Global Crossing (GX) - telekommunikatsiooni tulevik? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Global Crossing (GX) - telekommunikatsiooni tulevik?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mul on kavatsus kirjutada LHV Directis lugu Global Crossingust(NYSE: GX) ja telekommunikatsioonivõrkude tulevikust.
    Et olla tõsisem, panin just sisse orderi GX aktsiate ostuks. GX on 52 nädala low juures.
    Turuväärtus 17.7 miljrd USD ehk 25% suurem kui Soneral.
    Arvamusi?
  • Et see foorum mulle huvi pakuks, panin ka ostuorderi sisse.

    Asja teeb huvitavamaks järgmisel esmaspäeval väljastatav earnings announcement. Mina isiklikult ei ole veendunud, et $18 GX jaoks põhjaks on. Kuid kuna tegemist on agressiivselt laieneva ettevõttega ja arvestades järjest kasvavat andmeside mahtu, ei näe ka põhjust miks hind $20 alla lebama peakski jääma.
  • Palju õnne teile:
    12:13 EST Global Crossing-GX rumored accounting irregularities-RUMOR(17 7/16-2 5/8)
  • Muide, Kalle, kas sa ostadki aktsiaid selleks, et foorumid sulle huvi pakuksid? Üpris omapärane motiiv :)
  • Fit: mis motiividel sa siis ostad aktsiaid?
  • Fit'ile

    Üks võimalik motiiv on moraalne kohustus turgu üleval hoida s.t.
    ei saa ükskõikselt pealtvaadata aktsiate kukkumist ilma mõtlemata sellele, et koos turulangusega hävineb paljude lihtsate ameeriklaste pensioniraha - social responsibility...

    Mis puutub aktsiasse, siis...
    Ma arvan, et viimastel päevadel on turg selgelt ülereageerinud, kuid jään sellegipoolest skeptikuks, sest firmaväärtuse ja turuväärtuse ühtlustumine on üks pikaajaline protsess.
  • heisenberg ja...
    Need ameerika pensionärid kurinahad said inteli kunagi veel sentide eest kätte,ei nende pärast tasu pabistada.

    Tolle telekommunikatsiooni tuleviku asjus tasuks aga üle lugeda Nostradamuse ennustusteraamatu peatükk 34.punkt 5,lõik 9.Seal on selge sõnaga öeldud,et inimkond taastab 21.-se sajandi jooksul oma varem unustatud telepaatilised võimed.
    Seoses millega on ette näha telekommunikatsioonifirmade pankrotilainet.Iga inimene saab tulevikus nimelt omale vähemalt 2 IP-aadressi.Mis saavad siis olema inimeste IP-ID numbriteks ülemaailmses wireless-telepaatilises internetis surfimiseks...
    Vot nii.
  • 5% ja 11% langust jarjestikustel paevadel tekitab korgendatud tahelepanu.
    Kuid oleksin yllatunud kui 100 000 miili optilist kaablit illusiooniks osutub.
    Kui nadala jooksul halbu uudiseid ei tule kaalun juurde ostmist. Eelistan osta positsioone 3 osana ca 3 kuu sees.
    Veel: GX on riskantne firma, tema volakirjad kauplevad tootlusega yle 13% aastas.
  • scrooge,
    esiteks, kas sa oled mõnel teisel planeedil elanud,et ei saa aru mis siinsetel turgudel toimumas on?:-I

    Teiseks,on tegemist veel ühe telekommunikatsiooni firmaga.No tore on.Tel-kom. teenuste hinnad maailmas langevad juba praegu konkurentsi tõttu kui kivid taevast.GX-i pole aga oma 1.he millise klientuuriga kasumit veel kuskilt näidata.Ahh,et investeeringud ja investeeringud neelavad vahendeid.Too bad.

    lisan sulle siia veel VV-poiste arvamuse.
    GX has well below average safety with well below average upside potential. It reflects a stock which is likely to give well below average, inconsistent returns over the long term.
  • Scrooge elamisest teisel planeedil: Kuu ei ole planeet. Kuuldavasti pidi Kenderiga kahasse kirjutatav raamat olema "Totu Kuul II" ;-)
    /lühikesed laused - konkreetne ja isikupärane stiil vms nagu Kender väljendas?/ Samas on Rainist väga kena oma isikliku eeskujuga kohalikke investoreid pikaajaliselt mõtlema innustada ja selle nimel siin masohhistlikult oma investeeringuid tutvustada. Kõik on hea, mis hästi lõppeb, aga oodata tuleb mõnel juhul päris mehiselt.

    Respectfully,
    Kristjan

    teremere: Seda VV-poiste arvamust ära küll liiga tõsiselt võta.

  • teremere:
    ameerikas on väga moes cost averaging

    Pensionieelikud nn. babyboomerid panevad iga kuu muretult 1000 daala Inteli aktsiasse. Maksab aktsia 80 dollarit või 40 dollarit, pole tähtsust. Ühe kuu saavad 12.5 aktsiat teine kuu jälle 25.

    Näe, ongi teised viimastel kuudel üha rohkem aktsiaid saanud.
  • Kommentaare:
    1. Ei, ei viibi teisel planeedil. Kõigest teisel pool ekvaatorit kust GX vajalikkus paremini välja paistab
    2. Raamatu pealkiri ei ole Totu kuul 2. Tööversioon on hoopis: "Raske on olla jumal: Tegelikult ka" Mida arvate?
    3.GX- i nimetada veel üheks telekommunikatsioonifirmaks on minu meelest sama kui nimetada Hansapanka üheks endise NSVL pangaks.

    GX-i täisoptiline võrk mängibki selle peale,et hinnad langevad ja nõudlus kasvab kiiresti. Täisoptiline võrk pakub lähes piiramatut bandwithi.
    Segavõrk mis enamikul teisetel, seda ei paku.
    Minu eesmärk on olla GX-i aktsionär. Ja kuna ma aktsiaid hetkel müüa ei kavatse ei lähe mulle ka eriti korda mis ta just täna maksab. Ehk ei üritagi arvata kuhu hind lähema päeva või kuu jooksul sõidab.
    Mis või kes on VV?
  • Ma pean lisama, et kuivõrd raha kõrvalepanemine on minu jaoks uus teema, siis algselt tundus ostamadalaltmüükõrgelt strateegia igati õige lahendus.
    Kui ma veendusin, et sellise asja edukas toimepanemine nõuab liigselt aega, osutus ikkagi õigemaks lubavate aktsiate leidmine ja sellise rahahoidmisvormi kasutamine pangakontol vedelemise asemele.
    Kuskil klaasist majas 10Mb ühenduse taga istudes tunduvad GX sarnased firmad tõesti üleliigsed.
    Kuid tappev enamik väikeettevõtjastest-kodukasutajatest on kiire ühendusega katmata. Ja lähiaastatel kujuneb see eluliseks vajaduseks (5-10).
    Vaadake kasvõi kui piiratud on kiirused kontinentide vahel (tavaline kasutaja saab heal juhul 50kb/sek ameerikast kätte - ADSLga - naeruväärne andmeside perspektiive silmas pidades).
  • hei heisenberg,:-D

    no nüüd ei jää tõepoolest muud üle kui jagada su muret ameerika pensionäride pärast.Või muudkui ostavad ja rõõmustavad...Ehh,peaks neile õlale koputama meeldetuletuseks,et cost averaging-i puhul on soovitav vanaduspäevadel vastupidi talitada kui noorest peast.Siis et, hit the sell button,not the buy.

    kristjan,

    VV poiste tõsiseltvõetavuse asjus.Oled siin ise veel võlgu ühe seletuse rahvale,kuidas on "EW üheks huvitavamaks (ja reaalselt kasutatavaks) TA kontseptsiooniks."
    Võtan ise vast ka veel nädalavahetusel selles(EW) asjus sõna,positiivse osa suhtes.

    Fit&scrooge,

    VV-poisid on ühed tegelased,kes on välja mõtelnud ühe kompuutriprogrammi.Kus ühest otsast topitakse sisse nii fundamentaalne kui ka tehniline inf.Teisest otsast tuleb välja siis masinlik hinnang,kas aktsia loomast on ka vedajat....kogu asja mõte on selles,et kompuuter arvutab välja fundamentaalnäitajate põhjal aktsia "väärtuse" ning võrdleb seda siis turustatistikaga,tehnilise analüüsi,turuväärtusega,jne.Arvestatakse enamvähem kõikide aspektidega,kaasa-arvatud intressid ja...
    Nõrgaks kohaks nagu alati,jääb ajaloolise informatsiooni põhjal oletatava tuleviku ennustamine.Nohh,sama libe banaanikoor,millel EW-poisidki tammuvad.Ka EW-vennad on välja mõtelnud programmi,mis pritsib ilusa värvilise joa nagu sabatähe tuleviku aktsiagraafiku suunas.
    VV aktsia-analüüs on tasuta saadaval nende kodulehel,www.vectorvest.com.Selles mõttes töötab lugu küll,mis muidu palja silmagagi näha.Et mis pikka aega on üles-poole läinud,läheb ilmselt veelgi(Kus on,sinna tuleb juurde...)ja vastupidi.Samas on ta mugavaks "otsimis-mootoriks",kui ise ei viitsi fundametaali analüüsida.Loomulikult,nagu alati,ei garanteeri ka seal keegi mitte midagi,sest....yuo know.Kas fund.inf on alati see kõige värskem ja need näpukad jne.

    scrooge,

    ahh sa istud siis seal downunder,aint that right
    mate??
    Nohh ,mis seal siis imestada,et siin ülalpool toimuv võib sulle vastupidisena paista.Meil siin nimelt tundub,et turgudel on veelgi kavas allapoole kolistada.Aga nohh,loodame,et peegelpildis paistavad asjalood selgemini kui otse vaadatult.Sest kui see lugu peaks nüüd allapoole vajuma hakkama,ei jätaks see ka su GX-i puudutamata.Ja millal kord saab lumelaviini pidama kui see kord hoo on sisse saanud....?
    Igatahes hoian sulle pöialt ning panin ka ise GX-i watclistile.Thanks for the tip and good luck for Ya,mate.:-)
  • Uudised 9-10 NOV:

    -- Global Crossing Ltd (GX US) was reiterated ``buy'' by analyst Jack B Grubman at Salomon Smith Barney. The price target is $70.
    -- Global Crossing Ltd (GX US) was reiterated ``strong buy'' by analyst Rohit Chopra at Deutsche Banc Alex. Brown.
    -- Global Crossing Ltd (GX US) was reiterated near-term ``buy'' by analyst Megan Kulick at Merrill Lynch. The long-term rating was also reiterated ``buy.''

    Kommentaarid?
  • kalle,
    kommentaar:
    Oskad ehk juhatada mõnda analysti,kes pakuks sell reitingut ükskõik millise aktsia kohta...?
  • tm: kustutasin umbes 6 kuud tagasi selle mõttetu VV lingi oma bookmark'idest ja soovitan seda sullegi.
  • kristjan,
    soovitused on alati teretulnud,isegi siis kui ennist just sama olen rääkinud.Bookmarkid on mul küll kõik paraku kustutatud.Vaid favoritsid on alles...
    Kuidas jääb aga EW-i lingiga?
  • Ma olen küll kindel, et ma siin mingit EW-linki pole lubanud, aga sellegipoolest võid näiteks vaadata siit, kuidas mõned TA sepikud muuhulgas ka seda kasutavad.
  • kristjan,
    millegipärast on mul tunne,et sa püüad mind millegagi üllatada.Seekord siis stockcharts.com ekspertidega.No jahh,ei hakkaks ma aga siin nüüd endast rääkima,see veel puuduks...teemast kõrvale kalduda.

    Jutt polnud EW lingi lubamisest.Vaid EW tõsiseltvõetavusest.Küsis üks vennike siin kuskil kunagi,et kuidas siis?Mõtlesin ise vastata,kuid pöördumine oli sulle mõeldud.Otsustasin ära oodata,kuidas sul jala alla pandud ämbrisse astumine ka välja kukub.

    VV linki siiski ära kustutada ei kavatse.On ju igal teoorial ortodokseid järgijaid,mis turul suureks abimeheks siiani osutunud on.
  • Sind üllatada? Miks ma seda peaks tahtma? Ilmselt hilisest kellaajast tulenevalt ei saa ma sinu segasest jutust teha muid järeldusi, kui see, et Eesti oleks pidanud ilmselt jätkama kella keeramist. Nüüd kipub USA turu sulgemise ootamine paljudele vist uneaega sisse sõitma...
  • kristjan,
    soo,et soovid minuga ülbitsemise ja sarkasmi osas võistelda.Annan alla...ei viitsi täna.Hakka veel vaidlema,kelle jutt on segasem ja kes keerab kelli,kes mitte,kel uneaeg käes,kel lõuna,kel hommik...:-D

    Kuidas aga jääb EW tõsiseltvõetavuse seletamisega?
    Kas võtad ette või mitte?Jah,Ei?

    Seda ei küsinud algselt mina.Huvitab aga küll,kuidas sa omi sõnu : "pean EW üheks huvitavamaks (ja reaalselt kasutatavaks) TA kontseptsiooniks" seltaksid.

    Ja mitte sõna "huvitavmaks" ei huvita vaid sõna "reaalselt".
  • boyplunger,
    vot see oli üllatus!
    Igatahes wou.Kui wave 1 juba nii võimas on ja 3 alles algamas,küsimärgiga küll aga,mis sellest...;-)

    kuidas seda huvitavat asja nüüd reaalselt kasutada,Kristjan,anna teada!

    Või tuleb mul esineda stiilis,mis mind VV reaalset kasutatavust seletama sundis:

    Kristjan: Seda EW-poiste arvamust ära küll liiga tõsiselt võta.Aga no hea küll,bookmargid soovitan esialgu alles jätta.

  • No olgu: "pean EW üheks huvitavamaks (ja reaalselt kasutatavaks) TA kontseptsiooniks"

    Põhjendus. TA põhineb minu jaoks eeldusel "jesli tshelovek durak, eto nadolgo". Kõikvõimalikud TA poolt enamjälgitavad formatsioonid (=kordused ajaloost) on selle mõtte väljendus aktsiaturul. EW on teistest TA kontseptsioonidest pikemaajalisemat massikäitumise mustrit otsiv = minu jaoks huvitav (võrreldes analüüsidega "H&S, kui kõige kindlam pöördeformatsioon" vms)

    Ja "reaalselt kasutatav" - vaata kasvõi seda linki, mis ma kirjutasin - analüütikuid, kes seda kasutavad, on hulgem. Järelikult EW = reaalselt kasutatav.

    Lihtne, eks?

    Loomulikult pole mul mingit usku EW-sse, kui eksimatusse TA kontseptsiooni. Kui see aga minu arvamusega liikumise edasisest suunast juhtumisi mingil hetkel kokku läheb (pluss hiljem õigeks osutub) - bravo, mr Elliott.

    Aga soov sinuga ülbitsemise ja sarkasmi osas võistelda? Nope. Võid rahulikult siin selles suhtes ainuvalitseda.
  • Kristjan,
    No olgu?
    Kui võin ainuvalitseda siis luba palun ainuvalitseda,mida kahjuks su viimasest lõigust küll välja ei loe.Rääkimata tollest "Lihtne, eks? "

    Nüüd,erinevalt sinust,Kristjan,puudub mul "Respectfully" igasuguse haipimise suhtes,mida sa seal ülalpool jagad.Samuti ei saa keegi nägema siin minu poolset respekti lausete suhtes,mis algavad sõnadega "soovitan sul...".Ja need ülejäänud tipid konkreetsete aktsiate ostmiseks või lühikeseks müümisel.
    Nii.Ja kui edaspidi peaksin siin sinu poolt midagi sellist pakutavat nägema:Good-i ilma Ugly ning Bad-ita letile upitamas,palun ette vabandust seltskonna käest enese sõnakasutuse pärast.

    PS.
    EW-i suhtes nõus.Mitte aga "ekspertide" ja reaalse kasutatavuse osas.Stockchart.com on ammu-ammu vaadatud ning ka nähtud, kuidas nad seal teooriaid tõlgendavad jne.
    "Ekspertide" ARVAMUSI jälgin turu arvatavale liikumisele enim pihtasaanute osas.Ja neid enim pihtasaanuid tegelasi seal,ctockcharts.com-is, kahjuks pole näha.
  • scrooge: miks just GX? Kas saad jagada infot, kustja kuna tuli soovitus jälgida GX-i, millistest allikatest pärit analüüse Sa kasutad, millistes chat'ides-board'ides Sa osaled?
    Kas see 10^5 miili juhtmeid on ikka piisav suurus? Kellega nad koopereerunud on. Ühesõnaga oleks huvitav selle raamatu intro't lugeda.

    teremere: siin on Sulle ämbriga smiley'sid 8 :-) .

  • Algandmed (Tallinn/Eesti)

    1

    Tallinn

    420 000

    in

    orig.

    2

    Teid

    3 000

    km

    orig.

    3

    Kohalik eelarve

    3 000 000

    tEEK

    orig.

    4

    Riigieelarve

    30 000 000

    tEEK

    orig.

    5

    Riigieelarve/SKP

    36.0%

    %

    orig.

    6

    Telekom SKP'st

    3.6%

    tEEK

    orig.

    GX käibe projekt

    7

    Juhtmeid

    170 000

    km

    orig.

    8

    Tarbijaskond

    23 800 000

    in

    =7*1/2

    9

    Tinglik koh.eelarve

    170 000 000

    tEEK

    =8*3/2

    10

    Tinglik riigieelarve

    1 700 000 000

    tEEK

    =9*4/3

    11

    Tinglik SKP

    4 722 222 222

    tEEK

    =10/5

    12

    Tinglik GX käive

    170 000 000

    tEEK

    =11*6

    13

    Tinglik GX käive

    9 444 444

    tUSD

    =12*18.00

    14

    Tinglik GX käive

    9 444

    mUSD


    =13/1000

    15

    2X GX käive 2000

    1 851

    mUSD

    Form 10-Q

    16

    EXPENSES/REVENUE

    134.5%

    mUSD

    Form
    10-Q


    Kas loogika peab paika?

  • tere Madagaskar,
    Väga armas sinust! O:-)
  • teremere,
    "Nüüd,erinevalt sinust,Kristjan,puudub mul "Respectfully" igasuguse haipimise suhtes,mida sa seal ülalpool jagad".

    Kas ma tõepoolest näitan seal "ülalpool" respekti igasuguse haipimise suhtes? "Totu kuul II" on küll veidi kummaline viis oma SIIRAST lugupidamist avaldada...:)

    "Samuti ei saa keegi nägema siin minu poolset respekti lausete suhtes,mis algavad sõnadega "soovitan sul...".Ja need ülejäänud tipid konkreetsete aktsiate ostmiseks või lühikeseks müümisel".

    Millised on näituseks MINU "tipid" või "soovitan sul" (ma ei mäleta ühtegi!!?, v.a. "vaata WPI-d"), millega sa nõus ei ole? VD ei ole muuseas kuidagi tõlgitav "soovitan". Selles suhtes on sul õigus, et pole mõtet oma sammudega siin kekutada - USA turg on viimasel aastal tõesti olnud liiga lihtne teenimiseks neile, kes on langevat turgu pidanud varemgi kogema.

    "Nii.Ja kui edaspidi peaksin siin sinu poolt midagi sellist pakutavat nägema:Good-i ilma Ugly ning Bad-ita letile upitamas,palun ette vabandust seltskonna käest enese sõnakasutuse pärast."

    Tunne ennast vabalt. Loodan, et lisaks sõnakasutusele, tuleb sinna vahele ka mingeid arvestatavaid omi mõtteid.
  • to: kristjan and teremere:
    Ärge lahmige, eks. Kurb vaadata, kuidas kaks asjatundlikku tüüpi oma energiat mõttetutele mürgisustele kulutavad.
  • Täisoptilise võrgu hype'i kohta siis niipalju, et..

    Vaadates asja tehnoloogia poole pealt, tundub gx-meestel olevat õnne, et on esimesena selle haipiga välja tulnud. Täisoptiline võrk on samasugune nõmedus nagu 2m diameetriga torudega joogivee korterisse toomine. Juhul kui see kõik nende eripära on. Mandritevahelise ja regionaalse backbonenduse turul on neil kõvad (ja diversifitseerunud) tegijad vastas, et pole mõtet üritadagi.

    Juba korralike backbonede väljaehitamine nõuab a) aega ja päris palju ning b) pappi - oioi kui palju. Kodust Eestit vaadates ongi just see probleem + välisühendus (kah backboned tegelikult).

    Olemasolevat vaskkaablil infrastruktuuri ei vahetata välja juba sellepärast, et see on olemas ja xDSL tehnikatega surutakse sellesse üha enam bandwithi (kuni 100mb/s), mis kõigi mõeldavate multimeediajampside jaoks täiesti piisav on.

    Optika laialivedamine korterelamusse tähendab suurt hulka splittereid, seega ka kahjuks vahevõimendeid ja splittimise tulemusena ka ruutereid, et turvalisusriski mitte puhtalt lõppkasutaja kaela ajada. No praegu näiteks 2-3 MEEK-i 60 korteriga maja kohta. S.t. et ikkagi jääb backbone turg nende pärusmaaks ja seal on ... kitsas. Ja f-optika hinnalanguskõver? Igav.

    Pikaajalisele kasvule võiks ju loota, aga selle ree peale tahavad paljud ronida. Samas why not paigutada asjaga juba ammu tegelevatesse firmadesse, kes ka näiteks US internet-2 projektile reaalselt õla alla on pannud, mitte ei pläma niisama.

    Ega's midagi kui et silmad/kõrvad lahti hoida ja niipea müüa kui korrektsioon on toimunud ja a) tekib parema PR-osakonnaga sama valdkonna unit; b) vennikesed veelkorra ja kapitaalselt vastu tuult lasta kavatsevad; c) tegevjuhi muutusest tingitud kergenduse puhang vaibub.
  • "Täisoptiline võrk on samasugune nõmedus nagu 2m diameetriga torudega joogivee korterisse toomine".
    Kui arvestada, et GX target turud on siiski suhtelises arenemisjärgus, võib sellise võrdlusega nõus olla.
    Arenenud maade puhul tekkib aga hoopis teine level serveri asukoha määramisel. Jutt ei käi mitte korteritest, vaid minioffice-dest ja multiminioffice-dest.

    Tururuumi nagu oleks kuhjaga, aga tekib ikkagi küsimus, kumb jõuab ette, kas käibekasv (turg võtab asja omaks) või investeeringute tagasimaksmise aeg?

  • Minu teada on need valguskaabli vorgud praegu "cool" seetottu, et hollywoodi tähed, eesotsas Pamela Andersoniga on oma interneti firmad kokku pannud, et uut moodi ja interaktiivselt oma toodangut tarbijatele turustada. Ja kui vorku pole, siis ei saa seda teha. Järgmisena on kindlasti "cool" need CRM (customer relationship management) tarkvara tootvad firmad, mis tarbijate profiile analyysivad ja vastavalt sellele igayhele personaalseid reklaame välja saadavad. Siis tulevad endised majandustarkvara valmistajad, kel ka kliendiregister programmis olemas, oma programme CRM'i pähe myyma.
    Nagu eelnevate "cool" asjadega, näiteks B2B ja Wireless communication, ei viitsita tulemust ära oodata ja natukese aja pärast leitakse uus mänguasi. Scrooge aga loeb kuskilt RedHerringust, mis "cool" ja tegutseb selle järgi.

    Veiko
  • Ikka ei ole veel jõudnud oma põhijuttu lõpetada.
    Paar märkust:

    GX teeb ainult kommunikatsiooni wholesale poolt. Nende 100 000 miili lingib ainult peamisi linnu kus on raha. Nad on sellele fokusseeritud.Müüsid 3.6 miljrd. USD eest maha Frontieri ostmise käigus saadud tavatelekomi operatsiooni.

    Kliendid on näiteks Briti valtsus(10 aastane 250 milj USD deal), Merill Lynch, Charles Schwab jt.

    Rahast. Loomulikult pole hetkel kasumis. Eesti Telefon esimesed 3 aastat peale kontsessioonilepingut ei olnud ka. Aga EBITDA(loe positiivne cash flow operatsioonidest) on sel aastal ca 1.6 miljrd.USD.

    Filosoofiliselt

    Raha saab teha asjadega:
    1. mille järele on nõudlus
    2. mis on haruldased

    Seepärast on näiteks kuld kallim kui vask.
    Telekomid teevad raha kuna inimesed tahavad ühendust. Raha saavad küsida kuna kapasiteet(bandwith) on piiratud.
    Optikarevolutsioon on olukorda muutmas. Bandwith muutub tulevikus peaaegu piiramatuks.
    Mis tähendab hinnalangust. Mis tähendab nõudluse kasvu. Kes sellest võidavad? Tavatelekomid vaevalt. Isegi mobiilioperaatorid on ohus.
    Global Crossing võidab. Nende kapasiteet on pea piiramatu. Ja nad lõpetavad oma maailma ühendava võrgu järgmise aasta aprilliks esimestena.
    PS.
    Täisoptilisel võrgul ja hübriidvõrkudel on suur vahe. Optiline võrk tähendab tagasipöördumist IP lahenduselt telefonifirmadele tüüpilisse switching tehnoloogiasse. Ainult täiesti uues kvaliteedis.
  • Telekomid teevad raha kuna inimesed tahavad ühendust. Raha saavad küsida kuna kapasiteet(bandwith) on piiratud.

    See on küll omamoodi lähenemine telekomi ärimudelile. Telekomid saavad täna raha küsida, kuna nad on connection point, see on rohkem availability kui kapasiteedi küsimus.

    "What good is a phonecall if you're unable to speak, Mr. Andreson?"
  • Tere Kristjan!

    Hakkab tunduma,et sinuga on võimalik asjad selgeks rääkida.:-I

    1.
    "Kas ma tõepoolest näitan seal "ülalpool" respekti igasuguse haipimise suhtes? "Totu kuul II" on küll veidi kummaline viis oma SIIRAST lugupidamist avaldada...:) "

    Kõik oli ilus kuni "Respectfully,
    Kristjan".

    2.
    "Millised on näituseks MINU "tipid" või "soovitan sul" (ma ei mäleta ühtegi!!?, v.a. "vaata WPI-d")"

    no mälu värskendamine on tore tegevus.Mõned näited siis,mis alguses mind muigama panid,hiljem pead vangutama ja...aga miks sa alati "MINU" suurte tähtedega ei kirjuta,ahh? 8-D

    2.1
    kristjan Re: meieisapalve USA turule minekuks... 30/10/00 09:46
    "Tuleb vaid oodata esimesi märke korrektsiooni algusest sektoris ja shortida, osat put'e või müüa maha oma pikad positsioonid ja osta need tagasi 50-70% odavamalt"
    2.2
    kristjan Re: meieisapalve USA turule minekuks... 09/11/00 09:05..."Siin näidatud put'idest on hetkel endiselt ootel RIMM, BRCD, NTAP ja RBAK"
    2.3
    kristjan Re: Global Crossing (GX) - telekommunikatsiooni tulevik? 10/11/00 20:54
    ".....Soovitan Seda Sullegi."
    2.4
    vast piisab näidetest,mida silmas pidasin?
    Miks mul selline text "üle viskab"?Kas sa oled eneselt küsinud,paljud totud kuult on sinu tõttu võibolla raha kaotanud?Miks see mind peaks torkima?Ehk on mõnele inimesele veri siiski paksem kui raha?

    3.
    "USA turg on viimasel aastal tõesti olnud liiga lihtne teenimiseks neile, kes on langevat turgu pidanud varemgi kogema."

    :-D..millega seoses on rõõm tõdeda,et tänapäeval piisab kolmest aastast,et uued totud kuult kohale lendaksid.

    4.
    "Tunne ennast vabalt."
    Kas kellegil on selles veel kahtlusi?

    5.
    "Loodan, et lisaks sõnakasutusele, tuleb sinna vahele ka mingeid arvestatavaid omi mõtteid."

    No seda pean ma juba kergeks ülbitsemiseks,have a nice day,You Moran:-)

    Ahh-soo jahh.Interneti linke ära palun mulle enam saada.Kodus on netiühendus kas 93 või 94-dast aastast,ei mäleta enam täpselt.Ning tööl,office-is veelgi varem.

    PS.Kas saime asjad selgeks räägitud?:-I



    scrooge,
    go,go,GX,go...:-)
  • to teremere: jumal hoidku, kas oma arvamuse või positsiooni avaldamine foorumis on asi, mille pärast keegi peaks end süüdi tundma, olgu ta siis proff või mitte.
  • No kuulge mehed,
    teremere,
    Sa oled proff ja arvamusi turu kohta on huvitav ning kasulik lugeda.

    Aga see tähenärimine enam ei ole huvitav
    (ja mingit tolku ei ole sellest ka).
    Palun lõpetage see vaidlemine ära.
  • to tarmo:

    Täpsustuseks.
    Mõtlesin GX-ga seoses rohkem ettevõtetele suunatud teenuseid kus rohkem raha peidus. Kui oled Merrill Lynch või Hansapank, tuleb connection pointi pakkujaid uksest-aknast. Aga ka eraisikuid tülitab üha rohkem igasugu connection pointi pakkujaid. Ja nendevahelise valiku põhikriteerium on siiski bandwith(selle hind) ja kvaliteet.
  • teremere: Kui päriselt tähte närida, siis see "respectfully"-ga lõppenud tekst oli õigupoolest vastus sinu kirjutisele... Sai vist liiga helde olnud, dude? :->

    Mis imeloom see "moran" veel on? Ok, ok, lõpetan tähenärimise. Ja muigamine selliste oivaliste put'ide üle - mis sulle täpselt seal ei meeldi? Sellele ei pea vastama - võtan osa kriitikast teadmiseks ja hoian oma toimetused edaspidi endale. Aga saad kindlasti aru, et kui oled pidanud (kohati küll edutult) tagasi hoidma oma kriitilisi kommentaare siin kellegi teise poolt näiteks "kasvuportfelliks" või "näidisportfelliks" nimetatu suhtes, tekib mingil hetkel tahtmine siiski näidata positsioone, mida ma ise mingil hetkel reaalselt teen. Ja teha seda sarnaselt scrooge'ga näidates tehtud tehingud ära tegemise hetkel ja andes võimaluse teistele nii ka võimaluse minu tehtavat arvustada.

    Aga minugi poolest - pops-pops-pops teeb rahupiip...
  • kristjan,
    No ma raputan nüüd enesele ohtralt tuhka pähe ja...ei lähe teise liivakasti mängima:-)

    Fit&Sander
    Palun vabandust,enam ei tee... O-)

    hehh,Kristjan,tegel't on palju lõbusam siin üksteist tümitada kui hetkel ainult jalgu toolil kõlgutada.
    Sa oled vaid liialt asjalik kuju minusuguse klouni jaoks:-)
    Aga nohh ega mul siin üldiselt vist enam kuskil midagi iriseda ei ole kaa,nii et kohtumiseni geenimulli ajal...vast.
  • Geenimull on igast otsast susisemas ja ma olen sellele sektorile mõelnud, aga indeksitest edasi magusamate paladeni (loodetavasti) pole veel jõudnud mõelda. See FO ja peamiselt siiski DS värk äratas minu kõrgendatud tähelepanu tänu "new leadership" jobale, see geneetiline mass tundub kuidagi üksikdetailide tasemel raskemini hoomatav...:-) Aga hari mind - oled midagi haistmas (võehh)? AMGN, BGEN, CRA, HGSI, DNA + veel mõned vähemolulised on vähesed, mida ma olen jälginud.
  • Kristjan,
    ei hakka mina sind harima,kes mind harib?:-)!
    siin osa lapsi tahtis nii väga punase tulega üle tee joosta ja sellest mu erutus,hüüatus:ettevaatust!Vaadake enne vasakule,muidu võite suures linnas auto alla jääda.Nohh,loodetavasti aitasin mõne väga suure õnnetuse ära hoida,ehk.

    Indexi aktsiad pole mind kunagi huvitanud,olen jõhker spekulant ja mr.Elliott on tegel't mu suur sõber olnud,siiani.Sellepärast mind asi huvitaski,ka sinu puhul.
    :-)
  • GX on teinud läbi imelise tõusu 30.nov. 11.25USD-lt taaas pealepoole 18USD.scrooge, kes jagas ostud mitmesse ossa tegi aktsialt korraliku kasumi.
  • Jah, näete nüüd, ärge käige mitte Lõhmuse sõnade, vaid tegude järgi. Sõnade järgi peaksite investeerima 30 aastaks ja ootama kuni raha aeglaselt kasvab.
    Aga tegelikult teevad tegijad raha hoopis räige üles-alla spekuleerimise pealt nagu Lõhmus GX-ga.
    Nii et laenake kähku papp kokku ja spekuleerima!

    LOL, palun ülalkirjutatut mitte tõsiselt võtta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon