXO on riskantne, ent pikaajaliselt tohutu upsidega. Neil on kõik mis vaja - Tugev ja kogemustega management, kes näinud ka vägagi halbasid aegasid(MCI-st näiteks), funding järgmise aasta lõpuni ning miljardär Craig McCaw(mees keda junkbonditurud usaldavad, McCaw Cellular laenas kunagi 4 miljrd USD tootes samas tollal uuel turul megakahjumeid). Üks Goldman Sachsi USA soovituslistis olijatest.

Optikast. Kogemusi pikaajalisi pole, kuid sisetunne ütleb, et see asi pole ainult hype.
    Gilder oma detsembriraportis ennustab järmise kümnendil sektori mahuks triljoneid dollareid.
    Liidriteks ennustab Avanex-i(AVNX), Norteli(NT), JDS Uniphase-i(JDSU) ja Cornig-it(GLW).
    Gilder listi uus firma detsembris on New Focus ( NUFO), kes on 2001 alguses turule tulemas uut tüüpi tunable pooljuhtlaseritega.
    Loomulikult on oma sõna öelda ka nii mõnelgi muul tekkivatest tuhandetest tegijatest.

• Lightreading.com avas Optical Networking sektorit käsitleva uue tasuta . Tasub silm peal hoida.
  • Jätkaksin veel XOXO teemadel, kuna ta figureerib LHVD populaarseimate aktsiate nimekirjas.

Scrooge, ütlesid "XOXO on riskantne, ent pikaajaliselt tohutu upsidega. Neil on kõik mis vaja - Tugev ja kogemustega management, kes näinud ka vägagi halbasid aegasid(MCI-st näiteks), funding järgmise aasta lõpuni ning miljardär Craig McCaw."

Tean, et sinu jaoks on management olulisem kui idee, kuid ikkagi...

Minule XOXOd selliste argumentidega pole võimalik söödavaks teha. Tahaks teada, mis teeb XOXO ärimudeli efektiivseks muude analoogsete firmadega, kuidas ta on kaitstud tiheneva konkurentsi eest jne. Millest sa järeldad, et tal on pikaajaliselt tohutu upside (peale selle, et tal on hea management)?

Tuhlasin ka ise natuke uudistes ja üks hea lause jäi silma: "The Company is also North America's largest holder of fixed broadband wireless spectrum, with licenses covering 95 percent of the population of the 30 largest U.S. cities and a partnership with licenses covering all of the top cities in Canada." Lisaks on tal hulgaliselt fiibrit mööda suurlinnu laiali.

See wireless broadbandi coverage on küll muljetavaldav, kuid kas see on piisav? Kuidas selle spektriga seal laiemalt lood on? Oletan, et ta ei ole siiski spektrimonopolist ja midagi on ehk võistlejatele kah jäänud? Jne, jne...
  • Lightreading avaldas täna oma nimekirja suurima tõusupotensiaaliga optikakomponentide tootjate aktsiatest. Ajahorisont aasta 2001, kuigi hinnatud on firmade pikaajalisemat potensiaali.

Olen ise üks sektorisse uskujatest ja arvan, et optikasektorit võib täna võrrelda protsessoritootjatega nende algusaegadel. On tõenäoline et nii mõnigi saab olema neist tulevikus Inteli sarnane täht.

1 Avanex
    2 OCPI
    3 Xilinx
    4 New Focus
    5 Ciena
    6 Osicom
    7 Sycamore
    8 JDSU
    9 Solectron
    10 Juniper

Ise olen tasapisi soetanud pikaajalist AVNX-i positsiooni, kavatsusega peale 23.01 kvartalitulemuste avaldamist veel juurde osta. Avanexi käekäiku katsun edaspidi lähemalt jälgida.
    Ilmselt tahaks midagi portfelli lisada - kaalunud olen NUFO-t,XLNX-i, Solectroni, JDSU-d.
    Kellelgi mõtteid?
  • scrooge,

AVNX sell,
    NUFO hold,
    XLNX hold,
    JDSU sell,

optikasektorit võrrelda protsessoritootjatega...,hmmmm:-)..ei viitsi hetkel lõõpima hakata.
  • Gilder on nimetanud JDSU:t optika Inteliks.

teremere, sinu viimases kommentaaris pole mitte bittigi informatsiooni. Milleks seda siia publitseerida?
  • GorillaG,
    Gilder eee kes?... võib nimetada JDSU:t optika microsoftiks kui soovib...Ja Gorilla,informatsioon on tasuline,informatsioonil põhinevad arvamused aga tasuta.

Milleks seda siia publitseerida?

Publitseerin tasuta arvamusi neile,kellele sellest,mu arvamustest siiani on tolku olnud.Kui sulle pole tolku olnud,milleks küsida...

• Asjadele võib vaadata erinevalt.
    Minu kui optikasektori harrastusvaatleja arvamus:
    Avanex on hetkel lubavaima tootepotensiaaliga firma.
    Avanexi PowerMux footonprotsessorid on täna väljaspool konkurentsi, lisaks olulisel määral ka patentidega kaitstud(rohkem kui 30 veel pending).
    Nende laboritingimustes saavutatud 1000 lambdat on kaugel ees siiani saavutatud 160-st.

Mis peamine, Avanexi tehnoloogia võimaldab 1000 lambdalt liikuda väidetavalt ka kümnete ja isegi sadade tuhandeteni.
    Samas on Avanex tooteportfell kontsentreeritud ja firma risk seetõttu suhteliselt suur. Samas tõusupotensiaal meeletu...

Kes tahab väiksemat riski/saab lubada vaid üht optikaaktsiat, sellele sobib paremini JDSU.
    JDSU-l on lai tooteportfell, ulatuslikud kliendisidemed, kogemustega, tugev meeskond, siiani ülihea track record.

Selles, et kommunikatsioonisektor liigub optika poole ja kasvab oluliselt kiiremini kui traditsiooniline protsessorite tootmine ei kahtle.
  • Äsja Avanexist loetut.
    Avanex kavatseb märtsis toimuval konverentsil demonstreerida esimest täisoptilist(switchide ja ruuteriteta) metrovõrku.
    200 km ring kasutab esialgu 32 kanalit.
    Powermuxi järgmine versioon võimaldab 32 pikamaaühenduse HUB-st metro alale tekitada 100 täiendavat alakanalit ,
    mis teeb kokku 3200 alamkanalit fiibri kohta.
    Loetu kinnistab veendumust, et Avanex on tõenäoliselt revolutsiooniliseimat tehnoloogiat valdav ja arendav firma kommunikatsioonisektoris.
  • OK scrooge,

Asjadele võib vaadata erinevalt...kuidas ma siis asjale AVNX vaatan.Väga lihtsalt.Annaksin vendadele veel nohh,nii aasta-poolteist jagu aega atra seada.Kui selle aja jooksul hind alla 100$ ei kuku ja ütleme, jääb "püsima" 150-ne kanti,kaaluksin seda tegelast pikaajalise investeeringuna.Seniks aga,võtaksin kasumi-kahjumi välja iga suurema tõusu ajal.
    Miks?Tegemist on spekulatiivse aktsiaga,sellepärast.Pika-ajalise investeeringuna näen hetkel nt. CIEN.

Ja ega sa,scrooge ometi ei usu,ei looda,et sa tead midagi,mida keegi kuskil juba ei tea...Kõik,mis on teada avalikkusele ning ka väljavalitutele...on kirjas aktsia hinnas ning selle liikumises.

Nii et hetkel vaatan asjale nii,et sa spekuleerid oletatava AVNX ilusa tuleviku suhtes,mitte ei investeeri pikaajaliselt aktsiatesse,mida nimetan:"kus on, sinna tuleb juurde"

Aga nohh,asjadele võib vaadata erinevalt...
  • to teremere:

Ma ei usu, et kellelegi on siiamaani olnud tolku arvamustest ilma loogilise põhjenduseta. Selliste buy/sell/hold soovitustega külvatakse meid niikuinii igasuguste analüütikute (jutumärkides ja ilma) poolt üle päevast päeva. Ja ka sel juhul, kui mõnda analüütikut on põhjust nii pimesi usaldada, küsiks temalt ikkagi ka ajahorisonti.

P.S. teremere, võib-olla avaldad oma hinnakirjad, äkki läheb kaubaks :)
  • GorillaG,
    loodan,et vastasin su küsimusele põhjenduste osas juba loos scroogeile.Loogika kuulub nüüdsest tasuliste teenuste hulka.:-)Aga nohh,olen sellest "loogikast" siin foorumil ka päris palju juba lobisenud,nii et kui huvi on,aita ennast ise.
    Sanderiga on meil selle-alane diskusioon teemast-teemasse arenemas,ja ma lihtsalt ei viitsi algusest alata,sry...pikk jutt.Nohh TA ja EW jne...

Kõik eelnevad arvamused andsin hetkel pikaajalisest investeerimisest lähtudes,sest sellest oli siin teema all ka juttu.

Nii,hinnakirjadest.Informatsiooni edasimüümisega ma ei tegele.Kui sul on huvi konkreetse infi vastu,oskan ehk soovitada.
  • teremere,
    Sinu tasulise teenuse jutt on lühinägelik. Meie eesti kogukonnast pärit investorid on USA turgudel tugevamad ja võimekamad siis, kui aktiivselt vahetatakse kogemusi, misläbi igaüks annab midagi teisele ja samas ise õpib midagi. Lihtsustatud skeemi kohaselt toimub aktsiaturul ju üksteise koorimine, täpsemalt: targem, kavalam, osavab lüpsab nõrgemat, rumalamat jne. Sinus väljendub tüüpiline eestlaslik kadedus, et naaber saab sinust äkki rikkamaks. Eestlaste üksteise koorimine USA turul on peaaegu võimatu. Küll aga oleks soov koos tugevaks saada ja aktsiaturul näiteks pügada ameeriklasi. LHVD on ühisõppimisel ma arvan, et enamusel foorumi külastajatele investeerimisotsuste tegemisel suureks abiks olnud (k.a. sinule, või eksin?) ja soovitan sinulgi lahkesti oma tarkusi kaasmaalastele jagada. Ühtsuses peitub jõud. Muide, ega sa juhuslikult hiidlane ole?
  • riskija
    Jutt kogemuste, oskuste, teadmiste, jne olulisuse ja nende vahetamise kasulikkuse kohta on õige.

Aga teremere materdamise tõsimeelsusega pingutasid sa vähe üle.
    Ka LHV-s on palju rohkem omakasupüüdlikke eesmärke silmas pidavaid etteasteid ....
    ..., kui seda on teremere kergelt lõõpivad naljatoonil tehtud avaldused.

Surmtõsiselt ikka edasi....
  • riskija,
    miks sa arvad,et ma olen ,kuulun "eesti kogukonnast pärit investorite" hulka?
    Kas "tüüpiline eestlaslik kadedus" väljendub minu puhul ka näiteks selles,et alates septembri algusest 2000 karjusin üle delfi ja siinse foorumi,ajal mil LHDV kutsus üles usasse investeerima,et turule trügivad sellisel ajal vaid lambad ning tainapead?
    Kas tüüpiline eesti kade helistab läbi oma tuttavad 2 nädalat enne 1997 börsikrahhi Eestis ja mujal ilmas,seletades,kuidas asjad tegelikult on?

Olen juhuslik mööduja,kelle tähelepanu sai siinsele foorumile tõmmatud tolle septembrise kampaania tõttu.Ja Eesti on mulle maa siin ilma peal,kus sündinud olen,ei enamat...

ja et naaber saab minust äkki rikkamaks,on asi,mis mind kõige vähem huvitab,õigemini absoluutselt mitte.

Ja kui juba läks endast rääkimiseks,siis ei,hiidlane ma ei ole.Olen aga jahh ühe saarerahva seas elanud päris pikka aega...

Sellega panen teemale 'teremere' punkti ja olen ka edaspidi nõus lahkesti oma "tarkusi" kaasmaalastele jagama,nagu sa soovitasid...

• Leidsin AVNX (isiklik lemmik tehnoloogiafirma)kohta ilusa presentatsiooni, mis annab lihtsa ülevaate nende tegevusest / perspektiivist
    (t o h u t u ):

http://media.corporate-ir.net/media_files/NSD/AVNX/AVNX_112800/sld001.htm

PS. Pln. mitte unustada, et iga üksikaktsia seotud suure riskiga

• Kas oli mingi halb uudis, et nad kõik langevad?

Kaspar
  • AVNX-il oli ju üpris hea kasum.

Kaspar
  • Analüütikud rebisid Corning-i reitinguid allapoole.
  • no kuule scrooge,(isikliku lemmik tehnoloogiafirma asjus)
    niisugune järjekindel turuga vaidlemine paneb mind kahtlustama,et põed armuvalusid nagu Veiko kunagi GSTRF-i puhul!

PS.nagu ma aru saan,on sul midagi olnud pistmist Hansapangaga.Kas mu üks siin-ne arvamine,et põletasite HP seltskonnaga enda näpud Venemaa turul nii ära,et selle tulemusel tuli pank rootslastele maha müüa...et suuremat katastroofi Eesti majanduses vältida.Kas mu selline spekulatsioon on väga mööda arvatud?

Igatahes su siin-ne isiklikust aktsia-lemmikutest rääkimine kinnitab mu arvamust.See aktsia,AVNX on ju langustrendis!
    Aktsia-lemmikud saavad ju vaid olla sellised,mis investorit rikkamaks teevad.Ja kui enam ei tee,tuleb nad maha müüa...

Mis puutub ilusatesse presentatsioonidesse,siis sellelt alalt on üheks mu lemmikuks olnud IMON.Tegemist oli revolutsioonilise tehnoloogiafirmaga, interneti ümbersünnile alusepanijaga.(vaata viimane kvartal 98)
    :-D
  • kas LHV kaudu ei saa osta OCPI`d. Proovisin täna.Ei õnnestunud. Sellel on vähemalt sektori kohta korralik P/E, või mida asjatundjad arvavad? Kas AVNX mitte veel kallivõitu pole, aktsiaid 65,2M ,tänane sulgemishind 60,5. Mar.cap. 3,95B. Kvartali kasum 47,9M.
    Siis veel selline küsimus,kas insaiderid võivad enne lock up`i aktsiaid laenata ja maha müüa?
    Kuidagi mõne puhul on sellise stsenaariumi moodi.
  • Avanex on suure spekulatiivse käibega. Avanexi päevakäive teisendatuna Hansapangale oleks ca 800 mio krooni päevas. Iga päev. Seega altis ka Corngi downgrad-le. AVNX langes aga tulemuste järel.

Üks arvatav põhjus CEO Walter Alessandrini ettevaatlik toon telefonikonverentsil.
    Ütles, et prognoosidest peavad kinni, kuid tundis muret majanduse üldise käekäigu eest.

Käesoleva Q müüki plaanivad nad 52 mio USD, mis ainult Q-Q kasv ainult 8%(sel Q oli 38%).
    Kasv kiireneb edaspidi seoses uute toodete, eriti PowerShaperi müügi algusega juunist alates.

Pikaajaliselt tundub kõik olevat OK, firma on endiselt pea väljaspool konkurentsi. Jälgida tasub Chorumi(seni private) ja Bookhami(BKHM) tegemisi.

Avanex on viimasel kvartalil juurde võitnud olulisi kliente nagu Nortel ja suutnud vähendada Wordcomi osakaalu müügist(siiski veel 1/2)

teremere: kumb on teinud rohkem raha- Buffet või Cramer. Nõus, Cramerit jt. saab pidevalt lugeda / kaubelda. Kas oled proovinud lugeda TheStreeti või mõne teise uudiwire-i lainetena käivat pessimismi ja soovitusi viimase kolme aasta jooksul näiteks AOL-i kohta. Proovi, ja pane graafik kõrvale.

Iga üksikaktsia on riskantne, isegi kohalikud, kuigi me seda sageli salata tahame. Hansapank on hea story. Võin omi arusaami jagada küll kui keegi avab vastava teema.

IMON-st polnud kuulnud, aga vaatasin järgi: softifirma, 33 töötajat, 9 kuu müük 384 tuhat USD.
    Imelik, et säärane firma üldse public on.
    Vaatan tegevusala, numbreid ega suuda leida ühtki seost.
    Hilja kah vist juba :-)
  • Ja Corning rebis JDSU allapoole. LU ja NT vähem õnne vedasid ka JDSU allapoole. JDSU turupositsioon paistab igaljuhul tugev. Pumplaserite turust ühinetava SDL-ga 70-80%. Kas siit tuleb monopolilahend? Vähemalt põhitegevus on kasumis.
  • Kevin, OCPI ja teiste sümbolite lisamise kohta saad täpsemat informatsiooni klikkides siin.
  • scrooge,
    ahh,ma ei viitsi vaielda...lihtsalt ma ei saa aru,mida turul optimismi ja pessimismiga peale hakata,sellepärast ma irisen AVNX-i kallal, kogu LHDV pikaajalise 12% loo puhul jne...rääkimata tollest septembri alguse kampaaniast.Seda peaks ju igaüks teadma,et enne oktoobri madalaid aktsiaid ei osteta...

Aga nohh,nüüd lõbusama juurde.IMON,haa:-D,tegemist oli pankroti äärel sporditarvete kauplusega,mille ühed vennad üles korjasid ning softifirmaks kuulutasid.Ja seda ikka võimsalt kohe...ja oi seda optimismi siis...:-D
    jahh,Imelik, et säärane firma üldse public on,oli....ja veel imelikum,et ta oli ka marginable kunagi.Aga nohh,optimism ja pessimism teeb imesid.

• Jaanuari Scientific Americanis on eriraport optical networkingust, päris mitu huvitavat artiklit nii tehnoloogiate, switchingu kui ka routingu kohta. Soovitan läbi lugeda, kel huvi on antud teema vastu.
  • Tobin Smithi (kes ta on, loe tema enda lehelt) saidil on saadaval tema tasuta research "Profit from the 2001 Fiber Optic Comeback".

5 lemmikut: Corvis, Corning, Juniper, Avanex ja SDL. Lisaks ilus annus ideoloogiat.
    Lugeda saad
    www.changewave.com-st
  • Tobin on lühiajaliselt optikas väga lühike. Peale Corningi downgrade-i teatas ta oma kliendilehes, et ajutiselt tuleb kogu optika ostmine ära unustada ja panna pikkadele positsioonidele "tight sell stops".
  • Kõigi AVNX-i sõprade rõõmuks võiks öelda, et tasub vist minna taas ostupoolele. Minu uus sõber RSI näitab, et AVNX on ülemüüdud ja lähemal ajal on seega põrget oodata... Sama kehtib ka teise optikasektori tegija - GLW kohta.
  • Firmal hiiglaslikult võlgu ja kasumisse plaanib jõuda alles 2005-2006. Tegutseb kõrge konkurentsiga alal ja oodab kasumit alles nii kauges tulevikus nii kiirelt muutuvas ajas. Mina siin pikaajalist positsiooni küll ei julgeks võtta. Lühiajaliseks spekuleerimiseks on stokk ehk sobilik.

vt. http://www.fool.com/dripport/2001/dripport010214.htm?ref=yhoolnk

XO does not make the cut for our high-growth study, not having adequately met the criteria. XO already has a mountain of debt and it is too far from certain and growing profits for our comfort. That said the company has enough resources that it is expected to survive the cash crunch that is squeezing many of its peers today, and as observers we wish it the best. For us as investors, though, and for most at-home investors, this type of business is not one that can be well understood, easily followed, or highly predictable, and thus we wave it past.

• Millega tagab XOXO investorite ja analüütikute toetuse?
    Kardan, et "foolid" pole piisavalt kodutööd teinud. XOXO laieneb piirkondade kaupa. Igal aastal alustatakse uutes linnades/piirkondades.
    Iga aastakäik(class, nagu nad ise kutsuvad) jõuab positiivse EBITDA-ni(enne peakontori kulusid)30 kuuga.
    Viimati raporteerisid nad oma 1998 aastakäigu edust. Siiani on execution olnud laitmatu.
    Or so they tell you.....

Analüütikud igal juhul usuvad. Tänane Multexinvestor väidab seoses Dain Rauscher Wesselsi "strong buy" soovitusega , et XOXO on üks Wall Streeti enimsoovitatud aktsiatest.
    Kahtlustan, et oma osa selles on meeletul usul Craig McCaw ja tema uue meeskonna võimetesse.

• Avanex on tulnud täna (20.02) veel 14% madalamale, 30 USD lähedale. Selliselt tasemelt on Price/Sales suhtarv langenud 13,2-ni, mis sellise kasvutempoga ettevõtte kohta on madal näitaja. Ka tehniline analüüs näitab, et aktsia on ülemüüdud.
  • Selle aasta peamine optikasündmus OFC Californias, Anaheimis on alanud.

Firmad esitlevad uusi tooteid ja tunndub, et progress on endiselt võimas. Mõned näited:

Corvis(CORV) esitleb uut keskmise pikkusega CorWave LR DWDM data transiidisüsteemi.

Uus süsteem võimaldab 360 OC-192(10Gb/s)värvikanalit kuni 800 km kaugusele või 160 samasugust kanalit kuni 2000 km kaugusele.
    See tähendab kuni 3.6 terabitti/sek ühe fiibrikiu kohta.

Fujitsu uus FLASHWAVE OADX pikamaa transiisdisüsteem kannab 1.76terabitti/sek signaali ilma regenereerimata(odavalt) rohkem kui 4000 km taha.

Light Management Group, Kanada OTC firma, kelle mingi osa tootearendusest Venemaal ja väidetavalt ka Tallinnas(?), demob akustilist/optilist switchi AO Deflector Platform.

Optical Crossing Inc.(osa MRVC-st) demonstreerib 2.5 GB/sek wireless point to point ühendust OptiBridge 2500 LAN-le või muuks otstarbeks(kuni 2 km).

Kiirused kasvavad, hinnad langevad. Paari aastaga jõuab midagi ehk meiegi maile?
  • scrooge: Kahju ainult, et pimedas seda esitlust näha pole... :)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon