Börsipäev 14.11
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
NIKKEI 10086.76 +0.56
EUR/USD 0.8796 -0.06%
Kuld 277.35
Brent 20.03
Jaapani aktsiaturg tegi läbi üllatavalt väikese tõusu, sealne pangandussektor on suurtes raskustes. Euro jätkab oma nõrgenemist. Euroopa turud kerges plussis. Eesti aktsiaturg rallib, tänu Eesti Telekomi aktsiale. Nimelt otsustas sideamet eile EMT mitte kuulutada olulise turujõuga ettevõtteks. -
nasdaq100 1600st läbi, mis edasi? tõenäoliselt ikka üles.
-
uudistekütid, kuda lood GSTRFga on?Täitsa kööga või....?
-
pankroti plaanid. Sul on käes?
-
32 pealt natuke
-
tjah, seda vist enam ei saa. vähemalt niipea
-
6nneks elan 2. korrusel.
lähen tartu ära - seal on aeglasem elu saab rohkem m6elda.
hea on see et 5 nädalat on expiremiseni aega..
täna myyn osa putte maha
nii 50% kahjuga :(
upser jargmine nadal voib 6lleklaasi taga heietada kalamehejutte :)
riq242@hotmail.com -
Täna paistab järjekordne tõusupäev olema. Nasdaq läheneb 2000 punktile. Dow ei ole kaugel enam maagilisest 10000 punktist, kuid varsti räägitakse jälle Down Jonesist.
Muideks lähen chati. -
kurat
ma ikka olen master of bad habits.
ma ikka oskan teha halbu otsuseid..
täna on kausmiv6tmine eksole!ja mina myysin putte..
no WAY pikk maa on käia enne kui asjast ikka jagab.. olen semisucker :) -
nagu midagi toimub qqq-ga. Huvitav
-
mul tekkis nüüd küsimus:
vaadates INTC pute hakkab silma et seal on ~200.000 lepingut mille hind on 0,05 ja expire date Nov.16. Mis neist saab? Kas kõik omanikud (mina, KRT, nendega koos) kannavad lossi ja jätavad need endale lihtsalt kätte? Et jäigi nagu puti ostmisrõõm ainult? -
mul läheb tehingutasu peaaegu et suuremaks kui saadav tulu :) ja keegi neid ju niikuinii osta ka ei taha
-
jah kurnim. thats life.
mul on ka 4 optsiooni lainud nii vett vedama :) -
aga Nasdaq hakkas liikuma.
Go Nas go! -
mul läksid kah mõned callid - õnneks oli teisi vähe nii, et erilist kassi ei ole
-
mis te pabistate, kui ostsite,te ju arvestasite, et võite kaotada. mina usun siiski, et täna ja homme tuleb turg alla, see on ju mõistuse vastane, et edasi tõuseb ilma, et alla vahepeal tuleks. tase on juba liiga kõrgel, kas te ostaksite ETL-i 70 -ga?
-
mina ostaksin ETL-i iga 5 EEk-u tagant ja seda ma olen kõigil teistel soovitanud teha.
mingid olematud konkurendid (a´la uninet ja tele2) ei koti. -
mina ostaksin ETL-i iga 5 EEk-u tagant (kui langeb) ja seda olen ma ka kõigil teistel soovitanud teha.
mingid olematud konkurendid (a´la uninet ja tele2) ei koti. -
Irw kurnim, hea küsimus sul. Mul on üks veel parem: mis kuradi pärast sa mängid optsioonidega, kui sa isegi ei jaga midagi nende põhimõttest, nagu selgub? LHV on andnud rahvale väga võimsa relva enda kiiresti vaeseks tegemiseks.:)
-
See on ju vana dilemma - kas relva võib müüa igaühele, või vastava ettevalmistusega isikule? Aga USA turg töötab hetkel minu arvates põhimõttel: ma tean, et sa tead, et ma tean.... Seega kõik proovivad midagi ära arvata, mille tulemus on määramatus (vähemalt lühiajalises plaanis) ja võitjad on ainult optsiooni välja kirjutajad.
-
Ola!
-
tere graafik :)
-
Graafik,
kirjapilt on nii:
Hola!:) -
tere, tere soebrad
Malaga interenetipunktid saavad tunda minu karmi :) k2tt -
kas malagas on õ oe
-
Olen kainud 2. mandril ja 2. riigis
-Aafrika mandril, sest Hispaania linn nimega Ceuta asub seal
-Inglismaa impeeriumis, sest asumaa Gibraltar asub siinsamas -
momendil turu ennustamisega on minuarust nii, kas hakkab kohe alla kerima kuni dets. keskele, või on veel nädalat aega, et uut tippu püüda ja siis alla tulla, tänu sept jamale on kõik pahupidi pööratud, aga jaanuari ralli peaks ikka tulema, seega peaks alla tulema detsembris, sest nasdaq 2000 on momendil ikka väga kõva sõna, kui see tuleb enne jaanuarit, siis ei oska enam midagi ennustada.
-
mulle hakkas üks uus naine meeldima, peaks olema hea uudis- aga võta näpust, turg tuleb hoopis alla
-
vaata Fit see oligi mu esimene kord. kui loed ka mu järgmise kommentaari läbi siis saad aru kui tühise summaga ma proovisin.
-
tähtis ongi see, kui proovid asja reaalse rahaga. virtuaalis oleme kõik kõvad mehad.
-
Minu meelest võiks virtuaalportfellid ära keelata .-) Tegelikult asi on kurvemast kurvem ja kurjemast kurjem. Olen proovinud 1 aktsiat virtuaalportusse panna küll siit küll sealt, ikka teeb ta kasumit. Pane reaalne raha samasse aktsiasse, loss tuleb niikui koliseb. Alati.
Milles probleem?
Virtuaalportfell ei kõlba investeerimise õppimiseks karvavõrdki. Isegi mitte treenimiseks. Virtuaalportu kõlbab äärmisel kuhul kliendi raha haldamise harjutamiseks, mitte iial aga oma raha (õppelaenu vms iganes) investeerimiseks. Kui virtuaalportus raha kaotad - pole hirmu. Pole ahnust, mis sunniks igal juhul võitma. Ja portu muudkui kasvab...
Kas keegi mõtleks midagi paremat välja? Ainus analoogia hetkel tundub olevat kasiino. -
kusjuures täpselt nii on ka minul selle viruaalinvesteerimisega.
seal portfellis on mu aktsaid 30% plussis ja optisioonid 600%. Nüüd siis tahtsingi proovida ka reaalsete optsioonidega... -
Mis te mehed räägite,ise olen küll virtuaali suutnud räigelt miinusesse ajada:)
Samas teatav tõetera on te jutus sees.Ega tegelikult se virtuaal eriti ei toimi jah,kui siis ainult pikaajaliselt investeerides.Päris raha on ikka see mis tegeliku maitse suhu annab -
Velikij,
Võta virutaal reaali eeskujuks siis: teed virtuaalis (pingevabalt) tehingu ning kohe võtad sama positsiooni (ilma asja üle pikemalt juurdlemata) ka reaalis. ;o)
Umbes nagu indeksifondi haldaks või nii... -
mul on ka ikka mõned virt. portfellid miinuses (tegin mitu tükki erinevate strateegiate proovimiseks). Selles on teil muidugi õigus, et virt. portfelliga võtad igal juhul suuremaid riske ja ega ta tõelist ettekujutust ei anna. Samas aga olen üsna palju õppinud just selle virt. portfelli haldamisest - nt saad pildi ette , mis summadega võiks üldse opereerida, mitmest aktsiast portfell peaks koosnema, et teenustasud kasumit ära ei sööks jne. Minu arust on asi igati teretulnud. Muidugi nii ei saa mõelda, et kui suutsin teha virt portuga hirmsa kasumi siis kindlasti ka seda suudan reaalses elus ka teha
-
Rauno, ma tegin risti vastupidi:-(
Jama nagu selles, et mõtlesin kasutada virtuaalportut oma päris investeeringu jälgimiseks. Et ostan enam-vähem sama asja samal ajal ja müün kah. No aga läks nii, et viskasin orderi sisse, ahnelt ostsin, hirmuga müüsin. Virtuaalportus order täitus palju hiljem ja odavamalt, müügihirm puudus...siis edasi vihastasin end sellega, et vaatasin, kuidas ta muudkui kosus ja kosus.
Kui kasutada virtuaali strateegiate proovimiseks, siis ta on selline hea õppevahend. teooria jaoks. Aga kui mängu tuleb reaalne raha, siis teooria ununeb ja mängu tulevad emotsioonid hirm ja ahnus :-( -
A mis mõtet on virtuaaliga reaali jälgida?
Reaali puhul niiehknii närid küüsi ja valad külma higi, sama koosseisuga virtuaali pole ju mingit pinget jälgida...
Virtuaalis ikka kogud enesekindlust ning proovid järgi mõtteid, mille alla päris krabisevat veel ei riski panna...
Kui ikka virtuaalis pikaajaliselt rohelises olla, siis võib ju samu strateegiaid reaalis rakendada... -
Mul virtuaal rohkem nalja pärast, näiteks on seal üle kahe miljoni ETL-i. Mõnele blondile hea näidata, palju raha on.
Kuid erinevate strateegiate katsetamiseks sobib hästi. Näiteks straddle ja strangle. -
j6udsimegi asja tuumani - virtuaalportfelli on vaja naiste saamiseks :)
-
ei saa see tõus enam kauem kesta, nasdaq comp. 5 päev roheline, täna ostan putte juurde