Quo vadis Hansapank? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Quo vadis Hansapank?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Väike mõttearendus Hansapanga teemal. Hansapanga tulemused olid väga head, näidates et Hansapank jaksab endiselt kiiresti kasvada. Lisades siia veel Taupomasis Bankase omandamise ja meil oli Baltimaade suurim pank, mille puhaskasum kasvab 60% aastas. Suurepärane.

    Kuigi oma mõju on ka tulumaksuseaduse muutumisel, on 60% puhaskasumi kasv siiski tähelepanuväärne nii suure panga puhul. Arvestades, et P/E suhtarv on 7.68 ja võrreldes seda veel kasvuga ..... on selge, et Hansapanga aktsia ei peaks olema 120-tes kroonides, vaid kõrgemal.

    Negatiivse mõjuga on pidevad jutud sellest kuidas keegi jälle Hansapangast ära läks, kuna rootslaste tulekuga on suhtumine (ka bürokraatia) seal võimatuks muutunud. Ja nei inimesi (jutte) tundub pidevalt järjest juurde tulevat. Nende lahkujate mõju jõuab ilmselt Hansapanga tulemustesse mõnigase viivitusega ja usun, et Hansapank jõuab enne 150 krooni taseme ületada. Või mis Sina arvad?
  • kuidas sa seda lahkujate mõju numbrites implementeeriksid, muidugist ei tule ka meelde et viimase 12 kuu jooksul oleks ka mingi märkimisväärsem spin toimunud...8-)
  • niipalju kui mina aru sain mõtles kristjan.lepik lahkujate hulgas "mait kolditsat" - inimesed, kes lahkuvad seoses mingi suurema jamaga. igatahes tundub siin mingi loogika olevat, sest sellised lahkumised jätavad jälje ka P/L-statemendile.
  • to karner: Avaldasin täiesti isikliku arvamuse juttudest lahkujate kohta mida olen kuulnud oma tuttavate ja tuttavate-tuttavate käest. Seega puhtalt subjektiivne.

    Lisaks Hansapanga kahjuks rääkiv tegur on hoiuste tagamine, kui näiteks Merita panga tütred Eestis tagavad 200 000 eek, siis Hansapank ju vaid 20 000. Ja ka EYP ja Optiva ju tütarettevõtte staatusse jõudmas.

    to karu: Kolditsat otseselt silmas ei pidanud, kuid Sinu point õige.
  • to be honest - keda huvitab täna hoiuse tagamise suurus, kui panka hakkatakse valima... fakt on kahtlemata õige, kuid usun et siiski mingi 5-6 ringi probleemide hulgas võiks see esile kerkida...
  • Hansapangal on juba selle aasta kasumiplaan praktiliselt täis.
    Järgmine aasta on vaid kahe kuu kaugusel.
    Järelikult võiks juba tuleva aasta plaane hakata pidama.

    Täna väljas käies kuulsin järgmisi numbreid, millega olen ise ka üldjoontes päri:

    2001.aasta kasum 1.5-1.7 miljardit krooni, millest tuleb lahutada Leedu Taupomasise panga ülevõtmisega seonduvad kulud 0.2-0.5 miljardit krooni
  • to karner: Tegelikult isegi eksisin Soome seaduste järgi tagatava hoiuse summaga - see on 150 000 FIM e. ca. 400 000 eek. Võrreldes seda Eestis tagatavate summadega on vahe tohutu. Ja olen kindel, et pärast viimaste aastate "puhastustööd" Eesti pangandusturul see teatud kliente ka mõjutab.

    Aga tegelikult läks selle ühe tootdud negatiivse punkti tõttu jutt teemast natuke kõrvale. Kas Hansapanga aktsia on liiga odav või mitte?
  • Mis siis oleks Hansa hind 01.01.2001? 140? 150? 175?
    Mina isiklikult ei usu siiski kasvu üle 145-150, kuid eks seegi oleks ju meeldiv...
  • Juhul kui Hansapanga hind oleks 166, siis oleks P/E suhtarv täpselt 10. Usun, et see tase on aasta lõpuks täiesti reaalne.

    Võrdluseks USA suuremate pankade keskmine P/E on 15 ja Ühispangal koguni 25.
  • Tõusuks peab kusagilt uut raha tulema. Kas 166 krooni nägemus võrdub nägemusega välsinvestorite huvi tõusuga Balti riikide või ainult Hansa vastu? Mõni aeg tagasi leiti foorumites, et P/E ei ole piisav ostuargument. Kui ikkagi on, siis oleks Norma ju veel atraktiivsem - P/E < 5.
  • to buy: Ainult P/E najal tõesti ei tasu otsuseid teha. Palju parem näitaja on PEG suhtarv, mis arvestab ka kasumikavuga. PEG Suhtarv LHVD Investeerimiskoolis. Ja see näitaja on Hansapangal veelgi atraktiivsem.

    Kuid TVB on vaid pilbas ookeanis, mille liikumine sõltub nii paljudest teguritest. Fundamentaalselt Hansa minu jaoks odav.
  • Investeerimisotsuse langetamiseks on oluline oskus tulevikku näha. Sama peaks kehtima ka sellesama kasvumäära kohta. Millist G määra teie kasutate? Millest see tuletada? Suhtarvu väärtus sõltub ju sellest oluliselt. Oleks siis parem viimase aasta kasv, viimase viie aasta keskmine kasv või mingi kolmas suurus?
  • Enamasti kasutatakse PEG puhul järmise 3 aasta kesmist ennustatavat kasumikasvumäära.

    Hansapanga kasum võiks kasvada järgmise 3 aasta jooksul keskmiselt 20-30%. Sellisel juhul oleks PEG vahemikus 0,26-0,38. Soodsaks loetakse taset alla ühe. USA suuremate pankade PEG ongi 1 läheduses (+- 0,3). Endiselt pilt atraktiivne.
  • VD: LT LONG HAP, MD LONG HAP, ST LONG HAP. Müügi target (eeldusel, et fundamentaal oluliselt ei muutu)180 EEK järgmisel aastal.
  • to kristjan: Tunnistan rumalust, mis on VD?
  • miliine vo"iks olla praergune HP vastupanutase ?
    kas kusagil 130 kandis ?
  • Meil on eilsest kaks hinnasihti juures:
    -Trigon: aasta lõpuks 160
    -EYP: 6 kuud > 162

    Millised on aga Hansa Marketsi ja Suprema hinnasihid?
  • to kalleko: Eestis raske mingeid konkreetseid toetus- ja vastupanutasemeid välja tuua. Iga väiksema tõusu peale kipub kasumivõtmiseks minema.

    Kuid HP fundamentaalselt väga tugev ja hommikul oleksin ma Sulle ütelnud, et HP jaoks 130 mingi probleem pole :) (praegu 131/132).
  • Selge on see, et peale HP on Eestis veelgi fundamentaalselt tugevaid, iseasi aga, mis on tegelikkus. Tundub, et seoses positiivsemate päevadega ookeani taga on ka kodubörsil natuke optimismi lisandumas. Fundamentaalselt võiks HP ju ka hetkel 140 -150 olla.
  • Pilk kauge maa tagant>

    Vaatasin TSE tehingustatistikat. Seletus tundub lihtne:
    1. HP väga ilusad kasuminumbrid
    2. Erkki Raasuke olla eelmine nädalalõpp olnud ära - kas pole see roadshow.

    Kui jah siis tavapäraselt peaks ilusa stoori peale ka paar välisorderit tulema - paar tehingut lõhnavad väga selle järgi.
    Kui nii, siis unustage vastupanutasemed jne. Mr. Investoril Londonist on omad arusaamad.
  • Quo vadis Hansapank?

    Selgub,et Riiga(Vt.ÄPO)

    Hansapank kolib oma peakorteri Tallinnast Riiga, tunnistab tänases Eesti Ekspressis panga juhatuse esimees Indrek Neivelt.

    Neivelt tutvustas seda mõtet kevadel ka Hansapanga nõukogu esimehele Anders Sahlenile. "Käisime kevadel Riias. Näitasin talle maju ning rääkisin, et Riia on olnud ajalooliselt Baltikumi pealinn. Ütlesin, et kui ehitame siia uue (Läti Hansabanka) peahoone, siis peame ruumidega niimoodi arvestama, et grupi juhtimine mahub ka siia," rääkis Neivelt.

    Anders Sahlen tunnistas, et Hansapanga peakorteri kolimine Riiga on loogiline samm. Küllap see nii läheb, aga vaevalt enne ühinemist Euroopa Liiduga, lisas ta.



    Seoses sellega tuleb mulle meelde Hansapanga aastatetagune plaan kolida kogu pank Liivalaia tänavalt Kommunaari hoonesse, mis JÄI ÄRA kuna inimesed ei soovinud Mustamäele tööle käia.

    Ma ei saa päris hästi aru inimestest, kes käivad Tartust Tallinnasse tööle. Üldse ei saa ma aga aru inimestest, kes hakkavad Tallinnast Riiga tööle käima.

    Või hakkavad Hansagruppi juhtima lätlased.

    PS!Sama hästi võiks Swedpank tuua oma peakorteri Tallinnasse. On ju Rootsi pangal huvid Baltikumis ja ka Venemaal, lisaks ei tuleks Eestis tulumaksu maksta.
  • Ilmselt peetakse silmas, et lätitütarfirma kasvab tulevikus suuremaks ja võtab ohjad enda kätte..
  • Tänane Äripäev Online kirjutab, et Hansabanka kava ehitada Riiga 20korruseline pilvelõhkuja ("kinnisvara-monstrum" - ÄP), et koondada tegevus ühte majja teeb ärevaks "olukorras, kus panga turuosa Lätis on 20%". "See meenutab Ühispanga maja ehitamise lugu, kus suur ja kallis maja Tallinna kesklinnas viis panga krahhi äärele ja praeguseks on pank sootuks kinnisvarast loobunud."
    Mis inimesed arvavad sellest loost?

  • Mina vaatasin täna nõukogu koosseisu,

    nüüd, kus Swedbank on ära ostnud Poola Handlowy panga tüki, vahetatakse nõukogus välja ka Handlowy panga esindaja ja Swedbank saab endale nõukokku 5 esindaja.
  • täpsustuseks graafiku viimasele:

    praegu on swedil hansa nõukogus kolm tooli.
  • Hansapangast helistati täna elukaaslasele, pakuti tagatiseta väikelaenu. Et hanza.net-st saab kohe kiirelt võtta, kui on vaja mõne väikese asja ostuks. No vot, kui tore! Mul ei ole midagi selle vastu, et kõik pakkumised on koondatud avalehele personaalsete pakkumiste alla ja mul ei ole isegi selle vastu midagi, kui helistatakse ja pakutakse säästmis- või kogumistooteid, aga mõnna intressiga laenude telefoni teel kraesse surumine on uus kogemus. Kes oli see mees, kes rääkis pankade vastutusest majanduses ja konservatiivsema kursi valimisest?? Nii see siis käibki...
    LHV-le uus idee: kes ikkagi ei ole veel võimendust kasutanud, neile tuleks helistada. Aga see juba teise foorumi teema...
  • Lissabon, sain sama kõne täna pealelõunal - et võta kohe 50000 kui ainult soov tekib, ja seda rõhutati mulle 3 korda.

    Viisakas nagu ma olen, kuulasin ikka lõpuni ...
  • Ptui, unustasin, ma ise kahtlustan seda kõnet seoses ebatavaliselt napi kontojäägiga mu HP kontol - näevad - raha otsas, võta laenu!
  • Ei tea mitmelt inimeselt olen sama asja kuulnud. Õudne.
  • Süsteem toimib nagu mõningates: "kiirelt-palju palka-kerge tõõ eest" töökuulutustes!
    Tulge ainult kontorisse: "Küll me teid pehmeks räägime"!
  • no mis valu neil seda 18% aastas on vaja taga ajada... aga tundub et inimesi jätkub, kes seda nõus maksma on :S
  • parandus: tahavad saada 14-19% ehk reegel: "mida vähem võtad, seda rohkem maksad" :)
  • Seda aga hansapank oma kliendile ei soovita, et väärtpaberikonto avamisel tuleb ka uus arvelduskonto teha, muidu sellel kontol olev sularaha on kadunud täielikult, kuigi aktsiaid ostes-müües arvestati ka, et sularaha arvele jääks. Poes kaardiga maksta ei saa.
    Klient peab selle ise katseeksitusmeetodiga avastama.

  • Olen püüdnud teha täna alates kell 07.30-st hanza.neti vahendusel lihtsat Eesti-sisest rahaülekannet, senini ei ole see õnnestunud, näitab tehnilist riket.
    Kas kellelgi on veel sama probleem?
    Klienditugi räägib, et tõrked süsteemis on seotud eile õhtul Lasnamäel tekkinud kaablirikkega.
  • momendil ei lase üldse sisse peksab errorit
  • hansapank on ju eilsest õhtust maas, kaardimaksed ei toiminud jne
  • Kusjuures. Minu arust on see küll pehmelt öeldes imelik, et ühe panga tegevus üle kogu Eesti sõltub mingist Lasnamäe alajaamast, milles, jumal ise näeb, on rikkeid peaaegu iga nädal. Süsteem võiks olla, koguni peaks olema dubleeritud, autonoomselt toitel, mida iganes. Omaette müstika on muidugi, et Jaotusvõrgu suurklientide nimekirjas selle alajaama piirkonnas Hansapanka polegi. Kas see tähendab, et nad jooksutavad oma kõige tähtsamat serverit kellegi korteris või?

  • ÄP Online:
    Hansapanga meediasuhete juhi Kristiina Tambergi teatel oli [ eilse ] probleemi põhjuseks elektrikatkestus [ 15.03.2007 õhtul ] , mis viis Lasnamäel rivist välja panga serveri.
    Tamberg ei kommenteerinud, kuidas suutis üks kaablikatkestus halvata panga töö kogu Eestis. «See on nüüd IT-meeste rida selgitada, kuidas see juhtus,» märkis ta.
  • Pressiteade
    16. märts 2007
    Kell 10.50


    Hansapanga täiendav selgitus eile õhtul esinenud häiretele

    Hansapank palub klientide käest vabandust eile õhtul kella 20-21.40 elektrooniliste kanalite töös esinenud katkestuse pärast. Häired algasid seoses elektrikatkestusega Tallinnas, mis häiris Elioni serveriruumis asuva Hansapanga peaserveri tööd. Kahetsusväärsel kombel tekkisid seejärel tõrked ka mitmekordses varusüsteemis ning ümberlülitumine varuserveriruumile ei läinud plaanipäraselt.

    IT-spetsialistidel õnnestus pangakaartide tavapärane töö taastada kella 21.20ks, hanza.net saadi töökorda kell 21.40.

    Hansapanga IT-spetsialistid analüüsivad eilset juhtumit põhjalikult ning viivad läbi varusüsteemide igakülgse kontrolli. Seni on süsteemide teste tehtud reeglipäraselt kaks korda aastas.

    Andmaks veel kord edasi oma sügavad vabandused, pakub Hansapank kõigile oma klientidele siseriiklike (Eesti kroonides) maksete tegemist hanza.netis ja telehansa.netis alates tänasest kuni 25. märtsi südaööni tasuta.
  • Serveri Elionis olek seletab muidugi, miks H-panka suurklientide nimekirjas ses piirkonnas pole.

    Aga. Ei töötanud Hanzanet sugugi 21.30, nagu nad eile teatasid, ega ka 21.40, nagu nad täna teatavad. Esimese kellaaja saatsid nad välja pressiteatega, teise numbri said mingist online-uudisest. Aga kuni südaööni oli hanzanetiga pidevaid jamasid, oli aeglane, hangus, ei avanud lehekülgi. Seda ei saa töökorras olemiseks nimetada või mis.

    Kuid asi seegi, see nädal aega tasuta makseid. Ehkki enamikul on vist selle kuu maksed ammu tehtud :)

  • Ei kõla just väga usutavalt see pressikas.
    Tõrkeid e-kanalite töös oli mitmel pool veel täna hommikulgi.

  • hansa pressikast:
    "Häired algasid seoses elektrikatkestusega Tallinnas, mis häiris Elioni serveriruumis asuva Hansapanga peaserveri tööd. Kahetsusväärsel kombel tekkisid seejärel tõrked ka mitmekordses varusüsteemis ning ümberlülitumine varuserveriruumile ei läinud plaanipäraselt."

    Paneb mõtlema küll!
  • Mida teeb Hansapanga peaserver Elioni serveriruumis? Minu jaoks on raske mõista, et Hansapank ostab ühe primaarse serveri hostingut sisse.
  • TaivoS, selles suhtes on mõistlik, et on lähemal TIX-LANile (vähem kaablit, mida kopameestel lõhkuda). Niipalju kui ma kuulnud olen, pidi suht karm ruum olema ja on spetsiaalselt panga kasutuses.
    Halb on hoopis see, et varusüsteemid ei suutnud olukorda üle võtta.
  • .. lisaks veel, et sellist teenust ei nimetata hostinguks vaid housinguks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon