Crashid ja poliitika - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Crashid ja poliitika

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Don Luskin RealMoney.com-st arvab ,et kõik crashid on tingitud poliitikute vigadest:

    In 1929 it was the passage of the Smoot-Hawley Tariff Act which triggered the global trade war that precipitated the depression.

    In 1974 it was Watergate, which put America in a politically helpless position to deal with the oil crisis, inflation and the restructuring of smokestack industries until Reagan came along.

    In 1987 it was triggered by remarks by none other than James Baker that the dollar needed to be devalued relative to the deutschemark. Ugly, stupid thing to say -- and just what Bush's leading candidate for Treasury Larry Lindsey told a group of visiting Japanese bankers last week.
    When the government signals it wants to devalue, that's an instant disaster for stocks, as no one wants to be caught holding assets denominated in that currency. After a little talk with Alan Greenspan, Baker retracted the statement the following week and the crisis passed.

    And now(2000) it's the takeover of the electoral system by the candidates' lawyers, an opening of Pandora's box that will make it impossible for us to deal with today's oil crisis, social security, medicare, deflation, and all the other things that we need to deal with.
  • Palju hullem crash on see, kui kasutad Tele2 Dial-Up-i ja tahad mõnda teravmeelsust populaarsesse foorumisse saata.

    Investeerimiskriteeriumid ja Duisenberg valmistavad kodumaisele e-ärile juba tõsist peavalu!

    Ja mis veel huvitavam - Yahoo-ga on muret poole vähem, lingid avanevad muudkui lups ja lups (nagu lutsukomm).

  • Madagaskar, Sina ise ju see mees, kes hoolega HTML-i kirjutanud "Investeerimiskriteeriumite" alla ... :-)
  • No jah. Ma olen seal Duisenbergis ka midagi kõpitsenud. Tahaks seda asja jätkata. Või peaks ootama, et kunas' see GX siiamaile jõuab või kunas' Helmes traadita sidemajanduse püsti paneb?
  • Aga jätka, kulla Madagaskar! Duisenberg on nii mõnelegi huvitavam kui hoiatav LU
  • samal teemal vt. teema ABC. Aga üldiselt ma ei arva, et poliitiline ebastabiilsus mingit mõju omandab. Mõju omandavad ikka fundamentaalid(peidetud inflatsioon ning preversne tootmisstruktuur), mille poliitikud segi löövad.
  • 99% sinuga nõus, mises! See 1 % jääb nn. fundamentaali osaks (kuna ma ei tea, mida sa oled selle all mõelnud). Aga üldiselt on seisukoht selline, et poliitikud võivad tekitada pinnavirvendusi, tõelised crashid tekivad ikka majandusest endast. Poliitiline ebastabiilsus on pigem mask, mile taha varjuda, kui mingit segast otsust on vaja langetada elik põhjendada.
  • Tegelt on asjad pigem teistpidi. Majanduse crashid tekitavad poliitilisi crashe
  • Teema oleks väga intrigeeriv selle sidumisel EW quasi currency board tüüpi automaatpiloodiga. Finantsisitid ja majnadumehed on meile korduvalt kinnitanud, kui loll meie jäik ja "poliitiliselt juhitamatu" meie rahasüsteem on - ei kingit rahapakkumise ja intresside juhtimist, majanduskasvu ergutamist ega jahutamist. Usun, et sellele võiks siinsed taibud lisada veelgi kaalukaid argumente. Samas ei tule keegi meist selle peale, et usaldada autorool oma neljaaastasele lapsele? Kui ma jälgin kõrvalt seda meie juba igapäevaseks muutunud toompäist soome-ugri kirbutsirkust (nn. "poliitika"), regulaarseid vapustavaid skandaale jne., siis tänan jumalat ja Jeffrey Sachsi, kes sellele vähekuulsusrikka pärisorjamaale isejuhtiva valuutakomitee on kinkinud. Vaadake - meie krooni kurss pole isegi sellest välja teinud, et keskpanga presidenti ja siis rahaministrit vangi tahtsime panna. Toompea nõlvult kaikuvate sagedaste majanduslikult ehmatavatest avaldustest ma ei räägigi. God bless you Jeffrey!
  • to Mr.Nice
    mitte soome-ugri, vaid ugri-mugri

    Noh ma ei tea. Jeff ei olnud samas mingi sisuliselt asja tegija. Tollase ühe juhiga rääkides on mulje jäänud, et Hagelbergil oli sisuliselt väga tugev mõju. Jeff nagu aitas teha PR-i poliitikute seas(ikka šeff nimi ja puha).
  • Nüüd jah oleme siin jube targad. Aga enne Jeffi laekumist oli task force hõivatud norm. raharingluse tagamiseks vajaliku ümbervahetatava rublamassi välja arvutamisega.Kes seda tollases inflatsioonist uputatud ja sõbralikult Venemaa kaisus elavat metalli-Eestit veel mäletab, koos Ninasarvilise võilao kangelastegudega jne., peaks mõistma, et Jeffi "kõva raha" idee oli tol hetkel tõeline breakthrough. Seda enam, et alles takka järgi võib näha, kui lollid me tegijad tollal olime. Argentiinas ja King Kongis toimind mingist "Valuutanõukogust" polnud keegi varem siin kuulnudki. Hoiukassade Peavalitsuses Siim Kallasele sellest ju ei räägitud midagi. Õnneks sattus lahtise pea ja alaväärsuskompleksideta mees olema, kes haaras temalegi täitsa uuest mõttest naksti kinni.Aga tõde on selles, et ainult tänu oma primitivismile olid valuutakomitee laadis reform ja üleminek edukad. Pisut keerulisema valemiga oleksime hävinud. Ja seda põhjusel, et eestikeelseid finantsiste vene aja lõpuks peaaegu polnudki. Siim Kallase reformijate kamp oli nagu Roman Ubakivi "Lõvid", kes eestlastest jalgpallureid siiakanti tekitasid.
  • Mingi vana teema, aga mul oli vaja üldist poliitika teemat.

    EPL: Saksa valimised: Merkelil on lootust parempoolne valitsusliit moodustada

    Kristlike demokraatide juht Angela Merkel võib ilmselt moodustada loodetud parempoolse koalitsiooni liberaalidega ja sotsid maha jätta, selgub Saksamaa valimiste järel korraldatud lävepakuküsitlustest. Praegune liidukantsler, paremkonservatiivse Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juht Angela Merkel pole teinud saladust, et ta eelistaks koalitsioonipartnerina praeguse välisministri Frank-Walter Steinmeieri juhitud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SPD) asemel hoopis Guido Westerwelle juhitavat liberaalset Vabade Demokraatide Parteid (FDP).

    Kas keegi Saksa poliitikaga on kursis? Mida valimistulemustest arvata, milliseid mõjusid või muutusi on oodata?
  • Hehe, väga hästi kõlbaks ka "tambiks veidi poliitikuid" Merkeli-seikluste kajastamiseks. :)
  • CDU - 33,5%
    SPD - 23,3%
    FDP - 14,3% jne

    Saksamaal räägitakse praegu suurest "musta-kollase" koalitsioonist. Päris täpselt kursis ei ole. Kui tuua võrdlus Eestiga, siis oleks see nagu Reformi ja IRL koalitsioon (CDU ja FDP) ja Keskerakond (SPD) jääks opositsiooni.
  • 1. CDU (must)
    2. SPD (punane)
    3. FDP (kollane)

    täpselt nagu Saksamaa lipp. Juhus?:P
  • Kui aga on vaja valimistulemusi ennustada, siis selle jaoks on ka foorum "Kes valimised võidab?"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon