eurolaulpidu - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

eurolaulpidu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • No nii,loodetavasti ei tule siis aasta pärast enam kellegile Euroopas tõestama hakata,et Eestisse tulles pole esmatähtis kaasa võtta telki ja rulli WC paberiga.
    Just nii,selle vajalikkust olevat kommentaator Saksamaal osanud arvanud pärast Eesti võidu väljakuulutamist.
    Palju õnne kõigile Eesti maakaardile jõudmisega seoses.100 miljonit inimest saab Euroopas teada,mis-kus maa see Eesti siiski on.Seda polegi nii vähe...
    :-)
  • Nii et 5-aastase horisondiga investeerimine on mõttetu - "Eurovisiooni" läbiviimiseks tõstetakse tulumaksu 75%-le. Aga hea reklaam oli küll.
  • palju see show SKP-le juurde annab?:-)
  • Ei noh äge.
    Ma ise küll sellest laulupeost suurt ei hooli aga hea meel on ikka.

    Ja poliitiliselt korrektne esitus viis sihile !!!!
    See ongi hea näide kuidas Euroopas teistega hästi läbi saada. Tee nii nagu moes on, meeldi teistele, jäta hea mulje, ole arusaadav (keskmisele eurooplasele) - ja sa elad hästi.

    Nüüd on jälle hea võimalus ennast tutvustada.
    Ja on meie enda teha mis küljest me ennast siis näitame.
    Kas Eesti kogub suure hunniku plusspunkte või teeme ennast täis....

    Teremere - Sinu vastutus poliitilise korrektsuse jälgimisel suureneb mõõtmatult.
    :)
  • pole küll õige koht sellist threadi aretada, aga analoogilise üritusegsa kaasnev meediamüra on TOHUTU, seda mitte Eesti, vaid Euroopa mastaabis.

    Peaasi, et korraldajad ei hakka endale tuhka pähe raputama, siis on veel aastakümneid Euroopas kuulda ilkumist, et eestlased on need vennad, kes laulupeo asemel fiasko korraldasid.
  • pole küll õige koht sellist threadi aretada...?
    Tundub,et paljud eestlased siiski ei mõista,et Lääne-Europa,enamuse lääne-eurooplaste jaoks pole Eesti mingi klantsmaa vaid kuskil,ilmselt Balkanil asuv õudusromaan.
    Inimesed Euroopas seostavad pilti Eestist siiski telepildiga Albaaniast,OK.
    :-D
    Seetõttu on selle üritusega kaasnev meediamüra üks kõige olulisemaid sündmusi Eesti kaasaegses ajaloos.

    Nii sakslastele kui ka inglastele jõuab ehk siiski lõpuks pärale,et Eestisse võib tulla ka ilma WC paberi rullita kaenlas,kui on vaja tulla...

    Kas on juba meelest läinud,kuidas sakslased,inglased jne. pole Eestisse siiani suutnud suhtuda kui tõsiseltvõetavasse investeerimispaika?

    Istusin reede õhtul koos kõrtsus taanlastest seltskonnaga.Ja mul tuli ikka lausa ühele tegelasele,keda esitleti politoloogi-sotsioloogina, lausa tõestama hakata,et Eesti ei ole too riik,mida telekas kriisikoldena näidatakse.:-D
    Rääkimata sellest,et keegi kuskil aru saaks Eesti-Läti-Leedu erinevustest.
    Eesti pealinn Riia,presidendiks Brasauskas... on see,mida üks keskmisest varakam ja intelligentsem lääne-eurooplane Eestist teab.

    Seda,et eestlased kuidagi sooviks showga kellelegi alla jääda,see on küll väga vähe usutav.Eriti kui võrrelda riigi rahadega renoveeritud luksuslikke valitsus-asutusi-kontoreid Eestis ja mujal Euroopas.

    Hetkel Kopenhaagenist tervitades,
    teremere.
    :-)
  • Sellise lõbusa sõnumi lugesin
    eurosong.net-i foorumist

    A report in German TV news revealed another ESC scandal:
    Author: StefanGermany, May/13/2001 15:25:20

    Indeed, the voting in Estonia's favour was rigged. Journalists found out during the after-show party when talking to the head of the Lithuanian delegation that Lithuania had started a pro-Estonia campaign in order to slow down the Estonian economy as a result of hosting the event next year. This because Estonia's economy is better off than Lithuania's and EST are likely to enter the EU sooner...
  • Marguse naeratav nägu sobib eelmise sõnumi juurde 100%-liselt.
  • Ega siin midagi pikalt kommenteerida ei ole. Igati vinge värk. Ja kasu sellest on tõesti tunduvalt mõõdetamatum kui esmapilgul meist keegi vist prognoosida suudaks. Nüüd on meil esimene šanss pääseda Balkanilt välja.
    Tegelikult, selle asja ära tegemisega suutsid eestlased tõestada üht väga olulist asja, seda, et nad oskavad maailmaga äri ajada nii nagu maailma tavad seda nõuavad. Sest mis see eurovisioon muud ongi kui üks global business.
    Aga riigiraadio ütleb endiselt Bentoni kohta neeger ja EPL tituleerib moorlaseks. Ilma vähimagi pahatahtlikkuse noodita!
  • Selle thread-i juurde sobiks helitaust.

    Seal Everydays võis lugeda, et pea võiks korraldada Tartus - mina olen selle poolt!

    Ja veel üks mõte - meid võiks järgmisel aastal esindada sir Elton John.
  • Paitab, et Eurovisiooni võit vähemalt esialgu toob Eestile mõõdetamatult rohkem kahju kui kasu. Päris nukker artikkel Inglise mingis Telegraphis:

    Sunday 27 May 2001
    Estonia 'too poor' to host Eurovision
    By Oliver Poole

    THE tiny Baltic state of Estonia was ecstatic when it won the Eurovision Song Contest, but now the country cannot fulfil its duty to stage next year's event because the cost could destabilise its fragile economy.

    Traditionally the Eurovision winner hosts the following year's contest; in the case of Ireland the main state broadcaster was almost bankrupted when the country won four times in five years in the 1990s.

    The Estonian public-service television company, ETV, has been refused a loan by the government to meet the £3 million cost of holding the event, despite the morale-boosting effect that the triumph has had on the 1.5 million population.

    Estonia's victory in the contest a fortnight ago was greeted with tumultuous celebrations across the country, and the singers of the winning song Everybody, Tanel Padar and Dave Benton, were welcomed by the Prime Minister and President when they arrived back from Denmark.

    Estonia, however, has an annual GDP of only £5.5 billion and is woefully ill-equipped to host an event such as Eurovision. It has no stadium big or modern enough for the contest and there are not enough tourist hotels.

    A spokesman for ETV said that unless there was a sudden about-turn by the government it would have to announce on Tuesday that it would not be able to stage the contest in the capital, Tallinn, next May. A spokesman for the Estonian government, which has recently cut state subsidies as part of a financial reform programme designed to allow the country to join the European Union by 2004, said: "We hope the television station will still find a way to host the event."

    Waiting in the wings for Estonia to pull out is Malta, which came ninth in the contest and has made it known that it is eager to stage the event in 2002.

  • Muide, see 50 mln krooni moodustab 0,1678469% Eesti selleaastasest riigieelarvest. Ühesõnaga ei usu, et see meie majanduse põhja viiks või oleks vajadus tõsta tulumaksu 75% peale. Ja veel: sõnal "neeger" ei ole eesti keeles mingit halba mekki, vastupidiselt "mustale".
  • Jah, sest sõna "must" paneb nii mõnelgi rusikad sügelema, sõna "neeger" jätab aga eestlase tavaliselt täiesti külmaks (viimasel ajal mõjub isegi positiivse alatooniga).
  • On veel väljend "valge neeger", mida tegelikult ei ole olemas ja mis kindlasti ei ole positiivse alatooniga.
  • Ei ole positiivne jah. Aga tegelikult võiks kogu foorumi üle kolida sinna, kus rohkem poliitilisest korrektsusest juttu.
  • Mina mõtlen musta all kaukaaslasi, neid kes turul kauplevad või tänaval käest midagi müüvad.
  • Mina ka. Kas neil on mingi positiivne imidž nooremate silmis? Mul küll mitte.
    Täiendavalt võib nende all mõelda kesk-aasialasi, kes ka midagi müüvad ja kuritegevusega tegelevad.
  • Muideks ka kaukaaslased oskavad väga kenasti laulda aga nemad ei pääse eurovisioonile oma geograafilise asukoha pärast.Vöi kui ka kunagi pääsevad siis huvitav kui paljud neist tunnevad röömu selle üle et neidki seal näiteks neeger esindab.
  • Oleks ikka jube küll, kui argentiinlased pääseksid eurovisioonile. Mitte et mul riigi ja rahvavastu midagi oleks, aga see lihtsalt lammutaks meie vana hea Euroopa kultuurilist identiteeti.
    Mõtlesin veel neegrite peale ja leidsinn, et Eestil on praegu suurepärane võimalus saada endale Euroopa kõige nigger-friendly'ma riigi aunimetus. Tartu skinheadidele tuleb peksa anda ja kogu lugu.
  • Eks mine ja anna kui nii kõva mees oled.Pakun et sa oled heal juhul skinheade televiisorist näinud.Vaevalt et sa mõnega neist elu sees vestelnud oled,rääkimata sellest et sa mõnda neist tunneksid.Ma küll ei tea milline on sinu füüsiline vorm,aga skinheadide hulgas on alati hinnatud rohkem suuri muskleid kui et loetud filosoofia teoste hulka.Nii et pakun 1-0 nende kasuks.
  • Õigus. Ma pole neid isegi mitte televiisorist näinud, ammugi siis vestlemisest või tundmisest. Seega juba 0:2 minu kahjuks. Järelikult jääme vist ikka rassismi kantsiks edasi.
    :-(
  • Ma ei näe siin mingit vahet.Vähetõenäoline et elu maakeral erinevate rasside segunemise tõttu seisma jääb.Ma mõtlen siin kohal seda et rassism on tõenäoliselt sama vana teema kui,sellest ajast kui erinevad rassid tekkisid.Ning isiklikult arvan et see ei kao kusagile.Palju rohkem teevad mulle muret igasugused erinevad usulahud.Näiteks on olemas selline kena riik nagu Afganistan.Jänkid selle Talebani seal võimule aitasid,nüüd helpigu ise oma keedetud suppi.
  • Vaata ka tänast Äripäeva uudist 3-ndast maailmasõjast.
  • PS.veel üks küsimus.Kui sa pole skinheade isegi telekast näinud siis kust sa tead üldse millised nad inimestena on.Ometigi kutsud sa üles neile peksa andma.Tundub nagu väheke suvalise lahmimisena.
  • Vastused:
    Peksa andmist ei mõtelnud ma otsese füüsilise vägivallatsemisena. Ma ei pea õigeks õigusrikkumisi takistada õigusrikkumise meetodil (ja peksa andmine on huligaansus kui mitte enamat - seega igal juhul ebaseaduslik). Minu viga, et jätsin selle asjaolu koheselt täpsustamata. Ära võta nii tõsiselt!
    Või oled järsku ise skinhead?

    Pidasin silmas lihtsalt õiguskorra tugevdamist riigis, ei muud.
  • to maidre:

    Aga Äripäeva Uudiste jutt 3. maailmasõjast jätab üliväga sügavalt ükskõikseks. Sedapuhku täiesti tõsiselt. Mul on nimelt teatav reaalsustaju säilinud.
  • Õiguskorra tugevdamist taotlevad ka skinheadid,iseasi kellele see siis õigus on kellele ülekohus.Kas ma olen skinhead või neeger,mis tähtsust sellel on.Ning 3 nda maailmasõja puhkemine on minu meelest siiski kõige tõenäolisem usulistel põhjustel ja sellest oleks küll kahju,sest kes siis sõja ajal enam ikka eurovisiooni hakkab korraldama.
  • mis kuradi kolmas maailmasõda? segi olete läinud või?
  • Aga ikkagi, lähme anname neile skinheadidele peksa, sest suuremosa foorumlastest on vist lipsukandjad :-)
    (panin smaili, et ära hoida süüdistusi vihkamise ja ei tea veel mille õhutamise kohta)
  • skinnid on need vist,kes oma otsaesist raseerivad,et madal laup kõrgem paistaks?
    ...tegemist on ilmselgelt homo sapiensiga kunagi paralleelselt eksisteerinud neandertallaste otseste järeltulijatega.Sellepärast nad siis omi karvu pügavad,et veidi inimese moodi välja näha...?

    Ja mis seal imestada,et skinnid tumedanahalisi,n-inimesi mitte sugugi ei salli.Neil tumedanahalistel on ju karvakasv enamasti täielikult hääbunud.Ajab ikka vihale vast küll,kui endal igal hommikul vaja otsa-esist,laupa raseerida... kui teistel pole tarvis isegi habet ajada.



    jarmo,
    "sõnal "neeger" ei ole eesti keeles mingit halba mekki..."

    jah õige,täpselt samuti nagu inglisekeelses 'negro'-s pole midagi halvustavalt.
    (erinevalt Velikij kasutatud 'nigger'-ist..uhuuu...)

    'negro'-s 'neegris' pole midagi halvustavat nagu ka sõnades paks,peenike,ümmargune,piklik,kõver...
    ...sile,lame,...pilusilmne,suursilmne...nösunina,
    pruntpõsk...

    Nii,lugu aga selles,et mitte kellelgi...nohh,hästikasvatatud,heast perekonnast pärit,nö...:-)ei tuleks pähe kedagi kuskil kutsuda,nimetada tema väliste tunnuste järgi.No Ok siis,ehk vaid omavahel kedagi kuskil kaugemal komenteerides,et vaata,see paks või peenike või neeger seal.
    :-)

    seda enam,kirjasõnas ei tuleks kellegi pähe nimetada ühte lauljat peenikeseks ning teist paksuks?No OK siis,kuskil kollases koleduses vast,kus lugejaid huvitab midagi muud kui laulja lauluhääl.
    :-D

    seda kõike nimetatakse viisakuseks ehk paksule ei ütelda paks,peenikesele peenike ning neegrile neeger.

    Selles,et sinule nendes sõnades midagi solvavat ei ole,ei puutu ju asjasse.OK?

    Selles,et "eesti keeles pole mingit halba mekki",ei puutu ju asjasse.OK?

    Kõike seda nimetatakse viisakuseks,rahvusvahelise suhtlemise juures on välja mõeldud ka peenem nimetus:'poliitiline korrektsus'.

    Seega,ei saa keegi keelata kedagist nimetamast inimesi paksudeks või pilusilmseteks või peenikesteks või neegriteks.Viisakad inimesed aga ei tee seda lihtsalt.Sest me mitte kunagi ei tea,kas paks võtab sõna 'paks' solvanguna või komplimendina.Samuti nagu tumedanahaline inimene võib olla uhke sõna 'neeger',oma negriidse rassi üle või ta võib võtta seda valge rassi esindaja poolt öelduna kui meeldetuletust kunagisest suurest ülekohtust,mil neegrid olid valgete orjad.

    Nii see paraku aga kipub olema,sest ülekohus oli suur ning see ei taha kannatanutel meelest minna...

    Nii et seda,et sõnal 'neeger' pole eesti keeles halvustavat tähendust,ei peaks siiski siin eestlastele eesti keeles seletama vist?

    Seleta paksule teda paksuks kutsudes,et sa ei tahtnud teda solvata vaid lihtsalt viitasid tema kehale.

    OK?
    Kas on arusaadav?
    :-D



    PS.see jutt aga,et mitte keeegi ei tunneks end siin puudutatuna,kui teda juhuslikult valgenahaliseks,'europiidiks' kutsutaks....oleks sama, kui paksud omavahel kutsuksid üksteist paksudeks ning ei teeks teist nägugi.


    OK?
    Kas on arusaadav?
    :-D
  • Üks asi jäi arusaamatuks. Kui viisakas eestlane ei kutsu paksu paksuks, nösunina nösuninaks ega neegrit neegriks, kas siis neegrit mustaks võib kutsuda? (Mul kahjuks pole ühtegi neegrist tuttavat kelle käest asja uurida)
    Kas eestlane solvub kui teda fashistiks kutsuda?
  • Asi maakeeli öeldes dipendib. vene kroonus oli eestlane (mina) fašist ja see oli eestlase sünonüüm. Isegi ilma mingi varjundita.
    Ma arvan, et see sõltub ikka konkreetsest eestlasest ja konkreetsest kutsujast, kas solvub või mitte. Kuigi, formaaljuriidiliselt kindlasti peaks solvuma, kuna ta pole NSDAP liige (mis keelustati juba 1945).
  • Minu sõjaväemälestustest meenub, et eestlasi ja juute ja türklasi ei lubatud sõjatehasesse laskemoonakaste vedama. Kastid olid rasked, seetõttu ei tundnud ennast diskrimineerituna:)
  • Kodanik teremere pika jutu peale tekkis järgmine mõte:
    Viisakas inimene ei ei tohiks ütelda paksule paks, pikale pikk, neegrile neeger, jne.

    Aga kas on viisakas nimetada valge rassi esindajat valgeks? Mis on siin valgega ühist - pigem on tegu rooosa ja pruuni vahel jääva varjundiga nahavärviga inimesega.

    Lisaks: kui neegrile ei ole viisakas öelda neeger, kas on viisakas öelda eestlasele eestlene, või lätlasele lätlane? Kas naise kohta on viisakas öelda naine või mehe kohta mees? Kas on viisakas öelda inimesele inimene?

  • Velikij, aussõna ma tõesti ei tundnud ennast diskrimineerituna. Mind võib ka edaspidi inimeseks kutsuda.
  • Nüüd läks tiba metsa poole. Aga pole lugu, ma mõtlen siis varsti midagi eriti diskrimineerivat välja!
    .-)
  • Mommike,
    rooosa ja pruuni vahele jääva nahavärvi varjundiga inimese pretensioon valge rassi esindaja valgeks nimetamise asjus on liialt sptsiifiline ning tuleb kahjuks siiski tagasi lükata.

    Sest poliitilise korrektsuse käsiraamat jätab igaühele valida oma nahavärvuse osas vaid kahe võimaluse vahel:

    1.white people ehk kahvanäolised inimesed.
    2.coloured people ehk värvilised inimesed.

    nii värviliste kui ka kahvanäoliste inimeste eestlaseks või lätlaseks nimetamine ei ole solvav vaid siis kui nimetaja pole ignorantne,steretüüpne arvaja,kelle jaoks kõik eestlased-lätlased...on ühed ja need samad Eastern European backwards people,russians,slavic...commies,-short to say.
    ..või siis fashistõ,karotshi gavarja.

  • mommike ju jumala oige asja peal.
    poliitiline korrektsus och viisakus pole midagi
    muud kui pugemine mis on heaks kiidetud.
    samamoodi nagu komplimendid.
    ehk siis valetamine.
    kogu maailm pysibki valetamisel.
    aga maailm kulub sellele kes t6de näeb.
    ka aktsiaturg, sest koik ju valetavad :)

    proffid ongi need kes ei solvu.
    need kes solvuvad on luuserid
  • niisama...

    pugemine on profile solvav,mitte viisakus.

    valetamine on profile solvav,mitte kompliment.

    ja turg,aktsiaturg ei valeta mitte kunagi,kõik on nii nagu on ja mitte teisiti...

    ...jne...




  • Veel sõnakasutusest (vt. üleval).

    Eesti keeles ei ole sõnal "neeger" halba varjundit, ent maailm ei piirdu ainult Eestimaaga. Seepärast tasub globaalset trendi jälgida ja öelda "mustanahaline" või "afromees". Mustanahalised, kes Eestis viibivad, ei tea kahjuks ülalmainitud siseinfot - kuskil pole kirjas, et "neeger" on meil ok öelda ja viitab vaid rassitunnusele. Kuigi ma ise vahel teatud seltskonnas ka n-sõna kasutan, et tarvita ma seda kunagi n-te juuresolekul või laiemas ringis.

    Mine Harlemisse ja tee mõnele shokopoisile selgeks et sa oled Eestist ja võid teda kutsuda seepärast neegriks. Ekstreem.
  • Huvitav oleks teada, kuidas itaallased omas keeles saavad hakkama "musta" ja "neegri" eristamisega? :[
  • teremere,
    kas nii võib öelda, et hiinlased on kusejoojad?

    Juba terve nädalavahetuse figureerib Yahoo enimloetud uudiste edetabelis sõnum, et rohkem kui 3 miljonit hiinlast joovad omaenese pissi, kuna peavad seda tervislikuks.
  • et kuidas itaallased omas keeles saavad hakkama 'must'-'nero' ning 'neeger'-'negro' eristamisega,on kahtlane lugu jahh...

    Aga need hiinlased,heisenberg...nohh,kui juba 3 miljonit ühest miljardist joovad oma uriini,on ilmselt täiesti põhjendatud ka ülejäänud 997 miljoni tegelase urinohoolikuteks nimetamine?

    ...ehk siis, kui sarnaselt hiinlastega näiteks 0,3 %-ti ehk ca 30.000 eestlast on...ooo-ooo-ohoo-d...,siis võib ühte miljonit eestlast nimetada samuti...oo-oo-ohooo-deks...
    :-D

    ei ole ka itaaliakeelsel 'negrol' mingit halvustavat tähendust.Selle sõna kasutamisest soovitan siiski hoiduda,nii Itaalias kui ka eestis.Eriti siis,kui tuleva eurolaulupeo ajal kaks-kolm suurt ja tugevat,punnis musklitega tumedanahalist aafromeest peaksid juhuslikult tänaval vastu jalutama.Neile võrdub sõna neeger-negro sõnaga ori.Valge inimese poolt lausutuna tähendab see: anna mulle palun peksa...
    :-D

    ja heisenberg,võksid samuti oma "kas nii võib öelda"-t eelkõige katsetada asjaosaliste peal...

  • Masendav et jälle ei suudetud valida õiget laulu. Oli olemas laul mis eristus, mis oli ilusas Eesti keeles ja mis esitles väga hea laulja - ja siis valiti hoopis väga keskpärast lugu. Club Kung Fu mis samuti tegi Sven Lõhmus oli hea, ja sellest on jäänud teatud sound ka tänavuses loos, aga Ithaka Maria oleks pidanud võitma.
  • Rahva hääl on kõikvõimas ja pime.
  • Miljon kärbest ei saa eksida - sitt on maitsev.
  • Kust kohast ,Sa Somm neid pärleid võtad?
    :D
    Viimane oli hea. Võtan kasutusse , kui lubad.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon