Eesti Telekom 2 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Eesti Telekom 2

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 300 postitust db-st välja korjata ja html-i renderdada võttis juba liiga palju aega.

    Aga point:

    ETL on hetkel Eesti turul parim pikaajaline investeerimisobjekt. Kindel on see, et ka 6 aasta pärast on vaja LHV Directi külastada, välismaa pornokaid vaadata ja portaalidest lollakaid uudiseid lugeda. Iseasi on see, millise riistaga seda tehakse, kuid igal juhul seda tehakse.
  • ja üks täiesti tähtsusetu pisiasi, mis väga hästi harmoneerub foorumi pealkirjaga. Selleks ajaks on Eesti Telekom pankrotistunud, kõik aktsionärid on oma raha lõplikult kaotanud ning telkuteenuseid pakub hoopis mingi praeguseks veel sündimata firma.

    Ka dinosaurused surid välja sest nad ei suutnud kohaneda muutuvate oludega...
  • Näha on, et Velikij on Telekomiga peksa saanud ja nüüd nutab seda taga, muidu ta nii lolli juttu ei ajaks.Ja pange tähele,et ETL jõuab õige pea just Sonera poolse sundmüügi tõttu taas 85 krooni tasemele.(+85% pole paha)
  • Et siis kõlada argumenteeritumalt - halvim stsenaarium on see, et ETL võetakse odavalt Telia poolt üle. Ja aktsionärid saavad laksu just madala aktsiahinna tõttu. It's all uphill from there.
  • Nii positiivne ma ka poleks. Ma arvan, et tõus tuleb aeglane.
  • Odavalt võib üle võtta Sonera osalust,kuid see ei aitaks Telial saada enamusosalust. Järelikult tuleb ka Eesti riigile pakkumine esitada ja riik alla 85 krooni ei müü - see on kindel
  • Õige, Garu, sain Telekomi aktsiaga peksa. Kas keegi pole saanud?

    Ehk parafraseerides Raamatut : kes ise lossita on, see visaku esimene kivi!
  • :-)
    Küll mõnele mehele meeldib kirjutada, kas või ilma eelmisi kirjutisi lugemata <---- see kõik käis Eesti Telekom viimase postituse kohta.
    Ütlen veel 1 kord: kes viimasena vanasse threadi kirjutab see on ...
  • Minul on ETL tehingud 100% edukad olnud ...

    ... ehk IPO-ga sai piirdutud :)

    Aga 40 juurest hakkan kindlasti ostma, kui mitte varem.
  • ETL odav väljamüük kogub hoogu.
    LHV rahvas ka on natuke vist ülehinnanud aktsiat kui vaadata, et küsitluses ETL põhja kohta jääb viimane valikuvariant 40 kroonile. See põhi hakkab nüüd tasapisi kätte jõudma. Pange nüüd kiiresti veel paar vastusevarianti lisaks muidu inimestel on kuidagi narr arvama hakata :)
  • kmartin--> Ega see ETL 40 tase nüüd nii lähedal ka ei ole, kuid kätte ta jõuab see aeg küll. 40 eeki on hea tase ja hakkan minagi siis soetama, tee sina mis tahad.

    40 krooni on juba küllalt kriitiline tase. Midagi peab toimuma hakkama kas väljaspool eestit või eesti siseselt. Telia ja Sonera, ETL juhtide otsused vms. Positiivsed uudised on need, mis prognoosivad majanduse liikumist plussi juba selle aasta lõpul või järgneva aasta alguses. Kaotajad on veel optimistlikud.
  • Kui kaugel on aeg, millal terasid sõkladest hakatakse eraldama? On väga selge, et tehnoloogia ja telekomisektor on paksult täis firmasid, kelle kogu strateegia on üles ehitatud võlgadele võitlemaks turul juba tegutsevate suurte kasumittootvate ettevõtetega. Nende firmade ainus lootus võitmiseks on ju tegelikult see, et olemasolevad firmad ei ole piisavalt paindlikud muutustega kaasa minema. Vastasel juhul jääbki nende parimaks uudiseks investoritele lisafinantseeringute saamine. Samas on selgelt näha, et olemasolevad Telekom firmad ei ole midagi nii saamatud, reageerivad kiiresti ja säilitavad oma kasumlikkuse. Nii ka Sonera, kes oleks olnud võitja kui tehnoloogiline areng oleks fantaasiat järginud, kui on ka nüüd kuna on säilitanud oma võime kasumit teenida ning on võrratult paremas positsioonis kui ettevõtted suure võlaga, kes ei suuda kasumit toota.
  • guru,

    IMHO see aeg ei jõua kunagi kätte! Mida aeg edasi seda väiksem on selle aja kättejõudmise tõenäosus ja seda enam jälgivad investorid oma otsustes üksnes globaalseid trende.

    See oli IMHO, võib-olla ma eksin...
  • Hommiku sai Siim Kallast Terevisioonis näha.
    Ta väitis, et on happy ETL tulukuse üle ja riigil mingit plaani lähiajal aktsiaid müüa ei ole
  • ETL languse põhjuseks võib nimetada välismaalaste telekomihüsteeriat ja kohalike investorite olematut ostujõudu. Ega keegi kusagil eriti ei analüüsi. Kui on ikka telekomiaktsia, siis seda müüaksegi Londonis. Müüakse kasvõi 20 kroonini. Õigustatud ETL hind võib siiski olla 80. Pikaajalised investorid võiks praegu osta, see on spekulantide mure, mis hind lähikuudel teeb.

    Minu sõrmed on sellest aktsiast poolteist aastat eemal olnud. Kumma risk on suurem, kas ETL või FARMA risk? Kumb on tulusam?
  • Fondid rabelevad, et saavutada oma rahale 12% aastatootlust...NRG paigutab oma raha pikaajalisse projekti, et saavutada 12% aastatootlust... ETL aktsia tulukus pole tõesti paha selle kõrval. Aga kõik on paanikas ja ärahirmutatud.
  • Veri ju tänaval. Järelikult on aeg hakata mõtlema tasakesi sisenemisele.
  • Tegelikult on ETL aktsiat osta rahulikum, mõnusam ja väikeinvestorisõbralikum juba ainuüksi seetõttu, et seda aktsiat ei saa üles haipida. Londonisse see kodukootud ulg selle kohta kui hea on ETL ja kuidas talle ikka ebaõiglaselt liiga tehakse, lihtsalt ei jõua.
  • guru-->Terad sõkladest paradab aeg ja selle kõige kohta on omad vanasõnad näit. äris jäävad tugevamad püsima ning muu taoline algstuff. Majanduse langusperioodil eralduvad terad sõkladest suurfirmade ühinemiste teel. Ei viitsi ajada seda, et tugevad jäävad püsima jms.

    Veri on tänavatel ja ka mina kindlustan ETL-is positsiooni.
  • tundub, et ETL läheb nüüd üles. vaadates graafikut, siis paistab põhi olevat läbitud. londonis liigub ka üles. palju ostjaid väljas on?
  • Ostjaid on väljas kokku 14 (s.h. kuus soomlast, üks venelane ja türklane). Sees on ostjaid umbes teist samapalju.
  • no ma ei usu, et küsimusele "palju ostjaid väljas on" keegi vastata oskaks :)

    aga ETL antud tasemelt hea konkurent deposiidile küll.
  • ma tegelikult mõtlesingi seda, et paljud siin ostu peal väljas on. ise tahaks küll veel väikest kõikumist näha.
  • tea kas varsti tehakse 49 ära. krt, peab varsti juba hakkama sisenema. või oodata veel. äkki ülereageering.
  • kui tehinguid palju ja käive väike = väikeaktsionärid ostavad. need on aga lollid.
    st ma arvan et enne kui suuremat ostuhuvi ei teki, on asi kahtlane. praegu ostetakse sest "aga ta ju kukkus niipalju kindlasti laheb kallimaks"

    :)
  • No offense, aga räägi ole hea, kuda sa kahjumit genereerivate pihuarvutitootjatega pudrumägesid kokku ajasid. Väikeinvestor ei ole loll, tal on lihtsalt vähem informatsiooni ja rohkem emotsioone. Ainult loll väikeinvestor on loll. Ja kuna väikeinvestoril pole diversifitseerimiskohustust ja tal on mahueelis ja kõrgem riskitaluvus, siis väikeinvestorid on need, kes teenivad protsentuaalset suurimaid kasumeid ja ka kahjumeid. Ja kui osa rahvast näeb näiteks ETL-is potentsiaali, siis miks seda maha teha. Pikaajalise väärtusinvesteeringuna ei ole talle ju reaalset konkurenti praegu. HP va.
  • rig, su jutus on sisu. Tänane keskmine tehingu suurus etl's oli 1305aktsiat/tehing. Kogu viimane nädal paistab analoogne olevat. Aktiivsus ja pakkide suurus paistab üle keskmise olevat, samas on aktsiahind all ja meeleolud üleval. Kas praegust olukorda saab pidada suuremate ostuhuviks või mitte?
  • vastuse annab etl aktsiaraamatu jälgimine :)
  • Igal juhul tuleb kõige arglikum raha Euroopasse. See peaks meile ainult kindlust juurde andma. Euroopa turud juba näitavad selgelt, et siin on kõik OK. Ameerikas aga on arvatavasti keeruline, sest sealne erainvestor suudab palju turgu mõjutada. Niipalju kui ma arvamusi olen lugenud, on paljud nii patriootlikud, et lubavad kohe turu avanedes aktsiaid ostma hakata, sest "i'll be damned if i let these fuckers ruin our economy" on nagu läbiv mõte neil. Teisest küljest emotsioonitud, külmalt kalkuleerivad tõmbavad ilmselt mingi osa rahast välja ja pumpavad turvalistesse sadamatesse (probably USA riiklikud võlakirjad ja Euroopa aktsiad). Nii et , mina olen küll positiivselt meelestet Euroopa suhtes (incl. TSE) ja äraootaval seisukohal USA asjus). Ma arvan ikkagi, et USA saab paraja löögi kinnisvarahindade langusest metropolides, turismi ja airline'de ärakukkumisest, sealtkaudu Boeingule valus laks (edasi masinatööstuse allhankijad jne.) Nii et mõtlemisainet küllaga.
  • loll=ei tea

    ma ei ole pahatahtlik et inimesi m6nitan v6i solvan. st alati on inimesi kes m6tlevad nagu mina kunagi. eks prefiks ole ka kunagi loll olnud.. ja mina voin ikak veel olla, aga kust sa tead et enam ei ole?

    kas londonis pole lollid kui myyvad telekomi sest kogu telekom kukub??? kes yldse on tark??

    ma ei tee kedagi maha, ma seletasin situatsiooni, et miks etl t6usis.
    ma ei tea kus on t6de.

    NB! mina 6ppisin handiga vaga haid 6ppetunde,
    seega oli see kooliraha. arvatavasti opin veel. ja ma nii loll ka ei olnud, ma ike teenisin (kahjumeid tasa) kah!
  • Ma tean! Ma võtan ka kõikki eksimusi õppetunnina! Sest kui kaotad raha ja sellest midagi ei õpi, on see mahavisatud raha, kui aga teed järeldusi, on see kooliraha.

    Sellega ma ei nõustu, et "loll"="ei tea", minu nägemuse järgi "loll"="ei suuda õigeid järeldusi teha". See kui tead, aga ei suuda 2 + 2 kokku panna ei päästa, küll aga võib isegi teadmatuses mõistuspärast või eeldatavalt reaalset olukorda prognoosida.
  • Ja meis kõigis on natuke (või natuke rohkem ;)) lollust. Kui tekib tunne, et sus üldse lollust pole, siis on küll häda lahti.
  • ok, see hind, mida maksin täna. pisut üle 45-ne oli võib olla palju. ma ei eita, et homme või siis esmaspäev (kui on kaudsed usa turu mõjud) tuleb etl natuke alla. miks ma aga ikkagi sisenesin? põhjus oli pikaajalisus. siiski ei ostnud täna suurt pakki. loodan veel natuke altpoolt lisaks kätte saada. kui ei saa enam alt, siis olen õnnelik, et selle praeguse hinnaga oma pisikese paki sain. ja etl graafik näitab ju tõusu?
  • "etl graafik näitab ju tõusu"

    ETL (keskmine) hind kuude lõikes:
    2001 mai - 81,09
    2001 juuni - 73,21
    2001 juuli - 69,38
    2001 august - 56,91
    2001 september - 48,00

  • et oktoober on 36 või? või hoopis 54?:) ma vaatasin neid jooni ja tundub nagu tõusule minevat. aga ma panen mingid tugipunktid (alt kui ülalt) paika kust juurde ostan.

    üleüleüldse olen aga etl-iga miinuses:(
  • Mina olen ETL-i (ja ka muu telekomi) suhtes _enda jaoks_ praeguseks hetkeks kolm postulaati paika pannud, mille põhjal kavatsen tegutseda.

    1) Enne USA turgude avanemist ei toimu muudel turgudel mingit kardinaalset suunavõtmist.

    2) Isegi kui telekomisektor nüüd ka tõusule pöörab, ei tõsta see ETL-i nüüd hoobilt endistele tasemetele - tõus tuleb ettevaatlik - bottomfishing on liiga riskantne - parem jään paarist esimesest vagunist maha, kui et vale rongi peale hüppan.

    3) Praeguse ebakindluse valguses on igasugune pikaajaline nägemus lubamatu. Väikesed käibed ja väga suur volatiilsus võimaldavad hoopis edukat spekuleerimist. Igal ajal omad mängud.

    Millegipärast on jäänud mulje, et ka need jõud, kes turgusid mõjutavad, jagavad umbes samu mõtteid ja on äraootaval seisukohal. ...ja miski ei meeldi mulle rohkem, kui massiga kaasa liduda. :)

    (Järjekordne disclaimer: Need on _minu_ mõtted ja _minu_ raha - ise tean, mis teen; teistele ei soovita - mina süüdi pole kui minu lolluse uskumine midagi maksma läheb. :)
  • PALJU ÕNNE!

    U-Plaza
    14.09.2001 14.57

    Sideamet saatis EMT-le kirja, milles teatab kavatsusest tunnistada EMT 2002. aastaks olulise turujõuga ettevõtteks üldkasutatava sidumisteenuse ja üldkasutatava mobiilsideteenuse turul, teatas Eesti Telekom.

    Vastavalt telekommunikatsiooniseadusele on EMT-l 19.novembrini aega esitada kirjalik arvamus enda olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamise kohta. EMT leiab, et tema tegevus ei ohusta vaba konkurentsi ja mobiilside kiiret arengut Eestis ning sellest tulenevalt kavatseb enne 19. novembrit oma olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamise vaidlustada.

    Otsuse olulise turujõuga ettevõtjate osas peab Sideamet langetama hiljemalt 1. detsembriks 2001.

    Juhul, kui Sideamet EMT 2002. aastal siiski olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistab, avaldab see Eesti Telekomi hinnangul negatiivset mõju kogu grupi finantstulemustele. Mõju täpne ulatus sõltub läbirääkimiste tulemustest Sideameti ja EMT vahel, mida on hetkel raske prognoosida.

    Hinnanguliselt võib 2002. aasta oodatav konsolideeritud puhaskasum väheneda 100-250 miljoni krooni võrra.
  • SUURED TÄNUD ÕNNESOOVIDE EEST!!!

    Loodan, et Sideamet langetab ikka õige ja õiglase otsuse.

    :-)
  • kas esmaspäeval ETL 38 on palju või vähe
  • See tähendaks 17% langust!!! Seda on ikka liiga vähe, arvestades, et USA turud turu sulgudes pole veel avanenudki, aga samas kaks päeva on veel ees...
  • tegelt ma ei mõelnud lihtsalt hinda, vaid seda, et usa turud avanemata, loogiliselt langeb euroopa esmasp. veel.
  • EMT-i olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamine on juba ammu aktsaihindadesse sisse arvatud, nii et see uudis ei vii küll Telekomi hinda allapoole või kui viib, siis vaid veidi ja lühiajaliselt.
  • alati on kõik sisse arvestatud, aga ikka kukub edasi
  • Damned ebaõiglane! Miks erinevalt Garu-st mulle pole antud võimet mõne aktsia käitumist täpselt ette ennustada?! Ma istuksin ammu mõnel oma erasaarel luksusresidentsis ja kuulaksin hajameelselt aruandeid oma isiklike telekomfirmade preformance kohta, mitte ei lamiseks siin foorumites. :)
  • Sideameti tegelased on ikka parajad tropid küll. Riigiametnikena ei huvita neid, et riik omab ETL-s märkimisväärset osalust ja mille aktsiahinna langusena kannatab ka kõige rohkem riik ja rahvas, kes sinna on investeerinud.
    Leidsid väga sobiva aja muidugi vastavasisulise taotlusega lagedale tulla.
    Või juhul muidugi kui läbirääkimiste tulemusena ei laeku mõne torsa arvele "natuke" raha juurde, siis võiks ju konkurentide poliitilisele tellimusele "vee peale tõmmata?"
    Siuksed mehed on siis need sideameti mehed, keda toetavad mõned Jürgensonid, kes kohe kindlasti tulevikus vaeselt ei ela!
  • kristian, I like your style. :) Palju sul siis sellega läks? Kes neid 15@46 seal vahepeal tegi? Kas sideameti funktsioon on tegeleda riigi investeeringute kaitsmisega? Kas sideameti tööde ajastus peaks olema natike teistsugune? Kelle arvele "natuke" raha laekus? Kes on konkurendid? Palju Jurgenson sai?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon