euro - 01.01.2002
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
mis te arvate,
kuidas euro sularahana turuletulek m6jutab tema hinda?
lugesin täna kifti lause vist äripäevast et usa keskpank ei tea ise ka kuipalju dollareid yldse turul on :) -
väga aus avaldus kusjuures. ükski keskpank ei saagi teada TÄPSELT kui palju sularaha ringluses ON...küll võiks aga keskpank teada, kui palju raha ringlusse lastud on...
-
profid arvavad, et sularaha käibeletulekul on positiivne psühholoogiline efekt, mis tugevdab eurot
-
Hei Graafik, kas sul on kõik tööpäevad hommikul üheksast õhta 22-ni? Millal iganes aga foorumit sirvida, oled sa igastahes kohal. Või peitub aliase taha terve suurem seltskond? ;-)
-
üksi ikka, see on katse sulatada kokku püsiühendus ja elustiil
-
nägin siis reaalsed eurorahad ka ära.
kuidagi n6medalt suur oli see 500 eurone.. kuhu tasku selline kyll mahub!
10 eurone oli m6nusa suurusega :)
aga see on m6nna et pepsi hakkab jalle 45 kopikat maksma :) -
Nojah, aga kas sa kannad väga tihti 7800 EEKu (ehk 500 eurot) cashi taskus?
-
s6ja ajal on teatavasti jube inflatsioon..
-
nädalavahetusel tulid mündid välja,
eurokurss kogub dollari vastu jõudu. -
Tuleb siiski märkida, et nn "käibele" tulnud myntide hulk on marginaalne (nt soomes kokku 1,94 milj €).
-
EURO lambavillased kupüürid on vahvad ...
Saksamaa mündimüük ületab ootusi! -
no kellel on esimesena eurod taskus?
niim6nus kui vahel midagi niisuurt juhtub nagu uus raha tuleb :)
venemaal käibib siiski edasi dollar.. -
Minul on
-
Kuidas hankisid?
-
Helsinki raudteejaama R-kioskist.
-
Nägin ära, katsusin ka. Vähemalt esteetilisest aspektist on need rahatähed küll vägagi ebaõnnestunud... Polnud teised eriti ilusad. DEM ja EEK teevad kindlasti ära oma kunstiväärtuselt neile- Isegi greenback on oma traditsioonilisuses kenam.
Kas keegi oskab öelda, kas need ebakonkreetsed pseudoehitised, mis neil kupüüridel kujutatud on, ka mingid salajast, et mitte öelda vabamüürlaslikku, tähendust omavad? ;-)))))))))) -
Ametlik põhjendus on, et ehitised kupyyridel symboliseerivad 7 olulisemat arhitektuurilist ajajärku Euroopa kultuuriloost.
-
Mingid sillad pidid rahvaste ühtsusele rõhutama.
-
s6ja korral lastakse sillad k6igepealt 6hku!
ja ikkagi on 500 eurone LIIGA suur! -
tundub et euro on kurjategijatele suureks 6nnistuseks, nyyd saab mitmel pool röövida suurema koguse raha väiksema vaevaga (nt Itaalias). itaallased ise on muidugi euros pettunud, sest miljonäre jäi oluliselt vähemaks.
-
ma arvan, et varsti ei tea ka keegi palju neid eurosid on
patid vorbivad neid varsti juba suurtes kogustes v6i on juba
valmis vorpinud.
vaiksemate rahatahtede jaoks (1-50) laheb nyyd vaja ka metalli -
Kusjuures, päris debiilne värk tundub, et taskus peab olema sadade kroonide eest münte... Kui Soomes on 10 mk mündid olemas, siis saab kaks vahetada kohe paberiks, aga eurode puhul peab olema enne 5 münti a 15,64 kr, enne kui paberiks saad teha. Ja ega sa siis kogu aeg ju vahetamas ei käi... Taskuvarastel on hea põli, enam ei pea tervet rahakotti sikutama, pistad ainult käe jope taskusse ja tõmbad kamaluga münte välja:))) Mina vähemalt küll mündikollektsiooni rahakotis ei hoia, kole paksuks läheb, ikka kuskil kättesaadavamas kohas.
-
Parandus: euromynte peab olena 2,5, mitte 5 - suurim mynt on 2 eur ja väikseim paber 5 eur.
-
kuramus, tipid ju suurenevad! (keep the change)
-
See ongi eestlase eripära - metallraha pole raha. Ma tean, kuidas ma sellega ise ümber käin ja kuidas teised seda teevad. Mitte et mul olex selline suhtumine, et sendid kukuvad - üles ei korja. Korjan ikka, kuid paratamatult lähevad need kodus ettejuhtuvasse nõusse - praegu on näitex kodus prillitoos pilgeni sente täis. Samas - Euroopa arenenud maades on metallraha raha ja kuidas veel. UK-s on ühenaelane by far kõige levinum raha üldse ja rahvas käib ka väiksemate denominatsioonidega oluliselt hoolikamalt ümber kui siinpool sood. See on selle pasa pärast, et kui kroon tuli, tehti taktikaline viga - vähimax paberrahax 1EEK. Olex pidanud olema 10 või isegi 20 või 25, sealt alla aga metallraha. Ja don't even get me started on 5 cent coins. Dzhiisõs, kelle idiootlik mõte see oli.
-
oleks voinud ikka teha et 1dem=25 eeki
-
Olen momendil Soomes.Nii harjunud selle marga kursiga,et 2,65.Nyyd arvutan köike alateadlikult 2 korda ymber ja midagi ei julge osta.Köik tundub nii kahtlane.Ma mötlen hinnad!Päris naljakas kohe.Ning metallraha on muidugi eestlase jaoks harjumatu.Natuke tuleb nagu EEK-i algus ajad meelde.
-
Aga nujah...mõelge sellele, millal hakkatakse Eestis eurot tihedalt kasutama...see on mingi 5 aasta pärast alles...niikaua kui kroon kehtib ei viitsi teise rahapeale yle minna keegi..eriti rahakamad inimesed;)
-
muideks, Preatoni pank arvutab TVB noteeringuid eurodes. jumalauta, enamus on penny-stockid!
-
Mitmel pool on praktika näidanud, et eurodele üleminek on kaasa toonud hiiliva hinnatõusu, TVB aktsiahindade peal saab "efekti" jälgida juba esmaspäevast alates.
-
....vaadates Äripäeva, siis pole ka nendele Euro mingi raha.
Igaljuhul põhivaluutade alla ta ei kuulu( seal on küll DEM ja FIM) :) -
k6igil on ju kurss peas!
-
15.64664
-
..justkui DEM-il poleks!