Achtung! Avatud kihlveo kontor: Kas ETL teeb 110. hinna aasta jooksul?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:19
Kas keegi soovib kihla vedada:
Ütlen, et tõenäosus, et ETL on aasta pärast - 1.08.2002 - võrdne või suurem kui 110 on väiksem kui 10%.
Ehk suhtega 1:10 olen nõus vedama. Maksan vastaspoolele 10 korda rohkem kui ta võidab:)
näiteks 1000 10000 vastu:)
vasta >> | muuda
Graafik Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:26
Tõnno,vean 100krooni peale kihla,et ETL turuhind käib aasta jooksul üle 110krooni.
vasta >> | muuda
MSM Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:30
Kas hedge fond võib ka nii teenida? :-)
vasta >> | muuda
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:43
kui aasta jooksul käib kas sa siis tahad 100 100 vastu vedada? et 1:1 -le või?
vasta >> | muuda
Loowi Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:48
To: Tõnno
Oleme siis kokku leppinud. Sinu võit 1000 EEKi
ja minu võit 10 000 EEKi. ETL hind aasta pärast 110 EEKi.
vasta >> | muuda
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:48
saan aru et ikka 1:10 pidasid silmas,
sellele tehingule, et aasta jooksul käib pakun välja suhet 1:5-le ehk siis 1000 vs 5000 näiteks
:)
vasta >> | muuda
Graafik Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:50
Diil läks lukku 100eek vs 500eek ja ETL 110kroonise close'si peale kuni 1.08.2002
Tõnno ootab järgmisi kihlvedusid :P
vasta >> | muuda
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:51
okei loowi, tehing tehtud ja vaatame siis 1.08.2002 ETL sulgemishinda börsil, kui ETL-i enam börsil ei ole siis võtame näiteks viimase sulgemishinna, sobib?
ma kahjuks ei tea kes sa oled, ehk paned mulle e-maili ka tonno@lhv.ee, siis jääb meelde ja märk maha
:)
vasta >> | muuda
gurmanka Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:52
Tõnno, Sul see tõenäosuste asi käpas. Ytle, mis on ETLi hind aasta pärast 90% tõenäosusega ;-)))
vasta >> | muuda
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:54
MSM:
jah võib, see on nii hea tehing, et hedge fond isegi kaalub minuga kihla vedamist:)
teistelt fondidelt võtan ka pakkumisi vastu, noteeringud on head summadele kuni 100 000 eeku
vasta >> | muuda
tonno Re: Eesti Telekom 01/08/01 11:57
ei ütle, siis annan oma info käest ära, mul on nimelt männiku enda joonistatud graafik ees
vasta >> | muuda -
Luuser Re: Eesti Telekom 01/08/01 12:24
Vau, nyyd peab vist kiiresti ETL'i put'i ostma ja siis tonno'lt "kihlveo" nime all riskimaandamisteenust ostma. Võimalik võit röögatu ja kaotuse riski pole ollagi.
Või hoopis katteta call'i välja kirjutama???
Kihlvedu ei ole sobilik "instrument" riskide maandamiseks.vt. inertsist "valesse" foorumisse purtsatud kommentaari Luuserilt. Nimelt on kihlvedu küll seaduslik, kuid kahjuks mitte õiguslikult siduv ega jõustatav legaalsete struktuuride kaudu. Samas vabatahtlikult täidetud kihlveo alusel saadut ei saa saajalt tagasi nõuda. -
see on ju täielik jama. oletame, et kui käib ära ja ma panen 10,000 välja ning mõned teised panevad ka sedasama, siis pärast ütleb tonno, et sorry. on see ikka tagatud, et tonno selle summa pärast ka välja maksab või on see lihtsalt suusoojaks. teil siin ju paljud sellised huumorivennad. mina veaksin hoopis kihla, et tonno sõidab saadud rahadega kiirelt argentiinasse:)
-
sõitke mõlemad argentiinasse seenele selle lolli jutuga:)
gurmanka: Krediidirisk ei puhu pilli Luuser'i jutus, kas mu krediidirisk on AAA või CCC või XXX, vahet ei ole, samuti on krediidirisk tema put'i või call'i vastaspoolel, ja see legaalne risk lisandub sinna. Loomulikult on kihlvedu väga sobilik instrument riskide maandamiseks kui paremat pole:) seda, kas Luuser'i skeem ta töötaks ma ei kommenteeri:)
rightsaid: olen nõus sinuga vedama kihla, kas 1000 vs 1000 sobib. Mina ütlen et ei sõida kuhugi:) -
Taandage asjad õlle peale - siis on lootust, et pärast midagi ka välja makstakse. Ja kui üks mees ei jaksa 10 õlut ära juua, võime abistada :-)
-
Õlu oleks lahe!
-
Ma arvan ka ,et Tõnno tahab ETL-s pikaks minna või juba on
-
Tehke jah Tõnnoga sajatuhandeseid tehinguid, turult saab calliga sarnase struktuuri mitmeid kordi odavamalt kätte :)) Aga tuhandekroonist tehingut on vist raske hedgida ;))
-
1. ei saa sama asja mitmeid kordi odavalt turult, võin sama asja bidida 0.5 vs 10 suhtega näiteks.
2. Õlled ununevad ja jäävad rippuma, raha mitte. Tõsiseid kihlvedusid teen alati raha peale ja oma teadliku elu jooksul ei ole veel kordagi default'inud.
3. graafik: kuidas see mu pikaks minemisega seostub? :)
4. See on suhteliselt turuhinnaga bet, sellist digital optsiooni ja nii väikesele kogusele ei kirjuta küll keegi välja vist:)
...loowi, pane mulle siis meil mingil hetkel... -
aasta on ikkagi suht. pikk aeg. siin kaks kuud tagasi oli etl ~90. 20 krooni juurde kõhida pole minu arust samuti mingi probleem (piisab londonis tekkivast pisukesest huvist). ning pealegi see mida kõike etl-ist praegu räägitakse on minu meelest rohkem positiivne kui negatiivne. nüüd natuke suurustan juurde ja ütlen, et kahe aasta jooksul on etl ka 200 juures ära käinud. julge hundi rind on rasvane:)
-
just sellepärast ma seda pakungi, et näidata, et optsioonidega on võimalik selline tehing teha. Oluliselt parem kui loto:)
Kui siin ennist räägiti nendest tõenäosustest ja igal mehel oli oma arvamus siis ehk mõni leiab mu noteeringud endale sobivad.
Fit siin paistis nagu kindel olevat sellise sündmuse võimatuses, ehk teeb mul vasakut äärt siis ja olengi omadega plussis.
Fit? kuidas oleks väike tehing? Sa võid näiteks väita et tõenäosus on alla 8% et ETL jõuab 110-ni... -
No-noh Tõnno,
või mina mingu oma lolli jutuga Argentiinasse...damn...ma pole mingist bloody krediidiriskist midagi maininud, vaid teavitanud inimesi sellest, et kihlveod ei tekita poolte vahel sellist kohustust, mille täitmist oleks võimalik kohtus nõuda. PEP=puust-ette-punaseks lähenemine - kui Sa lähed kelleltki käsi pikal raha küsima ja Sind puu taha saadetakse, siis pole oluline, kas küsitaval raha on, kui ta EI PEA seda Sulle andma. talupojamõistus ütleb, et riski maandamine on oma kohustuse katmine kellegi teise kohustusega enda ees. pole kohustust - pole riskimaandamist. see oli mu point.
p.s. võibla peaks yhe tuntud riskinaisest eks-kolleegi arbiitriks võtma teemal Riskid ;-))) -
Ma ei viitsi aega raisata selle peale. Kui keegi mulle 8K EEKu tahab anda, väites, et ET sulgemishind tõuseb selle aasta jooksul üle 110 EEK, siis ma võiks ju 100K omalt poolt mängu panna, aga selle summa puhul võib keegi juba vägivaldselt hakata hinda korraks selle tasemeni lykata, ja ma ei viitsi lepingute jms. tegeleda, et seda välistada.
-
Kuulge, millest üldse selline suur kära ja kahin nende ETL aktsiate ümber tekkinud on??? (Seda mitte ainult siin LHVD-s).
Kui siia veel lisada Männiku segasevõitu sõnavõtud, analüütikute kummaliselt suured hinnasihid, kuuldustekohane imelik plaan osa aktsiaid tagasi osta, ning fakt, et viimastel päevadel on ETL-i praktiliselt ainult ostetud, ning hind on jäänud samaks (Kes müüb ja mis kogust??!!), hakkab asi juba üsna 'weird' tunduma.
Kas kellegil kavatsetakse jälle lähiajal nahk üle kõrvade tõmmata? Või müüb lihtsalt mõni "suur" mingit suuremat portsu maha ja teeb kuskil vaikset lobitööd?
Kui nii, siis oleks küll lahe sama rongi peale sattuda, aga mitte selle peal kükitada, mis vastassuunas sõitma hakkab. Aga kas pilet 'õige' rongi peale saamiseks oleks hoopis paarikuuline ETL 'put'?! -
:)))
oki gurmanka, su jutt on õige aga vale on see, et see pole sobilik riskide maandamiseks.
Vastaspoole risk muidugi suureneb aga kuna sa ka ise väidad et sa krediidiriski ei puudutanud siis ei ole see legaalne risk samuti oluline. Riski maandab kihlvedu ikkagi.
Mis tundub sulle parem tehing:
1. Kihlvedu Indrek Neiveldiga
2. ostetud optsioon (mingi paber) firmalt AS Rahapesukaru või South China Investments LTD...
Nii, et kui sa oleks öelnud, et "Luuser - sa võid küll kasutada kihlvedu aga ole teadlik sellest, et..." siis ma oleks sulle kahe käega sekundeerinud:)
vot selles on point:) -
Fit, mis suur ajaraiskamine see siis nüüd on??
800 vs 10000. ütle done ja korras, selle summa pärast ei hakka keegi hinda liigutama.
Aasta pärast vaatame ja setteldame.
:) -
no ma arvan et tonnol on ta nimi tähtsam kui köh köh sadatonni. pappi tuleb ja laheb aga inimene jääb. minule on kyll mu s6napidamine tähtsam kui raha. eriti se mille ma nasdaqil kaotasin :)
-
no täpsemalt oled pikk ETL-callides ja edasi minu meelevaldne arutluskäik:
näiteks ETL call-90-2002 aug. optsioonipreemia võiks olla 1EEK aktsia kohta,
miks ei võiks olla, kuna tase on nii palju üle turuhinna
täna sõlmisid kaks diili 1000 loowiga ja 100 minuga nüüd ostad 1100 aktsiale optsiooni eelnimetatud tingimustel(optsioonipreemia 1EEK)
kaotusriskid on maandatud kihlveovõitudega, aga kui hind tõuseb üle 91.1 oled juba rahas kui 110 jõuad on sinu pluss 18900 millest jätkub nii endale kui kihlveovõitude väljamaksmiseks(10500EEK) -
mnjah, kõik oleks ilus kui see 90 call ei maksaks mitte pigem ligi 3 krooni:)
-
Tõnno,
aru ma ei saa,
miks sa õigupoolest ei paku 10:1 suhtes kihlvedu neile, kes arvavad et ETL aktsiahind langeb 20 kroonini? -
mitte 20-ni vaid 40-ni võin rahulikult pakkuda.
1:10 le et ei ole aasta pärast alla 40-ne
1:5 le et ei käi aasta jooksul alla 40. -
Avalehe polli statistikat:
Kas Eesti Telekom'i aktsia tõuseb 2001.aasta lõpuks 110. kroonini?
ja 20.75% 22 ei 72.64% 77 ei tea 6.60% 7 Kokku 106 -
Hmm, kesse oli kes pollis 22 korda "ja" hääletas. :-)
Täna jätkuvalt ainult ETL ostutehingud hinnatasemelt 63.75. Vaatamata sellele ei liiguta hind juba mitmendat-setmendat päeva kopkavõrragi ülespoole. Keegi müüb mingit prisket portsu maha. Vaikselt hakkab juba huvitama: kes, miks ja kui suurt portsu müüb? -
PeaLik, küsi Hansa maaklerite käest ja kui nad ytlevad, siis kaeba sisekontrollile ära...vabandust - siseauditile ;-)))
-
Paistab, et enamus raffast on telku suhtes positiivselt meelestatud, sest nii vähe oligi julgeid kihlavedajaid. Kaua veel pakkumisi vastu võetakse?
-
enam ei võta, kui keegi soovib bettida siis võin pakkuda välja uued tasemed:)
-
Lihtne statistiline ülesanne.
Oletame, et ETLi oodatav aastane tootlus (ytleme selline keskmine ja pikema perioodi oma) on 20%. Aktsia volatiilsus on 30%. Ootame hinna tõusu 65lt 110ni ehk 69,23%. Eeldades, et aktsia tootlus on normaaljaotusega juhuslik muutuja, mille keskväärtus (oodatav väärtus) on 20% ning standardhälve 30%, siis saame, et tõenäosus, 110kr hinnani jõudmiseks on 5%.
Kui kellelegi ei meeldi oodatav tootlus 20%, siis vastavad tõenäosused teiste tootluste korral on:
r=10%; p=2.42%
r=15%; p=3.53%
r=20%; p=5.04%
r=25%; p=7.02%
r=30%; p=9.55% -
robert, äkki annab ülesannet modifitseerida augustis 2000 oli ETL ~100, kõik samad tingimused tootluse keskväärtus 20%, standardhälve 30%, normaaljaotus, milline on shanss, et ETL teeb 110 2 aasta jooksul? milline shanss, et jõuab aasta jooksul 56'ni? Kas see pole näide illustreerimaks pikaajaliste kasvumudelite paikapidamatust lühikeses perioodis.
Sa oled seda rohkem uurinud (teades Su magistritöö teemat), kuid kas normaaljaotus iseloomustab lühikeses perioodis ebaliikviidsete aktsiate hinnakäitumist? -
kui ma nyyd kiire arvutusega mööda ei pannud, siis tõenäosused on 1,64% ja 21,15% vastavalt.
Vastus küsimusele, kas normaaljaotusega saab mittelikviidsete aktsiate lühiperioodi muutusi iseloomustada, siis arvan, et ikka saab. Tulemused 1,6 ja 21,2 pole just kõige suurema usaldatavusega, aga kas ei või probleem olla ka volatiilsuse muutumises? Pakun, et aasta tagasi oli ETL volatiilsus kõrgem, kui 30%. Samas pead normaaljaotuse eest pakule ei pane :-) -
Robert, kas su töö on mingil viisil kättesaadav ka? Ma küll teemat ei tea, aga ilmselt huviga tutvuks kui rõhk peamiselt aktsiainstrumentidel :)
-
Päris aktsiatest ei olnud - Teema ja sisu oli Finantsvarade paigutuse optimeerimine portfelliteooria alusel.
Kättesaadavus - hea küsimus. Netis seda (minu teada) pole ja docina on jube pikk... -
Normaaljaotusega saab paremal juhul kirjeldada aktsiate lühiajalist liikumist eeldusel, et ei toimu suuremaid liikumisi. Kui jutt käib potentsiaalsetest 30%-test muutustest ühe aasta jooksul, siis pole normaaljaotusega midagi teha.
Näiteks viie sigma suurusi liikumisi on viimase 15 aasta jooksul suurtes indeksites esinenud 4 korda, kusjuures normaaljaotuse tüüptabelites vist viite sigmat ei toodagi välja, kuna see on praktiliselt võimatu sündmus. -
ÄPO äsja:
Investeerimispanga Trigon hinnasiht Eesti Telekomi aktsiale on 110 krooni, ütles Trigoni analüüsiosakonna juht Toomas Reisenbuk täna.
“Hinnasihid analüütikute poolt on väga erinevad, see puudutab telekomi- ja tehnoloogiasektorit üle maailma,” sõnas Reisenbuk. “Kes pakub allapoole, kes ligidal, kes ülespoole. Me pakume ülespoole, 110 krooni aktsia.”
“Täna tundub see 110 krooni ehk raskesti saavutatav, aga langus oli suur ja kiire, ei saa öelda, et tõus ei saa olla kiire ja agressiivne,” ütles Toomas Reisenbuk. -
imho on ETL juba neljandat kuud langustrendis. Tea kas meestel on seal nii kole posu seda va ETL-i käes, et selliseid avaldusi tehakse?
-
Kas keegi oskab juhatada linke, kust võiks lugeda matemaatilisest statistikast.
-
http://www.eau.ee/~ktanel/kool_ja_too/stat_excelis/
ja
http://ernie.itcollege.ee/~lepikult/statistika/loengud.htm -
Statistilisest füüsikast: http://parsek.yf.ttu.ee/std.html
-
Reisenbuk: Telia võib pakkuda ETL aktsia eest 85-100 krooni
Suprema analüütik Veikko Maripuu sõnul on Telekomi aktsia õige turuhind 115 krooni, mis teeks ettevõtte turuväärtuseks miljard eurot ehk üle 15 miljardi krooni
Lõike ÄPO-st -
Kas keegi on arvestanud, mida see summa, mis ETL(+ muud) müügihinnast saaks Sonera on seda müüki üldse väärt, kas see suudaks vähendada märkimisväärselt Sonera võlga.
-
Kiire kihlvedu Kristiina B-proovi suhtes:
Kas positiivne või negatiivne? 15 minti aega -
pakun et negatiivne
palju mängu paned graafik?