Bollinger Bands, GNLB, TSIX, NCI, XOXO - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Bollinger Bands, GNLB, TSIX, NCI, XOXO

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimasel ajal olen hakanud bollingere suhteliselt tihedalt kasutama. Ostsin vahepeal selliseid asju nagu GNLB ja NCI.

    Müüsin GNLB üleeile maha 4.45 pealt ehk tasemelt kus ta ületas bollingeri ülemist joont. Eile langes aktsia "oodatult" sellest piirist läbi ja ostsin tagasi 3.94 pealt. See oli tase kus aktsia asus allpool bollingeri ülemist piiri. Täna olen juba ca 6% teeninud ja GNLB liigub ilusti ülemisi piiri peal.

    Mõni aeg tagasi kasutasin sama strateegiat TSIX, NCI ja XOXO peal. Tundub üsna lollikindel värk olevat.
  • Illimar, tehnilise analüüsi puhul pole ükski indikaator päris 100% töökindel, kuid erinevate indikaatorite koos kasutamisel võib saada väga häid tulemusi.

    Bollinger Bands'i standard on 20 (libisev keskmine) ja 2 (standardhälve). Ja ülemüüdust/üleostetust näitab see indikaator päris hästi.
  • Ma olen märganud, et kui selliselt vaid Bollingeri jälgida, siis jääb kõvasti tõusu- ja languse potentsiaali kasutamata, kui aktsia mingist kauplemisvahemikust välja tungib või mingitest supportidest läbi kimab. Vt näiteks BLDP, CREE, ELON, FCEL, GX, IBM, MSFT, NOK, ORCL, VRSN. Ülemüüdust/ostetust näitab RSI palju paremini. Vt. kasvõi nendelt minu viidatud graafikutelt
  • Mulle jälle näib parim CCI, kuigi vaatan ka teisi asju.
    Tänud beast'ile, kes kunagi aprilli alul ühes teises foorumis viitas.
  • Rämedalt miljonäre siin koos, mis?
  • Fit
    No kuidas sa ütled et - ah võtsin umbes või juhuslikult.
    Aga vaata et kasutasin CCI-d ja Bollinger Bandi - see jätab hoopis parema mulje.
    :)
  • Ei saa hästi aru, mis miljonärid, Fit.
    Ülbitsed või?
  • Ei saa ka aru Fit, inimesed arutlevad tehnilise analüüsi üle ja sa kukud hüppama? Aktsiamäng pähe löönud või?
  • Fit peab ilmselt silmas seda et vastavalt uurimustele on Bollinger Bandi kasutajad saanud kiiresti miljonärideks.
    :)
  • Irw :)
    Neile, kes aru ei saanud: väita, et mingi üksik tehniline indikaator on lollikindel või oluliselt parem kui teised, eriti mõne üksiku treidi näitel, on rumalus. Ja timmo, ära põe igas foorumis.
  • Ärge saage valesti aru, ma ei mõnita kedagi, lihtsalt kutsun pilvedest maa peale tagasi, et keegi lugeja ei hakkaks antud indikaatorite põhjal raha kaotama. Kas leebe iroonia tõesti solvab nii hirmsasti?
  • Tegelikult on kõik hea mis konkreetset inimest (traderit/investorit) aitab.
    Aja jooksul kujuneb igaühel oma lemmikrelvade arsenal. Ja mis sobib ja mis mitte seda näitab testimine turul reaalse rahaga. (enne igaks juhuks kuivalt paberi peal)

    Ja nagu korduvalt on mainitud - täpselt liikumist ette ennustada ei ole võimalik. Ning igal indikaatoril on omad head ja vead. Kõik nad näitavad midagi - mida just - seda peab igaüks ise otsustama.

    Eh, neetult tark jutt sai....
    :)
    Tögada oli enne parem.
    :)
  • OK, asja juurde tagasi.

    CCI, kasutan 20-päevast, tundub reageerivat kiiremini ja diskreetsemalt kui näiteks RSI (hoian silma veel 4-5 asjal peal).Nii näib mulle täna.
    Kaldun arvama, et TA lugemine tuleb siiski kasuks, suhtusin varem teemasse üleolevalt ja sain sügisel mitu laksu vigade tõttu, mida täna enam ei teeks.
  • CCI graafik on rohkemate jõnksudega jah kui RSI, kuid, kas ei tähenda see liigseid signaale. CCI-d kasutatakse kahte moodi. Ühed ostavad kui indeks ületab +100 ja müüvad, kui läheb allapoole +100, ning -100 joonej uures vastupidi. Teised kasutavad ülemüüduse/üleostetuse hindamisel. Esimeste taktikast ma küll hästi aru ei saa. See tähendab ju ostmist ja müümist üsna lähedase hinnaga.

    pitsat, mida sa kiirema reageerimisega mõtled. 14 päevane indikaator (RSI) peaks ju reageerima kiiremini kui 20 päevane (CCI)...

    Bollingerist ja indikaatoritest. Mina olen aru saanud, et TA puhul on asjade tähtsusjärjekord:
    1. pikaajaline trend (aasta-paar)
    2. lühiajaline trend (mõni kuu)
    3. vägalühiajaline trend (mõned päevad)

    Esimese ja teise puhuks on hea joonistada trendijooni ning vaadata igatsugu liikuvaid keskmisi ja nende derivaate (MA200, MA50, Bollinger, jt). Kui nende osas visioon klapib, alles siis vaadata ostsillaatoreid (RSI, MACD, stohhastikud, CCI, jne.) ja leida sobiv müügi-ostuhetk.

    Toodud trendide kestused võivad olla ka lühemad olenevalt traderi kauplemishorisondist (skaalal investor, ..., daytrader).
  • Igaühel on erinev strateegia ja kui see toimib, siis väga hea.

    Mina kasutan nelja tüüpi indikaatoreid:
    1) Momentumi indikaatorid (RSI, CCI, Bollinger)
    2) Käibeindikaatorid (nt. Chaikin Money Flow)
    3) Libisevad keskmised (EMA)
    4) nn. lagging-indicators (MACD).

    Nendest kokku saabki pildi, mis ka vahest valetab. Paljuski on TA interpreteerimise küsimus, kuid enamasti erinevamad indikaatorid annavad parema pildi.
  • Gorilla G,

    RSI ja CCI olemuselt muidugi sama tüüpi indikaatorid ja 14-päevane 20-sest kiirem. Tulenevalt erinevatest algoritmidest kõverate kujud erinevad ning mõnedel juhtudel annavad mulle signaali korraga, mõnel juhul CCI varem. Olen proovinud ka mõlemaid 20-päevastena kõrvuti. Suuresti sõltub asi ka tõesti interpreteerimisest ning signaali kriteeriumitest. CCI näikse ülevaatlikum(lihtsam lugeda) , kuna vertikaaltelje skaala täpsem. Aga nagu eespool öeldud, nii tundub mulle täna. Iga hea tähelepanek või nõu teretulnud ning muutused võimalikud.
  • Sai natuke Illimari (parandatud) formula'ga mängitud: viimase aasta jooksul 9 winning treidi, 1 loss. Avrg. win/Avrg loss = 0.83, total profit 137%. Kui soovi on võin formula ka üles panna.
  • boyplunger: mis asi selle pildi genereeris?
  • boyplunger,

    mis see Metastock 6.51 täpselt on ja kas seda saab ka kuskilt odavalt downloadida?

    Võiksid GNLB formula ka üles panna.

    Tulles selle teema algusesse (ostsin GNLB 3.94 pealt kui oli ülemisest bollingerist läbi kukkunud) peab mainima, et taaskord on bollinger oma kasulikkust tõestanud. Eile sulgus GNLB 4.36 peal ehk olen paari päevaga 10.66% teeninud. 4.5/4.6 peal paistab et oleks lühiajaliselt kasulik müüa.

  • Muide, kes GNLB kohta veidi infi tahab siis üks vihje. Hiljemalt 26. juunil peaks välja tulema FDA otsus GNLB poolt välja arendatud luupuse ravimi, Aslera, kohta. Luupus on haigus mille jaoks puudub hetkel adekvaatne ravim ja seega võttis FDA 2000. oktoobris Aslera prioriteetse 6 kuulise vaatluse alla.

    GNLB CEO hindas hiljutises intervjuus FDA komisjoni liikmete suhtumist positiivseks.

    Mis juhtub siis kui 26. juunil tuleb positiivne otsus?

    Põhja-Ameerikas on Aslera müügi ainuõigus antud firmale Watson Pharmaceuticals, Inc. Positiivse otsuse korral teeb viimane GNLB-le nn "milestone payment'i" summas 45 mUSD. Litsentitasusid hakkab GNLB edaspidi saama vastavalt müüdud kogusele. USA's on hetkel ca 200,000 luupusesse haigestunud inimest. Kui palju on neid mujal maailmas selle kohta andmed puuduvad. See 45 mUSD tuleb GNLB- sisse on üle 95% puhastulu ehk suurendab EPS-i.
    Hetkel on 2002E EPSe 0.21, mis teeb eilse sulgemishinnaga PE'ks 20.8! Siia ei ole aga sisse arvatud võimalikud tulud, mis saadakse Aslera turuletoomisest. See 45 mUSD viib EPS aga juba 1 lähedale, mis teeb PE’ks ca 4.4
    Hetkel on raske hinnata palju võiks GNLB teenida Aslera müügist väljaspoole USA-d. Igal juhul on viimasel nädala GNLB ostetud suhteliselt suurtes kogustes. Kas see tähendab midagi?
  • GNLB on huvitav story.
    Paar täpsustust
    1) Approval või non-approvable letter võib tulla iga päev, HILJEMALT 26. juunil. Sõltuvalt sellest stock either skyrockets or crashes. Väga riskantne overnight hold, imho.
    2) See, et hind läheb praegu positiivse otsuse ootuses üles, ei tähenda midagi. FDA on äärmiselt ettearvamatu, lisaks sellele on ostjad tõenäoliselt asjatundmatud. Biotech fondid üldiselt ei hooli 3-4$ aktsiatest.
    3) Mina eelistaks siin teooriat "don't anticipate, react to the news." See nõuaks muidugi päevade kaupa arvuti juures istumist.
  • Illimar,

    Metastock on chartimise soft, mis laseb programmeerida "süsteeme" ja neid siis backtestida. Vaata www.equis.com
  • 08:06 ET Genelabs Technologies (GNLB) 3.47: Company and Watson Pharmaceuticals (WPI) receive "not approvable" from the FDA with respect to Genelabs' NDA for Aslera for the treatment of women with mild to moderate systemic lupus erythematosus.

    Closed @3.47, now trading around 1.45. Nice haircut!
  • Eile kukkus GNLB ju isegi 1.37 peale. Aktsia tõmmati esialgu üles tänu shortijatele, kelle positsioon oli üle 2 miljoni aktsia. Hiljem tulid ka muud ostjad, kes tegid panuse sellele, et info mida GNLB juhtkond esitab FDA'ga kohtumisest on positiivne.

    Ise ostsin eile 1.56 pealt ja müüsin 1.88 pealt, ca 20% sai teenitud. Müüsin seetõttu et paaril lähemal päeval võib see aktsia päris suuri hüppeid teha, nii põhja kui lõunasse ja arvatavasti saab täna jälle alt osta.
  • Et nagu üleöö GNLBd ikka ei hoia, mis?:)
  • Vaatasin praegu üllatusega, et GNLB on tõusnud LHV-s 10 enimkaubeldud aktsia sekka. Paistab, et on asja vastu huvi tekkinud.

    Fit, lühiajalises perspektiivis ma GNLB ei hoiaks kuna sentiment on valdavalt negatiivne. GNLB üleeilne reis põhja oli tingitud peamiselt shortijatest.

    Pikaajalises perspektiivis vaataksin GNLB huviga kui ta langeks tagasi kuhugile 1.5/1.6 kanti. Muidugi põhi indikaator ostmise kasuks otsustamisel oleks positiivne informatsioon GNLB juhtkonna ja FDA kohtumisest, mida plaanitakse lähiajal korraldada.

    Kui FDA tingimusi on võimalik täita veel selle aasta jooksul siis ootaks püsivat ostutrendi, kui seatakse aga umbmaaraseid tähtaegu siis on asi veidi küsitav.

    Senini olen GNLB suhtes positiivselt meelestatud, kuigi veel aktsiasse tagasi ei hüppa.
  • minu bollinger seda eile küll välja ei raalinud: Glaxosmithkline-GSK to acquire Genelabs-GNLB for $1.30 per share

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon