börsipäev 30. oktoober
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kuna Graafik pole teemaga alustanud, siis teen seda ise, päike ammu kõrgel ja kõik börsid kukuvad nagu koliseb...
-
kus Sa seda päikest näed?:) aga kukkumised on head, s.t, et võimalused on olemas
-
nojah, eks kasumivõtmine käib ja kellele sellest põhjusest ei piisa otsivad põhjendusteks hirmu eelseisvate USA makronäitajate ees, finantsprobleeme Argentiinas, FBI hoiatust uute terrorirünnakute kohta jne. jne.
-
Ega ma ei näegi, päike on pilve taga ja seda kogu Euroopas. Parim põhjus müümiseks!
-
oleme siiski veel pulliturul, nii et algul alla ja siis avastatakse, et elu on ikka ilus ja uusi kõrgusi püüdma
-
Bloombergi kohaselt Argentiina defaultib 38 miljardi USD osas võlakirjadega. Valitsus lubab siiski erinevalt varasemast sooritada vähendatud intressimakseid.
Argentiina Eestist kaugel aga .... -
Kas keegi võiks avaldada makronäitajate ootused? Mulle on kõrva hakkanud GDP -1%, mis minu nägemuse kohaselt osutub kuni 2-3% languseks.
-
aaa, see ilma jutt. seoses sellega tuli mul veider idee, et LHV-l võiks olla horoskoop investeerijale. seda on vist üsna raske teostada, aga pull oleks iseenesest lugeda - Lõvi - varu endale kappi külma õlut kuna Sul on kalduvus täna oma raha liialt mõtlematult investeerida:) see suurt abi loomulikult investorile ei paku, vaevalt keegi seda tõsiselt võtaks, mina ei võtaks, aga oleks lihtsalt meelelahutuseks. tegelikult see sobiks vist rohkem sinna börsisonide stsenaariumisse
-
tegelt huvitav ettepanek, aga eks see "börsipäev ..... oktoober" olegi nagu väike horoskoop
-
Praegu ei ole horoskoobid plaanis , aga huvilistele link:
http://www.pennystocks.net/myth/horroscope.htm#a12 -
Aga ennustamisega tegeleme edasi, mul on eilsest meeles kaks indikaatorit, mis pidavat näitama langustrendi käivitumist:
Gary B. Smith(RealMoney): kui General Electric(GE) väljub kauplemiskoridori toetustasemest(36USD)
Briefing.com: kui pooljuhtide indeks(SOX) murrab alla 405.5 punkti -
Eesti turg püsib üllatavalt tugevana. Kahtlane värk...
-
Tahtsin just kirjutada, et Telekomi 55 tase peaks püsima, kuid pole see Eesti turg nii sõltumatu midagi ja kukutakse ikka sarnaselt kõikide teistega. Imelik on see, et Venemaa aktsiaturg nii tugev püsib - varem oli Argentiina võlaprobleem üks suuremaid negatiivseid mõjureid.
-
Nojah, ma jõudsin just kirjutada, et 55 püsib kuidagi jube tugevana kui see prõksti läbi murti...nüüd minu meelest on tee allapoole valla.
-
Dax tormab ka alla nagu põrguline, USA futuurid ka protsendiga miinuses. Oodatakse vist väga tumedaid näitajaid USA-st.
-
backround AAA (Antrax, Argentiina ja Afganistaan) aga muidu ikka kõik hästi;) hoolimata sellest, et P/E tasemed on taevas; V-majanduskasv on kindlalt plaanis järgmise aasta esimesest kvartalist; jne, jne.
kes pulliturgu usub on ise süüdi. nasdaq100 1250 tundub päris mõsitlik eesmärk -
Ma ei taha uskuda, et USA majandus juba järgmise aasta alguses tõusule pöörab. Ma ei näe ka ühtegi indikatsiooni pöördumiseks. Pigem võib langus veelgi süveneda. Tõeline maiuspala (mitte optimistidele) oleks korralik majanduskriis, GDP vähemalt 5% miinuses. Optimistidele veel vastukaaluks: varasemate USA majanduse prognooside kohaselt peaks juba GDP positiivne olema, aga pole. Majanduse kasvuperioodi lükatakse kogu aeg edasi ja suure tõenäosusega juhtub see ka järgmise aasta alguses.
Ma arvan, et viimase kuu liikumine oli korrektsioon ja langus kestab edasi. -
USA skt 2001 -5%? No seda ei usu isegi mina. ma tuletan veelkord meelde kõigile, kes ei tea, et ka see praegune oodatav -1% 3Q langust on kvartal/eelmisega aastases arvestuses. Sellest kasvu arvutamise temaatikast on siin foorumites varem juttu olnud. Seda võib küll juhtuda, et mõni üksik kvartal tuleb sellise metoodika järgi arvestades -5%, aga et kogu aasta seda teeks, see on väga ebatõenäoline. Väga. Ja me keegi ei taha teada, mida see globaalses plaanis tähendab.
-
Ma kaldun arvama, et selle -1% 3Q asemel tuleb - 2-3%. Martox, Sa said jutust veidi valesti aru, või ei väljendanud ma end selgelt. See -5% ei olnud mõeldud aastaks 2001, see võib toimuda edaspidi kui langus süveneb, kuid praegu on seda veel natuke vara öelda.
-
viies see AAA on vastus küsimusele WWW(what went wrong?)
-
mina usun, et pulliturg kestab veel nädalat paar ja tõeline langus tuleb detsembrisse st. et see, mis pidi tulema oktoobrisse lükkub detsembrisse.
-
huvitav, kas täna pannakse veel 5% (nasdaq) kukkimisele otsa või tehakse väike kannakas. ise just arutan, kas tasuks proovida väikest kontrat 1335 juurest või oodaks 1305-10-ni. või prooviks kohe tulistada lühikesse...
krt keeruline värk see raha tegemine. ah? selge on ainult see, et indeksid on jätkuvalt umbe ülesostetud -
tundub, et gstrf-ga saab osa rahvast ennast tänagi lõbustada, hind juba 1.15
-
ei usu kuidagi, et turu trend murtud on, pulliturule just iseloomulikud väga järsud langused
-
mfnx võib ka ralli sisse saada. vaatame
-
vähemalt praegu enne turgude avamist tundub küll väga sarnane eilsele. euroopas futuurid alla müüdud. USA alustamise ajaks on peaaegu nulli tagasi tuldud ja siis...
eile müüdi räigelt alla aga täna? -
vaatame. akki on eelmine kolmap
-
usaldusindeks kl.17,
daungreiditud:
JNPR,
EBAY,
QCOM(CFSB numbrite reduktsioon)
MO(Goldmani eelisnimekirjast välja)
DELL(Merrill tõmbas projektsioonid alla),
Pisiaktsiatest teevad sööstu:
GSTRF(show must go on!) ja
MFNX(diil SNE-ga);
Ford sai uue CEO -
Consumer confidence 85.5 (oodati koguni 95.9), saavutati madalaim tase alates 1994. a. Turu esimene reaktsioon : veel samm alla.
-
ma arvan, et õhtuks läheb ostuks. suur hulk inimesi ei suuda varsti kiusatusele vastu panna.
-
viimane aeg vist GSTRFi osta
-
callid on nii odavad et.. samas on naha et räige support level.paar p6rget veel siis ostan juurde calle
-
milliseid võtad
-
tundub, et põhi pole veel käes
-
QQQKK, call nov 37
riski bisnes ah! -
loodan kukub uuesti, jäin qqqki 1,1 pealt ilma
-
mitte qqqki vaid qav kh, gggki ka ei saanud 0.8
-
ja ei imesta, kui lõpuks plussis oleme
-
ootaks GSTRFI 65 kanti, saaks natuke tünga ohvritelt aktsiaid ja tükikese hinge osta
-
70 on pisike toetus, kuid kui sealt läbi, siis kukub
-
11:06--Rumors that at least one major institutional seller is unwinding a position in Enron. Also, Bernstein this morning said that since company needs liquidity, and asset sales would take too long, a buyout by someone like Royal Dutch/Shell is possible.
11:03--There are rumors in the market that Adobe will use this evening’s analyst meeting to trim 200 profit estimates by a few cents.
10:18--Oracle said to have won a $200M contract from a financial services company according to Soundview.
10:11--McDonald’s EPS view cut at DB Alex Brown after being cut earlier by CSFB and Banc of America.
9:57--97% of economists in the Blue Chip group see a rate cut in Nov. They see a 2% low in Fed funds.
9:43--AOL Time Warner is facing revenue growth problems despite increasing subscriber base according to a New York Times Market Place column.
9:25--Argentina stock market -3.2% based on worries about debt default.
9:24--IBM buying back $3.5B in shares. -
Enron (ENE) üsna koletult põhja müüdud, raamatupidamislikud jamad on enamasti selge reegel: AVOID, kui kasumit toodab ENE päris ilusasti. Ise võtsin NOV 2001 15 call @ 0.65 väikese positsiooni.
-
dough, miks sa arvan, et just nüüd põrkab?????, miks mitte siis, kui ta on näiteks 8 juures
-
Hillzo, seda kindlalt ei teagi. Kui 7-ni kukub stokk, võtan ühe odava optsiooni juurde.
Kuid sellise kasumit tootva ja suht kiiresti kasvava ettevõtte puhul on fundamentaalne põhi, millest aktsia kindlasti läbi ei lähe. Aga kas see on 10 või 5 seda ei oska täpselt küll öelda.
2002E kasum peaks olema 2.15 USD, EPS prargu seega u. 5. PEG. u. 0.25.
NB! ENE optsioonide IV on praegu väga kõrge, seega optsioonid kallid ja pikaks ajaks kindlasti ei tasu võtta. -
GSTRF oli liiga sünakuulelik, et asja saanuks
-
nää, võtsin parem puti
-
dough, sinu mõtteviisi järgi, peaksid sa osmta aktsiaid ja siis calle välja kirjutama, või siis LHVs putte ostma
-
hillzo, easy. see oli üks väikse summaga spur-of-the-moment tehing, mis ei ole seda väärt, et kõik mu mõtteviisi peaks arutama :))
Aga mis deal on aktsiate ostmine+call? hm ... -
calle kirjutama oli , ok sorry lugeisn valesti.
-
kes tahab pisikeste aktsiatega kaubelda, vaadake Avanexi (AVNX) aktsia on jälle 5 USD juures, mis on tugev vastupanu olnud. Lisaks on aktsia 50-päeva libisev keskmine 4.98 USD, seega kui sellest läbi murrab võib kiiresti edasi minna.