Dollariralli! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Dollariralli!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • EUR/USD 0,8992/0,8997! Spetsialistid, kommenteerige palun.
  • ECBlt oodati enamat kui see mitte midagi, mida nad pakkusid... ECB pole muidugi nii kõva mullipuhuja ka kui Fed ja turust on nad tükk maad rohkem sõltumatud. Praegu arvatakse, et see on halb. Näib, millal seda hindama hakatakse.
  • ECB! Euro intressimäärad on ju nii või teisiti dollarimääradest kõrgemad... Sellest küljest vaadtauna peaks olema nõudlust pigem euro suhtes. Või olen ma valesti aru saanud?
  • Mõmm, mõnele eesti analüütikule on vist kombeks USA suhtes olla permanentne karu, samamoodi nagu USA analüütikutele üldiselt kombeks permanentne pull olla:)
    Jama lugu, kui ettekirjutatud mudelid aastate kaupa ei tööta, aga selle-eest, kui nad kunagi ajutiselt töötama hakkavad, saab näppu viibutada ja öelda: "oh ma juba 2000 rääkisin, et dollar on ülehinnatud!"
  • fit, mul pole mingit mudelit EUR/USD hindamiseks, kuid USA jooksevkonto defitsiit on olnud röögatu, mis seab selle kursi kerge kahtluse alla. nüüd kus usa assetid enam nii lahedad ei ole, on kahtlus selle kursi osas veelgi suurem.

    euro intressimäärad on oluliselt kõrgemad vist vaid lühikeses otsas. pikem 10yr jms oli mitte väga ammu (3 kuud tagasi?) veel dollari kasuks. Praegu on suhteliselt väike vahe euro kasuks.
  • jooksevkonto kohalt olen Matroxiga täitsa nõus . ja samas Fitiga olen kah nõus.

    analüütikutel on väga keeruline oma prognoosi igapäev muuta, sest standard-analüütiku piibliks on makroökonoomika õpik. makronägemus ei kujune kahe kolme päeva andmete põhjal. tegemist on pigem kuude või isegi aastatega. kuna datat tuleb väga aeglaselt peale, siis on
    praktiliselt võimatu pöörata oma nägemust enne paari kolme kuud. Sellepärast tunduvadki analüütikud päris "ohoh" (vahest).
    Kuna valuutaturud on väga dünaamilised, siis muutuvad situatsioonid lausa minutitega ning jutt, mida eile räägiti ei kehti vahest isegi eile õhtul enam.

    kuigi ma ise ennast ei nimetaks analüütikuks, pigem nagu rohkem treideriks, siis vahest ikkagi küsitakse a`la kuhu dollar võiks homseks (järgmiseks nädalaks) minna? Siis jummalast tavaline, et ma räägin olukorra ära ning pakun välja erinevad võimalused ja tasemed, kust alates üks strateegia tühistub ja teine ärkab ellu. lisades veel ka pikemaajalise eesmärgi, kuhu kursid võiksid liikuda, jne. ja ka stsenaariumi, mis minu arust on kõige tõenäolisem.
    Siis on korduvalt olnud juhuseid, et rääkides hiljem inimesega selgub, et ´tema kuulis ainult seda, mida tema tahtis. väites, et "sa ju ütlesid nii", unustades mainida, et ma mainisin ka taset, kust alates antud plaan ei tööta enam.

    Kuigi ma usun ka praegu, et euro liigub 0,9470/9500-ni veel sellel aastal, olen ma paar viimast päeva väitnud, et lihtsam on kukkuda. Ehk, siis valuutakurss on väga dünaamiline ning olukord muutub pidevalt. Kui kurss 0,8800st läbi läheb on minu unistused 0,947st korstnasse kirjutatud aga kuni 0,8800ni tuleb languse sees laveerida, et mitte valel poolel olla.
  • Ma olen igati Matroxiga nõus. Minu arvates on ikka väga raske viimase aja muutusi USA majanduse jaoks heaks pidada.
    Jooksevkonto defitsiit - see on minu jaoks samuti väga oluline argument. See on ikka probleem, mis ei luba USA-l oma majandust isegi väga protektsionistlikuks muuta. Liigne sõltuvus impordist.
    Viimase kuu jooksul on tulnud tohutult negatiivseid uudiseid. Seni kuni telekommunikatsiooniseadmete tootmine tagasilööke sai ja Lucent, Motorola, Nortel jt töötajaid lahti lasid, siis ma veel arutlesin selle üle, et kui kiiresti n-ö 1 sektori probleem ja sealt tekkivad töötud muude sektorite poolt omaks võetakse. Selles ootuses on lennukitööstuste, lennufirmade, autotööstuste, panganduse jm traditsiooniliste tegevusalade koondamised väga hirmutavad. Kui Boeing, Ford vms. laseb töötajaid lahti, siis tootmisvõimsused jäävad väiksemaks pikaks ajaks. Nendes sektorites ikka mõne kuuga uuesti inimesi tööle võtma ei hakata ja tehast uuesti niisama käima ei hakata panema. Seal on tsükkel ikka pigem aastates mõõdetav.
    Mida aeg edasi, seda rohkem meenutab kõik Jaapani juhtumit 10 aastat tagasi. Siis oli muide alguses päris tugevaid mõnekuulisi rallisid.
    Ma olen vaikselt lugenud hiljuti avaldatud tulemusi. Motorola oli ikka masendav. Minu jaoks on ikka arusaamatu, kuidas saab selle ettevõtte market cap olla 1.3 korda aastakäive. Prognoosid järgmise aasta mobiilimüügi kohta tundusid ilmselt liiga positiivsed. Kõik ootavad taastumist, see on hirmutav.
    Ma tahaks näha tööpuuduse numbreid 6 kuu pärast. Pilt peaks olema üpris nutune.
  • Karum6mm - arvan, et praegu käib pikkade euro positsioonide pigistamine.
    igal reedel avaldatakse Chicago futuuribörsi positsioonide raport ja juba mingi neljas-viies nädal järjest on positsioonid Euro eksisteerimisaja rekordtasemetel. See tähendab, et kõik spekulandid on pikad ja ootavad kursi tõusu. aga, kui kõik on juba ostnud, siis ühel hetkel ei ole enam ostjaid. või mis?


    Lisaks sellele räägitaks, et paar suurimat tuletistehingute pakkujat on räigetes possudes ning euro liikumine ülesse oleks praegusel hetkel nende jaoks hävitav. ja nagu öeldakse: ainult aeg parandab...

    Ise arvan, et natuke veel ja siis võiksid kursid liikuma hakata. Praegust tegevust nimetaksin ainult eelmänguks. kõik spekulandid,kes ostsid katastroofi päevadel euro call´e peaksid ikka kindlalt oma rahast ilma jääma, et tõus saaks edasi minna. Selle reedega saab juba kuu sellest möllust ning ise arvan, et paljud tegid 1 month call´e (aga see on ainult minu, kui diletandi arvamus. optsiooni rindel ei oska seisukohta võtta).
    Seega arvan, et kuni reedeni pressitakse alla ja hiljemalt järgmisest teispäevast alustatakse suurema tõusuga 0,9350st kõrgemale.
  • muidugi selleks oleks vaja ka mingit triggerit, selleks euro tõusuks, ma mõtlen. Mis see olla võiks, liitlaste esimene kaotus Afganistanis?

    unustades hetkeks, et meil on tegu "new type of war"-iga, siis Lahesõja kogemus näitas, et (aktsia)turul algas tõus juba ammu enne sõja algust ja jätkus suhteliselt sõltumatult sõja käigust. Aga eks see olnud ka üks väga lühike ja edukas sõda. Ja eks hinnatasemed olnud ka pisut teised. S&P500 P/E oli tollal ikka väga kaugelt alla 20.

    Muuseas, S&P500 indeksi 2Q01 operating EPS oli madalaim alates 95-nda aasta algusest, samal ajal on turg umbes kaks korda kõrgemal kui oli siis. As reported EPS oli aga 2Q93 aasta tasemel. Kusjuures vahepeal võiks juba kasvõi inflatsiooni tulemusel EPS natuke kasvanud olla. Aga see pole muidugi mingiks takistuseks? Keda need tulemused ikka huvitavad?
  • Matrox, tänud sulle õigele asjale tähelepanu juhtimise eest! Mõtlen seda täiesti tõsiselt! Lahesõja kogemus on antud juhul täiesti marjaks, sest põhimõtteliselt pole ju midagi muutunud. Inimkäitumises vähemasti.
  • Ennustusvõistlusest võtab osa palju lugupeetud investeerimispankureid, nemad dollarile suurt kursimuutust ei ennusta:

    https://www.lhvdirect.com/news/index.cfm?id=912396&show_body=1&show_comments=1
  • The 10-year Treasury bond yield peaked at 15,84% in 1981 and hit low of 1,36% in July of last year. Siit edasi siis yield on pikemat aega tõusuteel ning inflatsioon samuti? Väärismetallid, toorained ka üles? Samas toorainete hinnatõus vist valmistoodangut eksportijatele hästi ei mõju?
  • Jefferies soovitab euro edasisse tõusu panustamisel ettevalik olla. Seda teesi peaks toetama seik, et harilikult on USA makro aasta teises pooles pigem üllatanud positiivselt.

    * Investors should proceed cautiously when buying euros against the greenback, given that U.S. Fed is on track to tighten while a “chronic” lack of inflation persists in Europe, Jefferies strategist Brad Bechtel wrote in a research note.
    * Though the ECB is likely “feeling good” about improved financial conditions, the global outlook and domestic politics, President Mario Draghi won’t want to tighten if inflation is “nowhere to be seen”
    * Meanwhile, the Fed is on track to raise rates for a third time this year and initiate balance-sheet reduction
    ** Dip in inflation is temporary, likely driven by energy; the Fed will have no reason not to continue as planned, should oil rebound or inflation moderate
    * While “confidence in Trump is at a low,” don’t sell USDs on assumption nothing will be accomplished on the legislative side
    ** Items such as health reform, tax reform, and infrastructure spending are now “completely disregarded, but they will come back”

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon